|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lambrekin w kształcie wody PILNIE !!!
Moja Droga dziś miałam chwilkę i próbowałam dalej walczyć z tą "wodą" i powiem Ci że dość fajnie jak na moje możliwości układają się fale, skroiłam po szerokości i zaokrągliłam dół tak jak radziłaś tylko mam jeszcze jeden problem, mianowicie :
co zrobić z górną częścią trapezu tą najkrótszą żeby się ładnie układała wraz z marszczenie bo u mnie tak "sterczy" i nie wychodzi w linii prostej z marszczeniem? jeśli "któraś" z Was na forum zna odpowiedź co do mojej góry i mogłaby mi doradzić to bardzo proszę i czekam na odzew! |
|
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
cześć pomóżcie mi uszyć firanke typu woda mam karnisz 2m ile mam kupić materiału i jak mam to zrobić prosze o odzew dorotalatus@o2.pl
|
|
|
|
|
#423 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
akaia123-dzięki za odpowiedź odnośnie lambrekinu-warkocza
![]() alicjakinga-spróbuję coś Ci podesłać na skrzynkę, jeśli znajdę twój adres, bo tutaj mam problem z załadowaniem pliku. paleta1- wysłałam do Ciebie szkice lambrekinu, napisz czy doszły |
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
TAK DOSZLY DZIEKUJE BARDZO I ZADALAM PARE PYTAN ZWROTNYCH pozdrawiam i oczekuje
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli górnej podstawy nie zaokrągliłaś ,nie przejmuj sie ,że to sterczy prawdopodobnie opadnie jak równo rozłożysz juz na gotowo na karniszu. Można lekko zaokrąglić górną podstawę na rogach do zgubienia. Taśmę wszywa sie najpierw niżej ,a potem "gubi" nadmiar materiału (można zrobić małe zakładki niewidoczne z zewnątrz) To trudne. Każdy materiał jest inny i inaczej sie układa |
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
alicjakinga-przyślij swój adres internetowy. Pliki mają duże rozmiary i tutaj nie wejdą a nie mogę zmniejszyć bo z kolei będą nieczytelne.
|
|
|
|
|
#428 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny,znalazłam wasze forum dopiero teraz.Bardzo chcę sama uszyc lambrekin jako firankę na okno,tylko problem że nie wiem jak.Wiem tylko że potrzebna jest 2,80 długościfiranki i że to trapez.Karnisz mam 2,50m,jeśli któraś ma wykrój to bardzo proszę .Mój email taniulla@o2.pl POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Drapowana firanka . Pomocy!!!!!!!!!
Fajna firanka czy ktos mi podpowie rysunkiem jak to wyciąć!!!!!!!! Karnisz mam 2,50m wiem ze dlugość chyba musi być 2,80 bardzo proszę o porade !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
Witam
dziś zawiesiłam na oknie i oto co mi wyszło pokazuję wprawdzie miało być 5 wód na całe okno ale materiału wystarczyło mi tylko na 3 na samą firankę, jak dojdę do sklepu do dokupię pewnie , żeby było na całe okno. I pragnę wszystkim którzy mi pomagali serdecznie podziękować |
|
|
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Brawo alicjakinga-udało Ci się!---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez akaia123 Czas edycji: 2009-03-13 o 14:36 |
|
|
|
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
dzięki ,ale jakoś się boje tak pociąć firankę jak nie wiem dokładnie jakie powinny być proporcje.I czy ten dół firanki ma być ścięty na łuk.Jeśli któraś z Was wie dokładnie jak to się robi ,to bardzo proszę o ratunek.pozdrawiam
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- taniulla@o2.pl
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Drapowana firanka . Pomocy!!!!!!!!!
a czy ta firana być ta oda czy ta druga na tym forum odpisz a postaram sie pomóc
|
|
|
|
|
#435 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez akaia123 Czas edycji: 2009-03-19 o 21:00 |
|
|
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
akala123
Wielkie dzięki za udzielenie pomocy i odpowiedzi na moje pytania. Dziś jadę do sklepu obejrzeć materiał, będę zamawiać przez net. Powodzenia. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#438 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o przesłanie mi schematu na ten piękny warkocz. Z góry dziękuję. joanna-ziemba@wp.pl
|
|
|
|
|
#439 |
|
Przyczajenie
|
Brawo!Śliczny ten komplet.A ja mam problem jak uszyć ozdobną gumkę do spięcia zasłon?Może ktoś pomorze?
|
|
|
|
|
#440 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: LAMBREKIN-potrzebny wykrój FIRANKI/ZASŁONKI - potrzebny wykrój
Witam serdecznie,od dłuższego czasu poszukuje wykroju na lambrekin na okno 2,50.Chciałabym uszyć 3 wody na 50 cm w dół na taśmie.Bardzo proszę o instrukcję krok po kroku jak skroić trapez - głównie chodzi mi o wymiary,bo z tym mam największy problem. Mój adres e-mail: elzbietakobylczak@vp.pl Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Pozdrawiam Elzbieta.
|
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Akaia123-to moj próbny warkocz na starej zasłonie, i coś mi w nim nie pasuje.
Nie wiem, może materiał za gruby? No i ten bok nie układa się dobrze, napisz mi proszę co z nim zrobić. Najniższy rząd kwadratów zrobiłam 2 cm wyżej od dolnej krawędzi materiału, w to miejsce chciałabym wszyć gipiurę.Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez akaia123 Czas edycji: 2009-03-23 o 09:35 |
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
opisy nizej
Edytowane przez paleta1 Czas edycji: 2009-03-23 o 13:42 |
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Akaia123- chyba raczej nie pomyliłam się w łączeniu punktów, myślę że za wysoko wszyłam fastrygę, którą później byle jak zmarszczyłam .Może lepiej byłoby zrobić 4cm odstępu pomiędzy taśmą a górnym rzędem kwadratów, ja zrobiłam ok. 8 cm.
A co do tego schematu, który mi załączyłaś w ostatnich postach, to myślę że tutaj boki wyjdą symetryczne i nie trzeba będzie kombinować przy układaniu. Co o tym myślisz? Bardzo podoba mi się ten pomarańczowy i zielony warkocz z załączonego obrazka, muszę go też przećwiczyć. |
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Jednak nie będą boki symetryczne
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- opisy zdjec nizej |
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Paleta1
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Brawo alicjakinga-udało Ci się!

taniulla
77 ......................... ......................... ......... 65
No i ten bok nie układa się dobrze, napisz mi proszę co z nim zrobić. Najniższy rząd kwadratów zrobiłam 2 cm wyżej od dolnej krawędzi materiału, w to miejsce chciałabym wszyć gipiurę.