![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co łykać przed sesją???
Lecytyna pomaga na koncentracje i pamiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale działanie lecytyny odczuwa się po 2-3 miesiacach zażywania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
A mój sposób na sesję:
na pierwszym, drugim i trzecim roku- uczyłam się 4 dni przed egzaminem... starałam się koncentrować przy nauce i przede wszystkim rozumieć, czego się uczę (do tego ważne jest, aby znać już materiał, jaki ma się przyswoić, czyli czytać materiały w trakcie semestru). Czwarty i piąty rok- podejście bardziej rutynowe- uczyłam się dwa dni przed egzaminem... bardziej mnie to mobilizowało, potrafiłam się lepiej skoncentrować (wydawało mi się, że 3 dni przed egzaminem mam jeszcze za dużo czasu... i rozłaziło się wszystko po kościach...). A co brać? najlepiej wysypiać się, jadać regularne posiłki (najlepiej 5 w ciągu dnia), nie przesadzać z kawą i pobudzaczami (bo wiadomo, że jeśli jednego dnia dam z siebie więcej, drugiego dnia będę mieć mniej energii, a musi jej wystarczyć na 3-4 tygodnie pracy)... nie rozpraszać się na pierdółki, tylko skoncetrować się na przygotowaniach... należy też dobrze gospodarować swoimi zasobami energetycznymi... mi właściwie wystaczała kawa i trochę czekolady lub jakiś batonik- koniecznie z czekoladą ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę samych pozytywnych ocen na egzaminach ![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#94 |
🦄
|
Ewuńka, łączę się z Tobą w bólu i rozpaczy ucząc się do egzaminu z prawa rzymskiego...
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam się bać studiowania
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do ilosci egzaminow...moze nie napisze bo ktos pomysli ze jestem jakas nieteges ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
🦄
|
A moja to dopiero trzecia sesja, ale jakiego mam pietra... Szkoda gadać. Egzamin za miesiąc, ale to już trochę za późno się wzięłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
ja co prawda mam "tylko" 4 egzaminy, ale każdy z nich to taka "mała" kobyłka więc raczej nie będzie łatwo. Ale na tą przerwę świąteczna nie wziełam ŻADNEJ książki. I dobrze, bo i tak nic bym nie zrobiła, a tak to przynajmniej miło spędzę czas z rodziną i znajomymi.
Ps. Właśnie wróciłam z łyżew, co prawda zawodnik ze mnie marny, ale tyłeczek jak boli ![]()
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
pamięć
hej, znacie moze jakies leki, zioła albo coś innego poprawiającego pamięć bo ucze sie i ucze do tej matury i nic mi nie wchodzi do głowy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Dot.: pamięć
Wspomagajaco możesz łykać preparaty zawierajace lecytynę... "Najważniejszym chyba obszarem działania lecytyny jest funkcjonowanie układu nerwowego. Cholina, jeden ze składników lecytyny, pobudza układ nerwowy wzmacniając zdolność koncentracji i zapamiętywania. Codzienne spożycie związków zawierających cholinę ułatwia myślenie, zapewnia redukcję znużenia, zwiększenie żywotności oraz zwiększenie wydajności umysłowej." Zródło: Wikipedia
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie że lecytyna bardzo pomaga oczywiście brana przez dłuższy czas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobre wyniki daje zażywanie kwasu OMEGA3. Zawierają go m.inn.: ryby morskie, wodorosty, olej: rzepakowy, sojowy i z siemienia lnianego, orzechy. Można kupić kapsułki 120szt. za ok.17zł. Pierwsze efekty można zauważyć po ok. 3 tygodniach. Ja kiedyś piłam taki likier migdałowy z lecytyną, ale nie pamiętam firmy (podobno lecytyna jest przereklamowana). Jadłam dużo ryb, np. śledzi,które uwielbiam; orzechów i migdałów. Aha przypomniałam sobie jeszcze, że niedobór magnezu powoduje problemy z koncentracją. To tyle.
Pozdrawiam i życzę efektywnej nauki do matury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Dla mnie świetny jest Bodymax z wyciągiem z żeń-szenia.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Popieram dziewczyny.
Głownie lecytyna i magnez, ale możesz też żeń-szeń brać. Z tym, że to wszystko działa, jeśli się stosuje regularnie i przez dłuższy czas. Np. jak wypijesz buteleczkę buerlecithin (polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecytyna też działa. Poza tym dobrze jest chrupać orzeszki, suszone owoce, itp. I nie przesadzać z kawą, bo daje tylko krótkotrwały efekt. Na dłuższą metę bardziej szkodzi pamięci niż pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Byly juz takie watki
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=lecytyna http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=lecytyna http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=lecytyna http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=lecytyna
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
preparaty przyspieszajace pamięć??
witam
czy znacie może preparaty przyspieszajace pamiec które dodaja energii do nauki poprawiaja pamięc jesli znacie to piszcie jak na was działały |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: preparaty przyspieszajace pamięć??
pamiec poprawia lecytyna ale niewiem czy pomoze to w nauce gdyz nigdy takich wspomagaczy nie stosowalam, mozesz tez sprobowac plusz poprawiajacy konsentracje ( zapomnialam pelna nazwe)
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
mi pomogły tabletki z guaraną. A teraz biorę bodymax ze względu na straszne przemęczenie organizmu i jest dużo lepiej- nie zasypiam na stojąco i lepiej mi się uczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
systematyczne zazywanie magnezu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Widziałam ostatnio w Rossmanie tabletki o nazwie "Sesja", które w składzie miały lecytynę, glinko biloba, magnez i kofeinę.
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
wiec owszem sa takie preparaty, powiem Ci jakie ja znam/uzywam kiedy trzeba:
Memory formuła - podobno dobre ale cholernie drogie i nie probowalam jeszcze Lecytyna firmy Ortis koszt okolo 13 zł - przy regularnym zazywaniu widac roznice ale jesli ktos liczy ze wezmie 2 dni przed to od razu mowie ze nie zadziala Guarana - uzylam od wielu lat kiedy mam sesje, ma w skladzie kofeine, pobudza, ogolenie jest dobra, male opakowanie ok 30tabletek kosztuje 15 zł jest jeszcze Plussszzz active (granatowe opakowanie) dziala na mnie krotkrwale Bilobil okolo 5zl - nie uzywalam jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
O tak tak, tez je widzialam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
podczas nauki sluchaj Mozarta
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy jest cos co przyspiesza pamiec
na poprawe pamieci to co pisaly dziewczyny ![]() ale podobo najlepszym srodkiem jest systematycznosc ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
j astosuje lecytyne ale tylko czasmi jak mam jakies kolokwium do ktorego musze oipanowac mase materiału , i czasmi w trakci esesji. przyzanm zepomaga tzn wydaj emi sie ze szybciej zapamietuje i chyba nie musz epowtarzac tego samego kilka razy. al eostatnio znajomy mowil ze lecytyna szkodzi ni eiwem czy to prawda, jak sie ucze pije tez kawei jem czekolade
![]() al etak naprwade jak tu wczesniej ktos wspomnial najleprzym sposobem jest sytsematycznosc!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.