![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: LOLITA LEMPICKA - wątek zbiorczy
niuchnełam wczoraj "Si" z bloterka. Gdybym nie wiedziała, że trzeba sie spodziewać pieprznego zapachu, byłaby to trauma. Spisałam już ten koszmarek na straty, bloterek gdzies połozylam. Powąchałam go znow bo jakims czasie i zapach rozwinał sie w cos bo mnie zaciekawilo. Dam wiec jeszcze "Si" szanse w tescie nadgarstkowym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Przyczajenie
|
AAAAA do mnie właśnie zawitał kurier z zamówioną wczoraj lolita lempicka edp 30 ml.C u d o , chociaż robiłam do niej podchody od półtora roku.Kiedy powąchałam ją pierwszy raz nie podobała mi się, dziwiłam się, że tyle dziewczyn się nią tak zachwyca, poza tym nie była w moim typie. Jednak od jakiegoś miesiąca za każdym razem wąchałam ją w douglasie i byłam już pewna że muszę mieć ten piękny zapach. Od dziś jest ze mną i chociaż często zmieniam perfumy to mam nadzieję, że lolita będzie moją jedyną, ukochaną na zawsze perfumką
![]()
![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Również zostałam szczęśliwą posiadaczką klasycznej Lolity Lempickiej 50ml
![]()
![]() |
#634 |
Rzabbocop
|
Zgłasza się następna wielbicielka Lolity
![]() Długo podziwiałam jabłuszka jedynie z daleka. Miałam wrażenie, ze są to zapachy bardzo mocne, drapieżne, ze jak tylko przybliżę do nosa, to wyskoczy do mnie taka wczorajsza pani spod latarni, z papierochem w zębach ![]() Któregoś dnia w końcu się odważyłam i z pewna taka nieśmiałością ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do testów L podchodziłam jeszcze kilka razy i skończyło sie zakupem 80-tki ![]() ![]() Minęły dwa lata i dowiedziałam sie, ze ma wyjść nowa Lolita, wiec jak tylko sie pokazała to pobiegłam przetestować. Niestety Si bardzo mnie rozczarowała, o ile początek choć niezbyt ładny to chociaż ciekawy, to potem zostaje już jedynie tanie mydło toaletowe, bez wyrazu ![]() Zaczęłam jednak znowu testowac inne Lolity i już wiem, ze na pewno kupie Midnight bo w odroznieniu do LL zachwyca mnie od początku do konca ![]() ![]() ![]() Nr 1 pozostaje jednak L ![]() nie jest dla mnie ciasteczkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bardzo lubię Midnight a najbardziej ten anyżek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam miłośniczki L de LL Ja kocham klasyczną wersję edp ![]()
![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kolei bardzo rozczarowałam się wersją Amarena i nawet nie mam ochoty na ponowne testy ![]()
![]() |
![]() |
#639 |
korzonek
|
Zgłaszam się jako kolejna miłośniczka Lolity
![]() L Lolitka to rzeczywiście zapach bardzo podobny do carmelowanilii Sephory, ale ładniej się rozwija, a Lolita klasyczna... nawet nie umiem opisać. Zastanawiam się która na jakie okazje bardziej pasuje. Niuchałam też ostatnio Si Lolitę. Mimo, iż zapach ciekawy to zbyt... przyprawowy, cynamonowo-alkoholowo-pieprzny. Zbyt pikantny. No i nie ma takiego ładnego flakonika ![]() Flakon Lolity Lempickiej jest najładniejszy (no, może przegrywa z Midnight), LL jest też uroczy, ale ciężko się go trzyma psikając. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Trochę się opuściłam w nowościach Lolity, i dziś znalazłam na Pedecie takie oto cudo. Potem wskoczyłam szybko na KWC, znalazłam tam nową Lolitę Eau de Desir, ale niestety brak opinii... może któraś z Was już ją wąchała i podzieli się wrażeniami?
![]() Ma być podobno lekka i świeża, ale jednocześnie zmysłowa. Na początek cytrusy, potem mój ukochany fiołek i równie ukochany jaśmin. Co prawda te cytrusy trochę mnie przerażają, ale jednak liczę na to, że szybko się ulatniają. Flakonik ładny, nawiązuje do klasycznej Lolki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
wąchałam dzisiaj L de Lolita i kojarzy mi się z Chanel Eau Premiere, macie podobne skojarzenia? generalnie raczej nie mój zapach
![]() ![]()
![]() |
#643 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#645 |
Konto usunięte
|
Mi ostatnio przyleciala pocztą kolejna flacha klasycznej Lolity
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Lolitowe jabłuszko używam od kilku lat - wczoraj przyszła do mnie paczka z Lolita Fleur de Corail - jestem zachwycona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz jak ma się ona do obu zapachów ,jak z trwalościa i czy to słodziak ![]()
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znalazlam w niej to wszystko, co kocham w dobrych olejkach do opalania (po kilku godzinach na rozgrzanej skórze)- lekką słodycz, odrobinę pudru, świeżość ukrytą pod biszkoptową warstewką ![]() Cieszę się, że w świeżości tej nie ma niczego ogórkowego, arbuzowego ![]() To moj drugi dzien z zapachem - uwazam, ze jest trwały - a jego słodycz nie jest mdła, czy dusząca... Kojarzy mi się z magią leniwych wieczorów - tych letnich, ale i zimowych ![]() ![]() z godziny na godzinę utwierdzam się w przekonaniu, że wolę korala od jabłka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Przyczajenie
|
Posiadaczki Lolity , która wersja najlepsza
Jako, że nie potrafię się zdecydować którą Lolitkę kupić ( a stac mnie tylko na jedną), proszę wszystkie posiadaczki o swoje komentarze. Która najlepsza i dlaczego ? Mam nadzieję, że wasze wypowiedzi i argumenty pozwolą mi podjąć ostateczną decyzję za co z góry dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Posiadaczki Lolity , która wersja najlepsza
Witaj Hanno,
po pierwsze - jest caly watek poswiecony Lolitom, zajrzyj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...olita+lempicka po drugie - poczytaj opinie uzytkowniczek na KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.ph...gdzie=produkty Natomiast ja, jako posiadaczka 4 wersji - polecam Ci testy ![]() i wybor tego zapachu, ktory najlepiej bedzie sie na Tobie ukladal i Tobie najbardziej podobal ![]() Dla mnie - kazda z posiadanych wersji jest inna, kazda cieszy mnie w innej sytuacji, w innym nastroju Ciasteczkowa L-ka - jest zapachem codziennym, poprawiaczem nastroju ![]() Ciezka, ulepna Midnight - na wieczory i specjalne okazje ![]() Lekka, przestrzenna i pieprzna Si Lolita - na lato i dodanie orzezwiajacego kopa o poranku ![]() Fleur Defendue - jest dobra do piaskownicy i na spacer z Maluchem ![]() Zycze Ci powodzenia w wyborze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedź i podpowiedzi. Byłam w perfumeriach wąchałam Lolitki z myślą że kupuję L lolitę ale na skórze spodobała mi się bardziej klasyczna i żółte jabłuszko. Wróciłam do domu i mętlik. Siedzę wącham i myślę i myślę i wciąż sie waham. Stąd ten post. Wiadomo gusta są różne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Lolita Lempicka Fleur Defendue moja ukochana wersja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Upsss, przepraszam za posta pod postem, po prostu zapomnała edytować poprzedni :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() 2. Midnight - intensywniejsza wersja LL 3. LL - codzienna albo raczej conocna ![]() 4. Amarena Whim - lekko bardziej wyrawna wersja klasycznej LL 5. Fleur Defendue - bardziej wiosenno-letnia, przyjemna ale nie tak zachwycajaca jak LL 6. Wydanie meskie ![]() ![]() reszty jeszcze nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
dziewczyny gubie sie w tych lolitkach ale prosze tylko o potwierdzenie ze wlasnie zamowilam ta klasyczna edp
![]() http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...onents_hidding |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Konto usunięte
|
a ja jestem miłośniczką L de Lolita. na razie posiadam tylko odlewkę 10ml, ale już niedługo będzie flacha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Wtajemniczenie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20917915]a ja jestem miłośniczką L de Lolita. na razie posiadam tylko odlewkę 10ml, ale już niedługo będzie flacha
![]() też lubie L i jestem szcześliwą posiadaczką flachy ![]() natomiast nierozumiem zachwytów nad klasyczną. dla mnie pachnie jak płyn do czyszczenia mebli, ale zawsze wiedziałam, że z moim nosem jest coś nie tak ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.