Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 10:39   #1261
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Chanel Allure Sensuelle.
Cena niska patrząc na ceny allegrowe/perfumeryjne, bo właścicielka życzy sobie 249zł+przesyłka za tą butlę (jednak cenę przesyłki można negocjować i Pani chce oczywiście wystawić przedmiot na allegro jeśli ktoś będzie zainteresowany). Chciałabym ten zapach rozebrać, nie teraz, ale w najbliższym czasie, więc oryginalność 100% być musi.
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 22:48   #1262
Layila
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś z Was ma L'Instant EDP 50 ml?

Chciałam zweryfikować buteleczkę - wątpliwości wzbudza u mnie:
1. Nieregularne zaokrąglenie denka - z jednej strony wyraźnie grubsze.
2. Jakaś taka dziwna nalepka na spodzie - tak wygląda nalepka u 50-tki EDP?

Z rzeczy na +:
- na atomizerze ma literkę R
- kod zgadza się z kodem na pudełku
- wlot do atomizera wygląda jak u oryginału
Stary 2010-07-30, 23:06   #1263
anka_res
Zakorzenienie

Ta krzywizna co najmniej dziwna....

U mnie takiej nie ma - 50 ml EDT.
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 23:10   #1264
Layila
Zadomowienie

Hmmm.. No mnie też się nie podoba.
Choć miałam kiedyś Fantasy Midnight z atomizerem przekrzywionym o jakieś 30 stopni - flakonik wyglądał koszmarnie, ale zapach był ok.

A co z nalepką?
Tam nie powinno być jeszcze napisu Cristallin Amber?
O czegoś takiego jak na zdjęciu poniżej?
Nigdy nie miałam 50-tki, więc ciężko mi samej zweryfikować.
Stary 2010-07-31, 00:01   #1265
anka_res
Zakorzenienie

Moja naklejka wygląda podobnie, różni się w detalach np. adres. Pocieszę Cię, że jest koszmarnie krzywo naklejona Ale u mnie wyżłobienie w szkle jest idealnie symetryczne....sama nie wiem, wydawało mi się, że to nie jet podrabiany zapach. A może ktoś jeszcze ma LInstant i może porównać?
Stary 2010-07-31, 06:41   #1266
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Moja naklejka wygląda podobnie, różni się w detalach np. adres. Pocieszę Cię, że jest koszmarnie krzywo naklejona Ale u mnie wyżłobienie w szkle jest idealnie symetryczne....sama nie wiem, wydawało mi się, że to nie jet podrabiany zapach. A może ktoś jeszcze ma LInstant i może porównać?

ja mam 80 ml edt, ale szkło jest równe, naklejka przyklejona prosto, napis : Floral Cristallin
Crystalline Floral, niestety telefonem robiłam fotki i naklejka marnie wyszła
kod 7C01
na atomizerku B 42
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 10:38   #1267
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Moja naklejka wygląda podobnie, różni się w detalach np. adres.
Obawiam się, że detale mogą sie okazać decydujące.

Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
ja mam 80 ml edt, ale szkło jest równe, naklejka przyklejona prosto, napis : Floral Cristallin
kod 7C01
na atomizerku B 42
Dzięki U mnie na atomizerku jest literka R i 8.

Kurcze, no i nie wiem co z tym zrobić - tym bardziej, że to nie dla mnie. Psiknęłam się tym wieczorem tylko raz i zapach utrzymuje się aż do teraz - EDP miałam ze dwa lata temu i wydawało mi się, że był bardziej pudrowo-pomarańczowy, a ten mi pachnie takim miodem i ambrą, ale to jeszcze o niczym nie świadczy
Ale czy to możliwe, żeby oryginalny flakon był aż tak krzywy? Widziałam na wyprzedażach w USA felernie wykonane (oryginalne) flaszki, ale one są zwykle bez pudełek, tak że kupujacy widzi co kupuje.

Jak myślicie, co z tym zrobić? Zwrócić go sprzedawcy?

Sprzedawał jeszcze Amarige Mariage 50 ml. Twierdzi, że flaszka jest z USA, w co jestem w stanie uwierzyć, bo sprzedawał też różne "amerykańskie" rzeczy, które się zwykle przywozi na handel. Tylko @|&^ wie, czy on tego nie kupił w "perfumerii" np. na Canal Street ;]

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2010-07-31 o 10:44
Layila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 16:45   #1268
agnieszka1970
Zadomowienie

Mam pytanie odnośnie Eau des Merveilles - zdjęcie poniżej -aukcja http://allegro.pl/item1170033291_her...s_100_ml.html.
Zastanawia mnie "siermiężność" atomizera. W produktach, czy nawet w testerach na innych aukcjach atomizer jest ładnie wyprofilowany, błyszcząco-srebrny, a ten jakiś dziwny.... Spotkałyście sie kiedyś z takowym?

Edytowane przez agnieszka1970
Czas edycji: 2010-07-31 o 16:47
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:25   #1269
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie Eau des Merveilles - zdjęcie poniżej -aukcja http://allegro.pl/item1170033291_her...s_100_ml.html.
Zastanawia mnie "siermiężność" atomizera. W produktach, czy nawet w testerach na innych aukcjach atomizer jest ładnie wyprofilowany, błyszcząco-srebrny, a ten jakiś dziwny.... Spotkałyście sie kiedyś z takowym?

Tu brak jest tego "kołnierza" obudowy . Niefajnie to wygląda ale myślę, że woda jest OK .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 17:49   #1270
ragutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Obawiam się, że detale mogą sie okazać decydujące.

Dzięki U mnie na atomizerku jest literka R i 8.

Kurcze, no i nie wiem co z tym zrobić - tym bardziej, że to nie dla mnie. Psiknęłam się tym wieczorem tylko raz i zapach utrzymuje się aż do teraz - EDP miałam ze dwa lata temu i wydawało mi się, że był bardziej pudrowo-pomarańczowy, a ten mi pachnie takim miodem i ambrą, ale to jeszcze o niczym nie świadczy
Ale czy to możliwe, żeby oryginalny flakon był aż tak krzywy? Widziałam na wyprzedażach w USA felernie wykonane (oryginalne) flaszki, ale one są zwykle bez pudełek, tak że kupujacy widzi co kupuje.

Jak myślicie, co z tym zrobić? Zwrócić go sprzedawcy?

Sprzedawał jeszcze Amarige Mariage 50 ml. Twierdzi, że flaszka jest z USA, w co jestem w stanie uwierzyć, bo sprzedawał też różne "amerykańskie" rzeczy, które się zwykle przywozi na handel. Tylko @|&^ wie, czy on tego nie kupił w "perfumerii" np. na Canal Street ;]
Znam tę wersję Ambre Cristallin i z Twojego opisu zgadzałoby się z tym co ja pamiętam, trwałośc też przemawiałaby za oryginałem - jest to limitowana wersja sprzed kilku lat.
Poza tym krzywym dnem butla robi dobre wrażenie a ja miałam np. NR z takim krzywym dnem - w przypadku tamtego pomalowanego czernią, wyglądało jeszcze gorzej.
Myślę ,że trafienie na podróbę tej limitowanki byłoby mało prawdopodobne.
A czy Ty kupowałaś dla kogoś kto chciał klasyczny L'Instant?
Bo jednak różnica w zapachu jest spora, jak dla mnie akurat na korzyść .

A co do EdM ze zdjęcia, to wg mnie cały atomizer jest przerobiony, inny - EdM ma taki charakterystyczny tworzący jakby metalową całość.
Biorąc pod uwagę trafiające się przypadki inwencji sprzedających perfumy jeśli chodzi o "poprawianie" zawartości - taki atomizer może budzić jakieś wątpliwości.

Edytowane przez ragutka
Czas edycji: 2010-07-31 o 17:55
ragutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 20:11   #1271
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
kod 7C01
na atomizerku B 42
U mnie nie ma wzmianki "crystallin floral", a swoje perfumy kupilam na stoisku firmowym Guerlain, tak, że najwyraźniej wystepuja rozne wersje naklejek, oczywiscie jesli jestes pewna oryginalnosci swoich . Kroj literek u mnie jest taki, jak u Layili, wiec naklejka bym sie nie martwila. Natomiast ten flakon imo nie do zaakceptowania, ja bym z tym miala seryjnie problem. Nie wiem, co to jest.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość

Ja to niedawno widzialam na allegro, czyzby ktos kupil i sie pozbywal? Hm, w polaczeniu z kolnierzem nie do konca mi sie to podoba...
Stary 2010-07-31, 20:23   #1272
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
=anka_res;21058062]U mnie nie ma wzmianki "crystallin floral", a swoje perfumy kupilam na stoisku firmowym Guerlain, tak, że najwyraźniej wystepuja rozne wersje naklejek, oczywiscie jesli jestes pewna oryginalnosci swoich . Kroj literek u mnie jest taki, jak u Layili, wiec naklejka bym sie nie martwila. Natomiast ten flakon imo nie do zaakceptowania, ja bym z tym miala seryjnie problem. Nie wiem, co to jest.[COLOR="Silver"]

Jestem pewna, oryginał na 100 % tylko zapomniałam dodać ,że to jest tester

Edytowane przez halcia211
Czas edycji: 2010-07-31 o 20:26
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-31, 21:28   #1273
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to niedawno widzialam na allegro, czyzby ktos kupil i sie pozbywal? Hm, w polaczeniu z kolnierzem nie do konca mi sie to podoba...
AdamNEX czy jakoś tak takie sprzedawał . Ale kiedyś było o nie pytanie i któraś twierdziła, że takie widziała w perfumerii jako tester o ile dobrze pamiętam (czy takie miała) .
Stary 2010-07-31, 23:40   #1274
Goldlight
Zona najukochanszego Meza

AdamNEX ma oryginaly - przynajmniej na nigdy nie natknelam sie na podroby. Wiele osoba z wizazu od niego kupuje. Niestety jego flakony sa z reguly masakrycznie zniszczone, odrapane itp.

Ostatnio non stop ma prawie to samo - mnostwo Feniz Palazzo i wanilii Sephorowych
Stary 2010-07-31, 23:54   #1275
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
Znam tę wersję Ambre Cristallin i z Twojego opisu zgadzałoby się z tym co ja pamiętam, trwałośc też przemawiałaby za oryginałem - jest to limitowana wersja sprzed kilku lat.
A czy Ty kupowałaś dla kogoś kto chciał klasyczny L'Instant?
Bo jednak różnica w zapachu jest spora, jak dla mnie akurat na korzyść .
Ta wersja, którą właśnie dostałam nie ma napisu Ambre Crystallin - jest tylko samo L'Instant, jak widać zresztą na zdjęciu. Wszystkie testery EDP jakie oglądałam, także te z 2010 roku, mają z kolei dopisek Ambre Crystallin, więc to chyba nie jest limitowanka Stąd byłam ciekawa, czy któraś z Was ma 50-tke którą mogłabym sobie porównać.

Aaa, i jeszcze jedno. Samo pudełeczko wygląda trochę inaczej, niż "normalne" 50-tki. Jest inny układ graficzny. Może to faktycznie jakaś limitowanka- albo inaczej, teraz wszedzie są limitowanki Ambre Crystallin, a jak mam zwykłego klasyka? Fotka niżej.

Cytat:
Kroj literek u mnie jest taki, jak u Layili, wiec naklejka bym sie nie martwila. Natomiast ten flakon imo nie do zaakceptowania, ja bym z tym miala seryjnie problem. Nie wiem, co to jest.
Gdyby nie ten flakon, to raczej nie miałabym większych zastrzeżeń - a tak, to szukam ich na siłe Dzisiaj psiknęłam 2 psiki globalnie i zapach jest raczej ok, w każdym razie trzyma się bardzo długo i faktycznie, zaczyna się miodem, a potem rozwija się w taką wanilię z dodatkiem pomarańczy. Do tego cyferki na atomizerze, ładne szkło, staranne wykonanie. Tylko ta asymetria...

Koleżance nie dam tego na pewno - kupię jej w innym miejscu, żeby się dziewczyna nie zraziła na samym starcie do Allegro. Teraz tylko się waham czy są oryginalne i zostawić je dla siebie czy zwrócić sprzedawcy Pierwszy raz mam taką perfumeryjną zagwozdkę.

EDIT: Znalazłam w sieci fotkę - z krzywym flakonem L'Instant.

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2010-08-01 o 00:07
Layila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 07:23   #1276
anka_res
Zakorzenienie

A zatem moze jednak oryginal??
Stary 2010-08-01, 14:05   #1277
N:A:T:A:L:I:A
Raczkowanie

http://allegro.pl/item1172510002_chr...l_polecam.html a co myslicie o tym ?Myslicie ze podrobka? niby komentarze ok..
N:A:T:A:L:I:A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 14:12   #1278
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N:A:T:A:L:I:A Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/item1172510002_chr...l_polecam.html a co myslicie o tym ?Myslicie ze podrobka? niby komentarze ok..
Gościu ma same podróby .
Stary 2010-08-01, 14:20   #1279
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N:A:T:A:L:I:A Pokaż wiadomość
moim zdaniem podrobka...

uwaga na Christiano Dore J'dore

50-tkaszary boos

Edytowane przez magda s.
Czas edycji: 2010-08-01 o 14:38
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:30   #1280
troczek
Raczkowanie

Hej,
Mam pytanie, w perfumerii na półce stoi testerek Eternity Love, przy zrywaniu ceny odeszła z niego różowa powłoka, jakby folia, ta butelka powinna być z różowego szkła czy ma mieć taką powłokę... gdzieś na forum był taki wątek i za chiny ludowe nie mogę znaleść.
I drugie pytanie, jak powinien wyglądać orginał Acqua di gio? Mam sztukę z naklejką na dnie butelki z nr wybitym na naklejce, oprócz tego butelka wygląda idealnie, szkło równe, dno równe, żadnych pęcherzyków, równy mat na butelce, atomizer porządny, ale klient twierdzi że nie pachnie jak ten co miał kiedyś. Pierwszy raz mi się zdarza coś takiego, na mój rozum to to świeżak jest i nie będzie się mega trzymał, po kilka dni, jak twierdzi pan, nawet po wypraniu ciuchów. Na butelce jest Made in France. Przenieśli gdzieś produkcję i może pan miał butelkę z innego kraju? Sztuk sprzedanych kilkanaście, żadnych reklamacji. Towar z importu, hurtownich twierdzi że orginał, jak nie mam podstaw do uznania reklamacji... i co tu zrobić...
troczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 12:59   #1281
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez troczek Pokaż wiadomość
Hej,
Mam pytanie, w perfumerii na półce stoi testerek Eternity Love, przy zrywaniu ceny odeszła z niego różowa powłoka, jakby folia, ta butelka powinna być z różowego szkła czy ma mieć taką powłokę... gdzieś na forum był taki wątek i za chiny ludowe nie mogę znaleść.
I drugie pytanie, jak powinien wyglądać orginał Acqua di gio? Mam sztukę z naklejką na dnie butelki z nr wybitym na naklejce, oprócz tego butelka wygląda idealnie, szkło równe, dno równe, żadnych pęcherzyków, równy mat na butelce, atomizer porządny, ale klient twierdzi że nie pachnie jak ten co miał kiedyś. Pierwszy raz mi się zdarza coś takiego, na mój rozum to to świeżak jest i nie będzie się mega trzymał, po kilka dni, jak twierdzi pan, nawet po wypraniu ciuchów. Na butelce jest Made in France. Przenieśli gdzieś produkcję i może pan miał butelkę z innego kraju? Sztuk sprzedanych kilkanaście, żadnych reklamacji. Towar z importu, hurtownich twierdzi że orginał, jak nie mam podstaw do uznania reklamacji... i co tu zrobić...
Co do Etetrnity Love to nie wiem (chociaż wątpię, żeby tę limitowankę podrabiali) ale jak robiłam odlewki z Addicta eau Fraiche to ta niebiesko - fioletowa powłoka troszeczkę zeszła a myślałam, że to taki kolor szkła .
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale to Ty sprzedajesz tak? I przepraszam od kogo Ty kupujesz towar skoro sama/sam nie masz pewności co do oryginalności? Made in France to może być na każdej podróbie, ten opis to pasuje zarowno do oryginału jak i podróby, najlepiej jak dasz dokładne fotki. Ten zapach to rzeczywiście świeżak ale trwały . Inna sprawa, że ludzie inaczej zapamiętują zapachy a potem gadają głupoty, że kiedyś to pachniało inaczej .
Stary 2010-08-05, 13:41   #1282
troczek
Raczkowanie

Napisałam że pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło (w trakcie 3 lat handlu) stąd moje wątpliwości. Hurtownik pewny, nigdy nie miałam podobnej rekalamcji, ale jak się naczytałam tutaj że podrobione perfumy przeciekają nawet do sephory to w kontekście tej sytuacji pojawiły się wątpliwości.
Made in France podałam jako informacje w związku z pytaniem czy może np były linie produkowane też w USA i mogły różnić się nieco od europejskich zapachem , nie jako potwierdzenie autentyczności.
na moje oko flakonowi nie mam nic do zarzucenia, zdjęcia po weekendzie dopiero mogę zrobić bo wyjeżdzam.
Pan twierdzi że podróbę tego kupił też w sephorze i tam mu uznali reklamację, mimo otwartego opakowania i wypsikania. no aż mi się wierzyć nie chce...
troczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 13:48   #1283
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Eeeee, nie wierzę temu Panu , jakiś pieniacz i mitoman. Nie wierzę w bajkę z Sephorą, pewnie tylko tak powiedział, żeby teraz oddać wodę .
Ale zdjęcie możesz dać tak czy inaczej .
Stary 2010-08-05, 14:23   #1284
mecenas91
Przyczajenie

http://allegro.pl/item1177523406_cli...ej_tester.html
co myślicie o tym ?
mecenas91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:27   #1285
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mecenas91 Pokaż wiadomość

np. brzydka czcionka
+ negatyw za podróby..
ja bym nie brała
ale niech się jeszcze ktoś wypowie
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:39   #1286
korneczka
Zadomowienie

PACO RABANNE ULTRAVIOLET edp 80ml

u sprzedającego th_Sense
oryginalne ?
korneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:43   #1287
mecenas91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jessica855 Pokaż wiadomość

np. brzydka czcionka
+ negatyw za podróby..
ja bym nie brała
ale niech się jeszcze ktoś wypowie
właśnie ta czcionka dała mi do myślenia, jeden negatywyny komentarz, pozostałe pozytywne a cena wydaje się okazyjna. Ktoś jeszcze pomoże ?
mecenas91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 14:46   #1288
jessica855
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ta czcionka dała mi do myślenia, jeden negatywyny komentarz, pozostałe pozytywne a cena wydaje się okazyjna. Ktoś jeszcze pomoże ?
paskudna ta czcionka!
ja co prawda miałam damskie Clinique ale butelka była idealna z czcionką włącznie
nie kupiłabym tam
choćby nawet za samą czcionkę
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 15:12   #1289
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Atomizer na dodatek jakiś przetrącony...
Stary 2010-08-05, 15:16   #1290
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
AdamNEX czy jakoś tak takie sprzedawał . Ale kiedyś było o nie pytanie i któraś twierdziła, że takie widziała w perfumerii jako tester o ile dobrze pamiętam (czy takie miała) .
Cytat:
Napisane przez Goldlight Pokaż wiadomość
AdamNEX ma oryginaly - przynajmniej na nigdy nie natknelam sie na podroby. Wiele osoba z wizazu od niego kupuje. Niestety jego flakony sa z reguly masakrycznie zniszczone, odrapane itp.

Ostatnio non stop ma prawie to samo - mnostwo Feniz Palazzo i wanilii Sephorowych
On przeważnie zaznacza w opisie ,że np zastępczy atomizer/psikacz itp.... tak było z Feminite du Bois u niego i pewna że tak powiem "wyjadaczka" od Nas zakupiła

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości