|
|
#1261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Chanel Allure Sensuelle.
Cena niska patrząc na ceny allegrowe/perfumeryjne, bo właścicielka życzy sobie 249zł+przesyłka za tą butlę (jednak cenę przesyłki można negocjować i Pani chce oczywiście wystawić przedmiot na allegro jeśli ktoś będzie zainteresowany). Chciałabym ten zapach rozebrać, nie teraz, ale w najbliższym czasie, więc oryginalność 100% być musi. |
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was ma L'Instant EDP 50 ml?
Chciałam zweryfikować buteleczkę - wątpliwości wzbudza u mnie: 1. Nieregularne zaokrąglenie denka - z jednej strony wyraźnie grubsze. 2. Jakaś taka dziwna nalepka na spodzie - tak wygląda nalepka u 50-tki EDP? Z rzeczy na +: - na atomizerze ma literkę R - kod zgadza się z kodem na pudełku - wlot do atomizera wygląda jak u oryginału
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Ta krzywizna co najmniej dziwna....
U mnie takiej nie ma - 50 ml EDT. |
|
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm.. No mnie też się nie podoba.
Choć miałam kiedyś Fantasy Midnight z atomizerem przekrzywionym o jakieś 30 stopni - flakonik wyglądał koszmarnie, ale zapach był ok. A co z nalepką? Tam nie powinno być jeszcze napisu Cristallin Amber? O czegoś takiego jak na zdjęciu poniżej? Nigdy nie miałam 50-tki, więc ciężko mi samej zweryfikować.
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Moja naklejka wygląda podobnie, różni się w detalach np. adres. Pocieszę Cię, że jest koszmarnie krzywo naklejona
Ale u mnie wyżłobienie w szkle jest idealnie symetryczne....sama nie wiem, wydawało mi się, że to nie jet podrabiany zapach. A może ktoś jeszcze ma LInstant i może porównać?
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 80 ml edt, ale szkło jest równe, naklejka przyklejona prosto, napis : Floral Cristallin Crystalline Floral, niestety telefonem robiłam fotki i naklejka marnie wyszła kod 7C01 na atomizerku B 42 |
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Obawiam się, że detale mogą sie okazać decydujące.
Cytat:
Kurcze, no i nie wiem co z tym zrobić - tym bardziej, że to nie dla mnie. Psiknęłam się tym wieczorem tylko raz i zapach utrzymuje się aż do teraz - EDP miałam ze dwa lata temu i wydawało mi się, że był bardziej pudrowo-pomarańczowy, a ten mi pachnie takim miodem i ambrą, ale to jeszcze o niczym nie świadczy Ale czy to możliwe, żeby oryginalny flakon był aż tak krzywy? Widziałam na wyprzedażach w USA felernie wykonane (oryginalne) flaszki, ale one są zwykle bez pudełek, tak że kupujacy widzi co kupuje. Jak myślicie, co z tym zrobić? Zwrócić go sprzedawcy? Sprzedawał jeszcze Amarige Mariage 50 ml. Twierdzi, że flaszka jest z USA, w co jestem w stanie uwierzyć, bo sprzedawał też różne "amerykańskie" rzeczy, które się zwykle przywozi na handel. Tylko @|&^ wie, czy on tego nie kupił w "perfumerii" np. na Canal Street ;]
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-07-31 o 10:44 |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie Eau des Merveilles - zdjęcie poniżej -aukcja http://allegro.pl/item1170033291_her...s_100_ml.html.
Zastanawia mnie "siermiężność" atomizera. W produktach, czy nawet w testerach na innych aukcjach atomizer jest ładnie wyprofilowany, błyszcząco-srebrny, a ten jakiś dziwny.... Spotkałyście sie kiedyś z takowym? Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2010-07-31 o 16:47 |
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Niefajnie to wygląda ale myślę, że woda jest OK .
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym krzywym dnem butla robi dobre wrażenie a ja miałam np. NR z takim krzywym dnem - w przypadku tamtego pomalowanego czernią, wyglądało jeszcze gorzej. Myślę ,że trafienie na podróbę tej limitowanki byłoby mało prawdopodobne. A czy Ty kupowałaś dla kogoś kto chciał klasyczny L'Instant? Bo jednak różnica w zapachu jest spora, jak dla mnie akurat na korzyść .A co do EdM ze zdjęcia, to wg mnie cały atomizer jest przerobiony, inny - EdM ma taki charakterystyczny tworzący jakby metalową całość. Biorąc pod uwagę trafiające się przypadki inwencji sprzedających perfumy jeśli chodzi o "poprawianie" zawartości - taki atomizer może budzić jakieś wątpliwości.
Wymiana perfumy i inne Edytowane przez ragutka Czas edycji: 2010-07-31 o 17:55 |
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kroj literek u mnie jest taki, jak u Layili, wiec naklejka bym sie nie martwila. Natomiast ten flakon imo nie do zaakceptowania, ja bym z tym miala seryjnie problem. Nie wiem, co to jest.---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Hm, w polaczeniu z kolnierzem nie do konca mi sie to podoba...
|
||
|
|
|
#1272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem pewna, oryginał na 100 % tylko zapomniałam dodać ,że to jest tester Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2010-07-31 o 20:26 |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie sprzedawał . Ale kiedyś było o nie pytanie i któraś twierdziła, że takie widziała w perfumerii jako tester o ile dobrze pamiętam (czy takie miała) .
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
AdamNEX ma oryginaly - przynajmniej na nigdy nie natknelam sie na podroby. Wiele osoba z wizazu od niego kupuje. Niestety jego flakony sa z reguly masakrycznie zniszczone, odrapane itp.
Ostatnio non stop ma prawie to samo - mnostwo Feniz Palazzo i wanilii Sephorowych
|
#1275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stąd byłam ciekawa, czy któraś z Was ma 50-tke którą mogłabym sobie porównać.Aaa, i jeszcze jedno. Samo pudełeczko wygląda trochę inaczej, niż "normalne" 50-tki. Jest inny układ graficzny. Może to faktycznie jakaś limitowanka- albo inaczej, teraz wszedzie są limitowanki Ambre Crystallin, a jak mam zwykłego klasyka? Fotka niżej. Cytat:
Dzisiaj psiknęłam 2 psiki globalnie i zapach jest raczej ok, w każdym razie trzyma się bardzo długo i faktycznie, zaczyna się miodem, a potem rozwija się w taką wanilię z dodatkiem pomarańczy. Do tego cyferki na atomizerze, ładne szkło, staranne wykonanie. Tylko ta asymetria...Koleżance nie dam tego na pewno - kupię jej w innym miejscu, żeby się dziewczyna nie zraziła na samym starcie do Allegro. Teraz tylko się waham czy są oryginalne i zostawić je dla siebie czy zwrócić sprzedawcy Pierwszy raz mam taką perfumeryjną zagwozdkę.EDIT: Znalazłam w sieci fotkę - z krzywym flakonem L'Instant.
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-08-01 o 00:07 |
||
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
A zatem moze jednak oryginal??
|
|
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/item1172510002_chr...l_polecam.html a co myslicie o tym ?Myslicie ze podrobka? niby komentarze ok..
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwaga na Christiano Dore J'dore 50-tkaszary boos
Burberry Body Intense i inne oddam książki i elektronika ciuchy, buty, torebki itp. Edytowane przez magda s. Czas edycji: 2010-08-01 o 14:38 |
|
|
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Mam pytanie, w perfumerii na półce stoi testerek Eternity Love, przy zrywaniu ceny odeszła z niego różowa powłoka, jakby folia, ta butelka powinna być z różowego szkła czy ma mieć taką powłokę... gdzieś na forum był taki wątek i za chiny ludowe nie mogę znaleść. I drugie pytanie, jak powinien wyglądać orginał Acqua di gio? Mam sztukę z naklejką na dnie butelki z nr wybitym na naklejce, oprócz tego butelka wygląda idealnie, szkło równe, dno równe, żadnych pęcherzyków, równy mat na butelce, atomizer porządny, ale klient twierdzi że nie pachnie jak ten co miał kiedyś. Pierwszy raz mi się zdarza coś takiego, na mój rozum to to świeżak jest i nie będzie się mega trzymał, po kilka dni, jak twierdzi pan, nawet po wypraniu ciuchów. Na butelce jest Made in France. Przenieśli gdzieś produkcję i może pan miał butelkę z innego kraju? Sztuk sprzedanych kilkanaście, żadnych reklamacji. Towar z importu, hurtownich twierdzi że orginał, jak nie mam podstaw do uznania reklamacji... i co tu zrobić... |
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale to Ty sprzedajesz tak? I przepraszam od kogo Ty kupujesz towar skoro sama/sam nie masz pewności co do oryginalności? Made in France to może być na każdej podróbie, ten opis to pasuje zarowno do oryginału jak i podróby, najlepiej jak dasz dokładne fotki. Ten zapach to rzeczywiście świeżak ale trwały .
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam że pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło (w trakcie 3 lat handlu) stąd moje wątpliwości. Hurtownik pewny, nigdy nie miałam podobnej rekalamcji, ale jak się naczytałam tutaj że podrobione perfumy przeciekają nawet do sephory to w kontekście tej sytuacji pojawiły się wątpliwości.
Made in France podałam jako informacje w związku z pytaniem czy może np były linie produkowane też w USA i mogły różnić się nieco od europejskich zapachem , nie jako potwierdzenie autentyczności. na moje oko flakonowi nie mam nic do zarzucenia, zdjęcia po weekendzie dopiero mogę zrobić bo wyjeżdzam. Pan twierdzi że podróbę tego kupił też w sephorze i tam mu uznali reklamację, mimo otwartego opakowania i wypsikania. no aż mi się wierzyć nie chce... |
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeee, nie wierzę temu Panu
, jakiś pieniacz i mitoman. Nie wierzę w bajkę z Sephorą, pewnie tylko tak powiedział, żeby teraz oddać wodę .Ale zdjęcie możesz dać tak czy inaczej .
|
|
|
|
#1284 |
|
Przyczajenie
|
http://allegro.pl/item1177523406_cli...ej_tester.html
co myślicie o tym ? |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. brzydka czcionka + negatyw za podróby.. ja bym nie brała ale niech się jeszcze ktoś wypowie |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
PACO RABANNE ULTRAVIOLET edp 80ml
u sprzedającego th_Sense oryginalne ? ![]()
|
|
#1287 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co prawda miałam damskie Clinique ale butelka była idealna z czcionką włącznie nie kupiłabym tam choćby nawet za samą czcionkę |
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
od Nas zakupiła
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

Ale u mnie wyżłobienie w szkle jest idealnie symetryczne....sama nie wiem, wydawało mi się, że to nie jet podrabiany zapach. A może ktoś jeszcze ma LInstant i może porównać?

. Niefajnie to wygląda ale myślę, że woda jest OK
.
. Kroj literek u mnie jest taki, jak u Layili, wiec naklejka bym sie nie martwila. Natomiast ten flakon imo nie do zaakceptowania, ja bym z tym miala seryjnie problem. Nie wiem, co to jest.

.
.