| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-09-05, 18:10 | #1501 | 
| never say no to panda | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

może pocieszę osoby z poważnym deficytem atomkowym, że zamierzam w całkiem niedługim czasie uskutecznić malutki rzucik 300sztukowy   13.09 (ok. 22.00) zakładam wątek, zbieram kasiorę do 15.09 i jeszcze do końca tygodnia planuję dostać atomizerki  Bello - ja się już wpiszę do wątku atomkowo-anonsowego   
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | 
|     | 
|  2010-09-05, 18:28 | #1502 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

ha i bendom atomki   danke | 
|     | 
|  2010-09-07, 01:18 | #1503 | |
| Wiedźma Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-09-15, 19:10 | #1504 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

słuchajcie zauważyłam, że panuje straszna samowolka w cenach za atomizery w wątkach rozbiórkowych. może ustaliłybyśmy po ile można doliczać za przesyłkę za atomki, żeby nie było tak dużych różnic w cenach? jedne dziewczyny nie doliczają w ogóle, inne nawet po 50gr. nie powinno to być jakoś prawnie uregulowane?

| 
|     | 
|  2010-09-15, 19:15 | #1506 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 

__________________      Burberry Body Intense i inne oddam    książki i elektronika   ciuchy, buty, torebki itp. | |
|     | 
|  2010-09-15, 19:17 | #1507 | 
				 | 

ale to zależy od ilości zamawianych atomizerów i formy przesyłki/odbioru osobistego. przykładowo, zamówione atomizery sztuk 30 i przesyłka za 11zł, a zamówiona ilość sztuk 60 i przesyłka 11zł, wtedy te gdzie większa ilość będą tańsze niż te gdzie ilość 30... a przy odbiorze osobistym to ceny wiadomo takie jak zamawiane, przynajmniej ja tak to rozumuję i tak zawsze było, a jak ktoś ma atomizery z allegro to liczy jeszcze inaczej, przeważnie drożej bo na allegro takie ceny, można mnie poprawić jeśli się mylę

| 
|     | 
|  2010-09-15, 19:19 | #1508 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: Zielona Góra 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-09-15, 19:23 | #1509 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

dokładnie, każdy dolicza tyle ile mu wyszło, mam nadzieję że można zaufać tutaj organizatorkom, ale był taki jeden przypadek kiedy organizatorka napisała że atomki ma z wspólnych zakupów, a policzyła sobie 3 zł za 10ml   no moim zdaniem coś tu nie halo, ale nie oskarżam bo nie jestem pewna jak to było ze strony tej organizatorki a dociekać nie chcę bo jak narazie tylko raz się na to natknelam, może pomyłka jest z mojej strony... | 
|     | 
|  2010-09-15, 19:25 | #1510 | 
				 | 

no tak, ale ktoś może sobie zminimalizować koszty dostawy, ale postanowi  zarobić parę gorszy na nieuczciwym naliczaniu dowolnej sumy do ceny atomków i nikt tego nie sprawdzi bo niby jak. poza tym wydaje mi się, że jak ktoś chce rozbierać flaszkę to musi liczyć się z tym, że do rozbiórki niezbędne są atomizery. nie oszukujmy się flaszki nie są rozbierane, bo taki mamy kaprys tylko po to by obniżyć cenę flakonu i tym samym w ogóle umożliwić zakup danego zapachu. jeśli ktoś robi nam przysługę i kupuje od nas odlewkę, dzięki czemu możemy kupić flache, to dlaczego zdzieramy jeszcze z niego za atomki? | 
|     | 
|  2010-09-15, 19:30 | #1511 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

a przepsikiwanie, pakowanie, adresowanie kopert, kwitów... i pójście na poczte to takie fajneee.... nie przesadzałabym.. z tą przysługą, że ktoś kupuje bo nikt na tym nie zarabia a kłótnia o 50 gr ....   :roll  eyes: bardziej przejmowałabym się niedopiskanymi zakupionymi ml... ale to już inna bajka   Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2010-09-15 o 19:33 | 
|     | 
|  2010-09-15, 19:33 | #1512 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
 niedawno wlasnie kupowalam malenkie ilosci, zeby poznac zapach, bo jest niedostepny w stacjonarnych perfumeriach i na cene atomkow nie zwracalam uwagi...nawet gdyby bylo pare groszy wiecej, to za przepsikiwanie, poswiecanie czasu (szczeglonie stanie na poczcie  )  z checia to doloze   
				__________________      Burberry Body Intense i inne oddam    książki i elektronika   ciuchy, buty, torebki itp. | |
|     | 
|  2010-09-15, 19:37 | #1513 | ||
				 | 

Cytat: 
 to nie jest kłótnia o 50gr bo nie sprzedajesz jednej odlewki tylko np. 10 i to już jest 5zł. przy każdej rozbiórce jak sobie zarobisz po piątaku to już się uzbiera na dobre wino... powtarzam: nie ma jak sprawdzić czy nikt sobie nie zarabia na atomkach. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat: 
 | ||
|     | 
|  2010-09-15, 19:53 | #1514 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  . Z pewnością się szczególnie na tym nie dorobi  . | |
|     | 
|  2010-09-15, 19:59 | #1515 | |
				 | 

Cytat: 
   wolę mieć całe flakony dla siebie  dlatego już nie organizuję  małe ilości mnie nie satysfakcjonują  a jak już kupuję odlewki to w celu sprawdzenia zapachu bo żadnej perfumerii w mieście nie mam.. pretensji o kilka gr nie mam, bo wiem ile czasu trzeba żeby zorganizować rozbiórkę itd. a jak mnie na coś nie stać to nie kupuję  proste Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2010-09-15 o 20:00 | |
|     | 
|  2010-09-15, 20:06 | #1516 | 
| Zona najukochanszego Meza Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Matlock Island 
				 | 

Wiecie co - chyba nikt tutaj nie zdziera nie wiadomo jakich kwot i na atomkach sie nie dorobi   nie przesadzajmy i nie popadajmy w skrajnosc - ja u nikogo nie zaobserwowalam nie wiadomo jak wygorowanych kwot za atomki, ale ja po prostu tego nie sledze. Poza tym ja np za samplery kupowane na allegro placilam wiecej niz inni - ale to udokumentowalam i podalam nawet link do aukcji gdzie te samplery kupilam - kazdy mogl sprawdzic i podzielic. A poza tym roznie tez baby licza na poczcie (vide przedostatnia rozbiorka), jak wyslalam malza to byly 4 takie same przesylki a za jedna malz zaplacil ponad 2 zl wiecej niz za pozostale 3. Tyle, ze malz tak wnikliwie tego nie studiuje - ja tez nie   
				__________________ I  LOVE  MY  Husband!!! | 
|     | 
|  2010-09-15, 20:11 | #1517 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   widzę, że pomysł z jakąkolwiek regulacją doliczania za przesyłkę za atomki spotyka się z dużym oporem. trudno, dostosuję się do ogółu. zawsze można zrezygnować z rozbiórki jeśli uzna się, że koszty za atomki są zawyżone, co z pewnością nie raz uczynię   | ||
|     | 
|  2010-09-15, 20:17 | #1518 | 
| S. Sssss. SSSSS. Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

nie szykuje się moze jakieś zamówienie samplerkow 2,5ml?

__________________  | 
|     | 
|  2010-09-15, 20:43 | #1519 | |
				 | 

Cytat: 
  . A jak zamierzasz to sprawdzać? Ja tam nie mam z tym problemu bo i też nie zauważyłam nadużyć w tym zakresie. Poważnie zamierzasz organzując rozbiórkę przedstawiać w swoim wątku dowód w postaci skanu druku z paczki, potwierdzenie przelewu, link do wątku rozbiórkowego, żeby każdy zobaczył ile sztuk wzięłaś itp ?  Jak już dziewczyny pisały każda zamawia różne ilości atomków i ta kwota się inaczej rozkłada. Czasami kilka/kilkadziesiąt gr się dołoży i przecież nikt nie prosi potem o dopłaty takiej drobnicy  . | |
|     | 
|  2010-09-15, 20:50 | #1520 | |
				 | 

Cytat: 
 Edytowane przez le illjah Czas edycji: 2010-09-15 o 20:51 | |
|     | 
|  2010-09-15, 20:53 | #1521 | |
				 | 

Cytat: 
 jeśli ktoś od Ciebie kupuje odlewki.... dlaczego ktoś miałby dokładać jeszcze? | |
|     | 
|  2010-09-15, 20:59 | #1522 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-09-15, 21:13 | #1523 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Przecież jeśli był organizowany rzut, to da się sprawdzić ile kosztowała przesyłka. Wchodzisz w wątek, gdzie dana Wizażanka kupowała atomki i patrzysz jaki wyliczyła koszt, możesz nawet napisać do Organizatorki rzutu, żeby mieć pewność. Czyli widzisz, że zamówiła 30 atomizerów, przesyłka ekonomiczna za 11 zł i masz wynik.. Nikt tutaj nie dolicza niewiadomo jakich kwot do atomków, wydaje mi się, że nikt na atomkach nie chce nikogo oszukać i tak jak dziewczyny słusznie zauważyły - zależy ile się kupiło atomizerków, bo im więcej, tym taniej wychodzi na 1 sztuce. Chyba czas zakończyć temat  PS. a co do tego czy kogoś stać, czy nie stać, to troszkię średnia kwestia. Przecież może Wizażankę XX stać na flaszkę np. 100ml /300zł, ale chce tylko 50ml. Teraz pewnie będzie pytanie, to czemu nie kupi flaszki 50ml/ 200zł ? No nie kupi, bo jak każda z nas widzi się po prostu nie opłaca. Tak samo jak np. z butami firmy YY skoro te same buty w jednym sklepie kosztują 200zł, a w drugim 180zł, to logiczne, że pójdziesz do drugiego, lub.. kupisz na All. Mam nadzieję, że ktoś zrozumie, bo troszkę namotałam   
				__________________ Nowy wątek perfumeryjny (wymienię perfumy Chopard Happy Spirit Bouquet D'Amour + Venezia Laura Biagiotti): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1155971   Specjalistka ds. wymarzonych wakacji   Edytowane przez Princeska87 Czas edycji: 2010-09-15 o 21:17 | 
|     | 
|  2010-09-15, 21:19 | #1524 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: PL 
				 | 

Każdy kij ma dwa końce. Nadmienię, że rozbiórki są niejednokrotnie robione na prośbę innej osoby. Flakon nie zostaje u organizatorki. To tak na marginesie.

Edytowane przez kaiska Czas edycji: 2010-09-15 o 21:20 | 
|     | 
|  2010-09-15, 21:27 | #1525 | |
				 | 

Cytat: 
  osobiście przeprowadziłam kilka  i gdybym miała dopłacać do takiej zabawy to ja dziękuję... i naprawdę myślę, że nikt nie chce zarobić takich grosików na atomkach, no ludzie, przecież to nawet na waciki nie wystarczy   | |
|     | 
|  2010-09-15, 21:27 | #1526 | 
| never say no to panda | 

to ja się wypinam na zakupy na Lucky, jak mam z własnej kieszeni wykładać 40 dolców przesyłki      
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | 
|     | 
|  2010-09-15, 21:37 | #1527 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-09-15, 21:43 | #1528 | 
| Zakorzenienie | 

Jak nie będzie można do atomków, to do wysyłki będzie się doliczać za transport atomków    No i można by się czepiać tego, że różne są kwoty za wysyłkę... ale kupujemy różne koperty, taśmy, bąble, strzykawki, lejki i inne cuda, a na dodatek w różnych miejscach   Oczywiście, ja zyskuję na rozbiórce, bo dzięki temu mam moje 50 ml taniej - tak jak to wytłumaczyła Princesska (po prostu nie opłaca się kupować 50, bo wychodzą znacznie drożej - ostatnio wypatrzyłam sobie jednego Bonda i 100 ml kosztuje 700 a 50 ml kosztuje 500  - wszystko jasne). Ale i współkupujący zyskują moim zdaniem - sama może nie brałam udziału w wielu, ale w kilku rozbiórkach już tak  A co do samej wysyłki - ostatnio nie wzięłam pod uwagę, że odlewka 22 ml będzie cięższa od reszty i za wysyłkę 5 i 10 zapłaciłam po 4,50 (i tyle wliczyłam w koszt wysyłki) a za 22 zapłaciłam już 6 zł - nie prosiłam już o dosyłanie tych groszy, trudno - tak się zdarza i już   
				__________________ Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-16 o 12:15 | 
|     | 
|  2010-09-16, 01:21 | #1529 | 
| Zona najukochanszego Meza Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Matlock Island 
				 | 

le illjah poniewaz Ty tak bardzo uwazasz, ze panuje tutaj niesprawiedliwosc i ze ktos/ktosie dorabia/dorabiaja sie na atomkach wskaz prosze kto wg Ciebie zawyzyl koszty atomizerow. Ja za soba mam malo rozbiorek - glownie bralam udzial w innych zakupach - nikt wg mnie sie nie wzbogacil. Organizatorka i tak ma mase zmartwien zwiazanych z zakupami tj. ew. telefony jezeli zamowienie sie wydluza, robienie zdjec, skanow, kupno, adresowanie, wysylka, stanie na poczcie, kontrolowanie wplat, wysylki i innych rzeczy. Jezeli uwazasz, ze za wysylke atomizerow powinna placic organizatorka to czemu w takim razie nie uwazasz, ze kupowanie min. 30 sztuk i zamrazanie w "towarze" atomizerow bez oprocentowania jest Ok? Moze organizatorka sama bedzie placic za wysylke, za bable, za koperty a reszta osob tylko za znaczek. Tylko myslac w ten sposob nikt by nawet nie zorganizowal rzutow. Ja moge tylko wypowiedziec swoja opinie - nigdy na zadnych zakupach gdzie bylam organizatorka nie zarobilam. Ja mam czyste sumienie. Co wiecej - zawsze wlewam wiecej perfum do atomizera niz musze. Staram sie rowniez dorzucic chociaz jedno zdanie od siebie - zeby innym bylo milej. Nie wspominam juz o naklejkach itp. Nie podoba sie komus organizatorka, koszty - wolny wybor - nikt nikogo do zakupow nie zmusza. Naprawde nie wierze, zeby chociaz jedna osoba z forum zarabiala w ten sposob. Jak dla mnie KONIEC TEMAATU 
				__________________ I  LOVE  MY  Husband!!! | 
|     | 
|  2010-09-16, 10:04 | #1530 | 
| Czekam na Ragnarok Zarejestrowany: 2006-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Tak jak ktoś napisał - jeśli komuś to przeszkadza, łatwo to sprawdzić w wątku atomizerkowym, w którym dana osoba brała udział. Ja kiedyś liczyłam za atomki tyle po ile kupowałam, ale przestałam tak robić, bo przecież nie kupuję atomków dla siebie tylko na konkretne rozbiórki. I dlaczego ja mam dopłacać do interesu? Przy rozbiórkach, które teraz robię koszty wysyłki wyszły większe niż przypuszczałam, ale nie podwyższyłam cen atomków, mimo że dopłacę.  Są to sprawy groszowe, także bez sensu to rozkminiać. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.