|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
ok będzie rzut na 300 atomków. Zgłaszam do Bellatrix, jutro o 22
Aha i rozsyłać będę w weekend za tydzień lub po weekendzie bo w następnym tygodniu nie dam rady, osoby z Wrocławia mogą odebrać osobiście
|
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2104 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny przepraszam ale jutro o 22 nie będę mogła, jak to zrobić może być jutro o 14? Jeśli Bella się pojawi do tego czasu...
|
|
|
|
#2105 |
|
Konto usunięte
|
ekhem, tak nieśmiało zapytam, ma ktoś może odstąpić kilka samplerków
do domowego użytku
|
|
|
|
#2106 |
|
gamma Orionis
|
Dobrze, że wątek "wypłynął", bo mam do omówienia jedną zaległą kwestię: łączenie wysyłek.
Niedopuszczalne jest wg mnie przetrzymywanie - tzn. kazanie komuś przechować/przechować - kupionych [i opłaconych] odlewek, "bo może trafi się jeszcze jakaś rozbiórka". Czekanie na "okazję" żeby zaoszczędzić kilka złotych tylko utrudnia organizację rozbiórki. Organizatorki nie mają miejsca, warunków ani chęci chomikowania takich skarbów; nie mają również obowiązku tego robić [w sytuacji, kiedy odlewka ma pozostać na czas bliżej nieokreślony]. Krótko mówiąc. Proszę o nie przedłużanie rozbiórek i wysyłki bez konkretnego terminu i powodu.
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
A może zamiast wprowadzać zakaz to tylko dodać do szablonu rozbiórek punkt 'możliwość przetrzymania / łączenia odlewek: tak / nie"? Wtedy każda organizatorka będzie miała wybór, czy ma ochote na chomikowanie, czy nie i da o tym jasno do zrozumienia kupującym.
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to inaczej zrozumiałam tzn. nie ma jako takiego zakazu, tylko zostało to jasno określone, że nie można wymagać od organizatorki, że zgodzi się przechowywać odlewkę do kolejnej rozbiórki.
Mi osobiście się wydaje, że może nie wszystkie współzakupujące, chociaż może i wszystkie wiedzą o tym, że to zawsze jest dobra wola organizatorki i że nie musi tego robić, ale jeśli to dla niej nie jest problemem, to może. Przecież to nie jest też tak, że każdy z czymś łączy, większość jednak nie łączy. I to też nie jest tak, ze się odkłada w nieskończoność, bo większość planuje się załapać na jakąś z kolejnych rozbiórek. Ja np. odkąd pamiętam robiłam wys. łącz., bo robię dużo rozbiórek(w zasadzie jedna po drugiej) i gdyby nie było wys. łącz., to bym np. komuś wysyłała odlewkę, a po np. 2 dniach zakładała kolejny wątek ... Czasami jest też tak, że ktoś nie dostaje przesyłki do domu tzn. listonosz takich nie dostarcza i to wiąże się też z czekaniem na poczcie - tak np. zamiast stać w kolejce kilka razy, wystarczy raz. Ale zdaję sobie sprawę, że może jakiejś organizatorce jest po prostu niezręcznie odmówić, choć nie za bardzo jej się to uśmiecha, więc ten dodatkowy punkt w szablonie uważam za dobry pomysł - organizatorka sobie od razu to zaznaczy i nie będzie pyt., czy jest możliwość wys. łącz.
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje Pozzziomko, że Belli chodzi o to, że nie można uznać zakupów za zakończone, jeśli się nie wysłało wszystkich odlewek. A jeżeli się tego nie zrobiło to nie powinno się zakładać nowego wątku, gdyż obowiązuje nas limit 4 flakonów i 2 wątków... Reasumując takie prośby o przetrzymanie odlewek będą niemile widziane.
Być może się mylę, ja tu jestem nowa i Wy na pewno lepiej orientujecie się w tym wszytkim ...Jeżeli o mnie chodzi to jako organizatorka nie widzę problemu żeby odlewka poleżała u mnie dłużej, bo w zasadzie to dużo miejsca nie zajmuje i też byłabym za tym żeby zaznaczać to w pierwszym poście-czy można łączyć, czy też nie można.Przy okazji chciałam zapytać o inną kwestię. Podczas moich pierwszych rozbiórek miałam sytuację, że dziewczyna nie odebrała przesyłki, ale ja ją wysłałam i miałam potwierdzenie. Nie dostałam zgody na kolejną rozbiórkę. Teraz też mam sytuację, że jedna osoba nie potwierdziła mi odbioru przesyłki i nie wiem czy mogę założyć nowy wątek ![]() W regulaminie jest jasno napisane Roześlij wszystko i dopiero wtedy rozpoczynaj kolejny wątekJa rozesłałam, ale jednego potwierdzenia nie mam i zakupy nie są zakończone, tak? I jeszcze odnośnie pakowania przesyłek - fajnie byłoby opisać w regulaminie jak to zrobić najlepiej. Niestety zdarzył mi się wyciek. Dowiedziałam się o tym przypadkiem o zabezpieczaniu atomizerów taśmą izolacyjną. Ja też nie dostawałam odlewek zabezpieczonych tą taśmą , ale to było dawno, więc może tu była jakaś dyskusja na ten temat, nie śledziłam wątku Co do zapezpieczania, to w regulaminie znalazłam tylko to: Zawartość owijamy w folię bąbelkową (...)zabezpieczamy taśmą. Dodatkowo dla pewności możemy jeszcze owinąć przesyłkę kartonikiem (jeśli mamy w domu czy pracy puste kartonowe pudełka, wystarczy wyciąć z nich dugi pasek, owinąć atomizer lub flakon i zakleić szczelnie taśmą klejącą). Tak zabezpieczoną przesyłkę wkładamy do koperty. Nie ma mowy o uprzednim owijaniu atomizera taśmą izolacyjną i nie robiłam tak przy każdej rozbiórce ![]() Jeśli mój wywód na ten temat uznacie za pozbawiony sensu, to ok, ale uważam, że dla początkującej organizatorki nawet najmniej istotne, wg niektórych osób, rzeczy mają znaczenie |
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast dodam, że strasznie mnie wkurza, jak ktoś nie potwierdza w wątku otrzymania przesyłki i trzeba czekać te 2 tyg. przez taką damessę ... Trza nękać na PW taką Co do wycieków, niestety niewielkie zdarzają się i przy oklejeniu atomka i szyjki taśmą .
Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2011-02-21 o 14:46 |
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda opinia jest mile widziana. Mi się wydaje, że nie poruszamy kwestii zakończenia rozbiórek, bo wys. łącz są od dawna, tylko taką kwestię że to może być utrudnienie dla organizatorki, ale tak jak napisałam mi się wydaje, że każda wspózakupująca wie, że organizatorka nie musi się na to zgodzić, nie ma takiego obowiązku i że to jest tylko jej dobra wola. ![]() Ja z wiadomego powodu - rozbiórka po rozbiórce zgadzam się na wys. łącz, bo w końcu to nie jest tak, że każdy z czymś łączy, większość nie łączy. ![]() Odnośnie niepotwierdzania odbioru, to Dlatego, ja od ost. rozbiórek na wszelki wypadek, korzystam z punktu w regulaminie o nr tel. tzn. proszę o dosyłanie wraz z adresem nr tel. To się nie będę musiała martwić, że ktoś się nie odzywa przez np. tydzień. ![]() Robię rozbiórkę po rozbiórce i takie opóźnienia znacznie by mi wszystko wydłużały. ![]() Cytat:
Co do wycieków, to też zauważyłam, że jeśli atomek okazuje się wadliwy, to dokładne oklejenie nic nie pomoże, zdarzyło mi się dostać, dokładnie oklejony, a i tak mokry.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja najbardziej lubię jak nie dostaję adresów do wysyłki ![]() przy ostatniej rozbiórce czekałam 1,5 tyg na wszystkie adresy (a niestety nie dysponuję taką ilością czasu żeby chodzić codziennie z jedną przesyłką na pocztę)
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25250114]dokładnie
a ja najbardziej lubię jak nie dostaję adresów do wysyłki ![]() przy ostatniej rozbiórce czekałam 1,5 tyg na wszystkie adresy (a niestety nie dysponuję taką ilością czasu żeby chodzić codziennie z jedną przesyłką na pocztę) [/QUOTE]Tak, niedosyłanie adresów, niepotwierdzanie odbioru, nieczytanie pierwszych postów ... ... ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Rolka 5cm x 75 m kosztuje około 100zł, ale 75m to jest baaaaardzo, baaaaaardzo dużo. Na all sprzedają w kawałkach
, teraz widziałem 1m za 9zł. To jest fajne - przylega i się nie lepi i nie zostawia klejących śladów, jak czasem lubi robić taśma klejąca. |
|
|
|
#2117 | |
|
|
Cytat:
A co do łączenia przesyłek, to mi to akurat nawet odpowiada, bo im mam mniej przesyłek do przygotowania i wysłania tym lepiej Nie lubię spędzać zbyt dużo czasu na poczcie, a i pakowanie do oszczędnych czasowo nie należy Także bardzo proszę nie zabraniać łączenia.
|
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Polecam
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ostatnio dostałam odlewki owinięte czymś dziwnym i zastanawiałam się co to jest, a widzę , że to to. Bardzo fajnie przylegało i zero jakichkolwiek pozostałości - poza tym bardzo łatwa w odklejaniu |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tylko jedno małe "ale" - nie można zamknąć wątku. A pootwieranych przez jedną osobę wiele rozbiórek naraz nie jest mile widziane
|
|
|
|
|
#2122 | ||||
|
never say no to panda
|
Cytat:
Cytat:
ja mam lepsze jazdy - sporadycznie, bo sporadycznie, ale niektóre adresatki w ogóle nie podejmują swoich przesyłek i koperciochy wracają do mnie np. odlewka wredot_ki sprzed ho ho ho albo i jeszcze dawniej wróciła niepodjęta w terminie i leży u mnie... czeka na "wspólną wysyłkę z bliżej nieokreślonym czymś" nie żeby to jakoś szczególnie dużo miejsca zajmowało, ale z drugiej strony robienie z domu magazynu czy przechowalni na czas nieokreślony jakoś mi się średnio widzi w kwestii poruszonej przez Bellę - Dziewczyny, nie chodzi o to, żeby zabronić łączenia przesyłek całkowicie, ale żeby nie było sytuacji, w której ktoś przechowuje odlewkę u nas "aż nadarzy się kolejna rozbiórka" (a takowa może być np. dopiero za pół roku) - mnie się w każdym razie coś takiego nie uśmiecha i jestem za wprowadzeniem ograniczenia do możliwości łączenia przesyłek z rozbiórek organizowanych max. w odstępstwie tygodnia i wszystko okiej, jeśli organizuję kilka rozbiórek co parę dni, informuję, że mogę odlewki wysłać wszystkie razem - super! w tym przypadku popieram łączenie odlewek, ale zupełnie nie rozumiem sytuacji, w której ktoś mnie prosi, żebym odlewki se do szuflady schowała i poczekała, bo a nuż się jakaś nowa rozbiórka pojawi gdzieśtam kiedyśtam, to wtedy dopiero łaskawie mam pozwoleństwo to to wysłać bez jaj, obracamy tutaj takimi kwotami, że 6-7zł na przesyłkę nie jest fortuną ![]() Cytat:
a klejenie wylotu atomka w ogóle mija się z celem, bo akurat w 10tkach nasadka nie naciska na pompkę (inna sytuacja była w przypadku starych, alchemicznych 20tek, ale to już inna bajka) [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25250114]dokładnie a ja najbardziej lubię jak nie dostaję adresów do wysyłki ![]() przy ostatniej rozbiórce czekałam 1,5 tyg na wszystkie adresy (a niestety nie dysponuję taką ilością czasu żeby chodzić codziennie z jedną przesyłką na pocztę) [/QUOTE]o to! to! to! ja nie wiem, czy ludzie myślą, że organizatorka jest jasnowidzem albo ma dostęp do baz CBŚu, bo innej opcji wyczarowania brakującego adresu to ja nie widzę ![]() i jeszcze do szewskiej pasji doprowadza mnie tekst - "adres jak na przelewie" - no przepraszam bardzo - w regulaminie jak byk, że MA BYĆ PW Z DANYMI ADRESOWYMI I TELEFONEM! ja naprawdę nie mam czasu przegrzebywać pierdyliona przelewów (często niepodpisanych )Cytat:
wyjęłaś mię to z ust a nieczytanie pierwszych postów to plaga straszliwa ja się mogę naprodukować, a i tak 90% ludzi ma to równo w rzyci - przecież ja piszę se dla siebie, niespełniona literatka (czystej) jestem chyba a ja jeszcze raz powtarzam - nie chodzi o całkowite zlikwidowanie łączenia przesyłek, ale o narzucenie pewnych ograniczeń odnośnie "rozciągłąści" tego w czasie - czyli: łączenie odlewek z dwóch rozbiórek odległych od siebie przyjmijmy parę dni: OK!, ale przechowywanie odlewek "na przyszłe nieokreślone jeszcze rozbiórki": zdecydowanie NIE!
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2011-02-23 o 01:38 |
||||
|
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki coś to już przesada Przecież jak przesyłka wróci do Ciebie to musisz zapłacić jeszcze raz koszty przesyłki, że odesłali ją do Ciebie![]() Czyli jak nie odzywa się 2 tyg to śmiało mogę napisać, że zakupy zakończone A na przyszłość będę wiedzieć, że muszę być ostrożniejsza co do nowych wizażanek![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niech będzie, że organizatorka zaznacza w wątku, że ma w planie kilka rozbiórek, powiedzmy w przeciągu 1-2tyg. i można łączyć wysyłkę.A jak nie bęzie takiej informacji, tzn., że w najbliższej przyszłości nie będzie rozbierać nowych zapachów lub nie ma ochoty na przetrzymywanie odlewek
|
|||
|
|
|
#2124 |
|
Guerlain Lover
|
Parafilm polecam bardzo
![]() Szukałam bardzo długo czegoś, przy czym atomizerek nie będzie miał śladów po taśmie klejącej. Próbowałam z taśmą izolacyjną, ale to jeszcze nie było to... Poskarżyłam się przy pewnej rozmowie mojej mamie, że mam problem z taśmami przy oklejaniu atomków i przyniosła mi z pracy właśnie Parafilm. Poinstruowała, jak się go używa i od tej pory co jakiś czas mi przynosi, a ja naklejam na atomki i próbki
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
To ja polecam coś znacznie tańszego niźli ten parafilm o to: http://www.nokaut.pl/artykuly-hydrau...mm-x-15mb.html
jak mieliśmy remont i było to w domu to owijałam odlewki Pięknie przylega i uszczelnia. No i kosztuje niewiele
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak jak do tej pory nie znalazłam nic lepszego, może czas wypróbować ten parafilm![]() aha i taką taśmę kupi się w każdym Praktikerze i jemu podobnych sklepach... Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2011-02-24 o 08:10 |
|
|
|
|
#2127 |
|
|
Parafilm mam kliknięty
Sprawdzę go przy okazji najbliższych zakupów Memoir'a. Bardzom ciekawa tego cuda i oczywiście zdam relację
Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2011-02-24 o 10:47 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam taką propozycję... bo szukam od godziny czy na forum o perfumach coś takiego juz było i nigdzie nie widzę. Jeśli było i przeoczyłam to mnie zgromcie
Otóż zainspirowana tematem o nieprzezroczystych flakonach pomyślałam, że fajny byłby wątek na temat testerów, gdzie każdy mógłby podawac informacje o tym czy dany zapach ma korek, czy napis 'tester' da się odkleić , usunąć, może nawet wrzucałoby się zdjęcia takich testerowych flakoników dobry, czy zły pomysł?
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() także Cbr - dzięki, że mnie nie zbiłaś za tą wpadkę ![]() A co do łączenia przesyłek - to ja też lubię jak wiem, że dana osoba się chce zapisać na następną planowaną przeze mnie rozbiórkę i bardzo chętnie bym dalej łączyła przesyłki bo wtedy taka Osoba nie traci na przesyłce -ale zgadzam się, że jeżeli organizatorka nie ma żadnych planów albo ma ale za pół roku to nie powinna przedłużać. No ale jak postanowicie, to ja się dostosuję, ale bym prosiła, żeby przynajmniej zachować taki przywilej między organizatorkami - no bo często bierzemy od siebie po 2,5 żeby tylko spróbować i w ogóle nie zależy nam na czasie
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Aha i rozsyłać będę w weekend za tydzień lub po weekendzie bo w następnym tygodniu nie dam rady, osoby z Wrocławia mogą odebrać osobiście 

NIE LUBIĘ TROLLI
do domowego użytku
Moje Aliexpressowe zakupy i recenzje pazurkowe:

i też byłabym za tym żeby zaznaczać to w pierwszym poście-czy można łączyć, czy też nie można.
Co do zapezpieczania, to w regulaminie znalazłam tylko to: Zawartość owijamy w folię bąbelkową (...)zabezpieczamy taśmą. Dodatkowo dla pewności możemy jeszcze owinąć przesyłkę kartonikiem (jeśli mamy w domu czy pracy puste kartonowe pudełka, wystarczy wyciąć z nich dugi pasek, owinąć atomizer lub flakon i zakleić szczelnie taśmą klejącą). Tak zabezpieczoną przesyłkę wkładamy do koperty.
.

Taki coś to już przesada
Przecież jak przesyłka wróci do Ciebie to musisz zapłacić jeszcze raz koszty przesyłki, że odesłali ją do Ciebie