| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-04-15, 17:31 | #2402 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat: 
  No a może ustalmy jeden koszt wysyłek w regulaminie  sample 6zł 1-2 atomki 7zł więcej atomków- koszty liczone indywidualni  Jak oraganizatorka zdobędzie tańsze koperty, czy coś, wpisze mniejsze koszty i kupujące będą zadowolone   | |
|     | 
|  2011-04-15, 17:56 | #2403 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  I wiesz... 2 atomki 2 atomkom nierówne - można wysłać 2 x 5 ml lub 2 x 22 ml - za 2 x 22 ml płacisz już 9 zł za wysyłkę  Trzeba by było zrobić dokładną rozpiskę każdej możliwości   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-04-15, 19:15 | #2404 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

ekhem, napisałam tylko moje spostrzeżenie, ktore mogłam napisac, same rozwinęłyscie rozmowe w złą strone  Nic nie mam do cen odlewek w szklanych atomkach, to jest wiadome, ze koszt wysylki z PP to 5,2, 5,7, 6,2 itd nawet 9zł + koperta itp. przecież one są ciezkie i trzeba je dobrze okleic i nie obchodzi mnie to, ze ktos wychodzi na tym na plus i nie uwazam, ze ktos na tym zarabia  niech ma wiecej, Chodzi mi tylko o samplerki  sa tak male lekkie i nie potrzebuja drogiego owijania, ze powinno sie je wysylac inaczej niz odlewki. I naprawde, nie naleza do osob wredynych, wypominalskich i zachłannych. Nie podobają mi się naśmiewawcze komentarze   
				__________________ wróciłam do perfum  moja fragrantica   tutaj sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2011-04-15 o 19:16 | 
|     | 
|  2011-04-15, 19:26 | #2405 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Dokładnie. Zaczęłam od wysyłki niewinnych samplerków... i wybuchła wojna. A teraz do pytania jakie chciałam zadać... ktoś miał do czynienia z tymi atomizerkami z Przełomu o których kilka postów wcześniej wspomniała anulek_85? Warto zabrać się za rzut takich szklanych fiolek? Bo tam minimalne zamówienie jest ogromne! A co by nie było polowa wizażu zaopatrzyła się już w ostatnich dwóch rzutach samplerów. Czy jednak lepsze plastikowe fambudowe samplery i lepiej nie wydziwiać? 
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-15, 19:33 | #2406 | |
				 | 

Cytat: 
   ja jestem za  (+ koszty wysylki) A ta nazwa, Przełom obila mi sie o uszy | |
|     | 
|  2011-04-15, 19:36 | #2407 | 
				 | 

http://www.przelom.com.pl/galeria.html To pewnie wygląda tak jak ten na pierwszym zdjęciu. W sumie gdybym miała wybierać wolałabym zamawiać takie fiolki w pojemności 4ml. Chyba wyszłoby bardziej uniwersalnie. Szkoda że nie mają korków.. No i gdzie by się znalazło chętnych aż na 1150sztuk   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-15, 19:48 | #2408 | ||
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Cytat: 
  W sumie chodziło głównie o to, że nie zawsze da się wszystko wyliczyć i nie jednokrotnie do całego tego interesu dokładamy. Nie każdy ma możliwość kupowania materiałów hurtowo, a i koszt zakupu samych sampli bywa różny, bo inaczej rozkładają się koszty przesyłki jak ktoś bierze 30 sztuk a inaczej jak 150. Ja akurat za przesyłkę sampli biorę 5.50, ale nic nie mówię, jeśli ktoś bierze 7  Przecież jak nie podobają Ci się koszty przesyłki to możesz nie brać udziału w takich zakupach albo wziąć z kimś wspólną przesyłkę. Po prostu moim zdaniem nie powinno się tego ujmować w regulaminie, bo i tak mamy najostrzejszy regulamin jeśli chodzi o organizatorki zakupów ze wszystkich współzakupowych forów. Cytat: 

__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | ||
|     | 
|  2011-04-15, 19:53 | #2409 | |
				 | 

Cytat: 
 Podoba mi się sam fakt, że są szklane. Ale jeśli rzeczywiście tak trudno je wciskać to chyba odpuszczę   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:01 | #2410 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Blachownia/Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  No i brak korków... | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:02 | #2411 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

O dziękuję marlena_smc za podbicie tematu.. trzeba mieć jednak siłę przebicia.. z tego co mi napisali z Przelomu wynika, że fiolka 3ml kosztuje 0,14 i atomizer do tego 0,30 gr.. faktycznie są to ceny netto, ale to chyba i tak dośc tanio.. co do mozliwości wciskania tego atomizerka to nie wiem, ale jak są tacy co dają radę?? | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-04-15, 20:04 | #2412 | |
				 | 

Cytat: 
  Marlena mi też się podobało to że szklane, do momentu aż nie musiałam ich montować  Ale spróbować zrobić rzut zawsze można  Myślę, ze chętne się znajdą. 
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2011-04-15 o 20:05 | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:09 | #2413 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Jak kupowałam próbki w Q to kilka było robionych na miejscu i pani strasznie się siłowała, żeby to wcisnąć   , no i dla mnie są skreślone przez brak korków  . Dziewczyny, czyli jak? Zostaje tak jak było? Czyli, że organizatorka nie ma obowiązku do zwrotu czegokolwiek, wszystko zależy o niej i to sprawa między nią a współrozbiórkowiczką, tak?   | 
|     | 
|  2011-04-15, 20:14 | #2414 | 
				 | 

Przypomniało mi się że miałam fiolki tego typu, ale tak dawno... że nie pamiętałam. Tylko miałam 5ml z matowego szkła, jak na zdjęciu niżej:  Ileż ja sie naprzeklinałam "korkując" je... nawet jedną fiolkę potłukłam próbując obcęgami docisnąc atomkizer  dopiero link do aukcji przypomniał mi że to to samo dziadostwo było... Pomyslę więc o fambudowych plastikach. 
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-15, 20:16 | #2415 | |
				 | 

Cytat: 
 mam odlewke od nich (z Q), zaraz zobacze jak sie zachowuje, chodzi mi o to czy moze sie odkrecic, przemoknac i jak sie wciska Zostaje tak jak było, i choćby nie wiem jaka cena za wysyłkę była a zapach super to i tak biorę  edit: a ja mialam peny ze 3 lata temu, nikt nie mogl ich wciasnac, takie sa naprawde bez sensu edit 2: nie moge odczepic atomziera, wnisoki sa dwa, bardzo szczelne  2. wniosek, baaardzo ciezko wciasnac 
				__________________ wróciłam do perfum  moja fragrantica   tutaj sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2011-04-15 o 20:23 | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:17 | #2416 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

dziewczyny, a może byśmy spróbowały dorwać np 10ml plastikowe peny na wcisk na nasze odlewki? Może to by rozwiązało problem wyciekających atomków i tłukących się w podróży. A plastik to jednak plastik, trudniej go zmiażdżyć, poza tym jest lżejszy i mniej zabawy z pakowaniem  Co myślicie o tym? 
				__________________ Z chęcią dołączę się do rozbiórki: Serge Lutens Jeux de Peau 5ml  , V&R Flowerbomb EDP, Ange ou Démon Givenchy, Lancome La Vie Est Belle, CK In2U, Armani Diamonds, TM Womanity EDP | 
|     | 
|  2011-04-15, 20:19 | #2417 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Seventh Heaven 
				 | 

Cytat: 
  i nasadkę na atomizerze. | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:20 | #2418 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
   I postawić na półce trudno, tzn. postawić się ale da ale nie są stabilne   | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:20 | #2419 | |
				 | 

Cytat: 
  bo faktycznie... na 30 zuzytych sztuk tylko jeden przeciekł. A korkowanie to tylko cpuk i już. 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:25 | #2420 | 
				 | 

Przeciekł Ci jakiś? No weź mnie nie strasz. Idę posprawdzać, bo nie wszystkie magazynuję w pozycji pionowej.

__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | 
|     | 
|  2011-04-15, 20:28 | #2421 | |
				 | 

Cytat: 
  przy odlewkowaniu euphorii dla investir... na szczęście przy pakowaniu zobaczylam że cały korek w środku pływał i dorobiłam nową odlewkę, a wadliwy sampler zostawiłam sobie. 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:28 | #2422 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Blachownia/Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Myślę, że warto znaleźć alternatywę dla 5-ek.  Te 4-ml bez korków byłyby niezłe, gdyby nie uciążliwa instalacja   | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:32 | #2423 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja nie miałam jeszcze przypadku, żeby sampler przeciekał i też nie słyszałam od innych osób. A może nie był dokładnie domknięty? W fambudzie mają jeszcze 2-ml, ale tylko 1 grosz tańsze, więc właściwie się nie opłaca ich kupować. Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-04-15 o 20:35 | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:37 | #2424 | |
				 | 

Cytat: 
  jak zdjęłam nasadkę z atomka to miałam całe ręce w perfumach ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Zresztą zaraz wypełnię ten samplerek spirytusem i za 15 minut spróbuję pyknąć foto jak to wygląda kiedy tak sobie bokiem poleżakuje... 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:38 | #2425 | |
				 | 

Cytat: 
  Dobrze, że to przy euphorii a nie amłażu jakimś   
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  2011-04-15, 20:43 | #2426 | 
				 | 

Nie ma co wpadać w panikę. Ten jakiś felerny bo nawet nie rozpyla   rodzyneczek sie znalazł i tyle   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-15, 20:49 | #2427 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-04-15, 22:15 | #2428 | |
| exmod na urlopie:) Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Cytat: 
   Bo to ja jestem tą koleżanką Taani co 2 tygodnie nosiła z przyczyn sklerotycznych odlewkę w torebce  to był atomek 5ml i był własnie w woreczku strunowym  i nie dośc, że przez ten woreczek nie poczułam wcześniej zapachu z wycieku (a atomek był w kieszonce do której nie zaglądam na co dzień) to mimo tego płyn gdzieś się jednak ulotnił  dokładnie: ubytek wygląda na jakieś 2-2,5ml, w woreczku nie było raczej płynu widocznego, a mimo to zapach się nie ulatniał dopóki nie otworzyłam woreczka... wniosek z tego taki, że woreczki strunowe nie dość, że raczej nie powstrzymają płynu przed zdematerializowaniem się  to jeszcze jest mniejsza szansa, że wykryje sie rozlaną odlewkę zanim odbierze się od listonosza (o ile ktoś ma w zwyczaju nie odbierać wyraźnie rozlanych paczek  ) | |
|     | 
|  2011-04-15, 23:52 | #2429 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Kupiłam raz atomizerki na wspólnych zakupach na wizazu . Wszystkie dostałam grubo owiniete folią bąbęlkową . Więc jak organizatorka robiąca rozbiórke perfum może pisać , że kupuje folię do owijania atomków i ponosi na to koszty !!! Przecież wykorzystuje tą samą folię w której przyszły atomizery   | 
|     | 
|  2011-04-15, 23:59 | #2430 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

Moje Aliexpressowe zakupy i recenzje pazurkowe:
Moje Aliexpressowe zakupy i recenzje pazurkowe: