|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
![]() No a może ustalmy jeden koszt wysyłek w regulaminie sample 6zł 1-2 atomki 7zł więcej atomków- koszty liczone indywidualni ![]() Jak oraganizatorka zdobędzie tańsze koperty, czy coś, wpisze mniejsze koszty i kupujące będą zadowolone
|
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wiesz... 2 atomki 2 atomkom nierówne - można wysłać 2 x 5 ml lub 2 x 22 ml - za 2 x 22 ml płacisz już 9 zł za wysyłkę ![]() Trzeba by było zrobić dokładną rozpiskę każdej możliwości
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
ekhem,
napisałam tylko moje spostrzeżenie, ktore mogłam napisac, same rozwinęłyscie rozmowe w złą strone ![]() Nic nie mam do cen odlewek w szklanych atomkach, to jest wiadome, ze koszt wysylki z PP to 5,2, 5,7, 6,2 itd nawet 9zł + koperta itp. przecież one są ciezkie i trzeba je dobrze okleic i nie obchodzi mnie to, ze ktos wychodzi na tym na plus i nie uwazam, ze ktos na tym zarabia ![]() niech ma wiecej, Chodzi mi tylko o samplerki sa tak male lekkie i nie potrzebuja drogiego owijania, ze powinno sie je wysylac inaczej niz odlewki. I naprawde, nie naleza do osob wredynych, wypominalskich i zachłannych. Nie podobają mi się naśmiewawcze komentarze
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2011-04-15 o 19:16 |
|
|
|
#2405 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie. Zaczęłam od wysyłki niewinnych samplerków... i wybuchła wojna.
A teraz do pytania jakie chciałam zadać... ktoś miał do czynienia z tymi atomizerkami z Przełomu o których kilka postów wcześniej wspomniała anulek_85? Warto zabrać się za rzut takich szklanych fiolek? Bo tam minimalne zamówienie jest ogromne! A co by nie było polowa wizażu zaopatrzyła się już w ostatnich dwóch rzutach samplerów. Czy jednak lepsze plastikowe fambudowe samplery i lepiej nie wydziwiać?
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem za A ta nazwa, Przełom obila mi sie o uszy |
|
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
http://www.przelom.com.pl/galeria.html
To pewnie wygląda tak jak ten na pierwszym zdjęciu. W sumie gdybym miała wybierać wolałabym zamawiać takie fiolki w pojemności 4ml. Chyba wyszłoby bardziej uniwersalnie. Szkoda że nie mają korków.. No i gdzie by się znalazło chętnych aż na 1150sztuk
|
#2408 | ||
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
Przecież jak nie podobają Ci się koszty przesyłki to możesz nie brać udziału w takich zakupach albo wziąć z kimś wspólną przesyłkę. Po prostu moim zdaniem nie powinno się tego ujmować w regulaminie, bo i tak mamy najostrzejszy regulamin jeśli chodzi o organizatorki zakupów ze wszystkich współzakupowych forów.Cytat:
|
|
#2409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podoba mi się sam fakt, że są szklane. Ale jeśli rzeczywiście tak trudno je wciskać to chyba odpuszczę
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i brak korków...
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Przyczajenie
|
O dziękuję marlena_smc za podbicie tematu.. trzeba mieć jednak siłę przebicia..
z tego co mi napisali z Przelomu wynika, że fiolka 3ml kosztuje 0,14 i atomizer do tego 0,30 gr.. faktycznie są to ceny netto, ale to chyba i tak dośc tanio.. co do mozliwości wciskania tego atomizerka to nie wiem, ale jak są tacy co dają radę?? |
|
|
|
#2412 | |
|
|
Cytat:
Marlena mi też się podobało to że szklane, do momentu aż nie musiałam ich montować Ale spróbować zrobić rzut zawsze można Myślę, ze chętne się znajdą.
Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2011-04-15 o 20:05 |
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kupowałam próbki w Q to kilka było robionych na miejscu i pani strasznie się siłowała, żeby to wcisnąć
, no i dla mnie są skreślone przez brak korków .Dziewczyny, czyli jak? Zostaje tak jak było? Czyli, że organizatorka nie ma obowiązku do zwrotu czegokolwiek, wszystko zależy o niej i to sprawa między nią a współrozbiórkowiczką, tak?
|
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniało mi się że miałam fiolki tego typu, ale tak dawno... że nie pamiętałam. Tylko miałam 5ml z matowego szkła, jak na zdjęciu niżej:
![]() Ileż ja sie naprzeklinałam "korkując" je... nawet jedną fiolkę potłukłam próbując obcęgami docisnąc atomkizer dopiero link do aukcji przypomniał mi że to to samo dziadostwo było...Pomyslę więc o fambudowych plastikach.
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam odlewke od nich (z Q), zaraz zobacze jak sie zachowuje, chodzi mi o to czy moze sie odkrecic, przemoknac i jak sie wciska Zostaje tak jak było, i choćby nie wiem jaka cena za wysyłkę była a zapach super to i tak biorę ![]() edit: a ja mialam peny ze 3 lata temu, nikt nie mogl ich wciasnac, takie sa naprawde bez sensu edit 2: nie moge odczepic atomziera, wnisoki sa dwa, bardzo szczelne 2. wniosek, baaardzo ciezko wciasnac
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2011-04-15 o 20:23 |
|
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, a może byśmy spróbowały dorwać np 10ml plastikowe peny na wcisk na nasze odlewki? Może to by rozwiązało problem wyciekających atomków i tłukących się w podróży. A plastik to jednak plastik, trudniej go zmiażdżyć, poza tym jest lżejszy i mniej zabawy z pakowaniem
Co myślicie o tym?
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nasadkę na atomizerze.
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I postawić na półce trudno, tzn. postawić się ale da ale nie są stabilne
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo faktycznie... na 30 zuzytych sztuk tylko jeden przeciekł. A korkowanie to tylko cpuk i już.
|
|
#2420 |
|
|
Przeciekł Ci jakiś? No weź mnie nie strasz. Idę posprawdzać, bo nie wszystkie magazynuję w pozycji pionowej.
|
#2421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że warto znaleźć alternatywę dla 5-ek.
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam jeszcze przypadku, żeby sampler przeciekał i też nie słyszałam od innych osób. A może nie był dokładnie domknięty?W fambudzie mają jeszcze 2-ml, ale tylko 1 grosz tańsze, więc właściwie się nie opłaca ich kupować. Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-04-15 o 20:35 |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak zdjęłam nasadkę z atomka to miałam całe ręce w perfumach---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Zresztą zaraz wypełnię ten samplerek spirytusem i za 15 minut spróbuję pyknąć foto jak to wygląda kiedy tak sobie bokiem poleżakuje...
|
|
#2425 | |
|
|
Cytat:
Dobrze, że to przy euphorii a nie amłażu jakimś
|
|
#2426 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma co wpadać w panikę. Ten jakiś felerny bo nawet nie rozpyla
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
exmod na urlopie:)
|
Cytat:
Bo to ja jestem tą koleżanką Taani co 2 tygodnie nosiła z przyczyn sklerotycznych odlewkę w torebce dokładnie: ubytek wygląda na jakieś 2-2,5ml, w woreczku nie było raczej płynu widocznego, a mimo to zapach się nie ulatniał dopóki nie otworzyłam woreczka... wniosek z tego taki, że woreczki strunowe nie dość, że raczej nie powstrzymają płynu przed zdematerializowaniem się )
|
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam raz atomizerki na wspólnych zakupach na wizazu . Wszystkie dostałam grubo owiniete folią bąbęlkową .
Więc jak organizatorka robiąca rozbiórke perfum może pisać , że kupuje folię do owijania atomków i ponosi na to koszty !!! Przecież wykorzystuje tą samą folię w której przyszły atomizery
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

sa tak male lekkie i nie potrzebuja drogiego owijania, ze powinno sie je wysylac inaczej niz odlewki.
Moje Aliexpressowe zakupy i recenzje pazurkowe:
Przecież jak nie podobają Ci się koszty przesyłki to możesz nie brać udziału w takich zakupach albo wziąć z kimś wspólną przesyłkę. Po prostu moim zdaniem nie powinno się tego ujmować w regulaminie, bo i tak mamy najostrzejszy regulamin jeśli chodzi o organizatorki zakupów ze wszystkich współzakupowych forów.

dokładnie: ubytek wygląda na jakieś 2-2,5ml, w woreczku nie było raczej płynu widocznego, a mimo to zapach się nie ulatniał dopóki nie otworzyłam woreczka... wniosek z tego taki, że woreczki strunowe nie dość, że raczej nie powstrzymają płynu przed zdematerializowaniem się