Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 09:43   #2581
mirela76
Rozeznanie

GG do mirela76
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Nie chcę przypominać tych starych czasów bo są to dla mnie niemiłe przeżycia.
Natomiast widzę, że przeczysz:
najpierw piszesz, że nigdy nie było selekcji, potem, że raz i na końcu, że mają prawo. Tak, nie zaobserwowałaś tego bo selekcja nie odbywała się w ten sposób, że ktoś oficjalnie mi napisał: nie wezmę Cię bo ... Odbywało się to w ten sposób, że po prostu ignorowało się posty "nowych".
Co do bana - mówiąc organizator/ka nie miałam na myśli organizatorki z wizażu (czyli osoby o takim statusie) lecz organizatorki w ogólnym znaczeniu (czyli zwykłej użytkowniczki, które organizowała zakupy poza forum).
Z moje strony EOT. Podkreślam ponownie, że tamte czasy wspominam bardzo niemiło i od tego czasu nie wchodzę na "modowe" tematy.
Tutaj, w perfumach czuję się świetnie i bardzo szanuję właśnie brak zapisu możliwości o sekecji. I dlatego wracając do tematu jestem przeciwna selekcji.

Edytowane przez mirela76
Czas edycji: 2011-04-20 o 09:46
mirela76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:16   #2582
skarbiatko
Zakorzenienie

U nas za to, organizatorki są o wiele bardziej uprzejme i przyjazne....

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:51   #2583
speare
exmod na urlopie:)

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
U nas za to, organizatorki są o wiele bardziej uprzejme i przyjazne....
co prawda to nie jest miejsce na dyskusje o tym, ale prosiłabym nie generalizować
speare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 11:10   #2584
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez speare Pokaż wiadomość
co prawda to nie jest miejsce na dyskusje o tym, ale prosiłabym nie generalizować
a jest gdzieś miejsce na wizażu na podobne dyskusje?

aaa o Tobie akurat nie myślałam Tyś z moich okolic a tu są sami fajni ludzie

fakt powinnam napisać niektóre

Stary 2011-04-20, 13:46   #2585
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mirela76 Pokaż wiadomość
najpierw piszesz, że nigdy nie było selekcji, potem, że raz i na końcu, że mają prawo. Tak, nie zaobserwowałaś tego bo selekcja nie odbywała się w ten sposób, że ktoś oficjalnie mi napisał: nie wezmę Cię bo ... Odbywało się to w ten sposób, że po prostu ignorowało się posty "nowych".
Co do bana - mówiąc organizator/ka nie miałam na myśli organizatorki z wizażu (czyli osoby o takim statusie) lecz organizatorki w ogólnym znaczeniu (czyli zwykłej użytkowniczki, które organizowała zakupy poza forum).
Z moje strony EOT. Podkreślam ponownie, że tamte czasy wspominam bardzo niemiło i od tego czasu nie wchodzę na "modowe" tematy.
Tutaj, w perfumach czuję się świetnie i bardzo szanuję właśnie brak zapisu możliwości o sekecji. I dlatego wracając do tematu jestem przeciwna selekcji.
a to akurat bardzo dobrze

edit: a na modowym jest bardzo przyjemnie

Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Czas edycji: 2011-04-20 o 13:49
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:30   #2586
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Ja bardzo rzadko uczestniczę w zamówieniach na modowym, ale nikt mnie selekcji nie poddał do tej pory I też uważam, że na modowym jest fajnie, tylko ja tam nadążyć nie mogę

Wymyśliłam tak:
"Organizator ma prawo odmowy uczestniczenia w swoim zamówieniu osobom, do których nie ma zaufania, bez konieczności podawania przyczyny."
Proszę o sugestie/poprawki

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 14:50   #2587
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Dominiko - ale zapis w tej formie, w jakiej go proponujesz,
daje właśnie możliwość odmówienia komuś "bo tak".
Wystarczy, że organizatorka powie, ze nie ma do niego zaufania.

Brak zaufania zwykle jest czymś spowodowany
i osoba odrzucona powinna mieć możliwość poznania tej przyczyny.
Może przez PW ?

Zakładam, że osoba, z którą mieliśmy nieprzyjemność osobiście
takiego podawania przyczyny domagać się nie będzie,
ale , jak rozumiem, odmówić można też komuś,
kogo poznało się ze złej strony z postów czytanych na innych forach
i wtedy ktoś taki może uważać, ze jest pominięty niesprawiedliwie

edit : może tak

"Organizator ma prawo odmowy uczestniczenia w swoim zamówieniu osobom, do których nie ma zaufania.
Osoba odrzucona ma prawo poznać przyczynę pominięcia we wspólnych zakupach"

Czy przewidujemy instancję odwoławczą ?
co w sytuacji, kiedy Odrzucony uzna przyczynę za wydumaną ?
Może się wtedy poskarżyć modowi czy jedynie przyjąć do wiadomości i żyć z poczuciem krzywdy ?

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:13
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:13   #2588
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
Zakładam, że osoba, z którą mieliśmy nieprzyjemność osobiście
takiego podawania przyczyny domagać się nie będzie,
ale , jak rozumiem, odmówić można też komuś,
kogo poznało się ze złej strony z postów czytanych na innych forach
i wtedy ktoś taki może uważać, ze jest pominięty niesprawiedliwie
nie przesadzajmy z tym odmawianiem udziału w rozbiórce z powodu "bo tak"
myślę, że nikt nie będzie nadużywał tego "przywileju" a ja poruszając ten temat jako pierwsza miałam na myśli takie niemiłe (przynajmniej dla mnie) sytuacje kiedy najpierw obrabia mi się i narzeka, że koszt przesyłki nie taki, że za długo przepsikuję, że nie chcę przetrzymywać odlewek, że nie latam na pocztę na zawołanie (to się tyczy osób, które nie wysyłają adresów kiedy o to proszę, a jak widzą, że inni mają przesyłki to się burzą i żądają szybkiej wysyłki "bo przecież dzisiaj wysłałam adres" ) ale jak widzą okazję cenową na mojej rozbiórce to od razu się zgłaszają...
i dla wielu organizatorek pewnie to nic, a mnie zabolało traktowanie jak oszusta i najgorszej maści człowieka, kiedy ja się staram i poświęcam temu wszystkiemu czas
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:13   #2589
mirela76
Rozeznanie

GG do mirela76

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Ja bardzo rzadko uczestniczę w zamówieniach na modowym, ale nikt mnie selekcji nie poddał do tej pory I też uważam, że na modowym jest fajnie, tylko ja tam nadążyć nie mogę
Zobacz ile masz postów i postaraj się być obiektywna
Stary 2011-04-20, 15:18   #2590
Konto usunięte

Cytat:
Zobacz ile masz postów i postaraj się być obiektywna
każdy miał kiedyś 400 postów
ja sobie modowy chwalę, bo poznałam wiele świetnych ludzi na forum (nawet osobiście) i nabyłam mnóstwo ciuchów/butów/lakierów do paznokci itd. za śmieszne pieniądze, a zdarzyło mi się dostać ochrzan od modki Ćwirki (słuszny ochrzan przyznaję się i cieszę się, że nie od razu ostrzeżenie) i nie uważam żeby ktoś był tam niemiły (no chyba, że sobie żartujemy, ale to inna bajka)
Stary 2011-04-20, 15:26   #2591
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Wankaw - ja jestem za prawem organizatorek do wykluczenia kogoś ze wspólnych zakupów, ale jednocześnie uważam, że argument "bo nie mam zaufania" powinien być zasadny.
Zapis powinien być taki, żeby dał Organizatorkom prawo odmowy
jednocześnie nie dając możliwości odmawiania z powodu widzimisię.
A zapis "bez podawania przyczyn" daje możliwość kombinowania.

Dobrze : Ty tego prawa nie nadużyjesz,
CBR też nie, i Dominika nie i ktoś inny też nie
- do momentu, aż ktoś zacznie nadużywać i nie będzie się go można czepić,
bo zapis regulaminowy "bez podania przyczyn" mu to umożliwi

Stary 2011-04-20, 15:32   #2592
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
"Organizator ma prawo odmowy uczestniczenia w swoim zamówieniu osobom, do których nie ma zaufania, bez konieczności podawania przyczyny."
ja od razu zgłaszam sprzeciw, bo - tak jak BigM napisała:
Cytat:
zapis w tej formie, w jakiej go proponujesz,
daje właśnie możliwość odmówienia komuś "bo tak".
i jeszcze chciałam się odnieść do:
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26473149]nie przesadzajmy z tym odmawianiem udziału w rozbiórce z powodu "bo tak"[/QUOTE]
niby trochę racji w tym jest i wierzę, że większość Dziewczyn nigdy nie skorzystałaby z powodu "bo tak i kropka", "bo mam takie prawo", "bo masz av, godzący w moje uczucia estetyczne", ale z drugiej strony jestem święcie przekonana, że stałoby się to dla tej drugiej części doskonałym wręcz polem dla nadużyć, umawiania się na rozbiórki przez pw albo w klubach ( tak, modki i oliwki wiedzą, co jest na rzeczy) i późniejsze selekcjonowanie grupy chętnych pod kątem osób, które wcześniej miejsce zaklepały
z takowym zapisem również się nie zgodzę:
Cytat:
"Organizator ma prawo odmowy uczestniczenia w swoim zamówieniu osobom, do których nie ma zaufania.
Osoba odrzucona ma prawo poznać przyczynę pominięcia we wspólnych zakupach"
bo jestem za otwartym podawaniem przyczyny odmowy (tak odrobinę cywilnej odwagi) - dzięki temu każdy z uczestników rozbiórki będzie mógł ocenić zasadność takowej decyzji (i zgłosić ewentualne zastrzeżenia - wpierw samej organizatorce, a w razie konieczności - moderatorce), a moderatorkę odciąży to z powinności weryfikacji odmowy z uzasadnieniem na pw
jednocześnie będzie można wyłapać osoby, których nie wpisuje się na czarną listę (bo się np. komuś nie chce zgłosić takowego przypadku), a które nagminnie zalegają z płatnościami, przedłużają terminy bez podawania przyczyny, czy lekceważą inne obowiązki współzakupującego

no, to chyba tyle ode mnie

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-04-20 o 15:36
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:06   #2593
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
ja od razu zgłaszam sprzeciw, bo - tak jak BigM napisała:

i jeszcze chciałam się odnieść do:

niby trochę racji w tym jest i wierzę, że większość Dziewczyn nigdy nie skorzystałaby z powodu "bo tak i kropka", "bo mam takie prawo", "bo masz av, godzący w moje uczucia estetyczne", ale z drugiej strony jestem święcie przekonana, że stałoby się to dla tej drugiej części doskonałym wręcz polem dla nadużyć, umawiania się na rozbiórki przez pw albo w klubach ( tak, modki i oliwki wiedzą, co jest na rzeczy) i późniejsze selekcjonowanie grupy chętnych pod kątem osób, które wcześniej miejsce zaklepały
z takowym zapisem również się nie zgodzę:

bo jestem za otwartym podawaniem przyczyny odmowy (tak odrobinę cywilnej odwagi) - dzięki temu każdy z uczestników rozbiórki będzie mógł ocenić zasadność takowej decyzji (i zgłosić ewentualne zastrzeżenia - wpierw samej organizatorce, a w razie konieczności - moderatorce), a moderatorkę odciąży to z powinności weryfikacji odmowy z uzasadnieniem na pw
jednocześnie będzie można wyłapać osoby, których nie wpisuje się na czarną listę (bo się np. komuś nie chce zgłosić takowego przypadku), a które nagminnie zalegają z płatnościami, przedłużają terminy bez podawania przyczyny, czy lekceważą inne obowiązki współzakupującego

no, to chyba tyle ode mnie
jak dla mnie nie ma problemu
Stary 2011-04-20, 16:09   #2594
BigMama
Zakorzenienie

CBR - zaproponuj zapis

zasadniczo zgadzam się z Twoją argumentacją,
choć przyznam, że czasem mam przeczucie kłopotów
(tak było przy jednej z afer perfumowych - moje szczęście,
że nie uczestniczyłam we wspólnych zakupach organizowanych przez tę osobę
z powodu braku zaufania właśnie .
Ciężko by mi było wtedy ten brak zaufania uzasadnić,
ale okazało się, że miałam rację niestety )

odmowa powinna być uzasadniona choć jak dla mnie nieważne, czy publicznie czy przez PW
- ja się dostosuję jakby co

wnoszę nieśmiało, żeby każda dyskutująca osoba,
która się z czymś nie zgadza proponowała zapis - wtedy moze do czegoś dojdziemy

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2011-04-20 o 16:15
Stary 2011-04-20, 16:22   #2595
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
(tak było przy jednej z afer perfumowych - moje szczęście,
że nie uczestniczyłam we wspólnych zakupach organizowanych przez tę osobę
z powodu braku zaufania właśnie . Ciężko by mi było wtedy ten brak zaufania uzasadnić, ale okazało się, że miałam rację niestety )
chyba wiem, co (czy raczej kogo) masz na myśli
ale widzisz - ten ktoś był organizatorką danych zakupów i położył sprawę kompletnie (a nawet w obecnym momencie masz całkowite prawo nie przystępować do wspólnych zakupów, jeśli organizatorka Ci nie odpowiada - a przystępując, robisz to tak trochę na własną odpowiedzialność ;]), natomiast teraz się rozchodzi nam o odmówienie uczestnictwa współzakupującej z rozbiórkach, które samemu się organizuje - trochę to chyba inny kaliber, bo w grę wchodzą mniejsze kwoty (nie wiem, czy jakoś zrozumiale się wyrażam...)
a jeśli takowa delikwentka nie wpłaci na czas albo zacznie robić inne cyrki - zawsze można znaleźć kogoś na jej miejsce ;]

to ja proponuję:
"Organizator ma prawo odmowy uczestniczenia w swoim zamówieniu osobom, do których posiada uzasadniony brak zaufania. Przyczyna odmowy powinna zostać podana w treści wątku wspólnozakupowego.
Zarówno osoba, której odmówiono uczestnictwa we wspólnych zakupach, jak i osoby biorące udział w danej rozbiórce, mogą zgłaszać ewentualne zastrzeżenia w kwestii zasadności odmowy do Organiztorki rozbiórki lub (w razie konieczności) do Moderatorki podforum Wspólnozakupowego"

mnie to brzmi jakoś średnio gramatycznie, więc wszelkie korekty mile widziane

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-04-20 o 16:29
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:27   #2596
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Zaprzeczyłam najpierw Twojemu ogólnemu stwierdzeniu, że na naszym podforum (w domyśle całym) są jakieś selekcje po znajomości, ponieważ w pierwszej kolejności to napisałaś. Następnie odniosłam się tylko do zamówień z A&F,do których nawiązałaś w drugiej kolejności, które rzeczywiście jako jedyne jest specyficznym sklepem i tam selekcja była, ale z powodów jakie wymieniłam. W jednym sklepie. I potwierdziłam, że tam selekcja była uzasadniona- z powodów jakie wymieniłam. Ale jak już napisałam- nigdzie poza A&F (który umiera śmiercią naturalną) nikt z tego prawa nie korzystał nagminnie.

Selekcja jak selekcja. Z jednej strony dobra, z drugiej zła. Trudno tu znaleźć złoty środek.

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2011-04-20 o 16:32
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:48   #2597
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
chyba wiem, co (czy raczej kogo) masz na myśli
ale widzisz - ten ktoś był organizatorką danych zakupów(...) natomiast teraz się rozchodzi nam o odmówienie uczestnictwa współzakupującej z rozbiórkach, które samemu się organizuje
nie do końca wyjaśniłam o co mi chodzi ,
a chodzi mi o to,
ze gdybym ja wtedy organizowała jakieś zakupy
i ta osoba chciałaby do nich przystąpić,
to bym jej odmówiła (z powodu przeczuć),
a tę odmowę byłoby mi trudno uzasadnić wtedy, przed aferą.

bo jak bym miała napisać uzasadnienie : nie podoba mi się Twoja niefrasobliwość, postawa życiowa, psychika ,
boję się, ze mi nie zapłacisz , będziesz robić problemy ...
jak uzasadnić przeczucia ? Się nie da, prawda

Ale masz rację - chodzi o mniejsze kwoty i nie piszę tego,
zeby robić problemy czy optować za 'bez podawania przyczyn"
tak tylko popłynęłam na fali wspomnień

przyczyna odmowy powinna być zasadna,
a przeczucia (zanim okaże się, że się miało rację) zasadne chyba nie są

Stary 2011-04-20, 17:26   #2598
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
przyczyna odmowy powinna być zasadna,
a przeczucia (zanim okaże się, że się miało rację) zasadne chyba nie są
BigMamo, a jeśli po prostu kogoś nie lubisz i nie życzysz sobie żeby miał wszystkie Twoje dane to jak mu to wyjaśnisz? Mnie byłoby trochę trudno. Mogę kogoś nie trawić i starać się go omijać wielkim kołem, ale powiedzieć mu prosto w oczy: nie, bo cię kurna nie lubię? Mam nadzieję, że nigdy nie znajdę się w takiej sytuacji.
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:01   #2599
Dominkab

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
BigMamo, a jeśli po prostu kogoś nie lubisz i nie życzysz sobie żeby miał wszystkie Twoje dane to jak mu to wyjaśnisz? Mnie byłoby trochę trudno. Mogę kogoś nie trawić i starać się go omijać wielkim kołem, ale powiedzieć mu prosto w oczy: nie, bo cię kurna nie lubię? Mam nadzieję, że nigdy nie znajdę się w takiej sytuacji.
Mi też głównie właśnie o taką sytuację chodzi Nie mam z nikim na pieńku, ale nie wiem co będzie...

elska

flickr

Moment Uchwycony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 18:03   #2600
BigMama
Zakorzenienie

Daff - ale teraz teoretycznie nie możesz odmówić nikomu
i gdyby osoba, której nie lubisz zapisała Ci się na jakąś rozbiórkę,
to nie mając prawa odmowy przyjęlabyś ją
... albo, aby nie być zmuszoną podawać jej swoich danych, zrezygnowała z kupowania

- ja piszę o sytuacji, kiedy Organizator ma prawo odmówić z powodu braku zaufania. (edit ; uzasadnionego braku zaufania)

Dla mnie nie lubię nie jest tożsame z nie ufam.

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2011-04-20 o 18:06
Stary 2011-04-20, 18:10   #2601
Dominkab

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26473149]nie przesadzajmy z tym odmawianiem udziału w rozbiórce z powodu "bo tak"
myślę, że nikt nie będzie nadużywał tego "przywileju" a ja poruszając ten temat jako pierwsza miałam na myśli takie niemiłe (przynajmniej dla mnie) sytuacje kiedy najpierw obrabia mi się i narzeka, że koszt przesyłki nie taki, że za długo przepsikuję, że nie chcę przetrzymywać odlewek, że nie latam na pocztę na zawołanie (to się tyczy osób, które nie wysyłają adresów kiedy o to proszę, a jak widzą, że inni mają przesyłki to się burzą i żądają szybkiej wysyłki "bo przecież dzisiaj wysłałam adres" ) ale jak widzą okazję cenową na mojej rozbiórce to od razu się zgłaszają...
i dla wielu organizatorek pewnie to nic, a mnie zabolało traktowanie jak oszusta i najgorszej maści człowieka, kiedy ja się staram i poświęcam temu wszystkiemu czas [/QUOTE]
Dokładnie
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26473240]każdy miał kiedyś 400 postów
ja sobie modowy chwalę, bo poznałam wiele świetnych ludzi na forum (nawet osobiście) i nabyłam mnóstwo ciuchów/butów/lakierów do paznokci itd. za śmieszne pieniądze, a zdarzyło mi się dostać ochrzan od modki Ćwirki (słuszny ochrzan przyznaję się i cieszę się, że nie od razu ostrzeżenie) i nie uważam żeby ktoś był tam niemiły (no chyba, że sobie żartujemy, ale to inna bajka) [/QUOTE]

No ja też nie zaczęłam od razu od 8 tysięcy

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Dla mnie nie lubię nie jest tożsame z nie ufam.
Dla mnie też nie, ale oba powody odmowy są dla mnie zrozumiałe.

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2011-04-20, 18:13   #2602
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Mnie nurtuje tylko jedno pytanie ...jak ma sie zachowac organizator w stosunku do osob ,ktore po rozbiórce ,za jakis czas(tak jak teraz to bylo i wczesniej zresztą też) będą narzekać ,ze za dużo za przesyłke ,ze za duzo za folie ile to sie co niektorzy wzogacają itd ,itd...jak biora udzial z własnej nie przymuszonej woli ,to jest w porzadku ,zero uwag ..tylko sie skonczy rozbiórka zaczyna sie rozliczanie......jak ma sie zachować?

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:16   #2603
BigMama
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26473149](...) miałam na myśli takie niemiłe (przynajmniej dla mnie) sytuacje kiedy najpierw obrabia mi się i narzeka, że koszt przesyłki nie taki, że za długo przepsikuję, że nie chcę przetrzymywać odlewek, że nie latam na pocztę na zawołanie (to się tyczy osób, które nie wysyłają adresów kiedy o to proszę, a jak widzą, że inni mają przesyłki to się burzą i żądają szybkiej wysyłki "bo przecież dzisiaj wysłałam adres" )(...)[/QUOTE]
Cytat:
Dokładnie
(...)
no zaraz ... przecież to, co wymieniła wankaw to są uzasadnione powody odmowy (wg mnie)
a Daff pisze o sytuacji, kiedy Organizatorka chce odmówić "bo nie lubi"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 18:17   #2604
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Mnie nurtuje tylko jedno pytanie ...jak ma sie zachowac organizator w stosunku do osob ,ktore po rozbiórce ,za jakis czas(tak jak teraz to bylo i wczesniej zresztą też) będą narzekać ,ze za dużo za przesyłke ,ze za duzo za folie ile to sie co niektorzy wzogacają itd ,itd...jak biora udzial z własnej nie przymuszonej woli ,to jest w porzadku ,zero uwag ..tylko sie skonczy rozbiórka zaczyna sie rozliczanie......jak ma sie zachować?
czytać cierpliwie i znieść te wszystkie słowa, starając się nie wyjść z siebie
albo tłumaczyć się bez końca

Stary 2011-04-20, 18:22   #2605
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
przestać ufać
i odmawiać udziału w organizowanych zakupach
z uzasadnionego zachowaniem pozakupowym delikwenta powodu

Stary 2011-04-20, 18:22   #2606
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzieńko, kompletnie się tym nie przejmować Czas na reklamacje jest w trakcie rozbiórki, zresztą jak się nie podoba to nie ma przymusu. Wiadomo, że łatwiej jest krytykować w ogólnej dyskusji, kiedy nie podaje się konkretnych nicków i można ponarzekać ile wlezie. Jednak większej odwagi wymaga przedstawienie swoich zastrzeżeń w wątku rozbiórkowym. Jakoś do tej pory chyba się to nie zdarzyło
Stary 2011-04-20, 18:26   #2607
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;26473240]ja sobie modowy chwalę, bo poznałam wiele świetnych ludzi na forum (nawet osobiście) i nabyłam mnóstwo ciuchów/butów/lakierów do paznokci itd. za śmieszne pieniądze, a zdarzyło mi się dostać ochrzan od modki Ćwirki (słuszny ochrzan przyznaję się i cieszę się, że nie od razu ostrzeżenie) i nie uważam żeby ktoś był tam niemiły (no chyba, że sobie żartujemy, ale to inna bajka) [/QUOTE]

Khem khem, to witaj w klubie, ja też dostałam ochrzan od Ćwirki i też słuszny I też sobie modowy i butowy i kosmetyczny chwalę Ja tam na nic nie narzekam, ja tam w ogóle mało narzekam... a przynajmniej taką mam nadzieję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 18:27   #2608
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
czytać cierpliwie i znieść te wszystkie słowa, starając się nie wyjść z siebie
albo tłumaczyć się bez końca

Stary 2011-04-20, 18:27   #2609
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
przestać ufać
Chyba bym jednak nie odmówiła. Jeśli taka osoba mimo wszystko chciałaby ponownie brać udział w mojej rozbiórce, to znaczy, że jednak nie było tak źle A jeśli rzeczywiście było, to raczej sprawa sama się rozwiąże, bo ktoś taki już więcej się nie pojawi.
Stary 2011-04-20, 18:28   #2610
czarnazuzia1

Cytat:
przestać ufać
o to,to i to jest podanie powodu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości