|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
No dobrze źle się wyraziłam:nie stać ,nie chcesz -bo cała to za dużo....różne przyczyny moga być......
Ale mi nie o to chodziło źle się wyraziłam.......chodzi mi o narzekanie na trud odlewkowania,przecież to wolna wola a nie przymus
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() *zamknięcie wątku
|
|
#243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A handelek się powinno uskuteczniać na bazarze o!
|
|
#244 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
oj do nieba to stąd jednak daleko ale prawde mówiac to jedyne miejsce gdzie moge bez krempacji "uprawiac "swoją pasję, przy ludziach sie nie odzywam-nawet jak o perfumach gadają. co do szablonu- popieram-byłoby szybciej, przejzyściej i mniej stresogennie ( i bardziej bezpciowo niestety )a własnie- zapomiałam ze wspólne zakupy to tez olbrzymi stres dla organizatora. i jeszcze jedno- nie wiem jak inne dziewczyny-ale ja zawsze zakładam ze jeśli flaszka sie np rozbije -to jest to moja osobista strata-wtedy wszystkim oddaję kase z własnej kieszeni ( i dlatgo tez nie oddam flaszki, nie oddam, nie oddam )
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Przykładowy szablon na rozbieranie flakonu, dla każdego zapachu odrębny szablon:
Nazwa zapachu: Miejsce zakupu: (link do aukcji, link do strony w Quality, Galilu, ebay, itp.) Link do opisu nut: (np. do KWC) Cena flakonu i jego pojemność: Kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatorki:? zostaje? Kwota za 1 ml zapachu: Termin zbierania wpłat: (unikamy stwierdzeń "kiedy znajdą się chętne", podajemy konkretny termin) Posiadane atomizery i ich ceny: Koszt wysyłki do współkupujących:(Szacowana opłata za znaczki i kopertę, przy większych zakupach Koszt materiałów do pakowania) W przypadku zakupów zagranicznych, liczony kurs waluty: Lista udziałowców(kupujących): (Organizatorka ze swoim udziałem również powinna być umieszczona w liście, w momencie obliczania kwot do przelewu, rozliczenie musi pojawić się obok kupowanych ml w pierwszym poscie) Coś pominęłam? W liście chętnych należy umieścić również siebie. Nie podoba mi się jeśli lista zawiera tylko udziałowczynie w odlewkach, a między wierszami muszę się wczytać ile bierze organizatorka. Chciałabym też aby, obok listy chętnych z przydziałem ml, w czasie wysyłania rozliczeń, kwoty do zapłaty pojawiły się w pierwszym poście. Ułatwiłoby to potem ściąganie należności i długów, ile kto pieniędzy pobrał, jakie ktoś komuś pieniądze jest dłużny, w przypadku niewywiązania się z organizowanych wspólnych zakupów.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-11-03 o 14:24 |
|
|
|
#246 |
|
grozi wypollizowaniem
|
włąsnie z tym terminem jest problem-no bo co jak nie znajdą sie chętne do danego terminu?
rubryka atomizerki- czy mam podawac ile mam atomków? t troche bez sensu-bo jesli mam w sumie ok 60, i wiadomo ze dla nikogo nie braknie, to po co wypisywc ze mam no 28 atomków 10 ml
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-03 o 12:23 |
|
|
|
#247 | |||
|
never say no to panda
|
Cytat:
ja bym tylko zmieniła kolejność: nazwa zapachu, miejsce zakupu, cena flakonu, przesyłki flakonu do organizatora i pojemność (np. 230zł + 11zł za 100ml), kwota za 1ml (w zł lub walucie zagranicznej + przeliczenie na złotówki - z podaniem aktualnego kursu, choć tutaj tak naprawdę do końca nie wiadomo, ile będzie wynosił kurs waluty w momencie kliknięcia paczki), opłata za wysyłkę do odlewkowiczek (już z wliczonymi materiałami do pakowania w przypadku mniejszych zakupów, a w przypadku większych - jak np. Lucky - dodanie osobnego wiersza "koszt materiałów na osobę" czy jakoś tak), planowany termin realizacji - początek i koniec zbierania wpłat, termin zamówienia (jeśli idzie o zakupy jeszcze "niekliknięte"), atomizery Cytat:
Cytat:
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-11-03 o 12:23 |
|||
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chodzi raczej o takie przypadki że zbierze się chętnych więcej a atomizerów tyle nie będzie, chciałabym uniknąć też takiej sytuacji ze zapiszę się na 5ml, a atomizerów zabraknie, Organizatorka zamówi z Allegro, albo kupi w Sephorze za koszmarnie wysoką cenę, a ja żeby nie rozwalać zakupów będę musiała na to przystać mimo ze mi się nie uśmiecha. Jeśli masz dużo, to piszesz ceny i że starczy dla każdego na pewno bo masz ich setki. Termin wolałabym żeby był, tak aby każdy zapisujący się mógł ocenić czy pasuje mu termin zakupów, może być i tak że uczestnik liczy ze zakupy będą szybko realizowane, potem wyjeżdża i brak z nim kontaktu, pozwoli to uniknąć problemów i wycofujących się z zakupów uczestników.
|
|
|
#249 |
|
grozi wypollizowaniem
|
blue- dzieki za wyjasnienie, masz rację
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Wypowiem się jako osoba wyłącznie uczestnicząca w zakupach perfum
.Bardzo się cieszę że mam możliwość brać udział we wspólnych zakupach. Przygodę z zapachami dopiero niedawno zaczęłam, a dzięki forum wspólnozakupowym mam możliwość poznać ich więcej. Nie za bardzo mam możliwość biegania po perfumeriach (niemowlak w domu ), a jak patrzę na cenę próbek na allegro nóż mi się w kieszeni otwiera. ![]() Kupując odlewkę 5 - 10 ml mam możliwość porządnego przetestowania perfum niewielkim kosztem. Wchodząc na konkretny wątek zakupowy nie wdrażam się w to ile kosztuje przesyłka i czy organizatorka bierze koszty wysyłki flakonu na siebie. Sumuję wszystko i przeliczam ile będzie mnie kosztował 1ml- jeśli uważam że warto mieć dany zapach za te pieniążki zgłaszam chęć uczestnictwa. Mam nadzieję że wspólne zakupy będą miały się dobrze bo przede mną wieeeele zapachów do poznania. |
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
To ten szablon ma być stały i trzeba będzie go kopiować do zakładanego wątku? I nawet kolejność ma być sztywna?
|
|
#252 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no taki cel tego szablonu...chyba...
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, szablon miałby być sztywny, tak żeby nikt nic nie pomijał, w innym przypadku nie miałoby to sensu.
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#255 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Dzięki wielkie Blue. Zakładając wątek zawsze miałam stresa, że o czymś zapomnę, a teraz jeden stres mniej.
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-11-03 o 14:06 |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetny pomysł.
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() Wolałabym żeby rozliczenie było w liście udziałowców, bo pomimo edycji można by mieć wgląd we wcześniejszy wygląd postu, a jeśli ktoś usunie załącznik, takiej możliwości mieć nie będę.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-11-03 o 14:13 |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
brakuje "opłaty za wysyłkę do współkupujących"
|
|
|
|
#259 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Bluegirl, tylko często rozliczenie ma postać tabelki - bardzo przejrzystej - a to przy dużych zakupach jest pomocne.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Tabelka może być swoją drogą - dodatkowo, ale kwota do zapłaty koło ilości ml, powinna się znaleźć.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-11-03 o 14:57 |
|
|
|
#261 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Ależ oczywiście, że powinna. Myślałam, że chodzi Ci o zamieszczanie szczegółowego rozliczenia przy każdym uczestniku.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#262 | |||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
otóż koszt wysyłki to koszt znaczka (trudny do przewidzenia, bo wagi w oku nie mam, poza tym na jednych pocztach każdy list w bąbelkach liczą w gabarycie B co powduje, ze cena podskauje o złotówkę), koszt koperty bąbelkowej i bąbelków czy innego zabezpieczenia. Sama na poczet wspólnych zakupów kupowałam całą belę na allegro i wiem, że to kosztuje więc nie wymagam, żeby ktoś u kogo ja współzakupuję kupował bąble za własne pieniądzeco innego gdy ktoś liczy 7zł za przesyłkę a wysyła poleconym ekonomicznym w zwykłej kopercie i gazetach, bo i takie sytuacje mi się zdarzały ![]() Cytat:
i nie wszyscy mają bąbelki za darmo, niektórzy muszą je kupować Cytat:
kiedyś wysyłałam w zwykłych próbki dobrze zapakowane w bąbelki, nigdy nic się nie stało ale teraz wolę nie ryzykować ja nigdy nie zaklejam, nigdy nic się nie stało (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo), moim zdaniem to więcej szkody przynosi niż pożytku, bo później korek czy atomizer się klei a czasem nawet farbka z korka schodzi razem z taśmą...
|
|
#263 |
|
grozi wypollizowaniem
|
tasma izolacyjna nie zostawia kleju- gorzej jak ktoś okleji tą do oklejania paczek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#265 | |||
|
never say no to panda
|
Cytat:
a ja sobie nie wyobrażam, żebym miała podawać dokładnie rozliczenie z Lucky, gdzie każda współzakupująca bierze kilka odlewek, atomków etc. etc. w innej formie niż tabelka ![]() może chociaż można by było dokładne rozliczenie w załączniku, natomiast przy nickach ostateczne sumy do wpłaty? Cytat:
![]() Cytat:
obowiązkiem uczestnika wspólnych zakupów jest pamiętać, co i gdzie kupuje a jeśli nie da rady - niech subskrybuje wątek i śledzi nowe wpisy
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam, że nie tylko organizatorka, ale również współzakupujący powinni dbać o to, żeby zakupy przebiegały sprawnie i zakończyły się sukcesem. Zasubskrybowanie wątku, czyli pilnowanie własnych interesów, nie jest przecież problemem (a przynajmniej nie powinno).
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przyzwyczajacie czlowieka do lenistwa ![]() Dobra, nie czepiam sie, mata racje
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-11-03 o 19:22 |
||
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie niepowodzenia odzyskiwanie pieniędzy przebiegałoby sprawniej, wtedy wiadomo od razu kto ile wpłacił, łatwiejsze niż odszukiwanie rozliczeń w PW, historii przelewów itp. Macie jeszcze jakieś propozycje do szablonu? Coś zmienić, dodać? Jutro bym go już wrzuciła w regulamin i w osobny wątek żeby był widoczny na jakiś czas, a potem pozostanie w regulaminie tylko. Jakieś propozycje jeszcze? Szablon ruszyłby z dniem jutrzejszym, potem wybywam na kilka dni na szkolenie.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-11-05 o 14:21 |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę pozmieniałam.
Pojemność już obok nazwy. Cena flakonu i wysyłki w jednym punkcie, aby można je sumować od razu. Poniżej szablonu planuję trochę rozwinąć każdy punkt. Czy dodać 10. Planowany termin wysyłki? Numery pojawiły się po to aby szybciej wyłapać czy ktoś czegoś nie pomija Poniżej planowany wygląd postu informacyjnego: "Poniżej zamieszczam szablon, który należy umieszczać w nowo zakładanym wątku, uzupełniając pola. Szablon jest stały, nie można pomijać pytań 1. Nazwa zapachu i pojemność: 2. Miejsce zakupu: 3. Link do opisu nut: 4. Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: (w przypadku zakupów zagranicznych również 4a.Kurs waluty) 5. Kwota za 1 ml zapachu: 6. Termin zbierania wpłat: 7. Posiadane atomizery i ich ceny: 8. Koszt wysyłki do współkupujących: 9. Lista udziałowców(kupujących): * Nazwa zapachu i pojemność: nazwa powinna być pełna. * Miejsce zakupu: link do aukcji Allegro, ebay, link do strony przedmiotu w sklepie internetowym, link do oferty na straganie, w przypadku zakupów w stacjonarnej perfumerii wskazane jest umieszczenie zdjęcia flakonu, aby każdy mógł zweryfikować oryginalność. * Link do opisu nut: np. do KWC * Cena flakonu i kwota wysyłki od sprzedawcy do Organizatora: (w przypadku zakupów zagranicznych również Kurs waluty) Kurs waluty jaki wstępnie liczymy, oraz ostateczny po ściągnięciu należności. * Kwota za 1 ml zapachu: - wyliczamy dokładnie, nie zawyżamy * Termin zbierania wpłat: (unikamy stwierdzeń "kiedy znajdą się chętne", podajemy termin od... do...) * Posiadane atomizery i ich ceny: istotne zwłaszcza jeśli mamy ich mało, gdzie zachodziłaby potem konieczność dokupowania drogich atomizerów w Sephorze, czy na Allegro, co zwiększyłoby koszty zakupów * Koszt wysyłki do współkupujących: Szacowana opłata za znaczki i kopertę, przy większych zakupach również Koszt materiałów do pakowania * Lista udziałowców(kupujących): Organizatorka powinna się pojawić na liście jako pierwsza z liczbą ml. Wyliczone kwoty do przelewów muszą pojawić się obok nicków i kupowanych ml - lista kupujących staje się listą do rozliczeń."
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-11-05 o 14:23 |
|
|
|
#270 |
|
grozi wypollizowaniem
|
a rubryczki- do oddania (ilosc ml) nie będzie?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

)

Przyzwyczajacie czlowieka do lenistwa