Linea?? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-29, 09:20   #391
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi
Dot.: Linea??

Po miesiącu stosowania zaczoł mnie boleć żołądek, podejrzewam, że przyczyną jest właśnie Linea :/ a zostały mi jeszcze 2 opakowania
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-29, 21:21   #392
Sesja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Jeejku, mam tyle samo wzrostu co Ty i kiedy ważyłam 52-53 to wyglądałam jak cien samej siebie,a dla Ciebie to dużo ?
chodzi mi glównie o brzuch, wydaje mi sie ze nie jem az tak ciezkostrawnych potraw a jednak jest wzdety i opuchniety. nie uwazam ze duzo waze ale chcialabym ze 2-3kg mniej.
Stary 2009-10-15, 20:12   #393
Johnson
Raczkowanie

GG do Johnson Send a message via Skype™ to Johnson

A gdzie zamawiacie Linea ?
Johnson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 23:41   #394
edytaoctober
Przyczajenie

ja kupiłam linee i byłam zadowolona ale musiałam zacząć brać tabletki na cholesterol i przestałam brać linee bo nie chciałam męczyć wątroby takimi mixami. zapłąciłam w aptece 35 zł, zostało mi 26 tabletek których już nie zażyję, dlatego mogę sprzedać
edytaoctober jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 11:35   #395
Mrrówcia
BAN stały

Czy ta linea naprawdę działa? I po jakim czasie? ja brałam kiedyś przez miesiąc ale efektów chyba nie widziałam, chciaż po odstawieniu nagle przybrałam w boczkach.. więc może efekty były ale ich nie widziałam
Mrrówcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 10:22   #396
braworka
Zakorzenienie

no po waszych opiniach poczekam jeszcze z zakupem tab,
na razie wprowadzam duuużo warzyw do posiłków, może zadziała.

braworka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 12:17   #397
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez braworka Pokaż wiadomość
no po waszych opiniach poczekam jeszcze z zakupem tab,
na razie wprowadzam duuużo warzyw do posiłków, może zadziała.
Nieszczęsna Linea. Kupiłam. Na początku było ok, myślałam że działa, albo sobie to wmawiałam. Potem bolał mnie żołądek i źle się czułam. Odstawiłam Lineę i po kłopocie. No i zostały mi niepotrzebne tbletki.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 23:06   #398
martek121212
Przyczajenie

Dot.: linea / lineal ?

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Podczepiam się... to samo pytanie co wyżej...
Czy któraś z Wizażanek używała produktu "LINEA" ?? I jeśli tak to z jakim skutkiem? W połączeniu z ćwiczeniami i dietą czy bez?
witam ja używałam przez ponad pół roku i byłam bardzo zadowolona schudłam 5kg,nie ćwiczyłam ani nie stopowałam się w jedzeniu(nie umiem się powstrzymać kiedy coś chcę),ale jak jest napisane na opakowaniu <zmniejsza łaknienie>i nie mogłam zjeść za dużo.Jeśli chodzi o dawki w jedzeniu to bardzo dużo sie zmniejszyły już nie jem tyle co wcześniej)
Ale później przestałam ją brać bo stwierdziłam, że wystarczy mi taka waga. Przez pierwsze 2 miesiące utrzymywałam dawkowanie jedzenia ale później przestałam o tym myśleć i znów przytyłam. Teraz znowu zaczynam ją brać.Naprawde byłam zadowolona o i oby mnie tym razem nie zawiodła..)
martek121212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 21:51   #399
fanfinete
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sesja Pokaż wiadomość
mozecie mi poradzic kochane? Mam 171 cm wzrostu waze ok 54kg. niegdys bylam bardzo szczupla (48kg). Gdy zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne moja waga wzrosla. Mam rowniez problemy z zaparciami i wzdecia. moj brzuszek sie powiekszyl nie jem za duzo a czuje sie ciezka i spuchnieta. myslicie ze linea pomogla by mi czuc sie lzej? oczywiscie dolacze lekka diete i codzienne spacery czy rowerek.
zaparcia i poczucie cieżkości to prawdopodobnie od tabletek. powinnać iść do ginekologa i zmienić tabletki, albo zmienić ginekologa na lepszego, bo czasami tacy zwykli dobierają tabletki jak im sie zachce a nie takie które beda odpowiednie dla twojego organizmu.
fanfinete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 17:12   #400
Samafaja
Raczkowanie

hej!
Jak stosujecie Linee? Na opakowaniu jest napisane, że należy brać podczas posiłku, ale czy to zdąży zadziałać tak szybko??

kocham

Samafaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 15:31   #401
sangxi
Przyczajenie

Moze nie powinnam sie chwalic ale w ciagu niespelna roku pozbylam sie 30 kg. I to bez cwiczen i nadmiernego ruchu. fakt oraniczylam spozywanie bialego pieczywa, ziemniakow, slodyczy oraz wszystkiego co jest slodzone az w koncu wcale tych produktow nie jadam. efekt utrzymije sie juz prawie 3 lata i jestem z tego dumna. dziewczyny trzymam za was kciuki bo wiem ze podstawa jest silna wola i wy tez w swoich postanowieniach wytrwacie
sangxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 10:32   #402
_kasiaczek
Raczkowanie

chętnie oddam za pół darmo opakowanie linea
zjadłam chyba z 8 tabletek, ale takie wspomagacze to nie dla mnie
gdyby któraś była chętna to pisać na priv
_kasiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 12:01   #403
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez sangxi Pokaż wiadomość
Moze nie powinnam sie chwalic ale w ciagu niespelna roku pozbylam sie 30 kg. I to bez cwiczen i nadmiernego ruchu. fakt oraniczylam spozywanie bialego pieczywa, ziemniakow, slodyczy oraz wszystkiego co jest slodzone az w koncu wcale tych produktow nie jadam. efekt utrzymije sie juz prawie 3 lata i jestem z tego dumna. dziewczyny trzymam za was kciuki bo wiem ze podstawa jest silna wola i wy tez w swoich postanowieniach wytrwacie

w pełni sie z Tobą zgadzam i gratuluje również masz czym sie pochwalic
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 13:24   #404
roso16
Przyczajenie

Smile Dot.: Linea??

Ważę 93 kg, mam 170 cm, i jestem dość zbudowana, chociaż nie widać po mnie że tylę ważę.
Ostatnio przytyłam i muszę do zrzucić .
Ostatni raz tak porządnie odchudzałam się 3 lata temu no i schudłam wtedy dużo , ale to było jeszcze w szkole podstawowej, a dziś już jestem w liceum więc nabrało się kobiecych kształtów.
Linę stosuję, od dzisiaj, no cóż zobaczymy, do tego mam dietę, i ćwiczenia, basen, karate i 3 godziny wf w tygodniu więc powinno zlecieć z wagi :P
odezwę się za tydzień, mam nadzieję, że poskutkuje
roso16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 10:07   #405
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

hej, może odswieze ciut temat

kupiłam sobie wczoraj linee

jestem po drugiej tabletce narazie nie widze rezultatów natomiast czuje skutki działania, jakos mam teraz wiecej energii, no i pić mi sie chce strasznie, czuje suchość w ustach i z tego powodu pije bardzo duzo wody oczywiście to na + bo wode trzeba pić

niedługo obiad i kolejna tabletka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 10:40   #406
venomik
Raczkowanie

Tak z wrodzonej ciekawości - jakie to cudo ma skład? Ktoś przepisze/podlinkuje z sieci?
venomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 14:18   #407
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Skuteczność produktu wynika ze skorelowanego działania specjalnie dobranych składników.

Zielona herbata - polifenole pobudzają proces rozpadu tłuszczu, ułatwiają jego spalanie i zapobiegają ponownemu tworzeniu się komórek tłuszczowych. Zielona herbata reguluje również procesy trawienne i zwiększa wydatkowanie energii

Fasolamina - hamuje trawienie skrobi znajdującej się w produktach spożywczych (ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi). Białkowy składnik fasolaminy przyłącza się do enzymu zwanego alfa-amylazą, powstrzymując go przed rozkładaniem skrobi na cukry, w rezultacie, większość skrobi przechodzi nie strawiona przez jelita, a organizm nie absorbuje tylu kalorii.

Ocet jabłkowy - reguluje trawienie, pobudza procesy metaboliczne oraz zmniejsza wchłanianie cukrów i tłuszczy.

Chrom - zapobiega wahaniom poziomu glukozy we krwi dzięki temu przeciwdziała napadom głodu m.in. na słodycze, jego główne funkcje biologiczne to aktywacja enzymów biorących udział w regulacji przemian cukrów i tłuszczy w organizmie.

L-karnityna - jest niezbędna do wytwarzania energii poprzez zwiększenie spalania kwasów tłuszczowych. Zapobiega gromadzeniu zbędnych zapasów tłuszczu, redukuje nadmiar tkanki tłuszczowej i zapobiega efektowi jo-jo

wymianki
Stary 2010-03-06, 00:59   #408
venomik
Raczkowanie

Zielona herbata - tu akurat są korzyści prozdrowotne, odchudzające są praktycznie żadne. Poza tym ilość niewielka.
A komórki tłuszczowe się nie tworzą i nie znikają, ale powiększają i zmniejszają.
Fasolamina - jeśli jakikolwiek skutek, to niewielki. A to nie skrobia jest problemem w diecie. Ba - w dobrze zbilansowanej diecie nawet faktycznie skuteczna fasolamina nie ma nic do roboty.
Chrom - dobrze zbilansowana dieta z odpowiednią ilością warzyw nie ma prawa powodować napadów głodu.
L-karnityna - jako środek poprawiający wydolność tlenową, ok. Jeśli ktoś ma z tym problemy - ale zysk krótkotrwały. Zresztą ilość śladowa - 100mg na kapsułkę. Normalnie sprzedaje się l-karnitynę po ok 600mg.
Ocet jabłkowy - zdaje się jedyne co naprawdę może pomóc w tych tabletach, ale też nie ma go zbyt wiele.

Ogólnie systematyczność z jaką bierzecie te tabletki radzę poświęcić na systematyczność w treningach i to nie czysto tlenowych. A pieniądze przeznaczyć na sam ocet jabłkowy i ewentualnie l-karnitynę dla wydolności tlenowej. Ale i tak skuteczniejsze są ćwiczenia beztlenowe i mieszane.
Howgh
Stary 2010-03-16, 14:11   #409
pola123
Raczkowanie

Heyka
Mam pytańko ,czy ta linea jest dobra dla szesnastolatki???;]
pola123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 23:54   #410
venomik
Raczkowanie

Nie jest szkodliwa, że tak to ujmę, bo mój ogólny stosunek do tego typu specyfików jest... umiarkowany
Stary 2010-03-29, 15:51   #411
oosmileyoo
Raczkowanie

GG do oosmileyoo

witam tez zaczęłam kuracje z Linea biorę ja już tydzień i jestem na diecie zero chleba,pyrków,słodyczy i innych nie zdrowych rzeczy jak na razie jest dobrze zobaczymy co dalej.Przy wzroście 172 cm ważę 71,7 po świętach zaczynam biegać a teraz kiedy mam czas biegam na orbitreku.Na początku zrobiłam sobie 3 dniowa dietę oczyszczającą na śniadanie 2 suchary i szklanka keriru tak co 2 godziny 5 razy dziennie po 3 dniach 3 kilo w dół teraz natomiast na śniadanie zjadam 2 kromki chrupkiego pieczywa z chudą szynka pomidorem i ogórkiem do tego szklanka kefiru,jem co 2 godzinki, i tak sie żyje nie jestm głodna i widze że zaczynam nabierać normalnych kształtów PISZCIE SWOJE OPINIE
oosmileyoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 17:06   #412
Paulina1317
Przyczajenie

Witam wszystkich !
Od miesiąca staram się zgubić kilka zbędnych kilogramów lecz moja wola nie jest na tyle silna abym mogła odmówić sobie dwóch obiadów dziennie trzech kolacji i mnóstwa słodyczy dziennie. Mam 17 lat od września przytyłam 7 kg, obecnie ważę 55 kg. Dziś zaopatrzyłam się w tabletki wspomagające Linea, mam nadzieję że będzie to dla mnie jakaś większa motywacja a nawet mam zamiar codziennie biegać i ograniczyć posiłki i słodycze. Dla podzielenia się tą wiadomością zdecydowałam się zapisać dziś do forumWizaz Jutro rano połykam swoją pierwszą tabletkę i biorę się ostro za ćwiczenia. Trzymajcie kciuki !
Pozdrawiam
Paulina1317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-30, 09:32   #413
oosmileyoo
Raczkowanie

GG do oosmileyoo

trzymamy kciuki:P dobrze ze zaczynasz ćwiczyć ale słodycze najlepiej odstawić wcale będzie lepszy efekt ja jestem na linei juz 6 dzien i jest dobrze nie jestem głodna jem co 2 godzinki i czuje się dobrze powodzonka piszcie jak wasze doznania<lol>

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 20:39   #414
Paulina1317
Przyczajenie

Niestety nie obyło się dziś od słodkości, ale jeździłam 3 godziny na rowerze więc sumienie nie dręczy mnie aż tak strasznie... Chciałam jeść tylko 3 posiłki dziennie ale nie daję rady, zastanawiam się nad tymi sucharami z kefirem
Paulina1317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 14:21   #415
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ja jestem juz po całym opakowaniu linea.
schudłam co prawda w miesiac 4 kilo, ale to chyba predzej przez cwiczenia i dość rygorystyczna diete : 0 słodyczy 0 chipsów coli itp, zielona cherbata minimum 1 dzienie, pieczywa nie jem wogóle, i po 18 nie jem NIC czasem wieczorem mysle ze burczenie w brzuchu wywierci mi dziórę, ale o dziwo budze sie rano i głodna nie jestem zaczełam jeść na obiad sałatki, na sniadania jem pieczywo chrupkie z jogurtem waniliowym pyycha po pracy przewaznie odgrzewam sobie w mikrofali parówki albo robie jajecznice oto moja kolacja czuje sie dobrze

wymianki
Stary 2010-03-31, 20:22   #416
oosmileyoo
Raczkowanie

GG do oosmileyoo
Smile Dot.: Linea??

ja sie dzisiaj wazyłam i powiem wam ze waze 70.5 kg jest bardzo dobrze jestem zadowolona po linei nie boli mnie żoładek nic mi nei dolega czekam na wasze dalsze opinie POZDRAWIAM
Stary 2010-04-01, 13:51   #417
natoleczka
Przyczajenie

jak dla mnie kolejny "magiczny" środek, który ma wspomóc odchudzanie, ale nigdy się nie da sprawdzić jak to działa. No bo jak? Dajemy 2 osoby, jedna się odchudza i bierze linee, druga nie? Przecież to są 2 różne osoby, nawet jak ta jedna je to samo co druga, to nigdy nie można postawić jakichś wniosków... co innego gdyby przebadali 1000 osób, ale tego przecież nie zrobią:P

Jedyny magiczny sposob na schudnięcie to przecież jeść mniej niż się potrzebuje jednocześnie nie pozwalając organizmowi zaniżyć codziennego zapotrzebowania na kalorie. Po co robić to razem z jakimiś środkami?
natoleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 12:41   #418
oosmileyoo
Raczkowanie

GG do oosmileyoo

witam ponownie
no więc jem cały czas Line, po świętach wrzuciłam kilo ale wiecie jakoś dziwnie, teraz niby prawie sie go pozbyłam ale szczerze powim neiwiem co mama robić chyba ponownie zastosuje diete oczyszczającą z kefirem i sucharami zeby zgubic z 2 kilo pomocy!! co robic żeby było skuteczne bez jojo???
Stary 2010-04-08, 13:51   #419
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

heh trzymac diete i ćwiczyc, efektu jojo nie bedzie, jak robisz diete oczyszczajaco i tracisz kilogramy to nie dziw sie ze jak pozniej pozwolisz sobie na cos "niezdrowego" (pychaaaa :P ) to szybko ci powróci waga

wymianki
Stary 2010-04-09, 08:27   #420
Malina666
Raczkowanie

hey ja wlasnie tez szukam cos by wspomoc odchudzanie i mzoe cos polecicie.
wczoraj kupilam cla z zielona herbata ale sa tak wielkie tabletki ze jak wy je lykacie??
bo ja mam z tym problem
Malina666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości