|
|
#3781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
a ja w triumphie widzialam wlasnie śliczne 2 bardotki jescze całkiem nie dawno były gładkie białe i miały po środku klamerke diamencikową srebrną i były na silikonie.Wiuęc nie zawsze sa babcine czy cos takiego;p
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- aaby tak perły są najlepszym wyjściem!własnie tez o tym nie pomyslalam;p ale myślę ze bransoletke mozna dodac jesli bd czuła sie dobrze bo rekawiczek rozumiem nie chcesz?![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- oj zaproszeń to ja bym się nie podjeła robić..a zaproszenia wcale tak dużo nie kosztuja my np kupilismy 1zł za sztukę i są naprawde bardzo ładne! więc za ta cene to nawet nie chcialo by mi sie robic ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- a minini ez się zgadzam serduszka owgle nie grają ale tak projekt ciekawy tylko czegoś mi brakuję ale to kwestia gustu
|
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem pewna, że abby chodziło o to, że babcine staniki występują w większych rozmiarach, w triumphie są bardzo ładne biustonosze, ale nie oszukujmy się, rozmiarówka jest słaba, tak jak abby pisze głównie do D, a dla reszty dziewczyn po prostu nie ma tam nic
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły w końcu nasze zaproszenia, więc się chwalę
![]() Zamawiane na allegro, we własnej kolorystyce, wstążeczka wzięta z innego wzoru, bo oryginalna nam się nie podobała. Cena nie taka tragiczna, 2,89zł/szt
|
|
|
|
#3784 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
aha no to jeśli tak to się nie kłoce nie wiem czy nie ma małych;p bo sie interesuję dużymi raczej noszę 85c i duże piersi moim zdaniem nie są babcine;D węcz odwrotnie myslę ze na starość się zmniejszaja i robia płaskie;D
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- ładne zaproszenia
|
|
|
|
#3786 |
|
Zadomowienie
|
minini widzisz jak szybko Ci idą przygotowania
niedługo nas przegonisz a zwłaszcza mnie bo prawie nic nie mam ![]() śliczne te zaproszenia ![]() aaby wg mnie perełki będą super jeśli nie lubisz bransoletek to nie zakładaj, bo suknia jest dość bogata i myślę, że kolczyki wystarczą a po co ma Ci coś przeszkadzaćnata1596lia fajna cena za zaproszenia a pokazywałaś je? albo przegapiłam albo nie pamiętam jak nie to pochwal się ![]() Kasiek1987 bardzo ładne zaproszenia ![]() Teraz ja zwracam się z prośbą o pomoc znalazłam dziś te dekoracje na samochód, przy okazji natknęłam się na jeszcze jedne, które bardzo mi się podobają i nie potrafię zdecydować które lepsze 1- http://allegro.pl/06-dekoracja-slubn...491318073.html to samo co wstawiałam wczoraj tylko na innym samochodzie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3753 2- http://allegro.pl/10-piekny-komlpet-...8.html#gallery Wiem, że bardzo podobne, może dlatego nie potrafię się zdecydować liczę na Waszą pomoc
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
jest jakiś przesąd z perłami, że się na ślub nie zakłada
no ale my nie jesteśmy zaboboniary ja sobie wczoraj fryzjera zamówiłam, w sobotę jedziemy zamówić obrączki i powoli rusza wszystko
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w przyszłym tygodniu zamawiamy zaproszenia, buciki kupiłam, fryzjera umówiłam, kolejny krok to zaproszenia i obrączki. mam do Was pytanie : czy chcecie od gości kwiatki czy może coś innego ? my ze względu na zamiłowanie mojego Narzeczonego chcemy kupony lotto. często spotykam się że Młoda Para chce : wina, pluszaki, książki lub lotto, a jak jest u was ?
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
my chyba nie będziemy mieć takich wymagań, chociaż kupony lotto są akceptowalne. Na wino rożnie patrzą, ale kupony lotto bardzo popularne są
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
my chcemy kupony lotto albo książki
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne - jak myśle o tym w kontekście magisterki to mam jeszcze tyyyle czasu... A do ślubu to TYLKO 4 m-ce Jeśli ktoś nas o to spyta, to powiemy,że chętnie przyjmiemy totka albo np. książki kucharskie, ale z góry nie będziemy nic narzucać. W wierszykach przesłanych przez producenta zaproszeń były prośby o karmę dla schroniska - też fajny pomysł. |
|
|
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
te dekoracje na auto ładniejsze te za 79 zł
jakoś wyglądają na takie subtelniejsze. a te drugie tak trohce tandetnie z bliska wyglądają...ale z daleka obie b. ładne! u mnie kolejne postępy - umówiłam się z panią co szyje sukienki na mierzenie! ma kilka gotowych w moim rozmiarze wiec jadę za tydzień pomierzyć - a może akurat któraś mnie olśni ![]() i mam kosmetyczke/makijażystke - przypomniało mi się że znajoma ma salon co do takich drobiazgów jak bielizna czy bizuteria to jeszcze nie doszłam... |
|
|
|
#3793 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Przyglądam się, przyglądam, i dostrzec różnicy nie mogę ![]() Cytat:
![]() Wiem wiem, zaraz usłyszę, że to jak wish list, że goście przyjeżdżają dla nas, a nie dla prezentów. Zdecydowanie się zgadzam, ale po co mam później myśleć, co zrobić z niepotrzebnymi czajnikami?! ![]() Gdybym jednak wkładała bilecik a propo kwiatków, to zdecydowanie wino. Natomiast gdyby to miało być coś dla kogoś, to karma i koce dla zwierzaków do schroniska. O dzieciach myślą wszyscy, o zwierzakach mało kto ![]() My w weekend albo w przyszłym tygodniu załatwimy obrączki. Za ok. tydzień-dwa też już będziemy zamawiać zaproszenia. I to chyba na chwilę obecną tyle. Jestem pewna, że o czymś ważnym nie pamiętam
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamówiłam te tańsze jedna rzecz mniej do załatwieniaDziewczyny ma któraś z Was biżuterię Swarovskiego? jak te kryształki wyglądają na żywo? Dużo się błyszczą? Na Grouponie za 30zł można kupić bon o wartości 70 zł na właśnie taką biżuterię z jakiegoś sklepu internetowego i zastanawiam się czy warto kilka ładnych par wypatrzyłam ale ciekawe jak na żywo wyglądają...A przypomniało mi się jeszcze, że trzeba pomyśleć o poduszce na obrączki i kokardki (kotyliony czy jak to się tam to ochydztwo nazywa ) a chyba nie miałam tego na liście
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-03-10 o 11:02 Powód: zapomniałam o czymś |
|
|
|
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
No pisałam wcześniej żę ja noszę na codzień własnie biozuterie swarovskiego serca są bradzo błyszczące i trwałe ja noszę już rok
i polecam sama na ślub zamierzam kupić swarovskiego
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do poduszeczki na obrączki - też muszę jeszcze zamówić. |
||
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co to są kotyliony?
|
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
minini dopytaj się czy właściciel sali pozwoli na samodzielne przygotowanie tortu. U nas zabroniona jest tego typu praktyka z racji na brak "źródła pochodzenia". W razie kontroli lub zachorowań, właściciel może mieć niezłe problemy.
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest to samo. Tort i ciasto nie znajdą się na sali póki nie pokażemy paragonu.
|
#3801 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kotyliony to chyba nazwa tych kokardek, które się przyczepia agrafką albo szpilką rodzicom i gościom. U nas tak jest, że rodzicom przyczepia się takie większe, żeby było wiadomo którzy to a facetom- gościom malutkie kokardki ale co kraj to obyczaj. Byłam na kilku weselach gdzie i dziewczynom przyczepiali - została mi dziura w sukience po szpilce :/ na szczęście tym razem mi nikt nic nie będzie przypinał przykładowa aukcja z kotylionami dla rodziców: http://allegro.pl/kotyliony-przypink...2.html#gallery i dla gości:http://allegro.pl/kotyliony-weselne-...472179475.html
|
|
#3803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do poduszeczki na obrączki, to raczej nie będziemy tego praktykować. Natomiast musimy sobie chyba jeszcze kupić kieliszki z których będziemy pić wódkę. Widzialam, ze można takie ozdobne z pamiątkowym grawerem
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
bardzo fajny pomysł z tymi kieliszkami. Super pamiątka
Gdzieś kiedyś widziałam takie kieliszki ale były duże- 50ml a ja wolałabym mieć 30 ml.
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, to ja też poduszki nie potrzebuję
A o kotylionach pierwsze słyszę. Dobrze, że u nas nie ma tego w zwyczaju
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
ja ytez kieliszki juz dawnop wypatrzyłam fajne sa tez z grawerem ale podobaja mi sie te zczepione razem wstazka;D a co do kotylionów to ja nie byłam na weselu gdzie nie przypinali kotylinów więc i my je będziemy mieć
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- a poduszka owszem dla dzieci do niesienia. tak jest nie zbędna
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
a ja jeszcze nie wiem co zrobić z tymi kotylionami, niby u nas na weselach tez prawie zawsze są ale szczerze mówiąc nie podoba mi się to za bardzo. Jakbym z tego zrezygnowała zaoszczędziłabym pewnie ok 150zł i mogłabym to wydać np. na jakieś ładne zaproszenia, bo wciąż nie mogę znaleźć tanich i ładnych. Znalazłam jedne całkiem ok za 1,40zł ale niestety bez koperty- koperta 50gr/szt
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
w naszych stronach kotyliony byly modne w latach 90tych
![]() a ostatni raz widzialam je na weselu sis ![]() dla mnie-niepotrzebny wydatek i watpliwy pod wzgledem estetycznym sposób znakowania gości
|
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
jestem dokładnie tego samego zdania ale cała rodzina i TŻ się uczepili, że kokardki muszą być, bo zawsze są i już
za niecały miesiąc muszę oddać a nie mam nawet połowy siedzę obłożona książkami i już mam dosyć. Do tego za co się nie wezmę z przygotowań do ślubu to pojawia się jakiś problem... a czasu co raz mniej
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

bo rekawiczek rozumiem nie chcesz?

jeśli nie lubisz bransoletek to nie zakładaj, bo suknia jest dość bogata i myślę, że kolczyki wystarczą 

siedzę obłożona książkami i już mam dosyć. Do tego za co się nie wezmę z przygotowań do ślubu to pojawia się jakiś problem... a czasu co raz mniej