Lipcowe Panny Młode - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 16:57   #3781
nata1596lia
Raczkowanie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

a ja w triumphie widzialam wlasnie śliczne 2 bardotki jescze całkiem nie dawno były gładkie białe i miały po środku klamerke diamencikową srebrną i były na silikonie.Wiuęc nie zawsze sa babcine czy cos takiego;p

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

aaby tak perły są najlepszym wyjściem!własnie tez o tym nie pomyslalam;p ale myślę ze bransoletke mozna dodac jesli bd czuła sie dobrze bo rekawiczek rozumiem nie chcesz?

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

oj zaproszeń to ja bym się nie podjeła robić..a zaproszenia wcale tak dużo nie kosztuja my np kupilismy 1zł za sztukę i są naprawde bardzo ładne! więc za ta cene to nawet nie chcialo by mi sie robic

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

a minini ez się zgadzam serduszka owgle nie grająale tak projekt ciekawytylko czegoś mi brakuję ale to kwestia gustu
nata1596lia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:41   #3782
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
a ja w triumphie widzialam wlasnie śliczne 2 bardotki jescze całkiem nie dawno były gładkie białe i miały po środku klamerke diamencikową srebrną i były na silikonie.Wiuęc nie zawsze sa babcine czy cos takiego;p

jestem pewna, że abby chodziło o to, że babcine staniki występują w większych rozmiarach, w triumphie są bardzo ładne biustonosze, ale nie oszukujmy się, rozmiarówka jest słaba, tak jak abby pisze głównie do D, a dla reszty dziewczyn po prostu nie ma tam nic

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:50   #3783
Kasiek1987
Zakorzenienie

Przyszły w końcu nasze zaproszenia, więc się chwalę
Zamawiane na allegro, we własnej kolorystyce, wstążeczka wzięta z innego wzoru, bo oryginalna nam się nie podobała.
Cena nie taka tragiczna, 2,89zł/szt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0078.jpg (33,9 KB, 43 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:19   #3784
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Przyszły w końcu nasze zaproszenia, więc się chwalę Cena nie taka tragiczna, 2,89zł/szt
Też mam już zaproszenia, również z Allegro Nasze kosztowały 1,4 zł.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:33   #3785
nata1596lia
Raczkowanie

aha no to jeśli tak to się nie kłoce nie wiem czy nie ma małych;p bo sie interesuję dużymi raczej noszę 85c i duże piersi moim zdaniem nie są babcine;D węcz odwrotnie myslę ze na starość się zmniejszaja i robia płaskie;D

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

ładne zaproszenia
Stary 2011-03-09, 19:33   #3786
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

minini widzisz jak szybko Ci idą przygotowania niedługo nas przegonisz a zwłaszcza mnie bo prawie nic nie mam
śliczne te zaproszenia świetny materiał. Co do imion to ja bym zostawiła

aaby wg mnie perełki będą super jeśli nie lubisz bransoletek to nie zakładaj, bo suknia jest dość bogata i myślę, że kolczyki wystarczą a po co ma Ci coś przeszkadzać

nata1596lia
fajna cena za zaproszenia a pokazywałaś je? albo przegapiłam albo nie pamiętam jak nie to pochwal się

Kasiek1987 bardzo ładne zaproszenia

Teraz ja zwracam się z prośbą o pomoc znalazłam dziś te dekoracje na samochód, przy okazji natknęłam się na jeszcze jedne, które bardzo mi się podobają i nie potrafię zdecydować które lepsze
1- http://allegro.pl/06-dekoracja-slubn...491318073.html to samo co wstawiałam wczoraj tylko na innym samochodzie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3753
2- http://allegro.pl/10-piekny-komlpet-...8.html#gallery
Wiem, że bardzo podobne, może dlatego nie potrafię się zdecydować liczę na Waszą pomoc
Stary 2011-03-09, 21:33   #3787
asia_z
Zakorzenienie

jest jakiś przesąd z perłami, że się na ślub nie zakłada no ale my nie jesteśmy zaboboniary
ja sobie wczoraj fryzjera zamówiłam, w sobotę jedziemy zamówić obrączki i powoli rusza wszystko
Stary 2011-03-09, 21:50   #3788
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Przyszły w końcu nasze zaproszenia, więc się chwalę
Zamawiane na allegro, we własnej kolorystyce, wstążeczka wzięta z innego wzoru, bo oryginalna nam się nie podobała.
Cena nie taka tragiczna, 2,89zł/szt
Zostały nam dokładnie 4 miesiące do ślubu
my w przyszłym tygodniu zamawiamy zaproszenia, buciki kupiłam, fryzjera umówiłam, kolejny krok to zaproszenia i obrączki.

mam do Was pytanie : czy chcecie od gości kwiatki czy może coś innego ? my ze względu na zamiłowanie mojego Narzeczonego chcemy kupony lotto. często spotykam się że Młoda Para chce : wina, pluszaki, książki lub lotto, a jak jest u was ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 22:09   #3789
asia_z
Zakorzenienie

my chyba nie będziemy mieć takich wymagań, chociaż kupony lotto są akceptowalne. Na wino rożnie patrzą, ale kupony lotto bardzo popularne są
Stary 2011-03-09, 22:23   #3790
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

my chcemy kupony lotto albo książki
Stary 2011-03-09, 22:35   #3791
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Zostały nam dokładnie 4 miesiące do ślubu
my w przyszłym tygodniu zamawiamy zaproszenia, buciki kupiłam, fryzjera umówiłam, kolejny krok to zaproszenia i obrączki.

mam do Was pytanie : czy chcecie od gości kwiatki czy może coś innego ? my ze względu na zamiłowanie mojego Narzeczonego chcemy kupony lotto. często spotykam się że Młoda Para chce : wina, pluszaki, książki lub lotto, a jak jest u was ?
Dokładnie 4 miesiące Dziwne - jak myśle o tym w kontekście magisterki to mam jeszcze tyyyle czasu... A do ślubu to TYLKO 4 m-ce

Jeśli ktoś nas o to spyta, to powiemy,że chętnie przyjmiemy totka albo np. książki kucharskie, ale z góry nie będziemy nic narzucać. W wierszykach przesłanych przez producenta zaproszeń były prośby o karmę dla schroniska - też fajny pomysł.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 23:10   #3792
minini
Zadomowienie

te dekoracje na auto ładniejsze te za 79 zł jakoś wyglądają na takie subtelniejsze. a te drugie tak trohce tandetnie z bliska wyglądają...
ale z daleka obie b. ładne!

u mnie kolejne postępy - umówiłam się z panią co szyje sukienki na mierzenie! ma kilka gotowych w moim rozmiarze wiec jadę za tydzień pomierzyć - a może akurat któraś mnie olśni

i mam kosmetyczke/makijażystke - przypomniało mi się że znajoma ma salon

co do takich drobiazgów jak bielizna czy bizuteria to jeszcze nie doszłam...
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 01:12   #3793
nata1596lia
Raczkowanie

http://www.rysaga.piasta.pl/zsp321/ proszę
Stary 2011-03-10, 07:24   #3794
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
Oj ja nie mówię, że wszystkie babcine, bo mają naprawdę dużo ładnych wzorów. Ale co z tego, skoro większość jest do C-D, które ja mogę włożyć sobie na nos

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
aaby wg mnie perełki będą super jeśli nie lubisz bransoletek to nie zakładaj, bo suknia jest dość bogata i myślę, że kolczyki wystarczą a po co ma Ci coś przeszkadzać
I tak też zrobię Dziękuję

Cytat:
Teraz ja zwracam się z prośbą o pomoc znalazłam dziś te dekoracje na samochód, przy okazji natknęłam się na jeszcze jedne, które bardzo mi się podobają i nie potrafię zdecydować które lepsze
1- http://allegro.pl/06-dekoracja-slubn...491318073.html to samo co wstawiałam wczoraj tylko na innym samochodzie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3753
2- http://allegro.pl/10-piekny-komlpet-...8.html#gallery
Wiem, że bardzo podobne, może dlatego nie potrafię się zdecydować liczę na Waszą pomoc
A one w ogóle czymś się różnią?!
Przyglądam się, przyglądam, i dostrzec różnicy nie mogę

Cytat:
My oczywiście wolelibyśmy coś innego niż kwiatki, ale uznaliśmy, że damy do zaproszeń bilecik o $$, zatem dwa bileciki to byłaby już przesada. Niestety większość mojej rodziny nie była u nas i nie wie, że tak naprawdę wszystko mamy, zatem pewnie gdyby nie bilecik, to dostalibyśmy 4 tostery i 3 żelazka
Wiem wiem, zaraz usłyszę, że to jak wish list, że goście przyjeżdżają dla nas, a nie dla prezentów. Zdecydowanie się zgadzam, ale po co mam później myśleć, co zrobić z niepotrzebnymi czajnikami?!
Gdybym jednak wkładała bilecik a propo kwiatków, to zdecydowanie wino. Natomiast gdyby to miało być coś dla kogoś, to karma i koce dla zwierzaków do schroniska. O dzieciach myślą wszyscy, o zwierzakach mało kto

My w weekend albo w przyszłym tygodniu załatwimy obrączki. Za ok. tydzień-dwa też już będziemy zamawiać zaproszenia. I to chyba na chwilę obecną tyle.
Jestem pewna, że o czymś ważnym nie pamiętam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 10:44   #3795
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A one w ogóle czymś się różnią?!
Przyglądam się, przyglądam, i dostrzec różnicy nie mogę
hehe troszkę się różnią zamówiłam te tańsze jedna rzecz mniej do załatwienia

Dziewczyny ma któraś z Was biżuterię Swarovskiego? jak te kryształki wyglądają na żywo? Dużo się błyszczą?

Na Grouponie za 30zł można kupić bon o wartości 70 zł na właśnie taką biżuterię z jakiegoś sklepu internetowego i zastanawiam się czy warto kilka ładnych par wypatrzyłam ale ciekawe jak na żywo wyglądają...

A przypomniało mi się jeszcze, że trzeba pomyśleć o poduszce na obrączki i kokardki (kotyliony czy jak to się tam to ochydztwo nazywa ) a chyba nie miałam tego na liście

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-03-10 o 11:02 Powód: zapomniałam o czymś
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 11:02   #3796
nata1596lia
Raczkowanie

No pisałam wcześniej żę ja noszę na codzień własnie biozuterie swarovskiego serca są bradzo błyszczące i trwałe ja noszę już roki polecam sama na ślub zamierzam kupić swarovskiego
Stary 2011-03-10, 13:26   #3797
Konto usunięte

Cytat:
My chcemy książki

Cytat:
Dziewczyny ma któraś z Was biżuterię Swarovskiego? jak te kryształki wyglądają na żywo? Dużo się błyszczą?
A przypomniało mi się jeszcze, że trzeba pomyśleć o poduszce na obrączki i kokardki (kotyliony czy jak to się tam to ochydztwo nazywa ) a chyba nie miałam tego na liście
Ja mam sporo kolczyków z kryształkami Swarovskiego, bardzo ładnie wyglądają (mam i te kolorowe, i przezroczyste). Na ślub też mam taką biżuterię

Co do poduszeczki na obrączki - też muszę jeszcze zamówić.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 13:40   #3798
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A poduszki to nie tylko wtedy, kiedy jakieś dziecko niesie przed młodymi? Tak ogólnie potrzebna jest poduszka?!
I co to są kotyliony?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-10, 14:02   #3799
maaatrusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

aaa tort upiecze teściowa wiec też sie nie muszę martwić.
co do sukienki chciałabym taką krótszą, nie do samej ziemi i jak piszecie że to może być problem to chyba muszę się za jak najprędzej to zabrać..
minini dopytaj się czy właściciel sali pozwoli na samodzielne przygotowanie tortu. U nas zabroniona jest tego typu praktyka z racji na brak "źródła pochodzenia". W razie kontroli lub zachorowań, właściciel może mieć niezłe problemy.
Stary 2011-03-10, 14:04   #3800
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maaatrusia Pokaż wiadomość
minini dopytaj się czy właściciel sali pozwoli na samodzielne przygotowanie tortu. U nas zabroniona jest tego typu praktyka z racji na brak "źródła pochodzenia". W razie kontroli lub zachorowań, właściciel może mieć niezłe problemy.
U nas jest to samo. Tort i ciasto nie znajdą się na sali póki nie pokażemy paragonu.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-10, 15:07   #3801
Konto usunięte

Cytat:
A poduszki to nie tylko wtedy, kiedy jakieś dziecko niesie przed młodymi? Tak ogólnie potrzebna jest poduszka?!
Normalnie to obrączki są podawane parze młodej na takiej tacce Ale my chcemy, by obrączki niósł siostrzeniec narzeczonego, stąd ta poduszka
Stary 2011-03-10, 15:25   #3802
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
I co to są kotyliony?
Właśnie mi uświadomiłaś, że niepotrzebna mi poduszka na obrączki u nas proboszcz nie pozwala dzieciom nosić obrączek. Za dużo mam rzeczy do załatwienia i już mi się wszystko miesza. Dopiero teraz przypomniałam sobie, że obrączki podaje się na tacce.

A kotyliony to chyba nazwa tych kokardek, które się przyczepia agrafką albo szpilką rodzicom i gościom. U nas tak jest, że rodzicom przyczepia się takie większe, żeby było wiadomo którzy to a facetom- gościom malutkie kokardki ale co kraj to obyczaj. Byłam na kilku weselach gdzie i dziewczynom przyczepiali - została mi dziura w sukience po szpilce :/ na szczęście tym razem mi nikt nic nie będzie przypinał
przykładowa aukcja z kotylionami dla rodziców: http://allegro.pl/kotyliony-przypink...2.html#gallery
i dla gości:http://allegro.pl/kotyliony-weselne-...472179475.html
Stary 2011-03-10, 16:49   #3803
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maaatrusia Pokaż wiadomość
mam to szczęście że teściowa jest cukiernikiem i piecze dla tej restauracji od kilkunastu lat ciasta i torty, także o to się nie muszę martwic
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 17:08   #3804
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mi uświadomiłaś, że niepotrzebna mi poduszka na obrączki u nas proboszcz nie pozwala dzieciom nosić obrączek. Za dużo mam rzeczy do załatwienia i już mi się wszystko miesza. Dopiero teraz przypomniałam sobie, że obrączki podaje się na tacce.

A kotyliony to chyba nazwa tych kokardek, które się przyczepia agrafką albo szpilką rodzicom i gościom. U nas tak jest, że rodzicom przyczepia się takie większe, żeby było wiadomo którzy to a facetom- gościom malutkie kokardki ale co kraj to obyczaj. Byłam na kilku weselach gdzie i dziewczynom przyczepiali - została mi dziura w sukience po szpilce :/ na szczęście tym razem mi nikt nic nie będzie przypinał
przykładowa aukcja z kotylionami dla rodziców: http://allegro.pl/kotyliony-przypink...2.html#gallery
i dla gości:http://allegro.pl/kotyliony-weselne-...472179475.html
a w moich stronach wogóle nie ma zwyczaju, żeby jakieś kotyliony komuś przyczepiać. Dopiero tutaj pierwszy raz o tym przeczytałam.
Co do poduszeczki na obrączki, to raczej nie będziemy tego praktykować. Natomiast musimy sobie chyba jeszcze kupić kieliszki z których będziemy pić wódkę. Widzialam, ze można takie ozdobne z pamiątkowym grawerem
Stary 2011-03-11, 08:52   #3805
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

bardzo fajny pomysł z tymi kieliszkami. Super pamiątka Gdzieś kiedyś widziałam takie kieliszki ale były duże- 50ml a ja wolałabym mieć 30 ml.
Stary 2011-03-11, 09:11   #3806
aaby
Zakorzenienie

Ufff, to ja też poduszki nie potrzebuję
A o kotylionach pierwsze słyszę. Dobrze, że u nas nie ma tego w zwyczaju

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-11, 09:52   #3807
nata1596lia
Raczkowanie

ja ytez kieliszki juz dawnop wypatrzyłam fajne sa tez z grawerem ale podobaja mi sie te zczepione razem wstazka;D a co do kotylionów to ja nie byłam na weselu gdzie nie przypinali kotylinów więc i my je będziemy mieć

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

a poduszka owszem dla dzieci do niesienia. tak jest nie zbędna
Stary 2011-03-11, 18:05   #3808
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

a ja jeszcze nie wiem co zrobić z tymi kotylionami, niby u nas na weselach tez prawie zawsze są ale szczerze mówiąc nie podoba mi się to za bardzo. Jakbym z tego zrezygnowała zaoszczędziłabym pewnie ok 150zł i mogłabym to wydać np. na jakieś ładne zaproszenia, bo wciąż nie mogę znaleźć tanich i ładnych. Znalazłam jedne całkiem ok za 1,40zł ale niestety bez koperty- koperta 50gr/szt co raz częściej myślę nad tym, żeby zrobić je sama, zwłaszcza, że zakochałam się w tych minini
Stary 2011-03-11, 18:43   #3809
lusesita23
Zakorzenienie

w naszych stronach kotyliony byly modne w latach 90tych

a ostatni raz widzialam je na weselu sis

dla mnie-niepotrzebny wydatek i watpliwy pod wzgledem estetycznym sposób znakowania gości
Stary 2011-03-11, 19:01   #3810
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

jestem dokładnie tego samego zdania ale cała rodzina i TŻ się uczepili, że kokardki muszą być, bo zawsze są i już może jeszcze uda mi się coś wskórać. Tak w ogóle to jakaś zdołowana jestem, nie idzie mi pisanie pracy mgr za niecały miesiąc muszę oddać a nie mam nawet połowy siedzę obłożona książkami i już mam dosyć. Do tego za co się nie wezmę z przygotowań do ślubu to pojawia się jakiś problem... a czasu co raz mniej

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości