Lipcowe Panny Młode - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 08:13   #1861
certina4
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez nieposkromionaa Pokaż wiadomość
My będziemy mieć staż prawie 5 lat Jak zaczeliśmy być ze sobą to ja miałam 17, a TŻ 21 lat Ale to przeleciało....

certina4 ładnie Ci w tej suknii

Gizmiatko rzeczywiście wczas prosiliście gości. My zaczniemy chyba z początkiem kwietnia dopiero prosić. A potwierdzenie przybycia napisaliśmy do 13 czerwca (ślub 17 lipca) Dziś będę podpisywać koperty
dziekuję
widzę że mamy tą samą datę, ja myślałam że dobrze będzie jeśli w maju zaczniemy rozdawać zaproszenia, a tak się zastanawiam po co aż ponad miesiac wcześniej potwierdzenie przybycia? Ja jestem z Lubelszczyzny i u nas zazwyczaj daje się 2 góra 3 tygodnie przed weselem potwierdzenia

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 08:58   #1862
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Przebiję Cię - my będziemy 11,5 roku razem w dniu ślubu
ooo to staz imponujacy my w dniu slubu bedziemy razem 9 lat i 10 dni

Cytat:
Napisane przez nieposkromionaa Pokaż wiadomość
My będziemy mieć staż prawie 5 lat Jak zaczeliśmy być ze sobą to ja miałam 17, a TŻ 21 lat Ale to przeleciało....

Gizmiatko rzeczywiście wczas prosiliście gości. My zaczniemy chyba z początkiem kwietnia dopiero prosić. A potwierdzenie przybycia napisaliśmy do 13 czerwca (ślub 17 lipca) Dziś będę podpisywać koperty
my zaczynalismy jak ja mialam 14, a TZ 15 lat
a zaproszenia planujemy znajomym zaczac rozdawac tak koncem marca i przez kwiecien, a rodzinie w czasie swiat wielkanocnych, bo akurat wszyscy beda w jednym miejscu

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dziekuję
widzę że mamy tą samą datę, ja myślałam że dobrze będzie jeśli w maju zaczniemy rozdawać zaproszenia, a tak się zastanawiam po co aż ponad miesiac wcześniej potwierdzenie przybycia? Ja jestem z Lubelszczyzny i u nas zazwyczaj daje się 2 góra 3 tygodnie przed weselem potwierdzenia
myprzy slubie 31 lipca chcemy potwierdzenie do 15 czerwca, bo musi byc jeszcze czas na zamowienie winietek, zrobienie tablo i takie tam a do tego juz trzeba mniej wiecej na 100% wiedziec kto bedzie, a kto nie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:16   #1863
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
cześć, pisałam już kiedyś chwilkę na tym wątku ale przez pewien czas ucichł, a widzę że znowu się ożywił mój ślub jest 17.07
Widziałam że pokazywałyście wcześniej swoje suknie, moja to decyzja sprzed tygodnia i na razie z ubioru ślubnego jedyna rzecz
Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni
Ja też jestem z Lubelszczyzny i w każdym zaproszeniu które do nas trafiło data potwierdzenia wyniosła min miesiąc lub ponad miesiąc przed ślubem i my też chcemy potwierdzenia miesiąc przed
a zapraszać chcemy od świąt a raczej zaraz po świętach mamy sporą rodzinkę, brak wolnych weekendów więc trzeba zaczynać w kwietniu

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:20   #1864
ania028
Raczkowanie

Przerazacie mnie dziewczyny z tymi zaproszeniami juz w kwietniu.My wracamy do polski dopiero koncem czerwca i planujemy dopiero wtedy zapraszac gosci no ale co mam zrobic wydaje mi sie ze wysylac poczta to dosc glupio i lepiej zaprosic osobiscie.Zapraszajac mam nadzieje ze mniej wiecej kazdy powie mi czy przyjdzie czy nie.W restauracji odnosnie liczby gosci mam dac znac na dwa tygodnie przed weselem.

Edytowane przez ania028
Czas edycji: 2010-03-13 o 09:22
ania028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:26   #1865
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania028 Pokaż wiadomość
Przerazacie mnie dziewczyny z tymi zaproszeniami juz w kwietniu.My wracamy do polski dopiero koncem czerwca i planujemy dopiero wtedy zapraszac gosci no ale co mam zrobic wydaje mi sie ze wysylac poczta to dosc glupio i lepiej zaprosic osobiscie.Zapraszajac mam nadzieje ze mniej wiecej kazdy powie mi czy przyjdzie czy nie.W restauracji odnosnie liczby gosci mam dac znac na dwa tygodnie przed weselem.
Aniu my mamy do zaproszenia ponad 200 osób...więc jakbyśmy zaczęli w czerwcu to było fizycznie nie możliwe...poza tym mamy zajęte 3 weekendy w miesiącu, więc mało czasu zostaje nam na zapraszanie...poza tym też planujemy winietki więc chcemy wiedzieć kto przyjdzie a kto nie...

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:34   #1866
ania028
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Aniu my mamy do zaproszenia ponad 200 osób...więc jakbyśmy zaczęli w czerwcu to było fizycznie nie możliwe...poza tym mamy zajęte 3 weekendy w miesiącu, więc mało czasu zostaje nam na zapraszanie...poza tym też planujemy winietki więc chcemy wiedzieć kto przyjdzie a kto nie...
Rozumiem ale mam nadzieje ze nam na wszystko wystarczy czasu planujemy tak do 80 -90 osob.pozdrawiam
Stary 2010-03-13, 09:59   #1867
basienka666
Raczkowanie

My zamierzamy zapraszać po Świętach Wielkanocnych. Nasi znajomi własnie są w trakcie zapraszania na ślub, który odbędzie się 19 czerwca i dali nam taką radę, że jeśli chcemy na spokojnie pogadać z zapraszanymi to fajnie byłoby posiedziec ok 30-45 min...choć zapraszać osobiście będziemy głównie moją rodzinę, bo rodzinka tżcika mojego jest rozsypana po całej Polsce - do nich więc będą wysłane zaproszenia plus telefon teściowej do nich.

A co do potwierdzeń, to w moich stronach zazwyczaj jest to miesiąc przed, czasem 2-3 tygodnie (zależy od miejsca wesel). W naszym przypadku dochodzi jeszcze miejsce noclegu dla przyjezdnych, gdzie zażyczyli sobie potwierdzenia właśnie 1 miesiąc przed.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 10:29   #1868
certina4
Wtajemniczenie

wow to ja chyba też muszę teraz się mocniej zająć sprawą zaproszeń a jak macie ustalone z salą że na ile czasu wcześniej musicie podać ostateczną ilość gości? My mamy to zrobić na tydzień przed weselem

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-13, 10:37   #1869
lain
Zakorzenienie

Cytat:
wow to ja chyba też muszę teraz się mocniej zająć sprawą zaproszeń a jak macie ustalone z salą że na ile czasu wcześniej musicie podać ostateczną ilość gości? My mamy to zrobić na tydzień przed weselem
my mamy podac osataeczna liczbe gosci 10 dni przed weselem
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 11:03   #1870
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Przebiję Cię - my będziemy 11,5 roku razem w dniu ślubu
wow to nieźle - ja zawsze chciałam wziąć ślub w okragła rocznice- tzn w rocznice poznania, dlatego tez moj narzeczony oświadczył sie dokładnie po 4 latach znajomości a slub po 8 , choc jak mówiłam mieliśmy brać ślub we wrześnio bo od kwietnia mieszkamy razem chciałam sie bronic z nazwiskiem męża no ale tesciowka ...... bylibyśmy juz 2 lata po ślubie .....
Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
gizmiątko, to faktycznie masakrę miałaś,\. Ale ja się już doczekać nie mogę jak to skończę może wrzucisz zdjęcie tego bukietu co ci się podoba??
Certina, bardzo ładna suknia, szczególnie na modelce, a pewnie na Tobie się jeszcze lepiej prezentuje.
jak tylko zorbie scan to wrzucę wiązankę ktora moja mama i babcia miały one mialy bukiety długie mniej więcej na 100-110 cm ;] do ziemi sięgały no i z goździków bo kiedyś tylko goździki i tulipany były...wiec jak tradycja to tradycja ;]
Cytat:
Co do solarium - mam nadzieję, że nie będę zmuszona, że będzie czerwca piękne słoneczko i załapię trochę naturalnego koloru. Jeśli nie - pewnie się wybiorę na kilka opalanek, ale tylko tyle żeby lekko zbrązowieć.

Nie ma za co
Teraz ogólnie wszędzie królują kulki na mikrofonach, strasznie to wkurzające, że większość bukietów na jedno kopyto
ja chyba zacznę teraz tzn muszę zobaczyć ile sesji opalania muszę mieć żeby być przyrumieniona bo ogólnie to sie opalam na czerwono a opalenizna schodzi po 2-3 dniach i muszę wyliczyć. wiec chce teraz isc na solar zobaczę ile muszę mieć opolanek i jak długo (co ile dni) zeby mieć pożądany efekt i wtedy zacznę odpowiednio wczesnej przed lipcem. ja pracuje w godzinach 12-18 wiec z opalania pod "naturalnym" słońcem raczej mi nic nie wyjdzie !

co do zaproszeń - to my dlatego prawie 6 miesięcy przed ślubem dalismy zaproszenia bo wiadomo ze lpiec - sierpień wakacyjnymi miesiącami a każdy zawsze wakacje ,wypoczynek i urlop planuje gdzieś z 3-4 miesięcznym wyprzedzeniem. Poza tym muszę umowę podpisać z sala i kateringiem i chce wiedzieć ile osób będzie z tym sie tez wiąże fakt ze jesli wszyscy zaproszeni przyjdą to wynajmujemy dodatkowo sale jeśli przyjdzie 20-30 osób to zostajemy w restauracji

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

acha zapomnialam dodac ze zaproszenia na allegro zamawialismy z pełna personalizacja - nie nawidze dostawac zaproszen gdzie wszystko"maszynowo" wypisane a goscie pisani sa odrecznie, ja to nawet koperty na drukarce ozdobnym pismem drukowałam bo jednak to tak estetyczniej wyglada chyba ze ktos umie kaligrafowac to co innego wtedy odreczne pismo o wiele lepiej wyglada !
a nasz obiad po ceremonii zaślubin jak i cała reszte auta kiwaty, ubrania itd sami sobie "fundujemy" bo jednak nikt wtedy nam sie nie będzie wtrącał co i jak ma wygladac - na zaproszeniach byly trzy wiersze - jeden ogólny o zaślubinach , jeden o kuponie totka zamiast bukiety a trzeci o kasie zamiast prezentów, bo jak mówiłam mieszkamy ponad 2 lata razem to zdążyliśmy sie wszystkiego dorobić a tak to moze dostaniemy rozsądna ilosc pieniędzy to spłacimy sobie czesc kredytu mieszkaniowego ;>

poniżej suknia która będę mieć na slubie (jest na kole)oraz mniej więcej taki fryz tylko nie wiem jaki kwiat bo przecież nie dam goździka - wiec chyba zorbie długi bukiet ale nie z goździków i ten sam kwiat co w bukiecie we włosy - tylko jaka biżu ?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2010-03-13 o 11:09
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 16:36   #1871
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
cześć, pisałam już kiedyś chwilkę na tym wątku ale przez pewien czas ucichł, a widzę że znowu się ożywił mój ślub jest 17.07
Widziałam że pokazywałyście wcześniej swoje suknie, moja to decyzja sprzed tygodnia i na razie z ubioru ślubnego jedyna rzecz
O to mamy slub w tym samym dniu Piekna suknia, naprawde I klasa Podobaja mi się takie fasony.

Cytat:
wow niezły staż my będziemy 7 lat bez 1 miesiąca
A my 6 lat

Cytat:
hmmm no ja tak szczupła jak modelka ze zdjęcia nie jestem, ale ładnie w niej wyglądam, tylko tutaj na tych zdjęciach nie jestem w pełni zapięta bo suknia była w rozmiarze 36-38 a ja mam zamówioną 40 dziękuję
Ale suknia bardzo ladnie na Tobie leży Tz. pasuje do twojej figury

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 21:56   #1872
certina4
Wtajemniczenie

Susanna dziękuję lepiej powiedz mi co masz załatwione do Naszego dnia

Ja mam: salę, kościół, zespół, kamerzystę, fotografa, suknię ślubną, nauki przedmałżeńskie za wyjątkiem poradni, zamówioną ciastkarnię i fryzjera, makijażystkę ( jeszcze bez próbnych, ale osoby polecane) , manicurzystkę podróż poślubą

i tyle...

brak: zaproszeń, alkoholu, napojów, kwiaciarni, samochodu, dekoracji sali, dekoracji kościoła, dekoracji samochodu, podziękowań dla rodziców, butów, biżu, welonu, obrączek, świadków, autokarów/ busów dla gości, pierwszego tańca, dokumentów do ślubu, licencji lub pozwolenia na ślub w innym kościele, poduszeczki na obrączki, biustonosza, noclegu dla gości ... hmm nie wiem czego jeszcze bo muszę sobie zrobić porządną listę spraw do załatwienia

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-13, 22:16   #1873
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Susanna dziękuję lepiej powiedz mi co masz załatwione do Naszego dnia
Trudne pytanie Ale czekaj pomysle na spokojnie. Mamy już: Salę wraz z ciastkami i tortem, napojami i przystrojeniem (wszystko jest w cenie), obrączki (odbieramy w polowie kwietnia), wodzireja, fotografa a właściwie dwóch (kamery nie chce), transport gosci weselnych, nasze auto (pojedziemy autem TŻ'a), krawcową która uszyje mi suknie ślubną, nauki przedmałżeńskie (także bez poradni ale pierwsze spotkanie juz w tym miesiącu), makijazyskę (bylam tez na próbnym makijazu)
Cytat:
Ja mam: salę, kościół, zespół, kamerzystę, fotografa, suknię ślubną, nauki przedmałżeńskie za wyjątkiem poradni, zamówioną ciastkarnię i fryzjera, makijażystkę ( jeszcze bez próbnych, ale osoby polecane) , manicurzystkę podróż poślubą

i tyle...

brak: zaproszeń, alkoholu, napojów, kwiaciarni, samochodu, dekoracji sali, dekoracji kościoła, dekoracji samochodu, podziękowań dla rodziców, butów, biżu, welonu, obrączek, świadków, autokarów/ busów dla gości, pierwszego tańca, dokumentów do ślubu, licencji lub pozwolenia na ślub w innym kościele, poduszeczki na obrączki, biustonosza, noclegu dla gości ... hmm nie wiem czego jeszcze bo muszę sobie zrobić porządną listę spraw do załatwienia
Widze że sporo spraw masz juz pozalatwianych! Kurcze nam brakuje: dokumentow z parafii TŻ'a, butów, bielizny, zaproszeń (sama robię), nie mam zamówionego fryzjera ani kwiatów do kosciola ani bukietu ślubnego, nie mam zamówionej manikiżystki, nie wybralismy piosenki na pierwszy taniec, nie mamy podziekowań dla rodziców ani ustalonego menu.

O rety sporo jeszcze tego, boje się że o czyms zapomne.
W sumie w tym lub przyszlym tygodniu pojedziemy do restauracji popytac o kilka spraw i spróbowac jednego z dań które chodzi nam po glowie trzeba tez ustalic piosenki z wodzirejem ale to raczej blizej wesela. Nie no masakra po prostu!

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 22:44   #1874
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Trudne pytanie Ale czekaj pomysle na spokojnie. Mamy już: Salę wraz z ciastkami i tortem, napojami i przystrojeniem (wszystko jest w cenie), obrączki (odbieramy w polowie kwietnia), wodzireja, fotografa a właściwie dwóch (kamery nie chce), transport gosci weselnych, nasze auto (pojedziemy autem TŻ'a), krawcową która uszyje mi suknie ślubną, nauki przedmałżeńskie (także bez poradni ale pierwsze spotkanie juz w tym miesiącu), makijazyskę (bylam tez na próbnym makijazu)

Widze że sporo spraw masz juz pozalatwianych! Kurcze nam brakuje: dokumentow z parafii TŻ'a, butów, bielizny, zaproszeń (sama robię), nie mam zamówionego fryzjera ani kwiatów do kosciola ani bukietu ślubnego, nie mam zamówionej manikiżystki, nie wybralismy piosenki na pierwszy taniec, nie mamy podziekowań dla rodziców ani ustalonego menu.

O rety sporo jeszcze tego, boje się że o czyms zapomne.
W sumie w tym lub przyszlym tygodniu pojedziemy do restauracji popytac o kilka spraw i spróbowac jednego z dań które chodzi nam po glowie trzeba tez ustalic piosenki z wodzirejem ale to raczej blizej wesela. Nie no masakra po prostu!

no sporo spraw do załatwienia ale jakoś damy radę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-14, 07:47   #1875
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

mi zostalo do wymyslenia cos na podziekowanie dla rodziców i nie wiem czy kosze ze slodyczem czy kwieciem?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 07:59   #1876
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Hej, Gizmiątko, a co masz na górze sukni, tzn jakieś ramiączka czy jak?? Bo nie widać na zdjęciu. No i jaki kolor kwiatów chcesz?? Ja bym tu widziała jakś delikatną biżuterię, bo suknia jest strojna i ma mocny kolor,
A ja uciekłam dziś z zajęć bo już nie miałam siły i wczoraj w nocy wróciłąm do domu. Ale było fajnie się obudzić rano w swoim łóżku
Co do zaproszeń, to my chyba tak koło maja-będziemy zapraszać. W czerwcu obrona więc będę się chciała na tym skupić.
Stary 2010-03-14, 10:48   #1877
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
mi zostalo do wymyslenia cos na podziekowanie dla rodziców i nie wiem czy kosze ze slodyczem czy kwieciem?
My zastanawiamy się nad podziękowaniami w postaci paczek z kawami i herbatami z prawdziwego zdarzenia i może coś ze słodyczy, ale w małych ilościach. Może jeszcze coś nam przyjdzie do głowy.
Stary 2010-03-14, 11:13   #1878
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni
Ja też jestem z Lubelszczyzny i w każdym zaproszeniu które do nas trafiło data potwierdzenia wyniosła min miesiąc lub ponad miesiąc przed ślubem i my też chcemy potwierdzenia miesiąc przed
a zapraszać chcemy od świąt a raczej zaraz po świętach mamy sporą rodzinkę, brak wolnych weekendów więc trzeba zaczynać w kwietniu
My również zapraszamy zaraz po świętach, zwłaszcza, że rodzinkę mamy porozrzucaną po całym kraju, a uzbierało się około 180 osób.
Jeżeli chodzi o potwierdzenie przybycia, no to gdzieś 20.VI.
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:24   #1879
joawoj
Raczkowanie

Witam wszystkie lipcowe PM .
Nasz ślub odbędzie się 10 lipca 2010 - na razie mamy załatwioną salę i USC; mam też już suknię, o taką:
joawoj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 11:34   #1880
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Jaowoj. Witamy, tym bardziej że masz śluyb wtedy co ja Piękna suknia. Dopisuję Cię do listy PM
Stary 2010-03-14, 11:52   #1881
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joawoj Pokaż wiadomość
Nasz ślub odbędzie się 10 lipca 2010 - na razie mamy załatwioną salę i USC; mam też już suknię, o taką:
Piękna suknia

No i data też piękna
Stary 2010-03-14, 12:05   #1882
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
No, no piękna ta Twoja suknia
Tylko pozazdrościć
Stary 2010-03-14, 12:07   #1883
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Sunshine, pokazywałaś nam suknię W Kielcach zamawiałaś??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 12:16   #1884
joawoj
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny . Cieszę się, że Wam się podoba.
Trochę się boję czy dam radę w niej wytrwać cały wieczór . Suknię kupowałam "w ciemno" bez przymiarki, bo ten model nie jest już produkowany niestety. Na szczęście udało mi się znaleźć ją w moim rozmiarze w salonie w Wielkiej Brytanii. Muszę jeszcze do niej dokupić halkę i wtedy okaże się czy nie trzeba będzie jej skracać. Mam nadzieję, że nie, bo pewnie znalezienie krawcowej, która się tym zajmie nie będzie proste .
Stary 2010-03-14, 12:18   #1885
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

No to faktycznie, ja bym nie miała odwagi chyba a dużo zapłaciłaś??
Stary 2010-03-14, 12:25   #1886
joawoj
Raczkowanie

Cytat:
No to faktycznie, ja bym nie miała odwagi chyba a dużo zapłaciłaś??
Mniej niż pół ceny sklepowej razem z wysyłką już, więc nie tak tragicznie.
Stary 2010-03-14, 12:28   #1887
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

a masz już ją w domu, czy jeszcze czekasz na nia??
Stary 2010-03-14, 12:35   #1888
joawoj
Raczkowanie

Cytat:
a masz już ją w domu, czy jeszcze czekasz na nia??
Już mam, szybciutko przyleciała. Góra jest z gorsetem, więc dobrze się dopasowuje, ale czy długość jest dobra będę mogła powiedzieć dopiero po przymiarce z halką. No i butów jeszcze nie mam, więc nie wiem jakiej dokładnie wysokości będzie obcas.
Suknia jest cudna na żywo, jedyny minus jest taki, że te hafty są częściowo srebrną nitką wyszywane plus duża ilość koralików, cekinów, itp. powoduje, że trochę drapie w przedramiona (nie jakoś strasznie, ale zawsze).
Trochę się też obawiam czy mi za gorąco w niej nie będzie, ale w sumie sala klimatyzowana, a z pogodą u nas to i tak nigdy nic nie wiadomo.
Stary 2010-03-14, 12:46   #1889
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
Sunshine, pokazywałaś nam suknię W Kielcach zamawiałaś??
Tak, w paryżance na małej zamawiałam ją, teraz czekam na pierwszą przymiarkę

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

[QUOTE=joawoj;17869817]Dzięki dziewczyny . Cieszę się, że Wam się podoba.
Trochę się boję czy dam radę w niej wytrwać cały wieczór . Suknię kupowałam "w ciemno" bez przymiarki, bo ten model nie jest już produkowany niestety. Na szczęście udało mi się znaleźć ją w moim rozmiarze w salonie w Wielkiej Brytanii.

Masz już biżu do tego cudeńka. Również mam dekolt w typowe serduszko, no i nie wiem czy zafundować sobie długie czy krótkie kolczyki, jaki naszyjnik, bransoletkę itp.
Stary 2010-03-14, 12:48   #1890
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Już mam, szybciutko przyleciała. Góra jest z gorsetem, więc dobrze się dopasowuje, ale czy długość jest dobra będę mogła powiedzieć dopiero po przymiarce z halką. No i butów jeszcze nie mam, więc nie wiem jakiej dokładnie wysokości będzie obcas.
Suknia jest cudna na żywo, jedyny minus jest taki, że te hafty są częściowo srebrną nitką wyszywane plus duża ilość koralików, cekinów, itp. powoduje, że trochę drapie w przedramiona (nie jakoś strasznie, ale zawsze).
Trochę się też obawiam czy mi za gorąco w niej nie będzie, ale w sumie sala klimatyzowana, a z pogodą u nas to i tak nigdy nic nie wiadomo.
no to czekamy na Twoje zdjęcie w sukni

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
Tak, w paryżance na małej zamawiałam ją, teraz czekam na pierwszą przymiarkę
wiem gdzie Paryżanka, ja też myślałam nad kupnem sukni w tym sklepie, ale zamówiłam ostatecznie w kiarze

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości