Lipcowe Panny Młode - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 06:25   #1831
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Zaczyna się ruch...bo to już tylko 3,5 miesiąca do lipca w tym roku, tego upragnionego przez nas ...sama do tej pory nie udzielałam się zbyt często na wizażu. Teraz mam rozkminkę butów...czy kupić sobie taneczne na wymiar z satyny za ok.200zł (zaś po ślubie przefarbować je na jakiś kolor) czy na bazarze za 80zł również z satyny(tych nie będzie mi szkoda wyrzucić) ....:/
Najgorsze jest to, że na taneczne powinnam się decydować powoli.

Suknię mam w kolorze kości słoniowej, a buty, które mam do wyboru to:

Pomocy
Taneczne w sumie w jasnych sandałkach można pochodzić i latem, nie wiedze potrzeby farbowania no ale jak ktoś chce to proszę bardzo.
Mi wpadły w oko buty z Ryłko, muszą mieć zakryte palce bo takie najbardziej pasują do mojej sukni. Cena okrutna (240 zł) ale niski obcas, gładkie i kolor kremowy wiec mysle że po ślubie też w nich będę śmigać.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 07:35   #1832
Asieq
Raczkowanie

GG do Asieq

Też chciałam sandałki na ślub, ale moja mama i TŻ stwierdzili, że to nie wypada No to dzisiaj albo w przyszłym tygodniu planuję wypad na Kasztanową w Krakowie... po półbuty... Bo pod koniec przyszłego tygodnia mam już pierwsze przymiarki sukni. Na szczęście nie miałam problemów z zakupem stanika

Asieq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 09:10   #1833
basienka666
Raczkowanie

Właśnie to "nie wypada" doprowadza mnie do szału. Moja teściowa mówi, że muszę mieć rajstopy, bo "nie wypada". Ale gdy pytam się przed kim nie wypada, dlaczego nie wypada to nie potrafi odpowiedzieć - po prostu nie wypada....
Jeszcze nie wiem, czy założę jakieś pończochy czy rajstopy - bo to będzie zależało od butów oraz od pogody (nie mam ochoty meczyc sie w rajstopach, gdy będzie 30 stopni gorąca).
Mnie nie obchodzi zdanie innych, to jest mój dzień i to jak będę wyglądać to moja sprawa.
Stary 2010-03-12, 09:17   #1834
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Taneczne w sumie w jasnych sandałkach można pochodzić i latem, nie wiedze potrzeby farbowania no ale jak ktoś chce to proszę bardzo.
Mi wpadły w oko buty z Ryłko, muszą mieć zakryte palce bo takie najbardziej pasują do mojej sukni. Cena okrutna (240 zł) ale niski obcas, gładkie i kolor kremowy wiec mysle że po ślubie też w nich będę śmigać.
a nie sądzisz że jak n a lipiec to te butki są za bardzo zabudowane? Ładne są ale raczej kojarzą mi się z butami na wiosnę czy jesień

Basienka666 ja też nie rozumiem tego "nie wypada" i też nie mam zamiaru się męczyć w rajstopach bo się tak innym wydaje, że tak trzeba. Nie cierpię rajstop...one mnie gryzą, drapią i w ogóle...i już nawet nie chodzi o to ciepło tylko jak to będzie wyglądać jak PMka będzie się co chwila drapać po nogach?

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 10:48   #1835
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asieq Pokaż wiadomość
Też chciałam sandałki na ślub, ale moja mama i TŻ stwierdzili, że to nie wypada No to dzisiaj albo w przyszłym tygodniu planuję wypad na Kasztanową w Krakowie... po półbuty... Bo pod koniec przyszłego tygodnia mam już pierwsze przymiarki sukni. Na szczęście nie miałam problemów z zakupem stanika
Hę nie wypada? Hmm ale dlaczego..? Mój by się ucieszył gdybym miała sandałki ale nie lubię nosić butów na gołą stopę wiec musiałabym mieć pończochy lub cienki rajstopki a dobrze byłoby zeby nie było widać szwu na palcach. Ewentualnie gdybym znalazł rajtki bezszwowe to dlaczego nie.

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
a nie sądzisz że jak n a lipiec to te butki są za bardzo zabudowane? Ładne są ale raczej kojarzą mi się z butami na wiosnę czy jesień
Nie Jak dla mnie to to sa normalne czółenka i chodziłabym w takich latem (zależy do czego ubrane). Sandałki sa fajne ale czuje że będe zdeptana (biedne duże palce ) i nie za bardzo pasują do mojej sukienki. No chyba ze coś mnie zauroczy to moze. Te "moje" czółenka sa dośc uniwersalne i nie takie typowo ślubne.

[/QUOTE]

M&M

Staś

Stary 2010-03-12, 10:49   #1836
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

ja nie cierpię ani rajstop ani pończoch, ale z dwojga złego wolę chyba rajstopy, przynajmniej mi nic nie opada a nie cierpię tych silikonowych pasków. Ale z drugiej strony pończochy ładniejsze
Ciekawa jestem jaką teściowa miała minę jak ją zapytałaś przed kim nie wypada
Stary 2010-03-12, 11:00   #1837
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Jak dla mnie to to sa normalne czółenka i chodziłabym w takich latem (zależy do czego ubrane). Sandałki sa fajne ale czuje że będe zdeptana (biedne duże palce ) i nie za bardzo pasują do mojej sukienki. No chyba ze coś mnie zauroczy to moze. Te "moje" czółenka sa dośc uniwersalne i nie takie typowo ślubne.
Chodzisz w takich butach w lecie? Ja bym je chyba założyła podczas porządnej ulewy...bo tak są po prostu zbyt zakryte jak na lato...(uwzględniając fakt że średnia temperatura w lecie to powyżej 20 stopni). W lecie jeśli zakładam but z zakrytym palcem to raczej reszta jest bardziej odkryta a te zdecydowanie kojarzą mi się z wiosenno-wczesnojesiennymi butkami. I chętnie bym sobie takie na wiosenkę zakupiła bo wydają się wygodne ale cena też powala

Szczęśliwi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 11:28   #1838
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
ja nie cierpię ani rajstop ani pończoch, ale z dwojga złego wolę chyba rajstopy, przynajmniej mi nic nie opada a nie cierpię tych silikonowych pasków. Ale z drugiej strony pończochy ładniejsze
Ciekawa jestem jaką teściowa miała minę jak ją zapytałaś przed kim nie wypada
No właśnie nie odpowiedziała mi na to pytanie przed kim nie wypada- tylko coś pod nosem powiedziała,ze nie wypada . Nie potrafi mi odpowiedzieć na konkretne pytania.
Kiedyś szliśmy na ślub i wesele z jej strony. Byłam w sukience, która strasznie się elektryzowała do rajstop - ja mówię, że nie mam rajstop i nie zamierzam nakładać....a ona marudziła i marudziła....do kościoła załozyłam, żeby mieć spokój. Jednak zaraz po wejsciu na sale pobiegłam do łazienki i zdjęłam to cholerstwo.
Kolejny ślub i wesele - już nie dałam sobie wmówić rajstop....to w czasie drogi do kościoła widziałam, że była wkurzona, że jej się nie posłuchałam....mam swój rozum, jedynie może mi doradzić co nie znaczy, że jej posłucham

Edytowane przez basienka666
Czas edycji: 2010-03-12 o 11:29
basienka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:39   #1839
Susanna
Zakorzenienie

Tekla gdybyś miała takie "krążenie" jak ja to też byś takie buty nosił nawet latem hehe na serio mam z tym duże problemy i jest mi niemal zawsze zimno, najbardziej w stopy. Poza tym klima w sali, klima w aucie, myślę ze się nie przegrzeję.
Właśnie oglądam na allegro cieniutkie rajstopki bez wzmocnionego szwu w palcach. Fajnie, ze ktoś takie coś wymyślił. Musze w nie zainwestować.

M&M

Staś

Stary 2010-03-12, 12:43   #1840
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
No właśnie nie odpowiedziała mi na to pytanie przed kim nie wypada- tylko coś pod nosem powiedziała,ze nie wypada . Nie potrafi mi odpowiedzieć na konkretne pytania.
Kiedyś szliśmy na ślub i wesele z jej strony. Byłam w sukience, która strasznie się elektryzowała do rajstop - ja mówię, że nie mam rajstop i nie zamierzam nakładać....a ona marudziła i marudziła....do kościoła załozyłam, żeby mieć spokój. Jednak zaraz po wejsciu na sale pobiegłam do łazienki i zdjęłam to cholerstwo.
Kolejny ślub i wesele - już nie dałam sobie wmówić rajstop....to w czasie drogi do kościoła widziałam, że była wkurzona, że jej się nie posłuchałam....mam swój rozum, jedynie może mi doradzić co nie znaczy, że jej posłucham
ja bym się nieźle wkurzyła jakby mi teściowa mówiłą w co mam się ubierać. Uważaj bo chyba chce Tobą zacząć troszkę rządzić
Stary 2010-03-12, 13:12   #1841
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Tekla gdybyś miała takie "krążenie" jak ja to też byś takie buty nosił nawet latem hehe na serio mam z tym duże problemy i jest mi niemal zawsze zimno, najbardziej w stopy. Poza tym klima w sali, klima w aucie, myślę ze się nie przegrzeję.
Właśnie oglądam na allegro cieniutkie rajstopki bez wzmocnionego szwu w palcach. Fajnie, ze ktoś takie coś wymyślił. Musze w nie zainwestować.
O qrcze...współczuję takich problemów ja najchętniej chyba biegałam w lecie na bosaka - po trawie oczywiście bo po asfalcie nic przyjemnego a po trawce na wsi rewelacja

Szczęśliwi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 13:33   #1842
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no, ja też uwielbiam sandałki. Ale do sukni chyba kupię jednak pełniejsze.
Powiem Wam że mam za dużo na głowie(studia i obrona) nawet nie mogę się spokojnie pocieszyć tymi przygotowaniami, bo ciągle mam nad głową bacik, że coś na studia trzeba robić
Stary 2010-03-12, 17:38   #1843
nieposkromionaa
BAN stały

x

Edytowane przez nieposkromionaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 21:41
nieposkromionaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:45   #1844
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no właśnie mi też nie w głowie za bardzo pisanie pracy, ale nie mam innego wyjścia. A chce już mieć to szybko za sobą
Stary 2010-03-12, 21:14   #1845
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez nieposkromionaa Pokaż wiadomość
Hehe, powiem Ci, że mi przez ten ślub w ogóle nie nauka w głowie, więc postanowilam wziąć sobie teraz urlop dziekański Mimo niezadowolenia mojej rodzinki...w sumie TŻ też nie był zachwycony...Ale obiecałam im, że tylko na pół roczku, że od października wrócę... Bo wiem, że teraz i tak bym zawaliła ten semestr A do tego pisanie pracy.... Na samą myśl jest mi słabo

Co do rajstop/pończoch w lipcu to jestem na nie W sumie nawet by mi nie pasowały do mojej sukni. Butki będę miała na pewno z odkrytym paluszkiem, choć czy będą to typowe sandałki to jeszcze nie wiem Zacznę się rozglądać za butami dopiero w maju
ja pisałam prace jak byłam w ciąży yhh koszmar , mielimy sie dwa lata temu we wrześniu chajtnąć wiec nie dosc ze ciąża to jeszcze przygotowania do ślubu na szczęście teściowa focha strzeliła i chajtamy sie teraz ;] bynajmniej będzie ślub po 8 latach bycia razem ;]

a latem - to, bez rajstop sama opalenizna wystarczy ...a właśnie kiedy chodzicie na solarium ?czy raczej naturalność?

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

a właśnie , wy tu ekspertki jesteście ! jaka biżu mogę do czerwonej sukni z gorsetem ? ja sie na tym nie znam

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:17   #1846
certina4
Wtajemniczenie

cześć, pisałam już kiedyś chwilkę na tym wątku ale przez pewien czas ucichł, a widzę że znowu się ożywił mój ślub jest 17.07
Widziałam że pokazywałyście wcześniej swoje suknie, moja to decyzja sprzed tygodnia i na razie z ubioru ślubnego jedyna rzecz

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:19   #1847
certina4
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o pończochy, rajstopy ja zdecydowanie mówię tak- boję się że bez nich obetrą mnie mocno buty albo że będzie mnie suknia drapała

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-12, 21:22   #1848
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Kulkaaga - nie podziekowalam za foty bukietów, niestety to nie to, bede musiala isc ze djeciem slubnym mojej babci zeby zrobili mi kopie ..... choc szukalam na necie i ani jednego nie znalazłam bukietu długiego z goździków!

kurcze tak czytam o waszych zaproszeniach - i hmmm my to chyba za wczesnie je wyslaliśmy(konie stycznia/poczatek lutego) i za wczesnie chcemy by potwierdzili czy przyjda(31 marzec)?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o pończochy, rajstopy ja zdecydowanie mówię tak- boję się że bez nich obetrą mnie mocno buty albo że będzie mnie suknia drapała
drapała ? hmmm a to nie porobią się tobie "oczka" a butów nie rozchadzasz wcześniej ? tzn pytam sie bo ja mam zamiar pare razy w nich pochodzić , ale ja to mam mały problem w porównaniu z wami bo mam raptem 5-6 godzin w nich spędzić a nie jak wy pół dnia i prawie cała noc

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:23   #1849
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
bynajmniej będzie ślub po 8 latach bycia razem ;]
Przebiję Cię - my będziemy 11,5 roku razem w dniu ślubu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 21:26   #1850
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość

wow niezły staż my będziemy 7 lat bez 1 miesiąca

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-12, 21:36   #1851
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

gizmiątko, to faktycznie masakrę miałaś,\. Ale ja się już doczekać nie mogę jak to skończę może wrzucisz zdjęcie tego bukietu co ci się podoba??
Certina, bardzo ładna suknia, szczególnie na modelce, a pewnie na Tobie się jeszcze lepiej prezentuje.
Stary 2010-03-12, 21:36   #1852
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

a latem - to, bez rajstop sama opalenizna wystarczy ...a właśnie kiedy chodzicie na solarium ?czy raczej naturalność?

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

a właśnie , wy tu ekspertki jesteście ! jaka biżu mogę do czerwonej sukni z gorsetem ? ja sie na tym nie znam
Co do solarium - mam nadzieję, że nie będę zmuszona, że będzie czerwca piękne słoneczko i załapię trochę naturalnego koloru. Jeśli nie - pewnie się wybiorę na kilka opalanek, ale tylko tyle żeby lekko zbrązowieć.

Cytat:
Kulkaaga - nie podziekowalam za foty bukietów, niestety to nie to, bede musiala isc ze djeciem slubnym mojej babci zeby zrobili mi kopie ..... choc szukalam na necie i ani jednego nie znalazłam bukietu długiego z goździków!
Nie ma za co
Teraz ogólnie wszędzie królują kulki na mikrofonach, strasznie to wkurzające, że większość bukietów na jedno kopyto
Stary 2010-03-12, 21:37   #1853
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
a myślałąm że my długo będziemy razem - w dniu ślubu ponad 6 lat razem

A co do solarium, ja pójdę już teraz nie długo żeby nie wyglądać jak córka młynarza, a potem liczę na słoneczko, a jak nie to też parę razy pójdę. Mnie wystarczy tak ze 3,4 razy do 10 min i już mam opaleniznę o jaką mi chodzi.

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2010-03-12 o 21:39
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:39   #1854
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
gizmiątko, to faktycznie masakrę miałaś,\. Ale ja się już doczekać nie mogę jak to skończę może wrzucisz zdjęcie tego bukietu co ci się podoba??
Certina, bardzo ładna suknia, szczególnie na modelce, a pewnie na Tobie się jeszcze lepiej prezentuje.
hmmm no ja tak szczupła jak modelka ze zdjęcia nie jestem, ale ładnie w niej wyglądam, tylko tutaj na tych zdjęciach nie jestem w pełni zapięta bo suknia była w rozmiarze 36-38 a ja mam zamówioną 40 dziękuję

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-12, 21:42   #1855
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
a myślałąm że my długo będziemy razem - w dniu ślubu ponad 6 lat razem

A co do solarium, ja pójdę już teraz nie długo żeby nie wyglądać jak córka młynarza, a potem liczę na słoneczko, a jak nie to też parę razy pójdę. Mnie wystarczy tak ze 3,4 razy do 10 min i już mam opaleniznę o jaką mi chodzi.
No - my uprawiamy bardzo zaawansowane kociołapstwo

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
hmmm no ja tak szczupła jak modelka ze zdjęcia nie jestem, ale ładnie w niej wyglądam, tylko tutaj na tych zdjęciach nie jestem w pełni zapięta bo suknia była w rozmiarze 36-38 a ja mam zamówioną 40 dziękuję
Bardzo fajnie w niej wyglądasz
Stary 2010-03-12, 21:50   #1856
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Lipcowe Panny Młode- lista do uzupełnienia
2010

3.07
10.07 - Kulkaaga, Gusiak23, Telka10, Becik_n, Asieq, Basienka666
17.07 - Susanna, Nieposkromiona, Certina4
18.07 - Monitkaaa,
24.07 - Sjoanna, Gizmiątko,
31.07 - Sunshine8408, Wife to be,Ania027, Lain,

2011
02.07 - Natalontko,

2012
07.07 - Kotek6
Dopisałąm Cię) i lista nam rośnie
Cytat:
świetnie wyglądasz
Stary 2010-03-12, 21:53   #1857
certina4
Wtajemniczenie

dziękuję Wam za miłe słowa

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-12, 22:06   #1858
basienka666
Raczkowanie

Widzę, że my mamy krótki staż
Co do bycia razem....to my w dniu ślubu będziemy razem 4 lata i 1 miesiąc i 10 dni. Zaręczyny były po 2 latach.
Stary 2010-03-13, 07:09   #1859
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że my mamy krótki staż
Co do bycia razem....to my w dniu ślubu będziemy razem 4 lata i 1 miesiąc i 10 dni. Zaręczyny były po 2 latach.
to wcale nie taki krótki staż

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-03-13, 07:55   #1860
nieposkromionaa
BAN stały

x

Edytowane przez nieposkromionaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 21:42
nieposkromionaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości