Lipcowe Panny Młode - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 10:04   #2011
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23
Dot.: Lipcowe Panny Młode

faktycznie cichutko ale my tak mamy, parę dni nic a potem od nowa
byliśmy wczoraj obrączki oglądać. Niektóre nawet fajne, ale ja się nie mogę zdecydować
Stary 2010-03-31, 10:07   #2012
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Hmmm - muszę się zmobilizowac i zadzwonić do babki od tańców, ale nie chcę mi się jak cholera. A jak pomyślę, że po Świętach zacznie się cała bieganina po urzędach i spisywanie protokołu u Księdza to
Stary 2010-03-31, 10:26   #2013
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Nie mam żadnej koncepcji jeśli chodzi o fryzurę do ślubu nic, kompletnie nic. A wypadałoby się umówić do fryzjera na próbną.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:27   #2014
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Hmmm - muszę się zmobilizowac i zadzwonić do babki od tańców, ale nie chcę mi się jak cholera. A jak pomyślę, że po Świętach zacznie się cała bieganina po urzędach i spisywanie protokołu u Księdza to

jakoś strasznie mało czasu zostało 4 miesiące!!! [DOKŁADNIE! ]
Ostatnio rozmawiałam z mamą i troszkę się zestresowałyśmy, nie mamy jeszcze zaproszeń, brrrrrr. I poradnie musimy zrobić... I faktycznie - do księdza spisywać protokół! Do USC!! Masakra jakaś, chyba się zacznie dopiero teraz
wife_to_be jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:31   #2015
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no właśnie. Leci szybko a ja mam wrażenie że jesteśmy w lesie jak nie wiem co.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Wife, witaj w klubie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie mam żadnej koncepcji jeśli chodzi o fryzurę do ślubu nic, kompletnie nic. A wypadałoby się umówić do fryzjera na próbną.
ja też nie mam koncepcji. Ale może wspólnymi siłami coś wymyślimy. Napisz jakie masz włosy i jaką byś mniej więcej chciała-rozpuszczone czy upięte i wrzucę ci co mam na dysku
Stary 2010-03-31, 10:31   #2016
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
ja chyba postaram się jakoś teraz tą próbną załatwić, akurat będę w Mieście Rodzinnym trochę dłużej to może się uda
Stary 2010-03-31, 11:04   #2017
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wife_to_be Pokaż wiadomość
ale tu cisza przez te kilka dni
jest caly wątek na wizazu z fryzurami plecionymi https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354071

i mi się też zamarzyła ostatnio taka fryzura
no to już wiem gdzie ja te fryzurki widziałam...przegrzebałam całe google a zapomniałam o wizażu

Ja koncepcji też nie mam za bardzo na fryzurkę...ale na próbną już chyba umówię się w czerwcu...nie wiem czy jest sens wcześniej

Ze spraw ślubnych zamówiłam już makijażystkę

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 11:11   #2018
Susanna
Zakorzenienie

O dziewczyny będę wdzięczna za każdy pomysł. Włosy zapuszczam, obecnie mam takie lekko za ramiona. Generalnie jest problem ze zdjeciem włosów bo na MM umieszczam zblizenia dziuba z makijażem włosów prawie nie widać.
Wklejam linka do zdjęć, na ostatnim coś widać http://picasaweb.google.pl/madzia.corollka/Autoportret#

Chyba chciałabym fryzurkę lekko podpiętą, może włosy jakieś takie pofalowane, lekko pokręcone? Nie wiem czy będę miała welon, jak już to jakiś krótki. Myślałam, żeby ewentualnie zrobić taki kok i na kok doczepić welon, który byłby z tego samego materiału co sukienka. Kompletna klapa

Jak myślicie czy to dobry pomysł zeby próbną fryzurę wypróbowac na wesele kuzynki? I tak musi mnie fryzjerka jakoś poczesać, i tak zapłacę za fryzurę, byłoby 2w1
Makijażystkę tez mam zamówioną, nawet z naszego forum i jestem po próbnym

M&M

Staś

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:14
Stary 2010-03-31, 11:11   #2019
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
no to już wiem gdzie ja te fryzurki widziałam...przegrzebałam całe google a zapomniałam o wizażu

Ja koncepcji też nie mam za bardzo na fryzurkę...ale na próbną już chyba umówię się w czerwcu...nie wiem czy jest sens wcześniej

Ze spraw ślubnych zamówiłam już makijażystkę
Ja musze spiąć dupkę i też ruszyć i zamówić makijażystkę, no i zdecydować sie na jakąś fryzurę. Bo inaczej skończe jak moja koleżanka - była tak zdecydowana co do fryzury, że miała 4 fryzury próbne
Stary 2010-03-31, 11:20   #2020
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
O dziewczyny będę wdzięczna za każdy pomysł. Włosy zapuszczam, obecnie mam takie lekko za ramiona. Generalnie jest problem ze zdjeciem włosów bo na MM umieszczam zblizenia dziuba z makijażem włosów prawie nie widać.
Wklejam linka do zdjęć, na ostatnim coś widać http://picasaweb.google.pl/madzia.corollka/Autoportret#

Chyba chciałabym fryzurkę lekko podpiętą, może włosy jakieś takie pofalowane, lekko pokręcone? Nie wiem czy będę miała welon, jak już to jakiś krótki. Myślałam, żeby ewentualnie zrobić taki kok i na kok doczepić welon, który byłby z tego samego materiału co sukienka. Kompletna klapa

Jak myślicie czy to dobry pomysł zeby próbną fryzurę wypróbowac na wesele kuzynki? I tak musi mnie fryzjerka jakoś poczesać, i tak zapłacę za fryzurę, byłoby 2w1
Pewnie że możesz fryzurkę na wesele wypróbować - tylko oczywiście bez welonu A z Twojej długości włosów już można sporo pokombinować.
Cytat:
Ja musze spiąć dupkę i też ruszyć i zamówić makijażystkę, no i zdecydować sie na jakąś fryzurę. Bo inaczej skończe jak moja koleżanka - była tak zdecydowana co do fryzury, że miała 4 fryzury próbne
4 próbne?! ojjaa...nie stać mnie na tyle

Szczęśliwi

Stary 2010-03-31, 11:30   #2021
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:

bardzo ładna z ciebie dziewczyna a jakie rzęsy;> fiuuuu

fryzura na wesele kuzynki - pomysł chyba dobry... ;D żebyś tylko nie miała fryzury lepszej niż panna młoda!

a właśnie a propos makijażu - macie jakieś pomysły? Susanna jaki miałaś ten próbny (masz zdjęcia?? )

ja już mam klepnięte i fryzjera, i makijaż... dokładnie za 4 miesiące będę wychodzić z salonu, wymalowana i wyfryzowana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 11:34   #2022
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no fajny pomysł. Ja miałam wypróbowac na impreze makijaż, aled tak zeszło że się nie umówiłam, a potem żałowałam. Teraz się wybieram na oczyszczanie twarzy to od razu pogadam o makijażu.
Susanna, masz włosy mniej więcej takiej jak ja Ja też zapuszczam i piję pokrzywę, dzięki temu szybciej rosną wklejam fryzurki które mi się podobają

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:39
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:40   #2023
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
no fajny pomysł. Ja miałam wypróbowac na impreze makijaż, aled tak zeszło że się nie umówiłam, a potem żałowałam. Teraz się wybieram na oczyszczanie twarzy to od razu pogadam o makijażu.
Susanna, masz włosy mniej więcej takiej jak ja Ja też zapuszczam i piję pokrzywę, dzięki temu szybciej rosną wklejam fryzurki które mi się podobają
Pokrzywę? Pierwsze słyszę można ją kupić w aptece??? Zaparza się jak ziółka?

Szczęśliwi

Stary 2010-03-31, 11:43   #2024
Sareczka1987
Raczkowanie

Co sądzicie o tych obrączkach?
Mojemu Tżcikowi się bardzo podobają, a ja mam mieszane uczucia
Proszę Was dziewczynki o szczere opinie

Załącznik 2993349

[rock]634799[/rock]
Sareczka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:46   #2025
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sareczka1987 Pokaż wiadomość
Mnie się podobają

Gusiak z tego co widzę tylko dwie fryzurki wstawiłaś z włosami spiętymi całkiem, więc myślę że chyba jednak bardziej przemawiają do Ciebie fryzurki z częścią rozpuszczonych włosków i lekko pokręconych. A kwiat w rozpuszczonych włosach dodaje niesamowitego uroku!!!

Szczęśliwi

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:49
Stary 2010-03-31, 11:56   #2026
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Pewnie że możesz fryzurkę na wesele wypróbować - tylko oczywiście bez welonu A z Twojej długości włosów już można sporo pokombinować.
No z welonem to byłoby przegięcie poza tym jeszcze nie mam ani sukni ani welonu
Cytat:
bardzo ładna z ciebie dziewczyna a jakie rzęsy;> fiuuuu

fryzura na wesele kuzynki - pomysł chyba dobry... ;D żebyś tylko nie miała fryzury lepszej niż panna młoda!
O matko - to by było! Młoda ostro pracuje nad swoim wizerunkiem, poza tym jest doświadczona jeśli chodzi o modeling wiec jej raczej nikt nie przebije

Cytat:
a właśnie a propos makijażu - macie jakieś pomysły? Susanna jaki miałaś ten próbny (masz zdjęcia?? )
Mam zdjęcia. Pokażę zbliżenie oka i z zamkniętymi oczami. Ogólnie mam zastrzeżenie co do ilości podkładu natomiast brwi (i rzęsy) będę sobie sama malować. Reszta jak dla mnie jest bardzo OK i makijażyk bardzo mi się podoba. Fotki robione z lampą, późnym wieczorem wiec wyszły jak wyszły :/

Gosiak podobają mi się fryzurki 5, 6 (z tym ze tutaj trzeba mieć dłuuugie włosy...), i 9 Moze w salonie będą mieć jakieś katalogi z fryzurami ślubnymi??
Gosiaku przez te 3 miesiace to nam włosy za wiele nie urosną... ja wcieram płyn rozmarynowy z Biochemii Urody i tez mam wrażenie, ze trochę szybciej rosną. Ale może to złudzenie optyczne

M&M

Staś

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:57
Stary 2010-03-31, 11:57   #2027
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sareczka1987 Pokaż wiadomość

Załącznik 2993349

mi się podobają bez takich zdobień, tylko gładkie.... więc trudno mi się wypowiadać
Stary 2010-03-31, 12:08   #2028
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Sareczko, pokazywałaś już nam te obrączki i się wypowiadałyśmy
ja tam mam nadzieję że jednak podrosną i faktycznie po tej pokrzywie rosną, widzę to bo mam farbowane. Jest nawet wątek na wizażu o piciu pokrzywy i ja się właśnie stamtąd dowiedziałam. Oprócz tego działa jeszcze na skórę i paznokcie więc potrójna korzyść. Na początku czasem dziewczyny pisały, że może pojawić się wysyp krostek bo się organizm oczyszcza, ale u mnie nic takiego nie nastąpiło. A pokrzywę kupuję w tesco lub a aptece i zaparzam normalnie jak ziółka.
Faktycznie chyba bardziej rozpuszczone bym chciała, ale jak się upiętych naoglądałam to też mi się podobają
Susanna, ładny kolor cieni Już nie mogę się doczekać jak będziemy sobie relacje ze ślubu zdawać
Stary 2010-03-31, 12:09   #2029
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:

Mam zdjęcia. Pokażę zbliżenie oka i z zamkniętymi oczami. Ogólnie mam zastrzeżenie co do ilości podkładu natomiast brwi (i rzęsy) będę sobie sama malować. Reszta jak dla mnie jest bardzo OK i makijażyk bardzo mi się podoba. Fotki robione z lampą, późnym wieczorem wiec wyszły jak wyszły :/

ja tez sie boje ze bede miala masakryczna tapete, ale juz postanowilam ze jak cos to bede zmywac albo postrasze babki ze im nie zaplace jak bedzie mi twarzy przy usmiechu strzelac

co do twojego makijażu, kolory są zupełnie nie moje, ale Tobie w nich bardzo dobrze, moim zdaniem :P czemu brwi i rzęsy sama? tutaj widać że całkiem ładnie im wyszło

ja się zastanawiać czy nie zaszaleć z kolorowym..
gdzieś na wizażu widziałam że dziewczyna taki miała....eh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 12:16   #2030
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
wklejam fryzurki które mi się podobają
Przedostatnia to mója ślubna Zapisana od kilu ładnych miesięcy, tylko muszę z nią podejść do fryzjerki i zapytać jak ona to widzi

Co do fryzur (i nie tylko)- polecam stronę http://www.projectwedding.com/photo/browse?tag=hair

z boku można wybrać rodzaj fryzury i nic tylko przeglądać

Susana - masz śliczną oprawę oczu, jesteś b. ładna
Stary 2010-03-31, 12:21   #2031
nieposkromionaa
BAN stały

x

Edytowane przez nieposkromionaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 21:45
nieposkromionaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:27   #2032
Susanna
Zakorzenienie

Generalnie wychodzę z założenia, że kolory wszystkie mi pasują prócz niebieskich . Tego koloru unikam a tak to maluję się wszystkim, uwielbiam "mazać" się cieniami.
Makijaż dobrany pod model sukni, moja będzie romantyczna i zwiewna więc takie kolorki będą pasować ale moga ulec zmianie w momencie gdy makijażystka zobaczy bukiet idt. Generalnie dziewczyny świetna sprawa taki próbny makijaż POLECAM

Wife brwi mi się nie podobają, sama używam cieni do brwi a tutaj został użyty tusz. Cienie lepiej kryją i zagęszczają optycznie A rzęsty lubię sama malować tym bardziej że chcę użyć tuszu L'oreal czyli tusz i baza osobno.

M&M

Staś

Stary 2010-03-31, 13:49   #2033
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no ja właśnie też myślę nad godziną. Ślub o 16, więc możeby tak dać fryzjera na 10 i makijaż na 12??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 13:55   #2034
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja właśnie też myślę nad godziną. Ślub o 16, więc możeby tak dać fryzjera na 10 i makijaż na 12??
Wydaje mi się, że może być za późno. Wyjdziesz od makijażystki, załóżmy około 13.30 - 14.00
A trzeba sie jeszcze ubrać no i błogosławieństwo plus droga do Kościoła - a tam też należy być jakieś 20 min wcześniej
Stary 2010-03-31, 14:08   #2035
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no właśnie, zależy ile trwa taki makijaż nigdy nie byłam to nie mam pojęcia. JA do kościoła mam 3 min drogi samochodem, także tym się aż tak bardzo nie martwię
Stary 2010-03-31, 14:14   #2036
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się zastanawiać czy nie zaszaleć z kolorowym..
gdzieś na wizażu widziałam że dziewczyna taki miała....eh
Kiedyś na trójmiejskim forum trafiłam na relację dziewczyny, która miała właśnie kolorowy makijaż - oczy w kolorach żółci i pomarańczu. Świetnie to wyglądało, mam chyba nawet gdzies zapisane to zdjęcie.
Stary 2010-03-31, 14:33   #2037
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że może być za późno. Wyjdziesz od makijażystki, załóżmy około 13.30 - 14.00
A trzeba sie jeszcze ubrać no i błogosławieństwo plus droga do Kościoła - a tam też należy być jakieś 20 min wcześniej
Ja mam ślub o 17. Wychodzę z założenia że muszę być gotowa na 15.30. Fryzjer na 10, makijaż w domu na 14.15. Myślę że zdążę ze wszystkim

Szczęśliwi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 22:00   #2038
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
ja mam slub o 16
o 9 (a moze 8? nie pamietam) fryzjer, o 11 kosmetyczka.
panie mi powiedzialy ze zarowno na makijaz, jak i fryzure trzeba liczyc 1,5h. wole miec zapas, na wypadek gdybym chciala wszystko zmywac z twarzy i myc glowe

Cytat:
Kiedyś na trójmiejskim forum trafiłam na relację dziewczyny, która miała właśnie kolorowy makijaż - oczy w kolorach żółci i pomarańczu. Świetnie to wyglądało, mam chyba nawet gdzies zapisane to zdjęcie.
mozesz tutaj zamiescic albo mi rpzeslac?!
ja widzialam gdzies tutaj w turkusowo fioletowo rozowym - i taki mi sie bardzo podobal!!!

a co do papierkowych kwestii przedslubnym. nam wszystrko ladnie ksiadz wyjasnil na pierwszym spotkaniu, jak bylismy klepnac godzine. 3 miesiace przed musimy przyjsc do kancelarii z zaswiadczeniami o ukonczeniu kursu iporadni, ze swiadectwami ze szkoly, tż z zaswiadczeniem ze swojej parafii (bo slub jest w mojej, jesli byloby w jakies 3 innej to potrzebne sa licencje z parafii kazdego z was), wtedy spisujemy protokol i ida zapowiedzi. przy czym moje automatycznie, a tz musi zaniesc swoje cos - szczegolow nie pamietam, zapewne jakis kwitek - do swojej parafii, i potem przyniesc chyba tez ze sie zapowiedzi odbyly. oprocz tego oczywiscie zaswiadczenie z usc o braku przeciwskazan do zawarcia zwiazku malzenskiego - i uwaga ten papier jest wazny tylko 3 miesiace, wiec trzeba to dobrze wyliczyc. i chyba tyle
moglam cos pokrecic, mam gdzies kartke od ksiedza z zapisanym wszystkim. aaa i chyba jeszcze tż musi akt chrztu i bierzmowania doniesc, moje jest w parafii.

napisalam zapewne bardzo chaotycznie, ale moze zrozumiecie
Stary 2010-03-31, 22:31   #2039
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

mozesz tutaj zamiescic albo mi rpzeslac?!
ja widzialam gdzies tutaj w turkusowo fioletowo rozowym - i taki mi sie bardzo podobal!!!
Wysyłam PW
Stary 2010-04-01, 09:27   #2040
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie, zależy ile trwa taki makijaż nigdy nie byłam to nie mam pojęcia. JA do kościoła mam 3 min drogi samochodem, także tym się aż tak bardzo nie martwię

mi powiedziała makijażystka że będzie malować 40min do 1h, więc ja mam ślub na 15.30 a fryzjer na 9, makijaż na 11.45-12.00 więc zakładam że najpóźniej będę w domu na 13.30 a potem będę miała godzinkę żeby się odświeżyć, ubrać w suknię i coś zjeść jeśli żołądek mi na to pozwoli

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości