|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Hmmm - muszę się zmobilizowac i zadzwonić do babki od tańców, ale nie chcę mi się jak cholera. A jak pomyślę, że po Świętach zacznie się cała bieganina po urzędach i spisywanie protokołu u Księdza to
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam żadnej koncepcji jeśli chodzi o fryzurę do ślubu
nic, kompletnie nic. A wypadałoby się umówić do fryzjera na próbną.
|
|
|
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś strasznie mało czasu zostało 4 miesiące!!! [DOKŁADNIE! ]Ostatnio rozmawiałam z mamą i troszkę się zestresowałyśmy, nie mamy jeszcze zaproszeń, brrrrrr. I poradnie musimy zrobić... I faktycznie - do księdza spisywać protokół! Do USC!! Masakra jakaś, chyba się zacznie dopiero teraz
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie. Leci szybko a ja mam wrażenie że jesteśmy w lesie jak nie wiem co.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Wife, witaj w klubie ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- ja też nie mam koncepcji. Ale może wspólnymi siłami coś wymyślimy. Napisz jakie masz włosy i jaką byś mniej więcej chciała-rozpuszczone czy upięte i wrzucę ci co mam na dysku
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja koncepcji też nie mam za bardzo na fryzurkę...ale na próbną już chyba umówię się w czerwcu...nie wiem czy jest sens wcześniej Ze spraw ślubnych zamówiłam już makijażystkę
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
O dziewczyny będę wdzięczna za każdy pomysł. Włosy zapuszczam, obecnie mam takie lekko za ramiona. Generalnie jest problem ze zdjeciem włosów bo na MM umieszczam zblizenia dziuba z makijażem
włosów prawie nie widać.Wklejam linka do zdjęć, na ostatnim coś widać http://picasaweb.google.pl/madzia.corollka/Autoportret# Chyba chciałabym fryzurkę lekko podpiętą, może włosy jakieś takie pofalowane, lekko pokręcone? Nie wiem czy będę miała welon, jak już to jakiś krótki. Myślałam, żeby ewentualnie zrobić taki kok i na kok doczepić welon, który byłby z tego samego materiału co sukienka. Kompletna klapa ![]() Jak myślicie czy to dobry pomysł zeby próbną fryzurę wypróbowac na wesele kuzynki? I tak musi mnie fryzjerka jakoś poczesać, i tak zapłacę za fryzurę, byłoby 2w1 ![]() Makijażystkę tez mam zamówioną, nawet z naszego forum i jestem po próbnym
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-03-31 o 12:14 |
|
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ładna z ciebie dziewczyna a jakie rzęsy;> fiuuuufryzura na wesele kuzynki - pomysł chyba dobry... ;D żebyś tylko nie miała fryzury lepszej niż panna młoda! a właśnie a propos makijażu - macie jakieś pomysły? Susanna jaki miałaś ten próbny (masz zdjęcia?? )ja już mam klepnięte i fryzjera, i makijaż... dokładnie za 4 miesiące będę wychodzić z salonu, wymalowana i wyfryzowana ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
no fajny pomysł. Ja miałam wypróbowac na impreze makijaż, aled tak zeszło że się nie umówiłam, a potem żałowałam. Teraz się wybieram na oczyszczanie twarzy to od razu pogadam o makijażu.
Susanna, masz włosy mniej więcej takiej jak ja Ja też zapuszczam i piję pokrzywę, dzięki temu szybciej rosną wklejam fryzurki które mi się podobają
Mikołaj Edytowane przez gusiak23 Czas edycji: 2010-03-31 o 12:39 |
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2024 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie o tych obrączkach?
Mojemu Tżcikowi się bardzo podobają, a ja mam mieszane uczucia ![]() Proszę Was dziewczynki o szczere opinie Załącznik 2993349 |
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gusiak z tego co widzę tylko dwie fryzurki wstawiłaś z włosami spiętymi całkiem, więc myślę że chyba jednak bardziej przemawiają do Ciebie fryzurki z częścią rozpuszczonych włosków i lekko pokręconych. A kwiat w rozpuszczonych włosach dodaje niesamowitego uroku!!!
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2010-03-31 o 12:49 |
|
|
|
|
#2026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jeszcze nie mam ani sukni ani welonu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gosiak podobają mi się fryzurki 5, 6 (z tym ze tutaj trzeba mieć dłuuugie włosy...), i 9 Gosiaku przez te 3 miesiace to nam włosy za wiele nie urosną... ja wcieram płyn rozmarynowy z Biochemii Urody i tez mam wrażenie, ze trochę szybciej rosną. Ale może to złudzenie optyczne Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-03-31 o 12:57 |
|||
|
|
|
#2027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się podobają bez takich zdobień, tylko gładkie.... więc trudno mi się wypowiadać
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Sareczko, pokazywałaś już nam te obrączki
i się wypowiadałyśmyja tam mam nadzieję że jednak podrosną i faktycznie po tej pokrzywie rosną, widzę to bo mam farbowane. Jest nawet wątek na wizażu o piciu pokrzywy i ja się właśnie stamtąd dowiedziałam. Oprócz tego działa jeszcze na skórę i paznokcie więc potrójna korzyść. Na początku czasem dziewczyny pisały, że może pojawić się wysyp krostek bo się organizm oczyszcza, ale u mnie nic takiego nie nastąpiło. A pokrzywę kupuję w tesco lub a aptece i zaparzam normalnie jak ziółka.![]() Faktycznie chyba bardziej rozpuszczone bym chciała, ale jak się upiętych naoglądałam to też mi się podobają ![]() Susanna, ładny kolor cieni Już nie mogę się doczekać jak będziemy sobie relacje ze ślubu zdawać
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez sie boje ze bede miala masakryczna tapete, ale juz postanowilam ze jak cos to bede zmywac albo postrasze babki ze im nie zaplace jak bedzie mi twarzy przy usmiechu strzelac![]() co do twojego makijażu, kolory są zupełnie nie moje, ale Tobie w nich bardzo dobrze, moim zdaniem :P czemu brwi i rzęsy sama? tutaj widać że całkiem ładnie im wyszło ![]() ja się zastanawiać czy nie zaszaleć z kolorowym.. gdzieś na wizażu widziałam że dziewczyna taki miała....eh
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Przedostatnia to mója ślubna
Zapisana od kilu ładnych miesięcy, tylko muszę z nią podejść do fryzjerki i zapytać jak ona to widzi Co do fryzur (i nie tylko)- polecam stronę http://www.projectwedding.com/photo/browse?tag=hair z boku można wybrać rodzaj fryzury i nic tylko przeglądać ![]() Susana - masz śliczną oprawę oczu, jesteś b. ładna
|
|
#2031 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 22:45 |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie wychodzę z założenia, że kolory wszystkie mi pasują
prócz niebieskich . Tego koloru unikam a tak to maluję się wszystkim, uwielbiam "mazać" się cieniami.Makijaż dobrany pod model sukni, moja będzie romantyczna i zwiewna więc takie kolorki będą pasować ale moga ulec zmianie w momencie gdy makijażystka zobaczy bukiet idt. Generalnie dziewczyny świetna sprawa taki próbny makijaż POLECAM ![]() Wife brwi mi się nie podobają, sama używam cieni do brwi a tutaj został użyty tusz. Cienie lepiej kryją i zagęszczają optycznie A rzęsty lubię sama malować tym bardziej że chcę użyć tuszu L'oreal czyli tusz i baza osobno.
|
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A trzeba sie jeszcze ubrać no i błogosławieństwo plus droga do Kościoła - a tam też należy być jakieś 20 min wcześniej
|
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś na trójmiejskim forum trafiłam na relację dziewczyny, która miała właśnie kolorowy makijaż - oczy w kolorach żółci i pomarańczu. Świetnie to wyglądało, mam chyba nawet gdzies zapisane to zdjęcie.
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2038 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o 9 (a moze 8? nie pamietam ) fryzjer, o 11 kosmetyczka.panie mi powiedzialy ze zarowno na makijaz, jak i fryzure trzeba liczyc 1,5h. wole miec zapas, na wypadek gdybym chciala wszystko zmywac z twarzy i myc glowe ![]() Cytat:
ja widzialam gdzies tutaj w turkusowo fioletowo rozowym - i taki mi sie bardzo podobal!!! a co do papierkowych kwestii przedslubnym. nam wszystrko ladnie ksiadz wyjasnil na pierwszym spotkaniu, jak bylismy klepnac godzine. 3 miesiace przed musimy przyjsc do kancelarii z zaswiadczeniami o ukonczeniu kursu iporadni, ze swiadectwami ze szkoly, tż z zaswiadczeniem ze swojej parafii (bo slub jest w mojej, jesli byloby w jakies 3 innej to potrzebne sa licencje z parafii kazdego z was), wtedy spisujemy protokol i ida zapowiedzi. przy czym moje automatycznie, a tz musi zaniesc swoje cos - szczegolow nie pamietam, zapewne jakis kwitek - do swojej parafii, i potem przyniesc chyba tez ze sie zapowiedzi odbyly. oprocz tego oczywiscie zaswiadczenie z usc o braku przeciwskazan do zawarcia zwiazku malzenskiego - i uwaga ten papier jest wazny tylko 3 miesiace, wiec trzeba to dobrze wyliczyc. i chyba tyle moglam cos pokrecic, mam gdzies kartke od ksiedza z zapisanym wszystkim. aaa i chyba jeszcze tż musi akt chrztu i bierzmowania doniesc, moje jest w parafii. napisalam zapewne bardzo chaotycznie, ale moze zrozumiecie
|
||
|
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi powiedziała makijażystka że będzie malować 40min do 1h, więc ja mam ślub na 15.30 a fryzjer na 9, makijaż na 11.45-12.00 więc zakładam że najpóźniej będę w domu na 13.30 a potem będę miała godzinkę żeby się odświeżyć, ubrać w suknię i coś zjeść jeśli żołądek mi na to pozwoli
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

ale my tak mamy, parę dni nic a potem od nowa

nic, kompletnie nic. A wypadałoby się umówić do fryzjera na próbną.

4 miesiące!!! [DOKŁADNIE!