![]() |
#2221 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
dekoracja kościoła ok 600zł ale jak będą inne pary w tym dniu brały slub to się dogadamy...na razie tylko my jesteśmy zapisani
![]() |
#2222 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a i gratuluję sukienki, spełniło się marzenie ![]() Cytat:
ja się dowiedziałam że jeszcze jedna para ma ślub wtedy co i my. I niezbyt jestem zadowolona, bo nie mogę zrobić dekoracji takiej jak sama chcę tylko muszę się konsultować. A jeszcze mamy godzina po godzinie więc moi goście będą czekać pod kościołem aż się tamten ślub skończy. Ależ ze mnie samolub ![]()
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
skromnie i powolutku dołączam do wątku
![]() ![]()
#2224 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
My ruszyliśmy do przodu!!! byliśmy w USC i wszystko tam załatwione ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do biżuteri to chcialam coś skromnego ale z powodu mojej plamy(z nerwów) musze mieć coś wiekszego i Pani w salonie dała mi kolie do przymierzenia, nie pytałam o cenę ale znalazlam w necie, też tania nie jest kolia 120 zl i kolczyki 40 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Te kolczyki i zawieszka, które tak mi wpadły w oko tez wyglądały skromnie i delikatnie a były po prostu piękne, do wykorzystania po ślubie. Niestety muszę mieć albo złotą biżuterię albo perły w kolorze ecru bo mam śmietankową suknie więc srebro odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do godzin i dekoracji - my dekorację mamy już zaplanowaną, i szczerze liczę na to, że będziemy jedyni. po pierwsze, nie wiem czy się spodoba, a po drugie w dużej mierze będą to róże hmm sztuczne (z jakiegoś materiału, piękne!!) które zostaną w ogóle przywiezione z innego miasta i trzeba je tam odesłać ![]() ![]() ![]() ![]() ale nie może się nie spodobać ![]() a ja będę mieć prawdopodobnie tylko kolczyki, za to duże. i tak sobie myślę... myślicie że mogą byc różowe? czy to koniecznie ma być taki jasny kolor? bo poważnie zastanawiam się nad tymi amarantowymi czy też w kolorze fuksji butami, to wtedy by mi pasowały takie kolczyki ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
W naszym kościele ślub mamy tylko my 10 lipca (co nas zdziwiło) - ciekawe, czy ktoś jeszcze się zapisze....bo kalendarz widzieliśmy we wtorek po Świętach Wielkanocnych.
Biżuterię kupię sobie na początku czerwca w miejscu gdzie mam sukienkę. Zaproszenia rozdane - zostało nam 3. Po weekendzie majowym mamy zamiar dokończyć dzieło ![]() Ciągle zastanawiam się nad sukienką na 2 dzień wesela- szyć czy kupić. Muszę w końcu kiedyś pojechać do Nadarzyna do Maximusa i Centrum Mody. Właśnie dziewczyny, czy któraś wie jak w tym Centrum Mody jest? Dużo sukienek, większy wybór niż w Maximusie i jak cenowo? Kupiłam sobie butki ślubne - ale jeszcze nie sprawdzałam, czy będą pasować do sukni:
#2231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam bieliznę do sukienki na drugi dzien i pończoszki do slubnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
buty faktycznie nice
![]() jak na moja opinie o butach slubnych to nawet przepieknie :P dla siebie jeszcze nie wiem czego chce.... aa udalo sie nam zalatwic kapele regionalna ![]() beda grac i spiewac pod domem pana mlodego, potem pod moim, i pod kosciolem. mieszkamy w zasadzie na wsi (tzn naprawde, ja w miescie ale w mojej okolicy i krowy sie pasa i łajnem czasem zajedzie, wiec wieś pełną gębą ![]() ![]() wiec sie bardzo ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Mnie trochę wszystko goni....bo praca mgr w czarnej...d.... Zaczęłam pisać 1. rozdział a już kilka pytań mam do promotora - najgorsze jest to, że on jest 1 raz na wydziale. Wysłałam mu e-maila jeszcze przed weekendem majowym i do tej pory nie ma odzewu.
Powiem Wam, że zaczyna mi brakować czasu :/, co chwila "z doskoku" próbujemy coś załatwiać. Jeszcze ze ślubno-weselnych spraw zostało: koszula dla Tż, kupic dekoracje na salę, wziąć z kościoła Tż zaświadczenie o odbyciu praktyk i zanieść je do mojego kościoła, zaprosić 3 rodziny, skontaktować się z fotografem wz. z plenerem - zaczęłam wszysto zapisywać sobie na karteczkach i w kalendarzu, żeby czegoś nie zapomnieć. Najbardziej przeraża mnie ta moja mgr - bo już niecałe 2 miesiące mam do napisania... A co do butków to były tanie jak na "ślubne", bo tylko 80 zł.
10 lipiec 2010r. ![]() Edytowane przez basienka666 Czas edycji: 2010-05-04 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
my jedziemy jutro zamówić zaproszenia. jeszcze dzisiaj musimy tylko przysiąść nad listą i ją przeredagować...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Raczkowanie
|
U nas też były przejścia z listą gości. Ja listę gości zrobiłam prawie rok temu, teściową trzeba było trochę ponaglić. Gdy zamawialiśmy zaproszenia, zadzwoniliśmy dzień wcześniej do rodziców i spytaliśmy się, czy ta lista jest ostateczna, odpowiedzieli, że tak. Więc zamówiliśmy zaproszenia dla gości z listy. Przy wypisywaniu doszło kilka osób...ale się sprzeciwiłam, że najpierw zapraszamy gości z listy, a później niech sobie dokupują zaproszenia i dopraszają kolejnych. Na szczęscie zamówiliśmy 7 zaproszeń więcej i tym samym wystarczyło - nawet 2 zostały. Jeszcze moja mama zastanawia się nad 3 rodzinami - ale to już jej sprawa. W tym momencie mi to rybka czy oni będą czy nie - rodzice płacą....
![]()
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
Witam, mogę się przyłączyć?
Też mam ślub w lipcu, a dokładniej 31 lipca. Ze spraw mamy już obrączki, moja sukienka właśnie się szyje, zamówiłam dziś buty ślubne (AKCES 2 - taneczne) i zaproszenia. Mamy już zapowiedzi. Do załatwienia jest o wiele więcej, najgorszy jest garnitur dla mojego narzeczonego - jest bardzo wysoki i baaardzo szczupły a teściowie chcą go wsadzić w garnitur o dwa rozmiary za duży - obłęd, uwierzcie mi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Raczkowanie
|
Z tym szyciem na miarę, też jest problem, bo teściowie nie widzą problemu. Ja wychodzę na zołzę, co się czepia. Może rzeczywiście tak jest. Wyślę Wam jego zdjęcie w garniturku, powiedzcie szczerze co myślicie, bo może ja się nie znam i rzeczywiście się czepiam. Liczę na Was.
nieposkromionaa, co do USC, to ja myślę, że jak pójdziesz i powiesz, że bierzesz wkrótce ślub i co jest potrzebne, to same Ci tam panie powiedzą. Ja tak chcę wkrótce zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Raczkowanie
|
Dzięki Ci... już myślałam, że wariuję!! Ciągle to samo im mówię, że marynarka za luźna, spodnie za szerokie w nogawkach, teściu zdania nie chce zmienić, teściowa już sama nie wie co mówi, a mój TŻ patrzy na mnie błagalnym wzrokiem, bo już sam nie wie, co robić i komu wierzyć. Nie dziwię mu się...
Myślę, że będą miłe, jeżeli Ty będziesz dla nich miła i grzecznie poproś o radę, możesz zażartować, że to Twój pierwszy raz, a one są tak doświadczone, że tylko one są w stanie Ci pomóc. Połechtasz im ego i będzie dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśmy z TŻ'em poszli do zakladu gdzie szyja marynarki i cała konfekcję meską. Przymierzyl 2-3 marynarki i on ma problem z szerokimi ramionami i z wystająca klatą. Panie maja wprowadzić w tych miejscach poprawki (szczególnie ta klata - sa plusy i minusy ![]() ![]() W USC panie bardzo mile, 15-30 minut i po klopocie. Mile sa bo przeciez mają z tego pieniążki ![]() W weekend takze dalismy kilka zaproszen, jutro wyślę część poczta a reszta chyba w przyszly weekend rozdami i po sprawie. Właśnie tworzę spiernik weselny i nie wiem co napisac na 1 stronie... jakies miłe slowo od Pary Mlodej. Nie mam weny. Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-05-04 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
Witamy, witamy....to jak zawsze pytanie....kiedy ślubujesz, gdzie, co masz juz pozałatwiane
![]()
#2250 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witajcie dziewczęta! ![]() co do zamieszczone garnituru - podpisuje sie pod komentarzem Susanny. Za duży.... ![]() wpadłam się tak naprawdę pochwalić, że zamówiliśmy zaproszenia i mają być na przyszły tydzień ![]() ![]() wczoraj myślałam że padnę, jaja takie z tą odmiana nazwisk, jeszcze do tego niektórzy mówią tak, inni inaczej, w końcu odpuściłam... (moim zdaniem odmienia się wszystkie jak leci, pomijając te których się nie da albo które brzmiałyby smiesznie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.