|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy
Cytat:
![]() A jak myślicie jak z pogoda pod koniec sierpnia tam będzie??
|
|
|
#4892 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4894 |
|
Przyczajenie
|
Orientujecie sie czy w lloret jest jakis klub w ktorym graja hardstyle ?
|
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Raczkowanie
|
Był ktoś może w Hotelu Goya albo San Juan Park i jest w stanie coś o nich powiedzieć?? Nie wiem jeszcze gdzie mnie przydzielą
|
|
|
|
#4897 |
|
BAN stały
|
ktoś pytał o pogode. ; ) pewnie będzie taka jak i w czerwcu , lipcu. ; ) taaaam przez długo czas są upały. ; ddd
straży granicznych nigdzie nie było . ; d nie to co w tamtym roku jak jechałam do Grecji.. co chwile nam sprawdzali paszporty, dawali pieczątki. i tylko traciliśmy czas.. no i jak ja byłam to też była taka parada ze sztucznymi ogniami . petardami.. my z koleżanką potem sie bałyśmy i uciekałyśmy bo jak byli przy nas z tym wszystkim to małe ognie leciały nam na włosy, ciuchy, nogi itd. ; dd a wszystko działo się przy plaży. ; ) znowu innego razu była jakaś parada w której brało udział dość sporo narodowości . po kolei szli i byli ubrani w swoje stroje.; ) też fajnie to wyglądało . |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4898 |
|
Przyczajenie
|
mm przeczytałam kilka stron i już nie mogę się doczekać wyjazdu
![]() btw jedzie ktoś z was do Hiszpanii z biura podroży atas lub koliber w terminie 12.08-24.08 ? mam nadzieję, że nie bd sami studenci ^^ |
|
|
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
Ja też będę w jednym z tych hoteli i również nie wiem, do którego zostanę przydzielona;] w biurze wybrałam niby san juan park, bo goya podobno jest daleko od centrum i wraca się pod górkę, ale na umowie nie mam określonego dokładnie hotelu. Orientuje się ktoś jak to jest z wyborem hoteli w funclubie?
|
|
|
|
#4900 |
|
Przyczajenie
|
a sa w lloret automaty z darmowymi kondomami jak w anglii ?; ]
|
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja w ogóle nie widziałam tych automatów. Spodziewałam się ich w toaletach,a nawet w toalecie w Tropicsie nie było
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
To może teraz coś ode mnie
![]() kilka dni temu wróciłam z Lloret [byłam z biura podróży Olimp;]) `temat świńskiej grypy mnie bardzooo śmieszyxd zabawne jest to,że jest tam pełno obcokrajowców: Francuzi, Belgowie, Szwedzi, Niemcy, Włosi,a tylko w Polsce siana jest wielka panika, "świńska grypa atakuje!" "aa chowajmy sie! kolejny autokar wraca z Lloret" haha chociaż Niemcy też ostatnio przerażeni:P ostatniego dnia jak z koleżankami poszłyśmy odprowadzić naszą wychowawczynie[bo jechała do Blanes] podjechał autokar a w środku ludzie siedzieli w maskach. myślałam że padne. zaczęli wysiadać, to stwierdziłysmy, że urządzimy im małe przedstawienie]:-> zaczęłyśmy kaszleć, jakbyśmy się miały udusić, a oni do nas "kajne grypa, kajne grypa" ;p rozumiem, że ktoś może się bać o swoje zdrowie, ale prawda jest taka,że zarazić się można wszędzie i nawet te maski nie pomogą. tak samo nie przejmujcie się jak was gardło zacznie boleć, czy głowa, albo jakiś lekki kaszel, bo to tam jest normalne-klimatyzacja, zimne napoje etc. może teraz coś o pobycie...;d byliśmy w hotelu Guitart Capri. hmm... jak na 3 gwiazdki to nie było źle, ale nie było też dobrze... 4 osobowe pokoje okazały sie 2-osobowymi z dostawką, a łazienki wyglądały jakby tornado przez nie przeszło... ale i tak w tym hotelu mało co się przebywało więc nie przeżywałyśmy tego bardzo. widok z balkonu miałyśmy nieziemski-z prawej widok na morze, przed nami basen...miodzio no i 4 piętro dobrze usytuowane do rozmów między balkonami. hehe . miałyśmy również baaaardzo towarzyskich sąsiadów z Belgii, którzy potrafili dzwonić do nas o 4 rano, albo wpadać z miła,aczkolwiek niezapowiedzianą wizytą![]() jedzenie w hotelu bardzo dobre, choć monotonne. wiadomo frytki, talarki, frytki i frytki, owoce morza, zupy niewiadomo z czego, no i przepyszneeee owoce i ciasteczka. tamtejsze arbuzy to zapamiętam do końca życia! ![]() jedno jest pewne po pobycie w tym hotelu długo będę miała traume i będe w miarę możliwości uniakać wszelkiego rodzaju wind! bo inteligentnie ze znajomymi wsiedlismy do 5 osobowej windy w 8 osób i nic dziwnego, że stanęła między piętrami początkowo było to śmieszne, ale jak zaczęło się robić duszno to przestraszyliśmy się nie na żarty, ludzie pod windą mięli z nas polewke a my tam umieraliśmy ze strachu.hehew ogóle cisza nocna w tym hotelu była od 21:30 co było śmieszne, więc prawie każdej nocy mięliśmy wizytę niewyżytego ochroniarza, który wlatywał do nas do pokoi, gadając po hiszpańsku myśląc że wszyscy go rozumieja,a do chłopaków machał kajdankami [szkoda, że nie z różowym futerkiem;p]. jeśli chodzi o ludzi to są mili, sympatyczni i uprzejmi. na każdym kroku widać uśmiechnięte twarze, nikt na Ciebie nie patrzy spod byka, normalnie jedna wielka rodzina;d.w korytarzu w hotelu, na zakupach czy na plaży ktoś zawsze powie "hola" co jest bardzo miłe ![]() mężczyźni,wiadomo, co jeden to lepszy )jeśli chodzi o imprezy, to nasz obóz nie chodził do tropicsa ale jakoś zbytnio nie żałuje. Chodziliśmy za to do Londonera i Hollywooda[do niego to już tylko wybrani;d]. Londoner- mimo, że klub mały to imprezy tam były[jak dla mnie] genialne. baaardzo odpowiadała mi tamtejsza muzyka, bo to moje klimaty. Głównie to hh, r&b, reggae i tego typu rzeczy. karnet kosztował bodajże 15 euro, ale przed wejściem chodził taki chłopaczek i rozdawał wejściówki więc pewnie można było się wkręcić za darmo . jedyne co mi się w tym klubie nie podobało to obleśne Araby i co poniektórzy Murzyni, którzy myśleli, że są niewiadomo kim, i że jak z którymś dwie minuty potańcze to mogą język do gardła wpychać... a fuuuj. ale z kumpelami miałyśmy osobiste seciurity w postaci wspaniałych obozowych kolegów, którym wystarczyło dać dyskretny znak i już robili tzw"odbijanego" i po kłopocie za co im serdecznie dziękuje! [ktoś pytał o automaty z gumkami, to tu w Londonerze w toalecie takowe się znajdowały ]Hollywood- jak dla mnie też zaje*** miejsce. dużo większy niż londoner ale taki bardziej lansiarski;p bramkarze w garniakach i w ogóle :P w sumie była to jedna wieeeelka sala, około 6 barów, a muzyka to dla każdego coś dobrego... troche disco, r&b, latino tutaj w cenie biletu był drink i darmowa sangria i codziennie wieczorem koszulki i czapeczki się dostawało . o 4:30 rozpoczynał się striptiz. najpierw damski [nuuuudy xD], potem męski mmm Hektor całkiem fajne ciachooo hahaha :PP.jeśli chodzi o samo Lloret to miejsce świetne! ładna plaża [no, troche za dużo petów] ale jak się pójdzie w stronę zamku to tam są takie malutkie zatoczki, i małe plaże gdzie jest troszke bardziej dyskretnie, i dużo ładniej . to co też było fajne to sklepy, duuuużo sklepów i możliwość targowania się z Arabami. ceny naprawde można baaardzo zbić oczywiście, oni wiedzą od razu, że jesteśmy z Polski jakbyśmy miały to na czole wypisane i zaczynają do nas po Polsku nawijać "dzień dobry, jak się masz, dobra cena, dobra cena"haha i nie przystawajcie na pierwszą cenę jaką opóści. przykładowo mówi że koszulka kosztuje 10 euro, ty go wyśmiewasz i mówisz, że drogo, on "for polish girls 6euro" a Ty "no amigo, for polish girls 4euro!" no i macie koszulke za 4![]() polecam również pyszne drinki i koktajle w barze Latino przy promenadzie mmmm miodzio rodowity Hiszpan jest tam kelnerem i jaja są z nim niesamowite i ile ten chłop prezentów rozdaaaaje! podobno dobre drinki są też w barze na plazy ale tam nie miałyśmy okazji spróbować bo zawsze ciągnęło nas do Latino by pogadać sobie z naszym miłym kelnerem! .maaatko kochana, jak się rozpisałamxD mam nadzieję, że nie zanudziłam ;p w każdym bądź razie jak ktoś będzie chciał o coś zapytać to proszę bardzo
|
|
|
|
#4903 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam tylko powiedziec ze wrociłam z Hiszpani z Lloret ze świńska grypa. Tak jak połowa obozu...wiec strzeżcie sie.
|
|
|
|
#4904 |
|
Raczkowanie
|
umieram ze strachu!!!!! aaaaaaa
a po ile jest 1 razowe wejście do Hollywood?? bo chce miec koszulke i czapke
|
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, moj ostatni post przed wyjazdem.
Czy to piwo w Tropicsie na dole za 2E jest 0.5 litrowe? Czy w cenie wycieczki do Barcelony jest wliczone wejscie Camp Nou? Co przewazie piliscie w klubach?(najlepiej z cenai) Do tych co byli ze Steji: nha ile dni przed wyjazdem podaja dokladne godziny odjazdow z poszczegolnych miast? Do tych co jada 13 sierpnia: pisac na gg 3344100. Z gory dziekuje wszystkim za odp. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
jednorazowe wejście do Hollywood jest drogie bo 10euro, lepiej już kupić karnet bo chyba tyle samo nawet kosztuje, a masz wejście na 5dni. w tym drink, sangria, koszulki,czapeczki i striptiz;p
|
|
|
|
#4907 |
|
BAN stały
|
wejscie na Camp Nou nie jest w cenie wycieczki doo Barcelony ;> na bilecie pisało , że 14 euro. ale od nas zbierali tylko po 8.5 euro ; dd
|
|
|
|
#4908 |
|
Raczkowanie
|
a u nas cała wycieczka kosztowała 25 euro i nic już nie dopłacaliśmy
|
|
|
|
#4909 |
|
BAN stały
|
no u nas Barcelona była w cenie obozu ; ) jedynie to , że Camp Nou 8.5 euro .
|
|
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
za 10 euro bede mial czapeczke i koszulke sangrie i drina hoho
opyla się ale pewnie bedzimy chodzic do tropicsa no chyba ze jakies before przed tropicsem tam bedziemy robic a daleko od siebie jest hollywood i tropics?
|
|
|
|
#4911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4912 |
|
Przyczajenie
|
ktoś jedzie 12 sierpnia z biura Koliber.?
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- a na świńską grypę to powiem tak : nie trzeba żłopać ciągle coli z lodem, a jak się przychodzi do pokoju to radzę skręcać klimę tak, żeby w pokoju było 25 stopni. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- jest może skatepark w lloret.? ![]() albo jakis duzy betonowy plac, murki ? |
|
|
|
#4913 |
|
Przyczajenie
|
No wiec tak wrocilam 2 tygodnie temu z Lorett, miasto fantastyczne. Juz pierwszego dnia mialysmy przygode, bo goni nas nygus ze strzykawka. Ogolnie ludzie bardzo otwarci na nowe znajomosci, duzo napalonych panow. Tam kazdy za kazdym sie ogolada, i nawet bariery jezykowe nie przeszkadzaja w nawiazywaniu nowych znajomosci.
Ja bylam w Don Juan Center, hotel mega, mimo ,ze nie byl jakis mega excluzywny to sluzyl tylko i wylacznie do spania, wogole sie tam nie przebywalo. Moim ulubionym miejscem byl DACH gdzie chodzilo sie zawsze na fajeczke. Jesli chodzi o plaze, mi tam sie nie podobala, woda dla mnie byla za slona, po kazdej kapieli szczypaly oczy, wszystko sie kleilo , a skura byla sucha, w dodatku nieprzyjemny zwirek zamiast piasku . Nic specjalnego. Ale najlepsze jest to ,ze tam prawie w kazdym sklepie bez zadnego problemu sprzedaja alkohol ,wiec w nocy przychodzilo sie na plaze i pilo sie, a tam tam nowe znajomoci. Kazdy do kazdego podchodzi, nawiazuje rozmowe Miasto slynie z Dyskotek, chodzilam do Tropisca i wcale mi sie tam nie podobalo. ! Tyle ludzi ,ze nie mozna bylo spokojnie potanczyc. Faceci na sile sie na Ciebie pchali o obmacywali. Muzyka fajna, kilka sal... Chcecie cos wiedziec to piszcie. |
|
|
|
#4914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4915 |
|
Przyczajenie
|
byli jacyś skejci z wlosami za uszy ? <3
|
|
#4916 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4919 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nas cały czas zatrzymywali Ci naganiacze z Hollywood i wrzeszczeli za nami ` Hollywood night, hollywood night ` |
|
|
|
|
#4920 |
|
Przyczajenie
|
Hotel Don juan center mi sie podobal mega, pokoje skromne , lozka, szafa, balkonik do kazdego pokoju wiec spokojnie mozna sobie zapalic. Jedzienia full , do wyboru do koloru, calkiem niezle, tylko napoje trzeba kupywac nie mozna wnosic a troche to kosztuje. Jedynie na sniadaniu sa darmowe. Ludzi full ,sama mlodziez , dobre dupy lataja bez koszulek , basen pelen opalonych chlopakow. W nocy caly czas melanze, wiec nie nastawiaj sie ,ze sobie pospisz :d
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

już w nim byłem rok temu

początkowo było to śmieszne, ale jak zaczęło się robić duszno to przestraszyliśmy się nie na żarty, ludzie pod windą mięli z nas polewke a my tam umieraliśmy ze strachu.hehe
[ktoś pytał o automaty z gumkami, to tu w Londonerze w toalecie takowe się znajdowały