|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() No złości się okrutnie, płacze, wymusza, pluje,kopie,kładzie się na podłogę, bije mnie, męża, koty wszystkich dookoła, nie słucha, wywija na maxa, brzydko je-rozrzuca, picie rozlewa, wciąż i wszędzie trenuje rozbieranie-spodnie, rajstopy, majtki to jednym ruchem, wszystko na raz zsuwa ![]() chcę by wszystko było po jej myśli. Tak więc ostatnimi czasy czytam o buncie dwulatka, o postępowaniu, o prawidłowych reakcjach i się stosuje z lepszym lub gorszym skutkiem. Póki jestem w domu lub w śród swoich to jest inaczej. Gorzej jak np dziś: zawiozłam męża do dermatologa( ma łupież Gilberta) Prywatna wizyta, na umówioną godzinę, a przed nami jeszcze 3 osoby ![]() Na to weszła "koleżanka" siostry, taka pierduśnica(plotkara) że szok, ze swoim mężem i tydzień młodsza od L córką-też do dermatologa...oczywiście Laura pokazała na co ją stać ![]() Biegała, krzyczała,piszczała, wszędzie wchodziła, rozbierała się,popychała tą dziewczynkę, zabrała brutalnie swoją zabawkę, która mała chciała obejrzeć, raczkowała ![]() Pani dr. nie wiedząc że to męża dziecię dopytywała, co to dziecko tam robi ![]() Jak mąż powiedział że to jego córka, to ona że gdyby wiedziała to przyjęłaby go poza kolejka ![]() Dlatego też staram się dość aktywnie spędzać z nią dzień.Piesze spacery, wspólne zabawy, urozmaicenia itd itp i czekam na efekty. Jak zbliża się wieczór to wiem że zaraz będzie kąpiel, spokój i cisza, a ja nie będę musiała nadawać jak katarynka wciąż tego samego, w kółko i od nowa ach, to se upuściłam ciśnienia ![]() Ale kocham ją, wiecie ? najmocniej na świecie Proszę o kciuki ![]() ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() Nam na pasożyty lekarz kazał powtórzyć 3 razy, bo nie zawsze podobno wychodzą w badaniu, na lamblię raz robiliśmy. ![]() ![]() Ufff... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiemy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę wiosny i tarty ze szpinakiem i serem ![]() pokaż które kremy - ja chyba też wybiorę już kolejny krok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak Ty sobie nie umiesz poradzić to musi być ostro ![]() trzymam kciuki mocno ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam na innym wątku: http://www.youtube.com/watch?v=r556uPNcL6E, już widziałam, ale nie pamiętam, czy u nas było, więc wstawiłam
![]()
![]() |
#3965 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3966 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mocno mocno mocno mocno mocno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3967 |
Zakorzenienie
|
karo, dawaj trzecie zdjęcie
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że też zaczerpnę porady u jakiegoś dziecięcego psychologa ![]() Cytat:
No jest ostro, bo gdyby to zdarzało się powiedzmy kilka razy w ciągu dnia, albo jakoś tak napadowo, to zniosłabym to z palcem w tyłku, a to trwa przez większość dnia. W furię potrafi wpaść o wszystko.Dosłownie.W sekundę.Diabeł wstępuje w moje dziecko i musi minąć dłuższa chwila nim jej przejdzie. Nie mogę jej nic tłumacz w czasie jak jest w furii bo i tak mnie nie usłyszy, a nim w nią wpadnie to "traci" słuch i moje ostrzeżenia też są na nic. Dlatego dużo do niej mówię, tłumaczę, jak jest spokój.Opowiadam jakie mogą być czegoś konsekwencje, co się może wydarzyć i jak można się ustrzec przed czymś.Mówię co czuję,wtedy kiedy ona wywija. Z kolei jak nie wywija podkreślam i powtarzam jaka jest kochana ![]() Czasem pozwalam się np ukłuć widelcem, spaść z krzesła, bo ona mnie słucha, ale mimo to testuje na ile sobie może pozwolić i czy mama się ugnie, a mama niestety się nie nagina. Tak jak mówię, tak ma być. Jak powiem A musi być B, jak czegoś zakażę, to konsekwentnie nie pozwolę choćby nie wiem co. Jak obiecam z kolei nagrodę to również się wywiązuje. Zauważyłam że bardzo skutkuje, jak umówię się na coś z nią już w domu. Jako że jest walka z ubraniem-począwszy od poranka, po przebranie, ubranie na spacer, a w piżame to już idzie ![]() Mówię jej już w domu że gdzieś tam pojedziemy i że mam do niej prośbę, że jak powiem że wychodzimy to ma przyjść i się spokojnie ubrać, to inaczej więcej gdzieś nie pojedziemy to poskutkowało gdzieś tak 1:5 ![]() Zauważyłam że o wiele bardziej działa na nią zakaz bez użycia słowa nie ![]() Odkąd na spacerze mówię "uwaga kałuża" nie wdepnie w nią ![]() I inne takie tam... Moje dziecko do cna przypomina urwisa mojej siostry, na którego zachowanie narzekałam jak był mały...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesyłam ![]() ![]() a czemu? co na nim jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() robisz wszystko tak jak trzeba Kasiu, musisz tylko poczekać na efekty ![]() wiemy wiemy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Toples byłoby pół biedy...przynajmniej moimi balonami odwróciłabym uwagę od reszty ![]() ...to zbliżenie moje z przedziwną miną...a feeeee ![]()
![]() |
#3973 | |
Wtajemniczenie
|
ładnie prosimy
![]() Cytat:
no moja aniołkiem nigdy nie była ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
magiczne słowo PRZECZEKAĆ :d Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po stokroc zaciskam ![]() ![]() Cytat:
![]() co tam? jak poszlo? mam nadzieje ze kciuki pomogly ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3977 |
Wtajemniczenie
|
poczytałam i idę bo nie spałam od...soboty
![]() wczoraj wieczorem głowa mnie bolała, wzięłam Panadol extra, ból przeszedł, a ja nie zasnęłam nawet na 5 min ![]() ![]() dobranoc ![]()
#3978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo to dla Ciebie lepiej ![]() hahahaha jako jedyna widziałaś na żywo ![]() Cytat:
![]() Wstydzę się ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() a jak w pracy? ![]() ![]()
![]() |
#3979 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze zapytać chciałam czy ma któraś poradnik OPT!MA
![]() ![]() Czeko, Karo ![]() ![]() idę bo już nic nie widzę ![]() ![]()
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
Kolorowych
![]()
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe ![]() Spokojnej nocy ![]()
![]() |
#3982 | ||||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kasiu - ja też trzymam mocno ![]() i pisz częściej, bo fajne posty tworzysz ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do jutra ![]()
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Katarzynko, po pierwsze trzymam kciuki
![]() po drugie - ![]() Ciezko ci na pewno, ale gdzie sie masz wyzalic, wypisac, jak nie tutaj? Z pewnoscia kazda z nas ma troche lepiej lub troche gorzej, dzieci teraz maja taki trudny okres i tak jak powiedzialas- musimy to przeczekac. Przynajmniej mozemy sie razem wspierac. Zawsze lubilam twoja konsekwencje i twoje metody wychowawcze i szczerze cie podziwiam, ze tak dobrze sobie radzisz, bo na pewno momentami jest baaaardzo trudno. nie watpie, ze Laurke bardzo kochasz ![]() Za wszystkie mamy innych buntujacych sie dzieciaczkow rowniez trzymam kciuki ![]() p4w ja mam z serii extra firming (po 40-stce ![]() ![]() Z Lush uwielbiam do ciala Dream Cream i Dreamwash kiedys trafilam na dobra okazje i kupilam sobie Guerlain Issima Midnight Secret - wydawalo mi sie, ze dzialalo, ale teraz nie moge sie na to szarpnac. Zadowolona bylam bardzo tez z Decleora, ale to bylo za czasow przedantosiowych. Zauwazylam, ze albo sie go lubi i w niego wierzy, albo nienawidzi. Niestety zrodelko mi wyschlo i na mojej wyspie nie moge juz kupic, a mialam Decleor, Hydrotenseur [Eye Contour Firming Serum] (Serum ujędrniające pod oczy), Decleor, Aromessence Baume de Nuit Iris [Irish Night Cream] (Balsam z irysa na noc), Decleor, Aromessence, Iris Timecare Concentrate (Koncentrat przeciwzmarszczkowy), Decleor, Experience de l'Age, Creme Legere Yeux et Levres Triple Action, Decleor, Experience de l'Age, Creme Riche Triple Action [Triple Action Rich Cream] (Krem przeciwzmarszczkowy i napinający) ------- wieczor nawet udany, jedzenie dobre, nadal mecze pierwsza lampke wina, a maz juz spi ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-02-14 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozejrzę się za nimi ![]() Edit: przejrzałam net i ![]() ![]() chyba na razie spróbuję Clarinsa, a jak będę bardziej zdesperowana to będę pamiętać o Decleor ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-02-15 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie kusi ten na dzień Clarinsa, który Ola wklejała, ale ogólnie mam większe przekonanie do kremów aptecznych. No i nie oszukujmy się -spora część ceny kremów drogeryjnych to wszelakie reklamy, ładniejsze opakowania itp itd... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie nie masz lekko..., rzeczywiście trzeba się uzbroić w cierpliwość, bo cóż innego nam pozostaje?? Gratuluję konsekwencji i siły charakteru ![]() ![]() Mariolko tez bym wszamała tą tartę ![]() Fajnie macie z tą wiosną, to niesprawiedliwe ![]() U nas nawrót zimy ![]() Dzień dobry ![]() Zosia już nie ma kaszlu ![]() A w ogóle wczoraj zachowywała się... inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czeko jak tam puderek się sprawuje? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3986 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() dzisiaj juz nocka lepsza , katar mniejszy tylko zabki dokuczaja ale juz tak mocno nie plakala wystarczylo tylko przytulenie i ladnie spala do rana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dla mnie super ![]() ![]()
![]() |
#3987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() I super że Zosia już nie kaszle ![]() Wczoraj były walentynki... ona też chciała Wam pokazać jak Was kocha ![]() słodka jest ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
![]() Ostatnio padam wieczorem duuużo wcześniej a i tak się nie wysypiam ![]() ![]() Idę szykować śniadanie i muszę lecieć do urzędu pracy podpisać listę a tak mi się nie chce wychodzić. U nas piękne słońce a na termometrze -17 ![]() Angy cieszę się, że u Zosi już bez kaszlu ![]() Miłego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bardzo lubię La roche (ostatnio bardzo Redermic mi pasuje), Vichy, z filtrów na lato najlepszy dla mnie Iwostin. Z drogeryjnych używam jedynie pod oczy (miałam tez Redermic, ale za mało nawilża) -Clinique Anti Gravity. ![]() A wiesz, że małż to samo powiedział??-że Walentynki ją chyba tak nastroiły ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
no co Ty...śniegu nie ma to nie zima
![]() ![]() ![]() Słodka Zosia ![]() ![]() U mnie też słoneczko ale z -8 ![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.