Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 20:48   #4171
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny
Strasznie mnie to męczy i cały czas myślę o tej nocy Zu poszła do żłobka, dzwoniłam właśnie i Pani powiedziała że wszystko w porządku, bawi się klockami i od rana nic dziwnego się nie działo...powiedziała też że od powrotu z choroby, tzn od poniedziałku zrobiła się inna...że chce być noszona, przytula się, jest płaczliwa...tak mi tylko do głowy przychodzi że przez ten tydzień byłyśmy 24h razem, lepiła się do mnie cały czas...nie mogłam odejść na 2 min...może po prostu tak jej było dobrze, że miała mnie dla siebie cały czas, a tu nagle zmiana i znowu cały dzień mnie nie widzi może to tak przeżywa Smutno mi strasznie że nie mogę tego zmienić
przytulam

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja dziś dostałam @. Czuję się fatalnie. Zuzia je własnie jogurt, dam Jej jeszcze jakiś owoc i niedługo kładę spać. Sama też się położę. Dobrze, że obiad mam przygotowany, tylko włączyć piekarnik.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
bylismy na malych zakupach i kupilam dla Werki bidon ze slomka Chicco bo nigdzie nie ma tego nuby , fajny jest ale Werka narazie sie z nim zaprzyjaznia bo trzeba mocno zassac a ona mysli ze jak ze zwyklej slomki no i kupilam jej znikopis FP -teraz mala siedzi i rysuje
a z kredkami to zamiast rysowac to wszedzie rozrzuca tylko i dlubie w nich(swiecowe)
Ja Amelę nie mogę przekona do słomki, jak była mała to umiała, a teraz nie chce
też dłubie w kredkach

p4w kurujcie się bidulki
Cytat:
D

megi, unholy a wy co takie rozgadane?
No przecie nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

skąd ja to znam, siostry TZ są takie same, NIC nie zjedzą, nic nie piją, nic nie chcą jak zostają raz na jakiś czas z Oliwką. Boją się mnie czy co? przecież ich nie otruję
dzikusy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:52   #4172
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

a ja kupilam ostatnio ksiazeczke zgadywanke i pare razy Werce czytalam i juz na pamiec ja zna- sama ja bierze , przynosi mi i mowi "zgaduj zgadula" bo chce zebym jej czytala zgadywanki i nie da mi skonczyc tylko mowi sama i musze bic jej brawo ze dobrze zgaduje heh

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:52   #4173
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Widzę po Amelce, że jest smutna Teściowa też zauważyła, że niby bawi się w ciągu dnia, ale taka nie swoja jest i co chwilę mamę lub tatę woła. Dzisiaj wstała przed 7 a i tak nie chciała drzemki więc znów usnęła przed 20
No i teściowa hmm dziwnie się zachowuje ja rozumiem jest do opieki nad małą, ale jak rano nie zdążę umyć kubka czy pościelić łóżka to tak do mojego powrotu to leży nic dosłownie prócz Amelii nie dotknie nie chcę jej wykorzystywać, ale wiem że jak by to była moja mama to by mnie jeszcze z ciepłym obiadkiem przywitała, a tak to gotuję wieczorami, odkurzam itd. A i jeszcze do tego teściowa też niczego nie je przez te 8 godzin powtarzam jej w kółko żeby się nie krępowała, obiad zjadła jak małej podgrzewa to mówi, że jej ta kawa z rana wystarczy
ale babsztyl....
nierozumiem teściowych.Rzadko kiedy fajna/równa

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Kasiu byłyscie na szczepieniu?
nie wiem czy pisałas, czy przeoczyłam....

ide spać, dobranoc

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

skąd ja to znam, siostry TZ są takie same, NIC nie zjedzą, nic nie piją, nic nie chcą jak zostają raz na jakiś czas z Oliwką. Boją się mnie czy co? przecież ich nie otruję
taaaak, płaczu kupa temp nie miała, dziś coś spokojna i wyciszona od rana była.Wcześniej zasnęła przed południem.W miejscu ukłucia drobny ślad.Nic więcej nie zaobserwowałam.

Ściąga mi się

Co ona takie dumne, czy łaskę jakąś robią czy o co im chodzi, nie łapię

Olu, masz na myśli produkty made by biedronka, czy ogólnie tam dostępne?otwierają koło ciebie?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:56   #4174
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
d
Ja piorę, piorę i piorę.
Depiluję się, gole, maseczkuje
Siedzę już w piżamie i zaraz idę do wyrka
kobieta nie do zdarcia

Cytat:
moze Amelka teraz ma jakis etap ze potrzebuje bliskosci mamy i dlatego taka smutna
a tesciowa z tego co piszesz jakas dziwna
chyba tak
noooo

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
jak bym o moim teściu czytała ale on w domu swoim też nic nie robi, więc u mnie to o nic nie chodzi... po prostu tak jest
ha ha czyli więcej dziwaków by się jeszcze znalazło

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Przemko dosłownie zwala mnie z nóg...
nie wiem co się dzieje ale popłakuje w nocy budząc się kilka razy
potem przez większość dnia ze zmęczenia jest nie do zycia. Nie chce jeść, nie chce się bawić... nic nie chce...
niech moc będzie z Tobą

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-16, 21:06   #4175
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
LUBIĘ TO

współczuję nie wiem co to było Karo, ale my miałyśmy podobnie kiedyś. Tylko u nas to było co noc przez ok 2 tyg. Budziła się w nocy, wiła jak okoń, dotknąć nie dawała, wszystko było na nie. W końcu usypiała w dziwnych pozycjach na chwilę, a po próbie przeniesienia budziła się i od nowa Na szczęście samo przeszło

Widzę po Amelce, że jest smutna Teściowa też zauważyła, że niby bawi się w ciągu dnia, ale taka nie swoja jest i co chwilę mamę lub tatę woła. Dzisiaj wstała przed 7 a i tak nie chciała drzemki więc znów usnęła przed 20
własnie słucham

o kurcze dobrze że przeszło alle ciekawe od czego tak się działo
Ja po tej jednej nocy byłam tak wymęczona psychicznie że dwóch tygodni chyba bym nie dała rady Dzisiaj w aptece byłam i rozmawiałam z Panią aptekarką o tym i stwierdziła że to taki wiek że dziecko Mamy potrzebuje jeszcze bardziej...no i dodatkowo zęby na pewno mają wpływ...pytałam o coś lekkiego na wyciszenie...żeby się to moje dziecko nie wykończyło no i generalnie nie ma są na recepte jakies mocniejsze leki, ale na pewno na takie się nie zdecyduje i jest też syrop homeopatyczny...Sedalia.. .akurat Pani nie miała ale na jutro sprowadzi i zobaczy co jest na nim napisane, bo rejestrację zmienili ja też zaraz poczytam i jutro zdecyduję
A taka ciekawostka...zmieniają decyzje na sporo leków i np Viburcol teraz będzie na recepte, jakiś lek na biegunkę (nie pamiętam nazwy) który był od urodzenia teraz jest od 6 lat

Dla Amelki to zupelnie nowa sytuacja więc nie dziwię się że jest nieswoja...musi przywyknąć do tego że nie ma Mamy cały czas przy niej...wielkim plusem jest to że ma Babcię którą zna i która jest jej bliska
A co do teściowej...to nie oczekuj cudów...wiem co mówię
Jedzenia nie rozumiem

Cytat:
Depiluję się, gole, maseczkuje
Siedzę już w piżamie i zaraz idę do wyrka
ja idealnie tak samo plus peelinguję

Cytat:
bry wieczór

ale ma humorek ten Twój synek

pracy o takiej godzinie współczuję

Cytat:
przytulam

Cytat:
a ja kupilam ostatnio ksiazeczke zgadywanke i pare razy Werce czytalam i juz na pamiec ja zna- sama ja bierze , przynosi mi i mowi "zgaduj zgadula" bo chce zebym jej czytala zgadywanki i nie da mi skonczyc tylko mowi sama i musze bic jej brawo ze dobrze zgaduje heh

Wojtusiu...taki skromny telefon dla takiej Gadżeciarki
Stary 2011-02-16, 21:07   #4176
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
mała artystka

Cytat:

taaaak, płaczu kupa temp nie miała, dziś coś spokojna i wyciszona od rana była.Wcześniej zasnęła przed południem.W miejscu ukłucia drobny ślad.Nic więcej nie zaobserwowałam.

bidulka

Jeszcze co do teściowej to w sumie bym się zdziwiła gdyby pomagała nam też przy pracach domowych bo jak Amelka leżała pierwszy raz w szpitalu to też pokazała swój charakter. My ledwo żywi na zmianę przy dziecku w szpitalu, wpadałam tylko się przebrać, umyć, coś na ząb wrzucić i wio wracać bo małż do pracy, a teściowa w tym czasie siedziała u szwagra kawalera i gotowała mu bigosik, sprzątała i doglądała dzieciatka dodam tylko, że on mieszkał na osiedlu OBOK szpitala i ani razu małej nie odwiedził, a teściowa była ze trzy razy na 5 min Ona taka dziwna jest i tyle, ale w stosunku do drugiego synka wie jak się zachowywać

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-16, 21:10   #4177
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
pracy o takiej godzinie współczuję
he he... dzisiaj pracuje od 20 do 8 rano... tak mam co 4 dni
ale ok 24 będę mogła się jakoś "wyłożyć" na naszym fotelu i może uda mi się zdrzemnąć bo jutro wracam do domu i sama z małym urzęduje
jak będzie miał taki humor jak dzisiaj to

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 21:14   #4178
Karolinak82
Zakorzenienie

Unhola...co do produktów made by biedronka...to przede wszystkim patrz na producenta np. parówki robią Morliny, skład idealnie taki sam jak w Berlinkach Niektóre ryby robi Lisner... wiele takich przykładów by się znalazło
No i jako potwierdzenie...mój kolega z pracy wcześniej pracował w Lisnerze na kierowniczym stanowisku...no i mówił mi że Lisner produkuje idealnie to samo pod własną marką jak pod marką Biedronki...więc patrząc dalej to... po pierwsze - nie opłacałoby się zmieniać całej linii produkcyjnej by produkować coś specjalnie dla Biedronki, co byłoby gorszej jakości...po drugie- Biedronka to przeogromna sieć, mają "miliony" sklepów, kupują naprawdę ogromne ilości produktów, więc producentowi opłaca się obniżyć cenę...a po trzecie - na każdym produkcie masz podanego producenta, wymaga tego prawo...więc producentów "nie stać" na to by wypuszczać buble...ich reputacja by na tym ucierpiała...

Poza tym poczytaj wątek który Wojtusia wklejała...na pewno znajdziesz tam coś ciekawego

no to się rozpisałam ale temat marek to mój temat

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-02-16 o 21:18
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:17   #4179
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po tej jednej nocy byłam tak wymęczona psychicznie że dwóch tygodni chyba bym nie dała rady Dzisiaj w aptece byłam i rozmawiałam z Panią aptekarką o tym i stwierdziła że to taki wiek że dziecko Mamy potrzebuje jeszcze bardziej...no i dodatkowo zęby na pewno mają wpływ...pytałam o coś lekkiego na wyciszenie...żeby się to moje dziecko nie wykończyło no i generalnie nie ma są na recepte jakies mocniejsze leki, ale na pewno na takie się nie zdecyduje i jest też syrop homeopatyczny...Sedalia.. .akurat Pani nie miała ale na jutro sprowadzi i zobaczy co jest na nim napisane, bo rejestrację zmienili ja też zaraz poczytam i jutro zdecyduję
A taka ciekawostka...zmieniają decyzje na sporo leków i np Viburcol teraz będzie na recepte, jakiś lek na biegunkę (nie pamiętam nazwy) który był od urodzenia teraz jest od 6 lat

Dla Amelki to zupelnie nowa sytuacja więc nie dziwię się że jest nieswoja...musi przywyknąć do tego że nie ma Mamy cały czas przy niej...wielkim plusem jest to że ma Babcię którą zna i która jest jej bliska
A co do teściowej...to nie oczekuj cudów...wiem co mówię
Jedzenia nie rozumiem
Ja nie pracowałam więc odsypiałam to w dzień

No tak pewnie wszystko po trochu, zęby, rozwój itd.
Dziwne z tymi lekami

Tak Amela lubi babcię bardzo, cieszę się że ni musi być z obcą nianią.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-16, 21:31   #4180
morska
Zadomowienie

Cytat:
...ale tu cicho...
Pustki przez cały dzień panowały, aż mi się zaczęło wydawać, że dzisiaj niedziela

Cytat:
wlasnie a ja musze kupic zwykle kredki olowkowe jakies male , tylko jakie?bo tymi swiecowymi Werka nie umie za bardzo rysowac bo sa grube i nie umie trzymac ladnie a tu widze ten rysik ze znikopisu lepiej trzyma i cos tam rysuje
Ja planuję jutro w Lidlu kupić zwykłe drewniane, trójkątne Jumbo. Tylko, że one nie są małe, ale takie normalnej długości.
Werka śliczna na zdjęciu, mała modelka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Nie, nie sa wymienne. Dzis zalozylam pierwszy raz, zdam relacje, jak troche pouzytkuje. Mam nadzieje, ze dzieki tym majtkom nauczy sie sygnalizowac swoje potrzeby fizjologiczne, a potem dopiero bedziemy brac sie odpieluchowywanie itp.
Dzis tylko raz zrobil na nocnik, po czym od razu wstal i z szybkoscia blyskawicy wlozyl do niego noge , a tak poza tym to do majtek. Moze dzieki temu, ze mokre, to zakuma w czym rzecz.
Nocnik go wyraznie nudzi

Do naszego odpieluchowania jeszcze długa droga, ale zbierać info trzeba już, żeby, jak to się mówi, nie obudzić się z ręką w nocniku

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mam tylko prośbę o sprawdzone i dobre rzeczy z biedronki
W sensie, że jedzenie? Mam tam sporo takich, głównie słodycze, ale nie tylko, np. mrożonego łososia mają super, warzywa na patelnię...
Też podczytuję ten wątek, który Wojtusia wstawiła

Cytat:
no i teraz się obraziłam...i to był ostatni link
Yhy, ja Ci dam ostatni link Gdyby nie one, to nie czekałabym na kolejną paczkę z Tchibo i co by to było?
Stary 2011-02-16, 21:32   #4181
megi b
Wtajemniczenie

dobranoc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 21:33   #4182
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie, suuuuper

Stary 2011-02-16, 21:43   #4183
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Unhola...co do produktów made by biedronka...to przede wszystkim patrz na producenta np. parówki robią Morliny, skład idealnie taki sam jak w Berlinkach Niektóre ryby robi Lisner... wiele takich przykładów by się znalazło
No i jako potwierdzenie...mój kolega z pracy wcześniej pracował w Lisnerze na kierowniczym stanowisku...no i mówił mi że Lisner produkuje idealnie to samo pod własną marką jak pod marką Biedronki...więc patrząc dalej to... po pierwsze - nie opłacałoby się zmieniać całej linii produkcyjnej by produkować coś specjalnie dla Biedronki, co byłoby gorszej jakości...po drugie- Biedronka to przeogromna sieć, mają "miliony" sklepów, kupują naprawdę ogromne ilości produktów, więc producentowi opłaca się obniżyć cenę...a po trzecie - na każdym produkcie masz podanego producenta, wymaga tego prawo...więc producentów "nie stać" na to by wypuszczać buble...ich reputacja by na tym ucierpiała...
moj wujek ma firme przetworstwa warzywnego -glownie sa to pieczarki i jego produkty sa w sklepach Plusa duzo tansze niz te same pod marka Rolnik dla ktorej tez produkuje, sama pracowalam u niego i wiem jak to wyglada -jedna receptura a pod roznymi logo sprzedawane

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-02-16, 21:45   #4184
katarzynka00
Zakorzenienie

Karolinko, a może zaparz Zu meliske na wieczór hm? vitax ma np melise z gruszką,
albo jakąś lawendką zapachową ją uracz hm?po co od razu syrop, może to pomoże

Stary 2011-02-16, 22:06   #4185
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

tak sobie pomyślałam co by się podlizać za niedługo znowy poproszę Was o adresy e-mail (te mamuśki które mi jeszcze nie dały adresików)
zeskanuję książkę którą dzisiaj zakupiłam
a co trzeba się dzielić

jeszcze godzinkaaa

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-02-16 o 22:08
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 22:08   #4186
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze co do teściowej to w sumie bym się zdziwiła gdyby pomagała nam też przy pracach domowych bo jak Amelka leżała pierwszy raz w szpitalu to też pokazała swój charakter. My ledwo żywi na zmianę przy dziecku w szpitalu, wpadałam tylko się przebrać, umyć, coś na ząb wrzucić i wio wracać bo małż do pracy, a teściowa w tym czasie siedziała u szwagra kawalera i gotowała mu bigosik, sprzątała i doglądała dzieciatka dodam tylko, że on mieszkał na osiedlu OBOK szpitala i ani razu małej nie odwiedził, a teściowa była ze trzy razy na 5 min Ona taka dziwna jest i tyle, ale w stosunku do drugiego synka wie jak się zachowywać
ehh nie przejmuj się za bardzo...ona wie co robi...taka widocznie jest a Ty niepotrzebnie się stresujeszchociaż rozumiem że jej zachowanie nie raz musiało być dla Was przykre

Cytat:
he he... dzisiaj pracuje od 20 do 8 rano... tak mam co 4 dni
ale ok 24 będę mogła się jakoś "wyłożyć" na naszym fotelu i może uda mi się zdrzemnąć bo jutro wracam do domu i sama z małym urzęduje
jak będzie miał taki humor jak dzisiaj to
osz kurka

Cytat:
Ja nie pracowałam więc odsypiałam to w dzień

No tak pewnie wszystko po trochu, zęby, rozwój itd.
Dziwne z tymi lekami

Tak Amela lubi babcię bardzo, cieszę się że ni musi być z obcą nianią.

nawet nie chodzi o spanie, bo ja większość czasu chodze niewyspana i jakoś z tym żyję chodzi mi bardziej o zmęczenie psychiczne...pół dnia (dopóki Babcia nie odebrała Zu) myślałam o tej nocy, o tym jak jej teraz...nienawidzę nie mieć na coś wpływu...a jeszcze bardziej uczucia że nie wiem jak pomóc własnemu dziecku

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Yhy, ja Ci dam ostatni link Gdyby nie one, to nie czekałabym na kolejną paczkę z Tchibo i co by to było?
teraz to już
P.S. Dziwne ale naprawdę przykro mi się zrobiło

Cytat:
moj wujek ma firme przetworstwa warzywnego -glownie sa to pieczarki i jego produkty sa w sklepach Plusa duzo tansze niz te same pod marka Rolnik dla ktorej tez produkuje, sama pracowalam u niego i wiem jak to wyglada -jedna receptura a pod roznymi logo sprzedawane

Cytat:
Karolinko, a może zaparz Zu meliske na wieczór hm? vitax ma np melise z gruszką,
albo jakąś lawendką zapachową ją uracz hm?po co od razu syrop, może to pomoże
spróbuję
Wiesz...ten syrop jest homeopatyczny...jedni w to wierzą inni nie...sama nie wiem czy kupić...zobaczę jak dzisiejsza nocka, może to jednorazowe było (oby) Póki co przebudziła się raz...i wołała Mama i Dadu (Dziadziu - Dziadek)...ale wzięłam ją na ręce, pół minutki i spała dalej

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
tak sobie pomyślałam co by się podlizać za niedługo znowy poproszę Was o adresy e-mail (te mamuśki które mi jeszcze nie dały adresików)
a co trzeba się dzielić

jeszcze godzinkaaa
to ja jestem chętna
Stary 2011-02-16, 22:17   #4187
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dobranoc

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-02-16, 22:23   #4188
morska
Zadomowienie

Chciałam kupić nocnik z Ikei, który w sklepie kosztuje 7,99 zł, a na allegro (nie mam żadnej Ikei blisko) razem z przesyłką 35,99 zł Ładna przebitka No i nie kupiłam

Cytat:
teraz to już
P.S. Dziwne ale naprawdę przykro mi się zrobiło
Serio? Bo napisałam, że wynajdujesz nietypowe gadżety?
No cóż, masz prawo się czuć urażona, chociaż naprawdę nie rozumiem dlaczego, może ktoś mi wytłumaczy co złego napisałam tym razem?

~~~~~~~~~
Dobrej Nocy

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2011-02-16 o 22:25
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:41   #4189
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Chciałam kupić nocnik z Ikei, który w sklepie kosztuje 7,99 zł, a na allegro (nie mam żadnej Ikei blisko) razem z przesyłką 35,99 zł Ładna przebitka No i nie kupiłam

toż to miałabyś za to 4,5 nocnika ze sklepu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 06:07   #4190
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Bry dzień

widzę, że ostatni będą pierwszymi

Ostatni goście wrócili mi ok 00:30 więc jak zasnęłam o 1 tak spałam jak kamień do 6:40 tak więc dzisiejszy dzień zapowiada sę dobrze

Planuję zakupić plastelinę w powrocie do domu, więc będziemy się dzisiaj bawić Ta książka mnie zmotywowała, w końcu wiem co moge robić ze swoim dzieckiem i myślę, że Przemko też będzie zadowolony.

Zakwasy mam na brzuchu... ale co się dziwić jak dopiero teraz od porodu uraczyłam mój brzuchol ćwiczeniami...

Dzisiaj planuję ugotować młodemu brokułową z jajkiem... Mam nadzieję, że zje bo nic mnie tak nie denerwuje jak moje starania na marne.

no to miłego dnia
Stary 2011-02-17, 06:49   #4191
angy
Zakorzenienie

Cze

p4w jak Wasze zdrówka? Jak mąż?

Megi - bo grypa to choroba wirusowa, a na nią antybiotyki nie działają

Czeko ale chyba strasznie rzadziuni ten Antek Przynajmniej tak wygląda na zdjęciu...

Cass ja w ogóle nie słyszałam o bólach nóżek w wieku naszych dzieci...

Karo
o co chodzi z tym "przykro mi się zrobiło"??
A jak nocka dzisiaj? Mam nadzieję, że już bez przygód

Jadę dzisiaj i jutro na całodzienne szkolenie do sąsiedniego n-ctwa A nie chce mi się.... bo to nudy straszne....

Zosia coraz lepiej sama je Tylko troszkę jej pomagam, jak nie może sobie nabić albo nabrać dobrze, ale trafia do celu już super

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 06:57   #4192
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cass

Cytat:

a dla siebie upolowalam w aptece fluid barwiacy LRP juz sprawdzilam kolorek i fajny jasny bezyk takze na lato jestem juz zaopatrzona
ja tez myslalam o czymś lekkim na lato

Cytat:

współczuję nie wiem co to było Karo, ale my miałyśmy podobnie kiedyś. Tylko u nas to było co noc przez ok 2 tyg. Budziła się w nocy, wiła jak okoń, dotknąć nie dawała, wszystko było na nie. W końcu usypiała w dziwnych pozycjach na chwilę, a po próbie przeniesienia budziła się i od nowa Na szczęście samo przeszło

No i teściowa hmm dziwnie się zachowuje ja rozumiem jest do opieki nad małą, ale jak rano nie zdążę umyć kubka czy pościelić łóżka to tak do mojego powrotu to leży nic dosłownie prócz Amelii nie dotknie nie chcę jej wykorzystywać, ale wiem że jak by to była moja mama to by mnie jeszcze z ciepłym obiadkiem przywitała, a tak to gotuję wieczorami, odkurzam itd. A i jeszcze do tego teściowa też niczego nie je przez te 8 godzin powtarzam jej w kółko żeby się nie krępowała, obiad zjadła jak małej podgrzewa to mówi, że jej ta kawa z rana wystarczy
dziwne, ciekawe co to było

Amelka pewnie tęskni za Tobą, moze ma za mało atrakcji z babcią
a teściowej nie skomentuje, ale widać tak to jest z teściowymi.....

Cytat:
a co trzeba się dzielić
będę chętna
Stary 2011-02-17, 07:23   #4193
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej
nocka u nas super , druga z rzedu cala przespanabez wiercenia i jeczenia, katarku juz nie ma
a zabki juz prawie na wierzchu

idziemy jesc sniadanko

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Czeko ale chyba strasznie rzadziuni ten Antek Przynajmniej tak wygląda na zdjęciu...

Zosia coraz lepiej sama je Tylko troszkę jej pomagam, jak nie może sobie nabić albo nabrać dobrze, ale trafia do celu już super

no jest taki wodnisty troszke

u nas narazie z jedzeniem idzie srednio bo czesciej ja jej daje, chociaz jak dam jej jakis serek to je ladnie sama i tez do buzki ladnie trafia

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

ja tez myslalam o czymś lekkim na lato
planuje dzisiaj go wyprobowac na buzke , napisze potem moje wrazenia

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 07:23   #4194
p4w
Zakorzenienie

małż i Tomek w nocy spali spokojnie, za to ja nie mogłam spać, bo tak mnie głowa bolała...
zadzwoniłam do pracy i pojadę dopiero na 12, bo tych pacjentów muszę przyjąć, a teraz zjem śniadanie, wezmę leki i jak teść przyjedzie to jeszcze moze pójdę spać

znalazłam komodę - jakby dla mnie, ale małżowi się nie podoba - desing nie jest może zbyt porywający, ale za to jakby specjalnie na moje kosmetyki

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 07:31   #4195
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Serio? Bo napisałam, że wynajdujesz nietypowe gadżety?
No cóż, masz prawo się czuć urażona, chociaż naprawdę nie rozumiem dlaczego, może ktoś mi wytłumaczy co złego napisałam tym razem?
Kupić Ci?

Osz kurna to ja namieszałam...zupełnie o czym innym myślałam...tzn że Twoja uwaga była do czego innego...a to do Jarka było Wybacz to chyba przez zmęczenie

Cytat:
Ostatni goście wrócili mi ok 00:30 więc jak zasnęłam o 1 tak spałam jak kamień do 6:40 tak więc dzisiejszy dzień zapowiada sę dobrze

Planuję zakupić plastelinę w powrocie do domu, więc będziemy się dzisiaj bawić Ta książka mnie zmotywowała, w końcu wiem co moge robić ze swoim dzieckiem i myślę, że Przemko też będzie zadowolony.
no ładnie to się nazywa praca

żebyś nie musiała zeskrobywac plasteliny i miłej zabawy

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Karo
o co chodzi z tym "przykro mi się zrobiło"??
A jak nocka dzisiaj? Mam nadzieję, że już bez przygód

głupia dupa jestem

A nocka super zupełnie normalna...po tej jednej pobudce o której pisałam...była jeszcze jedna na picie i spała do rana Rozmawiałam z Panią w żłobku rano i powiedziała mi że Zu jest rzeczywiście "inna" od poniedziałku...że np. mają dwójkę dzieci które ciągle płaczą i jak one zaczynają to Zu z nimi, kiedyś jej się to nie zdarzało mam nadzieję że jej przejdzie szybko

i brawa dla Zosi

Czas edycji: 2011-02-17 o 07:39
Stary 2011-02-17, 08:02   #4196
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
hej
nocka u nas super , druga z rzedu cala przespanabez wiercenia i jeczenia, katarku juz nie ma
a zabki juz prawie na wierzchu

planuje dzisiaj go wyprobowac na buzke , napisze potem moje wrazenia

i ja tez sie cieszę bo my juz 3 nockę spimy calutką bez wybudzania (odkąd monia niema... ) tyle że Mała spi z nami

koniecznie
Cytat:
małż i Tomek w nocy spali spokojnie, za to ja nie mogłam spać, bo tak mnie głowa bolała...
zadzwoniłam do pracy i pojadę dopiero na 12, bo tych pacjentów muszę przyjąć, a teraz zjem śniadanie, wezmę leki i jak teść przyjedzie to jeszcze moze pójdę spać

znalazłam komodę - jakby dla mnie, ale małżowi się nie podoba - desing nie jest może zbyt porywający, ale za to jakby specjalnie na moje kosmetyki
dobrze że możesz chociaż na później przyjśc

a komoda.... bardzo ciekawa tylko taka smutna troszkę
Cytat:

A nocka super zupełnie normalna...po tej jednej pobudce o której pisałam...była jeszcze jedna na picie i spała do rana Rozmawiałam z Panią w żłobku rano i powiedziała mi że Zu jest rzeczywiście "inna" od poniedziałku...że np. mają dwójkę dzieci które ciągle płaczą i jak one zaczynają to Zu z nimi, kiedyś jej się to nie zdarzało mam nadzieję że jej przejdzie szybko
i tez jej nie przychodzi do głowy czemu tak jest?

tak sobie mysle... fajnie by się było spotkac i pogadac na żywo
tylko te odległosci
Stary 2011-02-17, 08:03   #4197
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a co trzeba się dzielić

jeszcze godzinkaaa
ustawiam się w kolejce

Dla Zu powrotu do formy

Wojtusiu suuuuper ta książka.Czytałam wczoraj i zaczęłam już przygotowywać książkę dla niej z jej fotkami
Przy chwili czasu....domyślasz się prawda

Stary 2011-02-17, 08:31   #4198
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
i ja tez sie cieszę bo my juz 3 nockę spimy calutką bez wybudzania (odkąd monia niema... ) tyle że Mała spi z nami

i tez jej nie przychodzi do głowy czemu tak jest?
super że tak lekko przechodzicie odsmoczkowanie

myśli podobnie jak ja

Cytat:

żeby szybko przeszło

a komoda...hmmm no nie wiem...fajne te przegródki

Cytat:
Dla Zu powrotu do formy
Wojtusiu suuuuper ta książka.Czytałam wczoraj i zaczęłam już przygotowywać książkę dla niej z jej fotkami
Przy chwili czasu....domyślasz się prawda
dziękujemy
Kat kupię dzisiaj tą melisę i zaparzę wieczorkiem...nie zaszkodzi a może pomoże dzięki

a co to za książki sobie rozdajecie i się nie podzielicie?

Czego to ludzie nie wymyślą...makijaż w 5 min - TU i TU

aaa i napiszcie mi jakich firm macie pędzle...do pudru i do podkładu chciałabym nowe sobie sprawić i się czaje i zdecydować nie mogę

Czas edycji: 2011-02-17 o 08:34
Stary 2011-02-17, 09:03   #4199
Wojtusia
Zakorzenienie

ada ja tez poproszę

a gdyby ktoras z Was tez chciała jeszcze kilka przykładowych zabaw z mojej książki, to poproszę maile. Polecam ksiażkę naprawdę. Warto kupić kosztuje 25 zł. W Empiku przeglądałam rózne z zabawami, bo nie chciałam w ciemno przez net kupować i ta okazała się najfajniejsza.

Kasiu oczywiście znajde dzisiaj chwilke

głowa mnie boli...

Karo, no taki skromny telefon, ale ma wszytko co chciałam. Oczywiscie miałam lepsze do wyboru, ale wiekszosc dotykowa np. Nokia N8, HTC różne przeróżne, a ja juz nie chciałam drugiego dotykowego, byłam zadowolona ze swojego, ale potrzebowałam odmiany, a tak to prawie to samo, tez dotykowy byłby, tylko innej firmy

Lubię zmiany.
Meble tez by mi sie przydały nowe o te strasznie mi sie spodobały. Zawsze marzył mi się pokój z białymi meblami, tildowymi zabawkami

Karolciu
, wlasnie napisałam, daj maila i ty tez dostaniesz
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:06   #4200
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

A nocka super

Cytat:

koniecznie
no Werka tez spi z nami pol nocy

a wiec tak - pomimo ze konsystencja jest wodnista to naklada sie fajnie, jestem pod wrazeniem bo po paru minutach wchlonal sie do matu, nic sie nie lepi, nie klei no i nie bieli , kolorek jest niewidoczny , ladnie wstapia sie w skore i ujednolica jej kolor, tylko mam wrazenie ze za malo nawilza no ale ja po mikro jestem teraz wiec moja cera potrzebuje mega nawilzenia , mam chrapke wyprobowac tez krem z serii barwiacej ktory napewno jest bardziej gesty przez co bedzie lepiej nawilzal tylko pewnie bedzie sie kleil

Cytat:

aaa i napiszcie mi jakich firm macie pędzle...do pudru i do podkładu chciałabym nowe sobie sprawić i się czaje i zdecydować nie mogę
ja mam 3 pedzle - jeden duzy do pudru nie wiem jakiej firmy kupilam go jeszcze w IE , drugi tez duzy ale plaski z TBS i maly do rozu tez TBS, innych nie potrzebuje, podklad nakladam rzadko (moze 2 razy w mcu i to palcami)

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości