|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na all też są ![]() Jak to co Można się np. dowiedzieć, że traci się wzrok (tfu, tfu), u innych lekarzy też nie lepiej, tylko dentysta jest bezpieczny, bo bez zębów da się żyć Megi
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
|
|
#4713 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też przeterminowały się niektóre rzeczy i wyrzuciłam nawet nie używane. Kasa ![]() Dopóki nie pójdę do pracy to niestety. Przy dwójce dzieci koszty rosną. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do do reszty ![]() Cytat:
Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4714 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie inkubator w domu zrobili. Przy drugim dziecku to samo, kisili oboje całą zimę w domu ![]() Cytat:
![]() a ta laska to jakaś nawiedzona jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może czas sobie przypomnieć ?![]() Odpowiem tak jak dzisiaj mojej gin: "Metraż nie przewiduje" ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
no w sumie ![]() Dobranoc
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj moja niunia kończy rok i 8 miesięcy
![]() no to idę ![]()
|
#4716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jest i to jak ![]() Cytat:
|
|
#4717 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wiesz że poproszę przy okazji jakbyś trafiła na nią (bez pośpiechu rzecz jasna )![]() ![]() Cytat:
źle się wyraziłam, bo link Babassu był pierwszy ale sama najpierw kupiłam tą wzmacniającą chodziło mi o wzmacniającąa mi jakoś jedwab nie pomaga za bardzo kup sobie może ten szampon, bo dzięki niemu mi przestały wypadać włosy nie wiem czy prostujesz włosy, ale ja codziennie (przód i lekko tył tylko bo w kitce ) i używam do tego fajnego mleczka CHI...chroni włosy i dzięki niemu też są lejące i błyszcząceja również uważam że to odreagowanie...Antoś jest już starszy i zupełnie inaczej reaguje niż młodsze dzieci...u nie jak Zu poszła do starszej grupy to Panie mówiły że nic nie zareagowała na zmianę Opiekunek i dzieci, gładko poszło, a dzieci które pierwszy raz poszły i do starszej grupy to tragedia..całymi dniami wyją dosłownie ![]() Cytat:
![]() a może...jak Pani infekcja? wyleczona? nie?????? a wie Pani że nie powinna z taką infekcją nikogo całować bo może się przenosić? ![]() Cytat:
![]() Mi z porodem wszystko jedno, było SN...możeby być SN czy CC...jak wyjdzie tak będzie A szpital też wyjątkowy bo zazwyczaj właśnie namawiają do SN przy kolejnym dziecku Cytat:
![]() szkoda że zrezygnowała z drzemki...może się jej jeszcze odmieni ![]() to mąż musi być zadowolony z "ciasnoty" :cojes t:Bardzo mi przykro
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-23 o 23:06 |
|||||||
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie tak...po prostu wszyscy wiedzą że zęby tak czy tak wypadną...kwestia tylko :kiedy:? moja za trzy dni ![]() a ja idę na impreze w sobotę ale przyjaciółka na sesji mi powiedziała że muszę iśc bo już mi kupiła bilet teraz już się doczekac nie mogę
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-23 o 23:16 |
|
|
|
|
#4719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() morska, dobry pomysł - chyba wykorzystam ![]() Cytat:
|
|
|
#4720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak czy siak to nic fajnego ![]() Cytat:
A Zosia wczoraj skończyła dopiero 1,5 roczku To gówniara w tym towarzystwieCytat:
![]() I właśnie Cass-dlaczego usg powinno być tylko 3 razy w czasie ciąży? Dzień dobry
|
|
#4721 |
|
BAN stały
|
angy z tym usg to wiem ze na fundusz robia 3x i spotkalam sie z tym nie raz...nie wiem czemu, mi gin powiedziała że tyle wystarczy.
mój teśc to nas "ostrzegał" jak mówiliśmy że co miesiac mamy zeby tak czesto nie robić bo to szkodzi dziecku a wiadomo ze nie szkodzi, nie ma negatywnych skutków. a na fundusz 3x bo pewnie kasa...
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam raz w miesiącu.
|
|
#4723 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() megi ściskam Cie mocno ![]() Cytat:
ja sięporozglądam jak znajdę czas ![]() zdziwiłabys się po prostu nie lubie a muszę raz na jakiś chodzic, w sumie to powinnam niedługo sie wybrać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sto lat!!!! ![]() Cytat:
i na ten szampon ja tez codziennie prostuję włosy, a to CHI to TO? ale jak je używasz? na mokro? bo ja używam mleczka MARION lub spray got2b, z tego pierwszego jestem bardziej zadowolona natomiast co do jedwabiu, to zgadzam się że trochę elektryzuja się po nim włosy ale z drugiej strony naprawdę są mięciutkie jak farbuję to używam szamponów/odżywek do farbowanych z masek moge polecić TĄ maskę PANTENE co to ja jeszcze chciałam ![]() acha, Ola duuuzo siły dla Ciebie będzie dobrze tylko na wszystko potzreba czasu ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale i tak miło to wszystko wspominam ![]() Cytat:
![]() narazie mam mleczną jakąś, sa rożne z kallosa na przykład. Też są polecane bardzo i również niedrogie. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- jestem z kawą i mnie coś bierze, TZ przyniosl do domu jakies cholerstwo. Ide po te tabletki na niewyraźność
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-02-24 o 09:57 |
||
|
|
|
#4725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to nic przyjemnego)![]() to zrób sobie wycieczkę do mnie ![]() Cytat:
ale to nie dziwne![]() Polecam to to rano wcieram w suche włosy (minimalnie) i prostujęja chodziłam od początku prywatnie, usg miałam na każdej wizycie czyli co 2-3 tygodnie (bo tak dostawałam L4) i nie uważam żeby to miało Zu zaszkodzić ![]() Dzień dobry Ja dopiero dotarłam do pracy Dziś wyjątkowo wstałyśmy o 6
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-24 o 10:00 |
|||
|
|
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Kusisz kusisz, nie wolno! ![]() ![]() O, to wstałaś później niż ja dzisiaj
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
...u mnie problem był z położeniem się...w szpitalu jak chciałam się położyć to łóżka wysokość do ) a Mama donosiła mi Zu...i tak było dobry tydzień...później już wstawałam ale dalej bolało Baaaardzo źle wspominam te pierwsze tygodnie![]() przyjedź ![]() ![]() raz na ruski rok się uda
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-24 o 10:09 |
||
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Generalnie u mnie sam poród to był pikuś w porównaniu z okresem "po". Nawet nie wiesz, jak bym chciała ![]()
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() widze ze na tapecie wspomnienia poporodowe ![]() wczoraj jak bylam u tej kolezanki to mowila ze teraz sa jakies nowe przepisy i zeby dostac kroplowke z oxy musi byc 5cm rozwarcia-ona wlasnie tak sie meczyla od 1 w nocy do 8 rano zanim miala wymagane cm rozwarcia i dopiero dali jej oxy to juz szbko poszlo i nie odsluzowuja teraz maluszkow po urodzeniu - wynik jest taki ze maluszki wymiotuja w 1 dobie
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety
![]() a jeszcze mowila ze nic jej nie powiedzieli ze mala moze wymiotowac i przeciez gdyby nie zauwazyla to moglaby sie udusic
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dostałam znieczulenia, bo położna (na jakiejś wizytacji była w tym dniu tylko i pech chciał ze na nią trafiłam) nie spieszyła się by zawołać lekarza...a jak już krzyczałam na nią to stwierdziła że teraz już za późno Poza tym jak mi się parte zaczęły to studentka (na praktykach były) powiedziała że teraz 10-15 min i będzie po...więc spojrzałam na zegarek, była punkt 11 a urodziłam o 11.59![]() Chętnie bym Cię zobaczyła w sensie z Tobą
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-24 o 10:26 |
|
|
|
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie godzinki i po sprawie.Ja teeeeż.... Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko nie chcesz?
może być fajny![]() EDIT: za późno ![]() Czy któraś Pani reflektuje na Lolicie L?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-02-24 o 10:40 |
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a ile? ![]() Umówimy się dokładnie kiedy założę wątek żebyś mogła się wpisać
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ekstra
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
mój właściwie też, ale jakbym tak miała patrzeć to nie mogłoby być Laury.
Moim marzeniem jest mieć 2kę dzieci i metraż mi w tym nie przeszkodzi, bo kto wie co będzie za 5lat...może w totka wygram ![]() spadam robić obiad mała śpi temp nadal ![]() trzeba myśleć o lekarzu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
![]() idziecie dzisiaj? daj znac po wizycie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

W naszym szpitalu pierwsza cesarka pociąga za sobą drugą i następną. Owszem kobietom proponowany jest poród naturalny (kiedy jest kilka lat odstepu pomiedzy ciązami) ale z tego co mama mówi to wiekszość wybiera kolejną cesarkę.
Pytam: jak to od jesieni? Ona, że córka nie chce z nim w ogóle wychodzić, że ona już przestała się odzywać teraz, że mówiła jej że inne matki z dziećmi chodzą, że widzi na mieście w wózkach i na sankach. Mówię do niej: ale przecież było przez jakiś czas trochę cieplej, a ona: no było ale i tak siedzieli w domu 

NIE LUBIĘ TROLLI

może być fajny

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)