Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 14:47   #4681
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
taką co się nie spłukuje widziałam je...ale wolę te do spłukiwania
taką mam jak na zdjęciu
do włosów suchych z rozdwajającymi się końcówkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (31,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2011-02-23, 15:52   #4682
morska
Zadomowienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Wróciliśmy ze spaceru. Wcinam pierogi ruskie z baru (nie chciało nam się robić obiadu )

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a co myślałaś
żeby zasłużyć na uwagę asystentki trzeba mieć coś wybitnego - albo wybitnie brzydkiego/brudnego albo wybitnie ładnego, więc luz
ostatnio hitem była wściekle seledynowa frotka zawiązana na czubku głowy u 40-letniej kobiety, a ja tego nie widziałam

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miałam Wam jeszcze o czymś napisać.
Czekałam dziś na przejściu dla pieszych i zagadnęła mnie kobietka. Coś tam zapytała ile Zuzia już ma, że ona ma wnuczka który w lutym skończył dwa lata, że nic nie mówi i coś tam jeszcze. I mówi do mnie tak: on już od jesieni nie był na dworzu Pytam: jak to od jesieni? Ona, że córka nie chce z nim w ogóle wychodzić, że ona już przestała się odzywać teraz, że mówiła jej że inne matki z dziećmi chodzą, że widzi na mieście w wózkach i na sankach. Mówię do niej: ale przecież było przez jakiś czas trochę cieplej, a ona: no było ale i tak siedzieli w domu No nie mogę Albo mnie wkręcała albo nie wiem
Ja cieeee
Kiedyś pewnie bym w to nie uwierzyła, ale już przekonałam się, że ludzie są zdolni do wszystkiego, więc chyba wierzę. Szkoda dziecka

Ja się czasem spotykam ze zdziwieniem w drugą stronę - że Tymek zawsze (prócz dni z wichurami) wychodzi na dwór.

Cytat:
tą pierwszą polecam w szczególności...zwłaszcza ze cena zawrotna normalnie chyba 6,99 a teraz była w Ross w promocji za 3,99

czytałam o niej, ale jeszcze nie znalazłam, nie mam takich drogeryjnych starodawnych sklepów koło siebie
Kurde, nie wcelowałam w promocję i przepłacę, a niech to!

Mogę Ci kupić, jeśli zechcesz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Karola, spoko, widzę ich sporo na alle więdz zamówię stamtąd rtęciówki
a ja mam ładnie zaopatrzoną apteczkę.Laura nie należy do chorowitków, ale czuję się bezpiecznie, jak mam różnego rodzaju czopki:nurofen,paracetamo l,viburcol, gliceryne ze 2 różne syropy p.gorączkowe, juvit, wode w spreyu i sól fiz. w ampułce,krople do nosa,pulmex,prawoślazy,fl egamine i takie tam
Kupił mi mąż te euphorbium w kroplach, doustnie, na alko
Ale zażyłam.Położna powiedziała :brać
Ja też zaopatrzyłam apteczkę Tymkową jeszcze przed porodem. Część rzeczy już się przeterminowała nie użyta ani razu

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
poratujcie jakimś przepisem na jedzonko dla Ameli. zje ziemniaki z obiadu albo ryż mięsa za bardzo nie je, zje troche na poczatku a reszte zostawia. mielone tak srednio jej podchodzi, kurczak tez tak sobie... w ogole ostatnio mniej je. rano sniadania prawie nic potem spacer, spanie i troche obiadku. nie wiem czym ja zachecic. kanapek nie lubi.. jedyne co to warzywne zupki
A jajka lubi? Ryby? Nie musi jeść mięsa, jeśli nie chce. Można używać innych produktów zamiast.
Stary 2011-02-23, 16:11   #4683
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A jajka lubi? Ryby? Nie musi jeść mięsa, jeśli nie chce. Można używać innych produktów zamiast.
jajka tak srednio dzis zjadla raz i drugi raz jak jej dalam wypluła ryba też tak średnio i juz nie mam pomyslu. jogurty lubi ale nie moge dac
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:41   #4684
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Dziękuje dziewczyny za wszystkie gratki

Byłam dzisiaj u lekarza. Pobrała cytologie, zleciła badania. Na USG mam sie zglosić za 3 tygodnie (bedzie 13 tydzien a wtedy najlepiej bada sie przezierność karkową). Zmieniłam lekarke, teraz chodzę do ordynatorki szpitala (mama załatwiła mi wizyty). Narazie zapisuje mnie na kase chorych za darmo (to miło z jej strony).

Kasiu, musiałam wytrzymać do 10 tygodnia bo taki termin wyznaczyła mi ginka. Wczesniej kazała łykać kwas foliowy i cierpliwie czekać na wizytę.
Nastepna mam za miesiąc.

Czeko
, planowaliśmy kolejnego malucha ale tak za 4 miesiące. Udało nam sie bardzo szybko bo w pierwszym cyklu nie stosując zabezpieczeń (gumek) zapomniało mi sie, ze mam dni płodne i trafilismy prosto w sam środek owulacji

Gorgulek
, ja tez jestem po cesarce. Ale juz mineło 1,5 roku a jak sie dzidzia urodzi to Kuba bedzie miał 2 lata i 3 miesiące także to juz bezpieczny czas po cesarskim cięciu

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 17:51   #4685
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

matko... co tu taka ciszaaaa, iszaaaa, szaaaa, aaaaa (nawet echo jest)

jak zwykle ja się zmyje a te przyjdą i będą rozprawiać o ciekawych rzeczach, a mi zostanie kilka stron nadrabiania
Stary 2011-02-23, 17:52   #4686
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Patrzcie jaka ciekawa taka ściema
fajna ta ściema
Cytat:
U mnie hiciorem jest ta maska, tania jak barszcz, a genialna Tylko trzeba jej szukać w jakichś drogeryjkach, na bazarze itp. W sklepach jej nie ma
wątpie czy uda mi się ja znaleźc
i mówisz że faktycznie działa czyli połysk jest? i rzeczywiście się nie elektryzują?
Cytat:

Mój mówił, że kiedyś tak mówiono o tym żeby rok poczekać i dopiero zachodzić. On radzi wstrzymać się 2 lata. Już nawet pomijając to - teraz nie mogę zajść w ciążę choć bardzo bym chciała.
Wiem, że naturalnie można rodzić i mam nadzieję, że tym razem będzie mi dane.

Dziewczyny wczoraj za późno zobaczyłam smsa od Unholy. Padł Jej net. Prosiła, żeby przekazać, że Antolek popłakiwał wczoraj w żłobku. Został na drzemkę i jedzonko. Jest kryzys bo Antoś wie o co chodzi, że Mama będzie z obcymi Paniami zostawiać.
Mam nadzieję, że jednak przystosuje się szybko

Maju miałam wkleić te ćwiczenia ale to może dziś wieczorem bo teraz szukać mi się nie chce.
a czemu nie możesz? tylko jak nie chcesz to nie pisz

kurcze, może Ola się odezwie to zda relację
oby kryzys szybko minął

spoko

Cytat:
żeby zasłużyć na uwagę asystentki trzeba mieć coś wybitnego - albo wybitnie brzydkiego/brudnego albo wybitnie ładnego, więc luz
ostatnio hitem była wściekle seledynowa frotka zawiązana na czubku głowy u 40-letniej kobiety, a ja tego nie widziałam

Cytat:
Miałam Wam jeszcze o czymś napisać.
Czekałam dziś na przejściu dla pieszych i zagadnęła mnie kobietka. Coś tam zapytała ile Zuzia już ma, że ona ma wnuczka który w lutym skończył dwa lata, że nic nie mówi i coś tam jeszcze. I mówi do mnie tak: on już od jesieni nie był na dworzu Pytam: jak to od jesieni? Ona, że córka nie chce z nim w ogóle wychodzić, że ona już przestała się odzywać teraz, że mówiła jej że inne matki z dziećmi chodzą, że widzi na mieście w wózkach i na sankach. Mówię do niej: ale przecież było przez jakiś czas trochę cieplej, a ona: no było ale i tak siedzieli w domu No nie mogę Albo mnie wkręcała albo nie wiem
a może babka coś sobie wymysliła
i ściemniała żeby cos zagadac

Cytat:

tą pierwszą polecam w szczególności...zwłaszcza ze cena zawrotna normalnie chyba 6,99 a teraz była w Ross w promocji za 3,99
czyli ta z olejkiem babasu?
niewiem ona jest do kręconych i niesfornych
ta druga chyba bardziej mi spasi

co do moich włosów, to one sa gładkie i miękkie (zasługa jedwabiu), brakuje im tylko blasku no i własnie to że wypadają, teraz i tak jest lepiej ale są osłabione bo Zuza jak mnie złapie tak 5-6 za jednym zamachem wyrwie

Cytat:
a ja mam ładnie zaopatrzoną apteczkę.Laura nie należy do chorowitków, ale czuję się bezpiecznie, jak mam różnego rodzaju czopki:nurofen,paracetamo l,viburcol, gliceryne ze 2 różne syropy p.gorączkowe, juvit, wode w spreyu i sól fiz. w ampułce,krople do nosa,pulmex,prawoślazy,fl egamine i takie tam
Kupił mi mąż te euphorbium w kroplach, doustnie, na alko
Ale zażyłam.Położna powiedziała :brać
ja tez mam conieco w apteczce ale brakuje mi czegoś typu viburcol własnie, czegoś na brzuszek

Cass zdawaj relacje na bieżąco
Stary 2011-02-23, 18:11   #4687
katarzynka00
Zakorzenienie

ale byka walnęłam...więdz
wybaczcie

Cytat:
Ja się czasem spotykam ze zdziwieniem w drugą stronę - że Tymek zawsze (prócz dni z wichurami) wychodzi na dwór.

Ja też zaopatrzyłam apteczkę Tymkową jeszcze przed porodem. Część rzeczy już się przeterminowała nie użyta ani razu
moja mama i sis czasem rzucą komentarz w stylu, no dziś byś mogła odpuścić.

Ale wam dobrze, u nas tak się nie zdarzyło, choć gliceryna od czasów noworodkowych leży, ale trzymam ją w razie wojny i pożaru

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witam
Dziękuje dziewczyny za wszystkie gratki

Byłam dzisiaj u lekarza. Pobrała cytologie, zleciła badania. Na USG mam sie zglosić za 3 tygodnie (bedzie 13 tydzien a wtedy najlepiej bada sie przezierność karkową). Zmieniłam lekarke, teraz chodzę do ordynatorki szpitala (mama załatwiła mi wizyty). Narazie zapisuje mnie na kase chorych za darmo (to miło z jej strony).

Kasiu, musiałam wytrzymać do 10 tygodnia bo taki termin wyznaczyła mi ginka. Wczesniej kazała łykać kwas foliowy i cierpliwie czekać na wizytę.
Nastepna mam za miesiąc.

Czeko
, planowaliśmy kolejnego malucha ale tak za 4 miesiące. Udało nam sie bardzo szybko bo w pierwszym cyklu nie stosując zabezpieczeń (gumek) zapomniało mi sie, ze mam dni płodne i trafilismy prosto w sam środek owulacji

Gorgulek
, ja tez jestem po cesarce. Ale juz mineło 1,5 roku a jak sie dzidzia urodzi to Kuba bedzie miał 2 lata i 3 miesiące także to juz bezpieczny czas po cesarskim cięciu
Wszystko rozumiem, czyli to będzie pierwsze usg w 13tyg?
Teraz to bym na pewno nie dała rady dotrwać z usg do 13tyg, za to odwiodłam się od pomysłu częstszych usg

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ja tez mam conieco w apteczce ale brakuje mi czegoś typu viburcol własnie, czegoś na brzuszek
tzn na bolący brzuszek? ale od zatwardzenia? czy od hmmm zatrucia, nie zrozumiałam.
Czytam ostatnio o ziółkach, i chyba extra szafe musiałabym mieć na wszystkie specyfiki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 18:28   #4688
skierka1981
BAN stały

dziewczynki klikalyscie wszystkie w link w podpisie?
Stary 2011-02-23, 18:42   #4689
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
tzn na bolący brzuszek? ale od zatwardzenia? czy od hmmm zatrucia, nie zrozumiałam.
Czytam ostatnio o ziółkach, i chyba extra szafe musiałabym mieć na wszystkie specyfiki
na bolący brzuszek
zatwardzeń w sumie to nie miała, ze 3-4 razy zrobiła kupke na drugi dzień a tak to jest codziennie

ziólka hmmmmmmmm, pewnie nawet by nie wypiła
Stary 2011-02-23, 19:07   #4690
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

wpadałam zerknąć jak tan nasz wątkowy żłobkowicz i myślę, przelecę szybko poprzednie strony a tu takie wieści
Kasiu, Cass

p4w jeżeli chodzi o opiekunkę z przedszkola Tomusia to ja bym jej powiedziała ale tak bardziej ogólnie, jako dentystka, że powinna uważać i nie całować dzieciaczków
A co do żłobków to jak kiedyś trochę interesowałam się tematem zakładania to z tego co wiem tzw. kluby malucha, żłobki prywatne, nie mają obowiązku zgłaszania działalności do sanepidu U nas np. opiekunki książeczki mają ale nie wiem czy to z obowiązku czy właścicielka tak sama z siebie wymagała...

skierko nie wiem co Ci doradzić z jedzeniem małej, ja mam raczej odwrotne problemy Jajko swego czasu, jak nie chciała jeść, rozbijałam na wrzątek i takie " rozfyrlane" wrzucałam do zupki zamiast makaronu, lane ciasto też można zrobić

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:17   #4691
UnholyOne
Ola-Unhola

Dziewczynki, ja tak na szybko.
Dzięki za wsparcie
Dzisiaj w złobku lepiej, nie marudził cały dzień, bawił się, je po pól porcji i usypia na godzinkę/połtorej - Pani na razie usypia go w wozku.
Strasznie płacze jak mnie zobaczy przy odbiorze i nie przestaje krzyczeć/skrzeczeć do zaśniecia wieczorem w domu czyli 19,30. No chyba, ze swinkę peppe mu włączę, to na chwilkę jest cisza.
Także coś strasznego, głowa mi pęka. To chyba tak odreagowuje, bo inaczej to nie wiem, co się stało z moim dzieckiem
Jedyny plus, to usypia sam w łózeczku wieczorem. Zje cyca, chce do łózka, przykrywa się kołderką i zasypia po jakimś czasie, bez kręcenia, ale lukając, czy jestem obok
Tyle, ze w nocy budzi się i połakuje 20 razy, chce cycy, nie chce, spi, płacze, wstaje, leży....

Nie wiem, jak ja dam rade z pracą, Bartkiem, szkołą. Jak teraz już padam, a nie chodze do pracy tylko siedzę u Rodziców, Bartka nie mam na noce, bo siedzi u dziadków i spotykamy się jak jestem tam u nich.
nie wiem, chyba padnę...Ale ja słaba jestem...

Cass
, gratulacje
Zdawaj relacje na bieżąco

Kasiu,
Ciebie całuję
Stary 2011-02-23, 19:23   #4692
skierka1981
BAN stały

Olu ciężko masz, nie zazdroszcze... ale teraz to początki i mam nadzieję że póki pójdziesz do pracy te pare dni mały jakoś sie oswoi bardziej... z czasem będzie lepiej
Stary 2011-02-23, 19:38   #4693
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wrocilam niedawno z odwiedzin i zakochalam sie w malej Majce
kochana kruszynkajuz zapomnialam ze Werka taka malusia byla

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Czeko
to byl strzal
ja to wiem wyraznie kiedy mam owulke i narazie w te dni sie nie przytulamy

ide wykapac Werke

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:38   #4694
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Dzięki za wsparcie
Dzisiaj w złobku lepiej, nie marudził cały dzień, bawił się, je po pól porcji i usypia na godzinkę/połtorej - Pani na razie usypia go w wozku.
Strasznie płacze jak mnie zobaczy przy odbiorze i nie przestaje krzyczeć/skrzeczeć do zaśniecia wieczorem w domu czyli 19,30. No chyba, ze swinkę peppe mu włączę, to na chwilkę jest cisza.
Także coś strasznego, głowa mi pęka. To chyba tak odreagowuje, bo inaczej to nie wiem, co się stało z moim dzieckiem
Jedyny plus, to usypia sam w łózeczku wieczorem. Zje cyca, chce do łózka, przykrywa się kołderką i zasypia po jakimś czasie, bez kręcenia, ale lukając, czy jestem obok
Tyle, ze w nocy budzi się i połakuje 20 razy, chce cycy, nie chce, spi, płacze, wstaje, leży....

Nie wiem, jak ja dam rade z pracą, Bartkiem, szkołą. Jak teraz już padam, a nie chodze do pracy tylko siedzę u Rodziców, Bartka nie mam na noce, bo siedzi u dziadków i spotykamy się jak jestem tam u nich.

Cass
, gratulacje

Kasiu,
Ciebie całuję

współczuję, musisz być wykończona

Najważniejsze że Antoś zaczyna się adaptować, moim zdaniem takie płacze i jęczenia to rzeczywiście forma odreagowania. Martynka też tak miewa, oszaleć można bo całe popołudnie buczy ale teraz coraz rzadziej jej się to zdarza

Stary 2011-02-23, 19:50   #4695
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za wsparcie

Cass
, gratulacje

Kasiu,
Ciebie całuję
To raczej forma odreagowania...
Musicie przetrwać, nie ma rady, myślę, że będzie coraz lepiej.
Póki co duuużo siły dla Ciebie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:05   #4696
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

p4w jeżeli chodzi o opiekunkę z przedszkola Tomusia to ja bym jej powiedziała ale tak bardziej ogólnie, jako dentystka, że powinna uważać i nie całować dzieciaczków
A co do żłobków to jak kiedyś trochę interesowałam się tematem zakładania to z tego co wiem tzw. kluby malucha, żłobki prywatne, nie mają obowiązku zgłaszania działalności do sanepidu U nas np. opiekunki książeczki mają ale nie wiem czy to z obowiązku czy właścicielka tak sama z siebie wymagała...
jak miałabym sposobność to ok, ale nie mogę tak zapytać "jak Tomusiowi minął dzień? Dobrze? a tak na marginesie nie powinna Pani całować dzieci

jak będzie jakaś sposobność to jakoś powiem

to w takim razie nie wiem po co ta zmiana? bo to przecież miał być ukłon w stronę prywatnych placówek właśnie

Cytat:

Dzięki za wsparcie

Cass
, gratulacje

Kasiu,
Ciebie całuję
na pewno tęskni za Tobą i stąd to zachowanie - będzie lepiej

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:10   #4697
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jak miałabym sposobność to ok, ale nie mogę tak zapytać "jak Tomusiowi minął dzień? Dobrze? a tak na marginesie nie powinna Pani całować dzieci

jak będzie jakaś sposobność to jakoś powiem

to w takim razie nie wiem po co ta zmiana? bo to przecież miał być ukłon w stronę prywatnych placówek właśnie

na pewno tęskni za Tobą i stąd to zachowanie - będzie lepiej

Możesz zapytać czy udało jej się to jakoś wyleczyć czy jakoś tak

Nie jestem jakoś super biegła w temacie, tak tylko kojarzę, teoretycznie czym innym jest prywatny żłobek a czym innym klub malucha, który nie ma prawa słowa " żłobek" w nazwie ani w opisie używać.
Założenie prywatnego żłobka to nieopisane komplikacje lokalowe i sanepidowskie i mało kto się na to decyduje. ale tak jak mówię, mam pobieżne informacje, zrezygnowałam z pomysłu po przeliczeniu kosztów i zysków

Stary 2011-02-23, 20:27   #4698
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
jajka tak srednio dzis zjadla raz i drugi raz jak jej dalam wypluła ryba też tak średnio i juz nie mam pomyslu. jogurty lubi ale nie moge dac
Może w innej formie spróbuj podawać, nie w tradycyjnej typu mięso czy ryba + ziemniaki czy ryż + surówka, tylko jakieś bardziej jednogarnkowe, np. ryba po grecku (dzieciowa)?
Może tu znajdziesz jakieś pomysły?

Cytat:
wątpie czy uda mi się ja znaleźc
i mówisz że faktycznie działa czyli połysk jest? i rzeczywiście się nie elektryzują?
Działa Tylko trzeba dobrze spłukać. Minusem jest to, że trzyma się ją kilka minut na włosach, więc używam tak raz na tydzień-dwa, bo częściej mi się nie chce Nie elektryzują się Mi np. po jedwabiu się elektryzują na maxa. No ale włosy różne są.

Cytat:
ale byka walnęłam...więdz
wybaczcie

moja mama i sis czasem rzucą komentarz w stylu, no dziś byś mogła odpuścić.
O, nie widziałam

U mnie podobnie: "no chyba dziś odpuścisz?!"

Cytat:
Wydaje mi się, że jest taki obowiązek (przepis), że w pracy z dużą liczbą osób i koniecznie z dziećmi do iluś lat trzeba mieć niezależnie pod kogo się podlega. My np. też mamy te książeczki

Cytat:
Dzięki za wsparcie

Na pewno będzie coraz lepiej

Z pracą dasz radę, można się przyzwyczaić Tymek też budził się kilkanaście razy w nocy, a ja chodziłam jak zombi przez pierwsze miesiące pracy. No i co zrobić, przetrzymać trzeba
Stary 2011-02-23, 20:31   #4699
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Wydaje mi się, że jest taki obowiązek (przepis), że w pracy z dużą liczbą osób i koniecznie z dziećmi do iluś lat trzeba mieć niezależnie pod kogo się podlega. My np. też mamy te książeczki
aaa, widzisz

Stary 2011-02-23, 20:38   #4700
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass zdawaj relacje na bieżąco

Cytat:
Wszystko rozumiem, czyli to będzie pierwsze usg w 13tyg?
Teraz to bym na pewno nie dała rady dotrwać z usg do 13tyg, za to odwiodłam się od pomysłu częstszych usg
Tak, pierwsze.
Ufam tej lekarce, babka zna sie na rzeczy, cieżko sie do niej dostać jest bardzo droga prywatnie a ja sie bardzo ciesze, ze narazie wszystko zleca na kasę chorych i mam chodzic do przychodni.

Kasiu, doskonale Ciebie rozumiem, ze chcesz mieć wczesniej usg.
Pamiatam, ze w pierwszej ciązy tez miałam pierwsze ok 12 tygodnia bo badała przezierność.
Tak ogolnie to wizyt usg podczas ciązy powinno być 3
Wszystko bedzie dobrze, trzeba być jak najlepszej myśli.

Cytat:
Cass, gratulacje

Gorgulku, moja wczesniejsza lekarka, ktora prowadziła pierwsza ciąze kilka razy powtarzała, ze najlepiej dla zdrowia poczekać co najmniej rok z drugim dzieckiem.
A co do porodu to ja nie wyobrażam sobie rodzic SN i nawet nie chce probować. W naszym szpitalu pierwsza cesarka pociąga za sobą drugą i następną. Owszem kobietom proponowany jest poród naturalny (kiedy jest kilka lat odstepu pomiedzy ciązami) ale z tego co mama mówi to wiekszość wybiera kolejną cesarkę.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:39   #4701
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
mój Łobuz teź teraz szaleje do 22,30 normalnie diabeł wcielony lae dzisaij pierwszy raz zasnął sam w łóżeczku ... tak sie wściekał, ze juz nie mogłam - skakał, gryzł małża, kopał mnie po głowie /jak już leżał na poduszce/, trajkotał, piszczał ... w końcu się wkurzyłam, bach go do łóżeczka,przykryłam kołderka i powiedziałam dobranoc, śpimy ... minęła moze minuta i odleciał nawet nie wstał ....
to też nieźle może w dzień śpi za długo i dlatego wieczorem ma jeszcze nadmiar energii

Cytat:
Zuza ostatnio czekała na tatusia do 24
musi go mocno kochać

Cytat:
ehhh czasem dopada mnie gorszy dzień a niespodzianki raczej te mniej przyjemne mam ale już nie smęcę...

w ogóle już z drzemki zrezygnowała? A w weekend?

uuuu ja to do gina mogę chodzić...nic a nic mi nie przeszkadza
Każdy ma czasem gorsze dni, ale nie ma się co załamywać. Jesteś super babeczką i na pewno zjawi się w Twoim życiu ktoś kto to doceni

No już w ogóle nie śpi, w weekend też, chyba że wstanie bardzo wcześnie czyt. po 6 to wtedy pada po 13 a dzisiaj wstała po 7 i cały dzień figlowała, aż usnęła o 20:30

Na wizycie nie było tak źle, dostałam leki na moje nawracające zapalenie pęcherza i na rozluźnienie mięśni tam bo pisałam wam, że po porodzie coś nie teges u mnie i ciasnsssssno za bardzo mnie zszyła chyba Gin powiedziała, że jak leki nie zadziałają to tylko kolejna ciąża mnie ratuje

Poza tym dzisiaj była sprawa w sądzie o zmuszenie mojego ojca do leczenia i co.... ma się stawiać ambulatoryjnie ja nie wiem co za specjaliści go tam badali skoro nie wyznali się na nim, że jest chory
popołudniu go widziałam na mieście...ledwo stał na nogach i machał mi zadowolony

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:45   #4702
Ania0104
Zakorzenienie

pocytowałam w pracy i nie zdązyłam odpisać

Czeko - Bartosz zasupia z nami na łóżku ... pokręci się troche, potem przytuli i śpi
Mam nadzieję, ze zasypianie w łóżeczku mu się spodoba

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nie wiem czy sie chwalilam ze 11marca ide na babski wieczor z okazji dnia kobiet na tej imprezie bedzie tez ta zazdrosna o mnie laska o ktorej pisalam w klubie i ona o tym wie ze ja bede-niech no tylko mi cos powie to juz sobie jezyk ostrze
ale fajnie ... zazdroszczzę ... też miałysmy sie wybrać na babską imprezę, ale koleżanka ma18-tkę szwagra, druga coś tam innego i plany nie wypaliły
Cytat:

Dzięki za wsparcie

ehhh ciężko masz trzymam kciuki, zeby z czasem było oraz lepiej i siiiiły Ci zyczę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:54   #4703
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

musi go mocno kochać

ech te córeczki tatusiowe
Martynka ma stały repertuar:
-"Martynko kochasz mamusię?"
-"nie"
-"A tatusia?"
-"TAK

No i jeszcze:

-"Martynko a kto cię kocha najbardziej na świecie?"
-TA (tata)

Megi

Stary 2011-02-23, 20:59   #4704
Wojtusia
Zakorzenienie

Cass a ja mam odwrotnie, rodziłam naturalnie i nie wyobrazam sobie cesarki, jak widziałam te kobiety jak sie męczyly po porodzie to aż mi ich szkoda było.

megi przykra sprawa, mam nadzieje jednak ze zakonczy się tak jak chcecie, ze uda sie pomóc.

Unholy, oj aż mi szkoda Antka. To na pewno tak reaguje, przeżywa, ale przyzwyczai się. Ja pamietam do dzis jak nie chciałam zostawac w przedszkolu, jak mama odchodzila to jeszcze zawsze musiała mi obiecać ze po mnie przyjdzie, ze na pewnie nie zapomni mnie odebrać. I jeszcze siedziałam na fotelu przy oknie i przyglądałam się jak odchodzi. Nikt mnie stamtąd nie ruszył dopóki mama nie znikneła za budynkiem. Oj jak jak teskniłam. Ale przyzwyczaiłam się. Ale i tak najprzyjemniejszą chwilą było jak mama po mnie przychodziła

mayaha ja tez wiele dobrego słyszałam o tej masce do włosów gloria, nie uzywałam bo u nas sprzedają w jednym miejscu, po sąsiedzku z miejscem gdzie raczej nie jestem mile widziana, wiec wcale nie pali mi sie zeby tam isc, widać nie jest mi dane używać jej
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 21:00   #4705
skierka1981
BAN stały

Cytat:
-"nie"
-"A tatusia?"
-"TAK

No i jeszcze:

-TA (tata)

Megi

to u nas to samo jeszcze tatusiowi buziak zawsze i wszedzie a mamusi juz nie bardzo...
Stary 2011-02-23, 21:00   #4706
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ale serio, wolę niz do dentysty czy do okulisty, jak do nich ide to mam stresa że hoho
ja wolę do dentysty niż gin
a co stresującego jest u okulisty?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
u "mojej" dentystki jest TV na suficie, lezysz i oglądasz film jakiś a dzieci bajki
boli mnie głowa

uszyłam dla Oli króliczka, nazwała go "Woo"
w albumie zaraz wstawie zdjęcie z Oli
u mojej też

śliczny, zdolna bestia z Ciebie

Cytat:
Zapomniałam wam napisać, że wczoraj ok 16 Laura o mały włos by zasnęła, a chwilę później zrobiła się gorąca.Akurat wrócił mąż z pracy, dałam jej nurofen, tata ją rozbudził ale o 18znów zamknęła oczy.
Pomyśłałam, niech śpi w opakowaniu bez kąpieli, ale że bardzo dużo piła to postanowiłam ubrać jej pampka-3 o dużo za małą
W trakcie ubierania obudziła się i wpadła w taką histerię...nie wiem o co jej chodziło, czy że nie chciała pampka, czy że ją obudziliśmy, czy wybita z rytmu że drzemka o tak dziwnej porze, czy to że miała temp i się źle czuła...darła się krzyczała, wywijała jak węgorz, tchu jej brakowało, ochrypła, nie wiedzieliśmy co robić.Nie chciała pokazać ani powiedzieć co chce, ani czy ją coś boli, nic, swój świat.
Wydumałam że może klatka piersiowa ją boli jak to przy przeziębieniu, a jak krzyczy to boli jeszcze bardziej i koło się zamyka.Posmarowałam pulmexem i mąż wsadził viburcol i długo trwało nim się wyciszyła...Dawno takiej akcji nie było, eh
może od gorączki drażliwa była

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-23, 21:04   #4707
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Na wizycie nie było tak źle, dostałam leki na moje nawracające zapalenie pęcherza i na rozluźnienie mięśni tam bo pisałam wam, że po porodzie coś nie teges u mnie i ciasnsssssno za bardzo mnie zszyła chyba Gin powiedziała, że jak leki nie zadziałają to tylko kolejna ciąża mnie ratuje

zeby pomogly a jak nie to do dziela

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
pocytowałam w pracy i nie zdązyłam odpisać

Czeko - Bartosz zasupia z nami na łóżku ... pokręci się troche, potem przytuli i śpi
Mam nadzieję, ze zasypianie w łóżeczku mu się spodoba

ale fajnie ... zazdroszczzę ... też miałysmy sie wybrać na babską imprezę, ale koleżanka ma18-tkę szwagra, druga coś tam innego i plany nie wypaliły
ale przekladasz go do lozeczka czy spi cala noc z wami?
no mogloby mu juz tak zostac

szkoda

Cytat:

Werka tez tatusiowa jest, ale cieszy mnie to bo przynajmniej nie chodzi juz za mna krok w krok tylko za malzem jak jest w domu

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-02-23, 21:04   #4708
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
-"nie"
-"A tatusia?"
-"TAK

No i jeszcze:

-TA (tata)

Megi

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Cass a ja mam odwrotnie, rodziłam naturalnie i nie wyobrazam sobie cesarki, jak widziałam te kobiety jak sie męczyly po porodzie to aż mi ich szkoda było.

megi przykra sprawa, mam nadzieje jednak ze zakonczy się tak jak chcecie, ze uda sie pomóc.
ja mam tak samo, jakoś nie wyobrażam sobie, że mi brzuch rozcinają

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2011-02-23, 21:10   #4709
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zeby pomogly a jak nie to do dziela

Werka tez tatusiowa jest, ale cieszy mnie to bo przynajmniej nie chodzi juz za mna krok w krok tylko za malzem jak jest w domu

u nas niestety w ta stronę to nie działa
Jeżeli tylko jestem w domu Martynka kompletnie nie potrafi sama się bawić, w cudowny sposób odkrywa tą umiejętność, kiedy zostaje z TŻ

Stary 2011-02-23, 21:14   #4710
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

u nas niestety w ta stronę to nie działa
Jeżeli tylko jestem w domu Martynka kompletnie nie potrafi sama się bawić, w cudowny sposób odkrywa tą umiejętność, kiedy zostaje z TŻ
a to ja narzekac nie moge bo Werka ladnie sama sie bawi jak jest ze mna , a jak malz jest to on musi z nia bo inaczej jest placz
nic tylko tatus to ,tatus tamto tylko ze jak w nocy sie obudzi z placzem musi byc mamusia bo przy tacie sie nie potrafi uspokoic

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości