|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
do włosów suchych z rozdwajającymi się końcówkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Wróciliśmy ze spaceru. Wcinam pierogi ruskie z baru (nie chciało nam się robić obiadu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś pewnie bym w to nie uwierzyła, ale już przekonałam się, że ludzie są zdolni do wszystkiego, więc chyba wierzę. Szkoda dziecka ![]() Ja się czasem spotykam ze zdziwieniem w drugą stronę - że Tymek zawsze (prócz dni z wichurami) wychodzi na dwór. Cytat:
![]() Mogę Ci kupić, jeśli zechcesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4683 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziękuje dziewczyny za wszystkie gratki ![]() Byłam dzisiaj u lekarza. Pobrała cytologie, zleciła badania. Na USG mam sie zglosić za 3 tygodnie (bedzie 13 tydzien a wtedy najlepiej bada sie przezierność karkową). Zmieniłam lekarke, teraz chodzę do ordynatorki szpitala (mama załatwiła mi wizyty). Narazie zapisuje mnie na kase chorych za darmo (to miło z jej strony). Kasiu, musiałam wytrzymać do 10 tygodnia bo taki termin wyznaczyła mi ginka. ![]() Nastepna mam za miesiąc. Czeko, planowaliśmy kolejnego malucha ale tak za 4 miesiące. Udało nam sie bardzo szybko bo w pierwszym cyklu nie stosując zabezpieczeń (gumek) ![]() ![]() ![]() Gorgulek, ja tez jestem po cesarce. Ale juz mineło 1,5 roku a jak sie dzidzia urodzi to Kuba bedzie miał 2 lata i 3 miesiące także to juz bezpieczny czas po cesarskim cięciu ![]()
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
matko... co tu taka ciszaaaa, iszaaaa, szaaaa, aaaaa (nawet echo jest)
![]() jak zwykle ja się zmyje a te przyjdą i będą rozprawiać o ciekawych rzeczach, a mi zostanie kilka stron nadrabiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||||||
Wtajemniczenie
|
fajna ta ściema
![]() Cytat:
![]() i mówisz że faktycznie działa ![]() Cytat:
![]() kurcze, może Ola się odezwie to zda relację oby kryzys szybko minął ![]() spoko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ściemniała żeby cos zagadac ![]() Cytat:
niewiem ona jest do kręconych i niesfornych ![]() ta druga chyba bardziej mi spasi co do moich włosów, to one sa gładkie i miękkie (zasługa jedwabiu), brakuje im tylko blasku no i własnie to że wypadają, teraz i tak jest lepiej ale są osłabione bo Zuza jak mnie złapie tak 5-6 za jednym zamachem wyrwie ![]() Cytat:
Cass zdawaj relacje na bieżąco ![]()
![]() |
#4687 | |||
Zakorzenienie
|
ale byka walnęłam...więdz
![]() wybaczcie ![]() Cytat:
Ale wam dobrze, u nas tak się nie zdarzyło, choć gliceryna od czasów noworodkowych leży, ale trzymam ją w razie wojny i pożaru ![]() Cytat:
Teraz to bym na pewno nie dała rady dotrwać z usg do 13tyg, za to odwiodłam się od pomysłu częstszych usg Cytat:
Czytam ostatnio o ziółkach, i chyba extra szafe musiałabym mieć na wszystkie specyfiki ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
BAN stały
|
dziewczynki klikalyscie wszystkie w link w podpisie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zatwardzeń w sumie to nie miała, ze 3-4 razy zrobiła kupke na drugi dzień a tak to jest codziennie ziólka hmmmmmmmm, pewnie nawet by nie wypiła
![]() |
#4690 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() wpadałam zerknąć jak tan nasz wątkowy żłobkowicz i myślę, przelecę szybko poprzednie strony a tu takie wieści ![]() ![]() ![]() Kasiu, Cass ![]() ![]() ![]() ![]() p4w jeżeli chodzi o opiekunkę z przedszkola Tomusia to ja bym jej powiedziała ale tak bardziej ogólnie, jako dentystka, że powinna uważać i nie całować dzieciaczków ![]() A co do żłobków to jak kiedyś trochę interesowałam się tematem zakładania to z tego co wiem tzw. kluby malucha, żłobki prywatne, nie mają obowiązku zgłaszania działalności do sanepidu ![]() skierko nie wiem co Ci doradzić z jedzeniem małej, ja mam raczej odwrotne problemy ![]() ![]()
#4691 |
Ola-Unhola
|
![]() Dziewczynki, ja tak na szybko. Dzięki za wsparcie ![]() Dzisiaj w złobku lepiej, nie marudził cały dzień, bawił się, je po pól porcji i usypia na godzinkę/połtorej - Pani na razie usypia go w wozku. Strasznie płacze jak mnie zobaczy przy odbiorze i nie przestaje krzyczeć/skrzeczeć do zaśniecia wieczorem w domu czyli 19,30. No chyba, ze swinkę peppe mu włączę, to na chwilkę jest cisza. Także coś strasznego, głowa mi pęka. To chyba tak odreagowuje, bo inaczej to nie wiem, co się stało z moim dzieckiem ![]() Jedyny plus, to usypia sam w łózeczku wieczorem. Zje cyca, chce do łózka, przykrywa się kołderką i zasypia po jakimś czasie, bez kręcenia, ale lukając, czy jestem obok ![]() Tyle, ze w nocy budzi się i połakuje 20 razy, chce cycy, nie chce, spi, płacze, wstaje, leży.... ![]() Nie wiem, jak ja dam rade z pracą, Bartkiem, szkołą. Jak teraz już padam, a nie chodze do pracy tylko siedzę u Rodziców, Bartka nie mam na noce, bo siedzi u dziadków i spotykamy się jak jestem tam u nich. nie wiem, chyba padnę...Ale ja słaba jestem... Cass, gratulacje ![]() ![]() Zdawaj relacje na bieżąco ![]() Kasiu, Ciebie całuję ![]()
![]() |
#4692 |
BAN stały
|
Olu ciężko masz, nie zazdroszcze... ale teraz to początki i mam nadzieję że póki pójdziesz do pracy te pare dni mały jakoś sie oswoi bardziej... z czasem będzie lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
wrocilam niedawno z odwiedzin i zakochalam sie w malej Majce
![]() kochana kruszynka ![]() Cytat:
![]() ja to wiem wyraznie kiedy mam owulke i narazie w te dni sie nie przytulamy ide wykapac Werke
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję, musisz być wykończona Najważniejsze że Antoś zaczyna się adaptować, moim zdaniem takie płacze i jęczenia to rzeczywiście forma odreagowania. Martynka też tak miewa, oszaleć można bo całe popołudnie buczy ![]() ![]()
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musicie przetrwać, nie ma rady, myślę, że będzie coraz lepiej. Póki co duuużo siły dla Ciebie ![]()
![]() |
#4696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będzie jakaś sposobność to jakoś powiem ![]() to w takim razie nie wiem po co ta zmiana? bo to przecież miał być ukłon w stronę prywatnych placówek właśnie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz zapytać czy udało jej się to jakoś wyleczyć czy jakoś tak ![]() Nie jestem jakoś super biegła w temacie, tak tylko kojarzę, teoretycznie czym innym jest prywatny żłobek a czym innym klub malucha, który nie ma prawa słowa " żłobek" w nazwie ani w opisie używać. Założenie prywatnego żłobka to nieopisane komplikacje lokalowe i sanepidowskie i mało kto się na to decyduje. ale tak jak mówię, mam pobieżne informacje, zrezygnowałam z pomysłu po przeliczeniu kosztów i zysków ![]()
![]() |
#4698 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może tu znajdziesz jakieś pomysły? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno będzie coraz lepiej ![]() Z pracą dasz radę, można się przyzwyczaić ![]() ![]()
![]() |
#4699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ufam tej lekarce, babka zna sie na rzeczy, cieżko sie do niej dostać jest bardzo droga prywatnie a ja sie bardzo ciesze, ze narazie wszystko zleca na kasę chorych i mam chodzic do przychodni. Kasiu, doskonale Ciebie rozumiem, ze chcesz mieć wczesniej usg. Pamiatam, ze w pierwszej ciązy tez miałam pierwsze ok 12 tygodnia bo badała przezierność. Tak ogolnie to wizyt usg podczas ciązy powinno być 3 ![]() Wszystko bedzie dobrze, trzeba być jak najlepszej myśli. ![]() Gorgulku, moja wczesniejsza lekarka, ktora prowadziła pierwsza ciąze kilka razy powtarzała, ze najlepiej dla zdrowia poczekać co najmniej rok z drugim dzieckiem. A co do porodu to ja nie wyobrażam sobie rodzic SN i nawet nie chce probować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
![]() ![]() musi go mocno kochać ![]() Cytat:
![]() ![]() No już w ogóle nie śpi, w weekend też, chyba że wstanie bardzo wcześnie czyt. po 6 to wtedy pada po 13 a dzisiaj wstała po 7 i cały dzień figlowała, aż usnęła o 20:30 ![]() ![]() Na wizycie nie było tak źle, dostałam leki na moje nawracające zapalenie pęcherza i na rozluźnienie mięśni tam ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym dzisiaj była sprawa w sądzie o zmuszenie mojego ojca do leczenia i co.... ma się stawiać ambulatoryjnie ![]() ![]() popołudniu go widziałam na mieście...ledwo stał na nogach i machał mi zadowolony ![]()
![]() |
#4702 | ||
Zakorzenienie
|
pocytowałam w pracy i nie zdązyłam odpisać
![]() Czeko - Bartosz zasupia z nami na łóżku ... pokręci się troche, potem przytuli i śpi ![]() Mam nadzieję, ze zasypianie w łóżeczku mu się spodoba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Wtajemniczenie
|
ech te córeczki tatusiowe
![]() Martynka ma stały repertuar: -"Martynko kochasz mamusię?" -"nie" -"A tatusia?" -"TAK ![]() No i jeszcze: -"Martynko a kto cię kocha najbardziej na świecie?" -TA (tata) ![]() Megi ![]()
#4704 |
Zakorzenienie
|
Cass a ja mam odwrotnie, rodziłam naturalnie i nie wyobrazam sobie cesarki, jak widziałam te kobiety jak sie męczyly po porodzie to aż mi ich szkoda było.
megi przykra sprawa, mam nadzieje jednak ze zakonczy się tak jak chcecie, ze uda sie pomóc. Unholy, oj aż mi szkoda Antka. To na pewno tak reaguje, przeżywa, ale przyzwyczai się. Ja pamietam do dzis jak nie chciałam zostawac w przedszkolu, jak mama odchodzila to jeszcze zawsze musiała mi obiecać ze po mnie przyjdzie, ze na pewnie nie zapomni mnie odebrać. I jeszcze siedziałam na fotelu przy oknie i przyglądałam się jak odchodzi. Nikt mnie stamtąd nie ruszył dopóki mama nie znikneła za budynkiem. Oj jak jak teskniłam. Ale przyzwyczaiłam się. Ale i tak najprzyjemniejszą chwilą było jak mama po mnie przychodziła ![]() mayaha ja tez wiele dobrego słyszałam o tej masce do włosów gloria, nie uzywałam bo u nas sprzedają w jednym miejscu, po sąsiedzku z miejscem gdzie raczej nie jestem mile widziana, wiec wcale nie pali mi sie zeby tam isc, widać nie jest mi dane używać jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
BAN stały
|
Cytat:
to u nas to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co stresującego jest u okulisty? ![]() Cytat:
![]() ![]() śliczny, zdolna bestia z Ciebie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no mogloby mu juz tak zostac ![]() szkoda ![]() Werka tez tatusiowa jest, ale cieszy mnie to bo przynajmniej nie chodzi juz za mna krok w krok tylko za malzem jak jest w domu ![]()
![]() |
#4708 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas niestety w ta stronę to nie działa ![]() Jeżeli tylko jestem w domu Martynka kompletnie nie potrafi sama się bawić, w cudowny sposób odkrywa tą umiejętność, kiedy zostaje z TŻ ![]() ![]()
![]() |
#4710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic tylko tatus to ,tatus tamto tylko ze jak w nocy sie obudzi z placzem musi byc mamusia bo przy tacie sie nie potrafi uspokoic ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.