|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Miramej, Gorgulku zielenieje z zazdrości, że macie już to za sobą
![]() Brawa dla Was i Waszych Maluszków ![]() Karola, mam urlop w przyszlym tygodniu, ide tylko raz na 6 godzin do pracy, wiec moge sobie pozwolic na nieprzespane noce i protesty Antosia. Powod odstawienia smoczka jest taki sam jak u dziewczyn - zgryz. Ja i moj brat mielismy dlugo smoki i obydwoje mamy fstalne zgryzy. Poza tym uwazam, ze czym pozniej, tym gorzej W ogole nie dawalabym mu smoczka, ale jak lezal sam w szpitalu i uczyl sie ssac, a mnie w nocy tam nie bylo, a on byl taki sam i mial potrzebe ssania, to zgodzilam sie, aby dano mu smoczka. Mam tez nadzieje, ze potem zrezygnujemy z butli z mlekiem na noc i rano ![]() To potem nam zostanie jeszcze nocnik ![]() Z samodzielnym jedzeniem idzie nam lepiej, ale nie idealnie, tzn Antonio je sam tylko to, co bardzo lubi, dan za ktorymi srednio przepada nie tknie lyzka czy widelcem , ale pozwoli sie nimi karmic ![]() tego posta pisalam ponad 3 godziny chyba
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wykąpana siedze z maseczką. zaraz spadam do tz
![]() no moze jeszcze paznokcie pomaluje, moze tz mi nie zaśnie przez ten czas ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- tez dzisiaj dokupiłam dwie pary majteczek dla Oli, mamy i tak mało bo z 7 par, a ona potrafi 4 kupki dziennie robic, nie wspominając o siusiu i kupiłam Oli rajstopki ze spódniczką, w sklepie u nas po 17 zł, dobrze ze na All nie zamawiałam, bo z przesylką wyszło by mnie drożej. |
|
|
|
#574 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapytałam od razu, nie chodziłam po sklepie bo mi się spieszyło. Cytat:
![]() nawet nie chce mi się myśleć co mała w nocy będzie wyprawiać bez smoka ![]() Z tego co czytałam to dzieciaczki biorą te leki nawet przez kilka lat ze względu na refluks. Amelia ma brać do odwołania, a kiedy to nastąpi to Bozia raczy wiedzieć ![]() Cytat:
Iwonko wielkie gratulacje za smokaMy konika nie mamy, ale moze to głaskanie pomoże. Lepszy humorek już masz? ![]() Cytat:
Miramejku jesteś zawodowcem, może i moją Amelę oduczysz Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam w klubie ![]() Cytat:
![]() też ![]() ![]() Amela usnęła, trochę walczyła bo nie dałam jej smoka ( ) ale w końcu się poddałam bo mi jej szkoda było. Zębiska się pchają i obie rączki do buzi pcha, widać, że ją bolało.Dzisiaj miała 3 razy biegunkę nie wiem z czego.Jeju, ale dzień długi jak się wstanie o 6
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja pomalowalam pazurki i czekam
![]() zaraz bedziemy CSI ogladac
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() I Wy dacie radę ![]() Nocnik u nas chyba najgorszy ![]() I też tak jest, że nie wszystko Zuzia chce sama jeść. Wtedy wolę sama Jej dać ![]() Cytat:
![]() ![]() Na pewno pomoże głaskanie Troszkę lepiej Ja nie dałam się a też się o to bałam ![]() Biedulka. My smoka odstawiłyśmy przed wyjściem wszystkich zębów. Chyba wtedy trójki się czaiły. Poszło gładko, aż za gładko ale ciesze się bardzo. Idę poczytać ![]() Ciekawe jak nasza Anulka w pracy pierwsze dni i Martynka w żłobku? Wiecie coś? |
||
|
|
|
#577 |
|
BAN stały
|
megi zapytaj
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
skierko ja zerkne jutro jaki ja mam rowerek bo nie pamietam, napisze ci wady i zalety mojego. Ale to jutro bo juz uciekam. Przypomnij mi gdybym zapomniała
|
|
|
|
#579 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie nawet nie śmierdzą tylko dziwię się bo nigdy,tak głośno nie puszczał![]() ![]() Cytat:
U nas to nowość ![]() Następny szczuplak do odchudzania ![]() Cytat:
dla Zuzi.gorgulku dużo prawdy jest w tym co piszesz ![]() Cytat:
przez dzień praktycznie mało używamy,jedynie do drzemki, na wieczór często bywa,że zasypia bez smoka,a w nocy czasami cmoka,jak jest jakaś wiercąca,czy płacząca noc.
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-04 o 21:12 |
||||
|
|
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba to samo, On w ogóle ma fazy, raz je naprawdę ślicznie, innym razem cuduje. Ale się nie przejmuję, bo wiem, że potrafi ![]() Cytat:
, ja myślę, że sporo dzieciaczków od nas zaskoczy swoje Mamy podczas odsmoczkowania Ja się łamałam, tyle, że Kuba się nie domagał wtedy, bo był bardzo osłabiony.
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorgulku, jak mogłam przeoczyć - Tobie również gratuluje pożegnania ze smokiem idę na Detektywa Monka, bo zaraz się zacznie
|
|
|
#582 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby ![]() Nam jeszcze trójki zostały i jedna czwórka ![]() Dalej kryminał wertujesz? ![]() O właśnie co u nich? Mam nadzieję, że dają sobie radę dziewczyny ![]() Cytat:
ale tak szczerze to ja na nim może ze dwa razy jechałam zaraz mnie boli kość ogonowa Małż jak na nim jeździł to obwijał się folią i zakładał dwa polary żeby się wypocić ![]() Cytat:
ma spust chłopak ![]() damy radę ![]() Cytat:
bo jak nie to w psychiatryku mnie odwiedzicie ![]() Jeszcze się pochwalę, ze dziś zapobiegłam tsunami Amela zobaczyła, że idę z kolacją więc myk do babci na kolana kazałam babci ją odstawić, Amela już wygina śmiało ciało, bek itd. Babcia na to, że jak ma dziecko odrzucić jak ona tak ładnie się przytula niewiele myśląc kazałam więc babci schować się w łazience Amela trochę za nią pomruczała, ja obróciłam wszystko w zabawę, że niby ją gonię i się uspokoiła Poucinało mi cytaty ![]() Magi Amelka miała już usg, ale teraz lekarz chce sprawdzić stan pęcherza po lekach bo one są na jego poszerzenie.
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2011-01-04 o 21:38 |
||||
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie byłabym w stanie zabrać Kubie smoczka i czekać aż Mu minie, aż zapomni. Ta jedna godzina dała mi obraz sytuacji (On nie marudził, tylko płakał wniebogłosy ) i choć z odcinaniem trwa to dłużej, to nie jest traumatyczne ani dla mnie, ani dla Kuby. No widzisz
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
ale Werke mecza te zebole, chodzi i jeczy ze chce smoka, kladzie sie na dywanie i turla sie -probuje zasypiac
musialam niezle ja zabawiac zeby nie usnela i przez godzine sluchala piosenek Bowa & Kwala
|
#585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze raz,nie mogę wyjść z podziwuA wiesz,że to możliwe,a nie przyszło mi to do głowy ![]() Cytat:
żeby tylko na katarku się skończyło.Cytat:
![]() Może coś zjadła? ![]() Bartoś wykąpany,śpi od 20 Jutro jedziemy do kontroli,tylko jeszcze nie wiem na którą godzinę,muszę rano zadzwonić i umówić sięMusiałam Damiana jeszcze odpytać z religii,bo ksiądz ma jutro pytać prawie przed czwartkową kolędą .Słownik Bartosia,wzbogacił się o jeszcze jedno słówko,pokazuje na krem i mówi kem .Oglądałam właśnie na necie parapety drewniane,coś musimy wybrać do nowego domku,a właśnie drewniane,dębowe,najbardz iej mi się podobają Chyba muszę się z tym jeszcze przespać a najlepiej zobaczyć w realu a nie na zdjęciuSpokojnej nocy Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-01-04 o 21:51 |
|||
|
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
no tak
tylko w tym dobrym znaczeniu Cytat:
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też staramy się nie zwracać uwagi za kontrolę i za nowe słówko
|
|
|
#588 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobry i jeden razCytat:
![]() moja dzisiaj pierwszy raz oglądała Teletubisie wyglądała jak zaczarowana.Cytat:
nie wiem ![]() za kemnie pomogę z parapetami ![]() Najwyższy czas ![]() Zbieram się, małż zaraz z pracy wróci. Dobranoc babeczki
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie,babci też chyba powinno zależeć na tym,żeby Melka ładnie jadłaKubuś też pewno powygłupia się i samo Mu przejdzie )
|
|
|
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że tak, a będą i następne ![]() Kuba lubi tylko włączać i wyłączać telewizor, przełączać programy, na niczym się nie skupi dłużej niż pół minuty , tylko na skokach narciarskich tak ze 3 minutki ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
(wcale nie, normalnie ) , może jakaś końcówka już ![]() Uwaga! Karo ma newsa!
|
|
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,aż popatrzę w ulotkę,ale tam pewnie nie będzie pisać o bąkach ,tylko najwyżej o zaburzeniach żołądkowo-jelitowych![]() aby jutro kupcia była normalna.![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za news?
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.a
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie powinno być źle U nas też właśnie był mało używany. Nie zacytowało mi kilku postów
|
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja chyba jednak ide spac, bo Karo nie ma (a małz woła
)rano poczytam ---- a Karo moje 2x10ml aktualne of corse, jeżeli dzis jeszcze wystawisz
|
#597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo to już było jakiś czas temu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze jak mówię do Zulki, że ubieramy się na spacer to od razu biegnie po krem i woła tak jak Bartoś - "kem" i tak śmiesznie to brzmi ![]() Karo oderwałam się od książki i czekam tu specjalnie
|
||||
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.a
"odkorkowani" jestem pełna podziwu dla waszych poczynań
![]() Ja właściwie nie wiem na co czekam, chyba na oklaski Nawet nie myślałam kiedy coś zacząć działać Cytat:
![]() wystarczy bo to rower miejski, nie nadaje się na trasy, tylko do spacerowego marszobiegu , właśnie z dzieckiem na przejażdżkęCytat:
Ja majtasków ma z 20szt, a i tak często piorę. mam wrażenie jakby coś mi umknęło hmmm Aaaaa chciałam megi zapytać jak mieszka się z babcią, ale o twoje odczucia, a nie relacje babcia-wnuczka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Karola ruchy bo idę oglądać program Andrzeja Fidyka"Opętani przez złe moce"
|
||
|
|
|
#600 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

. Powiedziałam, że smok jest zepsuty, bo Kubuś ma śliczne duże ząbki i one ugryzły smoka
. Tego dnia nie spał już drugi raz, wieczorem zasnął trzymając smoczek w rączce, a w zasadzie w każdej miał jeden ucięty. Popłakiwał, ale głaskałam po pleckach, przyszedł Małż, tłumaczyliśmy, pocieszaliśmy i jakoś poszło. I tak sobie spał przez tydzień z tymi smoczkami w rączce (potem tylko z jednym, bo namówiłam Go, żeby jeden wyrzucił do kosza), obcinałam jeszcze (doszłam do połowy), ale to już nie miało znaczenia, bo Kuba nie brał ich do buzi już. A 2 dni temu wyrzuciłam ten ostatni i powiedziałam, że był zepsuty i w zamian Kubuś dostanie pieska. Czekam na przesyłkę.

dobry i jeden raz
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo idę oglądać program Andrzeja Fidyka"Opętani przez złe moce"