Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 13:43   #2701
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

rzecz nieslychana Werka zasnela
wiec mamy nowy patent -mala siada mi na kolanach i ogladamy razem reklamy na polsacie nim sie skoncza mala spi
moglaby tak dziennie spac

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

aa, jeszcze do czeko miałam pytanie - jak Ci się sprawują te szare gerty - ocieplacze? chciałam Martynce kupić i nie wiem czy warto...
uwazam ze sa przydatne bardzo bo jak niebylo mrozow a jechalismy na zakupy gdzies to Werka miala spodniczke, rajstopki i getereki, nozki cieplutkie wiec pewnie na wiosne beda czesto zakladane, nawet pod spodnie nieocieplone sie nadaja tez

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

.............
A Nam wyszedł kolejny ząbek taaa utęskniona wyczekana ostatnia 2
super

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 13:49   #2702
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

witaj

adaikaka

nic mi sie nie chce, ręce mi zmarzły od kompa.
ide chyba po termofor

coś bym sobie kupiła, sama nie wiem, co, naszło mnie na zakupy, poszukuję samoopalacza do twarzy, ale wy nie uzywacie to mi nie pomożecie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 13:52   #2703
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiec mamy nowy patent -mala siada mi na kolanach i ogladamy razem reklamy na polsacie nim sie skoncza mala spi
Tak czytałam, że niektóre nasze łobuziaki już rezygnują z drzemek...
A mój łobuz nie dość że śpi od 20 do 8 (z max 2 pobudkami w nocy na piciu) to jeszcze zalicza 2 drzemki w ciągu dnia po ok. 1-1,5 h... Ale
Bo ostatnio tak mówiłam do dziewczyn w pracy, że mały mi nie choruje no i złapał mega katar i chyba jutro pojedziemy do lekarza żeby mu osłuchał oskrzelka tak zapobiegawczo...

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
witaj

adaikaka

nic mi sie nie chce, ręce mi zmarzły od kompa.
ide chyba po termofor

coś bym sobie kupiła, sama nie wiem, co, naszło mnie na zakupy, poszukuję samoopalacza do twarzy, ale wy nie uzywacie to mi nie pomożecie

ja nie pomoge bo nie używam choć bladam jak ściana
Stary 2011-01-30, 13:55   #2704
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

uwazam ze sa przydatne bardzo bo jak niebylo mrozow a jechalismy na zakupy gdzies to Werka miala spodniczke, rajstopki i getereki, nozki cieplutkie wiec pewnie na wiosne beda czesto zakladane, nawet pod spodnie nieocieplone sie nadaja tez
dobrze że na polsacie reklamy tak często lecą

no to chyba kupuję

Cytat:

Ja używam tego zwykłego l'oreal nutribronze który mam do ciała ale fajny efekt daje

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 13:58   #2705
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja aktualnie maziam sie tym kremem brazujacym Olay -delikatnie widac
a czasem na noc smaruje balsamem brazujacym Dove tak przy okazji jak na cialo daje- nie mam po nim zadnych wypryskow
ale na lato tez musze jakis samoopalacza kupic bo nie opalam buzki i potem sie odcina od reszty
nawet mysle zeby kupic filtr tonujacy ktory juz daje kolorek -mam chrapke na lekki fluid barwiony Antheliosa spf50

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
A mój łobuz nie dość że śpi od 20 do 8 (z max 2 pobudkami w nocy na piciu) to jeszcze zalicza 2 drzemki w ciągu dnia po ok. 1-1,5 h... Ale
Bo ostatnio tak mówiłam do dziewczyn w pracy, że mały mi nie choruje no i złapał mega katar i chyba jutro pojedziemy do lekarza żeby mu osłuchał oskrzelka tak zapobiegawczo...
no u nas sie zaczelo jakies 2 tyg temu ze mala przestala spac w dzien, tylko czasem jak byla bardzo zmeczona to zasypiala
pozniej zabralam jej smoka wiec to tez pewnie mialo jakis wplyw i uczymy sie innej metody zasypiania , mala nie chce juz zeby ja nosic co oczywiscie dla mnie dobrze bo juz i tak mi rece odpadaly
probowalam klasc sie z nia na lozku ale tez nie zasnie, w lozeczku tez nie , dopiero na moich kolanach

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-30, 13:59   #2706
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
o właśnie ! zapomniałam Wam napisać, ze moje słoneczko powiedziało: MAMA .... i teraz jak mu powiem "Bartuś powiedz tata" ... mama
"powiedz baba" ... mama
"powiedz ciocia" ... mama itd

Cytat:
ośmiałam się z kropki
...
gugrulku - dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kuba obudził się wczoraj o 22.15, ale to dlatego, że jakiś mądry sąsiad postanowił zacząć wiercić właśnie wtedy , potem spał do 5.45, obudził się z wielkim płaczem, zasnął po ok. pół godzinie i pociągnął do 7
Chyba naprawdę dziąsła Mu dokuczają, bo gryzie książki, kapę z łóżka, nawet za kabel od odkurzacza się brał

Jak ja nie lubię takich ludzi. Na szczęście mamy za ścianą takiego sąsiada, że jak robi remonty to zawsze pyta czy może wiercić i o której, żeby Zuzi nie budzić.

Cytat:
Ja kierowałam w drodze powrotnej
I jak się jeździ?

Znajomych nawet nie skomentuję

Cytat:
wybaczcie mi, że opuściłam nasz wątek
Ale wracam
...
Mam nadzieje, że przyjmiecie siostre marnotrawną
Witaj marnotrwana

Cytat:
ale słodko
dla Zuzi...

.............

Jeszcze się dziś nie witałam chyba

Co ja miałam za noc Zuzia spała spokojnie, za to ja zasnęłam dopiero po 4. Małż zlitował się i wstał rano do Małej (moja nocka była) a ja "pospałam" do 9. Czuję się jakby mnie walec rozjechał. Wygląda na to, że ja przechodzę te choróbsko podwójnie. Zuzia jakoś najmniej ucierpiała (co mnie bardzo cieszy).
Jak jutro dalej tak będzie to idę do lekarza.

Miłej niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:01   #2707
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
dobrze że na polsacie reklamy tak często lecą

no to chyba kupuję

Ja używam tego zwykłego l'oreal nutribronze który mam do ciała ale fajny efekt daje
no , bo bajki ja nie interesuja tak jak reklamy
a ktore chcesz kupic??

lece bo placze

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-30, 14:04   #2708
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a ktore chcesz kupic??

te mi się bardzo podobają, no i nie są takie grube więc na wiosnę jeszcze by wykorzystała

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:04   #2709
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo mozliwe bo ona taka tatusiowa ostatnio, ale to dobrze bo przynajmniej jak malz w domu to nie lata juz za mna jak cien

Możesz sobie wtedy odsapnąć

Cytat:
ośmiałam się z kropki

piszę z pamieci i napewno o kimś zapomniałam jeżeli tak, to przepraszam, lae napewno o Was wszystkich myśle

Hehh,taka mała kropka,najpierw narobiła zamieszania na wątku,a teraz robi furorę

Jak wpadniesz częściej,to nie zgrzeszysz

Cytat:
o właśnie ! zapomniałam Wam napisać, ze moje słoneczko powiedziało: MAMA .... i teraz jak mu powiem "Bartuś powiedz tata" ... mama
"powiedz baba" ... mama
"powiedz ciocia" ... mama itd
dla Bartoszka.

Cytat:

Kuba obudził się wczoraj o 22.15, ale to dlatego, że jakiś mądry sąsiad postanowił zacząć wiercić właśnie wtedy , potem spał do 5.45, obudził się z wielkim płaczem, zasnął po ok. pół godzinie i pociągnął do 7
Chyba naprawdę dziąsła Mu dokuczają, bo gryzie książki, kapę z łóżka, nawet za kabel od odkurzacza się brał
Miłej niedzieli
dla sąsiada,też sobię porę obrali na remonty
Myślisz,że mogą iść piątki,czy to te,które już wyszły i się rozpychają?
biedny Kubuś.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
acha dziewczyny jak to jest z tym inhalowaniem
pożyczylam sobie od koleżanki inhalator i wysłalam TZ do apteki po maseczke, sól fizj i mukosolvan, pomijam że babeczka tego ostatniego powiedziała że nie sprzeda bo to na recepte ale powiedziała tez że na własna reke nioe wolno inhalowac tylko po konsultacji z lekarzem (nasz pediatra powiedział że to modne co prawda ale on nie zaleca)
Kurczę,ja nie pomogę,bo ja inhalowałam tylko na zalecenie lekarza i tylko z soli fizjologicznej ale myślę,że z samej soli byś mogła

Cytat:
Dzien dobry
troszke Was zaniedbałam, bo net mi nawalał ostatnio coś.

Wczoraj pojechalismy na choinkę z Oli, do teściów, bo u nich na wsi robili dla dzieci.
Ale było BEZNADZIEJNIE.
Grał zespół normalny, strasznie głośno, dzieciaczki te starsze to biegały bawiły się, ale te maluszki takie jak nasze to nie wiedziały co mają robić, sporo było takich dzieci, nic nie slyszały, bały się tej głośnej muzyki.
Zespół zamiast piosenki dla dzieci grał jakieś normalne takie weselne, no badziewie ze szok. Zła byłam okrutnie.
Jak przestali grać to Oli do dzieci poszła chwilkę, ale jak znowu zaczeli to przyleciała na kolana. Także kilkaście minut byliśmy i pojechalismy do teściów.
Jakbym spotkała kogos z organizatorów, to już bym mu nagadała, ale nikt się nie nawinął. Ale nie omieszkałam ponarzekać do teściowej. a co, niech powie tym babom, zeby nauczyły się zabawy dla dzieci robić.

Zespół grał,bo potem miał być jakiś bal dla dorosłych, ale przecież dla dzieci to by i płyty puścili piosenki fajne i tez by były zadowolone. NO to wyżaliłam się
Ale potem pojechalismy do znajomych i Oli z dziecmi tam się pobawiła fajnie.
Ja kierowałam w drodze powrotnej

.
szkoda,że choinka okazała się niewypałem

Cytat:
jeszcze jedno, babeczka w aptece powiedziała małzowi że może ona ma ten kaszel bo mamy suche powietrze, rok temu miałam nawilżacz na kaloryferze, w tym roku nie mam bo w szafie i za łózkiem zrobił się grzyb, więc stoi tam pochłaniacz wilgoci, sama niewiem, moze jednak powiesze ten nawilżacz, czy to nie ma sensu
a może to przez ten grzyb ten kaszel
powiedziała tez że to moga byc owsiki
Nie wiem,czy kaszel u Was jest akurat z tego,ale grzeb czy pleśń na pewno Wam nie sprzyja

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Wczoraj Tymek zjadł na obiad więcej niż zwykle surówki z kapusty kiszonej (uwielbia ją) i wieczorem wysłuchaliśmy z Mężem pięknej audycji pt.: "Wieczór z bąkiem"

.

Bartosz też lubi kiszoną kapustę,no i też głośniejsze bąki wtedy sadzi

Cytat:
W skrócie co u nas...
Przemko gada coraz więcej (tu mam na myśli nasze słowa). Ostatnio powiedział nawet "Nodi chodź" - wrzucił pieskowi do miski jakiś otwieracz i chciał, żeby piesek go zjadł . A wczoraj widział ciocię chrzestną na skype i potem przez resztę dnia podchodził do komputera i wołał "ciocia ciocia"
Stwierdzam, że nasze dzieci weszły teraz w przezabawny wiek
Ciągle nosi pampersy. Ale mnie bierze, żeby go uczyć wołać siusiu. Nie wiem tylko jak się do tego zabrać. Macie jakieś sprawdzone pomysły??
Zębów mamy już dużooo. Na pewno do 5 włącznie, czy coś się wykluwa dalej to nie wiem bo ciężko mu zajrzeć w paszczkę. Oczywiście sam chce myć ząbki... Z tym, że zamiast szorować to on szczoteczkę gryzie. A ja muszę zaakceptowac ten stan rzeczy bo nie da sobie odebrać szczoteczki.
Od wczoraj mam nową funkcję "konika". Przemko spycha mnie na podłogę jak siedze na sofie, po czym próbuje wejść na moje plecy. No to go kładę na tych moich plecach on trzyma się moich ramion i jazda... Ubaw po pachy, tylko moje kolana gorzej to znoszą.

Z mężem się dogadujemy, nie ma już obraźliwych słów i tego co było... Zamiast tego zdarza się obojętność ale to zawsze lepiej niż słowa które zapisują się w sercu. Myślimy o drugim potomku. Decyzja jeszcze nie zapadła, dajemy sobie czas do drugiej połowy roku. Co bedzie zobaczymy aczkolwiek nie ukrywam, że chętnie przeszłabym przez to raz jeszcze.

Ja schudłam, teraz troszkę przytyłam. Planyję fryzjerską metamorfoze ale nie mam pojęcia co mogę z tymi moimi włosami zrobić Na pewno strzyżenie i farbowanie ale jak i na jaki kolor to pozostaje zagadką.

dla Przemusia.
Cieszę się,że z mężem układa Ci się lepiej

No i pisz z nami,pisz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Karofajnie,że macie kolejnego ząbka.

anulkabuziaki dla Was

A ja siędzę sama z Bartosiemtzn.Bartoś śpiMąż pojechał zawieźć Damiana do moich rodziców,na razie tylko do środy,bo w środę kontrol u chirurga,no i chyba ściągnięcie szyny.A ja jutro mam wizytę u ortopedy

Miłego popołudnia

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-01-30 o 14:05
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 14:06   #2710
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

chyba cos jej sie snilo, lezy teraz obok mnie na tapczanie i dalej spi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Jeszcze się dziś nie witałam chyba

Co ja miałam za noc Zuzia spała spokojnie, za to ja zasnęłam dopiero po 4. Małż zlitował się i wstał rano do Małej (moja nocka była) a ja "pospałam" do 9. Czuję się jakby mnie walec rozjechał. Wygląda na to, że ja przechodzę te choróbsko podwójnie. Zuzia jakoś najmniej ucierpiała (co mnie bardzo cieszy).

Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:

te mi się bardzo podobają, no i nie są takie grube więc na wiosnę jeszcze by wykorzystała
my mamy dokladnie te same

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-30, 14:18   #2711
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Super,mam nadzieję,że Werka wyjdzie na prostą z tym spaniem

Cytat:

Iwonkawspółczuję nocki i tego jak się czujesz
Dobrze,że wirusisko z Zuzią lżej się obeszłoA kaszlesz,gardło dalej Cię boli?Może jednak przejdź się do lekarza
Zdrówka

Stary 2011-01-30, 14:22   #2712
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Super,mam nadzieję,że Werka wyjdzie na prostą z tym spaniem

ja tez

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-01-30, 14:54   #2713
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
no u nas sie zaczelo jakies 2 tyg temu ze mala przestala spac w dzien, tylko czasem jak byla bardzo zmeczona to zasypiala
pozniej zabralam jej smoka wiec to tez pewnie mialo jakis wplyw i uczymy sie innej metody zasypiania , mala nie chce juz zeby ja nosic co oczywiscie dla mnie dobrze bo juz i tak mi rece odpadaly
probowalam klasc sie z nia na lozku ale tez nie zasnie, w lozeczku tez nie , dopiero na moich kolanach
No to mnie pewnie wkrótce też to czeka
Na szczęście Przemko zasypia sam w łóżeczku ze swoim "dziumdziokiem" (poduszeczką którą przytula i dziumdzia jej rożki. Wy walczycie z cumlami a ja bede toczyć bój z dziumdziokiem )

Cytat:

Witaj marnotrwana

Hej
Ja jak jestem chora dobrze śpię po aspirynie.
Dobrze że Zuzia jakoś się trzyma

Cytat:
no ba!! Reklamy najlepsze
Mój jeszcze jest wielkim fanem "expressu polarnego" i "epoki lodowcowej".
Express oglądał milion razy i za każdym razem wpatrzony jest w ekran jakby pierwszy raz to oglądał. A ja znam teksty na pamięć.
Z epoki lodowcowej natomiast nauczył się robić "gdzie jest bobas"

Cytat:
dla Przemusia.
Cieszę się,że z mężem układa Ci się lepiej

No i pisz z nami,pisz

A ja siędzę sama z Bartosiemtzn.Bartoś śpiMąż pojechał zawieźć Damiana do moich rodziców,na razie tylko do środy,bo w środę kontrol u chirurga,no i chyba ściągnięcie szyny.A ja jutro mam wizytę u ortopedy

Miłego popołudnia
Będę pisać, będę

To masz jednego łobuziaka z głowy, chociaż na chwilkę Odpoczniesz chociaż w połowie

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-01-30 o 14:56
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 15:14   #2714
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Moje dziecie śpi, zasnął dopeiro po 14, bo bylismy na rodzinnym spacerku i troche sie przedłuzył
Njapier na sankach pojechalismy na działkę, Bartosz pojeździł po górkach /zaspy mamy straaaszne/, zrobilismy orzełka na śniegu ... potem małż poszedł do domu, a my na nóżkach jeszcze spaerowaliśmy i doszlismy do wujka - Bartoszka zwabiły kury jak je zobaczył to zaczął tak piszczeć, krzyczeć, ze aż sie przestraszyłam Ciocia nas zobaczyła przez okno i musielismy wstąpić na herbatę

Cytat:
Nie, kocyki mamy różne, Kubuś nie jest przywiązany do jednego, ale jak się już położy, to każe się przykryć, potem się odkrywa i znów każe się przykryć itd.

Miłej niedzieli
ahaaaa

ehhh dla sąsiada ... to juz chyba nie pierwszy raz

adaikaka - witaj
u nas mąż udaje konika
Cytat:

Miłej niedzieli
hej
Cytat:
Dla całej reszty buziaki
ale Was również
Cytat:

Cytat:
wiec mamy nowy patent -mala siada mi na kolanach i ogladamy razem reklamy na polsacie, nim sie skoncza mala spi
znaczy baaardzo nudne te reklamy
Cytat:
ja to zawsze mam problem z zakupami ... jak nie mam kasy to mam tyyyle do kupienia, ze hej ... a jak juz mam kase to nie wiem co sobie kupić

Cytat:
Co ja miałam za noc. Zuzia spała spokojnie, za to ja zasnęłam dopiero po 4. Małż zlitował się i wstał rano do Małej (moja nocka była) a ja "pospałam" do 9. Czuję się jakby mnie walec rozjechał. Wygląda na to, że ja przechodzę te choróbsko podwójnie. Zuzia jakoś najmniej ucierpiała (co mnie bardzo cieszy).
przepraswzam za przekręconego nicka

teraz to ja Ci podwójnie zdrówka zyczę
Cytat:
Hehh,taka mała kropka,najpierw narobiła zamieszania na wątku,a teraz robi furorę

Jak wpadniesz częściej,to nie zgrzeszysz

A ja siędzę sama z Bartosiem, tzn.Bartoś śpi. Mąż pojechał zawieźć Damiana do moich rodziców,na razie tylko do środy,bo w środę kontrol u chirurga,no i chyba ściągnięcie szyny.A ja jutro mam wizytę u ortopedy

Miłego popołudnia
i to jeszcze niewidoczna kropka

no widzisz ... wiedziałam, ze zapomniałam o kimś cieszę sie, ze u Damiana to nie złamanie oby jak najszybciej się zagoiło

za wizytę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 15:37   #2715
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dziewczyny może Wy mi coś doradzicie??
Moje włosy aż krzyczą żeby coś z nimi zrobić (rozdwojone końcówki).
Teraz sięgają mi do łopatek mniej więcej, ale sa ścieniowane. Moja twarz bardziej zalatuje mi na okrągłą...
Najlepiej wyglądają jak są wyprostowane prostownicą... Naturalnie są bardzo niesforne i powykręcane w każdą stronę.
Tak bym się odmieniła jakoś ale totalnie brak mi pomysłu. Kolorek też bym sobie na nie wrzuciła... Kusi mnie coś z odcieniem bordo/kasztan...
Poniżej wrzucam fotki i gdybyście mogły mi coś zaproponowac byłabym Wam dozgonnie wdzięczna

P.s. To ostatnie to z tegorocznej (przepraszam, zeszłorocznej ) wigilii z moim przystojniakiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (24,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (34,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (30,5 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-01-30, 16:01   #2716
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

adaikaka witaj, kupe lat Cie nie było
fajnie że u Was wszystko w porządku, potomka na razie tylko planujecie czy juz próbujecie
a z metamorfoza to może rzuc fote a my pomożemy
EDIT widze że juz wrzuciłas ale ja tego posta poł godz chyba pisałam :/

mi sie bardziej w dłuższych włoskach podobasz, ale to może przez to cięcie jakie masz na pierwszej fotce (jakoś mi sie nie widzi) a na fotce z wigilii fajnie wyglądasz
kasztan myśle pasowałby, wogóle jakiś ciepły odcień
dziewczyny zaraz Ci doradzą bo sie lepiej znaja, a na pewno umieja to w słowa ując
Cytat:

a może od grzyba...a nie da się jakoś tego sprawdzić? Wymaz z gardła?
wymazmała w czwartek pobierany, maja po niedzieli zadzwonic jeżeli coś wyjdzie

Cytat:

Zdrówka
mi też nie lepiej, kaszel mnie strasznie męczy :/
Cytat:

Nie wiem,czy kaszel u Was jest akurat z tego,ale grzeb czy pleśń na pewno Wam nie sprzyja
to wiem, ale co moge zrobic, chyba tylko się wyprowadzic, bo jakoś niemogę tego grzyba wytępic, a najdziwniejsze że rok temu go nie było
[QU
Z epoki lodowcowej natomiast nauczył się robić "gdzie jest bobas"

[/QUOTE]
hehe

mykam , bo smęce i smęce i napewno macie dosc
pa

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2011-01-30 o 16:07
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 16:20   #2717
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj poszła o pólnocy spac dopiero no ale to przez to że w dzień pospała jak nigdy

no tak ale ja chciałam co s ztym jej kaszlem zrobic a sól sama to chyba na katar a ona nie ma
ja tez niewiem czemu nie zaleca, nie bede go naciskac bo to dobry znajomy małza rodziny

wiem jedno , napewno by Zuzi nie zaszkodził, ale z drugiej strony coraz więcej lekarzy przekonuje się do inhalowania, szczególnie w przypadku małych dzieci
jak jej nieprzejdzie to pojedziemy gdzieś prywatnie i zobaczy co inny lekarz powie

jeszcze jedno, babeczka w aptece powiedziała małzowi że może ona ma ten kaszel bo mamy suche powietrze, rok temu miałam nawilżacz na kaloryferze, w tym roku nie mam bo w szafie i za łózkiem zrobił się grzyb, więc stoi tam pochłaniacz wilgoci, sama niewiem, moze jednak powiesze ten nawilżacz, czy to nie ma sensu
a może to przez ten grzyb ten kaszel
powiedziała tez że to moga byc owsiki
To ja już wolę, żeby Kuba wstawał rano

Naciskać może nie, ale warto zapytać, czemu jest przeciwny

Możliwe, że za suche powietrze macie, chociaż z drugiej strony ten grzyb , ja wieszam wilgotny ręcznik na kalaryfer, ale nie codziennie, tylko co drugi dzień. A jeśli chcesz sprawdzić, czy Zuzia ma owsiki, to kał daj na badanie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Wysłałam Chłopów samych na spacer, bo mi się nie chciało A ja siedzę przy kawce
Wczoraj Tymek zjadł na obiad więcej niż zwykle surówki z kapusty kiszonej (uwielbia ją) i wieczorem wysłuchaliśmy z Mężem pięknej audycji pt.: "Wieczór z bąkiem"

Pochwaliłam się, że nie ma pobudek i oczywiście dzisiaj w nocy była jedna Wniosek - nie chwalić się

Tak, zamawiam z tamtej apteki Szukałam innego źródła, ale w naszym kraju są chyba niedostępne. Ale wysyłka jest sprawnie organizowana (na drugi dzień wysyłają) także jest ok
Granulowane mi też się tak kojarzą, ale wzięłam jedną na próbę przy pierwszym zamówieniu - truskawkową. One też są słodkie (ale nie aż tak jak te z glukozą) - zawierają laktozę Tymek czasem ją popija. Ale u nas słodkie napoje wolno schodzą, więc przede wszystkim zamawiam te w saszetkach - i nie dosładzam ich. Tymek je chętnie pije na zmianę z wodą. I z saszetkowych tak -
z Babio kupuję tylko jedną - owocową, a resztę z Megafytu - teraz mamy tą na odporność, poziomkową, spokojny sen, dobre trawienie. Mieliśmy kiedyś też pomarańczową. Właśnie te smakowe najmniej mi do gustu przypadły - takie mocne wychodzą, ale Tymek je pije normalnie. W razie czego mam też Przeziębienie i Kaszel, ale jeszcze nie dawałam, bo nie chciałam bez potrzeby. Koleżanka dawała córce tą na przeziębienie i mówiła, że ok.

Hehe , stara prawda, lepiej głośno nie mówić

Bardzo Ci dziękuję , kupię saszetkowe i jedną granulowaną na spróbowanie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 16:20   #2718
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
wybaczcie mi, że opuściłam nasz wątek
Ale wracam Mam już neta w domu więc bede mogła być z Wami na bierząco.
Wcześniej nie byłam w stanie Was nadrabiać po 2 dniach nieobecności (tyle produkujecie), aż w końcu odpuściłam.

BARDZO się cieszę, że wątek nie wyginął

W skrócie co u nas...
Przemko gada coraz więcej (tu mam na myśli nasze słowa). Ostatnio powiedział nawet "Nodi chodź" - wrzucił pieskowi do miski jakiś otwieracz i chciał, żeby piesek go zjadł . A wczoraj widział ciocię chrzestną na skype i potem przez resztę dnia podchodził do komputera i wołał "ciocia ciocia"
Stwierdzam, że nasze dzieci weszły teraz w przezabawny wiek
Ciągle nosi pampersy. Ale mnie bierze, żeby go uczyć wołać siusiu. Nie wiem tylko jak się do tego zabrać. Macie jakieś sprawdzone pomysły??
Zębów mamy już dużooo. Na pewno do 5 włącznie, czy coś się wykluwa dalej to nie wiem bo ciężko mu zajrzeć w paszczkę. Oczywiście sam chce myć ząbki... Z tym, że zamiast szorować to on szczoteczkę gryzie. A ja muszę zaakceptowac ten stan rzeczy bo nie da sobie odebrać szczoteczki.
Od wczoraj mam nową funkcję "konika". Przemko spycha mnie na podłogę jak siedze na sofie, po czym próbuje wejść na moje plecy. No to go kładę na tych moich plecach on trzyma się moich ramion i jazda... Ubaw po pachy, tylko moje kolana gorzej to znoszą.
(...)
Ada, Zgubo

dla Przemka

Mój Kubuś też gryzie szczoteczkę, masakruje ją niemiłosiernie, więc są Jego szczoteczki - do masakrowania i moje - którymi ja myję Mu zęby , polecam taki sposób

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry kochane

wpadam żebyście o nas nie zapomniały czasem
Na razie niestety na regularne odwiedziny ani sił ani czasu nie mam więc musicie mi wybaczyć
, zapomnieć o Was? No coś Ty Buziaki dla Was

Cytat:
oj też takiego mam...ale jak zaczął po 22 wiercić to od razyu moje stopy pognały do niego
(...)
Szkoda moich nerwów

gratulacje

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-30, 16:25   #2719
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
adaikaka witaj, kupe lat Cie nie było
fajnie że u Was wszystko w porządku, potomka na razie tylko planujecie czy juz próbujecie
a z metamorfoza to może rzuc fote a my pomożemy
EDIT widze że juz wrzuciłas ale ja tego posta poł godz chyba pisałam :/

mi sie bardziej w dłuższych włoskach podobasz, ale to może przez to cięcie jakie masz na pierwszej fotce (jakoś mi sie nie widzi) a na fotce z wigilii fajnie wyglądasz
kasztan myśle pasowałby, wogóle jakiś ciepły odcień
dziewczyny zaraz Ci doradzą bo sie lepiej znaja, a na pewno umieja to w słowa ując
No właśnie pewnie długość po obcięciu moich porozdwajanych końcówek bedzie taka jak na pierwszym zdjęciu niestety Miałam ochotę na jakąś totalną metamorfoze choć wiem, że w dłuższych włosach mi najlepiej... Rozmyślam natomiast nad krótszą grzywką taką na bok

Jeśli zaś chodzi o potomka na razie myślimy nad jego stworzeniem. Działać zaczniemy (jak się zdecydujemy) tak jakoś sierpień/wrzesień... żeby urodził się naj/czerwiec...
Doświadczyłam tak jak Wy jak to jest być na mecie w dwa najgorętsze miesiące i dziękuję Zdecydowanie we wakacje bardziej mi się widzą spacery z wózkiem niż z brzuszkiem Poza tym we wrześniu 2012 planuję wysłać mojego pierworodnego do przedszkola co by nabierał umiejętności kontaktów z dziećmi (bo teraz niestety nie ma kolegów w swoim wieku w okolicy)... A ja akurat wtedy mogłabym wszystko jakoś ogarnąć
takie tam plany/marzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 16:37   #2720
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Tylko pozazdrościć
Zdrówka

Cytat:

Jak ja nie lubię takich ludzi. Na szczęście mamy za ścianą takiego sąsiada, że jak robi remonty to zawsze pyta czy może wiercić i o której, żeby Zuzi nie budzić.
(...)
Ja też nie lubię takich ludzi

Cytat:
dla sąsiada,też sobię porę obrali na remonty
Myślisz,że mogą iść piątki,czy to te,które już wyszły i się rozpychają?
biedny Kubuś.
No
Piątek nic nie zapowiada, chyba trójki się rozpychają.

Cytat:
No to mnie pewnie wkrótce też to czeka
Na szczęście Przemko zasypia sam w łóżeczku ze swoim "dziumdziokiem" (poduszeczką którą przytula i dziumdzia jej rożki. Wy walczycie z cumlami a ja bede toczyć bój z dziumdziokiem )
Dziumdziok Ty pierzesz codziennie tę poduszkę?

Cytat:
Njapier na sankach pojechalismy na działkę, Bartosz pojeździł po górkach /zaspy mamy straaaszne/, zrobilismy orzełka na śniegu ... potem małż poszedł do domu, a my na nóżkach jeszcze spaerowaliśmy i doszlismy do wujka - Bartoszka zwabiły kury jak je zobaczył to zaczął tak piszczeć, krzyczeć, ze aż sie przestraszyłam Ciocia nas zobaczyła przez okno i musielismy wstąpić na herbatę
(...)
ehhh dla sąsiada ... to juz chyba nie pierwszy raz
A u nas nie ma śniegu, ale dobrze, bo sanek nie mamy
Hehe

I najgorsze, że pewnie nie ostatni

Cytat:
mykam , bo smęce i smęce i napewno macie dosc
pa
Ale o co chodzi?

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-30, 16:46   #2721
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

Dziumdziok Ty pierzesz codziennie tę poduszkę?
Poduszkę suszę jak tylko się da. Piorę ją raz na jakiś czas. A tak to poszewke zmieniam codziennie. Dobrze że mam 2 sztuki na zmiane
Próbowałam go przekonać do pieluchy jak tak lubi dziumdziać. Ale pielucha to jednak nie to samo...
Stary 2011-01-30, 17:36   #2722
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Poduszkę suszę jak tylko się da. Piorę ją raz na jakiś czas. A tak to poszewke zmieniam codziennie. Dobrze że mam 2 sztuki na zmiane
Próbowałam go przekonać do pieluchy jak tak lubi dziumdziać. Ale pielucha to jednak nie to samo...
Ba

H. MacLeod

.
Stary 2011-01-30, 17:42   #2723
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
mnie chyba zapychał, choć pewności nie mam ze to on, dlatego szukam typowego do twarzy, moze bedzie mniej komodogenny.

Cytat:
ja aktualnie maziam sie tym kremem brazujacym Olay -delikatnie widac
a czasem na noc smaruje balsamem brazujacym Dove tak przy okazji jak na cialo daje- nie mam po nim zadnych wypryskow
ale na lato tez musze jakis samoopalacza kupic bo nie opalam buzki i potem sie odcina od reszty
nawet mysle zeby kupic filtr tonujacy ktory juz daje kolorek -mam chrapke na lekki fluid barwiony Antheliosa spf50
chyba kiedys miałam próbkę Antheliosa spf50,
miałam też barwione te, no, zapomniałam... aa svr, ale one strasznie gęste były, konsystencja jak dermacol prawie, no może ciut lżejsze, ale maskę robiły

Cytat:

I jak się jeździ?

Znajomych nawet nie skomentuję

Miłej niedzieli
całkiem całkiem, chociaż boje sie za każdym razem jeszcze

znajomi niepoważni, naprawdę.

współczuję nocki, może dzisiaj się wyśpisz
Stary 2011-01-30, 18:10   #2724
UnholyOne
Ola-Unhola

Nie no za bardzo się za Wami stęskniłam, żeby tak zniknąć.
U mnie dalej trochę zmartwień, ale nie mam na razie na to wpływu

Stary 2011-01-30, 18:38   #2725
katarzynka00
Zakorzenienie

Aniu, od wczoraj nie zdążyłam pogratulować Juniora.Jest bossski, malutki i piękny

Skoro do 5 są mleczaki to mamy komplecik

Też się pochwalę że Laura mówi kocham cię, a właściwie kołamci
Woła na wuja juła i na daj dać i takie tam różne swoje.

Adaikaka

Zapomniałam co to jeszcze miałam wtrącić
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 18:53   #2726
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie ze jestes , pusto bez ciebie było

niech zmartwienia idą precz
Stary 2011-01-30, 19:36   #2727
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Iwonkawspółczuję nocki i tego jak się czujesz
Dobrze,że wirusisko z Zuzią lżej się obeszłoA kaszlesz,gardło dalej Cię boli?Może jednak przejdź się do lekarza
Zdrówka

Gardło boli tylko w nocy i cała szczęka.
Nie pamiętam kiedy byłam tak przeziębiona.

Cytat:
Hej
Ja jak jestem chora dobrze śpię po aspirynie.
Dobrze że Zuzia jakoś się trzyma

Cytat:
przepraswzam za przekręconego nicka
Nie gniewam się

Cytat:

Zdrówka
mi też nie lepiej, kaszel mnie strasznie męczy :/
To już dziś trzymam

i wzajmnie

Cytat:
No właśnie pewnie długość po obcięciu moich porozdwajanych końcówek bedzie taka jak na pierwszym zdjęciu niestety Miałam ochotę na jakąś totalną metamorfoze choć wiem, że w dłuższych włosach mi najlepiej... Rozmyślam natomiast nad krótszą grzywką taką na bok
Grzywka to dobry pomysł

Cytat:

Cytat:
całkiem całkiem, chociaż boje sie za każdym razem jeszcze

znajomi niepoważni, naprawdę.

współczuję nocki, może dzisiaj się wyśpisz
Dobrze, że jeździsz. Ja rok po zdaniu prawka praktycznie nie siedziałam za kierownicą.

Cytat:

No ja myślę, że bardzo

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Skoro do 5 są mleczaki to mamy komplecik

To macie już 20 ząbków? My na 5 nadal czekamy

słodkie to prawda?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 19:52   #2728
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
To macie już 20 ząbków? My na 5 nadal czekamy

słodkie to prawda?
tak jakoś z tego wynika.

słodkie słodkie.Tym bardziej że mówi to jak leżymy na łóżku albo jak si tuli
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-30, 20:31   #2729
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Będę pisać, będę

To masz jednego łobuziaka z głowy, chociaż na chwilkę Odpoczniesz chociaż w połowie

Taa,ledwo zniknął,a ja już tęsknię

Cytat:

Moje dziecie śpi, zasnął dopeiro po 14, bo bylismy na rodzinnym spacerku i troche sie przedłuzył

i to jeszcze niewidoczna kropka

no widzisz ... wiedziałam, ze zapomniałam o kimś cieszę sie, ze u Damiana to nie złamanie oby jak najszybciej się zagoiło

za wizytę
Po takich wojażach na śniegu,ciepła herbatka jak najbardziej wskazana

to tylko rutynowa wizyta po zabiegu

Cytat:
Dziewczyny może Wy mi coś doradzicie??
Moje włosy aż krzyczą żeby coś z nimi zrobić (rozdwojone końcówki).
Teraz sięgają mi do łopatek mniej więcej, ale sa ścieniowane. Moja twarz bardziej zalatuje mi na okrągłą...
Najlepiej wyglądają jak są wyprostowane prostownicą... Naturalnie są bardzo niesforne i powykręcane w każdą stronę.
Tak bym się odmieniła jakoś ale totalnie brak mi pomysłu. Kolorek też bym sobie na nie wrzuciła... Kusi mnie coś z odcieniem bordo/kasztan...
Poniżej wrzucam fotki i gdybyście mogły mi coś zaproponowac byłabym Wam dozgonnie wdzięczna

P.s. To ostatnie to z tegorocznej (przepraszam, zeszłorocznej ) wigilii z moim przystojniakiem
Ja chyba nie nadaję się do doradzania ale ładna z Ciebie mamusia

Cytat:

żeby nic nie wyhodowali

Kochana,co do tego grzyba,to wiem tyle,że można potraktować go jakimś specjalnym środkiem(wiem,bo moja koleżanka,też miała problem właśnie z grzybem i wymalowali to środkiem grzybobójczym i teraz nie majątylko robili to latem,jak było ciepło,bo szybciej schło i można było pootwierać okna,bo ponoć strasznie śmierdzi taki środek )

Cytat:

Dobrze,że jesteś
niech te zmartwienia idą precz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

dla Laurki.

Ciekawe jak tam angy po balu?

Stary 2011-01-30, 20:42   #2730
Wojtusia
Zakorzenienie

ja ide spać, podczytuje was, ale nie chce mi sie pisać nic, oczy mi sie zamykają...

Kasiu, gratuluję pięknego nowego słówka Laurki cudnie uslyszeć jakie coś z ust dziecka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości