|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;19281487]Dzięki
![]() Końcówki podcinam regularnie. Ostatnio byłam tak z 1,5-2 miesiące temu. I właśnie się zastanawiam czy jakoś czegoś nie zmienić, ale chyba będę jednak zapuszczać. Zapuszczam już 2 lata z fryzury na chłopaka ![]() Tylko że ciągle wyglądam tak samo, grzywka na bok spinką. I właśnie nie wiem czy zostawić tą grzywkę tak jak jest czy coś z nią zrobić.[/QUOTE] Z mojego doświadczenia wynika, że może zbyt często podcinasz stąd słabo widzisz ich wzrost. Ja wprawdzie nie mam problemów z rozdwajającymi sie końcówkami i podcinam je raz na 4 m-ce, wtedy widzę, że troszke urosły ![]() Jak mi sie nie chce iśc do fryzjera, a lubię artystyczny nieład na głowie to sama robię coś w tym stylu, ale u fryzjera się nie spotkalam z tym. To sie jakoś nazywa to cięcie?
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... ![]() NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2010-05-14 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
POMOCY! Cieniowanie wlosow
Witam. Mam dylemat poniewaz chce jutro koniecznie wybrac sie do fryzjera pocieniowac wloski. Moje wlosy sa krecone.. ale i tak zazwyczaj je prostuje. od czasu do czasu na kilka dni zostawiam loki. Moje wloski gdy sa krecone siegaja do ramion. Wiadomo jak wyprostuje troszke dluzsze. Po scieciu chce je prostowac i zastanawiam sie czy ladnie beda wygladac niewyprostowane gdy beda az tak pocieniowane. Nie zamierzam ich skracac na dlugosc poniewaz zapuszczam wlosy. Prosze o odpowiedzi na moje pytania i o POMOC
![]() Dodaje tez fotki jak ta fryzura mialaby mniej wiecej wygladac ![]() Na trzecim zdjeciu jest taki ,,trojkacik" wyciety na boku, co o tym myslicie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Przyczajenie
|
Dot.: POMOCY! Cieniowanie wlosow
też mam kręcone w miarę, może nie sprężynki ale jednak jak miałam właśnie tak mocno wycieniowane wymagały prostowania, ale jak wstaniesz za późno to jedynie grzywka i pare najkrótszych kosmyków z samej góry i będzie ok ^^
ja czasem uzywałam jakiejs gumy do włosów którą na szybko wgniatałam i był taki "artystyczny nieład" i tez wyglądąło świeetnie mimo niewyprostwania ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Do losek78.
Ja nigdy nie pozwalam fryzjerce na układanie i suszenie włosów suszarką brr........Wyglądałaby jak snopek siana. Po podcięciu zawsze siadam sobie na wolnym krzesełku, czekam ok.15 minut jak wyschną i do domu. Moja fryzjerka tylko lekko spryskuje włosy spryskiwaczem i podczas strzyżenia ugniata pasma i sama widzi jak włosy się układają. Żadnych suszarek i szczotek. Ja się nigdy nie czeszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
mysle ze krecone + cieniowanie to super pomysl,mam kolezanke z takimi i wyglada po prostu cudnie. wlosy u góry sa lzejsze i ładnie jej sie układaja, stosuje tylko odzywke z patnene(nie wiem jak sie pisze;p) do kreconych.
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Super dzieki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w końcu pŁaci sie i mozna wymagac na razie zapuszczam
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Oj ja też mam problemy z obcięciem. Raz chciałam zrobić grzywkę i fryzjerka mi odmówiła... także nigdy nie spróbowałam i teraz powróciła do mnie ta zachcianka
![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1270732926 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1271083773 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
przy kreconych wlosach grzywka wymaga duzej uwagi i pracy na codzien - przynajmniej ja tak mialam - codziennie prostowalam bo odstawaŁa wiec w koncu ja zapusciaŁam i na razie mi za nią nie tęskno
![]()
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam grzywkę, chociaż mój fryzjer powiedział, że jej mieć nie powinnam ale ja mam to w gdzieś. ![]() A poza tym ostatnio stwierdziłam, że nie będę odwiedzać żadnych fryzjerów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Obejrzałam Twoje zdjęcia i - to moje subiektywne zdanie - jestem przeciwna grzywce. Podejrzewam, że nie będzie Ci ładnie (ale moge się mylić, stąd propozycja podpięcia). Możesz pocieniowac włosy na długości (choc nie wyglądają, by tego potrzebowały) lub podciąc końcówki, skoro chcesz koniecznie iść do fryzjera. Na pewno przydałoby sie im nieco więcej nawilżenia - wyglądają na nieco suche ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A gdzie dokładnie jest ten fryzjer? Masz jakiś numer telefonu? Ja też mam problem z moimi kręconymi włosami. Z powodu matury ich nie podcinałam (głupi przesąd) i teraz czas coś z nimi zrobić, dlatego szukam fryzjera, taniego i takiego co zna się na loczkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
już po fryzjerze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
zgadzam sie.. sama mam kręcone i nie wyobrażam sobie zeby były niewycieniowane.. wystarczy wyprostować grzywke wgnieść piankę (5 minut roboty) i jestem gorowa do wysjcia. wlosy są lekkie i sie ukladają calkiem fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
pokaz zdjecie jak juz bedziesz po
![]()
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
to wsyztko zalezy jaki dokładnie masz włosy i na jakiego trafisz fryzjera.
Może się zdarzyc że będziesz miała jedno siano, albo pięknie pokręcone włoski. Jesli masz poddantne teraz efekt może byc fajny, wstaw fotkę chętnie zobacze efakcik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Tak wyglądam po obcięciu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ślicznie!! Wogóle śliczna z Ciebie dziewczyna. Włoski boskie kolorek i skręt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
uuuhuuuhu;D swietnie ;D a tobie sie podoba ?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
To pytanie do mnie?;> Jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
widzisz mówiłam ze bedzie super
![]()
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
ewalucja to naturalny skręt ;o;o
chciała bym taki a mam proste... naprawde ideałłł!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
karmazynka99 tak naturalny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
kolezanka pocieniowala mi wlosy , co prawda nie zdązyŁam zaprotestowac gdy wzieŁa degażówki ale mam degazowane tylko końce, troche z obiętosci ubyLo i Łatwiej sie kręcą ale loki są takie luźne - raczej fale i zawijasy , szybciej schną i niej est mi tak gorąco , obyŁo sie bez suszenia i modelowania na szczotce (uff )
wiem ze degazowanie nie jest zalecane chyba do kręconych(?) no ale coż , następna wizyta za 3 miesiące ( o ile będą sie dobrze ukŁadac )
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
nie jestem zadowolona w 100 % - , wiem ze nie dla mnie degazowki
![]() - tak mi bylo gorąco , ze nie dalam rady czekac na innego fryzjera a wlosy mam suche po farbie ( szampon joanny multi , czekolada- okropieństwo ) i dodatkowo chcialam sie pozbyc starych pasemek wiec przy tym cieniowaniu udaŁo sie pozbyc duzej czesci tych pasemek , mam duuużo wŁosow to troche z objętości ubyŁo , wlosy po porannej regenarcji odzywką joanny b/s takie fotki , robilam sama i nie za wiele chyba widac ,
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Mnie się podoba
![]() ![]() Masz je też wystopniowane? oprócz wycieniowania?
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
chyba tak , chodzi o to ze są warstwy tak ? wczesniej tez tak mialam tylko bez degażowek i efekt byl fajniejszy - wlosy byŁy swietne prawie przez 4 miesiące ale teraz nie chcialo mi sie jechac do mojego frzyjera
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... ![]() NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2010-06-16 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.