|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Myślicie że mogłabym cieniować na wilgotnych? Na suchych chyba nie czuje się na siłach, najwyżej będę w ten sposób robić poprawki...
W ogóle ja chyba wiem czemu włosy mi się schodzą w taki trójkąt - pierwsza warstwa nad karkiem jest węższa, bo mam wygolone boki. Wygląda to tak mniej więcej, że obszary otoczone zielonym patrząc z tyłu są obcięte na jeża: http://imageshack.us/photo/my-images...hflfhblqw.jpg/ Muszę na to bardziej zwrócić uwagę jak teraz będę cięła, żeby uniknąć tego efektu, tylko jak? ![]() Może powinnam zrobić mniejszą różnicę między tą spodnią warstwą a następną?.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Ekhm miałam wrzucić fotę mojego cięcia. Rozpacz normalnie. Chciałam tylko przyciąć końce i nadać kształt, a skończyło się na solidnym skróceniu.
Najpierw kobieta zrobiła mi coś kosmicznego, a potem poszłam poprawiać. Oczywiście, nie dało się tego tak do końca uratować, więc jest jak jest. Za 2-3 miechy podobno będzie lepiej. Suuuuper ![]() Jak widać moje włosy dużo straciły na tych operacjach. Ech ![]() Po kolei foty: 1 przed cięciem 2 po pierwszym cięciu z tyłu 3 4 5 po ostatnim cięciu Może coś z tym jeszcze zrobić, czy faktycznie dać spokój? Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2013-09-23 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | ||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Przepraszam, poirytowałam się straszliwie... Po prostu nie rozumiem, jak można w ogóle nie brać pod uwagę tego, na czym się pracuje. To jakby chcieć z plasteliny zrobić tłuczek do mięsa! Własnie Twój nick coś mi mówił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A czy możesz robić na wilgotnych? Moja odpowiedź zawiera się w pytaniu: czy na co dzień nosisz włosy wilgotne? Cytat:
Jeśli jednak to Ci pasuje, to po prostu nie dopuszczaj do tego, by włosy z karku tak mmocno odrastały od reszty. Wówczas nie będzie ogona, ale delikatny zarys U. Czyli dokładnie jak napisałaś - mniejszy odstęp między warstwami ![]() Wcale nie rozpacz. Daj im czas na oswojenie się z długością. Cytat:
Nie pieklimy się, bawimy się tym, co mamy, dopieszczamy. Będzi coraz lepiej ![]() A ja będę się przyglądać, bo w przyszłym tygodniu powinnam wrócić na pielęgnację ![]()
![]() |
![]() |
#755 |
Raczkowanie
|
Tak, alterra z granatem.
Po prostu boje się, że jak będę ciąć na suchych to wyjdzie mi krzywo ![]() A jednak jak się zwilży i rozczesze łatwiej jest kontrolować to czy tnie się prosto, zwłaszcza swoje własne włosy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety, jak podrosną pewnie będę musiała udać się jeszcze do fryzjera :/ Już się cieszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie i tak przez 2-3 miechy planuję nie spotykać się z nożyczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sobotę rano idę do fryzjera, chłopaka który w rozmowie wydawał znać się na rzeczy, zobaczymy co z tego wyniknie ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-01 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Odczekaj, a potem sprobuj sama. Ja sie ciachnelam wlasnorecznie metoda ''ponytail cut'' znaleziona tu na forum, i znacznie lepiej moje wlosy teraz wygladaja. Znowu sie leciutko przytne za jakie 6-8 tygodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#762 |
Rozeznanie
|
cześc
![]() Przejrzałam już kilka stron tego wątku i mniej więcej wiem, jak powinno wyglądac obcięcie kręconych włosów. Ja jednak ciągle nie jestem pewna, co będzie dobre dla MOICH włosów. Od pewnego czasu stosuję prawie-cg i skręt powoli się poprawia. Mam ciągle problem z pasemkiem przy samej twarzy i klapniętym tyłem - tym tu na pewno przyda się cieniowanie. Nie wiem jednak co na to reszta moich włosów - czy nie zaczną się bardziej skręcac. Moje obawy wynikają z tego, że kilka lat temu chciałam wzmocnic skręt z tyłu (wtedy były tam całkowicie proste) i wycieniowałam je, ale tył się nie zmienił, a przód dostał małpiego rozumu. I, jeżeli jednak wycieniuję, to dwie warstwy wystarczą? I jakie różnice długości powinny między nimi występowac? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Po pierwsze, doprecyzuj pytanie, bo naprawdę mam mętlik ![]() Po drugie, pogódź się z tym, że natura nie jest równomierna i zawsze będzie jakaś część o słabszym skręcie. Tak już po prostu jest, ale to własnie stanowi o pięknie naszych włosów. Po trzecie, zrób jak najwięcej warstw. Jeśli przytniesz jedynie tak, jak napisałaś, to po prostu odsłonisz spód. Będzie jednak wisieć smętna kita, a nie o to chodzi. Zmierzamy do uzyskania burzy loków, a te widać lepiej, im więcej jest warstw. Różnice winny być mniej więcej równe. Dlatego włosy tniemy na sucho. Widać, że Twoje włosy zwijają się w rulony, ale nie widzę poszczególnych loków, co trochę utrudnia mi ocenę, gdzie powinna kończyć się najkrótsza warstwa. Na tę chwilę proponowałabym zostawić ją na poziomie brody i jechać ze spodnimi niżej. Nie schodź z długości. Mogłabyś zamieścić zdjęcia lepszej jakości?
![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
Witam was serdecznie. Ja mam taki problem że mam włosy kręcone ale bardzo bym chciała mieć proste;/ ale niestety nic sie z tym jednak nie da zrobic nie da sie tego naturalnie zamienić więc ciągle je prostuje, i niestety aktualnie są bardzo zniszczone od tego. Wiec postanawiam je ściąć na kródko... Chcem je sciać za brode, ale nabardziej bym chciała na całkiem kródko... ale się boje że to może nie wyjść ... i że będe wyglądała jak jakiś cyklop... ;/ więc wysyłam wam moją fotkę i 2 fotki tych fryzur co chcem sobie zrobić... I czekam kobitki na wasze rady.... aaa i jeszcze jeden problem aktualnie mam wygolony prawy bok, i chce go zapuścić .... a z tym to jest mega problem.... Prosze was o pomoc, jakie macie dla mnie rady z góry dziękuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle - dzień dobry dziewczęta, "trochę" czasu mnie nie było i dość dużo się zmieniło ![]() Włosy obcinałam sobie sama "kucykowo" - czyli pochylamy się, włosy do przodu, w kucyk i ciach ciach ![]() ![]() I tu moje pytanie - czy da się kucykowo ściąć włosy jeszcze krócej i czy to będzie miało sens czy krócej niż do brody do już się robi jakaś masakra? Obecnie najdłuższą warstwę mam taką, że nie dotyka ramion, może jutro zrobię jakieś zdjęcie o ile będę miała czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mam iść do fryzjera, i chcem sobie ściać włosy na bardzo kródko co o tym myślicie... wiecie chciałabym zaskoczyć wszystkich swoja nową fryzura, ale sie obawiam że mi nie wyjdzie ta fryzura z powodu kręconych włosów.... co o tym myślicie?? prosiłabym o szybkie komentarze
![]() ![]() ![]() Ps. Oczywiście chce zostać przy swoim naturalnym kolorze czyli (prawie) czarny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |||||||
|
Cytat:
Cytat:
Czego zatem konkretnie się obawiasz? Że fryzura nie wyjdzie? a która konkretnie ma być? Ta blond krótka? Bo ta i owszem, wyjdzie i na kręcone się nadaje. Ta dłuższa potrzebuje nieco bardziej zadbanych włosów. Cytat:
Zdjęć w wątku jest sporo, a ta blond mnie się podoba i moim zdaniem do Ciebie pasuje. Licz się z tym, że strona dłuższa będzie wymagała codziennej stylizacji, ponieważ ma być lekko, ale i sztywniej zarazem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przemyśl jeszcze tę sprawę, dobrze? Moim zdaniem metoda kucykowa ma sens, póki da się złapać wszystkie włosy. A zdjęcia się przydadzą ![]()
![]() |
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
Eloe 77 - ściełam jednak wczoraj włosy na kródo... na ten blond... no i niestety.... kręcą się, grzywa faluje, a na czubku robią się loki...tylko z tyłu głowy przynajmiej są w miare proste, więc nie mam wyjscia i musze i tak i tak prostować włosy.... no cóż mój błąd... może jak mi podrosną do boba to już mi se lepiej bedą układać i nie bede musiała prostować... Czekam z niecierpliwością hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie, lokatora chyba nie mam jeszcze aaaaleeee... wszystko przed nami. Obecnie włosy są takie i nie narzekam na nie. Da się z nich bardzo ładny skręt uzyskać ale co z tego, skoro facet przyjdzie, wyczochra mnie i ot tyle z tego było ![]() ![]() Zdjęcia też wrzucę ale mój zdolny upchnął gdzieś kabel do aparatu ![]() Trochę się obawiam ścinania kucykowego na krótko bo boję się, że wyjdzie mi irokez na środku głowy ![]() A chciałabym ściąć najkrócej jak się da ale z sensem bo wolę mieć krótkie włosy ale już naturalne i ze ściętą jak największą ilością farby |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#770 | ||||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoich blondów pozbyłam się w 9 miesięcy, naprawdę do wytrzymania przy jasnych końcówkach i bardzo ciemnym naturalnym odroście ![]()
![]() |
![]() |
#771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja się trochę zrobiłam sknerą jako kura domowa i na fryzjera zwyczajnie szkoda mi kasy ![]() Z rośnięciem niestety nie ma rewelacji bo od maja sypią mi się totalnie włosy i nie mam pojęcia, jakim cudem jeszcze nie wyłysiałam bo za każdym razem wyjmuję solidną garść włosów z wanny a teraz mam z 3 razy krótsze niż przedtem... A odrosty strasznie mnie denerwują bo totalnie gryzą się te kolory, mój naturalny popielaty blond z rudym - masakra ![]() Tylko właśnie obawiam się, że kucykowo obcinając się na krótko zostanę z 2cm górą na czubku głowy, co będzie stało, a dół będzie do połowy szyi... Dlatego szukam jakiegoś innego rozwiązania i metody bo sama nie umiem nawet za pomocą 10 luster obciąć tego sensownie a boję się, że jak Marcin to zrobi to potem mi tylko na jeża zostanie opcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
przepraszam Eloe, jednak pisanie postów w środku nocy nie jest dobrym pomysłem
![]() w skrócie chodziło mi o to, że kiedyś miałam dużo krósze włosy i po wycieniowaniu przód dziwnie odstawał (teraz uświadomiłam sobie, że fale nie miały miejsca, żeby się pojawic), a tył był zupełnie prosty. Ale kilka dni temu poszłam do fryzjera. Cięła mnie jakaś stażystka, która przyprawiła mnie o drżenie rąk, gdy patrzyłam, co robi z moimi włosami, ale z efektu jestem zadowolona ![]() Najkrótsza warstwa na mokro sięgała za brodę, ale teraz włosy tak się skręcają, że są o 1/3 krótsze ![]() Bardzo dziękuję za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |||||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
Dot.: fryzura dla kręconych włosow?
hej. wy macie chociaż kręcone włosy a moje to jedno wielkie siano i szopa. Muszę chodzić w związanych włosach bo inaczej się nie da.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
cięcie cieciem - najwazniejsza pielęgnacja! bo te szopy i przesuszone wlosy poprpstu sa katorgą! jednak proste wlosy z natury wymagaja mniej pielęgnacji!
![]() ![]() a co do cięcia- ASYMETRIA przede wszystkim. jedna strona krotkaaa druga poldluga od dobrych paru lat - sprawszna fryzjerka. juz zna wlosy na pamiec ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
|
Blimssien cięcie jest elementem pielęgnacji. Jeśli włos jest nieprawidłowo obcięty, to nie ma szans nawet najlepsza pielęgnacja.
Nadto proste włosy również potrzebują umiejętnej pielęgnacji, więc to czy mamy kręcone czy proste nie zakłada żadnej reguły. Mogą być proste, ale o sporej porowatości, mogą być kręcone o niskiej porowatości i wówczas sztuka jest optymalne dobranie produktów.
![]() |
#779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak najbardziej sie z toba zgadzam ! ze obciecie sklada sie na pielegnacjE! na kazdy rodzaj wlosow inna pielegnacja! i tyle! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.