|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy
Bardzo dziękuję
![]() W piątek idę do fryzjerki. Zobaczymy co popełni na tych moich sierotkach. Pozdrawiam z włosami jeszcze naolejowanymi po nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nakładanie oleju na spodnia warstwę po myciu to zawsze ryzyko obciążenia - musisz wypracować ilość i sposób aplikacji. Warto zatem spróbować w dni, gdy nie wybierasz się nigdzie. Koniecznie się pokaż po cięciu!
![]() |
![]() |
#873 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Myślisz, ze tak jest ok? Fale miejscami są spore, ale niektóre pasma się nie reanimowały. Zdziwiło mnie, że najmocniej skręciły się włosy przy samej twarzy - te przejechane olejkiem i to dość mocno (podobną sytuację mam podczas olejowania - przejechane olejem włosy pięknie się wywijają - te przy twarzy i na spodzie). Fotki najwcześniej w poniedziałek, bo wtedy wrócę z weekendu, pochwalę się na pewno ![]() Pozdrówki |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |||||||
|
Cytat:
Moim zdanie w miarę upływu czasu pielęgnacyjnego włos zacznie się skręcać nieco wyżej. Warto go do tego zachęcać. Cytat:
![]() Do tego skład mógł włosom nie odpowiadać - polimer był za silny, nie miał towarzystwa humektantów albo emolientów. To wszystko ma niebagatelne znaczenie, dlatego trzeba szukać. No i jeszcze jedno - włosy niewłaściwie pielęgnowane nie będą chciały się układać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A może być i tak, że wreszcie dostają to, czego potrzebują i reagują zgodnie z naszymi oczekiwaniami ![]()
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-09-12 o 10:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
proszę o radę drogie wizażanki, czy wlosy kręcone można obciąć w tak zwany v-cut? czy nie będzie to wyglądać źle? od jakiegoś czasu zabieram się do fryzjera ale nie wiem dokładnie czego chcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle, jeśli zapuszcza się włosy, to co ile potrzebne jest podcinanie końcówek? i czy jest to konieczne? ![]()
![]() |
![]() |
#877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Końcówki powinno się podcinać co 3-4 miesiące, alb jak zauważysz, ze zaczynają się rozdwajać... jak nie obetniesz, to będą się rozdwajać dalej i dalej.... Lepiej odżałowac te 2 cm i mieć zdrowe rosnące włosy, niz hodowac połamane... widziałam bloga dziewczyny, której przez 3 lata nie udało się zapuścić włosów, bo wciąż się łamały... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
a ja wciąż nie dostałam odpowiedzi na moje pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
Obciąć zawsze można, ale moim zdaniem ładniej wyglądają obcięte w U.
Nie dałaś fotki poglądowej, nie wiemy jak bardzo się kręcą, jak mocno są pocieniowane. ... z fusów nikt nie wywróży, czy Ci będzie ładnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
Eloe, kilka pytań do Ciebie zamieściłam TU, bo raczej z dziedziny stylizacji i pielęgnacji niż cięcia... ale chyba przepadły w gąszczu innych postów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
|
A ja odpowiedziałam tu
![]()
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny . Ja tez proszę o radę dt , obcięcia włosów bo nigdy nie miałam konkretnego pomysłu jak obciąc włosy i wychodziło z tego tyle , że podcinałam końcówki. Zawsze miałam ochote na wycieniowanie włosów od góry , ale nie starczyło mi nigdy odwagi na to , Jak myślicie czy to dobry pomysł ? Wrzucę kilka zdjęc , wiem , że moje włosy są strasznie zniszczone , ale przymrużcie na to oko .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
wykropkowana ´
mi sie wlosy bardzo podobaja ![]() Bylam u fryzjerki, ktora jest sluchajaca. I podciela tak jak sugerowalyscie. W prawdzie na mokro i potem wysuszyla na szczotce, musze nad Nia popracowac. Nastepnym razem bede postulowac o obcinanie na sucho. W zielonej bluzce - wlosy kilka dni po obcieciu. W kondycji wyjazdowej, czyli pielegnacja minimum - odzywka, bd für mama, olejek kneipp mandelblüten Zwykle ciecie a wlosow wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Więc na razie ścinam tylko końcówki , kurde zazdroszczę wszystkim którzy mają fryzjera w rodzinie . Jeśli się zdecyduje na cieniowanie wrzuce jakieś zdjęcia .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
|
![]()
witam. mam dylemat...
mam kręcone włosy , są one do ramion. skręt przypomina sprezynki, i mam tych włosów baaardzo dużo. taka czupryna kręconych.. ale mam z nim taki problem... jak są mokre to jest wszystko ok , ale jak wyschna to na mojej glowie tworzy sie "choinka", albo coś typu trójkąta. Czyli u nasady sa przyklapniete a przy samych ramionach rozpraszają się... i wtedy wygladam .... matko boska.. ![]() ![]() ale chcialabym nosic rozpuszczone loczki, i mam takie pytanie. Czy jak bede zapuszczac sobie włosy az beda takie, hmmm, no przynajmniej za łopatki, to jak beda one wygladaC? czy nadal bedzie efekt choinki? czy moze pod wlywem ciezaru włosów beda one przyklapniete na dole? ?? prosze o pomoc. chce je nosic rozpuszczone !! ![]()
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Dot.: krótkie kręcone włosy mam już ich dosyć!
Witaj!
Moja siostra miała kręcone sprężynki i gdy dorosły jej do łopatek to faktycznie prostowały się u nasady. Przypominało to bardziej odwrócone U, ale przyznam, że wyglądała świetnie. Niestety, nie ma szans przewidzieć jak będzie u Ciebie. Nie wiem też, jaki masz kształt buzi oraz czy taka fryzura będzie Ci pasować. Ponad to o długie kędziorki musisz bardzo dbać, ładnie wyglądają podkreślone pianką do loków. Długie, kręcone włosy niestety, lubią się niszczyć no i zapuszczanie trwa baaardzo długo, co pewnie wiesz. Próbowałaś unosić swoje włosy u nasady jakimiś kosmetykami? Ewentualnie możesz pójść w druga stronę i je obciąć. Dobrze wycięte naturalne loki wyglądają moim zdaniem rewelacyjnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#890 | |||||
|
Cytat:
Bok jest ok, teraz chodzi o to, by taki efekt był na całych włosach. Do tego - nie rozczesuj suchych włosów! Zrobiła się miotełka miast loków, a widać po kształcie miotełki, że są loki. A jeśli jeszcze poprawisz pielęgnację, to w ogóle będzie cudownie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
By nie było takiego efektu cieniujemy suche włosy warstwowo. Cytat:
![]() Cytat:
Im cięższe włosy, tym większe przyklapnięcie na górze, nie na dole. Ale to tez nie jest regułą.
![]() |
![]() |
#891 |
Przyczajenie
|
Kręcone z grzywką!
Spójrzcie jak genialnie wygląda ta dziewczyna. Włosy mocno kręcone z grzywką... jezu ile ja bym dała za wizyte u jej fryzjera...
http://static.shwrm.com/215524101794...3507b30636.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kręcone z grzywką!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#893 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
|
Mnie tez się nie podoba. Nastroszone i suche te włosy jak u miotły. To stanowczo nie to.
![]() |
#895 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() właściwie wygladam normalnie dopiero po 4 dniach od mycia, ale wtedy wydaje mi się, że jestem tak strasznie brudna, że coś mi się tam zalęgnie. Edytowane przez foamclene Czas edycji: 2012-10-12 o 07:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | ||
|
Cytat:
Olej możesz mieć niewłaściwy. Mycie odzywką to nie odżywianie, wiec porządna odżywka konieczną jest. Cytat:
Napisz, co stosujesz.
![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Witam,
Pierwszy raz piszę do Kręconowłosych z prośbą o pomoc, dotychczas tylko czytałam. Jednak nie mam już pomysłu na te włosy. Jeszcze nigdy nie miałam takich długich (nie licząc czasów sprzed 6 klasy podstawówki ![]() ![]() Jak ciąć tył? Na 1 i 2 zdjęciu (zaraz po umyciu, wysuszeniu i ułożeniu z rana) widać że układają się jak chcą a mnie drażni to, że są takie rzadkie na dole i "prześwitują". No i ten krótki przód (cudowny fryzjer z wizją ![]() Czy da się coś zrobić z tym przodem? Jakieś pomysły? Zdjęcia 4,5 i 6 - tak moje włosy wyglądają w ciągu dnia, smagane wiatrem ![]() Może wrócić do długości sprzed roku (ostatnie zdjęcie- oczywiście oddzielone pasmo z przodu...)? Szczerze mówiąc sama bym to już jakiś czas temu zrobiła, ale wiem że Luby woli długie, zresztą zapuszczanie kosztowało mnie dużo cierpliwości ![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Nieznacznie wycieniowałabym, tak żeby najkrótsza warstwa nadal sięgała ramion i nie zabrała zbyt wiele włosów, dół zapewne trzeba byłoby nieco skrócić, żeby włosy wyglądały na bardziej gęste bo cieniowanie zmniejszy trochę objętość. Kształt U, nie V
Przodu chyba nie ma potrzeby podcinać, ale jak chcesz zmiany to rok temu było ładnie - tym razem proponuję bez prostowania / rozciągania pasemek na przodzie ale z upięciem na bok (obciąć do linii brody, skręcą się i skrócą parę cm) (ja po myciu skręcam pasma przy twarzy tzn była grzywkę w rulon i podpinam - to się trzyma tak skręcone po wyschnięciu, efekt: jest krótsze pasemko więc przy twarzy cos się dzieje ale nie leci w oczy) Śliczne włoski ![]() A swoją drogą krótsze też wyglądały ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam żel mrożący Joanny i w końcu coś utrwala moje miękkie loki, co prawda włosy są twardsze w dotyku, ale utrzymują kształt na długo, więc w sam raz na całodzienne hasanie z rozwianym włosem ![]() Mam nadzieję, że żel nie będzie niszczył włosów... A na oddzielające się pasmo z przodu znalazłam patent- zakładam je za ucho i podpinam spinką, wtedy nie widać "luki" we włosach ![]()
![]() |
![]() |
#900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba że taki jest plan ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.