Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-16, 17:21   #901
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9
Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
na zdjęciu sprzed roku włoski przy samej twarzy są mniej pokręcone niż reszta, może to ich natura a może wystarczy, że je założysz za ucho czy poprawisz kilka razy i się prostują?
Chyba że taki jest plan
Nie, to nie było zamierzone Właśnie te włosy z przodu bardzo łatwo się prostują, pewnie tak jak mówisz od zakładania za ucho.

Ogólnie moje włosy są baaardzo miękkie i delikatne, na zdjęciu numer 4 widać jak zachowują się po całym dniu- wtedy możliwe że przeciążyłam włosy olejem, a stylizowane były tylko kremem do loków Pantene.

Wstawię niedługo zdjęcie po stylizacji żelem

Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałe 6 cudów świata

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

gabka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-16, 18:16   #902
klaudek884
Z Krainy Snów

Hej, solidaryzuje się z wami, posiadaczkami cieniowanych włosów. Zawsze mi się takie włosy bardzo podobały aż w końcu w zeszłym roku zdecydowałam się na cieniowanie na całej długości. Wymodelowane bardzo ładnie się układały i faktycznie wydawały się bardziej gęste (mam cienkie, falowane włosy). Niestety po pewnym czasie końcówki na całej długości były bardzo zniszczone, wysuszone od suszarki i bez stylizacji fryzura wyglądała strasznie:/ Teraz zapuszczam, nie suszę, nie prostuję, dbam jak mogę i nie używam żadnych kosmetyków do stylizacji prócz żelu z siemienia lnianego. Muszę przyznać, że brałam pod uwagę ścięcie włosów i ich wyrównanie, a to za sprawą blogów włosomaniaczek, gdzie naczytałam się jakoby cieniowanie było gorsze od włosów prostych...trochę się tym zasugerowałam ale tylko w połowie. Moim zdaniem o włosy proste łatwiej zadbać, jednak takie fryzury moim zdaniem wyglądają nienaturalnie (w końcu włosy rosną wg krzywizny głowy, więc naturalnie okładają się stopniowo, nie kończą się na równej linii). Włosy cieniowane są natomiast podatne na zniszczenia, ale takie fryzury wyglądają naturalnie, lekko i "żywo"
Moje najkrótsze kosmyki obecnie są za ucho, a najdłuższe do łopatek, lubię tą fryzurę, ale muszę pamiętać o zabezpieczaniu końcówek na całej głowie i spinaniu ich na noc.
Mam włosy cieńcie i jest ich nie dużo, a jednak wycieniowane faktycznie dodały im objętości, ale tylko kiedy naturalnie mi się lekko poskręcają, proste wyglądają jak strąki.
klaudek884 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-19, 20:47   #903
daria_z
Raczkowanie

Czego używacie do cięcia, w sensie jakich nożyczek? Na co zwracacie uwagę? gdzie kupujecie?
Pytałam w sumie już na pielęgnacyjnym wątku, ale teraz stwierdzam, że to właściwsze miejsce
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 14:12   #904
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
Czego używacie do cięcia, w sensie jakich nożyczek? Na co zwracacie uwagę? gdzie kupujecie?
Pytałam w sumie już na pielęgnacyjnym wątku, ale teraz stwierdzam, że to właściwsze miejsce
na to żeby były ostre...hurtownia fryzjerka, lub tańsza wersja sklepy typu super-pharm

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 17:57   #905
muntiacus
Przyczajenie

Cześć dziewczęta !
Już sama nie wiem jak mam pielęgnować, układać i obcinać moje włosy. Cały czas czegoś mi brakuje. Obecnie stosuje pielęgnacje bez silikonów od ok. 3mies., ale nadal moim włosom daleko do ideału. Mam nadzieje że to kwestia czasu, bo zdarzają się momenty, że chce chwycić za szampony z chemią. Ostatnio byłam u fryzjera i mam wrażenie, że znowu włosy nie mają odpowiedniego kształtu.
Zdjęcie 1 przed fryzjerem, pozostałe jakieś 2 tyg po ścinaniu, świeżo po umyciu, bez żadnych pianek, tylko maska altera.
Co zrobić żeby włosy bardziej się kręciły, jednocześnie nie puszyły ? Wydaje mi się że wierzchnia warstwa jest trochę za długa.
Czego używać, żeby podkreślić skręt ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpe 1.jpe (48,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (27,7 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (25,5 KB, 96 załadowań)
muntiacus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 18:16   #906
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muntiacus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta !
Już sama nie wiem jak mam pielęgnować, układać i obcinać moje włosy. Cały czas czegoś mi brakuje. Obecnie stosuje pielęgnacje bez silikonów od ok. 3mies., ale nadal moim włosom daleko do ideału. Mam nadzieje że to kwestia czasu, bo zdarzają się momenty, że chce chwycić za szampony z chemią. Ostatnio byłam u fryzjera i mam wrażenie, że znowu włosy nie mają odpowiedniego kształtu.
Zdjęcie 1 przed fryzjerem, pozostałe jakieś 2 tyg po ścinaniu, świeżo po umyciu, bez żadnych pianek, tylko maska altera.
Co zrobić żeby włosy bardziej się kręciły, jednocześnie nie puszyły ? Wydaje mi się że wierzchnia warstwa jest trochę za długa.
Czego używać, żeby podkreślić skręt ?
zanim podetniesz popracowalabym nad skrętem - ugniatanie, plunking, stylizator itp. one chcialyby się zwinąć w rulony ale jeszcze są za krótkie tzn za nisko zaczyna się skręt. Zaraz będzie inna fryzura
Zacznij od żelu lnianego
Po więcej informacji zajrzyj na wątek pielęgnacyjny https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post37213344

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 13:24   #907
olkaa7x
Raczkowanie

Dziewczyny co radzicie zrobić z moimi wlosami bo niedługo planuje podcięcie końcówek dodam że z przodu mam "grzywke" tzn takie dłuższe kosmyki sięgające mniej więcej do brody, z tym że mam przedziałek na środku głowy niestety nie mam zdjęcia odpowiedniego dlatego opisuję...

Tylko podciąć czy coś poprawić??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8190003.jpg (96,5 KB, 171 załadowań)

31.08.2012 - 48cm
23.01.2013 -58cm
cel - 77cm
olkaa7x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 13:53   #908
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkaa7x Pokaż wiadomość
Ja bym tylko końce cięła ew. minimalnie wycieniować, ale tak na kilku cm

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 10:05   #909
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez olkaa7x Pokaż wiadomość
Dziewczyny co radzicie zrobić z moimi wlosami bo niedługo planuje podcięcie końcówek dodam że z przodu mam "grzywke" tzn takie dłuższe kosmyki sięgające mniej więcej do brody, z tym że mam przedziałek na środku głowy niestety nie mam zdjęcia odpowiedniego dlatego opisuję...

stopniowo - do linji brody pierwsza dłudość
nastepna do ramion, końce w lierką ,v, ale łagodną
obecna fryzurka wygląda mega ciężko.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2012-10-28, 14:27   #910
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cześć Wam
Zaczęłam pielęgnację włosów, aby wydobyć z nich naturalne fale. Dotychczas zajmowałam się nimi, jakby były proste.
Obecnie mam z przodu po jednym paśmie krótszym od reszty (tam się falują), a z tyłu są ścięte na proste. Tam są proste, bo ciężkie.
Planuję je pocieniować, ale nie wiem czy jest to dobry pomysł.

Załączam zdjęcia.
Po lewej - zaraz po suszeniu z jonizacją, dodatkowo suszone na okrągłej szczotce.
Po prawej - dziś rano, po rozpuszczeniu nocnego koka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg październik, jonizacja.jpg (38,8 KB, 177 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28 października, noc w koku.jpg (56,1 KB, 264 załadowań)

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 14:43   #911
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Zaczęłam pielęgnację włosów, aby wydobyć z nich naturalne fale. Dotychczas zajmowałam się nimi, jakby były proste.
Obecnie mam z przodu po jednym paśmie krótszym od reszty (tam się falują), a z tyłu są ścięte na proste. Tam są proste, bo ciężkie.

Załączam zdjęcia.
Po lewej - zaraz po suszeniu z jonizacją, dodatkowo suszone na okrągłej szczotce.
Po prawej - dziś rano, po rozpuszczeniu nocnego koka.
stawiała bym raczej na proste bez cieniowania - falowane wyglądają na pogniecione i suche.

...and I will wear him
As i do thee...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-28, 15:29   #912
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
stawiała bym raczej na proste bez cieniowania - falowane wyglądają na pogniecione i suche.
Hm... ale proste strasznie się puszą, a przód się faluje. Ten efekt prostych włosów z pierwszego zdjęcia utrzymał się jakieś pół godziny, może mniej. Dlatego nie uważam, abym miała naturalnie proste włosy - mimo dużego nawilżenia.

Album włosowy
Stary 2012-10-28, 16:22   #913
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Hm... ale proste strasznie się puszą, a przód się faluje. Ten efekt prostych włosów z pierwszego zdjęcia utrzymał się jakieś pół godziny, może mniej. Dlatego nie uważam, abym miała naturalnie proste włosy - mimo dużego nawilżenia.
masz włosy lekko falowane a nie krecone nie ma co ich na siłę ugniatac, (zobacz zreszta codzienik kręconowlosych i co się dzieje jak ktoś na siłę chce miec krecone włosy - w istocie uzyskuje nieestetyczne strąki )podczas suszenia nawijaj włosy na palec i odrobinę podsusz - ewentualnie zwijaj w ruloniki i podsuszaj - bardzo fajny efekt
potrzebna dobra thermo-ochrona.
No ale jak chcesz...nie wiem czy myjesz włoski codziennie ale na drugi dzień puchu raczej nie ma.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2012-10-28, 18:22   #914
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie masz prostych na moje oko będą piękne kręcone wejdź na zalinkowany wyżej przez Ajrisz Martę wątek dla kręciołków

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 18:18   #915
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
masz włosy lekko falowane a nie krecone nie ma co ich na siłę ugniatac, (zobacz zreszta codzienik kręconowlosych i co się dzieje jak ktoś na siłę chce miec krecone włosy - w istocie uzyskuje nieestetyczne strąki )podczas suszenia nawijaj włosy na palec i odrobinę podsusz - ewentualnie zwijaj w ruloniki i podsuszaj - bardzo fajny efekt
potrzebna dobra thermo-ochrona.
No ale jak chcesz...nie wiem czy myjesz włoski codziennie ale na drugi dzień puchu raczej nie ma.
Może faktycznie źle robię, że suszę dyfuzorem... wtedy robią się loki, a przecież naturalne to raczej fale (mówię 'raczej', bo inna opcja to włosy proste ). Dobry pomysł z tym nawijaniem na palce, ale podobno nie można dotykać włosów w trakcie suszenia?
Używam dobrej termo-ochrony polecanej na wizażu
Myję włosy co dwa dni. Faktycznie na drugi dzień wyglądają lepiej.

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Nie masz prostych na moje oko będą piękne kręcone wejdź na zalinkowany wyżej przez Ajrisz Martę wątek dla kręciołków
Kręcone raczej nie, ten efekt ze zdjęcia to zaraz po rozpuszczeniu koka. Potem zrobiły się lekkie fale

Pocieniuję sobie na dwie, może trzy długości. Na razie nie będę szaleć

Album włosowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 18:38   #916
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Cytat:
Może faktycznie źle robię, że suszę dyfuzorem... wtedy robią się loki, a przecież naturalne to raczej fale (mówię 'raczej', bo inna opcja to włosy proste ). Dobry pomysł z tym nawijaniem na palce, ale podobno nie można dotykać włosów w trakcie suszenia?
Używam dobrej termo-ochrony polecanej na wizażu
Myję włosy co dwa dni. Faktycznie na drugi dzień wyglądają lepiej.

Kręcone raczej nie, ten efekt ze zdjęcia to zaraz po rozpuszczeniu koka. Potem zrobiły się lekkie fale

Na twoim miejscu suszyła bym od góry do dołu suszarką z jonizacją - wtedy wygładzisz łuskę - pamietaj ze cieniowane bardziej sie puszą.
Nie dotykac przy suszeniu - moim zdaniem bzdura Powodzenia:thumbup:

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2012-10-29, 18:47   #917
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cytat:
Na twoim miejscu suszyła bym od góry do dołu suszarką z jonizacją - wtedy wygładzisz łuskę
Tak właśnie suszyłam, kiedy pielęgnowałam je, jakby były proste. I tak jak mówiłam - efekt trzymał się niecałe pół godziny. Właściwie jeszcze krócej. Włosy z przodu zaczynały się wtedy puszyć i wywijać.

Może zrobię to inaczej - po prostu nie będę suszyć, tylko czekać aż naturalnie wyschną Przynajmniej wtedy, kiedy będzie na to czas.

Album włosowy
Stary 2012-10-30, 14:42   #918
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Jak dla mnie świetny. bo mnie się Twoje włosy podobają jako falowane. Ta fala jest bardzo żywiołowa, dynamiczna. Widać, że coś sie ciekawego dzieje. Wcale to nie jest pogniecione czy wymuszone. Suchości tez nie widzę. Raczej na zdjęciach, gdzie włos jest prosty. To tutaj widać wymuszenie.

Z nakręcaniem na palec bym spróbowała, choć mam bardzo sceptyczne podejście do tego typu działań. Wiele kręconych nie lubi, gdy się im zmienia naturalny układ. Efekt? Włos pokarbowany miast pokręconego. I dobrze, gdy jest pokarbowany. Wiele się prostuje i cały dzień próbuje wrócić do formy.
Ale trzeba spróbować.

Nie musisz włosów suszyć nawiniętych na palec. Nawiń, przypnij spinka każdy lok i wysusz w ten sposób. Wówczas nie będziesz ich dotykać.

Cytat:
Na twoim miejscu suszyła bym od góry do dołu suszarką z jonizacją - wtedy wygładzisz łuskę - pamietaj ze cieniowane bardziej sie puszą.
moim zdaniem to nie jest wina cięcia. Chyba że wykonanego nie nożyczkami. Wówczas się zgodzę.
Cytat:
Nie dotykac przy suszeniu - moim zdaniem bzdura
Moim zdaniem nie bzdura. Nadmiar pieszczot poprzez dotykanie powoduje puch. U jednych szybciej, u innych wolniej.
Też mogę go mieć. Wystarczy, że wybiorę się do fryzjera. Każdy z nich mi go zrobi, dotykając włosów, ugniatając je podczas suszenia. Bo to pomoże na skręt. Otóż nie pomoże.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 15:11   #919
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie świetny. bo mnie się Twoje włosy podobają jako falowane. Ta fala jest bardzo żywiołowa, dynamiczna. Widać, że coś sie ciekawego dzieje. Wcale to nie jest pogniecione czy wymuszone. Suchości tez nie widzę. Raczej na zdjęciach, gdzie włos jest prosty. To tutaj widać wymuszenie.

Z nakręcaniem na palec bym spróbowała, choć mam bardzo sceptyczne podejście do tego typu działań. Wiele kręconych nie lubi, gdy się im zmienia naturalny układ. Efekt? Włos pokarbowany miast pokręconego. I dobrze, gdy jest pokarbowany. Wiele się prostuje i cały dzień próbuje wrócić do formy.
Ale trzeba spróbować.

Nie musisz włosów suszyć nawiniętych na palec. Nawiń, przypnij spinka każdy lok i wysusz w ten sposób. Wówczas nie będziesz ich dotykać.

moim zdaniem to nie jest wina cięcia. Chyba że wykonanego nie nożyczkami. Wówczas się zgodzę.
Moim zdaniem nie bzdura. Nadmiar pieszczot poprzez dotykanie powoduje puch. U jednych szybciej, u innych wolniej.
Też mogę go mieć. Wystarczy, że wybiorę się do fryzjera. Każdy z nich mi go zrobi, dotykając włosów, ugniatając je podczas suszenia. Bo to pomoże na skręt. Otóż nie pomoże.
kazdy ma prawo do własnego zdania - z moich obserwacji wynika własnie to co napisałam - no raczej zawsze dobrymi nożyczkami -mocniejsze cieniowanie = wiecej volumu i wiecej puchu, szczególnie pierwszego dnia

...and I will wear him
As i do thee...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 17:53   #920
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
masz włosy lekko falowane a nie krecone
Nie ma różnicy.
Nie wiem, po co to rozdzielanie.
Cytat:
nie ma co ich na siłę ugniatac, (zobacz zreszta codzienik kręconowlosych i co się dzieje jak ktoś na siłę chce miec krecone włosy - w istocie uzyskuje nieestetyczne strąki )

Cytat:
podczas suszenia nawijaj włosy na palec i odrobinę podsusz - ewentualnie zwijaj w ruloniki i podsuszaj - bardzo fajny efekt
Kiedy się wydobyć własny skręt, wszelkie kombinacje przy suszeniu są niewskazane. Tym bardziej na początku, kiedy łatwo o spuszenie. Paluchy trzymamy z dala.
Stary 2012-10-31, 13:58   #921
Eloe77

Cytat:
kazdy ma prawo do własnego zdania - z moich obserwacji wynika własnie to co napisałam
Owszem, każdy ma Ja mam inne obserwacje
Cytat:
no raczej zawsze dobrymi nożyczkami -mocniejsze cieniowanie = wiecej volumu i wiecej puchu, szczególnie pierwszego dnia
Tnę nożyczkami. Wyłącznie na sucho. Sporo cieniuję i nie wytwarzam puchu. I nie piszę o swoich włosach.
Nigdy też nie tnę powyżej skrętu, który się ujawnia. Ale jeśli to się zrobi, wówczas puch gwarantowany, bo włos nie wie, co ze sobą zrobić.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-11-02, 12:08   #922
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Yukiri, ja trzymam kciuki za Twoje fale i liczę ze pokażesz efekt po fryzjerze

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 15:33   #923
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy też nie tnę powyżej skrętu, który się ujawnia. Ale jeśli to się zrobi, wówczas puch gwarantowany, bo włos nie wie, co ze sobą zrobić.
Eloe, czy mogłabyś mi wytłumaczyć to, co pogrubiłam?

Chodzi mi o to, żebym przekazała tę myśl fryzjerowi

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 16:25   #924
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Ja już po cieniowaniu. Powiem Wam, że jestem zadowolona Włosy z przodu wręcz chcą się pokręcić, nie tylko falować. Nad tyłem i tak muszę popracować.

A tak z innej beczki, prosiłam, żeby pocieniowała mi włosy bez mycia, dlatego umyłam sobie rano metodą OMO, a tu się okazuje, że bez mycia mi tego nie zrobi
Potem uczennica suszyła mi włosy, bez żadnej termo-ochrony, w dodatku pod włos. Nie umiała jakoś zapanować nad tą moją fryzurą...
Ale efekt jest raczej zadowalający. Bałam się, że będzie źle.
Później pokażę zdjęcia

Album włosowy
Stary 2012-11-02, 18:37   #925
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Cytat:
Ja już po cieniowaniu. Powiem Wam, że jestem zadowolona Włosy z przodu wręcz chcą się pokręcić, nie tylko falować. Nad tyłem i tak muszę popracować.

A tak z innej beczki, prosiłam, żeby pocieniowała mi włosy bez mycia, dlatego umyłam sobie rano metodą OMO, a tu się okazuje, że bez mycia mi tego nie zrobi
Potem uczennica suszyła mi włosy, bez żadnej termo-ochrony, w dodatku pod włos. Nie umiała jakoś zapanować nad tą moją fryzurą...
Ale efekt jest raczej zadowalający. Bałam się, że będzie źle.
Później pokażę zdjęcia
To fajnie czekam na fote

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2012-11-02, 18:39   #926
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Cytat:
Owszem, każdy ma Ja mam inne obserwacje
Tnę nożyczkami. Wyłącznie na sucho. Sporo cieniuję i nie wytwarzam puchu. I nie piszę o swoich włosach.
Szkoda ze nie w Warszawie bo bym sie do ciebie wybrała

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2012-11-03, 14:57   #927
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

No to tak, wszystko wam rozpiszę, bo zdjęć trochę jest

1. Przed fryzjerem. Umyte, wygniecione żelem lnianym i wysuszone dyfuzorem. Jeszcze trochę mokre.
2. Zaraz po fryzjerze, wyglądają smętnie, bo są proste... Dlatego zrobiłam sobie koka.
3. Godzinę później, po rozpuszczeniu koka.
4. Dziś rano.
5 i 6. Przed chwilą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed fryzjerem.jpg (80,2 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po fryzjerze, proste.jpg (54,9 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po fryzjerze1.jpg (67,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 listopada, rano.jpg (52,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 listopada.jpg (77,4 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 listopada, przód.jpg (105,7 KB, 43 załadowań)

Album włosowy

Edytowane przez Yukiri
Czas edycji: 2012-11-03 o 14:58

REKLAMA
Stary 2012-11-04, 17:59   #928
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Eloe, czy mogłabyś mi wytłumaczyć to, co pogrubiłam?

Chodzi mi o to, żebym przekazała tę myśl fryzjerowi
Jeśli włos nie kręci się od nasady - a to w zasadzie standard w naszej szerokości geograficznej - to wyraźnie można wskazać, gdy jest suchy, w którym momencie zaczyna się skręt, choćby na wysokości oczu.
By tego miejsca nie przegapić, należy kręcone ciąć na sucho. Tylko wtedy fryzjer nie utnie wyżej niż włosy się kręcą. Bo przecież jeśli kręcą się jak w przykładzie na wysokości oczu, to włos skręcony i suchy będzie mieć to "miejsce ujawnienia" niżej (choćby w połowie policzka lub jeszcze niżej - zalezy od siły skrętu) niż prosty i mokry (na wysokości oczu, która po wysuszeniu może się okazać wysokością połowy czoła lub zakola).
Oczywiście przed cięciem można spryskać wodą lub jakimś preparatem, ale niespecjalnie poprawiającym skręt (niech to nie będzie nic do stylizacji). Można też wgnieśc nieco oleju. Przyjrzeć się, co mamy i dopiero ciachać.

Cytat:
Szkoda, ze nie ma zdjęć przodu
Ale najważniejsze, że jesteś zadowolona.
Cytat:
Nic nowego, niestety
Cytat:
I zapewne jeszcze najsilniejszym z możliwych nawiewów i wysoką temperaturą... Wracamy do domu i myjemy po swojemu. Witaj w klubie...

Cytat:
Szkoda ze nie w Warszawie bo bym sie do ciebie wybrała
czasami bywam w Warszawie z własnymi nożyczkami zresztą
Wczoraj też ciachałam... ale profilaktycznie, a nie ku dodaniu urody. I z tego powodu potwornie mi smutno. Bo będę ponownie ciachać. To takie przykre

Cytat:
No to tak, wszystko wam rozpiszę, bo zdjęć trochę jest
Niewłaściwie wysuszone włosy, a już w szczególności po nieudanym myciu, nie będą się układać zgodnie z oczekiwnaiami. Dlatego warto umyć, jeśli nie sa takie, jakbyśmy chciały.
Ale cięcie trochę mało odwazne Za to nada się nawet wtedy, gdy nie będziesz chciała fal. Wystarczy wówczas wysuszyć na szczotce.
Pokaż się ponownie za jakiś tydzień, dobrze?

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-11-04 o 18:01
Stary 2012-11-04, 18:51   #929
ckin2u
Zakorzenienie

A czy jest tu ktos kto ma proste wlosy a chce miec krecone?

Bo mi osttanio podobaja sie krecone wlosy, zwlaszcza ze ogolnie ani nie prostuje ani nie susze i pozostawione same sobie wygladaja nijako, a pokrecone juz lepiej tyle tylko ze na razie zakrecam je na papiloty i ten skret jest taki.. za mocny? jak baranek.. czy ktos ma sprawdzone sposoby na piekny skret, ale nie zbyt .. mocny?

ps. czy wlosy sie niszcza gdy sie je np kreci na papiloty? moze to glupie ale sie zastanawiam
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 19:21   #930
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Cytat:
A czy jest tu ktos kto ma proste wlosy a chce miec krecone?

Bo mi osttanio podobaja sie krecone wlosy, zwlaszcza ze ogolnie ani nie prostuje ani nie susze i pozostawione same sobie wygladaja nijako, a pokrecone juz lepiej tyle tylko ze na razie zakrecam je na papiloty i ten skret jest taki.. za mocny? jak baranek.. czy ktos ma sprawdzone sposoby na piekny skret, ale nie zbyt .. mocny?

ps. czy wlosy sie niszcza gdy sie je np kreci na papiloty? moze to glupie ale sie zastanawiam
moze poprostu grubsze walki - lokowka tez daje fajny skret...
piszesz ze papiloty daja barana...
bardzo dziwnie?

...and I will wear him
As i do thee...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości