Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-04, 20:19   #931
ckin2u
Zakorzenienie

Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy

lokowki nie chce te fale i krecenie wlosow to taki sposob.. zeby ich nie prostowac i nie suszyc wiec lokowka odpada na pewno bo ona tez bardzo niszczy wlosy..

pomysle o grubszych walach
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 01:02   #932
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jeśli włos nie kręci się od nasady - a to w zasadzie standard w naszej szerokości geograficznej - to wyraźnie można wskazać, gdy jest suchy, w którym momencie zaczyna się skręt, choćby na wysokości oczu.
By tego miejsca nie przegapić, należy kręcone ciąć na sucho. Tylko wtedy fryzjer nie utnie wyżej niż włosy się kręcą. Bo przecież jeśli kręcą się jak w przykładzie na wysokości oczu, to włos skręcony i suchy będzie mieć to "miejsce ujawnienia" niżej (choćby w połowie policzka lub jeszcze niżej - zalezy od siły skrętu) niż prosty i mokry (na wysokości oczu, która po wysuszeniu może się okazać wysokością połowy czoła lub zakola).
Oczywiście przed cięciem można spryskać wodą lub jakimś preparatem, ale niespecjalnie poprawiającym skręt (niech to nie będzie nic do stylizacji). Można też wgnieśc nieco oleju. Przyjrzeć się, co mamy i dopiero ciachać.
Eloe dziękuję już zrozumiałam i postaram się tez tak wytłumaczyć fryzjerowi

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ----------

Cytat:
Wczoraj też ciachałam... ale profilaktycznie, a nie ku dodaniu urody. I z tego powodu potwornie mi smutno. Bo będę ponownie ciachać. To takie przykre

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 08:35   #933
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Tnę nożyczkami. Wyłącznie na sucho. Sporo cieniuję i nie wytwarzam puchu. I nie piszę o swoich włosach.
Nigdy też nie tnę powyżej skrętu, który się ujawnia. Ale jeśli to się zrobi, wówczas puch gwarantowany, bo włos nie wie, co ze sobą zrobić.
Eloe, jam nowa, Ty tniesz ze tak powiem po znajomości?
I przykro mi ze byłas zmuszona ciachać (swoje?) dla zdrowotności...

Cytat:

Ale cięcie trochę mało odwazne Za to nada się nawet wtedy, gdy nie będziesz chciała fal. Wystarczy wówczas wysuszyć na szczotce.
Pokaż się ponownie za jakiś tydzień, dobrze?
Mało odważne
Czy przy takiej długości jak ma Yukiri pocieniowłabyś jeszcze bardziej? Miałoby to szanse ładnie wyglądac? Pytam, bo sama cieniowani sie trochę boję...
Co ile powinny być robione warstwy? 2-3 cm? Co powiedziec fryzjerowi?

Yukiri - fajne, ale jak dla mnie to teraz tylko fale, przy prostych tak jak napisłaś smętnie wyglądają...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 14:18   #934
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
tyle tylko ze na razie zakrecam je na papiloty i ten skret jest taki.. za mocny? jak baranek..
kochałam papiloty przed wizażem. Miałam zawsze afro jak Murzynka Ale rozumiem, ze to się może nie podobać.
Wizażowanie sprawiło, że oddałam papiloty komuś bardziej potrzebującemu
Cytat:
czy ktos ma sprawdzone sposoby na piekny skret, ale nie zbyt .. mocny?
Tu rację ma Kathy - albo duże wałki albo lokówka.
Skoro nie chcesz ich dodatkowo niszczyć, to wałki będą świetnym rozwiązaniem.
Cytat:
ps. czy wlosy sie niszcza gdy sie je np kreci na papiloty? moze to glupie ale sie zastanawiam
To zależy, co na nie nakładasz, czym je suszysz, czym utrwalasz. Samo nawijanie nie powinno im szkodzić, szczególnie wtedy, gdy nie robisz tego na co dzień.

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Eloe dziękuję już zrozumiałam i postaram się tez tak wytłumaczyć fryzjerowi
za udane cięcie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Eloe, jam nowa, Ty tniesz ze tak powiem po znajomości?
Można to tak nazwać. Dla przyjemności
Cytat:
I przykro mi ze byłas zmuszona ciachać (swoje?) dla zdrowotności...

Cytat:
Mało odważne
bo można było zacząć kapkę wyżej i zrobić więcej warstw. Tymczasem odniosłam wrażenie, że fryzjerka wycieniowała zachowawczo.
Cytat:
Czy przy takiej długości jak ma Yukiri pocieniowłabyś jeszcze bardziej?
ale to i tak zależy od gęstości włosów. Najłatwiej to ocenić, gdy włosów można dotknąć, zobaczyć na żywo. Sam widok to trochę mało, można coś proponować, jednak bliżej pewności jest się, gdy włosy ma się na żywo
Cytat:
Miałoby to szanse ładnie wyglądac?
Owszem ma szansę ładnie wyglądać jeśli decydujesz się na dbanie jak o kręcone. I oczywiście, gdy gęstość na to pozwala.
Cytat:
Pytam, bo sama cieniowani sie trochę boję...
Naprawdę nie ma czego Na swoich wypróbowałam już parę domorosłych moich cięć i na dziś mogę stwierdzić, że tylko cieniowanie warstwowe pozwoliło im się skręcić tak, jak lubię.
Cytat:
Co ile powinny być robione warstwy? 2-3 cm?
To zależy od siły skrętu i gęstości włosów. Powinno być tak, by ostatni lok na włosie, ostatnia fala każdej warstwy była widoczna. Czyli zaczynamy od dołu, przycinając lekko końcówki mniej więcej w połowie skrętu. Tym ustalamy długość włosów. Kolejna warstwa powinna wyjść tak, by lok czy fala spodu pokazała pełne c (cała fala to S, zaś cały lok to s. Każda z tych części składa się z dwóch C lub c - jedno w jednym kierunku, a drugie w drugim. Widzisz to? Tniemy w połowie C lub c). Dzięki temu otrzymujemy burze loków, włosy są lekkie i odnosi się wrażenie, że włosów jest więcej niż nam się wydaje.
Cytat:
Co powiedziec fryzjerowi?
By cieniował warstwami i najlepiej na sucho, bez rozczesywania. Oczywiście powie, ze na sucho nie obetnie Standard...
A mogłabyś wstawić zdjęcie włosów?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 10:25   #935
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

bo można było zacząć kapkę wyżej i zrobić więcej warstw. Tymczasem odniosłam wrażenie, że fryzjerka wycieniowała zachowawczo.
Ale Yukiri sama tak chciała, pisała wcześniej ze tylko delikatnei z 3 warstwy zrobi...
Cytat:
ale to i tak zależy od gęstości włosów. Najłatwiej to ocenić, gdy włosów można dotknąć, zobaczyć na żywo. Sam widok to trochę mało, można coś proponować, jednak bliżej pewności jest się, gdy włosy ma się na żywo
Pewnie...
Cytat:

Owszem ma szansę ładnie wyglądać jeśli decydujesz się na dbanie jak o kręcone. I oczywiście, gdy gęstość na to pozwala.
Naprawdę nie ma czego
Jest nienawidzę ogona z tyłu, lub cienkiej firanki wiszacej na plecach...
Ostatnie 3 lata schodziłam z cieniowania...
Mając nadziejeę że moje włosy będą proste... nie sa
Mam dużo włosów, ale nie są grube, krótsze od Yukiri i nie chcę schodzić z długości... jak zrobie fotkę to zalączę.

Cytat:

To zależy od siły skrętu i gęstości włosów. Powinno być tak, by ostatni lok na włosie, ostatnia fala każdej warstwy była widoczna. Czyli zaczynamy od dołu, przycinając lekko końcówki mniej więcej w połowie skrętu. Tym ustalamy długość włosów. Kolejna warstwa powinna wyjść tak, by lok czy fala spodu pokazała pełne c (cała fala to S, zaś cały lok to s. Każda z tych części składa się z dwóch C lub c - jedno w jednym kierunku, a drugie w drugim. Widzisz to? Tniemy w połowie C lub c). Dzięki temu otrzymujemy burze loków, włosy są lekkie i odnosi się wrażenie, że włosów jest więcej niż nam się wydaje.
By cieniował warstwami i najlepiej na sucho, bez rozczesywania. Oczywiście powie, ze na sucho nie obetnie Standard...
A mogłabyś wstawić zdjęcie włosów?
No rozumiem, czyli w połowie fali, powinna ciachnąć...
Tylko czy ja to fryzjerce wytłumaczę
dolnej warstwy nie chcę ruszać, bo końcówki ok, nie wiem ile na mojej długości może tych warstw wyjść i nie pozwolić na degażowanie, tak?

Dzięki Eloe...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-11-06 o 10:27
Stary 2012-11-06, 11:53   #936
AjriszMarta
Zakorzenienie

Byłybyście tak miłe i pokazały mi różnicę między cieniowaniem a warstwami? Na jakimś zdjęciu najlepiej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 19:24   #937
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Byłybyście tak miłe i pokazały mi różnicę między cieniowaniem a warstwami? Na jakimś zdjęciu najlepiej
Blog Mysi najlepszy KLIK

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 20:17   #938
karolca
Zakorzenienie

Ostatnio ścięłam włosy na sucho. Muszę przyznać, że efekt lepszy niż oczekiwałam Choć to nadal nie są "moje" przedciązowe włosy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 09:09   #939
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Blog Mysi najlepszy KLIK
Znam Ale nie tłumaczy, widać trzeba bardziej łopatologicznie
dla mnie dziewczynka ma mocno wycieniowane

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 09:50   #940
konspiracja
Zakorzenienie

Dla mnie ten wpis też nie jest za jasny...
Ale ja to rozumiem tak, że:
Cieniowanie - fryzjer ciacha na oko, jak mu się podoba lub zgodnie ze swoją szkołą...
Warstwowe - w poziomie oddziela warstwy i tnie każdą warstwę krótszą od poprzedniej...
Tak???

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-07, 12:33   #941
Eloe77

Cytat:
Jest nienawidzę ogona z tyłu, lub cienkiej firanki wiszacej na plecach...
Ja również tego nie lubię.
Cytat:
Ostatnie 3 lata schodziłam z cieniowania...
Mając nadziejeę że moje włosy będą proste... nie sa
Taki ich urok. Zeszłam z cieniowania z przodu do ucha z początkiem tego roku, ale to nie było kompletnie to. Włosy wyglądały smętnie mimo naprawdę fajnego uniesienia z tyłu. I co? Znów mam wycieniowane
Cytat:
Mam dużo włosów, ale nie są grube, krótsze od Yukiri i nie chcę schodzić z długości... jak zrobie fotkę to zalączę.
Czekam
Cytat:
No rozumiem, czyli w połowie fali, powinna ciachnąć...

Cytat:
Tylko czy ja to fryzjerce wytłumaczę
Myślę, że Ty jej to wytłumaczysz, ale ona nie będzie chciała przyjąć do wiadomości. Jak by nie patrzeć - powodzenia!
Cytat:
dolnej warstwy nie chcę ruszać, bo końcówki ok, nie wiem ile na mojej długości może tych warstw wyjść i nie pozwolić na degażowanie, tak?
Dokładnie, nie pozwolić. Mają być wyłącznie nożyczki.

Cytat:
Oj matulu... na zdjęciu?
Blog Mysi rzeczywiście to świetnie wyjaśnia, ale jak wynika z treści wpisu - plus terminologia własna Cieniowanie będzie terminem szerszym, warstwowe zawężającym.

Cytat:
dla mnie dziewczynka ma mocno wycieniowane
Która dziewczynka? W ślizgu czy w warstwowym? Bo jak dla mnie oba robią z włosów firankę. Może i to nadaje charakteru osobie we fryzurze, ale włosy... ech...
Jednak, co kto lubi.

Cytat:
Dla mnie ten wpis też nie jest za jasny...
Ale ja to rozumiem tak, że:
Cieniowanie - fryzjer ciacha na oko, jak mu się podoba lub zgodnie ze swoją szkołą...
Warstwowe - w poziomie oddziela warstwy i tnie każdą warstwę krótszą od poprzedniej...
Tak???
Poniekąd tak, szczególnie, jesłi mówimy o warstwowym. Ale to nie są warstwy jak od linijki, choć tak je ryzujemy na zdjęciach. To są warstwy "mniej więcej", ponieważ i tak dostosowujesz się do skrętu (czasem wypada kilka milimetrów wyżej lub niżej) każdego kosmyka. Ponieważ każdy kosmyk z osobna - to cieniowanie. Ponieważ w miarę równe poziomy cięcia - warstwowe.
Zakręciłam?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-07, 14:10   #942
Adus_
Zadomowienie

Może i moje włosy uda się Wam uratować...
Nie są zniszczone na długości, tylko końcówki się lekko rozdwajają, w związku z czym do wiosny mam zamiar jakoś je 'przetrzymać', zużyć zapasy odżywek z silikonami, wiązać je w warkocze itp, a później przejść na pielęgnację bezsilikonową i jakoś je podciąć. Prawie udało mi się wyjść z cieniowania, zapuściłam grzywkę. Tylko nie jestem pewna słuszności tego pierwszego- a może lepiej zrobić warstwy? Szczerze mówiąc wolałabym tego nie robić, tylko obciąć je w kształt U, głównie ze względów praktycznych (łatwiej jest podciąć końcówki, gdy włosy nie są cieniowane).
Sam skręt nie jest 'zbity' , raczej dość luźny i delikatny.
Załączam zdjęcia:
Na pierwszym widać, jak te moje loki wyglądają pod koniec pierwszego dnia (myję co dwa dni)
Na drugim są pocieniowane i wysuszone z użyciem dyfuzora.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loki1.jpg (51,8 KB, 149 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loki2.jpg (14,0 KB, 197 załadowań)
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-13, 11:00   #943
konspiracja
Zakorzenienie

Eloe, ja po fryzjerze- zadowolona,
tak ze dziękuję za wszelkie wskazówki:roz a:

Babeczka posłuchała cieniowała warstwami, dookoła głowy, ale tez brała włosy w takie V ( nie wiem jak to wytłumacyzc bo V ogona nie mam, jak oddzielała przedziałki, warstwy , o!) nie strzępiła, nie siepała, nie degażowała..
Tylko zrobiła to na mokro... Ale na szczęście grzebień miała z szerokimi zębami. Potem naciapkała mi coś i w pione (!) suszyła dyfuzorem, więc od razu po przyjściu do domku umyłam głowę, namaskowałam i pozwoliłam im wyschnąć naturalnie.
Efekt bardzo mi się podoba. Podniosły się, żyją, falują. Zyskały na objętości, tak że jest gut.
Fotkę wrzuciłam na pielęgnacyjnym dzięki

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-13, 11:19   #944
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Eloe, ja po fryzjerze- zadowolona,
tak ze dziękuję za wszelkie wskazówki:roz a:

Babeczka posłuchała cieniowała warstwami, dookoła głowy, ale tez brała włosy w takie V ( nie wiem jak to wytłumacyzc bo V ogona nie mam, jak oddzielała przedziałki, warstwy , o!) nie strzępiła, nie siepała, nie degażowała..
Tylko zrobiła to na mokro... Ale na szczęście grzebień miała z szerokimi zębami. Potem naciapkała mi coś i w pione (!) suszyła dyfuzorem, więc od razu po przyjściu do domku umyłam głowę, namaskowałam i pozwoliłam im wyschnąć naturalnie.
Efekt bardzo mi się podoba. Podniosły się, żyją, falują. Zyskały na objętości, tak że jest gut.
Fotkę wrzuciłam na pielęgnacyjnym dzięki
możesz dać link

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 11:34   #945
Maraja
Przyczajenie

Hej! Poczytałam tu trochę i widzę, że nie ma lekko z tymi fryzjerami
Ja sama miałam przeboje niesamowite i już się zastanawiałam czy nie wyprostować moich włosów na stałe. Mam bardzo gęste włosy z lokami 3a przez i żaden fryzjer nie potrafił mi pomóc. Kiedyś poczytałam opinie i wybrałam się do salonu fryzjerskiego, zapłaciłam za ścięcie 70zł (zwykłe cieniowanie) i po 1,5 miesiąca fryzura zupełnie straciła kształt. Teraz mam swoją zaprzyjaźnioną fryzjerkę, która ma mały salonik przy domu i jestem przeszczęśliwa. Ela zanim się zabierze za moje włosy, prostuje je. Później pasmo po paśmie spryskuje jakimś miłym specyfikiem i obcina. Dzięki temu mogę zmieniać fryzury dowolnie, a nie 'na ile się da' i moja fryzura na długo zachowuje kształt. Polecam ten sposób! ^^
Stary 2012-12-20, 09:46   #946
Martina55
Raczkowanie

Witajcie.
Tak sobie Was podczytuję i postanowiłam napisać.
Posiadam włosy kręcone, nie wiem dokładnie jak je określić. Od nasady się nie kręcą tylko (czyt. falują). Kręcą się końce. Ogólnie byłam zadowolona z moich włosów do czasu. No właśnie od jakiegoś czasu dziwnie się układają. Raz gorzej a raz jeszcze gorzej. Zaczęło sie tak dziać od ostatniego cięcia, tak przypuszczam...
Teraz moje włosy sięgają ramion. Myślę, że mam źle pocieniowane włosy, tzn głównie chodzi mi o przód. Z jednej strony jest dośc dobrze, za to z drugiej uważam że są za długie. Kilka pasemek oddziela mi się od reszty włosów i słabo się kręci.
Nie posiadam teraz zdjęć, ale jak wrócę dzisiaj do domu, bo jestem w pracy to postaram się zrobić i wstawić.
Nie znalazłam też dobrego fryzjera.
Ogólnie marzą mi się włosy a'la murzynki. Drobne loczki. Ale chyba nie zdołam uczynić tego z moich włosów. Mam cienkie włosy i zbyt słaby skręt.
Proszę doradźcie mi z tymi włosami, bo niedługo zwariuje na ich punkcie.

Przepraszam za chaotyczność mojego postu.

Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta
Martina55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 09:52   #947
Kiciuleczka
Przyczajenie

Jest na to rada.. tyle ,ze tego sposobu jest wiele przeciwniczek.. jezeli Pani wlosy nie sa farbowane ani zniszczone to wieksze zlo nie powinno sie stac.. sposobem jest trwala ondulacja tylko wtedy trzeba o te wlosy dbac jeszcze bardziej niz zwykle.. ale efekt moze byc swietny jezeli ma sie sprawdzonego fryzjera.Ja mialam jakis czas temu trwala na grubych walkach (wyszly luzniejsze,sredniej wielkosci loczki) kazdy myslal ,ze mam tak naturalnie i nie bylo z nimi problemu w ukladaniu.. rozczesac grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami po umyciu.. a rano to rozczesac palcami i wystarczyla odrobina pianki lub mieszanie odrobiny lakieru do wlosow z woda w butelce z psikaczem i gniecenie wlosow.Swoje wlosy mam takie pol na pol.. cos jak Pani i sa bardzo podatne na krecenie.Pozdrawiam
Kiciuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-21, 10:14   #948
Martina55
Raczkowanie

Kiedyś pytałam fryzjerki (jednej tylko) o trwałą na moich włosach tak żeby wyszły drobne loczki murzynki i odradziła mi. Powiedziała, że trwała ondulacja polega na zmianie struktury naturalnej włosa, czyli z prostych robi kręcone, a z kręconych proste. I zrezygnowałam. Długośc moich włosów w tej chwili sięga do ramion. Najdłuższe jakie miałam to do łopatki. Zaczynają się kręcić dopiero z 10cm od głowy. I ten skręt jak już jest to jest dosyć mocny. To nie są fale.

Stary 2012-12-22, 09:05   #949
Kiciuleczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martina55 Pokaż wiadomość
Kiedyś pytałam fryzjerki (jednej tylko) o trwałą na moich włosach tak żeby wyszły drobne loczki murzynki i odradziła mi. Powiedziała, że trwała ondulacja polega na zmianie struktury naturalnej włosa, czyli z prostych robi kręcone, a z kręconych proste. I zrezygnowałam. Długośc moich włosów w tej chwili sięga do ramion. Najdłuższe jakie miałam to do łopatki. Zaczynają się kręcić dopiero z 10cm od głowy. I ten skręt jak już jest to jest dosyć mocny. To nie są fale.
Kwestia tego,ze malo ktora fryzjerka zrobi to tak ,ze beda ladne loczki.. a nie spalony baran.. ja bylam bardzo zadowolona i ulatwilo to zycie
Kiciuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 21:11   #950
koko85
Przyczajenie

włosy kręcone porada

Witam, bardzo proszę o porade odnośnie mojej fryzury, mam kręcone włosy i sama nie wiem czy je sciąć. Prześle zdjecia na mejla osobą które beda chętne mi doradzić.

Edytowane przez koko85
Czas edycji: 2013-01-21 o 13:20
koko85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 13:03   #951
Eloe77

Dot.: włosy kręcone porada

Najlepiej będzie, jeśli je tutaj udostepnisz. To proste.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2013-01-27, 21:11   #952
Zelmyra
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, czy mogę prosić o "rozszyfrowanie" takiej oto fryzurki?
wosz1.jpg trencz_4-812x1086.jpg

greet_maj_2.jpg trencz_2-812x1086.jpg

bluzka_mor_5-406x543.jpg 01.jpg

Co powiedzieć fryzjerowi, jaki to typ cieniowania, z tego co sama widzę to chyba z przodu włosy są krótsze?
Planuję przyjść na ścięcie z włosami naturalnie wysuszonymi bez żadnego układania, żeby fryzjer ogarniał gdzie mi się co i jak kręci, o ile to się da ogarnąć i jakoś to do mnie dostosował, dobrze myślę?

Jako pierwsze wstawiam zdjęcie obecnych kudłów, jak schną pod plunkingiem to falują od samej góry, jak rozpuszczone to tak gdzieś od wysokości ucha... Myślicie że jest szansa uzyskać taką fryzurę na mojej głowie?
Zelmyra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 08:32   #953
Martina55
Raczkowanie

jeju a dlaczego chcesz to zrobić?

Stary 2013-01-28, 08:32   #954
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Zelmyra Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czy mogę prosić o "rozszyfrowanie" takiej oto fryzurki?
Nie szkoda Ci schodzić z takiej długości? Potrzebujesz aż tak ogromnej zmiany?Bo to będzie drastyczne i włosy się zachowają trochę jak głupie. Przez jakieś maksymalnie 2 tygodnie po pierwszym myciu po fryzjerze.
Cytat:
Co powiedzieć fryzjerowi, jaki to typ cieniowania, z tego co sama widzę to chyba z przodu włosy są krótsze?
By wyszła objętość, trzeba je będzie pocieniować warstwami. Jeśli zrobi cięcie na prostych i tylko wycieniuje przód, to wyjdzie Kopernik, czyli coś jak na ostatnim z załączonych zdjęć, a to nie jest po prawdzie zbyt efektowne.
Owszem, można zrobić zwykłego boba (on własnie tak wychodzi na kręconych) i potem go jeszcze cieniować. Wówczas wygląda to naturalniej.
Cytat:
Planuję przyjść na ścięcie z włosami naturalnie wysuszonymi bez żadnego układania, żeby fryzjer ogarniał gdzie mi się co i jak kręci, o ile to się da ogarnąć i jakoś to do mnie dostosował, dobrze myślę?
Hmm... To by było idealnie, gdyby chciał ogarnąć, co i jak się kręci. Masz fale, więc cięcie to tutaj niezwykle poważna sprawa.
Cytat:
Jako pierwsze wstawiam zdjęcie obecnych kudłów, jak schną pod plunkingiem to falują od samej góry, jak rozpuszczone to tak gdzieś od wysokości ucha... Myślicie że jest szansa uzyskać taką fryzurę na mojej głowie?
Myślę, że szansa jest, ale obawiam się o Twój skręt. długość, którą masz obecnie, jest idealna dla takich włosów.
Gdyby to były moje włosy, to pocieniowałabym je lekko i tyle. Nie robiłabym czegoś takiego, jak zamieściłaś. Ale to Twoje włosy Ty decydujesz.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2013-01-28, 08:51   #955
konspiracja
Zakorzenienie

Ja bym posłuchała Eloe...
Zapusciłaś takie włosy...
A ta fryzurka ze zdjecia jest... no jakby to powiedzieć... wg mnie mało ciekawa...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-01-28, 13:14   #956
Iwonalodz
Zakorzenienie

Nie ścinaj

Sama kiedyś tak się ścięłam, a włosy mam falowane i dopiero niedawno doczekałam długości w okolicach łopatek, a do tego czasu męczyłam się z nimi
Posłuchaj Eloe , zresztą zawsze lepiej najpierw ściąć trochę żeby potem nie żałować takiej długości

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:57   #957
koko85
Przyczajenie

więc przesyłam w załączniku fryzurę krótką i obecną

Edytowane przez koko85
Czas edycji: 2013-02-10 o 20:19
koko85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 18:16   #958
Zelmyra
Przyczajenie

Kurczę nastraszyłyście mnie za nic nie chcę Kopernika! Kilka cm muszę obciąć, bo mam porozdwajane końcówki, ale w takim razie póki co na tym poprzestanę, mam nadzieję że jak powiem "proszę podciąć zniszczone końce i lekko pocieniować, żeby zostały fale" to fryzjer zrozumie i wyjdzie fajnie

Wielkie dzięki za odpowiedzi!
Zelmyra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 07:49   #959
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko85 Pokaż wiadomość
Ale tu nie widac że masz kręcone włosy

Cytat:
Kurczę nastraszyłyście mnie za nic nie chcę Kopernika! Kilka cm muszę obciąć, bo mam porozdwajane końcówki, ale w takim razie póki co na tym poprzestanę, mam nadzieję że jak powiem "proszę podciąć zniszczone końce i lekko pocieniować, żeby zostały fale" to fryzjer zrozumie i wyjdzie fajnie

Wielkie dzięki za odpowiedzi!
No, najwyżej mocniej sobie powarstwuj - ale to już Eloe niech doradzi

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-01-29, 08:04   #960
Eloe77

Cytat:
Napisane przez koko85 Pokaż wiadomość
A gdzie fryzura z kręconymi włosami? Bo te tutaj są prostowane na szczotce i tyle.

Cytat:
Kurczę nastraszyłyście mnie za nic nie chcę Kopernika!
Nie jest powiedziane, ze musi wyjść, ale wyjdzie zawsze, gdy kręcone zrobisz prosto. Taki urok...
Cytat:
Kilka cm muszę obciąć, bo mam porozdwajane końcówki, ale w takim razie póki co na tym poprzestanę, mam nadzieję że jak powiem "proszę podciąć zniszczone końce i lekko pocieniować, żeby zostały fale" to fryzjer zrozumie i wyjdzie fajnie

Żal by mi było takiej długości, szczególnie, że od wiosny będziesz się nimi naprawdę cieszyć. Zimą zawsze przychodzą do głowy dziwne pomysły, bo włosy, z uwagi na szalejący punkt rosy, zachowują się dziwnie. W przypadku fal zawsze możesz je czesać podczas suszenia i mieć proste albo bardzo delikatnie pofalowane i tez będą piękne.
Jak Cię najdzie ochota na ścięcie, to podepnij je do fryzurki, o której myślałaś. Zobaczysz, jak się będziesz czuć, czy odpowiada Ci wiatr na karku (tak, tak od razu to się czuje ).

MÓJ IDEAŁ

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości