|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
UDUSZE !!
![]() ![]() ![]() nadrabiam dalej ![]() u Nas cud miód i orzeszki ![]() ![]() BLONDYNKAPOZNAN moja maleńka tez nie ma ząbków.. ale "ślimaczy się" ile wlezie ![]() ![]() ![]()
#272 |
Zadomowienie
|
Tutaj w Danii i NAN i Alomin jest 1 do 4 miesiecy
![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Fionka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez daje juz biszkopciki, chyba od miesiaca ![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
ost mój tż dał małemu cała czekoladę do ręki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
kloókkkkkkko kkkkkkkkkkkkkkkkkm hhhgf h7h9m n7h.9mn n899m87 tdedf .u
![]() Michaś z tej strony ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- fdgjg w4yhszeyhugfdw35t6i900 Daria was też pozdrawia ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, już 3 część wątku
![]() ![]() Dziewczyny podziwiam Was, że macie czas na pisanie tutaj ![]() Pati ma już 2 zęby ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Sashka - trzymam mocno kciuki za Twojego tatę.
![]() ![]() ![]() Pakusiu - Twój teść to chyba nie zawsze był taki, co? Ja tak kojarzę, że go kiedyś lubiłaś (ale może coś mi się pomieszało ![]() ![]() ![]() ![]() Gosik - a to, skoro melisa nawet nie pomaga, to ciężki przypadek jesteś ![]() Blondynkapoznan - my też nie mamy ząbka ![]() ![]() Esti - poszukam tej kawki w swoim sklepie i spróbuję ![]() ![]() ![]() ![]() Kuroikaze - zostało Ci jeszcze Merci? ![]() ![]() Seona - gratulujemy drugiego ząbka ![]() Iwcia dens - GDZIE JESTEŚ? CO Z NASZĄ KAWĄ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Rozeznanie
|
jestem wzywalas
![]() ![]() tak w ogole to czesc ![]()
#280 |
Raczkowanie
|
Iwcia dens - to ja poproszę z mleczkiem, bez cukru
![]() ![]() Jeżuuuu, jaki Guzik jest dzisiaj marudny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja tesciowa nawet znalazla sposob na uspokojenie Kubusia jak placze smoczek macza w cukrze i heja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z tej strony Kuba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i mam za przeproszeniem wku.... ze hej. Wiecie co???? Moj tata nie mial tej biopsji ![]() ![]() ![]() ![]() Musze zmykac Kuba ze mna na fotelu siedzi i ryczy... Odezwe sie pozniej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja na chwilke, bo nie mam weny do pisania. Po pierwsze przeraza mnie perspektywa powrotu do pracy ![]() Po drugie: mam @ Po trzecie: maly nie przespal sie w swojej porze i teraz marudzi (czy Wasze szkraby jak nie spia o swojej porze w ciagu dnia, to tez pozniej im trudno zasnac???)Ale to wszystko przez tescia, bo dziecko zasnelo mu na dworze, a ten zamiast z nim jezdzic wrocil do domu bo wiatr wieje (ale bez przesady, slonko u mnie dzis piekne a to ze troszke wieje to nic sie nie dzieje, wystarczy zalozyc budke lub nawet oslonke p/deszczowa i mozna smigac)...no i tym sposobem dziecko poczulo ze juz w domu i sie rozbudzilo i marudzi mi od 15;/ Po czwarte, dzis maly zostal z tesciowa, bo musialam jechac do pracy zalatwic sprawe, no i na szczescie spal ale wychodzac byl nakarmiony i mowie tej mojej tesciowej, ponosic chwilke zeby mu sie odbilo i polozyc do lozeczka a ona oczywiscie swoje: "no ponosze go z pol godziny i go poloze" no nienormalna baba, musialam jej przetlumaczyc co tzn chwila.. ![]() Ogolnie jest mi dzis zle... Odnosnie mleczka stopniowo przechodzimy na mleko nastepne, esti napisalam jak ja to robie. Milego wieczorku kochane ![]() marika super ze znalazlas kogos do napisania pracy ![]() ![]() ![]() iwcia dens to swietna wiadomosc ze Szumus nie wstaje juz w nocy, no a ten smok...oj mojemu jak wypadnie a nie spi twardo to tez marudzi, oczka zamkniete ale marudzi bo brak mu ssaka ![]() gosik ja wprawdzie noce mam przespane ale rano jak mnie ten smyk maly obudzi to tez mam pospane, pozniej juz tez nie moge zasnac mimo iz jestem spiaca i nieprzytomna ![]() Odnosnie mycia buzki, mylam dluzgi czas woda przegotowana potem mieszalam przegotowana z taka z kranu a teraz juz myje taka z kranu. ![]() Ilbanka tak, moj tz wiecznie czegos szuka, niech odklada na to samo miejsce to znajdzie a nie ze rzuca po calym domu a potem oczywiscie na nas wszystko, ze my nie dosc ze sprzatamy to jeszcze im chowamy zeby nie znalezli no pewnie ![]() pakusia niektorzy ludzie to sa wredni... wspolczuje... ![]() rumiankowa no tak Twoja Gosia je z cycusia wiec gorzej ja nauczyc innego zasypiania ale jeszcze moze kiedys sprobujesz i sie uda, na pewno ![]() Buzke malemu smaruje jak wychodze na dwor: kremem Nivea na kazda pogode Madziu oj wspolczuje skoku ![]() ![]() kuroikaze wspolczuje klotni z tztem ![]() ![]() sashka no slicznie Kubus wazy no i super ze wyniczki z krwi ma lepsze ![]() a tesciowa Twoja....szkoda slow..moja tez strasznie sie chce wtracac we wszystko. esti ja juz wprowadzilam mleko nastepne. Robie tak jak przy zmienianiu mleka z Bebiko na Bebilon, jak radzila mi polozna. Daje rano po wstaniu pierwszy raz mleko 2 a potem caly dzien dalej 1. Na nast dzien juz dwie porcje Bebilonu 2 reszte dnia 1 no i tak codziennie zwiekszam o jedna porcje mleka 2 az caly dzien bedzie juz jadl tylko 2. Polozna mi mowila, ze po pierwsze nie wolno mieszac w jednej butli a po drugie, zawsze nowosci rano nigdy wieczorem bo gdyby cos sie dzialo, moznaby to przeoczyc spiac.(Reakcja u dziecka wyst po 6 godz)
#283 |
Wtajemniczenie
|
Aguśka Trzymaj się i odpoczywaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama jak miala ataki, ciagle glowa ja bolala to leczyli przez dlugi czas na migrene, pozniej sie okazalo, ze byl to rak zlosliwy mozgu, juz dobrze w zaawansowanym stopniu. Oczywiscie operacja, przerzut, operacja. Dawali jej 3 miesiace zycia, ale moj tata tak o nia walczyl, ze zyla o 9 miesiecy dluzej ![]() ![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
cinusiowa - do Ciebie juz przyszla paka? Do mnie nie a Julka starsza
![]() esti - Julka je bobovite, gerbera i hippa - ona jest wszystkozerna ![]() ![]() Eee, to mnie pobilas. My znamy sie 6 lat i 11 miesiecy a jestesmy razem 6 lat i 9 miesiecy ![]() Mnie lekarka nie kazala mieszac tylko od razu przejsc na 2 tylko na poczatku dawac np zamiast 5 to 4 miarki ![]() W czepku urodzona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I ze niby co?! Ze Julka ma sie nie zmiescic w kosci?! Julka to jak chce to moze sie na zawolanie rozciagac i kurczyc (patrz moj podpis ![]() kuroikaze - mercii ![]() ![]() ![]() ![]() Haruno - w Polsce wszystkie dwojki sa po 6msc ![]() I z ta aukcja chodzilo o to, ze nasza Poiglot nazywana jest Palikotem a Palikot wylicytowal to pioro ![]() blondynkapoznan - Julka nie ma zebow ![]() ![]() sashka - trzymam kciuki za biopsje i gratulki zabka ![]() ![]() Carolajna - powinnas wiecej cwiczyc z Michalkiem albo poslac go na wyrownawcze. Przeciez "kloókkkkkkko" pisze sie przez "u" zwykle ![]() Daria ok, zaliczone ![]() Seona - gratulacje zabkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm... smoczek w cukrze?? no to moze lepiej niech mu wsypuje do mleka z kg cukru... ja to nie rozumiem takich zachowan... ja wiem ze kiedys robilo sie inaczej, no ale kiedys bylo kiedys a teraz to teraz... Cytat:
my ze spaniem mamy tez czasem dziwnie, ale w sumie zawsze stale pory... Kuba juz chyba sobie to "zaprogramowal" wstaje o 7.00 bawi sie, je idzie spac o 9:00 i tu roznie czasem godzinke czasem pol... pozniej o 12.00 spi a pozniej o 16 (i tu tez roznie, bo czasem spacy jest juz o 15 wstanie i znowu idzie o 16 spac) ![]() ![]() ![]() pilnuje zawsze zeby spal w tych porach co do tej pory, bo inaczej jest marudny strasznie i wszystko sie przestawia... na spacer chodzimy albo o 12 albo o 16... zalezy jak ja sie wyrobie ze wszystkim... na ogol to 12 ... dobra lece bo sie bajka konczy bede pozniej to nie piszcie duzo... aha... tesc najlepszy.... wchodzi i jak gdyby nigdy nic pyta sie co u mnie ![]() ![]() o praniu nic nie wspomnial.... ja tez sie nie odzywalam, tylko dlatego ze jestem straszna jedza i sie zemszcze na nim!!! poczekam az on pranie zrobi i bedzie padac.... tz powiedzial ze zachwouje sie jak dziecko... no a co.... moze nie jestem? on starszy jest a zachwouje sie tak samo... nie wiem czy wystawie mu pranie na deszcz, czy poprostu wyciagne z pralki, wloze swoje, wypiore i powiesze sobie na SWOJEJ suszarce a on bedzie sobie suszyl nie wiem... w swoim tylku ![]()
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
Pakusiu oj zła kobieta z Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Masz jeszcze? Ja bym zżarła jednego! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Uf!!! W końcu mam chwilkę czasu.Mała śpi,ale marudna była dzisiaj potwornie i ciagle głodna.Kupiłam jej mleko z Hippa na noc i dziś zaserwuję pierwszy raz,może będzie lepiej spała
![]() ![]() Ok,a teraz nadrabiam: cinusiowa ta suknia bardzo ładna i prosta,też takie lubię. Zdjęcia w słuchawkach-rewelacja ![]() gossik ja także nie mogłabym pojechać nigdzie bez Ślicznoty,ja mam problem żeby zostawić ją na godzinę z moją siostrą,a co dopiero tydziń ![]() Ja też już myję buźkę normalną wodą,ale bez mydła,tylko wodą. kuriokaze okazało się,że ktoś wykorzystuje zdjęcie poparzonej dziewczynki do niezbyt chwalebnych celów.Oto link do info na ten temat ![]() ![]() ![]() Gratuluję 8-go!!!!!!!!!! zęba i naprawdę nie mogę uwierzyć ,że to prawda ![]() blondynkapoznan Grecja to jest doskonały pomysł na wyjazd z małym dzieckiem,ja jeszcze myślałam o Portugalii.W Grecji już byłam i kocham ten kraj,nie jest może najczystszy,ale dla dzidzi bezpieczny,a i zaplecze hotelowe niezłe.Jak wspomniałam wcześniej,moja kumpela była w tym roku na Zante z synkiem i bardzo sobie chwali.My wybieramy się w maju na roczek Milenki,taki prezencik dla niej ![]() rumiankowa gratulacje dla Gosi ![]() superzabula gratuluje udanego powrotu do pracy ![]() ![]() michaela gratuluję pierwszego ząbka i tego kolejnego też ![]() ania1984 ![]() ![]() ![]() male ja do Polski dopiero w styczniu i juz się boję,bo to pierwszy raz z dzieckiem.Milena też uwielbia kaszkę ryżową o smaku bananowym i kalafior.Ślicznota nawet nie próbuje się czołgać,raz zdarzyło jej się przepełzać kawałek i tyle tego.Jak jest za długo na brzuchu to się denerwuje,że nie może sięprzesunąć i zaczyna ryczeć zamiast próbować dalej ![]() ![]() iwcia dens fotki super i faktycznie uszy identyczne ![]() Aguśka gratuluję zasypiania Filipkowi i zazdroszczę ci okropnie,ja to muszę się nieźle z małą namęczyć ![]() ![]() marika dobrze,że z pracą się udało,a comasz na myśli pisząc "zgodnie z prawem"? carolajna Milena obraca się z pleców na brzuch,a na odwrót ani myśli ![]() eve gratuluję pierwszego"mammmmma",wiad omo,że to nieświadome,ale cieszy jak cholera ![]() mell ![]() ![]() iwciag fajnie ci,że możesz się wyspać,ja też chcę ![]() pakusia też bym się wściekła w takiej sytuacji z praniem ![]() ![]() to narazie tyle,idę kąpać małą,dokończę jak wrócę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Sashka - ano to Kubuś jest usprawiedliwiony. Po szczepieniu można sobie pomarudzić
![]() ![]() Agusiu - oj, to faktycznie ciężki dzień miałaś. U nas ze spaniem też tak jest. Huba ma trzy drzemki w ciągu dnia - jeśli któraś z jakichś powodów zakończy się za szybko (tak jak dzisiaj np. po 15 minutach), to też jest marudzenie non stop. Ale w sumie Guzik marudzi od wczoraj z jakichś sobie tylko znanych powodów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochanego masz Tżcika. Pozdrów go ode mnie i powiedz, że doceniam to, iż na swiecie chodzi sobie taki ktos, jak on i stara się dla swej żony (a naszej ukochanej esti ![]() ![]() A z ubrankiem popieram, ja też chciałam kości, ale nikt mnie nie słuchał. ![]() Aha, dziękuje Wam wszystkim, które mi odpisałyscie wcześniej z wprowadzaniem nowych produktów. ![]() ![]() Zaponiałam czymś się podzielić. http://allegro.pl/item790699610_tomm...ki_gratis.html Nie mam tego jeszcze, ale poluję na to w sklepie u siebie, ponoć super sprawa, oblukajcie sobie. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane!
Dzis mam lepsze humor,w pracy zaczynam sie wciagac wiec czas leci i nie mam czasu na myslenie...za duzo. nadrobilam Was, ale bylo ciezko, plecy mnie bola hihhihi Syncio spi, cos malo dzis jadl, tz mowi, ze penwie teskni za mamusia...ale jak wrocilam to slicznie jadl ![]() ![]() Uciekam sie troszke zrelaksowac, prysznic...dobra herbatka i ramie Tz-ta ![]() anulka anulka hihih niezla ze mnie wyrwa na motorze ![]() iwcia dens najbardzoej podoba mi sie 4 fotka "na golaska" aguska gratulacje dla madrego Filipka ![]() ![]() Eve ooo nowa umiejetnosc i o jeszcze jaka ![]() marika no w koncu kogos znalazlas, mowisz, ze wszystko na legal...to nie muszisz sie martwic, ze ktos sie przyczepi ![]() iwciag u nas mozna sobie bylo wybrac pieluchy jakie sie chce, u Ciebie trzeba bylo brac jakie byly? Gratulacje dla nocnego niejadka ![]() gosski ja myje zwykla woda, nawet nie gotowana ![]() magducha ja jak karmilam to chodzilam ale na kilka minut doslownie, az nabralam nalezytego koloru ![]() esti mi pediatra kazal dawac stopniowo, czyli np przez dwa dni dawac jeden posilek z 2 i zwiekszac stopniowo, ale nie mieszac mleka razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
superzabula dzielna pracująca mamusia z Ciebie
![]() co do pieluch to po prostu tylko takie zostały, ale jest ok, są bardzo fajne,mają też minusy, ale ogólnie ok |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Rumiankowa, ja smaruję buzię kremem Nivea na każdą pogodę, fajny jest
![]() ![]() Carolajna, też myślę że muzyczny ogródek opłaca się jak najbardziej. Sama bym kupiła ale miejsca nie mamy ![]() Magducha, jestem fanatyczką solarium ale nie byłam w nim od września ubiegłego roku. I pójdę dopiero jak skończę karmić. Pakusia, a zemsta będzie słodka... ![]() Iwciag, czyli jednak chała z tym opiekuńczym ![]() Sashka, konowały ![]() ![]() ![]() ![]() Esti, mnie pediatra zaleciła rutinoscorbin właśnie jak byłam chora, wybrałam go potem do końca zakładając że nie zaszkodzi ![]() Kuroikaze, cieszę się że TŻ przeprosił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
Aguśkaa - wez sie w garsc
![]() ![]() ursull - myslisz, ze jest jeszcze szansa, ze polubi? Ja uwazam, ze moje zupki sa pyszne i w ogole nie chce myslec, ze nie bedzie ich jesc ![]() Wiem, ze powtorkowe zdjecia, ale wzielo mnie ostatnio na "efekty specjalne" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyy
![]() Ja nie wytrzymam, wkurzyłam się maksymalnie od rana mam włączony wizazyk i jak miałam chwilkę to czytałam moje mega zaległości i coooo???? wyskoczył mi jakiś błąd migło ciemne tło i dupaaaa wszystko sie skasowalo koło 18. Przyznaje sie że przeczytałam wszyściuteńsko z poprzedniego watku jak i z tego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki a teraz pytanie, bo kolezanka mnie skołowała, jak robicie pociechom zupki to gotujecie warzywka w jednym garze i w łupkach czy bez? bo ja juz zgłupialam. Mięsko to wiem że osobno. Hmmmm.... licze na was ![]() Juz postaram sie byc na biezaco chociaz raz dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
vila - kochana ja mam ten gryzaczek i u nas była to strata kasy, mały nie wiedział o co kaman i go wyrzucal ja tez stwierdziłam że jest beznadziejny, wsadzałam mu go do buźki a on pomamlał i wypychal jęzorkiem.
ania - a co ty masz laluniu do kapieli Julci? jakąs gabkę czy podkładkę? możesz mi powiedziec bo tez chce już w wannie kłaśc mojego smoka. iwciag - i spory minusik tych pieluszek że jest ich o wiele mniej prawda? superzabulka - kurcze a ja mam kochana do Ciebie pytanko w sprawie naszych bryczek dziecięcych, bo ja zauważyłam skrzypienie po lewej stronie od czasu kiedy mama spacerówkę i ewidentnie jest to w miejscu gdzie się łącza te zaczepy, że jest tam jakiś luz hmmm.... rusza mi się to tak delikatnie , nie wiem czy ci to jasno wytłumaczyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Ania może i powtórki, ale ja chętnie oglądnęłam
![]() ![]() Marika a dlaczego mięsko osobno, ja gotuje z obranymi warzywami i mały wcina, aż mu się uszy trzęsą ![]() o kurde teraz mnie zastrzeliłaś, nie wiem ile jest sztuk w paczce ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-03 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
MAMY LEWĄ GÓRNĄ JEDYNKĘ
![]() Ania ![]() jejjjj ja się boje Twoje córki ![]() W czym robiłaś zdjęcia ![]() ![]() Marika to ja, tzn nie mówiłam że brzydkie bo nie brzydkie tyle że mnie się szpice przejadły i ogólnie straszecznie mnie cisną takowe buty bo mam stopy jak małpa rozcapierzone ![]() co do zupki: warzywka wyszorowane obrane w jednym garku, ale podobno lepiej nieobrane bo więcej witaminek się utrzymuje podczas gotowania Iwciag wywar z mięsa wprowadzamy jako ostatni, najpierw warzywka, później mięsko osobno gotowane a następnie na wywarze mięsnym warzywka. A dlatego że jest bardzo ciężkostrawna taka zupka
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-03 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.