Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-21, 20:42   #2971
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

anulka a jaki ma kaszel? suchy czy mokry? moze zaczyna sie corci jakas infekcja, moze lepiej przejdz sie z nia do lekarza, zawsze oslucha
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-21 o 20:52
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:06   #2972
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A ja tez pobnawilam sie fotkami ale w innym programie-drugie zdjecie
a to pierwsze-zainspirowala mnie Karolinka
mam troche roztapirzone wlosy ale tak wygladam...po szalenstwach z Filipem
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-21 o 21:16
Stary 2009-10-21, 21:07   #2973
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
pomecze was jeszcze

ale tak to jest jak zapodacie blondynce temat
Wkurzyłam się ściągam gimpa

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Co zrobić, jeśli dziecko kaszle?
Temperaturę ma normie i jest wesoła, ale jak położyłam ją spać, to kaszle przez sen.

I jeszcze jedno pytanie. Czy podajecie dzieciom probiotyki, np. acidolac baby? Jak często trzeba je podawać i przez jaki czas? Na opakowaniu jest opisana sytuacja tylko przy przyjmowaniu antybiotyku, a jesli podaje się tak profilaktycznie, to jak długo i jak czesto? Wiecie coś na ten temat?
Ja przez jakiś czas podawałam lacidobaby, pediatra mówiła że można nawet miesiącami ale jakoś się bałam. Nie chcę przyzwyczajać Aleksa do wspomagaczy, niech jelitka same próbują pracować.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:17   #2974
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie, muszę może i ja się zmobilizować i zrobić jakieś fotki
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:21   #2975
esti1984
Wtajemniczenie

ale naklepałyście....od wczorajszego wieczora nie miałam laptopa czynnego bo coś klawiatura nawaliła ale TŻ już naprawił

czytałam pobieżnie

marika jak tylko trafię na takie kości to Ci kupię a kupiłam w lumpku więc nie wiem czy będą a Carolajnie dałam te Nikoli

Zdjęcie Cinusiowej BOMBA

Carolajna ale fajnie synuś wygląda w kościach to nie chodzi o to że musi nosić ale żeby miał fajne zdjęcie a widzisz twojemu rękawki za krótki a mojej rękawki były w miarę ok ale na długość były za krótkie...bałam się że dziury zrobi z palcach

Ania dziwne że lekarz Ci powiedział że za wcześnie na biszkopty skoro w słoiczkach są od 4 miesiąca mam w słoiczku Hippa "Przysmak na dobranoc" kaszka mleczna z biszkoptami" po 4 miesiącu

w ogóle to Ci lekarze mnie wkurzają
bo robią z naszych dzieci króliki doświadczalne

jak Julka była mała to gluten kazali wprowadzać od 9 miesiąca a teraz od 5.....a niby czym się różnią dzieci urodzone 2 lata temu od tych w tym roku? jakaś paranoja

a mnie dzisiaj gardło boli
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:27   #2976
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz Ty mnie będziesz dobijać obrabianiem fotek? Super a Fifi w lustrze cudny.

Stary 2009-10-21, 21:28   #2977
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
a mnie dzisiaj gardło boli
Esterko za duzo lodow

co do tego wprowadzania roznych produktow, to mnie denerwuje to, ze w schematach zywienia pisze ze jakis produkt od ktoregos tam m-ca, a w sloiczkach ten produkt jest od wczesniejszego m-ca

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Teraz Ty mnie będziesz dobijać obrabianiem fotek? Super a Fifi w lustrze cudny.
ale to co obrobi;am dzis to takie tandetne, zaraz Carola i ania mnie skrytykuja
ale tez ssciagnelam sobie gimpa i bede sie bawic tylko ze nie znam sie za bardzo
SZYMONEK

Stary 2009-10-21, 21:34   #2978
iwciag
Wtajemniczenie

ide spac, nie rozpisujcie sie za wiele, bym rano szybko nadrobila zaległości, dobranoc
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:37   #2979
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Esterko za duzo lodow

co do tego wprowadzania roznych produktow, to mnie denerwuje to, ze w schematach zywienia pisze ze jakis produkt od ktoregos tam m-ca, a w sloiczkach ten produkt jest od wczesniejszego m-ca

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

ale to co obrobi;am dzis to takie tandetne, zaraz Carola i ania mnie skrytykuja
ale tez ssciagnelam sobie gimpa i bede sie bawic tylko ze nie znam sie za bardzo
No wiesz, ja w ogóle nie umiem więc wszystko mnie zachwyca...Właśnie ściągam gimpa ale czy coś z niego zakumam

Stary 2009-10-21, 21:43   #2980
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A witam

Mnie nie było cały dzionek a te naszkryfały 6 stroniczek . Może po części uda mi się was przeczytac . My standardodo korzystając z pogody spacerkowaliśmy od 9:30 do 17 2 pół godzinnymi przerwami na wizytkę w domku na jedzonko oraz przebranie pampka . Troszke spraw pozałatwiałam, bo chciałabym się ubiegac o płatny urlop wychowawczy ale oni przeginaja z ilością tych papierków . Musiałam załatwic mamie wizytę domową (neurolog) bo cosik ostatnio gorzej się czuje .

Aguśka - hehe może zamieszkajcie z teściami i twoja mamą, stworzycie wesołą rodzinkę . Fifi jak zawsze cudny .

Mell - jak podróż?

malutka - jaki Dawidek jest zadowolony , spasowal mu spacerek.

Iwciag - sto latek dla malusiego solenizanta .

Ewelain - ojej ale mi przykro, trzymaj się lalu .

gosikk_s - ojj daje Ci Aleksio pieknie popalic, mam nadziję że się to niebawem zmieni

Illbanka - a może znasz kogoś kto chciałby zarobic pisząc moja prackę? ja chyab oszaleje, czas leci a ja nic . No ja najbwrdziej lubie porządkowac, prasowac podczas oglądania serialów hehe.

Carolajna - mój pierwsze wyczyny własnie takie robił z plecków na brzuszek i się wkurzał bo ręki nie mógł wyciągnąc.

Milena07 - zapraszamy was .

madzia - a juz miałam nadzieję że znlazło się moje wybawienie wrrrrr... czemu wszystko sie tak pokomplikowało .

SELKA - napisz chociaz co u was .

ania - hehe tak ładnie wszystko notujesz? ja pierwsze 3 tygodnie notowałam o ktorej jadl, ile jak jadał sztuczne i ile razy kupa hehe. Ja bym się chyba powiesiła prz trojaczkach, sama jestem i pewnie dlatego by mnie to przeraziło.

kuroikaze - ojeje a ty płótna i farbek olejnych nie kochasz? . A widzisz jakieś kolejne ząbki u Natanka?

Vila - dziękuje za dobre chęci

ursull - hehe gratki dla pełzającej lali .

iwcia dens - no i super że stresior cie nie pożarł, a niania sie sprawdziła, synus calutki i zdrowiutki .

esti - uuuuuuuuuuuu kurcze a myslalam że to w jakimś sklepie, a może pamietasz z jakiej firmy? Zajefajne są . Oj kuruj gardziołko .
Stary 2009-10-21, 21:46   #2981
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Dziękiza odpowiedzi. Póki co jest spokój. Ale jakaś znerwicowana teraz jestem...chyba przewrażliwiona, nasłuchuje cały czas.
Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
a nie ma lekkiego katarku
jak nie to może być coś na rzeczy, połowa dzieci w przedszkolu Ali kaszle jak sie kładzie, nikt nie wie dlaczego ,....nic im nie jest, mówią ze w gardle im cos przeszkadza.
Nie ma katarku, tylko suchy kaszel. Jak na razie nakarmiłam ją i dalej śpi, teraz nie kaszle. Może to nic takiego.
Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
Anulka Anulka ja dawalam Lacido baby 2 x dzienie po 1/2 saszetki ale czesciej na raz cala od razu kiedys tez dawalam Dicoflor 1 saszetke dziennie
Ja daje acidolac baby 1 saszetke raz dziennie na kilka dni. Nie wiem czy dobrze, bo nie rozmawiałam o tym z lekarzem.
Cytat:
anulka a jaki ma kaszel? suchy czy mokry? moze zaczyna sie corci jakas infekcja, moze lepiej przejdz sie z nia do lekarza, zawsze oslucha
suchy. w sumie chyba spanikowałam, bo zakaszlała kilka razy w ciagu godziny. Na razie spokojnie spi.

Najgorzej mnie martwi to, ze ja mogłaz je zarazić, bo kilka dni bolało mnie gardło i miałam lekki katar. Przeziebienie zaatakowałam gripexem i wyzdrowiałam. Boję sie o Szkrabki. Mam nadzieje, ze nie podłapały paskudztwa.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 21:47   #2982
ursull
Zakorzenienie

A ja jeszcze tak na chwilę,moja Milucha pół dnia mi marudziła,a przed snem taką scenę urządziła,aż bałam się,że ktoś policję wezwie
Śpi teraz grzeczniutko mały diabełek
A propos wątku żywieniowego to moja Ślicznota wcina wszystko ze smakiem i łyżeczką.Najbardziej lubi jabłko,marchewkę i słodkiego ziemniaka.Kaszki ryżowe też jej podchodzą,a z kupami po nich problemu nie miała.
Idę sobie wieczorek filmowy zrobić,dziś "Juno" na tapecie,boski film,widziałyście?
Dobrej nocki laski

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 21:58   #2983
gosikk_s
Zakorzenienie

Marika, to u Was pogoda? U nas ciągle padało, my teraz spacerujemy już tylko po około 2 godziny, nie dłużej. A to można się ubiegać o płatny wychowawczy? Nawet nie wiedziałam.

Stary 2009-10-21, 22:09   #2984
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam niedobre dziewczyńska! Kto to widział tyle pisać...

Nie ma szans... nie nadrobię tego nigdy...

Nie było mnie bo miałam kilka rzeczy do załatwienia, i na uczelni i w domku. I szukam cały czas pracy, więc na necie to na portalach z ogłoszeniami siedzę jak już mam chwilkę.

Anulcia - mam nadzieję że z córeczką będzie ok.

ursull - trzymam kciuki za Milenkę, żeby zdrowiała szybciutko.

Esti - mnie też wkurza, że sobie na naszych pociechach testują. Jeszcze jak mój bratanek był mały to nie dawali wit. K, a teraz wielka afera jak nie dawałam bo małego po niej brzuch bolał. I tak nie dawałam, bo dzieci które nie dostawały jakoś żyją i mają się dobrze.

Aguśka
- śliczne zdjęcia...

Cassandra
- ja ma dziecko obżarciucha...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:23   #2985
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Ahh babole się rozgadały. Mnie dzisiaj cały dzień nie było, bo Tż przed nocką miał cały wolny dzień. Oblegał mi ciągle kompa więc w końcu zabrałam się z Ninulcią i poszłyśmy na spacerek. Maszerowałyśmy 2,5 h Tak bez celu przed siebie...

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
w ogóle sposób na lezenie na brzuchu to lusterko
Rewelacja, muszę to jutro wypróbować

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
hej
niewiem kiedy teraz wejde na net bo wczoraj otrzymalam tragiczna dla mnie wiadomosc.. moj brat cioteczny wczoraj sie powiesil, mial tylko 16 lat, niewiem co mu strzelilo do glowy..jestem meega smutna
Przykro mi Wiem co to znaczy. 6 lat temu odebrał sobie życie mój kuzyn Marcel Byliśmy rówieśnikami i w dzieciństwie spędzałam u niego wszystkie wakacje i ferie Najpier nocą w łóżku podcinał sobie żyły, a potem poszedł do pieczarkarni, którą mają jego rodzice i tam się powiesił Dopiero nad ranem, gdy nikt nie wyłączał jego budzika weszli do pokoju i zobaczyli krew, pościel, potem szukanie jego... Wtedy już nie żył od kilku godzin Kur wa a zawsze był taki wesoły, takie ADHD i taki przystojniak

Nie miałam możliwości jechać na jego pogrzeb i przez kilka lat też nie miałam okazji odwiedzenia jego grobu. Rok temu jak jechałam na wakacje z Tż tak zaplanowaliśmy podróż, aby przejeżdzać tamtędy i... najgorsze, że nie wiedziałam w której części cmentarza szukać grobu... Szłam cmentarzem tak jak mi serce podpowiadało i... znalazłam nigdzie nie błądząc - był to pierwszy grób przy jakim stanęłam, aby się rozejrzeć... Przypadek...?
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość

heh, Gosia mi się czołga do laptopa
Oho... to niedługo będziemy miały nową koleżankę za wizażu

Cytat:
BABOLE!!!
Moje dziecko przewróciło się z plecków na brzuch dziwne
to chyba odwrotnie powinno być
Tylko on nie wie jak łape spod brzucha wyciągnąć
Moja Nina też z plecków na brzuch się najpierw przewróciła, a rękę do tej pory tylko raz udało się jej wyciągnąć. A w ogóle było to miesiąc temu, a od tamtej pory leń nic się nie rusza...

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Któraś tu miała dobry pomysł z ta klasą, bo ja się gubię:/
A nie mówiłam...

Cytat:
zauwazylam, ze moj maly po kaszce ryzowej ma twardsze kupki, jednak chyba musze mu ja odstawic a pozostac przy kleiku kukurydzianym.
Jak podajesz coś co zatwardza kupki, to podawaj mu potem dużo picia... Dużo płynów rozluźnia także

Cytat:

za kare nie pokaże wam ile i jakie rzeczy kupiłam za 50 zł
dla Michasia oczywiscie
To mi chociaż pokaż, nie bądź taka...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 22:37   #2986
esti1984
Wtajemniczenie

Aguśka no właśnie za dużo a dzisiaj znowu miałam ochotę

marika kości były z tesco
ale fajnie tyleee spacerowania....przypomin ają mi się spacery z Julką a teraz nie mogę tyle chodzić bo Julka na nóżkach tyle by nie dała rady ale po CH może chodzić cały dzień

co do jedzonka
no i właśnie dlatego że piszą i mówią wszędzie inaczej to pozostaje nam podawanie dzieciom nowości intuicyjnie
Stary 2009-10-21, 22:54   #2987
rumiankowa
Zadomowienie

gosikk, płatny wychowawczy masz wtedy, kiedy przysługuje Ci prawo do zasiłku rodzinnego - czyli jeżeli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza kwoty 504,00 zł netto
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 22:54   #2988
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

esti ja dzisiaj wieczorem już drugi raz dawałam mojej Ninie "Przysmak na dobranoc" z Hippa po 4 miesiącu. Jak kończyłyśmy już jeść doczytałam na słoiczku maleńkie literki produkt zawiera gluten. A Nina 14 października skończyła 4 miesiące... Dlatego ja nie wierzę w te diety dla maluszków, które podają firmy... każda inaczej jak jej pasuje. Na tym zarabiają i uważam, że każda robi to pod siebie... Podaję mojej Nince to co uważam w danym okresie za stosowne. Skoro teraz zjadła przez przypadek gluten i nic jej nie było, to znaczy, że uczulenia na niego nie ma i nie ma się co cykać z takimi produktami...

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2009-10-21 o 22:57
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-21, 23:15   #2989
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
esti ja dzisiaj wieczorem już drugi raz dawałam mojej Ninie "Przysmak na dobranoc" z Hippa po 4 miesiącu. Jak kończyłyśmy już jeść doczytałam na słoiczku maleńkie literki produkt zawiera gluten. A Nina 14 października skończyła 4 miesiące... Dlatego ja nie wierzę w te diety dla maluszków, które podają firmy... każda inaczej jak jej pasuje. Na tym zarabiają i uważam, że każda robi to pod siebie... Podaję mojej Nince to co uważam w danym okresie za stosowne. Skoro teraz zjadła przez przypadek gluten i nic jej nie było, to znaczy, że uczulenia na niego nie ma i nie ma się co cykać z takimi produktami...

dokładnie jestem tego samego zdania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-21, 23:52   #2990
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka wieczorem
Dziękuję za trzymanie kciuków Badania słuchu jednak nie było, bo po pierwsze synek się rozpłakał, a po drugie po niedawnym zapaleniu ucha trzeba odczekać 3 miesiące, żeby badanie dobrze wyszło jutro idę do pracy i znowu mam maraton 5 - dniowy a potem 2 dni wolnego
zauważyłam do tego, że małemu idą 2 dolne jedynki na dodatek stęka jak ma pierdnąć kąpiel mu trochę pomogła, a jaki żywotny był w wanience a jak chlapał rączkami

Iwciag
dla Iwa. No to rzeczywiście porażka z weselem

Ewelain
o matko jedyna, jaka tragedia Mój wujek powiesił się jak miał 30 lat, ale nie zdążyłam go poznać, bo to było 2 lata zanim ja się urodziłam

Gossik
jejku Ty to masz przeprawy z Aleksem, współczuję ci, bo musisz być na maksa wyczerpana

Carolajna
dla Michasia, Dawid czasami odgina rączkę do tyłu i nie wie jak ją dać do przodu. A jak czadersko wygląda w kościotrupku

Ursull
no właśnie nie mamy jeszcze narzeczonej a co Milenka ma chrapkę na mojego kawalera Fajną masz siostrę

Vila
Wszystkiego najlepszego

Iwcia dens
pierwszy dzień w pracy zaliczony

Anulka
Dawid czasami kaszlał przez sen, ale to z nadmiaru śliny

Ania
ja do rozszerzenia diety też skrupulatnie prowadziłam taki dzienniczek

A to zrobiła nam Karola
Stary 2009-10-22, 00:47   #2991
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hejka wieczorem
Dziękuję za trzymanie kciuków Badania słuchu jednak nie było, bo po pierwsze synek się rozpłakał, a po drugie po niedawnym zapaleniu ucha trzeba odczekać 3 miesiące, żeby badanie dobrze wyszło jutro idę do pracy i znowu mam maraton 5 - dniowy a potem 2 dni wolnego
zauważyłam do tego, że małemu idą 2 dolne jedynki na dodatek stęka jak ma pierdnąć kąpiel mu trochę pomogła, a jaki żywotny był w wanience a jak chlapał rączkami

A to zrobiła nam Karola
Oby te jedyneczki szybko wyszły. Wie co to za męki u dzieciaczka, bo moja Nina teraz męczy się z zębami. Idą, idą i wyjść nie mogą A w wanience Ninka zawsze dostaje ADHD Trzepie wszystkimi kończynkami na wszystkie strony Czasem mam przez to problem z umyciem jej

A tą fotkę Carola piękną Ci zrobiła Zdolna ta nasza "bestia"
A ten tekst piękny - kradnę go sobie do podpisu

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Anulka anulka a może ten kaszel od suchego powietrza...? Może sucho w gardełkach jak teraz sezon grzewczy... Spróbuj na śpika troszkę piciu podać jak kaszlą albo przed samym snem. Nie we wszystkim od razu trzeba widzieć chorobę

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

ursull chyba udało mi się nakryć kogoś na NK

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

No to pięknie, wszystkie śpią, a ja nie mogę zasnąć i wcale mi się nie chce spać
Stary 2009-10-22, 07:56   #2992
rumiankowa
Zadomowienie

dzień dobry
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 08:08   #2993
Carolajna24
Zakorzenienie

boziiuuuuuu

Cinusiowa zobacz na mój opis mam taki od miesiącam wieczorem wkleje zdjęcie co udało mi się zakupić
W AUCHAN są rajtuzki za 4 zł i bluzeczki za 10 zł pokaże wam później
nasze wstawanie:
23
00.30
2.15
4
5.30
7

nie wiem ocb temu dziecku ja już wykończona jestem

A teraz ku radości innych czarownic zmykam, coby nie musiały nadwyrężać zbyt umysłów czytając o połowę więcej postów
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 08:36   #2994
ania4891
Zadomowienie

Wczoraj przyszly 2 niekapy. Teraz juz wiem czym sie roznia

Cytat:
U Caro też mam obiecane przeróbki Tylko muszę odpowiednie fotki strzelić a przy tej pogodzie tak ciemno w domu że nic mi nie wychodzi
Gosik, jakie piekne oczy ma synek, dopiero w powiekszeniu widac
Zdjecia maja byc kolorowe czy czarno biale? Jaki kolor oczy - czerwony, zolty... ?

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
pomecze was jeszcze
ale tak to jest jak zapodacie blondynce temat
Ale sie wciagnelas

Cytat:
ania Ty juz niczego nie przelatuj
ciesze sie ze wiesz juz od czego Julcia miala uczulenie
Aniu ale co Ty robisz corci ze maleje?
Zboczuch

Upychamy ja w szafce jak sie za glosno wydziera

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
ja tu wracam po 3 godzinach a tu posucha w postach, widać że nie było Caro.
To za komentarz w albumie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Co zrobić, jeśli dziecko kaszle?
Temperaturę ma normie i jest wesoła, ale jak położyłam ją spać, to kaszle przez sen.
Moze krztusi sie slina jak Julka?

Cytat:
Ty malpo, to byl moj pomysl Ja wlasnie wczoraj takie zdjecie robilam tylko kiepsko mi wyszlo przy naszym oswietleniu i musze poprawic

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Ania dziwne że lekarz Ci powiedział że za wcześnie na biszkopty skoro w słoiczkach są od 4 miesiąca mam w słoiczku Hippa "Przysmak na dobranoc" kaszka mleczna z biszkoptami" po 4 miesiącu
Ale mowila, ze w tych normalnych biszkoptach sa konserwanty, spulchniacze itd. Lepiej kupic takie Nestle czy Bobovity ale troche pozniej

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
ania - hehe tak ładnie wszystko notujesz? ja pierwsze 3 tygodnie notowałam o ktorej jadl, ile jak jadał sztuczne i ile razy kupa hehe. Ja bym się chyba powiesiła prz trojaczkach, sama jestem i pewnie dlatego by mnie to przeraziło.
Bo ja jestem zodiakalna panna i wszystko musi byc skrupulatnie i dokladnie wykonywane

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Ania
ja do rozszerzenia diety też skrupulatnie prowadziłam taki dzienniczek

To zgaga Nastepna ktora kradnie mi pomysl A wczoraj z netu sciagnelam sobie wlasnie to piorko

Mnie bardzo pomogl bo zorientowalam sie, ze Julka regularnie idzie spac
A poza tym ja jej ciagle rozszerzam diete. Ciagle dostaje cos nowego wiec chyba warto zapisywac

Lece do lekarki po zwolnienie, pa
Stary 2009-10-22, 09:16   #2995
Illbana
Raczkowanie

Cześć kochane,
100 LAT i BUZIAKI DLA MICHASIA!!!

U nas znowu zapowiada się dzisiaj piękna pogoda - pójdziemy na długi spacer
O jeżu, ja widzę, że tu niedługo wszystkie gimpować będą Muszę się jeszcze nauczyć robić takie zdjęcia z piórami i kwiatami Cudne są

Aguśka - piękne te Twoje fotki I zaś Ci lody w głowie

Marika - a powiedz, Słonko, Ty masz ten temat taki ogólny? No ja się nie znam, bo ja polonistykę skończyłam, a wiem, że na innych kierunkach to takie bardziej badawcze prace się pisze (z ankietami itp.) Pamiętam, że moja kumpela pisała dawno temu pracę chyba właśnie o motywacji (ale to było coś o motywacji wolontariuszy czy jakoś tak). Tak to nie znam nikogo, kto mógłby napisać (ale w necie na pewno znajdziesz ogłoszenia).Ja to umiem pisać tylko takie egzystencjalne, literackie fiździu-piździu Bałabym się pisać coś takiego. No szkoda, że nie jesteś na jakiej filozofii albo czymś takim A to dla Twojej mamy , żeby poczuła się lepiej.

Anulka anulka - a może to faktycznie ślina Hubie też się zdarza tak zachłysnąć śliną i zakaszle.

Malutka
- oby te ząbki szybko wylazły Piękna ta fotka z piórkiem

Gosik
- tak, na Śląsku mamy piękną pogodę Zapraszamy

Małgosiu
- jak Twoja dieta turbo? Można ją stosować, karmiąc piersią?

Carolajna
- dawaj foty zakupów

Rumiankowa
- dzień dobry

Hubert

Edytowane przez Illbana
Czas edycji: 2009-10-22 o 09:27
Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:19   #2996
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
A teraz ku radości innych czarownic zmykam
Stary 2009-10-22, 09:20   #2997
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

10% rabatu na kosmetyki Garnier do 29 października w Rossman. Kod: 2 98 14 17 25 68 92

Później popisze do Was.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-22, 09:21   #2998
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Mamki powiedzcie mi, co to za dieta turbo??? Czytam ciągle o tym, a nie mam pojęcia co to jest??
Stary 2009-10-22, 09:22   #2999
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Wczoraj Mycha na szczęście zasnął po 20 więc TŻ nie latał z nim cały wieczór ufff. Oczywiście parę pobudek miałam ale to już normalka, a dziś na razie tfu tfu jest spokojnie

Cinusiowa, bo skoro ekspozycję na gluten zaczyna się po 4 miesiącu to widać producenci uznali że już można dawać po trochu tej kaszki

Malutka, uuu to pechowo z tym badaniem, szkoda że tyle trzeba czekać. Dawid na piórku - cudeńko No wiesz, wykończona to ja bym była będąc sama z Aleksem przez cały dzień. Ale już przed 10 przychodzi mama, wychodzi koło 15 a po 16 wraca TŻ To głównie on nosi Aleksa, ja trochę z nim pochodzę i padam...Więc tym sposobem da się przeżyć, gorzej będzie jak do pracy wrócę bo w nocy po parę razy wstaję a potem jeszcze spać nie mogę.

Ania, foteczki bym prosiła czarno-białe a oczy niebieskie ale takie naprawdę blue A jedną foteczkę może z piwnymi, dla TŻ

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2009-10-22 o 09:26
Stary 2009-10-22, 09:33   #3000
Illbana
Raczkowanie

Cytat:
A jedną foteczkę może z piwnymi, dla TŻ
Ja Hubie zrobiłam takie psychodeliczne zielone oczy (bo ja mam takie zielonokawe, brązowawe) i pokazałam TŻ-towi (TŻ ma niebieskie), a on oczywiście z tekstem: "Mogłaś zrobić mu niebieskie. Lepiej by wyglądał" Eh, ci faceci.

Cinusiowa - ja nie znam szczegółów tej diety, ale widziałam, że Anulka ją stosuję, no i teraz Małgosia, więc pytam z ciekawości. Ja na razie orientuję się w terenie tylko, bo nadal karmię cycem.

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości