|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
anulka a jaki ma kaszel? suchy czy mokry? moze zaczyna sie corci jakas infekcja, moze lepiej przejdz sie z nia do lekarza, zawsze oslucha
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-21 o 20:52 |
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tez pobnawilam sie fotkami
a to pierwsze-zainspirowala mnie Karolinka ![]() mam troche roztapirzone wlosy ale tak wygladam...po szalenstwach z Filipem
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-21 o 21:16 |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyłam się
ściągam gimpa ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
ale naklepałyście....od wczorajszego wieczora nie miałam laptopa czynnego bo coś klawiatura nawaliła ale TŻ już naprawił
![]() czytałam pobieżnie marika jak tylko trafię na takie kości to Ci kupię a Carolajnie dałam te NikoliZdjęcie Cinusiowej BOMBA Carolajna ale fajnie synuś wygląda w kościach to nie chodzi o to że musi nosić ale żeby miał fajne zdjęcie a widzisz twojemu rękawki za krótki a mojej rękawki były w miarę ok ale na długość były za krótkie...bałam się że dziury zrobi z palcach![]() Ania dziwne że lekarz Ci powiedział że za wcześnie na biszkopty skoro w słoiczkach są od 4 miesiąca mam w słoiczku Hippa "Przysmak na dobranoc" kaszka mleczna z biszkoptami" po 4 miesiącu![]() w ogóle to Ci lekarze mnie wkurzają bo robią z naszych dzieci króliki doświadczalne jak Julka była mała to gluten kazali wprowadzać od 9 miesiąca a teraz od 5.....a niby czym się różnią dzieci urodzone 2 lata temu od tych w tym roku? jakaś paranojaa mnie dzisiaj gardło boli
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super |
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Esterko za duzo lodow
co do tego wprowadzania roznych produktow, to mnie denerwuje to, ze w schematach zywienia pisze ze jakis produkt od ktoregos tam m-ca, a w sloiczkach ten produkt jest od wczesniejszego m-ca ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ale tez ssciagnelam sobie gimpa i bede sie bawic tylko ze nie znam sie za bardzo
|
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
ide spac, nie rozpisujcie sie za wiele, bym rano szybko nadrobila zaległości, dobranoc
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
A witam
Mnie nie było cały dzionek a te naszkryfały 6 stroniczek . Troszke spraw pozałatwiałam, bo chciałabym się ubiegac o płatny urlop wychowawczy ale oni przeginaja z ilością tych papierków .Aguśka - hehe może zamieszkajcie z teściami i twoja mamą, stworzycie wesołą rodzinkę Mell - jak podróż? malutka - jaki Dawidek jest zadowolony , spasowal mu spacerek.Iwciag - sto latek dla malusiego solenizanta Ewelain - ojej ale mi przykro, trzymaj się lalu gosikk_s - ojj daje Ci Aleksio pieknie popalic, mam nadziję że się to niebawem zmieni Illbanka - a może znasz kogoś kto chciałby zarobic pisząc moja prackę? ja chyab oszaleje, czas leci a ja nic Carolajna - mój pierwsze wyczyny własnie takie robił z plecków na brzuszek i się wkurzał bo ręki nie mógł wyciągnąc. Milena07 - zapraszamy was madzia - a juz miałam nadzieję że znlazło się moje wybawienie wrrrrr... czemu wszystko sie tak pokomplikowało SELKA - napisz chociaz co u was .ania - hehe tak ładnie wszystko notujesz? ja pierwsze 3 tygodnie notowałam o ktorej jadl, ile jak jadał sztuczne i ile razy kupa hehe. Ja bym się chyba powiesiła prz trojaczkach, sama jestem i pewnie dlatego by mnie to przeraziło. kuroikaze - ojeje a ty płótna i farbek olejnych nie kochasz? Vila - dziękuje za dobre chęci ursull - hehe gratki dla pełzającej lali iwcia dens - no i super że stresior cie nie pożarł, a niania sie sprawdziła, synus calutki i zdrowiutki .esti - uuuuuuuuuuuu kurcze a myslalam że to w jakimś sklepie, a może pamietasz z jakiej firmy? Zajefajne są |
|
|
|
#2981 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękiza odpowiedzi. Póki co jest spokój. Ale jakaś znerwicowana teraz jestem...chyba przewrażliwiona, nasłuchuje cały czas.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najgorzej mnie martwi to, ze ja mogłaz je zarazić, bo kilka dni bolało mnie gardło i miałam lekki katar. Przeziebienie zaatakowałam gripexem i wyzdrowiałam. Boję sie o Szkrabki. Mam nadzieje, ze nie podłapały paskudztwa.
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze tak na chwilę,moja Milucha pół dnia mi marudziła,a przed snem taką scenę urządziła,aż bałam się,że ktoś policję wezwie
Śpi teraz grzeczniutko mały diabełek ![]() A propos wątku żywieniowego to moja Ślicznota wcina wszystko ze smakiem i łyżeczką.Najbardziej lubi jabłko,marchewkę i słodkiego ziemniaka.Kaszki ryżowe też jej podchodzą,a z kupami po nich problemu nie miała. ![]() Idę sobie wieczorek filmowy zrobić,dziś "Juno" na tapecie,boski film,widziałyście? Dobrej nocki laski |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Marika, to u Was pogoda? U nas ciągle padało, my teraz spacerujemy już tylko po około 2 godziny, nie dłużej. A to można się ubiegać o płatny wychowawczy? Nawet nie wiedziałam.
|
|
|
|
#2984 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedobre dziewczyńska! Kto to widział tyle pisać...
![]() Nie ma szans... nie nadrobię tego nigdy... Nie było mnie bo miałam kilka rzeczy do załatwienia, i na uczelni i w domku. I szukam cały czas pracy, więc na necie to na portalach z ogłoszeniami siedzę jak już mam chwilkę. Anulcia - mam nadzieję że z córeczką będzie ok. ursull - trzymam kciuki za Milenkę, żeby zdrowiała szybciutko. Esti - mnie też wkurza, że sobie na naszych pociechach testują. Jeszcze jak mój bratanek był mały to nie dawali wit. K, a teraz wielka afera jak nie dawałam bo małego po niej brzuch bolał. I tak nie dawałam, bo dzieci które nie dostawały jakoś żyją i mają się dobrze. Aguśka - śliczne zdjęcia... Cassandra - ja ma dziecko obżarciucha... |
|
|
|
#2985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ahh babole się rozgadały. Mnie dzisiaj cały dzień nie było, bo Tż przed nocką miał cały wolny dzień. Oblegał mi ciągle kompa więc w końcu zabrałam się z Ninulcią i poszłyśmy na spacerek. Maszerowałyśmy 2,5 h
Rewelacja, muszę to jutro wypróbować Cytat:
Wiem co to znaczy. 6 lat temu odebrał sobie życie mój kuzyn Marcel Byliśmy rówieśnikami i w dzieciństwie spędzałam u niego wszystkie wakacje i ferie Najpier nocą w łóżku podcinał sobie żyły, a potem poszedł do pieczarkarni, którą mają jego rodzice i tam się powiesił Dopiero nad ranem, gdy nikt nie wyłączał jego budzika weszli do pokoju i zobaczyli krew, pościel, potem szukanie jego... Wtedy już nie żył od kilku godzin Kur wa a zawsze był taki wesoły, takie ADHD i taki przystojniak![]() Nie miałam możliwości jechać na jego pogrzeb i przez kilka lat też nie miałam okazji odwiedzenia jego grobu. Rok temu jak jechałam na wakacje z Tż tak zaplanowaliśmy podróż, aby przejeżdzać tamtędy i... najgorsze, że nie wiedziałam w której części cmentarza szukać grobu... Szłam cmentarzem tak jak mi serce podpowiadało i... znalazłam nigdzie nie błądząc - był to pierwszy grób przy jakim stanęłam, aby się rozejrzeć... Przypadek...? Oho... to niedługo będziemy miały nową koleżankę za wizażu Cytat:
![]() A nie mówiłam... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka no właśnie za dużo a dzisiaj znowu miałam ochotę
marika kości były z tesco ale fajnie tyleee spacerowania....przypomin ają mi się spacery z Julką a teraz nie mogę tyle chodzić bo Julka na nóżkach tyle by nie dała rady ale po CH może chodzić cały dzień![]() co do jedzonka no i właśnie dlatego że piszą i mówią wszędzie inaczej to pozostaje nam podawanie dzieciom nowości intuicyjnie |
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
gosikk, płatny wychowawczy masz wtedy, kiedy przysługuje Ci prawo do zasiłku rodzinnego - czyli jeżeli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza kwoty 504,00 zł netto
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
esti ja dzisiaj wieczorem już drugi raz dawałam mojej Ninie "Przysmak na dobranoc" z Hippa po 4 miesiącu. Jak kończyłyśmy już jeść doczytałam na słoiczku maleńkie literki produkt zawiera gluten. A Nina 14 października skończyła 4 miesiące...
Dlatego ja nie wierzę w te diety dla maluszków, które podają firmy... każda inaczej jak jej pasuje. Na tym zarabiają i uważam, że każda robi to pod siebie... Podaję mojej Nince to co uważam w danym okresie za stosowne. Skoro teraz zjadła przez przypadek gluten i nic jej nie było, to znaczy, że uczulenia na niego nie ma i nie ma się co cykać z takimi produktami...
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-21 o 22:57 |
|
|
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie |
|
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka wieczorem
![]() Dziękuję za trzymanie kciuków i znowu mam maraton 5 - dniowy zauważyłam do tego, że małemu idą 2 dolne jedynki na dodatek stęka jak ma pierdnąć kąpiel mu trochę pomogła, a jaki żywotny był w wanience a jak chlapał rączkami Iwciag ![]() Ewelain o matko jedyna, jaka tragedia Gossik jejku Ty to masz przeprawy z Aleksem, współczuję ci, bo musisz być na maksa wyczerpana Carolajna dla Michasia, Dawid czasami odgina rączkę do tyłu i nie wie jak ją dać do przodu. A jak czadersko wygląda w kościotrupku Ursull no właśnie nie mamy jeszcze narzeczonej Fajną masz siostrę Vila Wszystkiego najlepszego Iwcia dens pierwszy dzień w pracy zaliczony Anulka Dawid czasami kaszlał przez sen, ale to z nadmiaru śliny Ania ja do rozszerzenia diety też skrupulatnie prowadziłam taki dzienniczek A to zrobiła nam Karola
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w wanience Ninka zawsze dostaje ADHD Trzepie wszystkimi kończynkami na wszystkie strony ![]() A tą fotkę Carola piękną Ci zrobiła Zdolna ta nasza "bestia"![]() A ten tekst piękny - kradnę go sobie do podpisu ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Anulka anulka a może ten kaszel od suchego powietrza...? Może sucho w gardełkach jak teraz sezon grzewczy... Spróbuj na śpika troszkę piciu podać jak kaszlą albo przed samym snem. Nie we wszystkim od razu trzeba widzieć chorobę---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- ursull chyba udało mi się nakryć kogoś na NK ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- No to pięknie, wszystkie śpią, a ja nie mogę zasnąć i wcale mi się nie chce spać |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
boziiuuuuuu
![]() Cinusiowa zobacz na mój opis mam taki od miesiąca m wieczorem wkleje zdjęcie co udało mi się zakupić![]() W AUCHAN są rajtuzki za 4 zł pokaże wam późniejnasze wstawanie: 23 00.30 2.15 4 5.30 7 nie wiem ocb temu dziecku A teraz ku radości innych czarownic zmykam, coby nie musiały nadwyrężać zbyt umysłów czytając o połowę więcej postów
|
|
#2994 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj przyszly 2 niekapy. Teraz juz wiem czym sie roznia
![]() Cytat:
![]() Zdjecia maja byc kolorowe czy czarno biale? Jaki kolor oczy - czerwony, zolty... ? ![]() Ale sie wciagnelas ![]() Cytat:
![]() Upychamy ja w szafce jak sie za glosno wydziera ![]() Cytat:
To za komentarz w albumie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wlasnie wczoraj takie zdjecie robilam tylko kiepsko mi wyszlo przy naszym oswietleniu i musze poprawic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To zgaga Nastepna ktora kradnie mi pomysl A wczoraj z netu sciagnelam sobie wlasnie to piorko ![]() Mnie bardzo pomogl bo zorientowalam sie, ze Julka regularnie idzie spac A poza tym ja jej ciagle rozszerzam diete. Ciagle dostaje cos nowego wiec chyba warto zapisywac ![]() Lece do lekarki po zwolnienie, pa
|
||||||||
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
100 LAT i BUZIAKI DLA MICHASIA!!! ![]() U nas znowu zapowiada się dzisiaj piękna pogoda - pójdziemy na długi spacer O jeżu, ja widzę, że tu niedługo wszystkie gimpować będą Muszę się jeszcze nauczyć robić takie zdjęcia z piórami i kwiatamiAguśka - piękne te Twoje fotki ![]() ![]() Marika - a powiedz, Słonko, Ty masz ten temat taki ogólny? No ja się nie znam, bo ja polonistykę skończyłam, a wiem, że na innych kierunkach to takie bardziej badawcze prace się pisze (z ankietami itp.) Pamiętam, że moja kumpela pisała dawno temu pracę chyba właśnie o motywacji (ale to było coś o motywacji wolontariuszy czy jakoś tak). Tak to nie znam nikogo, kto mógłby napisać (ale w necie na pewno znajdziesz ogłoszenia).Ja to umiem pisać tylko takie egzystencjalne, literackie fiździu-piździu Bałabym się pisać coś takiego. No szkoda, że nie jesteś na jakiej filozofii albo czymś takim![]() A to dla Twojej mamyAnulka anulka - a może to faktycznie ślina Hubie też się zdarza tak zachłysnąć śliną i zakaszle.Malutka - oby te ząbki szybko wylazły Gosik - tak, na Śląsku mamy piękną pogodę ![]() Małgosiu - jak Twoja dieta turbo? Można ją stosować, karmiąc piersią? Carolajna - dawaj foty zakupów ![]() Rumiankowa - dzień dobry
Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-22 o 09:27 |
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
10% rabatu na kosmetyki Garnier do 29 października w Rossman. Kod: 2 98 14 17 25 68 92
Później popisze do Was.
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Mamki powiedzcie mi, co to za dieta turbo??? Czytam ciągle o tym, a nie mam pojęcia co to jest??
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj Mycha na szczęście zasnął po 20 więc TŻ nie latał z nim cały wieczór ufff. Oczywiście parę pobudek miałam ale to już normalka, a dziś na razie tfu tfu jest spokojnie ![]() Cinusiowa, bo skoro ekspozycję na gluten zaczyna się po 4 miesiącu to widać producenci uznali że już można dawać po trochu tej kaszki Malutka, uuu to pechowo z tym badaniem, szkoda że tyle trzeba czekać. Dawid na piórku - cudeńko To głównie on nosi Aleksa, ja trochę z nim pochodzę i padam...Więc tym sposobem da się przeżyć, gorzej będzie jak do pracy wrócę bo w nocy po parę razy wstaję a potem jeszcze spać nie mogę. Ania,
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-10-22 o 09:26 |
|
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
Ja Hubie zrobiłam takie psychodeliczne zielone oczy (bo ja mam takie zielonokawe, brązowawe) i pokazałam TŻ-towi (TŻ ma niebieskie), a on oczywiście z tekstem: "Mogłaś zrobić mu niebieskie. Lepiej by wyglądał" Eh, ci faceci.![]() Cinusiowa - ja nie znam szczegółów tej diety, ale widziałam, że Anulka ją stosuję, no i teraz Małgosia, więc pytam z ciekawości. Ja na razie orientuję się w terenie tylko, bo nadal karmię cycem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

ściągam gimpa 
a Carolajnie dałam te Nikoli
to nie chodzi o to że musi nosić ale żeby miał fajne zdjęcie
mam w słoiczku Hippa "Przysmak na dobranoc" kaszka mleczna z biszkoptami" po 4 miesiącu
Super 

.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

dla Michasia, Dawid czasami odgina rączkę do tyłu i nie wie jak ją dać do przodu. A jak czadersko wygląda w kościotrupku