|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
A kto mi nie chciał pomóc, he?
Nooo...się nie tłumacz Anulka bo ![]()
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie sie chwaliły to i kolej na mnie
![]() ide nadrabiac mam chyba z 7 stron ![]() Ania ja tez chetnie zobacze slubne pokaz to z jablkiem tutaj ja nie mam nkAgus avatarek Katrin gratulujemy zabka Iwciag piekne zdjecia! ![]() Magducha ![]() ![]() mnie sie tez juz macierzynski skonczyl ale nie ide do pracy rozowa sukienka moze byc jak dla mnie biała musi byc szatka Buziaki dla Blanci i Weronisi
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-10-20 o 21:54 |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ukradnę Natanka ![]() w czym robiłaś te zawijaski? jejjj...wy macie fajne aparaty a ja biedną 7 pikselową cyfrówkę ![]() Synuś chyba do Ciebie podobny chociaz ja Cię mało co widziałam pokaż
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-20 o 21:47 |
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mnie nie chodzilo o wersje tylko o rodzaj grafiki. Czy wektorowa czy rastrowa a do tego sa 2 rozne Corely ![]() Ale w czym ja mialam Ci pomoc? No przeciez to Ty mi pokazywalas tego Gimpa bo ja nie wiedzialam, ze taki program istnieje ![]() Jak masz pytanie co do Corela, Illustratora, In Designa, Flesha i paru innych to wal ![]() Cytat:
Dziewczyna chce byc w centrum uwagi i tyle ![]() Y, moje zdjecia?
|
||
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
kuroikaze gratuluję,zdjęcie super,ale synuś to poprostu boski
Carolajna24 ja też mam badziewie,też siódemkę |
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się lustrzanka marzy ale nie wiem jaka jeszcze bo się nie znam na tym ale widziałam u koleżanki jakie zdjęcia wychodzą
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
ania4891 corel draw ino i tylko w wektorowej
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lustrzanka sie nie oplaca bo obiektywy sa szalenie drogie Ja mialam kupowac ale jednak mam cyfrowke---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- No to pokrewna dusza ![]() A probowalas Illustratora? Bardzo lubie |
|
|
|
|
#2799 |
|
Wtajemniczenie
|
Anno rozszyfrowałaś mnie
dlaczego musialas wszystkim napisac ![]() ![]() Carolajna tak do mnie zdjecia mam swoje ale ... nie chce mi sie grzebac w dysku, pozatym ni ebede tu takich zdjec wklejac ![]() ja tez nie mam dobrego aparatu. dobre swiatlo to podstawa a zawijasy w Ps, mam troche brushy. A co do lustrzanek... obiektywy drogie, ale nie trzeba kupowac nikona, inne sa tansze, zreszta obiektyw dolaczony do body czesto wystarcza... a skoro ma sie 10 tys na samo body to i na obiektywy sie znajdzie Dzieki Dziewczyny,, Natanek dzis strasznie marudzi...
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-10-20 o 22:04 |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajna24 i ania4891 mi też lustrzanka się marzy,eh,ale fakt cholernie droga zabawka,a obietywów to ze dwa przydałoby się mieć
![]() narazie cyfrówka musi wystarczyć a w illustratorze nie robiłam,muszę sprawdzić,może mi podejdzie ![]() kuroikaze i oto właśnie chodzi,o światło,no i dobry obiekt oczywiście ,a nasze maluchy to obiekty idealne |
|
|
|
#2801 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze dobrze ![]() marylcia to kobieta tescia... mieszkali ze soba to sie klucili kilka razy dziennie!!! ona do mnie nagadywala na grzeska a on na nia... wkoncu postawnowili zamieszkac oddzielnie... no i teraz w weekendy marylcie grzesiu przywozi... zjedza obiadek i ida do sypialni... wiadmo po co.... ona ma tu kapcie, szlafrok i kosmetyki... nie zostaje na noc o nie! przyjezdza, zje, porypie sie z tesciem i on ja odwozi Cytat:
my do konca nie wiemy czy zostac tu na stale... teraz kryzys a w irlandii jest bardzooooo odczuwalny... polacy wyjezdzaja do pl masowo i mieszkania stoja puste... no i teraz jakbysmy kupili i np. zdecydowali za 3 lata wrocic do pl to co? kto kupi mieszkanie jak tu mieszkan co niemiara i stoja i kisna, bo nie ma ludzi ![]() narazie musimy przeczekac kryzys i zobaczymy jak to sie wszystko potoczy moj tz zarabia ok 1700 euro na miesiac no plus dodatki na kube czyli jakies 450 e miesiecznie, wiec bylo by nas stac, bo zycie nie jest tu drogie... jak wydamy 50 e tygodniowo na jedzenie to jest i tak duzo.... ale teraz strach inwestowac w mieszkanie... chociaz caly czas nam to chodzi po glowie PIEKNE!!!! No i ja sie pochwale, chociaz przy waszych wyczynach to moje smiechu warte ale na usprawiedliwienie dodam ze wlasnie sie nauczylam!!! z wczesniejszych postow Caroli i Ani i poszlo gladko, bez problemow
|
|
#2803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No juz spakowana
sama sobie bije brawo bo sie ciesze ze to juz za mna hahaAleks na szczescie dzisiaj zasnal po 19, troche go przetrzymalam i przed 19 spal mi na siedząco na rekach ![]() Wiecie co...załamałam sie, przymierzylam ciuchy z tamtego roku, no jeszcze jak brzuszka nie bylo i szok wszystko nie lezy jak trzeba, troche to tu to tam sie wylewa..... ![]() Ja nigdy nie mialam zadnej nadwagi raczej bylam za szczupla a teraz...no moze w kg(56) tego nie widac, ale zupelnie stracilam talie i sporo brzucha mi wystaje...trzeba cos z tym zrobic... a balam sie ze po porodzie bede jak szkielet bo ja zawsze mialam tendencje do szybkiego chudniecia...a tu szok na odwrot...apetyt mam ze hoho... Oj niedobrze niedobrze... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczynki
przepraszam ,ze nie odpisuje kazdej z osobna.. ale wystarczy kilka dni "odpoczynku"od wizazu i nie moge potem nadrobic zaleglosci..(gaduly!) W niedziele (nie wiem co nas naszlo.. )zamien ilismy gondolke na spacerowke..Jeszcze jutro tak pojezdzimy i Tz musi nam spowrotem je zamienic.. ![]() Myslalam,ze Kalus bardziej bedzie zainteresowana tym co sie dzieje wokol ale ..niekoniecznie,a ja jej nie widze..i wogole mi sie nie podoba,poprostu za wczesnie na nia,poczekamy jeszcze tak z m-c potora z zamiana kurcze...a ja ciagle mecze sie okrutnie z tym moim paluchem ![]() boli i uraza,nawet butkow zalozyc sie nie da!chodze jak kulawa! ale walcze..zobaczymy moze w koncu sie zagoi ![]() sorki..nie przywitalam sie z nowa kolezanka z wyspy ![]() witaj ursull sliczna ta Twoja slicznota mieszkasz moze w Londynie? my mieszkamy na zach. i tez wynajmujemy 2bed.+salon+kuchnia+2lazi enki i oplaty..niestety tez dosc wysokie..(500f to chyba tylko polowa czynszu??nie liczac rachunkow oczywiscie,nie?drugi pokoj podnajmujecie?) Ja przed ciaza nie pracowalam,wiec maciezynskiego brak..Takze tylko z pensji Tz zyjemy+to co nam sie nalezy(czyli min.benefity)ale nie jest zle,na szczescie moj Tz-cik ma dobra prace i place a tak wogole to STO LATEK DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTEK uciekam spac,bo moja Kalinka od polnocy bedzie budzic sie co 2godz. (o ile nie co godz!!!jak ostatnio na cycusia)Dobrej Nocki |
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Moje Laseczki coraz lepiej śpią w nocy. Nie wiem czy to ta kaszka na dobranoc, czy po prostu im się już nie chce wstawać na żarełko. Wczoraj nakarmiłam je po 17 i jak o 19 zasnęły to spały do 5:00 rano. Dalam im troche mleczka i dalej spały. Za to coś ciezko im idzie jedzenie obiadkow :/ Karmie je łyzeczką i zjadaja po ok.50 ml ze słoiczka. To bardzo mało. Resztę musiałam dziś rozcienczyc, zrobiłam z tego zupke i podałam z butelki. Wsuneły bez gadania, ale martwi mnie to ze łyzeczka im nie podchodzi. Wkurza mnie to ze obiadki po 6 miesiacu mają dosc duze kawałki warzyw. Moje Słoneczka sie tym troche dławia. Musze to jedzonko dodatkowo rozdrabniać blenderem. Ide spać. Do jutra.
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia rewelacyjnie
![]() Bardzo łądnie Ci wyszło, zdolny z ciebie ![]() ![]() Anulka znalazłam skalowanie w Gimpie ![]() I nie robi się już mały obrazek z biała ramką ![]()
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łazienkę to ja mam jedną,i jest to mieszkanie.Wcześniej mieszkala z nami siostra,ale poszła na swoje,zresztą jeden pokoik dla małej przeznaczylismy i niedługo zamierzamy ją tam przenieść.My benefitów tylko 40fuli mamy,a macierzyńskiego 120,więcej nam się nie należy,bo za dużo zarobiłam w poprzednim roku podatkowym i nie ważne,że w tym nie zarabiam nic.A co twój Tz robi,jeśli można spytać?![]() A o socjalne mieszkanie sie staraliście? pakusia86 to całkiem dobrze macie w Irlamdii,może my powinniśmy zapakować manatki i do was w te pędy ![]() Mell_xx czy ja dobrze widzę?56 kg!!!!!!!! a ile masz wzrostu? kobieto ja przy 1,65 ważę teraz 73 i marzę,aby chociaż 5 kilo zrzucić a ty śmiesz narzekać![]() ![]() anulka anulka ciebie to podziwiam,ja też chcialam mieć bliźniaki,ale teraz to ledwo przy jednej wyrabiam ![]() Też już uciekam,bo w końcu czytać miałam,a ja z wami tu siedzę
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
No nie chwilke mnie nie było a te kolejne 2 stronki nabazgrały
. Ja poprasowałam, porobilam troszkę porządki oglądając moje serialki .ursull - hehe korzystaj z chwil dla siebie i zrób sobie DZIEŃ ROLNIKA .Aguska - ja ja gadam teściom że maja nie nosic, nie lulac to oni mi przytakuja z zaraz robia swoję, no zgroza, dlatego nie lubie tam jeździc bo nie liczą się z naszym zdaniem, nawet Tż nie słuchaja bo myślą że sa dziadkami i wszystko im wolno, na szczęscie mój tata jest posluszny, i stosuje si edo moich zasad .pakusia - na rypanko powiadasz? skonałam ze smiechu ania - hehe no jeszcze się nie umawiałyśmy kuroikaze - kolejna zdolniacha, tylko ja taki tłuczek Carola - nie no fota dla cinusiowej wymiata |
|
|
|
#2810 |
|
Rozeznanie
|
oj ,ursull a juz myslam,ze Londek..
![]() zazdroszcze Ci widoczkow,powietrza..ehh. . ![]() my tez wynajmujemy mieszkanie,w nowym(ok 5letnim )bloku i jest wg.super!blisko mam wszedzie po drugiej stronie ulicy GP,apteki,przychodnia tylko dla maluszkow (chodze tam wazyc i mierzyc Niunke pelno sklepow(polskich ),duzo przestrzeni calkiem niedaleko,boiska,korty,pl ace zabaw..mnie sie podoba,zreszta ja w tej czesci miasta juz 4 latka bedzie jak mieszkamMy tez narazie podnajmujemy jeden pokoik(dziewczyna na rane przyloz )ale z czasem tez myslimy,ze bedzie to pokoik KalinkiLazieneczki ammy osobne,wiec sobie w droge nie wlazimy ![]() nie,o socjalne nie staramy sie..mysleismy ale za dobrze nam sie tutaj mieszka ,gdzie obecnie jestesmy a na nie tez dluugo sie podobno czeka,zobaczymy moze papierki zlozymy ,choc watpie.. ![]() Za duzo zarobilas??skad ja to znam ja nie pracowalam (w ciazy)a musielismy podac za poprzedni rok podatkowy dochody(jak oboje pracowalismy i dochod nasz byl..ykhh..wysoki..to sobie mozesz wyobrazic ile nam przyznali.. ale po skonczonym obecnym roku podatkowym czyli po kwietniu musimy im przedlozyc aktualny stan za obecny rok i wtedy moze to wyrownaja(mam nadzieje!)a co porabia moj malz..? pracuje w e'bayu![]() cinusiowa!!!cos niesamowitego.... az mi lezka stanela w oczach....... piekne................... .........
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-10-20 o 23:02 |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widze, ze mamusie zamiast prac, prasowac i wymyslac nowe kaszki, to sie masowo za fotografie wziely
Efekty sa swietne Ja teoretycznie fotografie mam w genach, oboje rodzice sa fotografami ( zdjec z dziecinstwa mam mase ), oczywiscie oni sa fachowcami w fotografii analogowej, nowinki to juz raczej domena naszego pokolenia. Ja w kazdym razie nie jestem az taka entuzjastka, choc zdjec robie tysiace, ale... bez ambicji Jako dziecko siedzialam z mama w ciemni i "klepalam" na powiekszalniku, a pozniej mi przeszlo - moze szkoda... Mam jeszcze czas na kariere |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuchy, prosze sobie zalozyc klub i nowy watek fotografiarski bo pekam z zazdrosci ze takie cudne dziela tworzycie
![]() Ale i tak was lovam ciniusiowa bardzo prosze o lekcje niegrzecznosci ale tylko wzgledem osob ktore mnie denerwuja. Aha w lozku potrafie byc niegrzeczna bardzo ,wiec tu lekcje moge dac Ci jaTo co Ci zrobila Karolinka, jest niesamowite, Karolinka mi tez zrob tak dobrze kuroikaze Ty to dopiero tworzysz piekne dziela ![]() Carolajna Natanek jest moj w polowie, bo ja go z kuroikaze rodzilam ![]() pakusia czy Ty tez wchodzisz w ten ich zwiazek fotografiarski?slicznie marika no wlasnie a ja mam tesciow na wyciagniecie reki iw tym problem i tz jeszcze uwaza, ze zbyt rzadko ich zapraszam
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boskie!!!!!!!!!!!!!!!! super Cytat:
wlasnie stworzylam sobie ramke troszke nie dopracowane ale musze isc karmic gloda
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oboje z Tż mieliśmy ze sobą ten "pierwszy" raz więc dalej do wszystkiego dochodziliśmy sami wspólnie stąd też oboje musieliśmy poznać każdy kawałek ciała ( ) męskiego, damskiego więc znamy się na wylot i dajemy radę jak należy![]() Z nauką niegrzeczności, to pisz mi na bieżąco czym Cię denerwowali w danych momentach, to na bieżąco będę Cię podpuszczać Na dzień dobry powiedz im grzecznie głosem, tonem Bogusia Lindy, że "nie pozwolę kochana mamo abyście tak robili, słuchajcie co do was mówię, bo na okrągło muszę wam powtarzać, abyście nie brali na ręce, nie lulali i nie nosili Filonka... bo ręce poucinam"... jak to nie pomoże, to Słowa Bogusia zamienimy na typowe słownictwo naszego genialnego aktora na "K", "S", "CH" itp...
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Oj narzekacie na tesciow i rodzicow, a ja Wam powiem, ze bez nich chyba jeszcze gorzej... Olus ma 5,5 miesiaca, co oznacza, ze ja od 5,5 miesiaca nie przespalam ani jednej nocy w calosci i ze tylez samo czasu jestem "niewolnica" swojego dziecka... Nie mam nikogo na zastepstwo, nawet na godzine, Olus noce przesypia w calosci odkad skonczyl 4 miechy, ale kotluje sie w lozeczku, wiec i tak do niego wstaje zeby sprawdzic czy wszystko w porzadku... Tz pracuje co najmniej 12godz, dzisiaj wlasnie minela 16godzina jego pracy i jeszcze go nie ma, wiec nie wymagam zeby wstawal do dziecka. Teoretycznie on przejmuje opieke w weekendy, ale w praktyce wcale nie oznacza to "wolnego" dla mnie... Dlatego fajnie jest miec babcie, czy dziadka pod reka... Choc swoja tesciowa zamordowalabym pewnie po kilku godzinach
Alez Wy jestescie wszechstronne jak nie fotografia, to...lozko ![]() Pakusia czy juz na dobre sie wyprowadzilas z wyspiarskiego watku ??? Nie dzieje sie tam dobrze... |
|
|
|
#2816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wystaje strasznie... Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Ok ide spac kochane kolezanki, mam nadzieje ze dojade szczesliwie....wyruszam jutro ok 8 rano... Jak bede miala sile to napisze Wam jak minela podroz Do zobaczenia....
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przywitam się z Wami, bo przesadziłyście - 7 stron
![]() U nas dzisiaj była bardzo ładna pogoda, poszliśmy sobie z synkiem na 2 h spacerek, który prawie w całości przespał. Na dole fotka jak wyglądał w ogóle Dawid już tak fajnie gaworzy i udaje mu się wypowiadać pierwsze literki, jak czasami to słodko brzmi no i nockę też mieliśmy przespaną, bo budzenie na butelkę o północy i o 7 najlepsze jest to, że ona uważa, że ja ją lubię i takie tam Blaneczko i Weroniczko Dawid przesyła Wam po urodzinowym Eve fajnie, że się pojawiłaś Carolajna wysłałam Ci maila ![]() Iwciag prześliczna panna młoda z Ciebie była Ania weekend w środku tygodnia dla matki pracującej, żeby mogła sobie odpocząć po 5 dniach harówy i nacieszyć się synkiem ![]() Katrin gratuluję ząbka ![]() Magducha pamiętamy Ciebie, co do dyni to można jeszcze podawać z jabłuszkiem jako deserek Didi a długo Nikolka potrafi tak siedzieć ![]() Mell bezpiecznej podróży do Polski Ursull Milenka jak ładnie siedzi i chyba podobna do tatusia Illbana synek do Ciebie jest podobny Ciniusiowa bosko Ci Karola przerobiła fotkę
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
ŚPIOCHY
![]() Nuuuudzi mi się, my już od 2 godzin na nogach Oszukałam wczoraj Miśka lekką herbatką i spaliśmy tak: o 20 kaszka północ herbatka ![]() 3 cyc 5 cyc i pobudka![]() teraz zjadamy kołdrę, tzn ja nie, ja walczę żeby nie zjeść placka ![]() Bo mnie Cinusiowa uświadomiła że dobrą masę zrobiłam wczoraj a ja ją wywaliłam i zaraz robie znów I będe jeść RAFAELLO I nie zawstydzajcie mnie, ale nieskromnie powiem że zdjęcie Cinusiowej jest boskie
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
spóźnione buziaki dla pięciomiesięcznej Weronisi
katrin - gratulujemy ząbka! mell - bezpiecznej podróży Carolajna - cóż, jesteś, ale zdjęcie Cinusiowej Eve - nam od początku przy Małej nikt nie pomagał, tyle że małż był z nami przez 3,5 miesiąca. teściowie i rodzice mają limitowany wstęp. wczoraj teściówka siedziała przy Gosi ze szklanką gorącej herbaty i wyciąga ją do Małej "chcesz się napić?". ja mówię, żeby nie podchodziła tak blisko z gorącą herbatą, Mała jest strasznie ruchliwa i ja za nią nie nadążam, a teściowa do mnie "no przestań, nic się nie stanie" ostatnio najlepsza zabawka dla Gosi to reklamówka jednorazowa z tesco
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
rumiankowa
![]() zostanie wybaczone?? ![]() a przed chwilą zrobiłam genialna mina ![]() w ogóle sposób na lezenie na brzuchu to lusterko
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-21 o 08:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

ja nie mam nk

Niestety nie stać mnie na dobry aparat,więc narazie cykam olimpusem mju,cyfrówką

Ja mialam kupowac ale jednak mam cyfrowke

sama sobie bije brawo bo sie ciesze ze to juz za mna haha
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK