|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Caro! CZESC
![]() Cytat:
a dziekujemy za kciuki!!! to pan pigula!! ale robi swietnie zastrzyki, bo mi robi te hormonalne i nic nie czuje ale Kubus wiadmo nie ma takiej skorupy tluszczowej na pupie jak ja Cytat:
a moze zrobi na przekor i powie "mama" Cytat:
![]() Cytat:
Blancia super daje "czesc" wogole swietny filmik!! ![]() Cytat:
Cytat:
dziekujemy za buziaka... wezme go i nie dam Kubusiowi... ja go chyba bardziej potrzebuje niz on Cytat:
![]() bo ja jak wstaje to odrazu mysle kto ma dzis urodzinki? Cytat:
brawo dla Nikolki!!!!
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
URSULL jeśli chodzi o tą czerwoną kropeczkę, to byłam tak przerażona jak mi Dr mówiła o szmerach w Ninulki serduszku, że zupełnie zapomniałam zapytać o tą kropkę
|
|
|
|
#3543 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka, Marcelek dostaje w sumie 5 posiłków+ deserek, 2 razy mleko 2razy kaszkę na mleku i raz obiadek.
Seona, dopiero teraz zauważyłam że ty z moich stron jesteś, mam do ciebie niecałe 100 km. Marika, na szczepieniu było o.k., mały troszkę popłakał, ale tragedii nie było. Waży 8400. Ursull, ja nie wierzę w takie historie o duchach, mimo to zawsze jak słyszę o czymś podobnym jestem przestraszona. Malutka, my chcemy taką huśtaweczkę też kupić, jest jeszcze taka sama wersja tylko z piszczkiem. Dziewczyny, wy o schudnięciu i dietach, a ja ostatnio mam taki apetyt na słodycze i pożeram je nagminnie a później mam wyrzuty sumienia, chyba nigdy nie wcisnę się w moje spodnie sprzed ciąży. To znaczy wcisnę się ale wyglądam jak baleron i szwy ledwie trzymają. Chyba coś przeoczyłam, bo widzę, że trwa dyskusja o gaciach tż Iwcig. Temat fascynujący, a ja nie widziałam tych gatek, na modelu były? Cinusiowa, ja nie pomogę, bo rzadko kupuję ciuszki na allegro, ale ma ten sam problem, nie mam w czym chodzic do pracy a mam tyle ciuchów, że szafa się nie domyka, większość jeszcze nie nadaje się do założenia, po ciąży wszystko zrobiło się też za krótkie jakieś, czyżbym urosła też w górę? Tuniczka ma super fason, ale ja nie lubię szarego, ta zielona i żółta bardziej mi się podoba. Boszenko, Blanusia jest śliczna, mój synuś też tak daje cześć, ale piątki nie umie przybić. Magducha, ja kiedy byłam w ciąży z Marcelkiem też planowałam, że wiosną a może latem 2010 zaczniemy się starać o córcię, ale mój zapał trochę ostygł po urodzeniu Marcysia, nie wiem czy to dobry pomysł dwójka takich urwisów w tak krótkim odstępie czasu. Z drugiej strony mam juz bardzo blisko do 35-tki i zegar biologiczny pędzi więc nie moge zbyt długo zwlekać. Pytałam tż jak on się zapatruje na drugie dziecko, ale twierdzi, że najpierw to musimy trochę odchować. No ale zobaczymy, jak to jeszcze będzie. |
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszenka Blanusia jest przesłodka i jaka mądra
![]() Ursull juz sie tłumacze... piszac odnosnie zyczen dla Aleksa jeszcze nie dotarlam do Twojego posta wiec przepraszam Kochana jestem w Twoim avararku , Carolajna cie ubije![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- No gdzie Wy jestescie... mam chwilke i chcialabym pogadac....
H A L L O
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Matqo, kobity
Zostawić Was na parę godzin A mam tyle zaległości, że nawet połowy nie przeczytałam![]() Poszłam wczoraj wieczorem do kina na "2012", baaardzo mi się podobało. Lubię takie filmy Sasza powinien dostać OscaraUrsull lub Mell, Ty pytałaś o "moją" akcję?? Wyabcz, w natłoku gdzieś przegapiłam Twój post. Tak mam córeczkę w Afryce, o to ona Tutaj zdjęcia i tutaj Tu w powiększaniu. Mam też zdjęcia z paczką, którą do Niej wysłałam, ale nie mogę teraz znaleźć Dostaję od niej listy, formularze, kartki świąteczne itp.Któraś wysłała paczkę z ciuszkami?? Wielkie dzięki!!! Właśnie uratowałaś jakiemuś dziecku życie Gdy przychodzi do szpitala jakaś rodząca lub matka z malutkim dzieckiem z prośbą o pomoc, to takie maleństwo dostanie jakieś ubranko![]() W chwili obecnej zbieramy pieniadze na part bożonarodzeniowe, do 30 listopada. Można się dołożyć. Wszelkie info na stronie www.adopcjaserca.pl Tutaj zdjęcia z poprzednich lat ![]() http://mama.fotosik.pl/albumy/630091.html http://mama.fotosik.pl/albumy/640970.html http://mama.fotosik.pl/albumy/398795.html http://mama.fotosik.pl/albumy/343499.html A ja się zmywam bo mamy dzisiaj odpust w Kościele Błogosławionej Karoliny i idę na modły ![]() Aha dziękuję za gratulacje!!! Ja dołączam się do pozostałych solenizantów
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-11-18 o 16:42 Powód: dopisek |
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
o jak u nas dziś cieplutko, jak by wiosna się zbliżała!!
Jesteśmy po spacerku i mam straszne wyrzuty sumienia, poszłam ze znajomym na pizze Czuje się za***iście ciężko.Ursull to ja Ci tego dzidziusia szczerzę życzę, przykro mi jak czytam co piszesz, ja nie wiem co to znaczy, zawsze byłam córunią rodziców, po tym jak zachorowałam to już w ogóle, oczko w głowie.Współczuje Ci Kuroikaze dzięki No tż bardzo miło mnie zaskoczył, choć wiedziałam, że on przedsiębiorczy chłopina jest![]() Katrin oczywiście, że na modelu, stał tu na forum, w samych slipach ale schowałam, bo był tematem nr1 i poczułam się zagrożona ![]() sporo zjada Marcelek, a ile tak objętościowo podajesz?? Boszenka zdolniach z tej Twojej pociechy ![]() Mell jestem jestem do Twojej dyspozycji
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-18 o 16:50 |
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku u nas dzisiaj deszcz i wichura!!!!!!!!!!!!
Nie da sie wyjsc z domu... Dzis moj synek konczy 5 miesiecy wiec moge podawac mu zupki z mieskiem... A nie pochwalilam sie... Wczoraj miałam upojną noc ![]() No nareszcie A teraz zaszalelismy jak za starych dobrych lat Rozmawialismy z tz i okazalo sie ze ja myslalam ze on nie chce a on ze ja... a oboje tego chcielismy... Juz stwierdzilismy ze musimy to powtorzyc np dzis No! Mam nadzieje ze wszystko wroci do normy... Wiem ze dla was to co pisze jest dziwne ale to prawda ze im dluzsza przerwa tym potem trudniej... Ale lody przełamane... Teraz i ja bede zagladac do Baraszkowa i Fabryczki ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- seona piekne jest to co robisz!!! A Mercy jest taka sliczna, ja kocham Murzynskie Dzieci! Zawsze na ich widok buzia mi sie usmiecha...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
no brawo Mell fajnie żeście się z Tżtem zgadali
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
No w sumie to on zaczal
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo to lubilismy ale w ciazy balismy sie o dziecko, troche wina lekarza bo on nam kazal sie wstrzymac... wiec trzeba bylo przestac. A po takim czasie nie moglismy sie zebrac i mysle z e z tego powodu tez byly miedzy nami rozne spiecia... A od wczoraj czuje sie jak nowo narodzona mimo iz nie wyspana.Tz tez caly w skowronkach...
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
- a to za zdrade ... a to dla tych, ktore podrywaly moja Ursull jak mnie nie bylo...Problem z kompem mialam, a raczej z klawiatura... Olek w poniedzialek zaliczyl szczepienie - 3 wklucia - nie podobalo mu sie ... wazy 7650... myslalam, ze wiecej ![]() A ja sie dziwnie czuje, juz myslalam, ze moze swinkowa grypka, ale chyba nie, w kazdym razie glowa mi peka i strasznie rozbita jestem, Olek do tego cala noc szalal, dzisiaj w ogole nie spi i ryczy, a pogoda taka, ze mam ochote dach lapac zeby mi nie zwialo... 100 lat dla dzisiejszych jubilatow !!! |
|
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc eve
No musze przyznac ze ursull ma powodzenie.. Jest uwielbiana i wrecz rozchwytywana ale najpierw narodzila sie milosc miedzy wami przeciez! Wiec albo jest niestała w uczuciach albo ma taaakie pojemne serce
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
EVE jak Ursull jest Twoja, to pilnuj jej sobie, bo kradła mi moją atomówkę...
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Ja chcę tą TUNIKĘ A może ktoś mi kupi....?
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mialam Ci kupic ta tunike... ale Ty taka niegrzeczna
|
||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to niegrzeczna....? Przecież to ona kradła...
![]() To kupisz tuniczkę
|
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde jestem z Aleksem w domu i od godziny nie moge nigdzie zadzwonic brak sieci... nie lubie tak jak jestem tu sama samiusienka
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
kuriokaze mój mały miała 3 dawki 5 w1 między nimi musi być min 6 tyg przerwy.A ja ost pytałam ile przerwy do wzw b i wystarczy 4 tyg
(tak lekarka mówiła).
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuniczke powiadasz... no pomysle, zobacze jak sie bedziesz zachowywac ![]() To zapraszam do mnie - jestem rownie sama w wielkim domu, posrodku czarnej nicosci... Oj wieczory tutaj nie sa mile... |
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Jezdem i ...
Witaj Eve miłości ma!!!! A ja tu tyle łez wylałam z tęsknoty za tobą, a do tego te paskudy próbowały mnie poderwać Ciężko mi było,ale nie uległam,wierna ci jestem. I nie słuchaj tej jakieś tam Mell,to są pomówienia![]() Mell ja tam się Caro nie boję ,zresztą Eve mnie obroni.A tak wogóle to kolejny foch,bo skarżysz na mnie do Eve![]() a teraz dla akcji wyczynowo-kaskaderskiej w Baraszkowie.I co nie taki diabeł straszny jak go malują?Seona śliczna jest,a będziesz miała możliwość kiedykolwiek ją zobaczyć? Zainteresowałm się adopcją serca,ale na stronie jest napisane,że nie można adoptować żadnego dzieicaczka Jakie są prawdziwe koszty utrzymania takiego malucha i ile twoich pieniędzy faktycznie do niego dociera? Potam tak sceptycznie,bo nauczyciel z Kenii powiedział mi,że pieniądze zbierane u nas na dzieci z Afryki tak naprawdę do nich nie docierają,a jeżeli już to w niewielkiej ilości ![]() Iwciag kazdy z nas miał jakieś złe chwile i przeżycia,ja uważam,że twoja choroba to znacznie gorsze niż moje dzieciństwo.Nie ma co się licytować i użalać,było jak było.Wiele mnie to nauczyło i wiem jak zajmować się moją córką,aby czuła tą miłość,której u mnie zabrakło.Tak miało być i napewno ten na górze wie co robi,o ile to jego sprawka .Czasem boli,ale są większe tragedie na świecie,np. dzieci Seony i ogólnie dzieciaczki z biednych domów,patologicznych rodzin,chore,głodne etc.W obliczu ich nieszczęścia moje życie to bajka.Eve powaznie się martwiłam,dobrze,że jesteś.To nie masz za wesoło i nie kracz grypy chrum chrum,bo ją wykraczesz.Ja myślę,że za mało wizażu i dlatego tak się czujesz. Cinusiowa a weź ty se tą atomówkę ![]() No tak i wydało się To Eve mnie zdradza.Co to za kupywanie tuniczek Cinusiowej i umawianie się z Mell? ![]() To Cinusiowa była niegrzeczna i na mnie nakrzyczała,że sobie atomówki pożyczyłam.Dzielić się nie potrafi i jeszcze się przezywa.Ja już się nie chcę z nią zadawać.Zabieram moje czarodziejki z księżyca i se idem z tąd Na koniec wrzucam fotkę z wczorajszej popijawy na forum.Trochę niewyraźnie,ale uczestniczki też wyraźne nie były,a do tego fotka na szybko i z ukrycia robiona,ach ci paparazzi
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-18 o 18:53 |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
pffff..... Ursull pożyczyłam?? To kradziejstwo teraz się tak nazywa??? Nawet się nie zapytałaś....!!!!! Kradziejka.... kradziejka!!!
Weź sobie te swoje chińskie czarodziejki I byś mi pomogła chociaż na przeprosiny przekonać Eve, że jestem grzeczna, to nie boli![]() Ej, a na tej swojej popijawie to się garba dorobiłaś... Siedzę z farbą na głowie
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-11-18 o 18:56 |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Coście się poukrywały,wyłazić z podziemia i to już!
![]() Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (8 użytkowników i 0 gości) ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Ile litrowa puszka tej farby? Ciężko ci musi być,już nie miałaś,gdzie jej postawić? Ja rozumię małe mieszkanie itp,ale żeby farbę na głowę ![]() NIE PRZEPROSZĘ ![]() I lepszy garb,niż farba na głowie! |
|
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull zdjęcie super
i widać, że libacja ostra była..a mnie nikt nie polał![]() No masz racje moja choroba jeszcze w takim wieku, to było traumatyczne przeżycie, na szczęście i rodzina i tż jakoś dodawali mi siły
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczęło się w 1klasie liceum, czyli miałam16lat. Zaczął się fajny okres, imprezy, noi znajomi a tu się cham przypatoczył. Moja mama była po stracie syna i jeszcze moja choroba, chyba nie muszę mówić co ona przeżywała, wyglądała jak cień człowieka |
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ursull, zamknęliśmy adopcje, bo mamy 600 dzieci i nie jesteśmy w stanie (tzn. ci co robią zdjęcia dzieciom i aktualizują informacje tam w Zambii) zebrać na czas wszystkich informacji. A nie chcemy robić po łebkach, żeby rodzic dostawał np. tylko 1 informacje na rok, tak jak jest w innych programach. W chwili obecnej przyznajemy tylko "stare" dzieci, po rodzicu, który olał dzieciaka, bądź zrezygnował. Opłaty to 70 $ (małe dziecko), 120 $ (dziecko do 10 r.ż) i 170 $ (dzieci starsze i studenci) na rok w przeliczeniu na złotówki. Dziecko dostaje 95 % pieniędzy. Z każdych wpłaconych pieniędzy Siostry biorą po kilka dolarów na kartki, długopisy, płyty CD, koperty w których przesyłają do nas dane o dzieciach (listy, formularze, rysunki i zdjęcia na płytkach) i na opłaty na pocztę. Reszta pieniędzy trafia do Twojego dziecka, cała paczka jaką wyślesz, jeśli chcesz wysłać oczywiście (bo przymusu nie ma). Dostajesz też rozliczenie co zostało kupione itp. Możesz w każdej chwili odwiedzić swoje dziecko Lecę. Katrin1 ja pamiętam, że jesteś z Podkarpacia, z Krosna chyba nawet o ile nie mylę się? A o 2 dziecku ja też już myślę i mój mąż się na to pozytywnie zapatruje. Chcemy zacząć starania pod koniec 2011 roku Ale skoro ma być koniec świata w 2012 to nie wiadomo czy nam się udaEdytowane przez Seona Czas edycji: 2009-11-18 o 19:17 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzielna laska z ciebie ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Seona dzięki,mam milon pytań i zamęczę cię nimi |
|
|
|
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż na kontrole systematycznie jezdze do tej pory
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie sa nasze wizazanki?
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Iwciag jejku ale mialas przezycia straszne, wspolczuje i dobrze ze juz jest dobrze...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

ale Kubus wiadmo nie ma takiej skorupy tluszczowej na pupie jak ja 

a ja się zastanawiałam gdzie bo do dziś ich nie ma
nic ją nie boli, nie kaszle, nie ma kataru 

, Carolajna cie ubije
Zostawić Was na parę godzin

- a to za zdrade ...

dla akcji wyczynowo-kaskaderskiej w Baraszkowie.I co nie taki diabeł straszny jak go malują?