CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 11:53   #3511
ursull
Zakorzenienie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Wszystkiego najlepszego dla Małgosi,Zuzi,Patrycji i Alexa!
Dzień dober,jezdem.Kaca nie mam,ale w nocy ciężko się do małej wstawało.O kurcze,ale mnie wczoraj poniosło,jeszczemoment,ab ym wam cały swój życiorys przedstawiła.Anulka i Doris kocham was,Male ciebie też.

Ja też mam nowy avatar,też chwilowy,ale za to jaki atomowy I już objaśniam: od lewej Anulka,Doris,Ursull.Cinus iowa musisz wybaczyć nam,ale jest nam więcej,więc jakby co to siłą atomówke ci odbierzemy

Caro a twoją dietę zaczełam i powiem szczerze,że skutkuje jak diabli,oto dowód,moja fotka sprzed kilku minut:
http://media7.mojageneracja.pl/oipyi...2da4715853.jpg

A teraz za odrabianko się wezmę,boście już napłodziły od rana.

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-18 o 12:25
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:08   #3512
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

Ja też mam nowy avatar,też chwilowy,ale za to jaki atomowy I już objaśniam: od lewej Anulka,Doris,Ursull.Cinus iowa musisz wybaczyć nam,ale jest nam więcej,więc jakby co to siłą atomówke ci odbierzemy
Zgapiaczko! Nie dostaniesz mojej Bójki, bo ja do śmierci zawsze walczę
Albo Ty zginiesz, albo ja
Poza mną, na sumieniu będziesz jeszcze miała moje dzieciątko sierotkę

NIE ODDAM BÓJKI!!!!
Poświeć nam oryginalnością i znajdź sobie co innego.

p.s. Ło Bossszzzz..... ale jej powiedziałam....

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Roznegliżowałam swoje dziecko, aby ubrać je w ubranka wyjściowe, a tu nagle usłyszałam pralkę.... Pierze mi się pranie i muszę poczekać żeby je powiesić, bo mi się wygniecie w pralce, a nikogo nie ma w domu, aby mnie w tym wyręczyć. I jeszcze stare muszę zebrać.... Przy humorku Niny zajmie mi to dziś pół dnia
Stary 2009-11-18, 12:15   #3513
boszenka69
Zakorzenienie

A ja właśnie biorę się za obiadek. Dzisiaj chyba zrobię kurczaka ala KFC, tylko muszę Blancie czymś zająć
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

Boszenko właśnie zobaczyłam Wasz filmik To "cześć" jest czaderskie Muszę Ninulcię nauczyć
Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Boszenka świetną masz córunię mała mądrala aż mi sie gęba uśmiechła jak zobaczyłam te wasze piątki.
Cytat:
Napisane przez Anja1986 Pokaż wiadomość
H
przeczytałam wszystko ale nie wiem co komu
ale wiem że Blancia zdolna dziewuszka ślicznie piątkę przybija
Dzięki dzięki dzięki Udała nam się córcia udała, tylko ćwiczyć nie chce leniuszek ... na macie ostatnio wytrzymuje max 10 min...ehh... jak tak dalej będzie to ja nie wiem kiedy ona zacznie chodzić

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy od lekarza bo Antos rano znowu gorączkował
no i niczego konkretnego sie nie dowiedziałam
podobno ma katarek w środku ale k... czego noska jak nic mu nie leci nos czysty ładnie cyca ciagnie trafiłam na tą lekarkę której nie lubię a to pech
no i ma rozpulchnione dziąsła idą zębiska
tylko ta sama pani doktor na ostatnim szczepieniu miesiąc temu krzyczała no on ma 2 zęby a ja się zastanawiałam gdzie bo do dziś ich nie ma
mamy syropek i witaminę C jak gorączka nie przejdzie do soboty to mamy jeszcze raz jechać super nie wiem czy jej wierzyć
Biedne maleństwo Zdrówka życzę
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:16   #3514
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Wszystkiego najlepszego Małgosi,Zuzi,Patrycji i Alexa!
Dzień dober,jezdem.Kaca nie mam,ale w nocy ciężko się do małej wstawało.O kurcze,ale mnie wczoraj poniosło,jeszczemoment,ab ym wam cały swój życiorys przedstawiła.Anulka i Doris kocham was,Male ciebie też.

Caro a twoją dietę zaczełam i powiem szczerze,że skutkuje jak diabli,oto dowód,moja fotka sprzed kilku minut:
http://media7.mojageneracja.pl/oipyi...2da4715853.jpg

A teraz za odrabianko się wezmę,boście już napłodziły od rana.
Hahaha. Ursull wstawie sobie twoje zdjecie jako avatar, swietnie wyglądasz O taaak! Chce byc taka jak ty!!! KOCHAM CIE

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:18   #3515
Anja1986
Raczkowanie

Cytat:
Anja, kubki są półprzezroczyste, a nie ustniki
acha i wszystko jasne

A tak wogóle to gapa ze mnie:

wszystkiego naj dla solenizantów
Anja1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:25   #3516
ursull
Zakorzenienie

Male trza było głośniej krzyczeć,to bym pewnie jeszcze wróciła

Iwciag Milucha też zjada około 40ml mleka w nocy,ale pobódki to min.dwie muszą być

Pakusia a to ja nawet nie wiedziałam,że wy tam wichurę mieliście.Bardzo,bardzo wiało? Jakieś straty? dla Kubusia,aby mniej bolało.

Anulka brawo dla Madzi,a "mama" też już mówią? Fajny avatar Ja juz id kilku stron trąbię,że się cieszę na Święta jak nigdy w życiu

Cinusiowa fajne streszczonko,nie odpowiedziałaś mi co lekarz na kropkę powiedział?Ta bluzka co to powiedziałas,że jej nie warto to ładna jestI to też fajne: PIĘKNA DŁUGA TOTALNIE SEKSOWNA TUNIKA,przyznaj się,że ze względu na to "seksowna" zamówiłaś? A poważnie,mi się podoba.skromna,bez kombinowania i na każdą okazję.Miłego spacerku.

Superżabcia oj żebyś wiedziała,że te baby to mają wtyki w centralach.Gdy pracowałam w Leclerc to przed każdą przeceną już miałam kilka pań wypytujących,kiedy ta przecena nastąpi O klientach marketów też mogłabtm dużo opowiedzieć Ja pracowałam na małym agd czyli garnki,szklanku,worki na śmieci,świeczki etc. Ja mam naklejki z Kubusiem,ale też piankowe ze ślimaczkiem i motylkiem,zamierzam jeszcze dokupić kwiaty.Kubuś musiał być,bo Milusia go uwielbiaTeż przez długi czas nie odczuwałam atmosfery swiąt przez pracę w markecie,ale teraz czuję,bo to nasze,pierwsze Święta razem

Boszenka Blanka super,jak ty ją tego wszystkiego nauczyłaś? Moja mała to tylko żółwika robi i to czasami.Muszę z nią potrenować.A ty studjujesz zaocznie czy eksternistycznie? I jaki kierunek? Pewnie pisałaś,ale przeoczyłam

Magduchaha byłoby super,tylko,że ty do "podstarzałych" nie należysz.Twój wątek powienien się nazywać: "młode,seksowne mamuśki planujące kolejnego dzidziusia".
A tak serio,to kiedy dokładnie by to było?

Anja 1986 napisała: "chwalę się: udało mi się wylicytować zestaw gimnastyczny chicco za 71 zł juz razem z przesyłką nie wiem czy to dużo czy mało ale jestem heppy"

dobra jesteś,to się nazywa hazard,do Casina lepiej nie idź

Bercia dla Antosia,a jak wysoką ma temp.? Bo jeżeli nie wyżej niż 38 to wszystko w normie,dzieci miewają zawyżone temp.bez wyraźnej przyczyny.

Cinusiowa a czy ty nie miałaś podziwiać polskiej jesieni przypdkiem?
Praniem się nie wykręcaj,ty uzależniona od wizażu jesteś.O Ninulcie się nie martw,my ATOMÓWKI się nią zaopiekujemy I błagam nie wymagaj oryginalności od kogoś,kto obalił całą butlę Baileysa daj mi wytrzeźwieć,a wtedy cię zaskoczę

Anulka ja ciebie też i możesz

Stary 2009-11-18, 12:25   #3517
Mell_xx
Wtajemniczenie

Czesc trajkotki

Aleksiunio dziekuje za zyczenia... ale tylko Pakusia go wymienila z imienia, reszta poszla na łatwizne ale i tak dziekujemy

Male ogladalam twoje zdjecia... sa sliczne... ty bardzo ladna babka a synek cudny... i wg mnie do ciebie podobny... Tz nawet zerknal na zdjecie... i powiedzial ale ten chlopczyk ladny

Doris i ursull czytam Wasze posciki...i zgadzam sie ze bycie mama to najwiekszy cud na swiecie... i nie wiedzialam ze mozna taaak kochac drugiego czlowieka... ach mozna by na ten temat pisac i pisac
Chcialabym miec chociaz jeszcze jedno dziecko... tylko troszke smuci mnie fakt ze kiedys wrozka przepowiedziala mi syna...ale na pewno sie mylila

ooo i widze ze kolejna milosc sie tu narodzila...ursull i doris..
(dobrze ze obydwie macie coreczki bo balabym sie o to czy doris nie zmieni tesciowej dla swojej corci)

Anulka jejku ale piekny papier gdzie go kupilas? oj ty zartownisiu moja droga, uwielbiam cie (jak fajnie ze do nas wrocilas po przerwie)

Male ja tez zrobilam duzy zapas jedzonka i roznosci dla synka i przywiozlam tu.

Pakusiu dziekujemy za zyczenia - ty pierwsza pamietalas

Magduszka wow myslicie o drugim dzieciaszku... ale super ja tez bym chciala...

Troche zescie sie rozpisaly narazie tylko dotad doczytalam, pozniej reszta aaa i potem napisze Wam cos jeszcze bo teraz Tz obok to nie moge...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 12:32   #3518
ursull
Zakorzenienie

Mell napisała: "Czesc trajkotki

Aleksiunio dziekuje za zyczenia... ale tylko Pakusia go wymienila z imienia, reszta poszla na łatwizne ale i tak dziekujemy"

focha mam,oto dlaczego:
Wszystkiego najlepszego Małgosi,Zuzi,Patrycji i Alexa! tak napisałam na wstępie

Stary 2009-11-18, 12:33   #3519
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Ursull - o, kochana, seksowna to i Ty jesteś wszystkie przecież jesteśmy seksi mamuśkami... a ja znowu taka młoda to nie jestem
No chciałabym najpierw wszystko ogarnąć z tym mieszkaniem, zrobić Niśce pokój, żeby w naszej sypialni mógł ja godnie zastąpić kolejny członek naszej rodziny Pewnie jeszcze w 2010 roku zaczniemy się starać o synka, ale jak bedzie córeczka to też będzie dobrze).

Mellunia- no chciałbym, chciała, zobaczymy jak to się wszystko poukłada z mieszkaniem itp... A co stoi na przeszkodzie, żebyś tez miała kolejne dzieciąteczko? Fajnie by było razem się starać z kims jeszcze z naszego wątku a potem przezywać powtórkę z poczekalni z wami Ursull już jest chętna, ciekawe kto jeszcze
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:33   #3520
esti1984
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja tylko na chwilę
jestem załamana bo szczepienie Nikoli ostatnie (przeciw żółtaczce) mamy we wtorek a Julka od nocy gorączkuje i nie wiem czy się coś
rozwinie a jeśli tak to szczepieni będzie musiało poczekać.
Teraz Julka ma 38,7 bidulka moja a żadnych innych objawów nie ma nic ją nie boli, nie kaszle, nie ma kataru

Mam pytanie jak u Was ze szczepieniem na WZW B? w jakich odległościach czasu wasze dzieciaczki były szczepione?

bo chyba powinno być tak:

-1 dzień po urodzeniu,
-1 miesiąc po pierwszym szczepieniu,
-6 miesięcy od czasu drugiego szczepienia

tak to u Was wygląda?

bo u nas:
- pierwsze i drugie szczepienie zgadza się, ale na trzecie kazała nam przyjść po 5 miesiącach od ostatniego szczepienia czy powinnam jeszcze miesiąc poczekać na własną rękę i nie iść teraz we wtorek? nie wiem co mam robić

I NOWOŚĆ

NIKOLA OD KILKU DNI SAMODZIELNIE SIEDZI I TO JAK STABILNIE POTRAFI 15 MINUT BAWIĆ SIĘ NA SIEDZĄCO I JAK JEJ SIĘ ZNUDZI TO WYCIĄGA RĄCZKI
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:34   #3521
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Mell
czyzbys chciała dołączyć do ŚWIETNEJ trójcy? Od wczoraj stanowimy jedność.

Stary 2009-11-18, 12:37   #3522
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

o mamo, zapomniałam o solenizantach wybaczcie
Buziaczki dla Zuzi, Gosi, Pati i Alexa

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość

NIKOLA OD KILKU DNI SAMODZIELNIE SIEDZI I TO JAK STABILNIE POTRAFI 15 MINUT BAWIĆ SIĘ NA SIEDZĄCO I JAK JEJ SIĘ ZNUDZI TO WYCIĄGA RĄCZKI
brawo dla Nikoli, dzielna dziewczynka
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
Stary 2009-11-18, 12:37   #3523
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Esti ok 6-7 miesiąc zycia musi byc 4 tyg od ost szczepienia.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:39   #3524
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

esti u nas było:
- w dzien narodzin
- miesiac pozniej
- 5 miesiecy pozniej.

Stary 2009-11-18, 12:40   #3525
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

esti ja tam nigdy się nie zastanawiałam kiedy jakie szczepienie. Liczę na wiedzę i doświadczenie pielęgniarki, która wylicza nam terminy. Nigdy się tym nie interesowałam. Wiem, że w grudniu mamy następne w połowie miesiąca - na Odrę i żółtaczkę...

Ursull won mi z tymi atomowymi podróbkami z avataru A jesień idę podziwiać. Skończyłam wszystko i o dziwo dziecko mi nie marudkowało ale za to teraz zaczyna...

Moje dziecko właśnie powiedziało BABA Zabrzmiało to tak jakby się skupiała aby właśnie to konkretnie powiedzieć... Czyli mamy już za sobą Ada, dada, mama, NIE i baba Ojej ale ona wygadana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 12:43   #3526
boszenka69
Zakorzenienie

Ja Was dziewczyny podziwiam, naprawdę, że myślicie już o drugim bejbe. Ja to chciałabym kiedyś w przyszłości zaadoptować dziecko... tyle jest biednych szkrabków bez rodziców, przepełnione domy dziecka Strasznie mi szkoda tych maluszków Ale TŻ chce mieć swoje. Tylko, że nie wyobrażam sobie siebie teraz z dwójką dzieciaczków Z jedną Blanką sobie ledwo radzę
Cytat:
Boszenka Blanka super,jak ty ją tego wszystkiego nauczyłaś? Moja mała to tylko żółwika robi i to czasami.Muszę z nią potrenować.A ty studjujesz zaocznie czy eksternistycznie? I jaki kierunek? Pewnie pisałaś,ale przeoczyłam
Wyciągałam do niej cały czas rączkę i tłumaczyłam hehe jakoś załapała Tylko teraz jak powiem 'cześć' nawet bez wyciągnięcia ręki, to mała podaje swoją Teraz uczę ją robić 'papa'
A co do studiów, to studiuję zarządzanie, eksternistycznie. Wcześniej studiowałam prawo i politologię, ale niestety życie tak mi się ułożyło, że byłam zmuszona zrezygnować i zaczęłam wszystko od nowa Na tej uczelni przynajmniej poszli mi na rękę i mogę przylatywać na zjazdy co 2 miesiące i dzięki temu jesteśmy prawie cały czas z TŻem
A Ty długo już jesteś w UK?
Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Czesc trajkotki

Aleksiunio dziekuje za zyczenia... ale tylko Pakusia go wymienila z imienia, reszta poszla na łatwizne ale i tak dziekujemy
Witamy Mell i Aleksa
Stary 2009-11-18, 12:49   #3527
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:

Moje dziecko właśnie powiedziało BABA Zabrzmiało to tak jakby się skupiała aby właśnie to konkretnie powiedzieć... Czyli mamy już za sobą Ada, dada, mama, NIE i baba Ojej ale ona wygadana
po mamusi

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Ja Was dziewczyny podziwiam, naprawdę, że myślicie już o drugim bejbe. Ja to chciałabym kiedyś w przyszłości zaadoptować dziecko... tyle jest biednych szkrabków bez rodziców, przepełnione domy dziecka Strasznie mi szkoda tych maluszków Ale TŻ chce mieć swoje. Tylko, że nie wyobrażam sobie siebie teraz z dwójką dzieciaczków Z jedną Blanką sobie ledwo radzę
My też myślimy o adopcji i to takserio serio, TŻ o dziwo też jest za tym pomysłem. Jak będziemy miec warunki to chcemy mieć trzecie dziecko adoptowane, ale to dopiero za kilka lat, jak unormuje się sytuacja z moja pracą itp...
W ogóle to my mieliśmy rok temu starać się o adopcje mojego 4-letniego kuzynka (jeszcze wtedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży)... jego mama a moja ciocia nie zapewniała mu potrzebnych dziecku warunków itp. Strasznie go kocham i razem z TŻ-tem chcieliśmy mu stworzyć rodzinę, na jaką zasługuje... Ale rodzina mnie wtedy wyklęła, że nie robi się takich rzeczy, nie odbiera dziecka matce itp... Miałam to gdzies szczerze mówiąc, bo co to za matka, co dziecko po melinach ciaga.. Finalnie nic z tego nie wyszło, bo ciotka zabrała Pawcia z Polski i kontakt sie urwał... Ale podobno teraz mały jest ze swoim ojcem a ciotka sie poprawiła, więc historia nie kończy się aż tak źle...
nawet w albumie mam zdjęcie naszego prawie-synka (hihi, jak bylo robione to zdjęcie rok temu to juz byłam w ciąży a nawet o tym nie wiedziałam)
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥

Edytowane przez magduchahahaha
Czas edycji: 2009-11-18 o 12:50
Stary 2009-11-18, 12:54   #3528
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Ursull - o, kochana, seksowna to i Ty jesteś wszystkie przecież jesteśmy seksi mamuśkami... a ja znowu taka młoda to nie jestem
No chciałabym najpierw wszystko ogarnąć z tym mieszkaniem, zrobić Niśce pokój, żeby w naszej sypialni mógł ja godnie zastąpić kolejny członek naszej rodziny Pewnie jeszcze w 2010 roku zaczniemy się starać o synka, ale jak bedzie córeczka to też będzie dobrze).

To super,to kiedy zakładamy nowy wątek? Proponuję namówić jeszcze kilka naszych mamusiek,żeby było nam raźniej,ja narazie nad Doris pracuję.A najfajniej by było poprostu dołączyć do tytułu naszego wątku coś w tym stylu: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE,BASZE DZIECI SĄ BOMBOWE! A MY NA NASTĘPNE JUŻ GOTOWE! 2009 i planowanie 2010/2011" co ty na to?
Mellunia- no chciałbym, chciała, zobaczymy jak to się wszystko poukłada z mieszkaniem itp... A co stoi na przeszkodzie, żebyś tez miała kolejne dzieciąteczko? Fajnie by było razem się starać z kims jeszcze z naszego wątku a potem przezywać powtórkę z poczekalni z wami Ursull już jest chętna, ciekawe kto jeszcze
Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilę
jestem załamana bo szczepienie Nikoli ostatnie (przeciw żółtaczce) mamy we wtorek a Julka od nocy gorączkuje i nie wiem czy się coś
rozwinie a jeśli tak to szczepieni będzie musiało poczekać.
Teraz Julka ma 38,7 bidulka moja a żadnych innych objawów nie ma nic ją nie boli, nie kaszle, nie ma kataru

Mam pytanie jak u Was ze szczepieniem na WZW B? w jakich odległościach czasu wasze dzieciaczki były szczepione?

bo chyba powinno być tak:

-1 dzień po urodzeniu,
-1 miesiąc po pierwszym szczepieniu,
-6 miesięcy od czasu drugiego szczepienia

tak to u Was wygląda?

bo u nas:
- pierwsze i drugie szczepienie zgadza się, ale na trzecie kazała nam przyjść po 5 miesiącach od ostatniego szczepienia czy powinnam jeszcze miesiąc poczekać na własną rękę i nie iść teraz we wtorek? nie wiem co mam robić

I NOWOŚĆ

Biedna Julcia,buziaczki dla niej i wielkie brawa dla Nikoli ze szczepieniami nie pomogę,bo w UK jest zupełnie inaczej
Cytat:
esti ja tam nigdy się nie zastanawiałam kiedy jakie szczepienie. Liczę na wiedzę i doświadczenie pielęgniarki, która wylicza nam terminy. Nigdy się tym nie interesowałam. Wiem, że w grudniu mamy następne w połowie miesiąca - na Odrę i żółtaczkę...

Ursull won mi z tymi atomowymi podróbkami z avataru A jesień idę podziwiać. Skończyłam wszystko i o dziwo dziecko mi nie marudkowało ale za to teraz zaczyna...

A se zmienię avatar,bo te atomówki to mikrusy jakieś I CO Z TĄ KROPKĄ?????!!!!!!

Przedstawiam mój nowy avatar od lewej: Ursull,Anulka,Mell,Doris i Male

Stary 2009-11-18, 13:03   #3529
Bercia2000
Zadomowienie

Ursull
ma temperature do 38 tak 37,8 róznie

Esti
to mój Antoś tak ma od niedzieli tylko temp. nie przekracza 38
co to za cholerstwo jest jak pisałam wczesniej lekarka powiedziała że idą zęby i ma w środku katarek dziwne to dostał syropek i vit.C
oby mu przeszło

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 13:04   #3530
boszenka69
Zakorzenienie

Esti skoro to sama gorączka bez innych objawów to może to ząbki?

Magduchahaha
to super, że Twojemu TŻowi też podoba się ten pomysł Mój jest całkowicie przeciwny Chociaż może jeszcze kiedyś uda mi się go namówić. Jeśli możemy pomóc jakiemuś biednemu, opuszczonemu dziecku, to nie rozumiem dlaczego nie mielibyśmy tego zrobić... Tylko słyszałam, że te całe procedury adopcyjne są strasznie pokręcone i bardzo długo czeka się na dzieciaczka...
Stary 2009-11-18, 13:24   #3531
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

ursull haha, alez my przystojne jestesmy na tym twoim zdjeciu

Stary 2009-11-18, 13:38   #3532
superzabula
Zadomowienie

My juz po spacerku, u nas tez fajna pogoda, tylko tyle, ze wieje. Obiad zrobiony na dzis, jutro i pojutrze. Dzis nalesniki, jutro spagethi, a po jutrze kotlety schabowe. Do konca tygodnia roboczego spokoj z robieniem obiadow, tylko sie odgrzeje i spokoj

Maly mi ti na kolanah dokazuje, tez chce chyba popisac sobie

ursull teraz chcialabym zeby bylo swiatecznie ze wzgledu na malego, chociaz nic z tych Swiat nie zapapmieta, ale sa to jego pierwsze wiec chcialabym zeby bylo fajnie

boszenko swietnie Blancia przybija piatke, Jasko tez daje czesc, ale musze go nauczyc piatki, super to wyglada

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:39   #3533
esti1984
Wtajemniczenie

dziękuję za odpowiedzi i dla Niki

a zęby jej nie idą bo wszystkie ma pisałam że temp ma Julka a nie Nikolka

Bercia hmmm no ciekawe co to takiego

anulka to mnie uspokoiłaś z tym że dziewczyny były szczepione po 5 miesiącach od drugiego szczepienia

a wiecie dlaczego mnie to zastanawiało? czy po 5 czy po 6?

bo jak dzwoniłam zapisać Niki na szczepienie to zapisałam ją na wtorek a potem zadzwoniłam jeszcze raz i powiedziałam że się pomyliłam bo w książeczce ma wpisaną szczepionkę na 26.11 a nie na 24.11 i pielęgniarka zaczęła liczyć i pytała kiedy była od początku szczepiona i mówi że powinno być tak:
-1 dzień po urodzeniu
-po 1 miesiącu
-po 6 miesiącach ale ona mówi że czasami wpisuje po 5 miesiącach a ja zdziwiona bo co to znaczy czasami wpisuję po 5 a czasami po 6 zastanawiało mnie czy to nie ma znaczenia ale widać że nie

no i zostaje u nas wtorek 24.11 na szczepienie
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:18   #3534
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Ursull
ma temperature do 38 tak 37,8 róznie

Esti
to mój Antoś tak ma od niedzieli tylko temp. nie przekracza 38
co to za cholerstwo jest jak pisałam wczesniej lekarka powiedziała że idą zęby i ma w środku katarek dziwne to dostał syropek i vit.C
oby mu przeszło
A robiłaś badanie moczu?
To znalazłam w necie:
Temperatura u Niemowlaka

Pomiar temperatury

Temperatura ciała zdrowego dziecka wacha się od 36oC do 37oC. Zmienia się ona w zależności od pory dnia i nocy oraz od aktywności dziecka. Zazwyczaj rano jest najniższa a wieczorem wyższa. Temperaturę niemowlaków (również dzieci starszych) można podzielić na 4 przedziały:
  • temperatura normalna - 36oC do 37oC.
  • stan podgorączkowy (podwyższona temperatura) - 37.1oC do 38oC. Jednakże w tym przedziale dziecko może mieć temperaturę np. wieczorem bo długim płaczu.
  • gorączka 38.1oC do 39oC.
  • stan silnej gorączki - powyżej 39oC.
Generalnie uważa się, że stwierdzenie u dziecka temperatury powyżej 38oC świadczy o gorączce.

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość

Wyciągałam do niej cały czas rączkę i tłumaczyłam hehe jakoś załapała Tylko teraz jak powiem 'cześć' nawet bez wyciągnięcia ręki, to mała podaje swoją Teraz uczę ją robić 'papa'
A co do studiów, to studiuję zarządzanie, eksternistycznie. Wcześniej studiowałam prawo i politologię, ale niestety życie tak mi się ułożyło, że byłam zmuszona zrezygnować i zaczęłam wszystko od nowa Na tej uczelni przynajmniej poszli mi na rękę i mogę przylatywać na zjazdy co 2 miesiące i dzięki temu jesteśmy prawie cały czas z TŻem
A Ty długo już jesteś w UK?

Witamy Mell i Aleksa
Ja jestem w UK ponad 4lata,a mój TŻ ponad 2. Ja też kiedyś myslałam o adopcji,ale raczej się nie zdecydujemy.Zresztą fajnie być w ciąży.

Cytat:
ursull haha, alez my przystojne jestesmy na tym twoim zdjeciu
pewnie,że przystojne,a nie takie mikrusy jak te jakieś tam atomówki,bo my czarodziejki z księżyca:bunia :

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Bercia i jeszcze to:

Stan podgorączkowy nie zawsze oznacza chorobę
Za stan podgorączkowy uznaje się ciepłotę ciała w przedziale 37,0-38,0 st. C. Niemowlęta mają mało sprawne mechanizmy termoregulacji i stan podgorączkowy może wystąpić z innych przyczyn niż choroba zakaźna, np. z powodu upałów, przegrzewania dziecka (np. zbyt ciepłego ubierania). Pojawić się też może w związku z ząbkowaniem, po szczepieniu czy nawet po długim, intensywnym płaczu. Maluchy miewają niekiedy podwyższoną temperaturę wskutek silniejszych przeżyć emocjonalnych, np. podczas aklimatyzacji w nowym miejscu (na wakacjach) lub kiedy pierwszy raz zostaną z nianią itp.
Gorączka może być groźna
Gorączka sama w sobie nie jest chorobą, a jedynie jej objawem. To odpowiedź ustroju na wtargnięcie do organizmu wirusów lub bakterii. Podwyższając ciepłotę, organizm w naturalny sposób mobilizuje siły obronne i stara się pokonać mikroby. Gorączka jest zatem sprzymierzeńcem w walce z chorobą. Nie należy jej zbyt skwapliwie obniżać - dopiero powyżej 38 st. C trzeba zacząć działać. Jednak bardzo wysoka, powyżej 39 st. C może być groźna, gdyż wpływa na funkcje układu nerwowego. Małe dzieci przy bardzo wysokiej temperaturze miewają tzw. drgawki gorączkowe. Podanie środka przeciwgorączkowego zawsze skonsultuj z lekarzem (choćby przez telefon). To on zawsze powinien zdecydować, jaki lek podać i w jakiej dawce.
Wysoka gorączka nie zawsze jest oznaką poważnej choroby
Nie, nie ma takiej prostej zależności. Bywa, że niemowlęta i małe dzieci łatwo i bez poważnych przyczyn gorączkują, a potem szybko temperatura sama wraca u nich do normy. I odwrotnie - zdarzają się przypadki ciężkich chorób u niemowląt przebiegające z nieznacznie tylko podwyższoną ciepłotą ciała. Dlatego rodzice powinni nie tylko mierzyć malcowi temperatur´, gdy coś nim jest „nie tak", ale bacznie obserwować zachowanie dziecka, jego samopoczucie, apetyt, stolce. Gdy coś ich zaniepokoi, trzeba dzwonić do lekarza. Lepiej podnieść fałszywy alarm, nie przegapić ważne symptomy.

Stary 2009-11-18, 14:47   #3535
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

ursull zobacz jakiego mamy przystojnego FANA

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-11-19 o 19:51
Stary 2009-11-18, 14:48   #3536
kuroikaze
Wtajemniczenie

Caro musimy opatentowac diete nazwac jak ja Ursul zaproponowala KuroCaro i bedziemy zbierac kase
ja na temat chudniecia nie wiem nic bo nie czytalam
a mnie ostatnio cos glowa wlasnie pobolewa. tez lepiej sie czulam jak nie moglam jesc czekolady i wiekszosci slodyczy i jadlam zdrowo...

Ursull to probuj powiem Ci tylko ze jak na sniadanie zjesz platki owsiane (ale nie inne i nie takie przetwarzane a juz napewno nie te smakowe) dorzucisz banana do tego i rodzynki np do smaku to starczy Ci na dlugo, a to i zdrowe i smaczne i straaasznie syci
Ile masz lat? jesli to nie tajemnica. a Twoj ex tylko wygladal jak poludniowiec czy byl?
chyba zerkne na ten watek
a babcia... troche to dziwne, a do Ciebie sie odzywa, tzn dzwoni czy cos? czy tylko na nk wypisuje

Male Sliczna mama z Ciebie fajnie ze sie pokazalas, synek rownie uroczy a jaki ma fajny kombinezon

Anulka powiedz jak papier? mieciutki nie drapie?
ja tez chce byc Twoja przyjaciolka i dostac jedna rolke

Marika widzisz tylko Ty zauwazylas ze szukam pracy
Ty to masz zdrowie dziewczyno...

Dzolana ja Natanka kapie zawsze o tej samoej porze, pozniej je i idzie spac a i tak czesto budzi sie w nocy...

Iwciag my mamy to samo w nocy... z ta roznica ze ja karmie piersia.
pijaku watkowy
i brawa dla Tzta ladnie to sobie wykombinowal

Magducha no co Ty serio?!

Bercia moze zmiencie lekarza? mam nadzieje ze szybciutko mu przejdzie

Anja a co to za fajna rzecz bo ja nie wiem jak to wyglada?

Ursull kur.. to tez moja dieta

Esti ja nie wiem dokladnie mi ostatnio pielegniarka mowila ze musi minac 6 tygodni od ostatniego szczepienia, a Blondynka pisze ze 4
Gratulacje dla Nikolki Natanek jeszcze nie siedzi ale za to raczkuje

Magducha, Boszenka to niesamowite ze chcialybyscie adoptowac, ja pracowalam kiedys w instytucji ktora zajmowala sie rodzinami zastepczymi, niektore dzieci ktore tam trafialy to byly w strasznym stanie

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:50   #3537
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Dobra spadam tworzyc, pisac, myslec...

Moze potem zajrze do was,
a moze i nie.
Kto wie,
OLE!

edit: kuroikaze teraz musisz mnie już tylko zaakceptować (taką jaka jestem ), a papier wysle ci mailem, ok?

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-11-18 o 14:56

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 14:53   #3538
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
ursull zobacz jakiego mamy przystojnego FANA

dla takich fanów warto żyć,pisać,tworzyć i na wizażu przesiadywać

Stary 2009-11-18, 15:03   #3539
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Dzień dobry, my już po spacerku. Złota polska jesień poszła w piz**
Jak tylko wyszliśmy zerwał się taki wiatr, że Pochodziliśmy niecałe dwie godziny i zmarznięte przyszłyśmy do domu
Stary 2009-11-18, 15:05   #3540
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Caro musimy opatentowac diete nazwac jak ja Ursul zaproponowala KuroCaro i bedziemy zbierac kase
ja na temat chudniecia nie wiem nic bo nie czytalam
a mnie ostatnio cos glowa wlasnie pobolewa. tez lepiej sie czulam jak nie moglam jesc czekolady i wiekszosci slodyczy i jadlam zdrowo...

Ursull to probuj powiem Ci tylko ze jak na sniadanie zjesz platki owsiane (ale nie inne i nie takie przetwarzane a juz napewno nie te smakowe) dorzucisz banana do tego i rodzynki np do smaku to starczy Ci na dlugo, a to i zdrowe i smaczne i straaasznie syci
Ile masz lat? jesli to nie tajemnica. a Twoj ex tylko wygladal jak poludniowiec czy byl?
chyba zerkne na ten watek
a babcia... troche to dziwne, a do Ciebie sie odzywa, tzn dzwoni czy cos? czy tylko na nk wypisuje

Ursull kur.. to tez moja dieta
Sorki już się poprawiam DIETA KURA CARO powoduje natychmaistowy efekt i już po godzinie jej stosowania wygląda się tak,jak Anulka ma w avatarze

Ja mam skromne 32,33 w styczniu.On wyglądał jak południowiec,mi przypominał Albańczyka,może Chorwata,brązowe oczy,ciemna karnacja i czarne włosy (te,które mu pozostały,bo trochę wyłysiał,a teraz jeszcze posiwiał-palant).
A babci tylko na NK pisuje i blogu Milusi,nigdy nie zadzwoniła.Z moją mamą spotkała się ze dwa razy.Ja myślę,że ona się boi konfrontacji ze mną.I tak jest lepsza,niż tatuś,bo ten zaprosił mnie na NK i to wszystko,nawet głupiego,a co tam u ciebie córeczko? Widziałam go jakieś 20lat temu.Mam do nich ogromny żal,a już najbardziej boli,gdy się patrzy na ich zdjęcia: ojciec z babcią i swoimi,kolejnymi dwiema córkami i podpis "kochana rodzina".Aż żal serce ściska,bo dla mnie to nawet odrobinki miłości nie znalazł.Koniec,nie będe się użalała więcej.Jedno tylko powiem: życia to ja lekkiego nie miałam,ale durzo tez w tym mojej winy.Teraz jest dobrze i już nic więcej nie potrzebuję,oprócz kolejnego dzidziusia.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości