|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Wszystkiego najlepszego dla Małgosi,Zuzi,Patrycji i Alexa!
![]() Dzień dober,jezdem.Kaca nie mam,ale w nocy ciężko się do małej wstawało.O kurcze,ale mnie wczoraj poniosło,jeszczemoment,ab ym wam cały swój życiorys przedstawiła.Anulka i Doris kocham was,Male ciebie też .Ja też mam nowy avatar,też chwilowy,ale za to jaki atomowy I już objaśniam: od lewej Anulka,Doris,Ursull.Cinus iowa musisz wybaczyć nam,ale jest nam więcej,więc jakby co to siłą atomówke ci odbierzemy ![]() Caro a twoją dietę zaczełam i powiem szczerze,że skutkuje jak diabli,oto dowód,moja fotka sprzed kilku minut: http://media7.mojageneracja.pl/oipyi...2da4715853.jpg A teraz za odrabianko się wezmę,boście już napłodziły od rana. Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-18 o 12:25 |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo Ty zginiesz, albo ja ![]() Poza mną, na sumieniu będziesz jeszcze miała moje dzieciątko sierotkę ![]() NIE ODDAM BÓJKI!!!! Poświeć nam oryginalnością i znajdź sobie co innego. ![]() ![]() ![]() p.s. Ło Bossszzzz..... ale jej powiedziałam.... ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Roznegliżowałam swoje dziecko, aby ubrać je w ubranka wyjściowe, a tu nagle usłyszałam pralkę.... |
|
|
|
|
#3513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie biorę się za obiadek. Dzisiaj chyba zrobię kurczaka ala KFC, tylko muszę Blancie czymś zająć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Udała nam się córcia udała, tylko ćwiczyć nie chce leniuszek ... na macie ostatnio wytrzymuje max 10 min...ehh... jak tak dalej będzie to ja nie wiem kiedy ona zacznie chodzić ![]() Cytat:
Zdrówka życzę
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O taaak! Chce byc taka jak ty!!! KOCHAM CIE ![]()
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Male trza było głośniej krzyczeć,to bym pewnie jeszcze wróciła
![]() Iwciag Milucha też zjada około 40ml mleka w nocy,ale pobódki to min.dwie muszą być ![]() Pakusia a to ja nawet nie wiedziałam,że wy tam wichurę mieliście.Bardzo,bardzo wiało? Jakieś straty? Anulka brawo dla Madzi,a "mama" też już mówią? Fajny avatar Ja juz id kilku stron trąbię,że się cieszę na Święta jak nigdy w życiu![]() Cinusiowa fajne streszczonko,nie odpowiedziałaś mi co lekarz na kropkę powiedział?Ta bluzka co to powiedziałas,że jej nie warto to ładna jest ,przyznaj się,że ze względu na to "seksowna" zamówiłaś? A poważnie,mi się podoba.skromna,bez kombinowania i na każdą okazję.Miłego spacerku.Superżabcia oj żebyś wiedziała,że te baby to mają wtyki w centralach.Gdy pracowałam w Leclerc to przed każdą przeceną już miałam kilka pań wypytujących,kiedy ta przecena nastąpi O klientach marketów też mogłabtm dużo opowiedziećBoszenka Blanka super,jak ty ją tego wszystkiego nauczyłaś? Moja mała to tylko żółwika robi i to czasami.Muszę z nią potrenować.A ty studjujesz zaocznie czy eksternistycznie? I jaki kierunek? Pewnie pisałaś,ale przeoczyłam ![]() Magduchaha byłoby super,tylko,że ty do "podstarzałych" nie należysz .Twój wątek powienien się nazywać: "młode,seksowne mamuśki planujące kolejnego dzidziusia".A tak serio,to kiedy dokładnie by to było? Anja 1986 napisała: "chwalę się: udało mi się wylicytować zestaw gimnastyczny chicco za 71 zł juz razem z przesyłką dobra jesteś,to się nazywa hazard,do Casina lepiej nie idź ![]() Bercia Cinusiowa a czy ty nie miałaś podziwiać polskiej jesieni przypdkiem? ![]() Praniem się nie wykręcaj,ty uzależniona od wizażu jesteś.O Ninulcie się nie martw,my ATOMÓWKI się nią zaopiekujemy daj mi wytrzeźwieć,a wtedy cię zaskoczę![]() Anulka ja ciebie też i możesz
|
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc trajkotki
Aleksiunio dziekuje za zyczenia... ale tylko Pakusia go wymienila z imienia, reszta poszla na łatwizne ale i tak dziekujemy![]() Male ogladalam twoje zdjecia... sa sliczne... ty bardzo ladna babka a synek cudny... i wg mnie do ciebie podobny... Tz nawet zerknal na zdjecie... i powiedzial ale ten chlopczyk ladny ![]() Doris i ursull czytam Wasze posciki...i zgadzam sie ze bycie mama to najwiekszy cud na swiecie... i nie wiedzialam ze mozna taaak kochac drugiego czlowieka... ach mozna by na ten temat pisac i pisac Chcialabym miec chociaz jeszcze jedno dziecko... tylko troszke smuci mnie fakt ze kiedys wrozka przepowiedziala mi syna...ale na pewno sie mylila ooo i widze ze kolejna milosc sie tu narodzila...ursull i doris.. ![]() (dobrze ze obydwie macie coreczki bo balabym sie o to czy doris nie zmieni tesciowej dla swojej corci ) Anulka jejku ale piekny papier gdzie go kupilas? (jak fajnie ze do nas wrocilas po przerwieMale ja tez zrobilam duzy zapas jedzonka i roznosci dla synka i przywiozlam tu. Pakusiu dziekujemy za zyczenia - ty pierwsza pamietalas Magduszka wow myslicie o drugim dzieciaszku... ale super Troche zescie sie rozpisaly narazie tylko dotad doczytalam, pozniej reszta aaa i potem napisze Wam cos jeszcze bo teraz Tz obok to nie moge...
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Mell napisała: "Czesc trajkotki
Aleksiunio dziekuje za zyczenia... ale tylko Pakusia go wymienila z imienia, reszta poszla na łatwizne ale i tak dziekujemy "focha mam,oto dlaczego: Wszystkiego najlepszego Małgosi,Zuzi,Patrycji i Alexa! tak napisałam na wstępie
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Ursull - o, kochana, seksowna to i Ty jesteś
![]() No chciałabym najpierw wszystko ogarnąć z tym mieszkaniem, zrobić Niśce pokój, żeby w naszej sypialni mógł ja godnie zastąpić kolejny członek naszej rodziny Mellunia- no chciałbym, chciała, zobaczymy jak to się wszystko poukłada z mieszkaniem itp... A co stoi na przeszkodzie, żebyś tez miała kolejne dzieciąteczko? Fajnie by było razem się starać z kims jeszcze z naszego wątku a potem przezywać powtórkę z poczekalni z wami
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilę
![]() jestem załamana bo szczepienie Nikoli ostatnie (przeciw żółtaczce) mamy we wtorek a Julka od nocy gorączkuje rozwinie Teraz Julka ma 38,7 bidulka moja a żadnych innych objawów nie ma nic ją nie boli, nie kaszle, nie ma kataru ![]() Mam pytanie jak u Was ze szczepieniem na WZW B? w jakich odległościach czasu wasze dzieciaczki były szczepione? bo chyba powinno być tak: -1 dzień po urodzeniu, -1 miesiąc po pierwszym szczepieniu, -6 miesięcy od czasu drugiego szczepienia ![]() tak to u Was wygląda? bo u nas: - pierwsze i drugie szczepienie zgadza się, ale na trzecie kazała nam przyjść po 5 miesiącach od ostatniego szczepienia czy powinnam jeszcze miesiąc poczekać na własną rękę i nie iść teraz we wtorek? nie wiem co mam robić![]() I NOWOŚĆ NIKOLA OD KILKU DNI SAMODZIELNIE SIEDZI I TO JAK STABILNIE
|
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Mell
czyzbys chciała dołączyć do ŚWIETNEJ trójcy? Od wczoraj stanowimy jedność.
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
o mamo, zapomniałam o solenizantach
wybaczcieBuziaczki dla Zuzi, Gosi, Pati i Alexa ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
brawo dla Nikoli, dzielna dziewczynka
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Esti ok 6-7 miesiąc zycia musi byc 4 tyg od ost szczepienia.
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
esti u nas było:
- w dzien narodzin - miesiac pozniej - 5 miesiecy pozniej.
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
esti ja tam nigdy się nie zastanawiałam kiedy jakie szczepienie. Liczę na wiedzę i doświadczenie pielęgniarki, która wylicza nam terminy. Nigdy się tym nie interesowałam. Wiem, że w grudniu mamy następne w połowie miesiąca - na Odrę i żółtaczkę...
![]() Ursull won mi z tymi atomowymi podróbkami z avataru A jesień idę podziwiać. Skończyłam wszystko i o dziwo dziecko mi nie marudkowało ale za to teraz zaczyna...![]() Moje dziecko właśnie powiedziało BABA Ojej ale ona wygadana
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja Was dziewczyny podziwiam, naprawdę, że myślicie już o drugim bejbe. Ja to chciałabym kiedyś w przyszłości zaadoptować dziecko... tyle jest biednych szkrabków bez rodziców, przepełnione domy dziecka
Strasznie mi szkoda tych maluszków Ale TŻ chce mieć swoje. Tylko, że nie wyobrażam sobie siebie teraz z dwójką dzieciaczków Z jedną Blanką sobie ledwo radzę ![]() Cytat:
Tylko teraz jak powiem 'cześć' nawet bez wyciągnięcia ręki, to mała podaje swoją ![]() A co do studiów, to studiuję zarządzanie, eksternistycznie. Wcześniej studiowałam prawo i politologię, ale niestety życie tak mi się ułożyło, że byłam zmuszona zrezygnować i zaczęłam wszystko od nowa Na tej uczelni przynajmniej poszli mi na rękę i mogę przylatywać na zjazdy co 2 miesiące i dzięki temu jesteśmy prawie cały czas z TŻem ![]() A Ty długo już jesteś w UK? ![]() Cytat:
|
|
#3527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
W ogóle to my mieliśmy rok temu starać się o adopcje mojego 4-letniego kuzynka (jeszcze wtedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży)... jego mama a moja ciocia nie zapewniała mu potrzebnych dziecku warunków itp. Strasznie go kocham i razem z TŻ-tem chcieliśmy mu stworzyć rodzinę, na jaką zasługuje... Ale rodzina mnie wtedy wyklęła, że nie robi się takich rzeczy, nie odbiera dziecka matce itp... Miałam to gdzies szczerze mówiąc, bo co to za matka, co dziecko po melinach ciaga.. Finalnie nic z tego nie wyszło, bo ciotka zabrała Pawcia z Polski i kontakt sie urwał... Ale podobno teraz mały jest ze swoim ojcem a ciotka sie poprawiła, więc historia nie kończy się aż tak źle... nawet w albumie mam zdjęcie naszego prawie-synka
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-11-18 o 12:50 |
||
|
|
|
#3528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ze szczepieniami nie pomogę,bo w UK jest zupełnie inaczej![]() Cytat:
Przedstawiam mój nowy avatar od lewej: Ursull,Anulka,Mell,Doris i Male
|
|||
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Ursull
ma temperature do 38 tak 37,8 róznie ![]() Esti to mój Antoś tak ma od niedzieli tylko temp. nie przekracza 38co to za cholerstwo jest jak pisałam wczesniej lekarka powiedziała że idą zęby i ma w środku katarek dziwne to dostał syropek i vit.Coby mu przeszło
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Esti skoro to sama gorączka bez innych objawów to może to ząbki?
![]() Magduchahaha to super, że Twojemu TŻowi też podoba się ten pomysł Mój jest całkowicie przeciwny Chociaż może jeszcze kiedyś uda mi się go namówić. Jeśli możemy pomóc jakiemuś biednemu, opuszczonemu dziecku, to nie rozumiem dlaczego nie mielibyśmy tego zrobić... Tylko słyszałam, że te całe procedury adopcyjne są strasznie pokręcone i bardzo długo czeka się na dzieciaczka...
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
ursull
haha, alez my przystojne jestesmy na tym twoim zdjeciu
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
My juz po spacerku, u nas tez fajna pogoda, tylko tyle, ze wieje. Obiad zrobiony na dzis, jutro i pojutrze. Dzis nalesniki, jutro spagethi, a po jutrze kotlety schabowe. Do konca tygodnia roboczego spokoj z robieniem obiadow, tylko sie odgrzeje i spokoj
Maly mi ti na kolanah dokazuje, tez chce chyba popisac sobie ![]() ursull teraz chcialabym zeby bylo swiatecznie ze wzgledu na malego, chociaz nic z tych Swiat nie zapapmieta, ale sa to jego pierwsze wiec chcialabym zeby bylo fajnie boszenko swietnie Blancia przybija piatke, Jasko tez daje czesc, ale musze go nauczyc piatki, super to wyglada |
|
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odpowiedzi i
dla Nikia zęby jej nie idą bo wszystkie ma pisałam że temp ma Julka a nie Nikolka![]() Bercia hmmm no ciekawe co to takiego ![]() anulka to mnie uspokoiłaś z tym że dziewczyny były szczepione po 5 miesiącach od drugiego szczepienia a wiecie dlaczego mnie to zastanawiało? czy po 5 czy po 6? bo jak dzwoniłam zapisać Niki na szczepienie to zapisałam ją na wtorek a potem zadzwoniłam jeszcze raz i powiedziałam że się pomyliłam bo w książeczce ma wpisaną szczepionkę na 26.11 a nie na 24.11 i pielęgniarka zaczęła liczyć i pytała kiedy była od początku szczepiona i mówi że powinno być tak: -1 dzień po urodzeniu -po 1 miesiącu -po 6 miesiącach ale ona mówi że czasami wpisuje po 5 miesiącach a ja zdziwiona bo co to znaczy czasami wpisuję po 5 a czasami po 6 zastanawiało mnie czy to nie ma znaczenia ale widać że nieno i zostaje u nas wtorek 24.11 na szczepienie
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znalazłam w necie: Temperatura u Niemowlaka Pomiar temperatury Temperatura ciała zdrowego dziecka wacha się od 36oC do 37oC. Zmienia się ona w zależności od pory dnia i nocy oraz od aktywności dziecka. Zazwyczaj rano jest najniższa a wieczorem wyższa. Temperaturę niemowlaków (również dzieci starszych) można podzielić na 4 przedziały:
Cytat:
.pewnie,że przystojne,a nie takie mikrusy jak te jakieś tam atomówki ,bo my czarodziejki z księżyca![]() :bunia :---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Bercia i jeszcze to: Stan podgorączkowy nie zawsze oznacza chorobę Za stan podgorączkowy uznaje się ciepłotę ciała w przedziale 37,0-38,0 st. C. Niemowlęta mają mało sprawne mechanizmy termoregulacji i stan podgorączkowy może wystąpić z innych przyczyn niż choroba zakaźna, np. z powodu upałów, przegrzewania dziecka (np. zbyt ciepłego ubierania). Pojawić się też może w związku z ząbkowaniem, po szczepieniu czy nawet po długim, intensywnym płaczu. Maluchy miewają niekiedy podwyższoną temperaturę wskutek silniejszych przeżyć emocjonalnych, np. podczas aklimatyzacji w nowym miejscu (na wakacjach) lub kiedy pierwszy raz zostaną z nianią itp. Gorączka może być groźna Gorączka sama w sobie nie jest chorobą, a jedynie jej objawem. To odpowiedź ustroju na wtargnięcie do organizmu wirusów lub bakterii. Podwyższając ciepłotę, organizm w naturalny sposób mobilizuje siły obronne i stara się pokonać mikroby. Gorączka jest zatem sprzymierzeńcem w walce z chorobą. Nie należy jej zbyt skwapliwie obniżać - dopiero powyżej 38 st. C trzeba zacząć działać. Jednak bardzo wysoka, powyżej 39 st. C może być groźna, gdyż wpływa na funkcje układu nerwowego. Małe dzieci przy bardzo wysokiej temperaturze miewają tzw. drgawki gorączkowe. Podanie środka przeciwgorączkowego zawsze skonsultuj z lekarzem (choćby przez telefon). To on zawsze powinien zdecydować, jaki lek podać i w jakiej dawce. Wysoka gorączka nie zawsze jest oznaką poważnej choroby Nie, nie ma takiej prostej zależności. Bywa, że niemowlęta i małe dzieci łatwo i bez poważnych przyczyn gorączkują, a potem szybko temperatura sama wraca u nich do normy. I odwrotnie - zdarzają się przypadki ciężkich chorób u niemowląt przebiegające z nieznacznie tylko podwyższoną ciepłotą ciała. Dlatego rodzice powinni nie tylko mierzyć malcowi temperatur´, gdy coś nim jest „nie tak", ale bacznie obserwować zachowanie dziecka, jego samopoczucie, apetyt, stolce. Gdy coś ich zaniepokoi, trzeba dzwonić do lekarza. Lepiej podnieść fałszywy alarm, nie przegapić ważne symptomy.
|
||
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
ursull zobacz jakiego mamy przystojnego FANA
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-19 o 19:51 |
|
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro musimy opatentowac diete nazwac jak ja Ursul zaproponowala KuroCaro i bedziemy zbierac kase
ja na temat chudniecia nie wiem nic bo nie czytalam a mnie ostatnio cos glowa wlasnie pobolewa. tez lepiej sie czulam jak nie moglam jesc czekolady i wiekszosci slodyczy i jadlam zdrowo... Ursull to probuj powiem Ci tylko ze jak na sniadanie zjesz platki owsiane (ale nie inne i nie takie przetwarzane a juz napewno nie te smakowe) dorzucisz banana do tego i rodzynki np do smaku to starczy Ci na dlugo, a to i zdrowe i smaczne i straaasznie syci Ile masz lat? jesli to nie tajemnica. a Twoj ex tylko wygladal jak poludniowiec czy byl? chyba zerkne na ten watek a babcia... troche to dziwne, a do Ciebie sie odzywa, tzn dzwoni czy cos? czy tylko na nk wypisuje ![]() Male Sliczna mama z Ciebie fajnie ze sie pokazalas, synek rownie uroczy a jaki ma fajny kombinezon ![]() Anulka powiedz jak papier? mieciutki nie drapie? ja tez chce byc Twoja przyjaciolka i dostac jedna rolke ![]() Marika widzisz tylko Ty zauwazylas ze szukam pracy ![]() Ty to masz zdrowie dziewczyno... Dzolana ja Natanka kapie zawsze o tej samoej porze, pozniej je i idzie spac a i tak czesto budzi sie w nocy... Iwciag my mamy to samo w nocy... z ta roznica ze ja karmie piersia. pijaku watkowy ![]() i brawa dla Tzta ladnie to sobie wykombinowal Magducha no co Ty serio?!Bercia moze zmiencie lekarza? mam nadzieje ze szybciutko mu przejdzie Anja a co to za fajna rzecz bo ja nie wiem jak to wyglada? Ursull kur.. to tez moja dieta Esti ja nie wiem dokladnie mi ostatnio pielegniarka mowila ze musi minac 6 tygodni od ostatniego szczepienia, a Blondynka pisze ze 4 ![]() Gratulacje dla Nikolki ![]() Magducha, Boszenka to niesamowite ze chcialybyscie adoptowac, ja pracowalam kiedys w instytucji ktora zajmowala sie rodzinami zastepczymi, niektore dzieci ktore tam trafialy to byly w strasznym stanie
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Dobra spadam tworzyc, pisac, myslec...
Moze potem zajrze do was, a moze i nie. Kto wie, OLE! edit: kuroikaze teraz musisz mnie już tylko zaakceptować (taką jaka jestem ), a papier wysle ci mailem, ok?
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-18 o 14:56 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
dla takich fanów warto żyć,pisać,tworzyć i na wizażu przesiadywać |
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, my już po spacerku. Złota polska jesień poszła w piz**
![]() Jak tylko wyszliśmy zerwał się taki wiatr, że
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam skromne 32,33 w styczniu.On wyglądał jak południowiec,mi przypominał Albańczyka,może Chorwata,brązowe oczy,ciemna karnacja i czarne włosy (te,które mu pozostały,bo trochę wyłysiał,a teraz jeszcze posiwiał-palant). A babci tylko na NK pisuje i blogu Milusi,nigdy nie zadzwoniła.Z moją mamą spotkała się ze dwa razy.Ja myślę,że ona się boi konfrontacji ze mną.I tak jest lepsza,niż tatuś,bo ten zaprosił mnie na NK i to wszystko,nawet głupiego,a co tam u ciebie córeczko? Widziałam go jakieś 20lat temu.Mam do nich ogromny żal,a już najbardziej boli,gdy się patrzy na ich zdjęcia: ojciec z babcią i swoimi,kolejnymi dwiema córkami i podpis "kochana rodzina".Aż żal serce ściska,bo dla mnie to nawet odrobinki miłości nie znalazł.Koniec,nie będe się użalała więcej.Jedno tylko powiem: życia to ja lekkiego nie miałam,ale durzo tez w tym mojej winy.Teraz jest dobrze i już nic więcej nie potrzebuję,oprócz kolejnego dzidziusia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

.

Muszę Ninulcię nauczyć
aż mi sie gęba uśmiechła jak zobaczyłam te wasze piątki.
Udała nam się córcia udała, tylko ćwiczyć nie chce leniuszek ... na macie ostatnio wytrzymuje max 10 min...ehh... jak tak dalej będzie to ja nie wiem kiedy ona zacznie chodzić 
a ja się zastanawiałam gdzie bo do dziś ich nie ma
.Twój wątek powienien się nazywać: "młode,seksowne mamuśki planujące kolejnego dzidziusia".
(jak fajnie ze do nas wrocilas po przerwie

bidulka moja
nic ją nie boli, nie kaszle, nie ma kataru
Na tej uczelni przynajmniej poszli mi na rękę i mogę przylatywać na zjazdy co 2 miesiące i dzięki temu jesteśmy prawie cały czas z TŻem
to mój Antoś tak ma od niedzieli tylko temp. nie przekracza 38
SYNEK