|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Carolajna można mrozić
Marika widzę,że dałaś się wciągnąć w wątek o odchudzaniu w ciąży ![]() Malutka mam nadzieję,że dbasz o mojego zięciunia jak najlepiej ![]() Doris ja też pamiętam swoją pierwszą wypłatę w UK Szaleństwo![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Ja biorę Microgynon i też nie narzekam Ja myślę o jeszcze jednym dziecku w niedługim czasie,więc piguły narazie wystarczą.Wiem,że za darmo,do ukończenia 1-go roku |
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
malutka - ranyyy cosik sie dzieje z tymi naszymi dzieciaczkami, zęby lub skok
u mnie tez bywają takie dni.Carolajna - ja myślę że groszek dam taki mrożony co jest z marchewką a coooo, i już zmieni smak danie . A brokuły jasne że można mrozic i kalafiorka też ursull - nie raczej sie nie wciagam, napisalam swoje zdanie i chyba na tym się zakończy moja kariera na tamtym watku Babeczki może ktoras skorzysta z tych przepisików dla szkrabków bo ja tak http://malutka441.blogi.oilatum.pl/p...dla-niemowlat/ prosze bardzo.To D O B R A N O C |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie,że moja córka właśnie się obudziła i nie ma zamiaru iść spać,tylko bawi się wnajlepsze
|
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
Carolajna-oczywiscie
po sezonie bardzo czesto kupuje te warzywka mrozone w sezonie zreszta tez ![]() ostatnio gotowalam spaghetti z sosem carbonara z kurczakiem i brokulami ![]() marika2121-dzieki za "przyblizenie" mi o co chodzi z Patrykiem... a to niedobry..jeden..dran..wr rrrrrrrrr malutka-witaj slonko doczytalam sie ,ze wrocilas do pracy?wspolczuje Ci tego jak cierpisz z powodu rozstan z synkiem.. ale zaloze sie ,ze Dawidek jest bardzo dzielny i jego mamcia pewnie tez a jakie juz robi postepy ursull-to niezle )dzieci to sobie pory na zabawe wybieraja.. ![]() co do implantu ja mam go zalozonego na 3 lata..ale w kazdej chwili mozna wyjac, mysle jednak ,ze tyle wlasnie mi potrzeba do nst.dzieciaczka..no moze 2 ![]() tylko moj Tz...nie bardzo chce sie spieszyc z drugim..o ile wogole.. Ja kiedys chcialam miec przynajmniej 3 ale to troche pozno na to wszystko.. gdybysmy tak z 10lat temu zaczeli ![]() ale wtedy to sie nawet jeszcze nie znalismy ))tak ,wiec zobaczymy... na pytanie co robic mam z ciuszkami??odpowiedzial"z ostaw"..moze kiedys sie przydadza ![]() ciesze sie,ze sie nie zamyka na taka opcje.. a ja tez potrzebuje czasu.. zobaczymy.. a mnie sie wlasnie przypomnialo,ze mialam jej na spiocha obciac pazurki.. tak, wiec do niej zaszlam pare minutek temu .... zalozylam latarke na czolo(taka na pasku )i obcinam![]() obudzil sie Tz ...oczy jak 5zl na mnie ) co ja robie..nie chcialam ich pobudzic )a on do mnie: "tylko ,zeby Kalinka Cie w tym nie zobaczyla" )))musialam "dziwnie"wygladac
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-03 o 23:54 |
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Marika widziałam te przepisy,fajne
Carolajna dzięki za ten wątek,humor mi poprawił i moja głowa przestała boleć,bo zauważyła,że są głupsze głowy od niej ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
na to bym nie wpadła,z latarką na czole ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Uciekam spać,muszę dać córce dobry przykład,może też uśnie ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ad. 2 no ba razem z moją mamą dbamy jak o skarb Cytat:
ostatnie dni był aniołek, a dzisiaj Cytat:
na szczęście psychicznie już lepiej, najgorsze były początkiad. 2 nie mogę
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
............upilam sie karmi...........
![]() i to w dodatku sama!pieknie ![]() w takim razie,jak dzis juz nikt nie chce dotrzymac mi towarzystwa to i ja idem lulu ![]() Dobranoc dziewczeta spokojnej nocki zycze Wam i Maluszkom |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Doris to można się upić karmi...?
![]() Caro za cicho mnie wołałaś, a ja usypiałam Tż-cika i mogłam Cię nie słyszeć ![]() Moje dziecko nauczyło się nowej metody przemieszczania. Pełznie jak gąsienica Leży na brzuchu, ręce wzdłuż tułowia, nagle dupka się podnosi, nóżki podchodzą bliżej brzuszka przez co dupka coraz wyżej i nagle szybkie przesunięcie czołem w przód....
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś znowu pierwsza,poczytałam i nie wiem co mam której napisać, bo nic mądrego chyna nie wymyślę, bolą mnie plecy na maksa i nie mam mocy na nic.
Wczoraj pochwaliłam moje dziecko dziś już zrobił pobudkę na jedzonko o4 ![]() kurde szkoda ze ja nie wiedziałam o tym odchudzaniu w ciąży bo też przytyłam więcej niż chciałam Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-04 o 07:32 |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
No to na pocieszenie:
19 kaszka 22.30 pobudka cyc 00.40 butla 3.00 cyc nie śpimy do 5 płaczemy o 5 jemy 60 ml z butli płaczemy 5.40 śpimy 6.30 cycujemy i płaczemy przed momentem zasnął idzie Małemu druga górna jedynka, mnie te zębiska wykończą Dodatkowo mama chora, więc na głowie mam mamę, babcie i moje dzieciaczki ![]() i tak od niedzieli A jutro mamy pierwszą rozmowę z psychologiem i nie mam pojęcia jak się wyrobie i czy się wyrobie ![]() A poza tym spadł śnieg i jet cholernie zimno brrr
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Hejoooo
A ja się nawet wyspałam .ursull - i o której poszłyscie zaś spac z córą? malutka - jak sa takie głupawkowe dni to sobie wmawiam, wytrzymaj, wtrzymaj to minie zaraz maluch bedzie chodził, gadał o co chodzi i już cinusiowa - u nas takie przemieszczanko jest od dawna ale tylko na spiocha lub w czasie nerwów iwciag - a chcesz za głupie mysli o odchudzaniu? popros kogoś o masażyk plecków alebo sie delikatnie porozciągaj i może goraca kapiel, wylegiwanie sie w wannie?Carolajna - kurcze, trzymaj sie babolku no teraz jesteś oficjalna domową PIGUŁĄ Spadam pobawic się z moim puki co aniołkiem , o patrzy na mnie z za szczebelek łózeczka.
|
|
|
|
#342 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
STO LAT DLA JULKI I SZYMKA!!!!
i specjalne zyczenia dla Superzabulki!!!! Sto latek kochana, spelnienia wszystkich marzen i tych duzych i tych malych ![]() a my wstalismy o 6 obudzil mnie wielki okrzyk radosci mojego syna!!! ja jeszcze sobie dosypialam 15 min a ten sie darl i smial no ale wyspana jestem bo nie bylo pobudki o 3 na jedzonko ![]() ![]() teraz oglada bajke a ja na necie Cytat:
nie korzystam ale dzieki napewno skorzystam ![]() Cytat:
![]() Kuba lubi obcinac paznokcie i robimy to po kapieli.... patrzy co sie dzieje Cytat:
![]() nic sie nie martw napewno nie zedrze pol glowy!! Kuba tak wyczynia na macie... jeszcze zyje Cytat:
Cytat:
bo sa z kwietnia, maja, czerwca i z lipca Cytat:
Cytat:
dla Dawidka oj ten maly cwaniaczek
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-11-04 o 07:56 |
|||||||
|
|
|
#343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie bycia na diecie w ciazy bo nie moglam potem spac no coz, raz sie zyje![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Jak Wy to robicie, ze cytujecie kilka postow w jednym poscie??? Mam pytanie do "Cesarek" czy Was dalej boli brzuch? U mnie jak dotykam podbrzusza to boli a juz 5 miesiecy po zabiegu. Wogole mam czasem zaparcia, wiec wczoraj sie najadlam suszonych morel i TŻ kupil mi tabletki, to dzis w nocy milam takie rozwolnienie, ze hej
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
carolajna ale mu te ząbki zapierdzielają! Nie zazdroszcze sytuacji w domu-3maj się
marika u nas pobudka podobnie, ale wyspana za grosz nie jestem ![]() A z tym odchudzaniem to żarcik, ja sobie nie wyobrażam i dla mnie to nie możliwe by się w ciąży odchudzać, ja jadłam to na co tylko miałam ochotę, a miałam ochotę często ![]() pakusia gratuluje przespanej nocki, ale może nie potrzebnie pochwaliłaś A i matka ze mnie podobna jak z Ciebie, mały leżakuje a ja przed kompem i tylko głośno do niego gadam, by nie nie spostrzegł, że nie jestem tylko nim zainteresowana haruno o ja miałam jak ty, jadłam ciągle i ciągle miałam ochotę na coś i tłumaczyłam sobie, że w ciąży to mam prawo i że później szybko zleci(no i tu się pomyliłam) |
|
|
|
#345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
||
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
SUPERZABULKA WSZYSTKIE NAJLEPSZEGO , STO LATEK
:part y:![]() KUBUS,JULKA SZYMEK STO LATEK http://allegro.pl/item790630321_tommee_tipp ee_gryzak_uspokajajacy_2s zt_super_cena.htmll ale mały się tylko Nim bawi tak samo smoczkami nie używa ale uwielbia się nimi bawić ja uwielbiam słodkie zwłaszcza princessy nie wiem jak wyjdę na plażę.Jedyna opcja to strój tankini z koszulka a na odludzi zwykły strójEdytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-11-04 o 08:27 |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Mamoooo a kupisz mi waflarz do machlowania
Ja w 1 ciąży przytyłam 30 kg ![]() no ale zachodząc w ciąże wazyłam 42 w pierwszym trymestrze schudłam 3 ![]() po pół roku ważyłam już 49 ![]() teraz przytyłam 12 od odchudzonej wagi no i juz mam 2 kg mniej niz przed ciążaodchudzanie w ciąży ![]() ja tez mam słabosc do słodyczy i do wszelakich sosów majonezowych itp co widac po moim brzuszku
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-04 o 08:44 |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
tym bardziej boli, że przed ciążą może nie byłam idealna ale lubiłam się i podobałam się sobie
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-04 o 08:49 |
||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam optymistycznie patrze w przyszłość
![]() cały czas sobie wmawiam że do lata daleko i zdąże sobie brzuszek wyrobić po córce 3 lata tak sobie wmawiałam
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj u Nas w nocy śnieg padał
jak będzie lodowisko na ulicach to Tż bedzie miała problem aby na letnich oponach dojechać bo oczywiście jeszcze nie zmienił na zimowe.Na tych oponach normalnie hamujesz a auto jedzie
|
|
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas nocka spokojna, pobudek tylko 4 i wstaliśmy o 7. Jedno z nas rześkie i wyspane, zgadnijcie które Z zębami na razie cisza, drugi się nie wyłania a ja myślałam że to tak od razu po pierwszym...Wszystkiego najlepszego dla Superzabuli Spóźnione 100 lat dla Kubusia Mileny z okazji półrocznicy Buziaki dla dzisiejszych solenizantów Carolajna, współczuję nocki, gratuluję zębiska DORIS, zazdraszczam śpiącej królewny Malutka, współczuję dzionka Haruno, ja po cc i brzuch mnie od wieków nie boli Parę razy czułam przez chwilę pobolewanie blizny i tyle. Jedynie to nie mam czucia ponad blizną, dziwne uczucie przy dotyku
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się marzy taka większa pupa
a ja to mam płaską jak nie wiem ![]() iwciag kobieto przecież ty dobrze wyglądasz wiem, wiem.. mi też tak mówią a tyle rzeczy się zmieniło po tych ciążach.Pewnie większość same sobie wmawiamy
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może i w ciuchach nie najgorzej, ale bez masakra
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Haruno obok "cytuj" masz "wielocytuj" i wtedy będzie ci cytować więcej postów (te przy których klikniesz to) zanim dasz "odpowiedz".
DOBRANOC |
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam gdzie masz ikonki "odp", "cytuj" sa tez takie "..." i jak chcesz kogos zacytowac to to klikasz i czytasz sobie dalej.... i jak juz chcesz odpowiedziec to klikasz przy jakiejkolwiek osobie wybranej "cytuj" i wtedy wszystko pojawia ci sie w odpowiedzi Cytat:
ale z drugiej strony nie chwalilam... poinformowalam z reszta ciesze sie bo to 1 od prawie 6 miesiecy przespana noc w calosci!!!! ba nie od 6 bo przeciez jak w cizy bylam to ciagle siusiu latalam moja zmora jest brzuch... tylek mam fajny jest okragly ale nie za duzy mi sie podoba, tz'owi tym bardziej tylko ten brzuch i nogi, moglo by to zniknac jakos... nie wiem jakies zaklecie bez rezygnowania z przyjemnosci??
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
a co się dzieje z Heksą i Manolitą( widziałam na NK że ost slub miała)
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heksa jest w Polsce z Igusiem i nie bardzo ma czas na neta... ale ogolnie u niej wszystko okej, teskni strasznie bo Wojtek (tz Heksi) wrocil do Irlandii, Igus ma sie dobrze, ostatnio troszke przeziebiona byla ale udalo sie pokonac przeziebienie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Szaleństwo
))

u mnie tez bywają takie dni.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

ja jeszcze pamiętam takie akrobacje mojej córci
na szczęście psychicznie już lepiej, najgorsze były początki
.
za głupie mysli o odchudzaniu? popros kogoś o masażyk plecków alebo sie delikatnie porozciągaj i może goraca kapiel, wylegiwanie sie w wannie?

Nie wyobrazam sobie bycia na diecie w ciazy
bo nie moglam potem spac

:part y:
wagi no i juz mam 2 kg mniej niz przed ciąża