CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 20:18   #301
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III

iwciag - czyli gotujesz miesko z warzywkami, odcedzasz wodziczkę, dodajesz tłuszczyku i miksujesz tak? dobrze zaczaiłam?

Carolajna - no wiem, wiem że to Ty obraziłas moje buty (żarcik ), ja zaś lubie szpice ale te zaokraglane też zaczeły mi się podobac i własnie na obcasie szukam takowych jak wklejałaf linki tylko nie chce zamszowych bo wiadomo że one wody nie kochają.
Stary 2009-11-03, 20:20   #302
esti1984
Wtajemniczenie

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI CO DO PODAWANIA MLEKA 2

Fionka prześliniła materac?

Seona za ząbki

Illbana spróbuj na początku może Ci nie smakować bo tak tak zawsze jest przy zmianie ale po kilku razach pychaaaa
(jest na niej napisane że nie podrażnia żołądka i nie powoduje wzrostu stężeń cholesterolu i spadku poziomów HDL) no i napisane jest że NISKODRAŻNIĄCA nie mylić z .....

dziewczyny jak czytam co teściowe dają Waszym dzieciom to nie mogę uwierzyć

Sashka znajdźcie dobrego lekarza żeby zajął się tatą będzie oki

Aguśka

ania do mnie też nic nie przyszło z nowych paczek a dotychczas dostawałam to co każda z Was

moja pochłania bobvite i gerbera, a hippa kupiłam raz (ziemniaczki z dynią) i nie smakowały to przestałam Hippa kupować

aniu to więcej Ci powiem my z teściową mamy nawet do siebie ustawione tańsze połączenia bo często ze sobą gadamy a takiego męża już nigdzie nie ma bo ja go mam

a zwracam honor Julka wiedziała że kości są małe i musi się kurczyć i zaczęła niedawno kurczenie

Villa dziękuję ...tż przeczytał co napisałaś bo akurat siedział koło mnieno i musiałam mu pokazać co ja o nim napisałam bo nie był w temacie

oki to będę myśleć w co by ubrać nasze dzieciaki

superzabula fajnie że dzisiaj lepiej
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:21   #303
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
iwciag - czyli gotujesz miesko z warzywkami, odcedzasz wodziczkę, dodajesz tłuszczyku i miksujesz tak? dobrze zaczaiłam?

Carolajna - no wiem, wiem że to Ty obraziłas moje buty (żarcik ), ja zaś lubie szpice ale te zaokraglane też zaczeły mi się podobac i własnie na obcasie szukam takowych jak wklejałaf linki tylko nie chce zamszowych bo wiadomo że one wody nie kochają.
ja już zamówiłam ale te sraczkowate mam faze na ten kolor
podobne zamszowe już mam więc stwierdziłam ze 2 nie potrzebuje.
Zresztą porządne buciki kupiłam 2 lata temu i nie zamierzam z nich rezygnować bo zapłaciłąm 500 zł wtedy
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:23   #304
iwciag
Wtajemniczenie

caro gratulacje
dzięki za info, ale za późno, nic małemu nie jest więc mam nadzieje, że krzywdy mu nie wyrządziłam

marika gotuję mięsko(póki co jest to kurczak)z warzywami, później miksuję, do niedawna dodawałam wody przegotowanej gdy było suche, teraz już odrobinę wywaru, mówię teraz o papkach, nie zupkach

a i ja też kupiłam sobie kozaczki
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:25   #305
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam
Ja na chwilke, bo nie mam weny do pisania.
Po pierwsze przeraza mnie perspektywa powrotu do pracy
Po drugie: mam @
Po trzecie: maly nie przespal sie w swojej porze i teraz marudzi (czy Wasze szkraby jak nie spia o swojej porze w ciagu dnia, to tez pozniej im trudno zasnac???)Ale to wszystko przez tescia, bo dziecko zasnelo mu na dworze, a ten zamiast z nim jezdzic wrocil do domu bo wiatr wieje (ale bez przesady, slonko u mnie dzis piekne a to ze troszke wieje to nic sie nie dzieje, wystarczy zalozyc budke lub nawet oslonke p/deszczowa i mozna smigac)...no i tym sposobem dziecko poczulo ze juz w domu i sie rozbudzilo i marudzi mi od 15;/
Po czwarte, dzis maly zostal z tesciowa, bo musialam jechac do pracy zalatwic sprawe, no i na szczescie spal ale wychodzac byl nakarmiony i mowie tej mojej tesciowej, ponosic chwilke zeby mu sie odbilo i polozyc do lozeczka a ona oczywiscie swoje: "no ponosze go z pol godziny i go poloze" no nienormalna baba, musialam jej przetlumaczyc co tzn chwila..
Ogolnie jest mi dzis zle...
Odnosnie mleczka stopniowo przechodzimy na mleko nastepne, esti napisalam jak ja to robie.
Milego wieczorku kochane

sashka no slicznie Kubus wazy no i super ze wyniczki z krwi ma lepsze
a tesciowa Twoja....szkoda slow..moja tez strasznie sie chce wtracac we wszystko.

Faktycznie masz dzis zly dzionek, glowka do gory kochana Ja tez mam @ i wczoraj tez mialam nienajlepszy dzien... Ale zrobilam sobie na wieczor "dzien rolnika" i przed snem wypilam malego drinka Dzis rano... jak nowo narodzona. Moze tez tak zrob???

Moj Kuba idzie spac okolo 10tej, 13tej, i 16tej. Spi roznie czasem z pol godziny czasem nawet zwlaszcza po poludniu do dwoch godzin. Dzis wyjatkowo malo spal.... Ale to po szczepieniu.

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
Moja mama jak miala ataki, ciagle glowa ja bolala to leczyli przez dlugi czas na migrene, pozniej sie okazalo, ze byl to rak zlosliwy mozgu, juz dobrze w zaawansowanym stopniu. Oczywiscie operacja, przerzut, operacja. Dawali jej 3 miesiace zycia, ale moj tata tak o nia walczyl, ze zyla o 9 miesiecy dluzej Lepiej jedz z tata do dobrego lekarza, hmm o ile takiego znajdziesz
Ojej.... bardzo mi przykro z powodu twojej mamy, to straszne
Wlasnie moj tata sam mowil, ze jak tak dalej pojdzie zabiera swoja dokumentacje i jedzie do klinilki do Gdanska i tam poszuka fachowej pomocy.

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
sashka - trzymam kciuki za biopsje i gratulki zabka Tesciowa bomba

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no nie... to dopiero lekarze... ja tam nie jestem ekspertem ale powinni biopsje zrobic... przeciez kurcze to nie chodzi o jakis katarek tylko o powazna sprawe...

hmmmm... smoczek w cukrze?? no to moze lepiej niech mu wsypuje do mleka z kg cukru... ja to nie rozumiem takich zachowan... ja wiem ze kiedys robilo sie inaczej, no ale kiedys bylo kiedys a teraz to teraz...

aha... tesc najlepszy.... wchodzi i jak gdyby nigdy nic pyta sie co u mnie i mowi ze podlicza prad do rozliczenia za wakacje... teraz??? ja mu mowilam we wrzesniu ze chce zeby to policzyl bo nas nie bylo 3 tygodnie i brat tz'ta byl tu 2 miesiace... a wiadmo mniej za prad zaplacimy... to powiedzial ze mu sie nie chce bo jemu to nie robi roznicy.... i dzis... jak gdyby oswiecenia dostal zaczl liczyc... zobaczymy co z tego wyjdzie...
o praniu nic nie wspomnial.... ja tez sie nie odzywalam, tylko dlatego ze jestem straszna jedza i sie zemszcze na nim!!! poczekam az on pranie zrobi i bedzie padac.... tz powiedzial ze zachwouje sie jak dziecko... no a co.... moze nie jestem? on starszy jest a zachwouje sie tak samo... nie wiem czy wystawie mu pranie na deszcz, czy poprostu wyciagne z pralki, wloze swoje, wypiore i powiesze sobie na SWOJEJ suszarce a on bedzie sobie suszyl nie wiem... w swoim tylku
Doczytalam
Moje krotkie zdanie: CHAM Nie chce mi sie wierzyc, ze zrobil to bezmyslnie, a jezeli to zrobil to cos ma chyba nie tak z glowka. Bo ja nigdy nie wystawialam prawie suchego prania o 23 gdy padal deszcz.
Gdyby moj tesc tak zrobil to bym mu pokazala, gdzie raki zimuja
A do tej zemsty.... to jestem za, oczywiscie Cie nie napuszczam

Co do mojego taty.... Ech.... Nie chce mi sie nawet o tym gadac Moj tata dzis sam mowil, ze padnie predzej na zawal niz na tego raka. Poprostu sobie z niego jaja robia i tyle. Czlowieka nerwowo wykoncza

Co do tesciowej.... ja rozumiem ze kiedys nie bylo tych wszystkich udogodnien typu pampersy, chusteczki, gerberki, bobofruciki.... ale dzis mamy inne czasy i nie daje sie do jedzenia co popadnie Najgorsze jest to, ze ona robi po swojemu, w ogole mnie nie slucha

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

O nie!!! Nie zgadzam się, powiedz jej, że ja się nie zgadzam!!! co mi tu będzie twoja teściowa naszego Jakubka faszerować jakimiś paskudztwami. Co ona się naszym Jakubkiem rozporządza?!?! Co za kobita!

No nie nie nie. Absolutnie proszę tą kobietę odsunąć od dziecka! JA SIE NIE ZGADZAM!!!
Jak przeczytalam twojego posta to mi sie zaraz humor poprawil, fajnie to napisalas.... "Jakubka naszego"A tesciowej napewno powiem, a co tam niech wie ze mam poparcie nawet w internecie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Sashka - ano to Kubuś jest usprawiedliwiony. Po szczepieniu można sobie pomarudzić Przykro mi, że tak traktują Twojego tatę. Chore to wszystko. Przesyłam Wam dużo pozytywnych fluidów
Bardzo dziekuje

Fajnie .... cos czuje, ze bede miala ciekawa nocke... Kuba dostal o 17tej mleko i padl mi o 19tej i nie ma zamiaru sie obudzic. Ciekawe o ktorej sie obudzi

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:25   #306
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
caro gratulacje
dzięki za info, ale za późno, nic małemu nie jest więc mam nadzieje, że krzywdy mu nie wyrządziłam

marika gotuję mięsko(póki co jest to kurczak)z warzywami, później miksuję, do niedawna dodawałam wody przegotowanej gdy było suche, teraz już odrobinę wywaru, mówię teraz o papkach, nie zupkach

a i ja też kupiłam sobie kozaczki
no takie są schematy...ale wiadomo intuicja, jeśli się nic niedzieje to chyba ok

Esti a pożycz Ty czasem męża

a odnośnie karmienia bo ty mama cycowo-butlowa
ile razy dajesz jeszcze cycusia Nikolce? Bo mój w dzień odmawia

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-11-03 o 20:28
Stary 2009-11-03, 20:29   #307
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
no takie są schematy...ale wiadomo intuicja, jeśli się nic niedzieje to chyba ok

Esti a pożycz Ty czasem męża

a odnośnie karmienia bo ty mama cycowo-butlowa
ile razy dajesz jeszcze cycusia Nikolce? Bo mój w dzień odmawia
ja myślę, że ok jest i będzie, zjada ze smakiem i nic niepokojącego się nie dzieje, a schematy dobrze, że są ale ja nie stosuje, raczej słucham co mówią mi "moje" bardziej doświadczone mamy
Stary 2009-11-03, 20:30   #308
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Carolajna - wklej mi jeszcze raz linka tych co kupiłaś , i gratulacje ząbka, ja tez chcę . A co z Tż, wracacie do niego?

iwciag - poka jakie kupiłas butki, może mnie zainspirujesz , no okdziekuję za info, juz wiem co i jak.

sashka - trzymam kciuki aby jakiś porządny lekarz zajął się twoim tatusiem , fajnie że juz do nas zaglądasz .

esti - yyyyyy wiesz jakbys się miała pozbywac kubusia, to ja chętna
Stary 2009-11-03, 20:32   #309
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Carolajna - wklej mi jeszcze raz linka tych co kupiłaś , i gratulacje ząbka, ja tez chcę . A co z Tż, wracacie do niego?

iwciag - poka jakie kupiłas butki, może mnie zainspirujesz , no okdziekuję za info, juz wiem co i jak.

sashka - trzymam kciuki aby jakiś porządny lekarz zajął się twoim tatusiem , fajnie że juz do nas zaglądasz .

esti - yyyyyy wiesz jakbys się miała pozbywac kubusia, to ja chętna
łoj nie mam ich foto klasyczne skórkowe oficerki
Stary 2009-11-03, 20:39   #310
sashka20
Rozeznanie

Wiecie co???
Wy chyba macie jakies motorki w tylkach Wchodze sobie na wizazyk.... patrze ooooo tylko 5 postow... Mysle napisze, bede miala mniej zaleglosci. W koncu gdy naprodukowalam to wyslalam. I co???? A tu juz 10 postow

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:46   #311
Carolajna24
Zakorzenienie

znalazłam wątek na wizażu gdzie dziewczyna się pyta jak odchudzić się w ciąży bo chce łądnie na ślubie wyglądac
I o dziwo znalazło się tam kilka podobnych które nie jedzą po 17 i są na diecie W CIĄŻY!! bo przytyły już 12 a chciały 9

już idę po linka do butków
Stary 2009-11-03, 20:46   #312
Illbana
Raczkowanie

Esti - Napiszę Ci, czy mnie podrażniło, czy nie Pisałaś ostatnio, że Julka bawi się ciastoliną. Mogłabyś mi coś więcej na ten temat powiedzieć - tzn. jaki ma zestaw? Jakiej firmy? No i w ogóle, co Ci do głowy przyjdzie. Synek mojej koleżanki ma niedługo urodzinki i tak się zastanawiam, czy nie kupić mu właśnie ciastoliny (tylko że ja nigdy tego na żywo nie widziałam)

Marika - oooo, to Igorek pierwszą malinkę zaliczył A tak poważnie, to niech te zębole mu już wychodzą. Widzę, że się bierzesz za gotowanie. A warzywa będziesz miała z jakiegoś sprawdzonego źródła czy normalnie ze sklepu?

Aniu - piękna Jula Pokażę jutro zdjęcia Guzikowi

Caro
- gratulujemy ząbka

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:48   #313
milena07
Raczkowanie

dobry wieczórchciałam sie pochwalić że Kubuś skończył dziś pół roczkuZ tej okazji pół dnia sie przechichrał a drugie pół przemarudził. Od wczoraj wprowadzam gluten. Pół łyżeczki kaszki manny z bobovity do deserku. Mam też gotowe zupki jarzynowe z kurczakiem i z kaszką manną. Czy któraś z was może dawała coś takiego?Co do mleczka 2 to wiem że już powinnam ale mam jeszce dwie puszki 1. Kubuś pije bebilon pepti i tam na 2 jest rozpiska żeby podawać na początek 1 miarkę 2, 5 miarek 1( na 180ml), potem 2 miarki 2 i 4 miarki 1 itd ale np pediatra mówiła żebym wprowadziła 2 od razu.

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość

Zaponiałam czymś się podzielić.

http://allegro.pl/item790699610_tommee_tipp ee_gryzak_dziaselko_2_szt uki_gratis.html

Nie mam tego jeszcze, ale poluję na to w sklepie u siebie, ponoć super sprawa, oblukajcie sobie. W każdym razie, są na rózne etapy, ten na jeszcze bez ząbków, bla bla bla, lecę.

Vila ja mam ten gryzak, kupiłam go w Smyku za 17,90 bodajże. U mnie się nie sprawdził ale to dlatego że wszystkie gryzaki wywołują u Kubka ataki wściekłości.

Wtrącę swoje 2 grosze co do opalania mam karmiących piersią, czytałam różne opinie, na pewno nie można w połogu ale to nas już nie dotyczy ,a później mozna tylko trzeba zasłaniac brodawki lub nawet całe piersi, bo przy duzym rozgrzaniu jest większe prawdopodobieństwo zapalenia piersi, mogą też podobnie jak w ciązy występować przebarwienia.Trzeba być po prostu ostrożnym. Acha i jeszcze że zapach jaki powstaje po połączeniu kosmetyków do opalania z rozgrzaną skórą może przeszkadzać dziecku no ale w końcu można go zawsze zmyć

Co do kremików to polecam nivea baby na każda pogodę taką nowszą wersję jasno niebieską z naturalnym wyciągiem z nagietka i pantenolem.

A z innej beczki, ponieważ prawie wszystkie mamy ślimaki z fisher price zapytam: z instrukcji obrazkowej wynika że ślimak powinien grać gdy dziecko wrzuci klocek do środka tymczasem mój nie chce za to wygrywa melodię jak tylko wezmę go do ręki, jak jest u was?

Dobrej nocki
milena07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 20:49   #314
Carolajna24
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11309530
ja już 3 buty u nich zamówiłam
co prawda mają troche negatywów ale ja się tam nie nacięłam na nich
Stary 2009-11-03, 20:59   #315
Illbana
Raczkowanie

Milena - buziaki dla Kubusia!!! Jeśli o gluten chodzi, to się nie wypowiem, bo to na razie przed nami Co do ślimaka - to na moim pisało, że gra tylko po naciśnięciu na czułki i tak jest. Nie gra, kiedy wrzucam do niego klocki Tak sobie myślę,że mógłby jeszcze jakieś światełka mieć - Guzik tak lubi patrzeć na światełka...

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:04   #316
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vila1987 Pokaż wiadomość

Zaponiałam czymś się podzielić.

http://allegro.pl/item790699610_tomm...ki_gratis.html

Nie mam tego jeszcze, ale poluję na to w sklepie u siebie, ponoć super sprawa, oblukajcie sobie. W każdym razie, są na rózne etapy, ten na jeszcze bez ząbków, bla bla bla, lecę.

no jakis miesiac temu ogladalam to w sklepie... i zastanawialismy sie czy kupic.... szczerze nie mam pojecia... chyba jednak sie nie skusimy bo po co takie? co to wogole robi... Kuba na szczescie smoka uzywa tylko do spania, no ale kup i powiedz czy fajne... bo ja nigdy nie mialam z tym stycznosci, wiec nie wiem czy warto

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość

Wiem, ze powtorkowe zdjecia, ale wzielo mnie ostatnio na "efekty specjalne"
swietne!!!!!!!!!! najlepszy ten babelek na srodku

Cytat:

Dziewczynki a teraz pytanie, bo kolezanka mnie skołowała, jak robicie pociechom zupki to gotujecie warzywka w jednym garze i w łupkach czy bez? bo ja juz zgłupialam. Mięsko to wiem że osobno. Hmmmm.... licze na was .

Juz postaram sie byc na biezaco chociaz raz dziennie
ja tam jestem wyrodna matka bo gotuje wszystko razem jakos sie nie "dupkam" z gotowaniem osobno...

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Moje krotkie zdanie: CHAM Nie chce mi sie wierzyc, ze zrobil to bezmyslnie, a jezeli to zrobil to cos ma chyba nie tak z glowka. Bo ja nigdy nie wystawialam prawie suchego prania o 23 gdy padal deszcz.
Gdyby moj tesc tak zrobil to bym mu pokazala, gdzie raki zimuja
A do tej zemsty.... to jestem za, oczywiscie Cie nie napuszczam

Co do mojego taty.... Ech.... Nie chce mi sie nawet o tym gadac Moj tata dzis sam mowil, ze padnie predzej na zawal niz na tego raka. Poprostu sobie z niego jaja robia i tyle. Czlowieka nerwowo wykoncza

Co do tesciowej.... ja rozumiem ze kiedys nie bylo tych wszystkich udogodnien typu pampersy, chusteczki, gerberki, bobofruciki.... ale dzis mamy inne czasy i nie daje sie do jedzenia co popadnie Najgorsze jest to, ze ona robi po swojemu, w ogole mnie nie slucha
aaa juz nie mam sil do tescia... jak widze ta jego morde to mi sie noz otwiera w kieszeni!!

tata nie moze dac za wygrana i niech chodzi po roznych lekarzach az wkoncu sie nim zainteresuja... bo to smiechu warte co oni wyprawiaja!

tesciowe to tesciowe... tak samo jak tescie szkoda poprostu gadac to temat rzeka

Cytat:
Napisane przez milena07 Pokaż wiadomość
dobry wieczórchciałam sie pochwalić że Kubuś skończył dziś pół roczkuZ tej okazji pół dnia sie przechichrał a drugie pół przemarudził. Od wczoraj wprowadzam gluten. Pół łyżeczki kaszki manny z bobovity do deserku. Mam też gotowe zupki jarzynowe z kurczakiem i z kaszką manną. Czy któraś z was może dawała coś takiego?Co do mleczka 2 to wiem że już powinnam ale mam jeszce dwie puszki 1. Kubuś pije bebilon pepti i tam na 2 jest rozpiska żeby podawać na początek 1 miarkę 2, 5 miarek 1( na 180ml), potem 2 miarki 2 i 4 miarki 1 itd ale np pediatra mówiła żebym wprowadziła 2 od razu.
no tak poiglocik chciala watek prowadzic i znikla!!! i nawet nie ma cie na liscie i nie wiemy czy Kubus ma urodzinki czy nie

STO LAT DLA KUBUSIA!!!!!!

Jak sie Klaudia pojawi to jej osobiscie dupcie zloje!!!

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:09   #317
Carolajna24
Zakorzenienie

dziewuszki...właśnie sekunduje mojej koleżancema regularne skurcze co 10 min
boziu ale się podnieciłam

pakusiatekst: a po co to takie

czy ja mam edytować mojego 1 posta i zrobić tam mamusie czerwcowe?
Wtedy mogę dopisać Kubusia
Stary 2009-11-03, 21:22   #318
esti1984
Wtajemniczenie

iwciag pokaż kozaczki

Carola on jest MÓJ
ja daje po przebudzeniu rano cyca, i potem raz w ciągu dnia Niki lubi cyca ale mało mleka mam i jakbym częściej dawała to budziłaby się często w czasie drzemek no i strasznie mnie gryzie trzyma cyca....ma zaciśnięte dziąsła i odwraca się...brrr jak to boli

marika jeszcze nie planuję pozbywać się kubusia ale będę miała to na uwadze

Illbana poszukam zaraz tego zestawu co mamy na allegro, chociaż Julce babcia kupowała w sklepie

milena ślimak ma włącznik melodyjki pod spodem
Stary 2009-11-03, 21:27   #319
ursull
Zakorzenienie

Jestem z wami Dziecię wykąpane,nakarmione i śpi Tylko ciekawe jak długo Załączam zdjęcia małej z dzisiaj:
1. ogląda bajkę
2. podczas kąpieli
3. po kapieli
4-7. wczorajsze zakupy.
a TU załączam link do obejrzenia płaszczyka,który sobie sprawiłam

Nadrabiania dalsza część:

Magduchahahahaha buziaki dla Nisiulki

Anulka Anulka u lekarza to ze sobą byłam,bo przeziębienie mnie dopadło,a i pigułki anty mi się kończą.Dostałam więc jakieś witaminy i poradę,aby brać Paracetamol( dziołchy z wysp wiedzą o ch chodzi) i zapas piguł na pół roku,a co najważniejsze WSZYSTKO ZA ZUPEŁNĄ DARMOCHĘ!!!! To kolejny powód dla którego kocham ten kraj

Ania1984 ja mam 32 lata a ze swoim TŻ jestem 17mc. A co do Julci,przekona się do twojej kuchni,daj jej czas i nic na siłę.

Sashka dla ząbka.d la Kubusia,że już z nim dobrze i pogonił tą,wstrętną anemię.I trzymam kciuki za dobre wyniki badań taty.Bardzo mi przykro,że musicie przechodzić ten stres.Widzę,że i ty teściową masz udaną-współczuję.Uważaj,żeby jutro mu kaszanki nie dała do spróbowania

Esti ty masz idealnego TŻ,mój też zły nie jest,ale żeby aż tak dbał o mnie,bez szans.Może wymienimy się chociaż na parę dni

cinusiowa gratuluję Gerberów

Haruno w Polsce wszystkie 2 są od 6mc,ale w UK ja właśnie wprowadzam 3.Małej daję Cow&Gate,w 3mc wprowadziłam 2(dla bardziej głodnych dzieci),a teraz już czas na to po 6mc czyli 3,a na noc mam też specjalne z Hippa,mieszane z kaszką.

blondynkapoznan ja też słyszałam,że im później zęby to lepiej.Nie martw się,mojej znajomej mała zaczęła ząbkować dopiero w 13mc i wszystko było ok.

pakusia dzielna bądź i do grudna wytrzymaj,a jak się nie wyiesie to sami sobie coś poszukajcie.A co twój TŻ na takie sytuacje z teściem jak dzisiejsza?

seona witaj,my się jeszcze nie znamy i gratulacje dla Pati i jej ząbków

Aguśka

Vila ja też zamierzam kupić taki gryzaczek,ponoć rewelacja.

marika ja gotuję wszystko razem i bez łupinek

Cytat:
carolajna: znalazłam wątek na wizażu gdzie dziewczyna się pyta jak odchudzić się w ciąży bo chce łądnie na ślubie wyglądac
I o dziwo znalazło się tam kilka podobnych które nie jedzą po 17 i są na diecie W CIĄŻY!! bo przytyły już 12 a chciały 9

Trzymam kciuki za koleżankę.

Milena dla Kubusia i jeszcze.

I na zakończenie przepraszam jeśli kogoś pominęłam.Czytałam,że już ktoś dał dzidzi czekoladę,ja jestem przeciwna i nie zamierzam dawać małej słodyczy jak najdłużej,żadnych tam wartości odżywczych,a przyzwyczai się słodkiego niepotrzebnie.
Wchodziłam na wątki mamuś z inych miesięcy i one mają podzielone dzieciaczki na miesiące,więc to chyba dobry pomysł,tylko,że mamy także kilkoro dzieciaczków kwietniowych,więc muszą być trzy miesiące.
Głowa mi pęka,więc już długo z wami nie posiedzę.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:29   #320
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
iwciag pokaż kozaczki

Carola on jest MÓJ
ja daje po przebudzeniu rano cyca, i potem raz w ciągu dnia Niki lubi cyca ale mało mleka mam i jakbym częściej dawała to budziłaby się często w czasie drzemek no i strasznie mnie gryzie trzyma cyca....ma zaciśnięte dziąsła i odwraca się...brrr jak to boli

marika jeszcze nie planuję pozbywać się kubusia ale będę miała to na uwadze

Illbana poszukam zaraz tego zestawu co mamy na allegro, chociaż Julce babcia kupowała w sklepie

milena ślimak ma włącznik melodyjki pod spodem
no to mój je 2 razy w nocy, rano a wciągu dnia gdy podaje pociumknie ugryzie i wypluwa zasmakował butli a czy ty dajesz już 2 bo albo przegapiłam albo nie pisałaś

co do ciastoliny to ona u mnie jest hitem! mamy ośmiornice, przeróżne zestawy kupowane z tesco (ale nie polecam bo okrutnie śmierdzi ta zwykła ciastolina) i jeszcze jakiś 1 zestaw z play dooh czy jakoś tak. Mam też piaskolinę moon sand ale Daria dostanie dopiero jak Małemu przyjdzie muzyczny ogródek
żeby pokrzywdzona nie była
Stary 2009-11-03, 21:36   #321
esti1984
Wtajemniczenie

Illbana my mamy ten zestaw

http://allegro.pl/item796869040_cias...ca_krakow.html

i mam jeszcze jeden zestaw ale nie mogę znaleźć na allegro....ale ośmiorniczkę mogę polecić jest super a potem jak będziesz chciała zrobić prezent to możesz dokupić pudełeczka ciastoliny

duże
http://allegro.pl/item797601330_cias...ow_krakow.html

albo takie małe
http://allegro.pl/item799459834_cias...e_wyprzed.html

Julcia potrafi bawić się tym non stop przez 2-3 h
Stary 2009-11-03, 21:37   #322
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Hej Dziewczyny

melduje sie na 3czesci naszego watku

nie nadrobilam jeszcze poprzdniej do konca...
(ale sie postaram)

Od paru dni Kalinka budzi sie zdecydowanie rzadziej w nocy

Po kapaniu (19.00)dostaje butle,po czym sama zasypia w lozeczku ze smoczkiem i pieluszka

Ok.23.00 budze ja na cycusia(kilka dni temu musialam tak zrobic,bo mialam przepelnionego cyca,drugi dzien powtorka a potem juz specjalnie to robie)
a potem sama budzi sie na jedzenie ok.4-5.00!!!dalej 6-7.00
nastepnie jje i spi i tak co 2godz.
Dosc czesto sie zdarza, ze dosypiamy sobie do poludnia

Dzis poszlysmy na spacerek dosc pozno(zlal mnie deszcz po drodze)
i tylko na godzinke,po powrocie jedzonko i spanko..
tak wstala o 19.00,kapiel i dalej spac....hmmmm...
jakis spioszek ja dzis zlapal

dlatego moge Was troszke poczytac

Od pt.-pon(wlacznie Tz mial wolne) i w pt.bylismy na szczepieniu...
3 wklucia...przy drugim ja juz oczy mialam pelne..
nie wspominajac o Kalinie
dobrze,ze kolejna szczepionka dopiero na roczek..uffffff

w pon.poszlismy zwazyc Niunke i mala(duza)wazy juz 6750g
a w ten piatek skonczy 4m-ce

co do wprowadzania pokarmow..powiedzieli,zeb y zaczekac az Kala skonczy 20tyg.
czyli zaczniemy jak bedzie miec 4.5 m-ca

Moja siorka w zeszly pt.dostala pierwsza wyplate
tak sie cieszyla ,ze szok!
z tej radosci kupila mi sliczny czerwony ,cieptluki sweter
(wiedziala,ze mi sie podobal)taki z duuzym golfemPIEKNY!
a jaka ma teraz motywacje do pracy

dobra...
na dzis wystarczy..
idem pod prysznic i do mojego Tz-cika

obiecuje,oddzywac sie czesciej
ciezko mi znalesc w ciagu dnia czas na wizaz ale postaram sie...

ursull-paracetamol..jest NAJLEPSZY))
Milusia to istna modeleczka..pieknotka
a jesli moge Cie spytac jakich tabsow uzywasz?
bo ja mialam wczesniej cerazette(3 lata)i bylam z nich bardzo zadodolona,
po odstawieniu przy pierwszym cyklu zaszlam z ciaze
Po pologu bedac na wizycie kontrolnej poprosilam o implant..
Mam go od 25-go wrzesnia i jestem bardzo zadowolona!
Tez za darmoche)
ursull a wiedzialas ,ze leki nadal mamy za darmo(nie tylko w okresie ciazy)!!!
ja ostatnio dostalam antybiotyk(na paluszka..)choc liczylam na paracetamol)
Trzeba tylko pokazac ta karte Maternity Examption Cart.

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-11-03 o 21:51
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:46   #323
esti1984
Wtajemniczenie

ursull a córcię masz cudną

Carola właśnie dzisiaj pytałam jak wprowadzać mleko 2. I zacznę niebawem bo 1 zostało mi troszkę a Niki 9.11 kończy 6 miesięcy

to z ciastoliną u Nas tak samo

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

spadam do tż-cika na film
do jutra
Stary 2009-11-03, 21:46   #324
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Ojj należy się lanie Patrykowi z 39 i pół , pierońskie chłopy . Az z nerwów wszamałam pół miski popcornu . I przeglądam allegro w poszukiwaniu bucików.

iwciag - no tych oficerek jest mnustwo w sklepach, HIT.

Carolajna - trza by bylo odpowiednio skomentowac te puste laski . Moja znajoma kupiła u tego sprzedawcy 2 pary butków i tez się nie nadziała, jest zadowolona.

Illbanka - a no ma juz za sobą pierwszą malinkę hehe . Wiesz co mężus mi a Austrii przywiezie BIO ziemniaczki, seler i marchew a resztę musze tu kupowac chcesz też? za free?

milena - buziaczki dla solenizanta . A z jakiej firmy sa te zupki z kaszka manną? bo ja jeszcze na taką nie natrafiłam . U mnie ten gryzaczek równiez się nie sprawdził .

pakusia - oni juz sa duzi więc i ja będe robila w jednym garczku.

esti - no ok, ja tak juz pierwsza w kolejce się ustawiam jakby co , oj mnie tez jak nieraz maluch dziabnie to o zgrozoooo . Hmmm... zainspirowana ta ciatolina zakupimy jako prezent dla mojej chrzesnicy na mikołaja .

ursull - super zakupki , te bodziaki jakie modne . A u nas gryzaczek ten nie zdał egzaminu (powtarzam się w tym poście ).

DORIS - fajnie że tak ładnie się wam nocki wyrobiły, ja za nic nie mogę mojego gadzika przytrzymac w lóziu dlużej niż do 7:30 to jest max . A na szczepieniu nie dziwne że oczkabyły pelne łez, bo szkoda takich okruszków. Ja tez chce u siebie dzień spiocha . Zapraszamy częściej .

Dziewczynki nie zabijcie mnie za moje głupie pytania ale jeszcze możecie mi podac proporcje składników z których robicie papki? ile warzywek, mięska i kleiku? (ile ziemniaczków, jaki kawałek mięska itd.) od jutra rusza masowa produkcja . Tzn. bede robiła tak na 3 dni.

butki, takie bym chyba chciała, szukam dalej http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=791913823

Edytowane przez marika2121
Czas edycji: 2009-11-03 o 21:53
marika2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:54   #325
Carolajna24
Zakorzenienie

Marika zaraz wam tu wkleje link tylko poszukam.
A zupka to: na oko
Duży ziemniak, średnia marchew do tego różyczka kalafiorka lub brokuła mała pietruszka i ja daje mięska dosłownie jak pół pudełka od zapałek ale to dlatego że mój mały nie przepada.
Z warzyw to na chwilę obecną tylko takie dawałam no i zagęszczam łyżeczką kleiku kukurydzianego. Szukam błyskawicznej kaszki manny z bobovity na mleku i ni ma

Ursull śliczna Ślicznota

Esti idę szukać co tam pisałaś o mleczku. POczytam bo i mnie niedługo to czeka

Czas edycji: 2009-11-03 o 21:56
Stary 2009-11-03, 21:58   #326
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

marika2121-
kochana zycze Ci oczywiscie tego
co do mojej Kaluni to .. nie zapeszajmy lepiej...
bo wystarczy ,ze ja pochwale ..jak sie "psuje"
no ale oby tak juz zostalo to bylabym bardzo happy
bo to wstawanie co 2(czasem 1)godz. mnie wykanczaly...

a co zrobil Patryk??

juz dawno nie ogladalam tego serialu..

albo jeszcze chwilke zostane
tylko skocze po karmi,
chce ktoras??
wiem,ze Esti jest jego wierna smakoszka)
ach..przypomnialo mi sie..
moj Adas tez pilnuje ,zebym miala swoje piwko..
razu pwenego mnie zaskoczyl,bo wracajac ze spacerku z Kalusia,kupil mi piwko a poszedl specjalnie "w tamta strone"zeby mi je kupic..bo zwylke to maja zupenie inny kierunek na spacerki(takie bardziej "dzikie"tereny a nie "sklepowe")
kochany...jest...

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-11-03 o 22:06
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:58   #327
Carolajna24
Zakorzenienie

CO ZROBIĆ BY SCHUDNĄĆ W CIĄŻY!!
:MDLEJE:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=376805

edytowałam swój 1 post i prowadzę zapisy na mamusie czerwcowe
niedopisane- zgłaszać się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 22:08   #328
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

DORIS - to rzeczywiście u was ogromne przełomy w spaniu, i usper oby tak juz pozostało . A Patryk oznajmił swojej żone Marcie która jest w ciązy że sorki ale on poznał kogos innego i bla, bla bla ciulas jeden no. ( Wiem że to film ale akyrat lubie 39 i pół )

Carolajna - dziękuję za przepisik, najbardziej ciekawił mnie ten kurczaczek ile trzeba go dac i ile kleiku, ja widziałam wskładzie tych dań tez groszek i por , groszek może i dam ale por? chyba nie.

Agusia, gdzie sie podziewasz zawsze byłas o tej porze ?
Stary 2009-11-03, 22:18   #329
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Boziuchny jak Dawid był dzisiaj marudny dłużej niż 5 minut nie wytrzymał w żadnej pozycji do tego skubaniec praktycznie nie chciał siedzieć tylko podwija sobie nóżkę prawą i staje i tylko tak i na rękach w pozycji pionowej nie płakał a tak w ogóle to moje dziecię dzisiaj przeraczkowało ==> przepełzło długość dużego ręcznika kąpielowego tzn. nóżki podkurczał pod siebie, dupsko unosił do góry, a noskiem rył po ręczniku a najlepiej mu to szło jak się wkurzał normalnie się popłakałam ze wzruszenia a ja jutro idę do ginekologa, bo mnie lewy jajnik boli a najbardziej jak małego długo noszę i jak coś szybko robię

dla Ninki, Antosia i Kubusia

Ursull
cieszę się z pomyślnych wieści z usg i śliczną mam synową

Illbana
niestety dzisiaj pogoda nam nie dopasała, może jutro

Gossik
buzię przemywam zwykłą wodą albo chusteczkami nawilżonymi tymi do pupy

Rumiankowa
buzię smaruję kremem Nicea na każdą pogodę

Sashka
gratuluję ząbka i dalej trzymam za zdrówko taty, będzie dobrze

Pakusia
a to wredna, złośliwa świnia z teścia

Seona
gratulują ząbków

Agusia
na pocieszenie, a co do spania do Dawid jak wstanie przed 8 rano to gdzieś koło 10 ma drzemkę półgodzinną, potem koło 13 tak z godzinkę i koło 16 też godzinkę albo 2 zależy jak bardzo jest śpiący

Esti
obiadki i deserki kupuję z Hippa i Bobovita, a z Gerbera tylko danie z rybką

Marika
warzywka gotuję już obrane

Carolajna
gratuluję kolejnego ząbka
Stary 2009-11-03, 22:22   #330
Carolajna24
Zakorzenienie

Marika ja tego nie robie dokładnie według przepisu
Tak na oko i już
A mięska możesz dać więcej jeśli synuś lubi, mój nie lubi i zbiera mu się na
Ja pora nie dam, chociaż w słoiczkach jest. Mnie po nim wzdyma a co dopiero
A o groszku to nawet n ie pomyślałam
Muszę zakupić

Dziewczyny czy kalafior i brokuł można mrozić?? Wiem Głupie pytanie
Nie zawsze mam jak i gdzie wyskoczyć po warzywka niektóre i chya wsadzę w zamrażarkę.
A gdzie ja groszek teraz dostanę

Malutka
buziaki dla Dawidka za piękny wyczyn ja jeszcze pamiętam takie akrobacje mojej córci
I czekam aż mój leń zacznie wariować

CINUSIOWA BABOLU!!!

Czas edycji: 2009-11-03 o 22:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości