|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
, tym bardziej nie mogę jej zawieść. Tak, w avatarze to Azula we własnej osobie![]() Uciekam kochane i spokojnej nocki Wam życzę Guzik zakaszlał Ja się chyba z nim jednak jutro przejdę do lekarza.
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja dziecina jeszcze nie spi -gada, ale tz sie nim zajmuje
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelain, sporo dałaś za tort ale ja bym też nie żałowała dla Aleksa, zamówię mu takie cudeńko na urodzinki.
Esti, jak możesz dręczyć nas takimi informacjami ![]() ![]() Illbana, mam nadzieję że jutro malutki będzie czuł się już dobrze Moi rodzice mają psiaka ze schroniska ale on kocha cały świat z tym że na początku podejrzewałam u niego autyzm i głuchotę
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Esti pozdrow Poiglotka
![]() Illbana oby synus Ci sie nie rozchorowal ![]() Goskiu a jak kupki dzis i brzunio Aleksa lepiej Pakusia skad masz chirurgow???? ja tez chce obejrzec po tym jak sie skonczyla 5 seria juz nie moge wytrzymac dobranoc kobity i ne pisac mi tu bez opamietania!!! |
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelain faktycznie torcik przepiekny a jak Weronika zerka na niego, chyba ma na torcik chrapke...
no dziewczynki kapac dzieciaszki kapac i wracac tu.... ...bo sie nudze! wybieram jakas posciel dla dzidzi na zmiane bo mam tylko jedna narazie
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
no moja dzidzi tez juz spi...torcik drogi ale naprawde pyszny
![]() a co to jest w rossmann?? nic nie slyszalam..opowiedzcie o tym
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
http://www.rossnet.pl/okazje
Trzeba się zarejestrować się, pobierać kody i kupowac taniej w Rosmannie
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mycha wcale nie chce pić pysznych herbatek
|
|
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
No faktycznie macie kupkowe problemy...a pytalas pediatry o rade?
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Wybieramy się do kontroli z Mychą w przyszłym tygodniu. Ale znając już moją pediatrę nie oczekuję specjalnych porad
|
|
|
|
#371 |
|
BAN stały
|
elo,Natanek spi wykapany
powiem wam ze mnie cos na wymioty ciagnie- to raczej po frytkach no i miałam tylko 1 okres od czasu porodu-ale to chyba normalne nie? nie biore zadkich tabletekNatanek podczas kapieli i po ![]() ps czytałam ze jakas mama pisała ze dzis dzidzia spi długo moj spał od 13:40 do 17 i juz od 20 poszedł spac na noc i spi do teraz a w nocy 2-3 razy sie budzi to daje piers(tak tak spi ze mna w lozku-tata spi w 2 pokoju hehe) i zasypia po 5 minutacha nasz tort na chrzcinach był taki nie wiem ile płacilismy)
Edytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-10-06 o 21:43 |
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamuśki
Kurcze, nie było mnie od wczoraj a tu prawie 5 stron naprodukowałyście. Nie wiem czy zdołam nadrobić Bartuś pięknie śpi, małżon na basenie a ja ledwo żywa. W sobotę zjazd na uczelni a Bartuś nadal niechętny do butli. Wczoraj łaskawie wypił całe 10 ml a po jakiś dwóch godzinach dostał schizów. Przyszła pora na karmienie a on straszliwie płakał i nie dał się przystawić do cycka. Po niespełna dwóch godzinach noszenia pozycji pionowej w końcu się uspokoił i z chęcią pocimkał cycuszka. Wciąż się zastanawiam skąd ten atak? Nic nowego nie jadłam, nie smarowałam niczym cycuchów. Może to była kolka? Sma nie wiem. |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ze tak bez czytania ale duzo sie dzieje dzisiaj
no to w skrocie: i nadrabiam zaleglosci 3 tygodnie temu wyslalismy list do landlorda z prosba o znizenie czynszu z 1200 na 900... napisalismy ze jesli nam nie zniza to sie wyprowadzamy... opowiedzi nie dostalismy... wiec rano mowie do tz zeby zadzwonil.... babka mu mowi ze wlasnie czyta ten list i niestety nie ma mozliwosci obizki... no wiec kamil jej powiedzial ze sie wyprowadzamy, ona sie zmieszala i szybko odpowiedziala ze zapyta szefa co o tym mysli i zadzwoni.... 2 h pozniej dzwoni i mowi ze szef sie zgodzil na 1100 to kamil mowi ze to nie wazne bo nas nie stac na to mieszkanie, w okolicy wszystkie tansze!! a ona ze trudno... i okazalo sie ze nie dostaniemy zwrotu kaucji (liczylismy sie z tym).... no to kamil mowi ze sie naradzimy zeby chwile zaczekala... a ta sie rozlaczyla i wylaczyla tel!!! siksa jedna.... no ale nic za 2 h ktos puka do drzwi a to ona z ekipa!!!! ![]() 6 miesiacy sie doprosic nie moglismy a tu nagle sie wystraszyla ze nas straci i wszystkich zaciagla do pracy.... i mowi ze w zwiazku z tym zapyta szefa czy nie da sie jeszcze opuscic i najpozniej za 3 h da znak... kamil powiedzial ze ewentualnie na 1000 mozemy zejsc... hydraulik byl, zrobil wszystko w 30 min!!! byli od drzwi!!! i plyty (wymierzyli i mowia ze w przyszlym tyg bedzie) NO DA SIE??? TERAZ???? dzwoni i mowi ze szef sie zgodzil na 1050 ![]() w sumie juz gadalismy i nie zostajemy bo to duzo... kurcze patrzylam i w tallaght sa mieszkania za 800-900 dosc ladne i chyba tam sie przeprowadzimy... a benzyna nam wyjdzie nie wiele drozej niz teraz a i do centrum bedzie blizej.... z depozytem to mamy po problemie bo to tesc wplacal caly i on powiedzial ze jak nie obniza do 900 to nie ma co mieszkac i nawet moze stracic depozyt bo on sobie pokoj za 300 e wynajmie i mu sie zaraz zwroci... no fakt.... wiec uzgodnilismy tak... bo tesc ma pokoj dostepny od grudnia dopiero... wiec powiedzielismy mu ze nie ma sensu zeby wynajmowal gdzies pokoik u obcych na miesiac tylko przeniesie sie z nami (nam bedzie troszke lzej na poczatku) a i on bedzie mial latwiej... i sie w grudniu wyprowadzi
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie 4 strony musiałam nadrobić - nie przesadzacie czasem
![]() Wizyta u nefrologa udana, kontrolne usg mamy zrobić za pół roku i jak będzie ok to się ładnie pożegnamy z panią doktor Dziękuję wszystkim za życzenia tutaj na wątku i na nk Iwcia dens za szybkie znalezienie fajnej niani, ożesz to z Tobą lepiej nie zaczynać ![]() Kuroikaze Pakusia z pejczem to na Tz, a nie na swój tyłek ![]() Mell dzień minął super, mąż w pracy na popołudnie, prezent dostałam już wcześniej (sexi koszulka nocna, sama wybierałam ), życzonka były rano, a synek był cały dzień grzeczny. No to jesteśmy rówieśniczkami Carolajna Ewelain śliczna z Was rodzinka my za 2 torty (jeden dla synka na chrzciny, a drugi dla nas na rocznicę) daliśmy ok. 120 złIllbana Aljaka synek pewnie się zastanawiał co ta mama z sobą zrobiła Małgosia ![]() Vila a myślisz, że my dajemy radę za szczepienie, my jutro też idziemy a taką grzechotkę na łóżeczko też mamy i Dawid ją wprost uwielbia, mam wtedy dla siebie jakieś pół godziny. Z tym spotkaniem to fajny pomysł, tylko żeby tak zgrać się razem to raczej mało realne Fionka Magducha fajne te zabawy Nyla witaj po długiej nieobecności Esti oby kręgosłup przestał Cię szybko boleć i obyło się bez rehabilitacji cieszę się z dobrych wieści u ortopedy. Jejku z Nikolki mały śpioszek proszę pozdrowić ode mnie i Dawida naszego Poiglocika i Brayanka
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() My dalej walczymy z ząbkami, Blancia ma czasami taki atak, że najchętniej to bym płakała razem z nią ![]() Widziałam się nawet ostatnio z moją położną i rozmawiałyśmy na ten temat....kobitka radziła mi, żebym nie oszczędzała żelu na dziąsła i masowała. Tyle, że dziąsełka są takie dziwne (szczególnie z przodu), że aż strach dotykać No ale smarujemy. Mam nadzieję, że w końcu wyjdzie jej ten ząbek/ząbki, bo dziecko tyle czasu mi się męczy i nic ![]() Ostatnio nawet mówię do Blanusi, że jak wyjdą jej wszystkie ząbki to będzie wcinać czekoladę heheh motywacja musi być ![]() ![]() Aaaa przekażę Wam kilka niusów od mojej położnej,młodej i fajnej babki, (może komuś się przydadzą...) -uczyć dziecko pić wodę (koniecznie niskozmineralizowaną), dawać więcej wody niż soczków -żadnych soczków na noc, bo szybko rozwinie się próchnica (ale to już przy ząbkach) -podawać codziennie Blanci obiadki z mięskiem (to ważne, aby nie było niedoborów żelaza) -z podawaniem ryby można poczekać (strach kupować w sklepach ryby dla dziecka, bo one są podobno wielokrotnie rozmrażane, więc jak już chce jej teraz podawać rybkę to ewentualnie gotową w obiadku w słoiczkach) Ja to zawsze zasypuję kobiecinę pytaniami heheh nawet na kartkę je sobie spisuję, żeby tylko niczego nie zapomnieć ![]() Esti Twoje dziewczynki to istne aniołki... i z zachowania i z wyglądu ![]() Cytat:
A co do kasłania... Moja czasem zakaszle jak krztusi się śliną, ale do lekarza warto pójść zawsze, choćby po to, aby upewnić się, że wszystko ok ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak chcesz to daj maila na pw to wysle ci torrenta mi sie sciagnely 3 odcinki w 4 h ... wiec niezle uwazam Natanek przystojniaczek slodki jest! a tort cudny!!! Cytat:
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Matkoooooo, uspokojcie sie z tym pisaniem
![]() Gadaja jak przekupy na rynku... z Carolajna na czele ![]() I jak ja mam to wszystko przeczytac? ![]() Niunka juz 2 dni ma jakies ataki. Budzi sie z wrzaskiem. Nie mozna jej uspokoic. Podejrzewam zeba ![]() Mialam odpisac kazdej, zrobilam wielo-cytuj i mi sie nie zacytowalo, wiec nie bedzie ![]() Kuroikaze - myslalam o czyms takim, ale u mnie w miescie nikt tego nie wymaga. Myslalam, zeby prace umiescic na plycie i dolaczyc do CV ale wydaje mi sie, ze sa troche za slabe i nie ma czym sie chwalic Jeszcze popracuje troche poki jestem na zwolnieniu i moze stworze cos ciekawego ![]() Ja juz zdrowa a Jula ciagle ma katar i nie wiem czym jej wyjmowac bo jak tylko zbliza sie aspirator to juz jest wrzask
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak oni mają coś zrobić jutro, to wiadomo, że zrobią to za rok ![]() Ale najważniejsze, że jesteście twardzi. Nie dajcie się im Tym bardziej, że ceny mieszkań spadają ![]() Jutro mój TŻ przeprowadza się na nowe mieszkanko i powiem Ci, że w dzielnicy Dublin13, 15 min od centrum dartem, za 3 pokojowe, całkiem nowe,można powiedzieć luksusowe mieszkanie będziemy płacić 1100e. Wiem, że w tym budynku będą też 2-pokojowe za 900euro, także może byśmy sąsiadkami były hehe Się napaliłam ![]() A co do tallaght to powiem Ci, że też myśleliśmy o tej dzielnicy, ale kumpel z pracy (irol) mi odradził...podobno bardzo niebezpiecznie i strach wyjść z domu wieczorem... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Malutka jeszcze raz wszystkiego naj kochana Może byśmy to jakoś opiły? hehe3mamy kciuki za jutrzejsze szczepienie
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee Anulka:P
chcesz się bić ![]() Bo ja dzieci mam grzeczne i obiadki zrobione przez mamcie w zamrażarce
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no fajnie by bylo... tez slyszlaam o tallagh rozna rzeczy... ale sa tanie mieszkania a zalezy nam zeby tz nie dojezdzal dlugo do pracy bo na nocki robi i wraca o 7-8 kiedy sa korki straszne na m50 nie wiem musimy pomyslec.... ale fajnie by bylo miec taka fajna sasiadke
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciezsza wiec nie masz szans chudzino
Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-06 o 22:36 |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak na poważnie, to masz rację, róbcie tak, żeby TŻ jak najszybciej był po pracy w domku ![]() Mykam na wojewódzkiego
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez lece na wojewodzkiego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyyyyy
![]() Wy normalnie warjujecie, tyle żeście naskrobały, ja mam wiecznie zaleglości a w dzień raczej jest cudem że moge tu zajrzec co raczej sie nie zdarza bo moje kochane dziecię śpi tak 3-4 razy po 20-40 minutek max. matko..... ja mam nadzieje że wrócą czasy dłuższego spania bo ja nie mogę zrobic w domu nic konkretnego , ale ze mnie zolza nooo , ale ja to robię dla jego dobra. I dzisiejsza kapiel była mało ciekawa dla mnie bo byłam cala mokra dzięki buszowaniu mojego smyka w wanience powodź piękna a ten sie tylko smiał hehe, ale i tak go kocham gosikk_s - wiesz co byłam dzisiaj u tej mojej sasiadeczki i ponoc połozna ściagneła jej szwy i okazało się że miała na nie uczulenie bo koło szwów jakies zgrubienia i bulwy sie porobiły hmmm.... ale juz jakos chodzi i jeszcze coś z nia nie tak bo jutro będzie 2 tygodnie po porodzie a ta schudła 7kg. juz waży mniej niz przed ciążą . U mnie też problemy z kupka ostatnio i chyba to wina marchwiczki . U mnie nawet dopajanie nie pomaga dzisiaj dałam mu rano 1/3 czopeczka i walnął takie małe bobeczki twarde więc stwierdziłam że wieczoriem dam kolejną czśtke czopeczka i wtedy wreszcie się biedaczek wypatroszył magduchahahaha - wiesz Madziu ja chyba zawsze juz będę miała obsesje na punkcie tego słuchu, czasem wydaje mi się że ładnie reaguje a czasem że ma wszystko w nosie , a pediatra stwierdziła że skoro otoemisja wyszla ok to nie ma się czym martwic ale ja chciałam jeszcze te badanie bera czy jakos tak co mierzy sluch w decybelach. A u Ciebie jak? cinusiowa - dziękuje za poprawki na liście malutka - wszystkiego naj, naj z okazji urodzinek Ewelain - ja także witam was serdecznie Ciebie i Werunie Fionka - to pewnie Tż wniebowzięty że ma takie zabaweczki w większym rozmiarku . Kolejna co ma dziecię aniła, śpioszka małego, czemu mój tak nie robi mamusi takiej niespidzianki? .Mell - mój maluch sypia bardzo podobnie drzemeczki w dzień co ok. 2 godzinki jak zaczyna ziewac to zaczynamy akcje spanko i w nocy jenda pobudka tzn. nad ranem bo ok. 5 ale pobudka definitywna ok 7-8 max.blondynkapoznan - mój brzuch jest w tragicznym stanie a więc łączę się w bólu z tego powodu a checi brak żeby to zmienic aljaka - ojjj ja tez chcę żeby mój aniłek tak nynał chociaż raz w ciagu dnia jak twój te 1,5-3h .Vila - hmmmm.... chciałoby sie ale czy wypali, cięzko powiedziec, pewnie byłoby superowo. nyla - pamietamy, pamietamy iwcia dens , taki mały terrorysta.esti - no własnie ostatnio mało kiedy można Cie tu spotkac , no u nas z bioderkami do 3 miesiąca i póxniej juz nic w tym kierunku. Esterko ta Twoja córa jest jedyna w swoim rodzaju no zreszta Julcia tez taka była nie to co drzemeczki mojego gagatka 30 minutówki aguska - ale Filemonek Ci super śpi w dzionek .kuroikze - jestes pewna że krzywo rośnie? A Natankowi już tak całkiem ząbki urosły czy jeszcze się pną? długo to trwa? U mnie pediatra powiedziała że dziąsełka sa napuchnięte ale ja tam nic nie widzę . i co z ta bluzą? zas musisz odesłac?Illbana - ja czasami zerkam jak mm czas a zazwyczaj go mam o tej porze, chyba że nadrabiam na wizażu to nastepnego dnia powtoreczka leci ![]() pakusia - a takie fajne mieliscie to mieszkanko, ale jesli więcej benzynki wam będzie szło to nie wyjdzie wam na jedno ? boszenka - dziekuje za przydatne rady, pewnie się przydadzą .ania - u mnie tez na widok fridy jest uciekanie gówką w każda mozliwa stronę bp od dzisiaj jakies katarzysko sie pokazało .
|
|
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak powaznie to nie przesadzaj...widzialam cie i jestes sliczna mlodziutka dziewczyna i tak tez wygladasz
|
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pierwszej drzemce jem i przegladam internet. Przez 2 kolejne gotuje obiad i na szybcika sprzatam ![]() No nic nie czuje. Ale nie wiem jak tlumaczyc jej zmiany nastroju, nagle histerie, wkladanie piachy do buzi i obfite slinotoki ![]() Podobno maja byc napuchniete - u nas nie sa ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ide spac bo widze, ze Carolajna poddala sie walkowerem
|
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
eeee co wy
mnie tam wojewódzki nie pociąga![]() Ania... Co mnie zaczepiasz łobuziaro niu niubo kupa była ważniejsza tzn nie że moja kupa:P uff Misiek mi się rozbudził i dopiero zdołałam go uśpic
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-06 o 23:22 |
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() My jutro mamy szczepienia, a ja juz sie denerwuje jak Filemonek to przezyje... ![]() Kochane poklocilam sie z tz, poszlo oczywiscie o tesciowa... Powiem Wam, ze boje sie powrotu do pracy i przyznam szczerze ze boje sie tej czarownicy zostawiac mojego Skarba ![]() Maz uwaza, ze jego mama da sobie rade, a mnie sie wydaje ze jej wiek )70 lat mimo iz sie trzyma) jednak bedzie przeszkoda... Juz mu powiedzialam, ze lepsza by byla opiekunka, wtedy dopiero go rozjuszylam. ![]() Poza tym, ona bedzie miala w domku jeszcze pod opieka swoja mame ktora ma prawie 100 lat i trzeba kolo niej zrobic wszystko jak malusim dziecku i ja nie wiem jak to bedzie, przeciez Filipa nie bedzie mozna polozyc i zostawic bo sie jeszcze cos mu stanie, bo np ta pojdzie zajmie sie mama i zapomni o moim dziecku a ona ma zaniki pamieci o rany, jestem tym wszystkim przerazona...Teraz moja mama wyjezdza na prawie 2 tyg i bede musiala byc z malym sama jak tz bedzie w pracy i tz zaproponowal oczywiscie ze jego mama moze mi przyjsc pomoc, np ugotowac obiad ![]() No chyba zwariowal, jeszcze ona bedzie mi sie w garnki wtranzalac, dla niego to nic takiego a ja nie lubie czegos takiego ![]() Wogole to bym schowala Filipa do kieszeni przed tesciami i pokazywala tylko na minute. Jejku dziewczyny jestem zalamana faktem tesciowej i zostawiania z nia Filipka...on jest taki malusi jeszcze![]() Przez ten stres pojawilo mi sie mleczko w cycorkach, kurcze a juz 2 m-c nie mialam niccc a nic... Przepraszam kochane ze tak sie Wam wyzalam ale naprawde nikt mnie nie rozumie...a tym bardziej tz... ![]() esti Nikolcia jest niemozliwa ![]() nyla sliczny ten Twoj bobasek ![]() Selka moze stres Twojego synka i nerwy spowodowane byly Twoim nastrojem, wiesz jak dzieci wyczuwaja nas...moze po prostu marudzil z tego powodu? ![]() pakusiu ale ulga ze tesc sie wyprowadzi ![]() malutka super wiesci od nefrologa, wiedzialam ze Dawidek bedzie zdrowiutki jak rybka Pamietam, jak balam sie o niego i o Ciebie jak napisalas mi smsa ze szpitala...oj nie zapomne tego...My tez jutro mamy szczepienie, ale nie zalegle jakies tylko kolejne ktore musi miec. boszenko oj wspolczuje Wam zabkowania, biedna Blaneczka sie teraz tak meczy Odnosnie wody, daje Filipkowi do picia, rzadko dosypuje herbatkeBardzo fajne rzeczy Ciu polozna przekazala, musi to byc fajna kobitka z niej ![]() marika wspolczuje katarku u malego zycze zdroweczka dla niego...Oj moj Filip to uwielbia jak sie go zawija w nalesniczek, on to wogole taki przytulinski jest, najlepiej z kazdej strony zeby go cos wtulalo a Twoj urwisek to teraz totalnie unieruchomiony przez mamusie zolze hihih
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio po kąpieli Blanci to ja cała mokra jestem Mała chlapie po całym pokoju i rączkami nóżkami A jak się przy tym cieszy Tylko później powódź na panelach.Właśnie miałam pytać czy Wasze dzieci też tak mają ![]() Powodzonka w walce z katarkiem ![]() Powiem Wam, że ten Wojewódzki to się trzyma, aż ciężko uwierzyć, że ma tyle lat
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

ale pewnie Ciebie bardzo kocha
masz ją w avatarze?
, tym bardziej nie mogę jej zawieść. Tak, w avatarze to Azula we własnej osobie

za szybkie znalezienie fajnej niani, ożesz to z Tobą lepiej nie zaczynać 
my za 2 torty (jeden dla synka na chrzciny, a drugi dla nas na rocznicę) daliśmy ok. 120 zł
cieszę się z dobrych wieści u ortopedy. Jejku z Nikolki mały śpioszek 
Obejrzę sobie "M jak miłość"
Nikola wstała o 17.30 i właśnie poszła spać na noc tak jak zawsze
. U mnie nawet dopajanie nie pomaga dzisiaj dałam mu rano 1/3 czopeczka i walnął takie małe bobeczki twarde więc stwierdziłam że wieczoriem dam kolejną czśtke czopeczka i wtedy wreszcie się biedaczek wypatroszył
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK