|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Uciekam kochane i spokojnej nocki Wam życzę ![]() Guzik zakaszlał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja dziecina jeszcze nie spi -gada, ale tz sie nim zajmuje ![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Ewelain, sporo dałaś za tort ale ja bym też nie żałowała dla Aleksa, zamówię mu takie cudeńko na urodzinki.
Esti, jak możesz dręczyć nas takimi informacjami ![]() ![]() Illbana, mam nadzieję że jutro malutki będzie czuł się już dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
Esti pozdrow Poiglotka
![]() ![]() ![]() Illbana oby synus Ci sie nie rozchorowal ![]() ![]() Goskiu a jak kupki dzis i brzunio Aleksa lepiej ![]() Pakusia skad masz chirurgow???? ja tez chce obejrzec po tym jak sie skonczyla 5 seria juz nie moge wytrzymac ![]() dobranoc kobity i ne pisac mi tu bez opamietania!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
Ewelain faktycznie torcik przepiekny a jak Weronika zerka na niego, chyba ma na torcik chrapke...
no dziewczynki kapac dzieciaszki kapac i wracac tu.... ...bo sie nudze! wybieram jakas posciel dla dzidzi na zmiane bo mam tylko jedna narazie
#366 |
Zadomowienie
|
no moja dzidzi tez juz spi...torcik drogi ale naprawde pyszny
![]() a co to jest w rossmann?? nic nie slyszalam..opowiedzcie o tym
#367 |
Zadomowienie
|
http://www.rossnet.pl/okazje
Trzeba się zarejestrować się, pobierać kody i kupowac taniej w Rosmannie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Wtajemniczenie
|
No faktycznie macie kupkowe problemy...a pytalas pediatry o rade?
#370 |
Zakorzenienie
|
Wybieramy się do kontroli z Mychą w przyszłym tygodniu. Ale znając już moją pediatrę nie oczekuję specjalnych porad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
BAN stały
|
elo,Natanek spi wykapany
![]() Natanek podczas kapieli i po ![]() ps czytałam ze jakas mama pisała ze dzis dzidzia spi długo ![]() ![]() ![]() a nasz tort na chrzcinach był taki ![]() Edytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-10-06 o 20:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mamuśki
![]() Kurcze, nie było mnie od wczoraj a tu prawie 5 stron naprodukowałyście. Nie wiem czy zdołam nadrobić ![]() Bartuś pięknie śpi, małżon na basenie a ja ledwo żywa. W sobotę zjazd na uczelni a Bartuś nadal niechętny do butli. Wczoraj łaskawie wypił całe 10 ml a po jakiś dwóch godzinach dostał schizów. Przyszła pora na karmienie a on straszliwie płakał i nie dał się przystawić do cycka. Po niespełna dwóch godzinach noszenia pozycji pionowej w końcu się uspokoił i z chęcią pocimkał cycuszka. Wciąż się zastanawiam skąd ten atak? Nic nowego nie jadłam, nie smarowałam niczym cycuchów. Może to była kolka? Sma nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
przepraszam ze tak bez czytania ale duzo sie dzieje dzisiaj
![]() no to w skrocie: i nadrabiam zaleglosci 3 tygodnie temu wyslalismy list do landlorda z prosba o znizenie czynszu z 1200 na 900... napisalismy ze jesli nam nie zniza to sie wyprowadzamy... opowiedzi nie dostalismy... wiec rano mowie do tz zeby zadzwonil.... babka mu mowi ze wlasnie czyta ten list i niestety nie ma mozliwosci obizki... no wiec kamil jej powiedzial ze sie wyprowadzamy, ona sie zmieszala i szybko odpowiedziala ze zapyta szefa co o tym mysli i zadzwoni.... 2 h pozniej dzwoni i mowi ze szef sie zgodzil na 1100 ![]() to kamil mowi ze to nie wazne bo nas nie stac na to mieszkanie, w okolicy wszystkie tansze!! a ona ze trudno... i okazalo sie ze nie dostaniemy zwrotu kaucji (liczylismy sie z tym).... no to kamil mowi ze sie naradzimy zeby chwile zaczekala... a ta sie rozlaczyla i wylaczyla tel!!! siksa jedna.... no ale nic za 2 h ktos puka do drzwi a to ona z ekipa!!!! ![]() ![]() ![]() hydraulik byl, zrobil wszystko w 30 min!!! byli od drzwi!!! i plyty (wymierzyli i mowia ze w przyszlym tyg bedzie) NO DA SIE??? TERAZ???? dzwoni i mowi ze szef sie zgodzil na 1050 ![]() ![]() ![]() w sumie juz gadalismy i nie zostajemy bo to duzo... kurcze patrzylam i w tallaght sa mieszkania za 800-900 dosc ladne i chyba tam sie przeprowadzimy... a benzyna nam wyjdzie nie wiele drozej niz teraz a i do centrum bedzie blizej.... z depozytem to mamy po problemie bo to tesc wplacal caly i on powiedzial ze jak nie obniza do 900 to nie ma co mieszkac i nawet moze stracic depozyt bo on sobie pokoj za 300 e wynajmie i mu sie zaraz zwroci... no fakt.... wiec uzgodnilismy tak... bo tesc ma pokoj dostepny od grudnia dopiero... wiec powiedzielismy mu ze nie ma sensu zeby wynajmowal gdzies pokoik u obcych na miesiac tylko przeniesie sie z nami (nam bedzie troszke lzej na poczatku) a i on bedzie mial latwiej... i sie w grudniu wyprowadzi ![]() ![]() ![]() ![]()
#374 |
Wtajemniczenie
|
Normalnie 4 strony musiałam nadrobić - nie przesadzacie czasem
![]() Wizyta u nefrologa udana, kontrolne usg mamy zrobić za pół roku i jak będzie ok to się ładnie pożegnamy z panią doktor ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za życzenia tutaj na wątku i na nk ![]() Iwcia dens ![]() ![]() ![]() Kuroikaze ![]() Pakusia z pejczem to na Tz, a nie na swój tyłek ![]() Mell dzień minął super, mąż w pracy na popołudnie, prezent dostałam już wcześniej (sexi koszulka nocna, sama wybierałam ![]() ![]() Carolajna ![]() Ewelain śliczna z Was rodzinka ![]() ![]() Illbana ![]() ![]() Aljaka synek pewnie się zastanawiał co ta mama z sobą zrobiła ![]() Małgosia ![]() ![]() Vila a myślisz, że my dajemy radę ![]() ![]() ![]() ![]() Fionka ![]() Magducha fajne te zabawy ![]() Nyla witaj po długiej nieobecności ![]() Esti oby kręgosłup przestał Cię szybko boleć i obyło się bez rehabilitacji ![]() ![]()
#375 | ||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() My dalej walczymy z ząbkami, Blancia ma czasami taki atak, że najchętniej to bym płakała razem z nią ![]() Widziałam się nawet ostatnio z moją położną i rozmawiałyśmy na ten temat....kobitka radziła mi, żebym nie oszczędzała żelu na dziąsła i masowała. Tyle, że dziąsełka są takie dziwne (szczególnie z przodu), że aż strach dotykać ![]() ![]() Ostatnio nawet mówię do Blanusi, że jak wyjdą jej wszystkie ząbki to będzie wcinać czekoladę ![]() ![]() ![]() Aaaa przekażę Wam kilka niusów od mojej położnej,młodej i fajnej babki, (może komuś się przydadzą...) -uczyć dziecko pić wodę (koniecznie niskozmineralizowaną), dawać więcej wody niż soczków -żadnych soczków na noc, bo szybko rozwinie się próchnica (ale to już przy ząbkach) -podawać codziennie Blanci obiadki z mięskiem (to ważne, aby nie było niedoborów żelaza) -z podawaniem ryby można poczekać (strach kupować w sklepach ryby dla dziecka, bo one są podobno wielokrotnie rozmrażane, więc jak już chce jej teraz podawać rybkę to ewentualnie gotową w obiadku w słoiczkach) Ja to zawsze zasypuję kobiecinę pytaniami heheh nawet na kartkę je sobie spisuję, żeby tylko niczego nie zapomnieć ![]() ![]() Esti Twoje dziewczynki to istne aniołki... i z zachowania i z wyglądu ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do kasłania... Moja czasem zakaszle jak krztusi się śliną, ale do lekarza warto pójść zawsze, choćby po to, aby upewnić się, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak chcesz to daj maila na pw to wysle ci torrenta ![]() ![]() Natanek przystojniaczek ![]() a tort cudny!!! Cytat:
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
Matkoooooo, uspokojcie sie z tym pisaniem
![]() Gadaja jak przekupy na rynku... z Carolajna na czele ![]() ![]() ![]() I jak ja mam to wszystko przeczytac? ![]() ![]() Niunka juz 2 dni ma jakies ataki. Budzi sie z wrzaskiem. Nie mozna jej uspokoic. Podejrzewam zeba ![]() Mialam odpisac kazdej, zrobilam wielo-cytuj i mi sie nie zacytowalo, wiec nie bedzie ![]() Kuroikaze - myslalam o czyms takim, ale u mnie w miescie nikt tego nie wymaga. Myslalam, zeby prace umiescic na plycie i dolaczyc do CV ale wydaje mi sie, ze sa troche za slabe i nie ma czym sie chwalic ![]() ![]() Ja juz zdrowa a Jula ciagle ma katar i nie wiem czym jej wyjmowac bo jak tylko zbliza sie aspirator to juz jest wrzask ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale najważniejsze, że jesteście twardzi. Nie dajcie się im ![]() ![]() Jutro mój TŻ przeprowadza się na nowe mieszkanko i powiem Ci, że w dzielnicy Dublin13, 15 min od centrum dartem, za 3 pokojowe, całkiem nowe,można powiedzieć luksusowe mieszkanie będziemy płacić 1100e. Wiem, że w tym budynku będą też 2-pokojowe za 900euro, także może byśmy sąsiadkami były hehe ![]() ![]() A co do tallaght to powiem Ci, że też myśleliśmy o tej dzielnicy, ale kumpel z pracy (irol) mi odradził...podobno bardzo niebezpiecznie i strach wyjść z domu wieczorem... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Malutka jeszcze raz wszystkiego naj kochana ![]() ![]() 3mamy kciuki za jutrzejsze szczepienie ![]()
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Eeee Anulka:P
chcesz się bić ![]() Bo ja dzieci mam grzeczne i obiadki zrobione przez mamcie w zamrażarce ![]()
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no fajnie by bylo... tez slyszlaam o tallagh rozna rzeczy... ale sa tanie mieszkania a zalezy nam zeby tz nie dojezdzal dlugo do pracy bo na nocki robi i wraca o 7-8 kiedy sa korki straszne na m50 ![]() nie wiem musimy pomyslec.... ale fajnie by bylo miec taka fajna sasiadke ![]()
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem ciezsza wiec nie masz szans chudzino ![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-06 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak na poważnie, to masz rację, róbcie tak, żeby TŻ jak najszybciej był po pracy w domku ![]() Mykam na wojewódzkiego ![]()
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez lece na wojewodzkiego ![]()
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyyyyy
![]() Wy normalnie warjujecie, tyle żeście naskrobały, ja mam wiecznie zaleglości a w dzień raczej jest cudem że moge tu zajrzec co raczej sie nie zdarza bo moje kochane dziecię śpi tak 3-4 razy po 20-40 minutek max. matko..... ja mam nadzieje że wrócą czasy dłuższego spania bo ja nie mogę zrobic w domu nic konkretnego ![]() ![]() ![]() ![]() gosikk_s - wiesz co byłam dzisiaj u tej mojej sasiadeczki i ponoc połozna ściagneła jej szwy i okazało się że miała na nie uczulenie bo koło szwów jakies zgrubienia i bulwy sie porobiły hmmm.... ale juz jakos chodzi i jeszcze coś z nia nie tak bo jutro będzie 2 tygodnie po porodzie a ta schudła 7kg. juz waży mniej niz przed ciążą ![]() ![]() ![]() magduchahahaha - wiesz Madziu ja chyba zawsze juz będę miała obsesje na punkcie tego słuchu, czasem wydaje mi się że ładnie reaguje a czasem że ma wszystko w nosie ![]() cinusiowa - dziękuje za poprawki na liście ![]() malutka - wszystkiego naj, naj z okazji urodzinek ![]() ![]() ![]() Ewelain - ja także witam was serdecznie Ciebie i Werunie ![]() ![]() Fionka - to pewnie Tż wniebowzięty że ma takie zabaweczki w większym rozmiarku ![]() ![]() ![]() ![]() Mell - mój maluch sypia bardzo podobnie drzemeczki w dzień co ok. 2 godzinki jak zaczyna ziewac to zaczynamy akcje spanko ![]() blondynkapoznan - mój brzuch jest w tragicznym stanie a więc łączę się w bólu z tego powodu a checi brak żeby to zmienic ![]() aljaka - ojjj ja tez chcę żeby mój aniłek tak nynał chociaż raz w ciagu dnia jak twój te 1,5-3h ![]() Vila - hmmmm.... chciałoby sie ale czy wypali, cięzko powiedziec, pewnie byłoby superowo. nyla - pamietamy, pamietamy ![]() ![]() iwcia dens ![]() ![]() esti - no własnie ostatnio mało kiedy można Cie tu spotkac ![]() ![]() aguska - ale Filemonek Ci super śpi w dzionek ![]() ![]() kuroikze - jestes pewna że krzywo rośnie? A Natankowi już tak całkiem ząbki urosły czy jeszcze się pną? długo to trwa? U mnie pediatra powiedziała że dziąsełka sa napuchnięte ale ja tam nic nie widzę ![]() Illbana - ja czasami zerkam jak mm czas a zazwyczaj go mam o tej porze, chyba że nadrabiam na wizażu to nastepnego dnia powtoreczka leci ![]() pakusia - a takie fajne mieliscie to mieszkanko, ale jesli więcej benzynki wam będzie szło to nie wyjdzie wam na jedno ? boszenka - dziekuje za przydatne rady, pewnie się przydadzą ![]() ![]() ania - u mnie tez na widok fridy jest uciekanie gówką w każda mozliwa stronę bp od dzisiaj jakies katarzysko sie pokazało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak powaznie to nie przesadzaj...widzialam cie i jestes sliczna mlodziutka dziewczyna i tak tez wygladasz ![]()
![]() |
#386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nic nie czuje. Ale nie wiem jak tlumaczyc jej zmiany nastroju, nagle histerie, wkladanie piachy do buzi i obfite slinotoki ![]() Podobno maja byc napuchniete - u nas nie sa ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ide spac bo widze, ze Carolajna poddala sie walkowerem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
eeee co wy
![]() ![]() Ania... Co mnie zaczepiasz ![]() ![]() bo kupa była ważniejsza ![]() tzn nie że moja kupa:P uff Misiek mi się rozbudził i dopiero zdołałam go uśpic ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-06 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() My jutro mamy szczepienia, a ja juz sie denerwuje jak Filemonek to przezyje... ![]() Kochane poklocilam sie z tz, poszlo oczywiscie o tesciowa... Powiem Wam, ze boje sie powrotu do pracy i przyznam szczerze ze boje sie tej czarownicy zostawiac mojego Skarba ![]() Maz uwaza, ze jego mama da sobie rade, a mnie sie wydaje ze jej wiek )70 lat mimo iz sie trzyma) jednak bedzie przeszkoda... Juz mu powiedzialam, ze lepsza by byla opiekunka, wtedy dopiero go rozjuszylam. ![]() Poza tym, ona bedzie miala w domku jeszcze pod opieka swoja mame ktora ma prawie 100 lat i trzeba kolo niej zrobic wszystko jak malusim dziecku i ja nie wiem jak to bedzie, przeciez Filipa nie bedzie mozna polozyc i zostawic bo sie jeszcze cos mu stanie, bo np ta pojdzie zajmie sie mama i zapomni o moim dziecku ![]() Teraz moja mama wyjezdza na prawie 2 tyg i bede musiala byc z malym sama jak tz bedzie w pracy i tz zaproponowal oczywiscie ze jego mama moze mi przyjsc pomoc, np ugotowac obiad ![]() No chyba zwariowal, jeszcze ona bedzie mi sie w garnki wtranzalac, dla niego to nic takiego a ja nie lubie czegos takiego ![]() Wogole to bym schowala Filipa do kieszeni przed tesciami i pokazywala tylko na minute. Jejku dziewczyny jestem zalamana faktem tesciowej ![]() ![]() Przez ten stres pojawilo mi sie mleczko w cycorkach, kurcze a juz 2 m-c nie mialam niccc a nic... Przepraszam kochane ze tak sie Wam wyzalam ale naprawde nikt mnie nie rozumie...a tym bardziej tz... ![]() esti Nikolcia jest niemozliwa ![]() nyla sliczny ten Twoj bobasek ![]() Selka moze stres Twojego synka i nerwy spowodowane byly Twoim nastrojem, wiesz jak dzieci wyczuwaja nas...moze po prostu marudzil z tego powodu? ![]() pakusiu ale ulga ze tesc sie wyprowadzi ![]() malutka super wiesci od nefrologa, wiedzialam ze Dawidek bedzie zdrowiutki jak rybka ![]() My tez jutro mamy szczepienie, ale nie zalegle jakies tylko kolejne ktore musi miec. boszenko oj wspolczuje Wam zabkowania, biedna Blaneczka sie teraz tak meczy ![]() ![]() Bardzo fajne rzeczy Ciu polozna przekazala, musi to byc fajna kobitka z niej ![]() marika wspolczuje katarku u malego ![]() Oj moj Filip to uwielbia jak sie go zawija w nalesniczek, on to wogole taki przytulinski jest, najlepiej z kazdej strony zeby go cos wtulalo ![]()
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie miałam pytać czy Wasze dzieci też tak mają ![]() Powodzonka w walce z katarkiem ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że ten Wojewódzki to się trzyma, aż ciężko uwierzyć, że ma tyle lat ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.