Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 22:33   #391
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
bo kupa była ważniejsza
tzn nie że moja kupa:P
uff Misiek mi się rozbudził i dopiero zdołałam go uśpic
ale Karolinko mozesz sie przyznac ze zrobilas kupke, to nic takiego
moi pacjenci jakos sie nie przejmuja kupa, nie mowie juz o robieniu w majteczki ale np o robieniu kupki na podlodze, albo wysmarowanie sie nia i przy okazji nas pielegniarek
nie ma sie co krepowac

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ten Wojewódzki to się trzyma, aż ciężko uwierzyć, że ma tyle lat
slyszalam ze ma wlosy "dorabiane" i dlatego ma taka czuprynke
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-06 o 22:35
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:41   #392
Ewelain1987
Zadomowienie

ale sie rozpisujecie..widze ze maluszki wasze maja problemy z kupka...moja wercia nie miala a jak ze dwa dni nie ma kupki to daje jej do picia herbatke z kopru wloskiego i zaraz jest taka kupka ze ho ho..z tymi drzemkami w dzien to u mnie tez tak jest..malutka tak ze trzy razy spi po 30-45 min..ale ciesze sie bo noc mi presypia budzi sie tylko raz na jedzonko wiec mozna sie wyspac..
a co do tortu to drogi ale ja za niego nie placilam tylko tescie wiec nie mam wyrzutow...

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
heheh to tak jak u nas Ostatnio po kąpieli Blanci to ja cała mokra jestem Mała chlapie po całym pokoju i rączkami nóżkami A jak się przy tym cieszy Tylko później powódź na panelach.
Właśnie miałam pytać czy Wasze dzieci też tak mają
Powodzonka w walce z katarkiem

Powiem Wam, że ten Wojewódzki to się trzyma, aż ciężko uwierzyć, że ma tyle lat
moja niunia tylko chlapie nozkami ale ma frajde z tym wiec nie narzekam..kapie ja w lazience wiec jak rozchlapie to szybko sie wytrze i po klopocie

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:41   #393
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
W sobotę zjazd na uczelni a Bartuś nadal niechętny do butli. Wczoraj łaskawie wypił całe 10 ml a po jakiś dwóch godzinach dostał schizów. Przyszła pora na karmienie a on straszliwie płakał i nie dał się przystawić do cycka. Po niespełna dwóch godzinach noszenia pozycji pionowej w końcu się uspokoił i z chęcią pocimkał cycuszka. Wciąż się zastanawiam skąd ten atak? Nic nowego nie jadłam, nie smarowałam niczym cycuchów. Może to była kolka? Sma nie wiem.
a może był tak głodny, że już z tego nie mógł, no nie wiem już

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
przepraszam ze tak bez czytania ale duzo sie dzieje dzisiaj

no to w skrocie
ale macie cyrki z mieszkaniem ale chyba nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Cytat:
My dalej walczymy z ząbkami, Blancia ma czasami taki atak, że najchętniej to bym płakała razem z nią

-żadnych soczków na noc, bo szybko rozwinie się próchnica (ale to już przy ząbkach)
-podawać codziennie Blanci obiadki z mięskiem (to ważne, aby nie było niedoborów żelaza)
-z podawaniem ryby można poczekać (strach kupować w sklepach ryby dla dziecka, bo one są podobno wielokrotnie rozmrażane, więc jak już chce jej teraz podawać rybkę to ewentualnie gotową w obiadku w słoiczkach)
ad. 1 biedna Blaneczka trzymam żeby ząbki już wyszły
ad. 2 o nie podawaniu soczków na noc czytałam w jakieś gazecie
ad. 3 mi też pediatra powiedziała, że obiadki z mięskiem można podawać codziennie
ad. 4 muszę poszukać jakiś dań z rybką

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Niunka juz 2 dni ma jakies ataki. Budzi sie z wrzaskiem. Nie mozna jej uspokoic. Podejrzewam zeba
jeżeli to ząbek to oby szybko wyszedł

Cytat:

Malutka jeszcze raz wszystkiego naj kochana Może byśmy to jakoś opiły? hehe
3mamy kciuki za jutrzejsze szczepienie
no to do wyboru: wódka, whisky, piwo, winko czerwone i białe, a dla karmiących jakieś soczki

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
No dawaj
Ja jestem ciezsza wiec nie masz szans chudzino
toś jej dogadała tak, że uciekła

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Nooo i dzisiaj rano mój krasnalek obudził sie z katarkiem, nosek miał zapchany na noc mu porządnie odciągłam i mam nadzieje że nocka będzie ok, bez zbędnych pobudek.

malutka - wszystkiego naj, naj z okazji urodzinek aby rozpierała Cie duma dzięki Dawidkowi oraz Tżcikowi No i jak pieknie po Dawidku ani sladu wcześniactwa , wszystkie badanka ma ok.

bo ja za chiny nie wiem jak to ma byc jak zbliżaja się ząbki
ad. 1 przepędzam katarka
ad. 2 oj rozpiera rozpiera, poza tym, że jest drobniejszy to w ogóle nie widać po nim, że jest wcześniakiem
ad. 3 ja też nie wiem dziąsełka będą wtedy bardziej czerwone czy bielsze?
Stary 2009-10-06, 22:44   #394
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem
My jutro mamy szczepienia, a ja juz sie denerwuje jak Filemonek to przezyje...
Kochane poklocilam sie z tz, poszlo oczywiscie o tesciowa...
Powiem Wam, ze boje sie powrotu do pracy i przyznam szczerze ze boje sie tej czarownicy zostawiac mojego Skarba
Maz uwaza, ze jego mama da sobie rade, a mnie sie wydaje ze jej wiek )70 lat mimo iz sie trzyma) jednak bedzie przeszkoda...
Juz mu powiedzialam, ze lepsza by byla opiekunka, wtedy dopiero go rozjuszylam.
Poza tym, ona bedzie miala w domku jeszcze pod opieka swoja mame ktora ma prawie 100 lat i trzeba kolo niej zrobic wszystko jak malusim dziecku i ja nie wiem jak to bedzie, przeciez Filipa nie bedzie mozna polozyc i zostawic bo sie jeszcze cos mu stanie, bo np ta pojdzie zajmie sie mama i zapomni o moim dziecku a ona ma zaniki pamieci o rany, jestem tym wszystkim przerazona...
Teraz moja mama wyjezdza na prawie 2 tyg i bede musiala byc z malym sama jak tz bedzie w pracy i tz zaproponowal oczywiscie ze jego mama moze mi przyjsc pomoc, np ugotowac obiad
No chyba zwariowal, jeszcze ona bedzie mi sie w garnki wtranzalac, dla niego to nic takiego a ja nie lubie czegos takiego
Wogole to bym schowala Filipa do kieszeni przed tesciami i pokazywala tylko na minute.
Jejku dziewczyny jestem zalamana faktem tesciowej i zostawiania z nia Filipka...on jest taki malusi jeszcze
Przez ten stres pojawilo mi sie mleczko w cycorkach, kurcze a juz 2 m-c nie mialam niccc a nic...
Przepraszam kochane ze tak sie Wam wyzalam ale naprawde nikt mnie nie rozumie...a tym bardziej tz...

esti Nikolcia jest niemozliwa

nyla sliczny ten Twoj bobasek

Selka moze stres Twojego synka i nerwy spowodowane byly Twoim nastrojem, wiesz jak dzieci wyczuwaja nas...moze po prostu marudzil z tego powodu?

pakusiu ale ulga ze tesc sie wyprowadzi

malutka super wiesci od nefrologa, wiedzialam ze Dawidek bedzie zdrowiutki jak rybka Pamietam, jak balam sie o niego i o Ciebie jak napisalas mi smsa ze szpitala...oj nie zapomne tego...
My tez jutro mamy szczepienie, ale nie zalegle jakies tylko kolejne ktore musi miec.

boszenko oj wspolczuje Wam zabkowania, biedna Blaneczka sie teraz tak meczy Odnosnie wody, daje Filipkowi do picia, rzadko dosypuje herbatkei jak juz dosypuje to bez dodatku cukru.
Bardzo fajne rzeczy Ciu polozna przekazala, musi to byc fajna kobitka z niej

marika wspolczuje katarku u malego zycze zdroweczka dla niego...
Oj moj Filip to uwielbia jak sie go zawija w nalesniczek, on to wogole taki przytulinski jest, najlepiej z kazdej strony zeby go cos wtulalo a Twoj urwisek to teraz totalnie unieruchomiony przez mamusie zolze hihih
Agusiu kochana nie martw się, z TŻem na pewno się pogodzicie i wymyślicie jakieś mądre rozwiązanie
Ale nie dziwię Ci się w ogóle, że boisz się zostawić Filipka ze starszą kobietą... Ja też najpewniej się czuję, gdy Blancia jest pod opieką mojej mamy
PS. My też z TŻem często się kłóciliśmy o moich teściów... Takie życie...
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:49   #395
Ewelain1987
Zadomowienie

Cytat:
Agusiu kochana nie martw się, z TŻem na pewno się pogodzicie i wymyślicie jakieś mądre rozwiązanie
Ale nie dziwię Ci się w ogóle, że boisz się zostawić Filipka ze starszą kobietą... Ja też najpewniej się czuję, gdy Blancia jest pod opieką mojej mamy
PS. My też z TŻem często się kłóciliśmy o moich teściów... Takie życie...
tescie to chyba u wszystkich powod do klotni...ja z moim TŻ tez czesto sie kloce bo jego matka poucza mnie i wtraca sie do wychowania malej..tylko ze ja mam z tym dobrze ze jego mama ma 45 lat wiec spokojnie moge zostawic z nia mala jak musze gdzies jechac ..a ze mieszkamy z tesciami to same wiecie jak to jest..marze o wyprowadzce ale to nastapi dopiero w kwietniu wiec jeszcze musze wytrzymac..

Stary 2009-10-06, 22:51   #396
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
bo kupa była ważniejsza
tzn nie że moja kupa:P
uff Misiek mi się rozbudził i dopiero zdołałam go uśpic
się wymigała kupą i snem dziecka

Cytat:
My jutro mamy szczepienia, a ja juz sie denerwuje jak Filemonek to przezyje...

Kochane poklocilam sie z tz, poszlo oczywiscie o tesciowa...
Powiem Wam, ze boje sie powrotu do pracy i przyznam szczerze ze boje sie tej czarownicy zostawiac mojego Skarba

malutka super wiesci od nefrologa, wiedzialam ze Dawidek bedzie zdrowiutki jak rybka Pamietam, jak balam sie o niego i o Ciebie jak napisalas mi smsa ze szpitala...oj nie zapomne tego...
My tez jutro mamy szczepienie, ale nie zalegle jakies tylko kolejne ktore musi miec
ad. 1 za szczepienie
ad. 2 oj Aguś jak ja Ci współczuję nie wiem już co Ci doradzić a może przez te 2 tygodnie niech teściowa przychodzi do Was i zajmuje się małym, a Ty ją obserwuj
ad. 3 a wiesz, że jeszcze mam smsa od Ciebie, zostawiłam sobie jednego na pamiątkę

Cytat:
Właśnie miałam pytać czy Wasze dzieci też tak mają
no właśnie nie ja z kolei uczę Dawidka chlapania rączkami, bo nóżkami to czasami tam pochlapie

ps. a gdzie Cisniusiowa?

lecę spać kochane
do jutra
i przespanej nocki życzę każdej
Stary 2009-10-06, 22:55   #397
Mell_xx
Wtajemniczenie

Aguska rozumiem Cie, tesciowa ma juz troche lat i jeszcze opiekuje sie mama, hmm to nie byloby latwe dla mlodego czlowieka a co dopiero dla siedemdziesieciolatki....
Sprobuj jeszcze z tz porozmawiac na spokojnie...moze juz w trakcie twojej pracy sam zrozumie ze mamie bedzie za ciezko, tyle ze juz bedzie malo czasu na znalezienie dpowiedniej opiekunki.
Oj z tymi tz-ami i ich mamami (czyt. tesciowymi) my tez sie nieraz o to sprzeczamy...a tz mowi: ja czuje ze nie lubisz mojej mamy...
chociaz tak ogolnie nic do niej nie mam.
U mnie rowniez jedyna osoba z ktora spokojnie zostawilabym Aleksa to moja mama.
Rozmawiaj z nim jeszcze i obyscie znalezli dobre rozwiazanie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 22:58   #398
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
slyszalam ze ma wlosy "dorabiane" i dlatego ma taka czuprynke
A nawet tak wyglądają, jakby były dorabiane
W ogóle taki stary facet, a ubiera się jak nastolatek i czasem jeszcze gorzej zachowuje. Ale, że nic innego w tv nie ma, to oglądam

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
moja niunia tylko chlapie nozkami ale ma frajde z tym wiec nie narzekam..kapie ja w lazience wiec jak rozchlapie to szybko sie wytrze i po klopocie
no właśnie ja też chyba muszę zacząć kąpać w łazience, a konkretnie wkładać wanienkę Blanci do dużej wanny.

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość

no to do wyboru: wódka, whisky, piwo, winko czerwone i białe, a dla karmiących jakieś soczki
heheh to wznosimy toasty

Teraz doczytałam, że Malutka poszła już spać.. to wypiję Twoje zdrowie soczkiem

Cytat:
tescie to chyba u wszystkich powod do klotni...ja z moim TŻ tez czesto sie kloce bo jego matka poucza mnie i wtraca sie do wychowania malej..tylko ze ja mam z tym dobrze ze jego mama ma 45 lat wiec spokojnie moge zostawic z nia mala jak musze gdzies jechac ..a ze mieszkamy z tesciami to same wiecie jak to jest..marze o wyprowadzce ale to nastapi dopiero w kwietniu wiec jeszcze musze wytrzymac..
Ojjj współczuję...oby do kwietnia szybko zleciało
Stary 2009-10-06, 22:59   #399
Mell_xx
Wtajemniczenie

no ja tez mykam...
oczywiscie ciezko mie sie oderwac bo siedzialabym tu z wami ale jutro
nowy dzien i trzeba sierano obudzic...
...nie wspomne juz o jedzonku w nocy...
spokojnej i przespanej nocy...
...do juterka
Stary 2009-10-06, 23:06   #400
boszenka69
Zakorzenienie

dobranoc dziewczynki
Stary 2009-10-06, 23:19   #401
Ewelain1987
Zadomowienie

Dobranoc tez zmykam spac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 23:53   #402
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Ja już nie mam siły....

Młody wstał! Jak co dzień zrobił sobie 2 godzinną przerwę w spaniu... Pewnie do rana jeszcze obudzi się ze 2 razy.... Tż go usypia, bo ja mam dość....

Wierzcie, zazdroszczę Wam, ja śpię po 4-6 godzin. I nie przespałam dłużej niż 4 godziny ciągiem już od 4 miesięcy. I dlatego mleko tracę... bo jestem zmęczona.

A ostatnie 2 tygodnie to masakra jakaś...

Wiecie że ja go czasem po 2 godziny na rękach usypiam.... i śpi 10 min i od nowa usypianie... I to wieczorem. Rekord to 4 godziny usypiania ...

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-10-06 o 23:55
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 06:44   #403
superzabula
Zadomowienie

Ale dzis noc byla, cala przespana, ale za to od 6:20 juz na nogach. jasko wczoraj zjadl ostatni posilek o 18, pozniej juz nie chcial. Myslalam, ze sie obudzi w nocy, ale gdzie tam

marika u nas juz od jakiegos czasu kapiel wyglada tak, ze jestesmy mokrzy na szczescie kapiemy malego w lazience, wiec pozniej szybciutki idzie to posprzatac ale maly m aubaw namawiam Tz zebysmy poszli z malym na basen, niech sie wyszaleje

Aguska jak bym czytala o swoich watpliwosciach z Jaskiem ma zostawac Tz ciotka(65lat) i do pomocy tesciowa(68lat) Ciotka to taka zdrowa kobieta, ale tesciowa schorowana i po operacji kolana, wiec o kulach chodzi, poprostu porazkaJak mysle o powrocie do pracy to juz mi sie plakac chceNa szczescie z Tz sie nie klocimy i stweirdzilismy, ze niech sprobuja a jak im nie wyjdzie to wezmiemy opiekunke, tylko jak ja przezyje ta probe A jeszcze one sa takie panikary, co maly zaskwierczy to juz leca i na rece biora. Ja chce moja mame!!!!!!!!!! Ona ma zdrowe podejscie i maly jest juz do niej przezwyczajony, ale niestety pracuje. Ja chyba tego nie przezyje Na szczescie Tz ma urlop jak ja wroce wiec pierwszy tydzien bedzie mi latwiej, ale pozniej............:kwasn y:
Trzymam za szczepienie, ja to zawsze zestresowana jestem.

Cytat:
Zadnego mieszkania z tesciami Ja sie ciesze, ze mieszkamy sami
i bym sie nie zamienila...no chyba ze juz na prawde nie mialabym wyboru

Malgosiu jak czytam o Twoim spaniu to mi sie tak zal Ciebie robi. Ja juz sie przyzwyczailma, ze spie w nocy i tylko raz wstaje. Jak jedna noc cos Maly byl niespokojny to na drugi dzien na rzesach chodzilam. Chociaz wioem , ze to kwestia przyzwyczajenia, bo po urodzeniu tez za duzo nie spalam. Wiem, ze Ci nie latwo, zwlaszcza ze wtedy jestes na pewno i rozdrazniona. Trzymam kciuki za wiecej snu

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 06:59   #404
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witammm

Ja nad ranem 2 pobudeczki, ale jakos żyje, nie było najgorzej, ale świński katar nie odszedł i do tego jakies pokasływanie doszlo, więc dzisiaj idziemy sprawdzic gardełko. Id e tez do taty i mamy zrobic im wafla z masą z mlecia skondensowanego mniammmm chce któraś? pytanie szczególnie dla tych na dietce . Nie naszkrobac mi tu za dużo bo zas nie zdołam ogarnac.

Aguśka - ojjj ty to masz rzeczywiście problem z ta teściową no ciężko cokolwiek doradzic, a masz mozliwośc np. wybrania sobie jakiejś zmiany żeby np. zostawic małego tylko na krótki czas z teściowką wiesz że na zmiane z męzem opieka wtedy byście unikneli teściówki.

malutka - ojej i nie zabiłas tego obrzydliwego katarku więc muszę z nim walczyc ostro .

Małgosia - ojjj bidulko, a wy go na rączkach usypiacie? mój miał takie dzikie spanie pierwsze 2 miesiączki a jak nauczyl sie spania na brzuszku to te problemy odpłyneły w siną dal.

ania - no ja własnie nie wiem jakie maja byc te dziąsełka mi pediatra gada że mały ma rozpulchnione dziąsełka a ja tam guzik widze , może Carolajna albo kuroikaze nas oświecą .

boszenka - no zaczeło sie brojenie, najpierw w wanience a poźniej zacznie sie cała reszta . Chyba czas przenieśc wanienke do dużej wanny i uniknąc powodzi .

superzabula - no ja mojego musiałabym zostawic z ojcem bo nie mam nikogo innego a w dodatku mam mame chora przy której trzeba wszystko zrobic wiec tez nie widze tego zbyt kolorowo.

Edytowane przez marika2121
Czas edycji: 2009-10-07 o 07:06
marika2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 07:11   #405
Carolajna24
Zakorzenienie

A ja padam na pysk
My od kilku dni pobudki w nocy o:
12, koło 2, koło 4 i wstawanie włąsciwe około 6
Nie wiem co się Miśkowi stało . Je jak zawsze przed snem kaszkę a mimo to budzi się na cyca co 2 godziny
I teraz jeszcze nie śpi

A tak ładnie mi kilka dni spał Budził się tylko raz a tu znowu to samo
Ja już się zastanawiam czy nie przestawić go na butle. Prawie 5 mies a tyle pobudek w nocy

Co do ząbków to: przed przebiciem dziąsełka są miękkie i w miejscu ząbków mają troszkę zmienioną barwe, mogą też być ciepłe/gorące bardziej niż pozostała część. A już na dosłownie "chwile" przed wyjściem zębicha czuć pod palcem taki twardszy paseczek a w koło mięciutkie. Tak jakby się na poręczy krzesła siadło przez pierzynkę

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-07 o 07:14
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 07:39   #406
iwciag
Wtajemniczenie

melduje się już jako Pani B)) Na szczęście już po! Wróciliśmy do Wawy i zostaliśmy sam(mąż w delegacji)Obiecuje nadrobić zaległości i trochę aktywniej się udzielać, o ile Iwo pozwoli bo jakiś taki marudek się z niego zrobił, cześć Babeczki))
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 07:43   #407
Mell_xx
Wtajemniczenie

Witam!
no dzisiaj Aleksio dal mi sie troszke wyspac bo pierwsza pobudeczke zrobil o 4.30, szybciutko zjadl i spal do 7.30
podrzemal 15 min i juz szaleje...

Oj Małgosiu to naprawde niecekawie z tym spaniem, ciekawe dlaczego tak jest ze jedne dzieci przepsypaiaja cale noce a inne budza sie wiele razy....

carolajna no u ciebie tez nie wesoło bo dwugodzinne przerwy to sie wyspac nie da, nim dobrze zasniesz to juz musisz wstawac, jesli moj obudzi sie o jakiejsc nowej dla siebie porze to najczesciej nie daje mu cyca tylko smoka zeby brzuszek nie przyzwyczil sie do jedzenia o tej porze...i zasypa...
Stary 2009-10-07, 07:49   #408
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laseczki te które chciały kupić buciki Emu dla maluszków kupiłyście? bo na allegro coś z nimi krucho ost zeszły za 152 zł

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=750589735

a nowe są po 79zł ale rozm brak

ja wczoraj kupiłam małemu takie

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-10-07 o 07:56
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 07:56   #409
Carolajna24
Zakorzenienie

Mell mój się nie da oszukać smokiem Automatycznie się budzi i później problem z zaśnięciem, więc wolę mu dać cyca i mieć spokój. Ale moja córka też się tak budziła UWAGA do roku bo tyle ją karmiłam. Więc to napewno nie jest kwestia głodu tylko tak jak mówisz, przyzwyczajenie do cycocha.

blondynka te niby orginalne są drogie, ale na all jest dużo zwykłych niby emu dużo tańszych A te co kupiłaś cudne są gdzie takie wynalazłaś i za ile??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 07:58   #410
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Mell mój się nie da oszukać smokiem Automatycznie się budzi i później problem z zaśnięciem, więc wolę mu dać cyca i mieć spokój. Ale moja córka też się tak budziła UWAGA do roku bo tyle ją karmiłam. Więc to napewno nie jest kwestia głodu tylko tak jak mówisz, przyzwyczajenie do cycocha.

blondynka te niby orginalne są drogie, ale na all jest dużo zwykłych niby emu dużo tańszych A te co kupiłaś cudne są gdzie takie wynalazłaś i za ile??
wczoraj byłam po kurtkę dla siebie w C&A i mi te buciki wpadły w oko za 39zł
Tam maja też fajne bodziaki z dł.rękawem za 12zł/szt ja małemu często kupuje.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:04   #411
Carolajna24
Zakorzenienie

Kurde ja do C&A mam daleko
Dopiero w Magnolii a to daleko Musze w weekend chyba tż naciągnąć na wycieczkę tam
Stary 2009-10-07, 08:10   #412
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja padam na pysk
Nie wiem co się Miśkowi stało . Je jak zawsze przed snem kaszkę a mimo to budzi się na cyca co 2 godziny
I teraz jeszcze nie śpi

Ja już się zastanawiam czy nie przestawić go na butle. Prawie 5 mies a tyle pobudek w nocy

Co do ząbków to: przed przebiciem dziąsełka są miękkie i w miejscu ząbków mają troszkę zmienioną barwe, mogą też być ciepłe/gorące bardziej niż pozostała część. A już na dosłownie "chwile" przed wyjściem zębicha czuć pod palcem taki twardszy paseczek a w koło mięciutkie. Tak jakby się na poręczy krzesła siadło przez pierzynkę
mozemy przybic piatke sobie....
ja mialam ochote dzis wyrzucic go przez okno... o 5 wstal zeski i wyspany a pobutki co 3 h

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:18   #413
ania4891
Zadomowienie

Ludzie, ludzie! Carolajna mi grozi! Wysyla mi privy z pogrozkami i probuje mnie zastraszyc! Walnijmy jej wszyscy ignora to moze sobie pojdzie z watku!

Ide na odciaganie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 08:23   #414
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja już nie mam siły....

Młody wstał! Jak co dzień zrobił sobie 2 godzinną przerwę w spaniu... Pewnie do rana jeszcze obudzi się ze 2 razy.... Tż go usypia, bo ja mam dość....

Wierzcie, zazdroszczę Wam, ja śpię po 4-6 godzin. I nie przespałam dłużej niż 4 godziny ciągiem już od 4 miesięcy. I dlatego mleko tracę... bo jestem zmęczona.

A ostatnie 2 tygodnie to masakra jakaś...

Wiecie że ja go czasem po 2 godziny na rękach usypiam.... i śpi 10 min i od nowa usypianie... I to wieczorem. Rekord to 4 godziny usypiania ...
Małgosiu - Gosia zasypia na piersi li i jedynie. najdłużej jadła/zasypiała 40 minut.
zasypia na noc ok.20.30-21.00. ja kładę się ok. 22.00. pierwsza pobudka jest ok. 23.00-23.50. druga pobudka to okolice godz.3.00. trzecia pobudka - 5.00. czwarta pobudka - 6.00. budzenie - 6.45-7.00. później zasypia ok. 8.00-9.00 na 40-60 minut. (tak to wygląda na razie dzisiaj )
ja w ciągu dnia raczej nie śpię. więc mam tego snu tyle, co w nocy. dwa razy przespałam więcej niż 4 godziny - jak zjadłam tort mocno nasączony alkoholem, to Gośka spala po 7 godzin bez pobudki
teraz ją podarmiłam, żeby pospała chwilę. pospała. 2 minuty. zaczęła płakać. strasznie. z zamkniętymi oczami. ale tak, że musiała dostać cycka. czasem zapłacze, ale wiem, że spokojnie pośpi. teraz to był płacz "cycka, bo się nie uspokoję".
właśnie wisi na cycku, trzyma mnie za rękę, a ja drugą piszę
uwierz mi - wiem, co czujesz
Cytat:
A ja padam na pysk
I teraz jeszcze nie śpi

bardzo obrazowo opisałaś ząbkowanie na pewno rozpoznam, jak coś się zacznie dziać
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:24   #415
ania4891
Zadomowienie

A wczoraj jak zakladalam Julce na noc pajaca na 12 miesiecy to maz zapytal czy ja oby nie karmie jej sterydami
I wczoraj byla pierwsza kapiel w wielkiej wannie
Stary 2009-10-07, 08:28   #416
kuroikaze
Wtajemniczenie

ja tak na chwile bo na 11 idziemy na bioderka, mam nadzieje ze pozbedziemy sie tych 3 pieluch na noc choc obawiam sie ze jeszcze nie...
u nas z zebami było inaczej niz u Carolajny. Bo pierwsza jedynka wyszla bardzo niespodziewanie, niby dziaselka byly troszke opuchniete, ale bardzo niewiele, troche przed wyjsciem, zeby tak jakby sie zarysowały na tym dziasle (nie wiem jak to opisac) jak juz druga wychodzila, to dziaslo bylo chyba troszke białawe, ale to przez zab, bo chyba przeswitywał, a na dole wogole nie bylo nic opuchniete. ten na dole idzie Natankowi krzywo bo nie rosnie rownolegle do dziąsła tylko pod kątem
a tak naprawde stało sie to tak szybko ze za bardzo nie pamietam w wolnej chwili kiedys wkleje zdjecie

Pakusia mam nadzieje ze znajdziecie fajne mieszkanie, bo rozumiem ze w tamtym nie zostajecie? a moze jednak bedziecie sasiadami Boszenki?
Pakusia wiesz co dziecko przez okno ? moze lepiej sprzedac na ebay?

Boszenka my juz od bardzo dawna kapiemy malego w duzej wannie. Strasznie szaleje

Agusia strasznie Ci wspolczuje musisz bardzo sie bac o Filipka, ja tez najchetniej zostawiałabym go tylko z moja mama. choc wiem ze tesciowa tez by sobie poradzila.probuj rozmawiac z mezem, moze sie uda...

Nyla Natanek przystojniak jeszcze Twoje zdjecie poprosimy fajnie ze wrociłas do nas

Blondynka super zakupy a widzisz ja nigdy nie chodze do c&a...ale chyba sie wybiore ( po koszule dla siebie )

Marika nie wiem czy ja bede odsyłać to juz 3cia bluza ktora do mnei przyszla. (w domu mam dwie )

Iwciag relacje fotograficzna chcemy gratulacje jeszcze raz

Aniu dobrze ze juz jestes zdrowa, przynajmniej masz wiecej sił dla Juli
mhm czyli u Was sie tego nie wymaga... ja bym zrobiła takie albumowe, ale za bardzo nie mam co do niego włożyc

Małgosiu biedaku moze sprzedaj go babci czy komus na jedna noc zebyscie mogli sie wyspac? to napewno meczace

Carolajna ja tez sie wybieram do magnolii po pedzel z maca (kiedys )

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:28   #417
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Rany, cały wieczór na wizażu siedzę żeby sobie zaległości nie robić a rano i tak doczytać nie mogę U nas jak zwykle parę pobudek w nocy i jestem ledwo żywa A za parę tygodni do pracy, przecież ja się tam nawet nie dowlokę

Nyla, duży już Natanek a tort suuper

Pakusia, no i w sumie dobrze, przynajmniej zostaniecie w końcu sami

Boszenka, biedna Blancia, niech już się przebije

Marika2121, rany jeszcze zgrubienia ale to się wyrówna jakoś z czasem? Może ze stresu tak chudnie, plus te bóle...Ja chciałabym uniknąć czopków ale Mycha musi się nauczyć przynajmniej pić, mam nadzieję że to pomoże.

Aguśka, nie no z tą Twoją teściową to faktycznie jak ona jeszcze ma matkę pood opieką to w życiu nie upilnuje Fifiego Przecież on z dnia na dzień będzie potrzebował więcej uwagi...Próbuj to jakoś wytłumaczyć mężowi bo faktycznie jak nic potrzebna opiekunka

Małgosia, biedactwo z tym usypianiem to macie koszmar. U nas tylko wieczorem czasem mamy jazdy, w nocy Mycha na szczęście tylko je i zasypia. Fakt że od 5 miesięcy tylko kilka razy przespałam na raz dłużej niż 3 godziny ale ja i tak spać nie mogę i ledwo funkcjonuję. Mycha budzi się w nocy średnio co 3 godziny ale np. dziś wstawał co 2. Tyle że nakarmię go i odkładam, nie dałabym rady nosić

Iwciag, witamy Panią

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:28   #418
Carolajna24
Zakorzenienie

pakusia no co Ty , przyda Ci się jeszcze
rumiankowa jakoś tak mi się skojarzyło

Ania mnie nie lubi

kuroikaze właśnie takie białawe z kreseczką jakby tzn to ten prześwitujący ząb, u Michała naokoło było takie bardziej czerwone i tak jakby z żyłkami nabiegniętymi krewką
U mnie to się nie stało niespodziewanie, poprzedziły to 3 dni intensywnego płaczu i bólu

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-07 o 08:32
Stary 2009-10-07, 08:30   #419
rumiankowa
Zadomowienie

Aniu - masz lubić Carolajnę, już natychmiast!
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:33   #420
ania4891
Zadomowienie

A! I niektore z Was pytaly czy takie i takie owoce juz dajemy.

U nas z owocow juz byly:
jablko
banan
jagody
gruszki
brzoskwinie
(ze sloiczkow po 4msc mam jeszcze: winogrona, morele, sliwki, owoce lesne, maliny, dzika roza)

Z warzyw dawalam:
marchew
ziemniaki
pietruszke
por
seler
szpinak
brokuly
dynie (owoc czy warzywo? )
kalafiora
zielony groszek

Na razie zadnych podejrzanych rekacji

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości