|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
![]() ![]() moi pacjenci jakos sie nie przejmuja kupa, nie mowie juz o robieniu w majteczki ale np o robieniu kupki na podlodze, albo wysmarowanie sie nia i przy okazji nas pielegniarek ![]() nie ma sie co krepowac ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-06 o 22:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
ale sie rozpisujecie..widze ze maluszki wasze maja problemy z kupka...moja wercia nie miala a jak ze dwa dni nie ma kupki to daje jej do picia herbatke z kopru wloskiego i zaraz jest taka kupka ze ho ho..z tymi drzemkami w dzien to u mnie tez tak jest..malutka tak ze trzy razy spi po 30-45 min..ale ciesze sie bo noc mi presypia budzi sie tylko raz na jedzonko wiec mozna sie wyspac..
a co do tortu to drogi ale ja za niego nie placilam tylko tescie wiec nie mam wyrzutow... ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() |
#393 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ad. 2 o nie podawaniu soczków na noc czytałam w jakieś gazecie ad. 3 mi też pediatra powiedziała, że obiadki z mięskiem można podawać codziennie ad. 4 muszę poszukać jakiś dań z rybką Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ad. 2 ![]() ![]() ad. 3 ja też nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie dziwię Ci się w ogóle, że boisz się zostawić Filipka ze starszą kobietą... Ja też najpewniej się czuję, gdy Blancia jest pod opieką mojej mamy ![]() PS. My też z TŻem często się kłóciliśmy o moich teściów... ![]()
![]() |
#395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#396 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 oj Aguś jak ja Ci współczuję ![]() ![]() ![]() ad. 3 ![]() ![]() no właśnie nie ![]() ![]() ps. a gdzie Cisniusiowa? lecę spać kochane do jutra i przespanej nocki życzę każdej ![]()
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
Aguska rozumiem Cie, tesciowa ma juz troche lat i jeszcze opiekuje sie mama, hmm to nie byloby latwe dla mlodego czlowieka a co dopiero dla siedemdziesieciolatki....
![]() Sprobuj jeszcze z tz porozmawiac na spokojnie...moze juz w trakcie twojej pracy sam zrozumie ze mamie bedzie za ciezko, tyle ze juz bedzie malo czasu na znalezienie dpowiedniej opiekunki. Oj z tymi tz-ami i ich mamami (czyt. tesciowymi ![]() chociaz tak ogolnie nic do niej nie mam. U mnie rowniez jedyna osoba z ktora spokojnie zostawilabym Aleksa to moja mama. Rozmawiaj z nim jeszcze i obyscie znalezli dobre rozwiazanie...
#398 | |||
Zakorzenienie
|
A nawet tak wyglądają, jakby były dorabiane
![]() W ogóle taki stary facet, a ubiera się jak nastolatek i czasem jeszcze gorzej zachowuje. Ale, że nic innego w tv nie ma, to oglądam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz doczytałam, że Malutka poszła już spać.. to wypiję Twoje zdrowie soczkiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#399 |
Wtajemniczenie
|
no ja tez mykam...
oczywiscie ciezko mie sie oderwac bo siedzialabym tu z wami ale jutro nowy dzien i trzeba sierano obudzic... ...nie wspomne juz o jedzonku w nocy... spokojnej i przespanej nocy... ...do juterka ![]()
#400 |
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczynki
![]()
#401 |
Zadomowienie
|
Dobranoc tez zmykam spac
![]()
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
![]() Młody wstał! Jak co dzień zrobił sobie 2 godzinną przerwę w spaniu... ![]() Wierzcie, zazdroszczę Wam, ja śpię po 4-6 godzin. I nie przespałam dłużej niż 4 godziny ciągiem już od 4 miesięcy. I dlatego mleko tracę... bo jestem zmęczona. A ostatnie 2 tygodnie to masakra jakaś... ![]() Wiecie że ja go czasem po 2 godziny na rękach usypiam.... i śpi 10 min i od nowa usypianie... I to wieczorem. Rekord to 4 godziny usypiania ... Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-10-06 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zadomowienie
|
Ale dzis noc byla, cala przespana, ale za to od 6:20 juz na nogach. jasko wczoraj zjadl ostatni posilek o 18, pozniej juz nie chcial. Myslalam, ze sie obudzi w nocy, ale gdzie tam
![]() marika u nas juz od jakiegos czasu kapiel wyglada tak, ze jestesmy mokrzy ![]() ![]() ![]() ![]() Aguska jak bym czytala o swoich watpliwosciach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() i bym sie nie zamienila...no chyba ze juz na prawde nie mialabym wyboru ![]() Malgosiu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Witammm
![]() Ja nad ranem 2 pobudeczki, ale jakos żyje, nie było najgorzej, ale świński katar nie odszedł i do tego jakies pokasływanie doszlo, więc dzisiaj idziemy sprawdzic gardełko. Id e tez do taty i mamy zrobic im wafla z masą z mlecia skondensowanego mniammmm chce któraś? ![]() ![]() Aguśka - ojjj ty to masz rzeczywiście problem z ta teściową no ciężko cokolwiek doradzic, a masz mozliwośc np. wybrania sobie jakiejś zmiany żeby np. zostawic małego tylko na krótki czas z teściowką wiesz że na zmiane z męzem opieka wtedy byście unikneli teściówki. malutka - ojej i nie zabiłas tego obrzydliwego katarku ![]() ![]() Małgosia - ojjj bidulko, a wy go na rączkach usypiacie? mój miał takie dzikie spanie pierwsze 2 miesiączki a jak nauczyl sie spania na brzuszku to te problemy odpłyneły w siną dal. ania - no ja własnie nie wiem jakie maja byc te dziąsełka mi pediatra gada że mały ma rozpulchnione dziąsełka a ja tam guzik widze ![]() ![]() boszenka - no zaczeło sie brojenie, najpierw w wanience a poźniej zacznie sie cała reszta ![]() ![]() superzabula - no ja mojego musiałabym zostawic z ojcem bo nie mam nikogo innego a w dodatku mam mame chora przy której trzeba wszystko zrobic wiec tez nie widze tego zbyt kolorowo. Edytowane przez marika2121 Czas edycji: 2009-10-07 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
A ja padam na pysk
![]() My od kilku dni pobudki w nocy o: 12, koło 2, koło 4 i wstawanie włąsciwe około 6 ![]() Nie wiem co się Miśkowi stało ![]() ![]() I teraz jeszcze nie śpi ![]() A tak ładnie mi kilka dni spał ![]() ![]() Ja już się zastanawiam czy nie przestawić go na butle. Prawie 5 mies a tyle pobudek w nocy ![]() Co do ząbków to: przed przebiciem dziąsełka są miękkie i w miejscu ząbków mają troszkę zmienioną barwe, mogą też być ciepłe/gorące bardziej niż pozostała część. A już na dosłownie "chwile" przed wyjściem zębicha czuć pod palcem taki twardszy paseczek a w koło mięciutkie. Tak jakby się na poręczy krzesła siadło przez pierzynkę ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-07 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
melduje się już jako Pani B
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
no dzisiaj Aleksio dal mi sie troszke wyspac bo pierwsza pobudeczke zrobil o 4.30, szybciutko zjadl i spal do 7.30 podrzemal 15 min i juz szaleje... Oj Małgosiu to naprawde niecekawie z tym spaniem, ciekawe dlaczego tak jest ze jedne dzieci przepsypaiaja cale noce a inne budza sie wiele razy.... carolajna no u ciebie tez nie wesoło bo dwugodzinne przerwy to sie wyspac nie da, nim dobrze zasniesz to juz musisz wstawac, jesli moj obudzi sie o jakiejsc nowej dla siebie porze to najczesciej nie daje mu cyca tylko smoka zeby brzuszek nie przyzwyczil sie do jedzenia o tej porze...i zasypa...
#408 |
Zakorzenienie
|
laseczki te które chciały kupić buciki Emu dla maluszków kupiłyście?
![]() http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=750589735 a nowe są po 79zł ale rozm brak ja wczoraj kupiłam małemu takie ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-10-07 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Mell mój się nie da oszukać smokiem
![]() ![]() blondynka te niby orginalne są drogie, ale na all jest dużo zwykłych niby emu dużo tańszych ![]() ![]()
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam maja też fajne bodziaki z dł.rękawem za 12zł/szt ja małemu często kupuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Kurde ja do C&A mam daleko
![]() Dopiero w Magnolii a to daleko ![]() ![]()
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam ochote dzis wyrzucic go przez okno... o 5 wstal zeski i wyspany a pobutki co 3 h ![]() ![]() ![]()
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
Ludzie, ludzie! Carolajna mi grozi! Wysyla mi privy z pogrozkami i probuje mnie zastraszyc! Walnijmy jej wszyscy ignora to moze sobie pojdzie z watku!
![]() ![]() ![]() Ide na odciaganie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zasypia na noc ok.20.30-21.00. ja kładę się ok. 22.00. pierwsza pobudka jest ok. 23.00-23.50. druga pobudka to okolice godz.3.00. trzecia pobudka - 5.00. czwarta pobudka - 6.00. budzenie - 6.45-7.00. później zasypia ok. 8.00-9.00 na 40-60 minut. (tak to wygląda na razie dzisiaj ![]() ja w ciągu dnia raczej nie śpię. więc mam tego snu tyle, co w nocy. dwa razy przespałam więcej niż 4 godziny - jak zjadłam tort mocno nasączony alkoholem, to Gośka spala po 7 godzin bez pobudki ![]() teraz ją podarmiłam, żeby pospała chwilę. pospała. 2 minuty. zaczęła płakać. strasznie. z zamkniętymi oczami. ale tak, że musiała dostać cycka. czasem zapłacze, ale wiem, że spokojnie pośpi. teraz to był płacz "cycka, bo się nie uspokoję". właśnie wisi na cycku, trzyma mnie za rękę, a ja drugą piszę ![]() uwierz mi - wiem, co czujesz ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
A wczoraj jak zakladalam Julce na noc pajaca na 12 miesiecy to maz zapytal czy ja oby nie karmie jej sterydami
![]() I wczoraj byla pierwsza kapiel w wielkiej wannie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
ja tak na chwile bo na 11 idziemy na bioderka, mam nadzieje ze pozbedziemy sie tych 3 pieluch na noc
![]() u nas z zebami było inaczej niz u Carolajny. Bo pierwsza jedynka wyszla bardzo niespodziewanie, niby dziaselka byly troszke opuchniete, ale bardzo niewiele, troche przed wyjsciem, zeby tak jakby sie zarysowały na tym dziasle (nie wiem jak to opisac) jak juz druga wychodzila, to dziaslo bylo chyba troszke białawe, ale to przez zab, bo chyba przeswitywał, a na dole wogole nie bylo nic opuchniete. ten na dole idzie Natankowi krzywo bo nie rosnie rownolegle do dziąsła tylko pod kątem ![]() a tak naprawde stało sie to tak szybko ze za bardzo nie pamietam ![]() Pakusia mam nadzieje ze znajdziecie fajne mieszkanie, bo rozumiem ze w tamtym nie zostajecie? a moze jednak bedziecie sasiadami Boszenki? ![]() Pakusia wiesz co dziecko przez okno ![]() ![]() Boszenka my juz od bardzo dawna kapiemy malego w duzej wannie. Strasznie szaleje ![]() Agusia strasznie Ci wspolczuje ![]() Nyla Natanek przystojniak ![]() ![]() ![]() Blondynka super zakupy ![]() ![]() Marika nie wiem czy ja bede odsyłać to juz 3cia bluza ktora do mnei przyszla. (w domu mam dwie ![]() Iwciag relacje fotograficzna chcemy ![]() ![]() Aniu dobrze ze juz jestes zdrowa, przynajmniej masz wiecej sił dla Juli ![]() mhm czyli u Was sie tego nie wymaga... ja bym zrobiła takie albumowe, ale za bardzo nie mam co do niego włożyc ![]() Małgosiu biedaku ![]() ![]() Carolajna ja tez sie wybieram do magnolii po pedzel z maca ![]() ![]()
#417 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Nyla, duży już Natanek ![]() ![]() Pakusia, no i w sumie dobrze, przynajmniej zostaniecie w końcu sami ![]() Boszenka, biedna Blancia, niech już się przebije ![]() Marika2121, rany jeszcze zgrubienia ![]() Aguśka, nie no z tą Twoją teściową to faktycznie ![]() ![]() ![]() Małgosia, biedactwo ![]() ![]() Iwciag, witamy Panią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
pakusia no co Ty , przyda Ci się jeszcze
![]() rumiankowa jakoś tak mi się skojarzyło ![]() Ania mnie nie lubi ![]() ![]() ![]() kuroikaze właśnie ![]() U mnie to się nie stało niespodziewanie, poprzedziły to 3 dni intensywnego płaczu i bólu ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-07 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
Aniu - masz lubić Carolajnę, już natychmiast!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
A! I niektore z Was pytaly czy takie i takie owoce juz dajemy.
U nas z owocow juz byly: jablko banan jagody gruszki brzoskwinie (ze sloiczkow po 4msc mam jeszcze: winogrona, morele, sliwki, owoce lesne, maliny, dzika roza) Z warzyw dawalam: marchew ziemniaki pietruszke por seler szpinak brokuly dynie (owoc czy warzywo? ![]() kalafiora zielony groszek Na razie zadnych podejrzanych rekacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.