|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
a w ogóle to pochwalę się Gosią - byłyśmy wczoraj u neonatologa, i pani doktor była bardzo pozytywnie zaskoczona rozwojem Gosi
![]() powiedziała, że nie spodziewałaby się takich zachowań po przeczytaniu obciążonego wywiadu okołoporodowego śmiała się, że jeśli pacjent chce żyć, to nawet medycyna mu nie zaszkodzi ![]() i jestem dumna z mojej córci, ot co ![]() wiedziałam od początku, że będzie dobrze - i nikt mnie tu żadnymi niedotleniami straszył nie będzie mam silną, zdrową córkę, która rozwija się aż za szybko (staje na czworaka i buja się do przodu i do tyłu, hehe. i wkurza się, że nie może się ruszyć )i wolę te wszystkie nieprzespane noce z nią, niż przespane bez niej ![]() własnie się obudziła
|
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Rumiankowa, a Ty po czyjej stronie jestes?
![]() Prowokuja mnie babsztyle a tu dziecko sie drze z glodu bo matka mleka nie moze odciagnac
Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-07 o 09:40 |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Rumiankowa bo dzieci to skarb
Ja też wolę tysiące takich nocy z nimi niż milion bez nich![]() Aniu to idź odciągać a nie...obciągać
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
carolajna - a Ty nie wysyłaj Ani pogróżek na pw, już!
![]() ![]() aniu - ja jestem ta bezstronna, która musi sobie pokrzyczeć ![]() (hmm, nie dostałam przelewu ani od jednej, ani od drugiej - muszę być bezstronna )
Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-10-07 o 09:48 |
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie pv jakie pv
![]() Przecie ja jej na profilu buziaki słała ![]()
|
#426 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
witamy
zadzwonilam a Pani mi powiedziala ze ona nie ma czasu teraz sprawdzacwczoraj wybralismy sie z tz na spacerek o 18 tzn chcielismy bo nie zdazylismy wyjsc przed blok a maly wpadl w taka histerie nie wiem czemu rany jak ja lubie zachowanie mego synka rano zaraz po przebudzeniu jest taki slodiuchny Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekujemy za rady przydadza sie Cytat:
zaraz posylam Ci meila i dzieki ![]() Cytat:
![]() my kapiemy w lazience i tez zawsze powodz jest tylko w lazience latwiej posprzatac juz czekam az zacznie siedziec to sie do wanny przeniesiemy terrorysci nam rosna Cytat:
Cytat:
i 3mamy kciuki za szczepienie Cytat:
Cytat:
ladnie Jasko wytrzymuje bez jedzonka Cytat:
a tak w ogole jakie nocne marki z Was ja juz o tej porze co Wy zaczynacie pisanie dawno spie
|
||||||||||
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Kubica kierowcą renault
![]()
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
ok ja bez czytania bo niedawno wróciłam z RTG
rzuciłam się na kawkę i śniadanko bo musiałam być na czczo![]() co do Nikoli to spała do rana nie mogę z niej.....może to nie dziecko tylko lalka baby born na baterie
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka, super że kolejne badanka są ok
Carolajna, już drugi raz mi nie zacytowało Twojego posta U nas w nocy też częste pobudki i aż się boję co będzie jak wrócę do pracy. Nie dam rady tak wstawać ale i nie chcę odstawiać Mychy od cyca ![]() On w nocy faktycznie je, jak go mam oduczyć...W dzień się opiernicza a nocą nadrabia ![]() Rumiankowa, cudownie, Gosieńka jest zdrowa i silna Iwcia dens, Mycha w ogóle nie chce pić z butelki a z kubeczka mu się wylewa Więc czy woda czy herbatka mało ważne...no nic, ćwiczymy dziś dalej |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
gosik ja się podłącze do Twojego pytania
![]() Jak oduczyć w nocy jeść? U mnie smok nie pomaga niestety i nie wiem czy to kwestia głodu czy przytulenia do cycucha. Ale raczej głodu bo Mały wysysa z cyca wszystko. A może jakieś przyzwyczajenie?? Bo przed snem zjada solidną (150) porcję gęstej kaszki (na modyfikowanym już) ![]() Ja wczoraj dałam Michałowi 1 raz pić z kubeczka I cośtam nawet popił ale więcej zabawy miał niż picia
|
#431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Gosienki zdrowa dziewucha!!!!skarbek mamusito zarcik czy prawda ![]() odciagac a nie obciagac..... ja wlasnie zasiadlam do poszukiwania niani na stronie www.niania.pl a tam co- zeby uzyskac jakis kontakt to trzeba pllacic Esti masz zlote dziecko Kuroikaze Natanek sie nacierpial a ta 1 sie na razie nie martw jak wyjda wszystkie 4 powinno sie wyrownac lub po pojawieniu sie wszystkich zabkow a nawe jesli nie to nie powiedziane ze stale tez takie beda |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć dziś były dwie pobudki, ale za drugim razem była herbatka zamiast mleczka
|
|
|
|
|
#433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
U nas nocka jakby lepsza. Katarek się zmniejszył. Zobaczę, jak się akcja dalej rozwinie. Ale chyba jednak przejdziemy się po południu do lekarza – tak dla własnej spokojności.A TŻ wrócił wczoraj z pracy ze stwierdzeniem, że grypsko go chyba rozkłada. Sam zaproponował, że będzie spał w salonie. Nafaszerował się gripexem i czosnkiem… Wcale mi go nie żal.Normalnie jestem na niego tak wściekła, że Mel_xx – Gosik - To jest taki dzikusek-przytulanka, najgrzeczniejszy pies pod słońcem.Huba też woli cysia od herbatki.Może na te problemy brzuszkowe spróbuj znowu jakiś probiotyk – może acidolac? Może trzeba Aleksa wspomóc teraz, kiedy zaczął jeść więcej. Eh, sama nie wiem. U nas póki co, znowu spokojnie z brzuszkiem i chyba odstawię lacido – zobaczę, co się będzie działo.![]() Iwcia dens – Nyla – my się chyba jeszcze nie poznałyśmy. Witaj Selka – Guzik jakiś czas temu też miał takie akcje – u nas były spowodowane nagłym zatrzymaniem gazów. Pakusiu – trzymam kciuki za Wasze nowe cztery ściany. ![]() Malutka – to super, że Dawidek zdrowy. Trzymam kciuki za Twoje badania (będziesz w stanie iść po wczorajszym świętowaniu? ) i za szczepienie Dawidka.Marika – ooo, to Wy też w klubie chorutków. Buziaki dla Igorka – oby mu szybko przeszedł katarek. ![]() Ewelain – współczuję relacji z teściową. Byle do kwietnia. Iwciag – witaj Pani B. Fajnie, że już jesteś. Muszę zajrzeć później na nk, czy jakieś fotki zapodałaś.![]() Blondynkapoznan – ale śliczne te buciki. Cytat:
Boszenko – ja teraz czasami oglądam „Pierwszą miłość”. Nie wiem za bardzo kto z kim, po co i dlaczego, ale gapię się jak sroka w gnat. Moja koleżanka jak urodziła i siedziała w domu, to zaczęła oglądać „Modę na sukces”. Za rady dziękuję – na pewno skorzystam.Cytat:
![]() Agusiu – trzymam kciuki za szczepienie Filipka. Pogadaj jeszcze raz z TŻ-tem na spokojnie. Z tego co pamiętam, pisałaś, że będziesz miała sporo dyżurów nocnych – wtedy TŻ też będzie w domu, prawda? Może daj teściowej szansę. Dobrą nianię też trudno znaleźć.Eh, ja to będę zawsze powtarzać, że urlop macierzyński powinien trwać rok. Gdybym wracała do pracy Huba poszedłby pewnie do prywatnego żłobka, ale cieszę się, że jednak zostaję w domu. Tylko z pieniążkami będzie u nas krucho.
|
||
|
|
|
#434 | |||
|
Raczkowanie
|
I c.d., bo było przeładowane grafiką
Wspołczuję Gosiu i się wstydam teraz bardzo, że na mojego Guzika narzekałam. Jestem pewna, że Antulkowi niedługo się odmieniJeżu, jaka poetka z tej Carolajny Nie wyrzucaj Kubusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pięknie powiedziane...Cytat:
Tak, sprawdź, lepiej kochana Esti, czy Nikolka nie ma w brzuszku baterii![]() I nie pisać mi tu tyle, bo mi już wczoraj poszła żyłka w oku Jak tak dalej pójdzie, to w ogóle spać nie będę chodzić, tylko wizażować, wizażować ![]()
|
|||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Klllllllaaaaaaauuuuuuuuuu dddddduuuuuuuśśśśśśśśśś
![]() cho tu coś Ci dam
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ile wy piszecie
my wstalysmy o 10..niunia zjadla o 2,30 a potem obudzila ie o 8 rano..ja juz sie przyzwyczailam ale jak mala byla na cycu to budzila sie co godzina na jedzenie..
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Illbana no pewnie że już są fotki
Też się cieszę, że już po wszystkiemu i będę miała wiecej czasu dla siebie(czyt.na wizażowanie)
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie mogę z Wami gadacie jak opętane, chyba nie zdołam nadrobić zaległości. Kończę, bo Bartuś coś marudny dzisiaj.
|
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Iwcia gdzie te fotki ja ich nie widze
![]() kurcze u Was tez taka pogoda lo matko co my bedziemy robic w domu caly dzien, choc o dziwo Szymek poki co grzeczny nawet pospal 1h i 10 min w domu co mu sie dawno nie zdarzylo
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-07 o 11:37 |
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
iwcia dens fotki poki co na NK
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
u mnie tez taka paskudna pogoda...a musze isc zakupy zrobic..hmm co ja z malutka zrobie?
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
aha a ja nie mam jeszcze zadnej z Was na nk wkleje wiec profil swoj i zapros mnie Iwciu http://nasza-klasa.pl/profile/2240811
a zapomnialam napisac ze kupilam ten szampon na wypadajace kudelki Dermena kosztowal 29 zl ide wiec lepek nim myc
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ciotki
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
mimo ze jestem tu od niedawna to czuje ze wkoncu mam z kim pogadac o troskach i zmartwieniach moich..dziekuje kobitki
a to moj profil nk http://nasza-klasa.pl/profile/9415663 jak ktos chce niech przysyla zaproszenie
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
no i ..... nie mow ze na darmo kupilam
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
iwcia dens mam taki sam lezaczek dla mojej Werci!!
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- ania4891 dzia za zaproszenie na nk..juz przyjelam
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
ania..małe śliczności-kochana
|
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dzisiaj i u nas deszczowa pogoda:/ nie wiem czy uda nam się spacerek:/
jejku jaka jestem śpiąca....wy też tak macie w taką pogodę?? ![]() ale obiad już gotowy to kimnę się z dziewczynami jak pójdą niebawem spać. O właśnie....co robicie dzisiaj na obiadek? Dawajcie jakieś nowe pomysły iwcia i Asia wy obie z Wawy? To może kiedyś się spotkamy z dziećmi na ploteczki ![]() Rumiankowa bardzo się cieszę że wszystko ok z córcią Aniu Jula cudowna no ładnie....wy pokazujecie fotki na NK a już dawno skasowałam swój profil i Was nie zobaczę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

mam silną, zdrową córkę, która rozwija się aż za szybko (staje na czworaka i buja się do przodu i do tyłu, hehe. i wkurza się, że nie może się ruszyć

Ja już nie mam siły....
ladnie Jasko wytrzymuje bez jedzonka 

ale i nie chcę odstawiać Mychy od cyca 
klask i: dla Gosienki zdrowa dziewucha!!!!skarbek mamusi
Nafaszerował się gripexem i czosnkiem…
Wcale mi go nie żal.Normalnie jestem na niego tak wściekła, że 
Wspołczuję Gosiu i się wstydam teraz bardzo, że na mojego Guzika narzekałam. Jestem pewna, że Antulkowi niedługo się odmieni