|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Klaudusiu Brayanek ma sliczna buzke
co do tej kaszki, to nie jestem pewna, dziewczyny moze bardziej sa zorientowane, ale wydaje mi sie ze kaszke dosypujesz do zupki i miksujesz wtedy powinna sie zmieszac Ale nie jestem pewna bo jeszcze nie dawalam mojemu.
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Illbana jak nie masz lezaczka to poloz swoja wieksza poduszke(na ktorej spisz) i poloz tam malego
(tak na pol siedzaco ... wiesz o co mi chodzi)?ja tak karmie swojego synka u mamy jak nie mam lezaczka.. no i wtedy wez go za raczki.. moze sie podniesie.. jezeli nie.. no to niech tz np.. pokazuje mu jakas fajna zabawke...a ty w tym czasie trzymaj jego raczki.. moze kiedy zobaczy cos ciekawego bedzie chcial po to siegnac.. moze tak probowalas.. nie wiem ja ci tylko mowie co powinno zadzialac na leniuszka.. ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() a ta kaszka bobivity jest z dodatkiem mleka modyf. i robi sie ja na wodzie... :confu sed:![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- dziewczyny kiedy dajecie biszkoptyyyyyyyyy dziecia?????????????????? ?? )) :confused :
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka - słodziutki Filonek i jak siedzi ślicznie
![]() Poiglot - dziękuję Bryanek cudny - taki mały Poiglocik Co do biszkoptów - nie wypowiem się, bo my dopiero będziemy wprowadzać gluten w przyszłym tygodniu (łyżeczka kaszki manny do przecieru warzywnego - takie mam zalecenia od pediatry |
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot Bryan jest prześliczny!
Co do kaszki: ja też mam z dod mleka modyf i dodaje łyżeczkę do deserku bez mieszania uprzednio z wodą szukam teraz zwykłej kaszki bez mleka bo ta z mlekiem mi się nie widzi żeby ją do warzywek podawać
|
#4715 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
![]() Cytat:
Ja mam raczej jasna bo dobrze mi w rudych wlosach, ale nie jestem az taka trupio blada Ten 103 jest posredni - neutralny. Sa ciemniejsze i jasniejsze. Ja wszystko kupuje Rimmela bo jestem z tej firmy bardzo zadowolona Cytat:
A warunek jest taki, ze musisz te umowe miec dluzej. Tzn jak bedziesz na opiekunczym i w polowie skonczy sie umowa to ta umowa nie przedluza Ci sie. Tak mi ciotka z UP tlumaczyla ![]() Cytat:
A ja jestem w goracej wodzie kapana i glupie obraczki chcialam kupowac rok przed slubem ![]() Cytat:
Jedno psisko jest moje drugie mojego meza ![]() Cytat:
![]() No my wlasnie mamy z tym problem. Obydwie sa bardzo namolne w stosunku do Julki. Ciagle by sie tylko do niej przytulaly i lizaly (zreszta nas tez) . Juz pare razy Abra wylizala Julce twarz, fe ![]() Kira ma juz 13 miesiecy wiec myslimy, ze skoro teraz jest lagodna to juz taka zastanie. Troche obawiamy sie Abry bo ma dopiero 5 miesiecy. Owczarki srodkowoazjatyckie sa dosyc agresywne ale dla dzieci podobno bardzo lagodne. Mamy nadzieje, ze tak bedzie ![]() Zupelnie inaczej Kleopatra i Cezar - nasze koty. Traktuja Julke jak powietrze ![]() Cytat:
![]() Jutro gotuje pierwszy raz zupki dla Julki. Za droga nas wynosza te sloiczki. Nie wiem czy bedzie chciala jesc ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Klauduś, moze duecik? Ja 2 lata spiewalam w zespole
|
||||||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze byc? bo ja kupuje sloiczki niegotuje malemu... kurde oby nic mu sie nie stalo po tym...jak myslicie??(po tej ilosci kaszki co mu podawalam przez te cholerne 3 dni
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak rozpuscisz ja w wodzie to tylko bedziesz miala rzadzsza zupke co do biszkopcikow, jak przez jakis czas podajesz gluten w postaci kaszki manny i malemu nic nie bedzie pomalutku mozesz tez podac biszkopty(bo w biszkoptach jest tez gluten)tylko chyba moczy sie je zeby byly mieciutkie no i tez nie jakos duzo; jednego, dwa...musialaby Ci esti napisac bo ona juz podaje biszkopciki ![]() Cytat:
![]() a te kapciochy to dobra metoda stymulacji
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Aniu - na nk widziałam Twojego męża
Ano to dobrze, że psiaki zaakceptowały Julę. A co do kotów, to u nich normalne - to i tak dobrze, że się nie obraziły. Kocur mojej koleżanki siura im na dywan w akcie protestu przeciwko dziecku, które przecież wprowadziło się do JEGO domu
|
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to wszechstronnie jestes uzdolniona widze ale to nie zmienia faktu ze jestes ![]() ![]() a ja kochana od poczatku gotuje malemu zupeczki a wiesz jaka mam opinie dot moich zupek a tych ze sloiczkow?? uwazam ze te robione maja sto razy lepszy smaczek, te ze sloiczka bynajmniej mnie nie smakuja ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Helol lasencje
My wczoraj zaliczyliśmy wizyte u endokrynologa z Nisią. Nic nie pisałam wcześniej, bo się za mocno stresowałam i nie chciałamzapeszac itp... Niśka jest w grupie podwyższonego ryzyka, jeśli chodzi o nieprawidłową pracę tarczycy - ja mam niedoczynność, a to niestety jest przekazywane genetycznie... ja mam po swojej mamie... Wyniki badań wyszły niby okej, ale musimy je powtarzać i być pod opieka specjalisty... Wczorajsza wizyta wypadła pomyślnie Dziś też odebraliśmy nasze obrączki i zaczęlam sobie coraz bardzie uświadamiać co nas niebawem czeka, że to nie sa żarty ![]() No i załapaliśmy się jeszcze na te sławne slimaki do pampersów osz Ty niedobrotko Agusia - moja Nisia ma skok rozwojowy nieustannie od 5 miesięcy prawie I ach... jakiego cudnego mam tego zięcia Karola - Anula Ci jeszcze wstręciuch adresu nie podała ![]() ja Ci moge swój napisać, ale nie wiem co ona na to, żeby potem mnie nie biła ![]() Gratluacje z powodu wyciągnięcia łapek przez Michasia, dla takich chwil wato znosić najgorsze trudy macierzyństwa Iwciag - bezpieczniej podróży Anulka*2 - no właśnie, Agunia tu pomysł zapodała, żebyś nagrała dziewuszki i nam pokazała jak się ślicznie razem bawią i ja się przyłączam do tej prośby Poiglot zwana palikotem A z kaszką manną to tak jak pisała Karola Biszkopty będe podawać dopiero kiedy wprowadzimy gluten i okaże się, że nic Nisi nie jest po nim, pewnie tak od około 7 miesiąca... Ania - umowa mi się kończy w maju, teraz jestem na wypoczynkowym, który mi się kończy pod koniec listopada jakoś tak mniej więcej, a potem nie wiem, do pracy chyba nie mam co wracać, ale może jak pójdę na ten opiekuńczy to jakoś przeciągnę jeszcze te dwa miechy, a potem na wychowawczy i będę szukała pracy. Tam wszystko jest takie zakręcone w tej mojej pracy, że ja bym się nie zdziwiła jak skończyłby mi się urlop i nikt by nie zauwazył że nie przychodzę do pracy a kase bym dalej dostawała A wiesz jaka moja lekarka to menda? Poszłam dowiedzieć się o ten opiekuńczy a ona powiedziała, że mi nie da, że to tylko na chore dziecko przysługuje i terefere, nich spada, pomyślałam, zmieniam lekarza
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-30 o 19:07 |
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot jeżeli ma u coś być to i będzie po tej jednej łyżeczce
![]() Ale myślę że nic się nie stało ![]() Teraz po prostu podawaj po łyżeczce do deserku. A najlepiej kupić kaszke bez mleka i dawać do zagęszczania zupek, ja na taką poluje ja gdzieś za miesiąc dam biszkopta jak bedzie ok. I jak bedziesz już dawała te 1-2 biszkopty to zamiennie z kaszką manna
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm widze ze Nisia ma juz narzeczonego a zylam nadzieja ze jeszcze nie ![]() ja sie zmywam laseczki kumpac sie i spac - az sie boje nocy wroce w poniedzialek wiec mi tu nie naskrobac za duzo prosze
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Madziu - najważniejsze, że wszystko w porządku
A co do obrączek - tak, tak, słonko, to nie żarty![]() Iwcia dens - spokojnej nocy |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Boziuuuu gapa ze mnie
![]() magducha dobrze że Niśka zdrowa ta Ania wysłała już adres
|
#4725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i czysta moge leciec do wyrka ![]() dobranoc, wyspania sie zycze
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Milena, odważyłam się
czopek faktycznie jest malutki Iwcia dens, a u Was viburcol działa? Ja dałam i czekam jaki będzie efekt... Superzabula, nawilżacz chodzi od 17, do 22 niech podziała. Fajny jest, taka niebieska mgiełka Carolajna, gratulacje Poiglot, Bryanek jest najpiękniejszym dzieckiem jakie znam Ania, nawet ludzie na ulicy zachwycają się oczkami i rzęsami Aleksa, nikt w rodzinie nie ma tak podkręconych, jak na zalotce ![]() Aguśka, Mycha bawi się nóżkami ale tylko wtedy jak ma gołe Czekam kiedy je wpakuje do buzi A Fifi ślicznie siedzi Magducha, Nisia wcale nie musi odziedziczyć niedoczynności, nie martw się na zapas |
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka a co jak nagram Dziewczynki? Nie wiem nawet jak mam film dołączyć
![]() Słodki Bobas ![]() Poiglot śliczny Misio ![]() Biszkopty daję po trochu jak skonczyły 6 miesiecy. Ale nie daje codziennie, troche sie boje o te wielkie kawałki. A kaszki, nawet jesli robi sie na wodzie, to ja i tak dodaje do mleka, ale malutko (2 łyzeczki zamiast kleiku). Daje albo kleik albo kaszke. Magducha ciesze sie, ze twoja Wercia ma sie dobrze ![]() Jak tylko naucze sie dodawac filmy to wam pokaze, ale na youtuba nie dam ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Kiedys juz o to pytałam, ale nikt mi nie powiedzial: co to znaczy jak przy nazwie użytkownika (na dole strony), ktory aktualnie przegląda wątek, jest mały czarny plusik?
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba rozwale kompa albo ten wizaż
![]() już 2 posta mi dziś skasowało i ciągle muszę się logować nawet jak mam zapamiętaj loging i hasło wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. . Poiglot Nic się nie martw jakby mu kaszka nie pasowała to bolałby go brzuszek płakałby lub ciężko by mu było zrobić kupkę. Ja daje Antosiowi kaszke nestle ryżową z jabłkami nie chciał jej wcale jeść ale wpadłam na pomysł rozrabiam 3-4 łyżki kaszki do tego daje pół deserku albo teraz jak mam jabłka i gruszki ze swojego sadu ścieram mu jabłuszko+kaszka uwielbia to mlecznej kaszki nie daje bo ma skaze białkową ![]() Bryanek podobny do mamusi że hoho ![]() magducha super że z małą wszystko ok dobra kończe bo jak mi sie znowu cos skasuje to wywale tego kompa przez okno ![]()
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
ursull na nk to ty?
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- aha ok dzięki SELKA
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko dziekuje za cenne informacje
![]() ja narazie przez 2-3 dni nie podajew glutenu... bercia kochana przeproaszam ze zapytam.. ale o co chodzi z ta fasolka?? nie wiem o niczym pewnie cos przeoczylam.. soorka aanulka slodkie te twoje dziewczynki wiesz zazdroszcze blizniakow.. chcialabym urodzic 2 takich Bryankow albo najlepiej Bryanka i dziewczynke![]() a sama sie zajmujesz nimi czy ktos ci pomaga? samej to chyba ciezko.. kurde co? ten plusik oznacza ze masz juz go w znajomych.. ![]() gosik aaaaaaaj dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() ania wooow a w jakim spiewalas?
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
Palikotku, ja siama
![]() Jakos daje sobie rade. Chyba nie chciałabym, zeby ktokolwiek mi pomagał. Ja taka Zosia samosia jestem i lubie wszystko po swojemu robic. Jezeli chodzi o opieke i wychowywanie dzieci to szczegolnie chce, zeby to było po mojemu i po teżetowemu. Żadnych rodzicielsko-dziadkowych rad. Jak musze to dzwonie o coś zapytać, ale rzadko. Często biore przykład z młdoych mam (czytaj: wizażanek )
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama na medal!!a jak placza obydwie?? i nie moga sie uspokoic ? ciezko co? kurde podziwiam cie ![]() ![]()
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
ide spać, bo nie wiem jeszcze co mnie w nocy czeka. Moze znowu trzeba bedzie spać na stojąco przy łózeczku
![]() Do jutra! ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() Rzadko płączą obydwie. Przewaznie jak jedna płacze to druga patrzy zdziwiona "co sie dzieje" ![]() Lece
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie gaduły wstrętne
![]() Kurcze zas mam do nadrobienia 7 stron . Bo maluch mój miał kilka atakow płaczu - ZĄBKI bo za każdym razem obie łapki pchał do buźki, no masakra była, a jak on ryczał to i mama moja bo chyba myślała że się mu krzywda dzieje więc jeden wielki rykkk był. Po 25 poszliśmy na spacerek, więc niuniek zakimał i wróciśmy po 17 i było ciemnawo już i zimnooo brrr. Od 19 juz ładnie śpi trzymajac zawzięcie szczebelek, tak co by chyba nie spaśc pakusia - ale fajowa ta ksiązka, pamiatka superowa cinusiowa - ja tez miałam taki wypasny projektor za łebka i tez dzieci wtedy u mnie jak w mulikinie ania - aaaaa bo wszystkie dzieciaczki sa słodzie, kochane, piekne i do schrupania . Bo u mnie jakby pracodawca miał płacic 30 dni to chyba by mi zaraz wypowiedzenie dał, skompiradełko jedne, nawet cięzko mu za mój wypoczynkowy mi dac ,serio. Jużżż.... napracowałaś się twórczo? ![]() ![]() Aguśka - dostal kolejne dżiny i bluzeczkę, zabaweczkę i kocyk cieplutki. No teraz się sypią a ciekawe co będzie jak wróci, dzisiaj gadał że na jego oko zostało 3 tygodnie pracy i będzie zakończenie sezonu. Może i u mnie te marudzenie przez skok albo tego niby zębolka . Gimnastykuje się ten twój Fifulek mój raczej lenia połknął ostatnio.poiglocik - no ma sie sentyment do ciuszków, wiem o tym . Mój juz pałaszował biszkopciki, sprawnie mu to szło.Carolajna - kurcze oby junior dał Ci wreszcie pospac chociaz ładnie pól nocki gosikk_s - a widzisz tam coś na dziąsełku, że to kolejny ząbek tak broi? Ranyyy współczuję Ci, pewnie oczy same ci klapały cały dzionek Illbanka - kurcze to i ja sie zmartwiłam tym siedzeniem bo mój też nic nie robi w tym kiedunku sam się nic nie podnosi jak leży no nie wiem, ja mam wizyte u pediatry 18 listopada. A kazała jakoś cwiczyc, albo go mobilizowac? Bercia - tak zsumowac ceny tych wszystkich zabaweczek to kwota piekna wyjdzie . U mnie zaś karuzelka Tiny Love do dziś jest nr. 1 dla mojego małego, a tak to np. z wyższych półek TO mi się podoba, i TO, to jest chyba dla ciut starszych , do nauki chyba stania i chodzenia o TO. A czy to ty wklejałaś tego linka do stolika z tym chodzikem? bo nie moge go znaleźc.kuroikaze - o szkole napisałam wyżej , a ja @ tez nie miałam, jutro chyba skocze po teścik tak co mój Tz zas mi czegos nie nawywijał ursull - i ty tak masz zawsze? Że milenka daje tak popalic? Czy ma takie dni akurat? Miny to mam boskie hehe. Dobre te filmiki iwciag - ja tez totalne beztalencie .iwcia dent - o retyyy ja podejrzewam ząbki, ale nocki puki co sa spokojne . Oby była u Ciebie poprawa, bo marnie widzę twój dalszy żywot, wykończysz się biedactwo.Małgosia - i jesteś zadowolona z tej posadki? A maluszek przywyknie .madzia - puki co to najwazniejsze że wyniki sa dobre i teraz się nie zamartwiaj kochana No to dobranoc. |
|
|
|
#4736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mamy slimaka, ostatniego
Cytat:
A Kleopatra wniebowzieta ![]() W ogole to u nas koty maja swoja hierarchie w stadzie (maz sie z ta hierarchia nie zgadza oczywiscie) Ale maz jeszcze nie siura w akcie protestu Cytat:
![]() Zobaczymy jak mi to wyjdzie. Chce dawac takie proporcje jak na tych sloiczkach pisza. A Ty masz jakies przepisy? Nasz Cezar tez ma rozne pomysly. Potrafi sie zaczaic i z rozpedu wspoczyc na moja noge jak na drzewo ![]() Cytat:
![]() Moze ja Was wprowadzam w blad? Ale skoro 3 pediatrow potwierdzilo te teorie to nie jest chyba przypadek? ![]() ![]() Cytat:
O, takie Ale ona cala mezowa wiec jest szansa ![]() Nie powiem bo bedziesz sie smiala
|
||||
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie, robie animacje pinokia
Ale weszlam zeby dac Caro adres na ktory ma wyslac kosiotrupa i w sama pore bo Magducha chciala mnie wygryzc
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie mariczko!apropo wlosow wogole mu sie nie wycieraja.. dlugie sa takie ze sie podkrecaja na koncach a niektore z tylu to ma juz takie do ramionek
![]() a jak jestem znim na dworzu to slysze ze ladna dziewczynka anulka niech zgadne spiewalas na weselach? ![]() czemu mam sie smiac no co ty!podziwiam i zazdroszcze! anulka anulka to dobrze! ja przed swoim tez robie z siebie debila ale czego sie nie robi dla dziecka!!! ![]() lece karmic malego kaszkaa ![]()
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeszcze pytanko. Bo pytał się mnie mój tata co mają kupic małemu na święta i strasznie mi sie to podoba http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=789624127 mój faworyt puki co, i wyraźcie swoją szczera opinię, PROSZĘ
. Albo mnie zachęcicie albo odwiedziecie od tego prezentu .
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Ania śpiewała na weselaach
wielkie i halo
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

(tak na pol siedzaco ... wiesz o co mi chodzi)?

:confu sed:
Bryanek cudny - taki mały Poiglocik
Co do biszkoptów - nie wypowiem się, bo my dopiero będziemy wprowadzać gluten w przyszłym tygodniu (łyżeczka kaszki manny do przecieru warzywnego - takie mam zalecenia od pediatry
jak bedzie fikac to postrasze lewatywa
A ten dupek powiedział "Oj Słonko nie gniewaj się... kocham Cię" i podszedł dał mi buziaka i wyszedł...
Nienawidzę jak tak robi, bo on wie, że wyjdzie, ja odczekam i mi przejdzie, a jemu się upiecze
Ze dwa razy go polizała, a tak poza tym totalnie go olewa.

SYNEK