Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 20:58   #4741
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Dziewczynki moje
Cały dzień dzisiaj spędziłam z Tż i Ninulcią Jak Ninka spała, to my oglądaliśmy filmy, potem razem z nią się bawiliśmy i razem też byliśmy na spacerku Superasty dzień I oglądaliśmy z wystawy suknie ślubne i... mamy inne gusta Mi się podobała taka prosta, gładka, tylko przy piersiach miała śliczną delikatną koronkę i wzdłuż kiecki od pasa w dół miała taki wąski trójkąt tej samej koronki. Pięknie to wyglądało. Wyszczupla i wydłuża więc myślę, ze była by dla mnie idealna. Natomiast Tż stwierdził, że jemu ona się nie widzi i pokazał mi swoją propozycję... Nigdy bym w takiej nie wyszła Wyglądała jakby 148 lat przeleżała luzem na strychu, pożółkła, pełno falban, zagnieceń... taka że łoooo... a mi to kompletnie nie odpowiada. Wiem także, ze bym wyglądała w niej jak beczka. Jak znajdę podobne suknie, to wam pokażę co ja wymyśliłam i co on O ile uda mi się znaleźć.

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
od wczoraj

Dzisiaj byłam w pracy tylko 4 godziny

Ale od poniedziałku już po 8 i dojazdy czyli razem wychodzi 10 godzin poza domem.... Ja beż Antosia nie dam rady... Dzisiaj mały tęsknił, był niespokojny, nie chciał jeść i spać. Szkoda mi go....
Ja wracam do pracy 23 listopada i już jestem przerażona. Cieszę się jednak, że nie tracę za wiele czasu na dojazdy, bo do pracy mam 5 min drogi takim normalnym tempem Pocieszam się też tym, że Ninula będzie z moją mamą razem w domu

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość

Dziewczyny, fajny wątek tu jest WĄTEK, ale szkoda, że nikt go nie kontynuuje, przydałby się taki. Dotyczy WSZYSTKICH promocji w realu. Chociaz my tu sobie te promocje zapodajemy we wlasnym gronie, ale gdyby tak na szerszą skale ludzie zaczeli zdradzać, co wiedzą, to bysmy duzo zaoszczedziły bo wydawać to my lubimy, no nie? I pomyśleć, że mogłybyśmy wydawać miej...dużo mniej
No tylko ja nigdzie blisko nie mam Reala Mam 2x Tesco ale to u teściowej, Carrefour nam zamknęli. U siebie mam tylko Lidl, Netto, Biedronka i takie tam spożywczaki zwyklaki.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Filip ma chyba skok rozwojowy...zaraz sprawdze czy w 6 m-cu cos takiego wystepuje, bo po zupie od paru dni (no gdzies po godzinie od zjedzenia zupy) chce mleko, jest tak glodny i tak marudzi ze nie moge go niczym innym zajac.
No i dzis tez, tesciowa z nim poszla na spacer przed spacerem zjadl mleko i po 2 godz znow chcial mleko i teraz zjadl i wkoncu zasnal.
A do tej pory mial regularne pory jedzenia..bo co 3,4 godz jadl

a przed powrotem do pracy caly czas bylas Ty z malym??
bo jesli tak, to mysle ze to mozliwe
oj ciekawe jak moj Filip zareaguje, bo jak mnie nie ma dluzej niz godzine i wracam to patrzy na mnie tak dziwnie...

no tak, a mowicie na mnie ze mam kosmate mysli
Aguś a może Filip szybciej domaga się jedzonka, bo po prostu teraz więcej potrzebuje. Może zacznij mu teraz dawać tak jak dawałaś co 3-4 h ale o 30 ml więcej mleczka A co do zupek to moja Nina wcina cały mały słoiczek i się nim nie najada Zawsze albo od razu albo po godzinie muszę jej dać butlę.

Cytat:
nagralabys kiedys dziewczynki, z checia zobaczylabym jak razem sie bawia
Ja też chcę, ja też A jak nie wiesz jak potem dodać film na youtube to ja Cię pokieruję przez GG i uda Ci się

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość

wklejam zdjecia misia
Ale słodziaczek Rety jakim on jest pięknym dzieckiem, a ten miś jest bosssskiiiii Sama bym takiego chętnie kupiła dla dziewczynki

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
To znaczy,że ta osoba jest Twoim przyjacielem
A co oznacza w tym samym miejscu przy moim nicku gwiazdka o taka * ???
Stary 2009-10-30, 20:59   #4742
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze pytanko. Bo pytał się mnie mój tata co mają kupic małemu na święta i strasznie mi sie to podoba http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=789624127 mój faworyt puki co, i wyraźcie swoją szczera opinię, PROSZĘ . Albo mnie zachęcicie albo odwiedziecie od tego prezentu .
świetne to!
ale drogie też
jak tato chce kupić to jasne tyle że to dla maluszka który ju sam staje na nóżki, bo to chyba na zasadzie chodzika działa
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:01   #4743
Bercia2000
Zadomowienie

Poiglot
hmmm... no wstyd się przyznać ale 2 dni temu zjadłam fasolke po bretońsku dobrze ze tylko troche a moja mama do mnie jedz co mu będzie tak czy inaczej karmiłam małego o 24 a za godzine biedaczek na śnie dobrze ze po karmieniu z lenistwa nie dałam go do łóżeczka to jak tylko się poruszył myślałam że znowu głodny a tu
ale tylko raz mu się zdarzyło cieżko strawne mleczko miał

marika
no tak sumka pokzna a do tego mata edukacyjna i inne ale wiadomo troszke sie tego nazbiera tak to ja dawałam linka z ty, stolikiem bo ja uwielbiam ogladać zabawki na allegor i właśnie to robie zaraz wkleje Ci linka

http://www.allegro.pl/item789624127_..._tropical.html

proszę gotowe

a mi spodobała się ta zyrafka
http://www.allegro.pl/item796015692_...piramidka.html

a ten walec jest podobno dobry w wspomaganiu rozwoju raczkowania

http://www.allegro.pl/item787803762_...uleczkami.html

dobra bo pomyślicie ze jakas walnięta jestem na punkcie zabawek a tak nie jest nacieszyc oko moge bo na wszystko mnie nie stac i moze lepiej

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:01   #4744
Carolajna24
Zakorzenienie

Cinusiowa ta gwiazdka oznacza że ty to ty
cobyś nie zapomniała jak sie zwiesz
skąd wytrzasnęłaś ten ranking postów
Stary 2009-10-30, 21:05   #4745
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
anulka niech zgadne spiewalas na weselach?
czemu mam sie smiac no co ty!podziwiam i zazdroszcze!
Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Ania śpiewała na weselaach wielkie i halo
Nieee
Teraz to na pewno Wam nie powiem bo bedzie kupa smichu

Marika - swietne, ale drogie
Stary 2009-10-30, 21:08   #4746
Carolajna24
Zakorzenienie

WIem w chórze kościelnym
tak jak ja
Stary 2009-10-30, 21:08   #4747
Illbana
Raczkowanie

Aniu - se wyobraziłam Twojego męża, jak siura na dywan

Marika
- widziałam, że się na dole świecisz i se myślę: "Biedna, w pocie czoła nadrabia tyle stron" Lekarka nic mi nie kazała ćwiczyć Ja cały czas wierzę, że to lenistwo wrodzone jest, bo przecież nie leży jak kłoda. Ma dużo siły, ale tak jakoś zakumać nie może, że trzeba się dźwignąć, żeby usiąść. Eh, no zobaczymy, jak to będzie. A jak Twój katar - poszedł se? To Wam współczuję, że ten ząbek w takim bólu się rodzi Już weekend - to Ty zaś w "Fabryczce" będziesz rządzić A co do tej zabawki - świetna, ale strasznie droga. Chyba bym się nie zdecydowała (tzn. wolałabym chyba kupić np. ze trzy zabawki za tą kasę).

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 21:10   #4748
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

cinusiowa - pierwszy raz słysze o takim sklepie Netto . ?Fajnie że dzionek taki udany. A te kiecki sobie wyobraziłam ale poczekam na focie, szukaj .

ania - no drogie, i sama bym teg nie kupiła ale tata chce z bratem moim się złozyc i takie cosik wymysliłam.

Bercia - ten stolik mi tkwi w głowie właśnie. No zyrafka fajna, dzieciaki by cała omuldały , a walec pisze że od 1 roku życia .

Carolajna - drogie to fakt, ale ja bym nie płaciła , a pisze tam że nawet od 4 miesiąca jak dziecko potrafi siedziec, pewnie nózki by mu wisiały a ja bym nim okrecała.
Stary 2009-10-30, 21:15   #4749
Carolajna24
Zakorzenienie

Marika...a skoczki widziałaś?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

wiem, wiem!
Marika, wiesz co jest fajne, na wiosne będzie jak znalazł. dziadziuś kupił mojej Daruni jak była malutka...autko na akumulator z pilotem.
Była wniebowzięta!
Stary 2009-10-30, 21:15   #4750
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Helol lasencje
My wczoraj zaliczyliśmy wizyte u endokrynologa z Nisią.
Nic nie pisałam wcześniej, bo się za mocno stresowałam i nie chciałamzapeszac itp...
Niśka jest w grupie podwyższonego ryzyka, jeśli chodzi o nieprawidłową pracę tarczycy - ja mam niedoczynność, a to niestety jest przekazywane genetycznie... ja mam po swojej mamie...
Wyniki badań wyszły niby okej, ale musimy je powtarzać i być pod opieka specjalisty...
Wczorajsza wizyta wypadła pomyślnie Nisia została obmacana i przebadana z każdej strony, co jej się baaaardzo podobało

Dziś też odebraliśmy nasze obrączki i zaczęlam sobie coraz bardzie uświadamiać co nas niebawem czeka, że to nie sa żarty

No i załapaliśmy się jeszcze na te sławne slimaki do pampersów to hit na naszym forum, chyba większość dzieciaczków będzie się bawić slimakiem
Agusia - moja Nisia ma skok rozwojowy nieustannie od 5 miesięcy prawie a tak na serio to skok rozwojwoy zaczyna się teraz około 22-23 tygodnia i trwa do 26, więc u nas się sprawdza, bo od wczoraj Niśka nieznośna, nie wiem tylko czy to ten skok, czy nadal ząbki
I ach... jakiego cudnego mam tego zięcia i jeszcze jaki silny no, niech trenuje, bo jego narzeczona to niezły klocek rośnie, co by miał siłę ja na rekach nosić
hahahaa Madzia Filip to juz cwiczy od momentu jak mu pokazalam Nisie na zdjeciu
ciesze sie ze dobre wiesci od lekarza najgorsze tylko jest to, ze tak bardzo sie martwimy o te nasze sloneczka...
co do slubu no wiesz ze bedzie juz "po ptokach" ale w sumie to nic sie nie zmienia moim zdaniem.
A ja tez zawsze zwalam wszystko na skok ale dawno juz skoku nie mial wiec pewnie to skok :-P
Cytat:
Aguśka a co jak nagram Dziewczynki? Nie wiem nawet jak mam film dołączyć
Słodki Bobas
dziekuje
a film jesli chcesz mozesz dodac na youtube, ja tak robie, dziewczyny rowniez i wklejasz pozniej nam linka z youtube a my sobie ogladamy
tylko jak nie masz konta, musisz zalozyc zeby przesylac filmy
Cytat:
Kurcze zas mam do nadrobienia 7 stron , nie obiecuje że mi sie uda bo mam troszke pracy tzn. góra do prasowania i muszę zamarynowac karkówkę na jutro jak wróci Tż. Wreszcie wiem co i jak z ta moja szkołą tzn, wiem że się przenoszę, ale bez cyrków się nie obeszło hehe, posrancy nooo... We wtoresk wszystkie formalności i już, obym na tej uczelini dała sobie radę mamy do zaliczenia 4 przedmioty więc nie tak źle. Aaaa najlepsza jest moja uczelnia zaproponowali nam przejście normalnie u nich tyle że na administrację ale ile różnic programowych? 12 , dobre, juz gonie tam. a tak to pół dnia spędziłam z mamą, musiałam się nia dzisiaj zaopiekowac i w dodatku juniorem, co łatwe nie było Bo maluch mój miał kilka atakow płaczu - ZĄBKI bo za każdym razem obie łapki pchał do buźki, no masakra była, a jak on ryczał to i mama moja bo chyba myślała że się mu krzywda dzieje więc jeden wielki rykkk był. Po 25 poszliśmy na spacerek, więc niuniek zakimał i wróciśmy po 17 i było ciemnawo już i zimnooo brrr. Od 19 juz ładnie śpi trzymajac zawzięcie szczebelek, tak co by chyba nie spaśc .

Aguśka - dostal kolejne dżiny i bluzeczkę, zabaweczkę i kocyk cieplutki. No teraz się sypią a ciekawe co będzie jak wróci, dzisiaj gadał że na jego oko zostało 3 tygodnie pracy i będzie zakończenie sezonu. Może i u mnie te marudzenie przez skok albo tego niby zębolka . Gimnastykuje się ten twój Fifulek mój raczej lenia połknął ostatnio.
od jakiegos czasu Filip zaczal sie ruszac bo tak to leniuszek jest po tatusiu
ale Ty pysznosci gotujesza prezenty super!
a ta Twoja uczelnia to strasznie porypana, na pewno wszyscy biegna zeby przeniesc sie na inny kierunek u nich. Ale oni sa niepowazni brzydale
Ciesze sie bardzo ze udalo Ci sie przenies i z Twoim sprytem zaliczysz te przedmioty
Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Jasne, juz mnie tak nie chwal bo sie rozpuszcze
Zobaczymy jak mi to wyjdzie. Chce dawac takie proporcje jak na tych sloiczkach pisza. A Ty masz jakies przepisy?
Nasz Cezar tez ma rozne pomysly. Potrafi sie zaczaic i z rozpedu wspoczyc na moja noge jak na drzewo
Ania trzeba Ci ta palke odebrac bo zbyt czesto z niej korzystasz i mozesz sobie krzywde zrobic
Ale widze ze Ty lubisz palki?
No moj kocur tak samo rzucal sie na moja noge
A to zdjecie oczka co dalas sliczne, ale wyszlo to tak, jakby Ci brwi zsiwialy hihihihih
co do obiadkow to nic szczegolnego. Zupki robie z ziemniaka, marchewki, pietruszki, selerka, pora, brokulka, cukini)
Cytat:
Dziewczyny jeszcze pytanko. Bo pytał się mnie mój tata co mają kupic małemu na święta i strasznie mi sie to podoba http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=789624127 mój faworyt puki co, i wyraźcie swoją szczera opinię, PROSZĘ . Albo mnie zachęcicie albo odwiedziecie od tego prezentu .
ojjj kochana swietna ta zabaweczka...
moja mama kupila mojemu bratankowi cos podobnego ale tanszego ok 100 zl kosztowalo, tez taki stoliczek edukacyjny i uwazam ze to jest super sprawa ale straasznie droga
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-30 o 21:27
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 21:22   #4751
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Cinusiowa ta gwiazdka oznacza że ty to ty
cobyś nie zapomniała jak sie zwiesz
skąd wytrzasnęłaś ten ranking postów
Boisz się wypaść z pierwszych osób w rankingu
Ustawienia----> tam się wyświetlą wątki i w ramce jest kolumna "odpowiedzi" - klikasz na cyferkę w danym wątku i wsio

Cytat:
cinusiowa - pierwszy raz słysze o takim sklepie Netto . ?Fajnie że dzionek taki udany. A te kiecki sobie wyobraziłam ale poczekam na focie, szukaj .
No ale Netto jest w każdym większym mieście Z pewnością znasz tylko nie kojarzysz logo firmy:

http://www.netto.pl/internet/nettopl/menu/main.nsf

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

od 2 listopada w netto promocja - pampersy oryginalne za 41,99

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 21:24   #4752
Carolajna24
Zakorzenienie

o jaaaaa
iwciag pokonała mnie @ jedna
nadrobie prze weekend, nadrobie
ja też nie wiem co to NETTO
Stary 2009-10-30, 21:25   #4753
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Dziewczynki moje
Cały dzień dzisiaj spędziłam z Tż i Ninulcią Jak Ninka spała, to my oglądaliśmy filmy, potem razem z nią się bawiliśmy i razem też byliśmy na spacerku Superasty dzień I oglądaliśmy z wystawy suknie ślubne i... mamy inne gusta Mi się podobała taka prosta, gładka, tylko przy piersiach miała śliczną delikatną koronkę i wzdłuż kiecki od pasa w dół miała taki wąski trójkąt tej samej koronki. Pięknie to wyglądało. Wyszczupla i wydłuża więc myślę, ze była by dla mnie idealna. Natomiast Tż stwierdził, że jemu ona się nie widzi i pokazał mi swoją propozycję... Nigdy bym w takiej nie wyszła Wyglądała jakby 148 lat przeleżała luzem na strychu, pożółkła, pełno falban, zagnieceń... taka że łoooo... a mi to kompletnie nie odpowiada. Wiem także, ze bym wyglądała w niej jak beczka. Jak znajdę podobne suknie, to wam pokażę co ja wymyśliłam i co on O ile uda mi się znaleźć.

Aguś a może Filip szybciej domaga się jedzonka, bo po prostu teraz więcej potrzebuje. Może zacznij mu teraz dawać tak jak dawałaś co 3-4 h ale o 30 ml więcej mleczka A co do zupek to moja Nina wcina cały mały słoiczek i się nim nie najada Zawsze albo od razu albo po godzinie muszę jej dać butlę.
haha facetom to czasem brak poczucia
moj to by mnie ubral w zielona bluzke, czerwone kozaki i rozowa spodniczke
co do tego mojego glodomorka, on i tak juz zjada wiecej w jednej porcji bo jadl po 170 a teraz 200 ml mleczka.
A nie zje wiecej w jednej porcji bo po pierwsze nie chce a po drugie ulewaloby mu sie
to widze ze nie tylko Filip chce po zupie mleko, tylko ze ja mu gotuje a byly dni ze potrafil po zupie wytrzymac ok 2-3 godz. a tu nagle taka zmiana...
ja to zwalam na skok
co do dodawania filmikow na youtube to ja umiem anulka nie wie co i jak
SZYMONEK

Stary 2009-10-30, 21:29   #4754
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
WIem w chórze kościelnym
tak jak ja
No wiesz Carola? Myslalam, ze jestes moja przyjaciolka
Zdradzilas mnie
Nie w chorze tylko w zespole nowoczesnej muzyki sakralnej Dawalismy koncerty w miescie. Ostatnio chcialam posluchac plyty i moja jedyna plyta przestala sie odtwarzac
Fajnie bylo, ale jak poznalam meza to odeszlam. Glupia bylam
A jak pieknie grali na moim slubie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Aniu - se wyobraziłam Twojego męża, jak siura na dywan
Jeszcze tego by brakowalo. Wystarczy, ze dywanik w kiblu jest naznaczony

Cytat:
ania - no drogie, i sama bym teg nie kupiła ale tata chce z bratem moim się złozyc i takie cosik wymysliłam.
A na drugie takie by sie nie zlozyli?

Cytat:
Ania trzeba Ci ta palke odebrac bo zbyt czesto z niej korzystasz i mozesz sobie krzywde zrobic
Ale widze ze Ty lubisz palki?
No moj kocur tak samo rzucal sie na moja noge
A to zdjecie oczka co dalas sliczne, ale wyszlo to tak, jakby Ci brwi zsiwialy hihihihih
co do obiadkow to nic szczegolnego. Zupki robie z ziemniaka, marchewki, pietruszki, selerka, pora, brokulka, cukini)
A mnie sie wydaje, ze to wlasnie Carola najczesniej dzierzy pale w dloni
Ja to w sumie tylko jedna palke mialam
To oko mojego meza nie moje
Ale jakies konkretne proporcje dajesz?
Stary 2009-10-30, 21:30   #4755
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
nie wiem co to NETTO

www.netto.pl
Stary 2009-10-30, 21:33   #4756
ania4891
Zadomowienie

1, 2 - zdjecia z serii "kocham cie tato"
3 - Jula je kaszke
5. spimy
Stary 2009-10-30, 21:45   #4757
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
A mnie sie wydaje, ze to wlasnie Carola najczesniej dzierzy pale w dloni
Ja to w sumie tylko jedna palke mialam
To oko mojego meza nie moje
Ale jakies konkretne proporcje dajesz?
obydwie jestescie takie napalone i bez paly obejsc sie nie umiecie
Zaluj ze mialas jedna, ja mialam dwie mam porownanie
wiesz co ja to tak na oko robie ta zupe, tzn gotuje teraz na dwa dni..zeby jeden dzien miec luzu i daje tak: dwa mniejsze ziemniaki, dwie srednie marchewki, pol pietruszki sredniej, dwa plasterki cukini, seler nac ze dwa listki lub korzen jeden plasterek, brokula z 6 kwiatow wiekszych i do tego oliwe z oliwek ze dwie lyzki i 4 lyzeczki kleiku kukurydzianego i wychodzi mi ok 300-400 ml zupki wiec mam na dwa razy bo maly mi zjada po ok 150-200 ml w ciagu dnia
sesja piekna a ta kaszka to chyba zjada Julcie a nie ona ja
SZYMONEK

Stary 2009-10-30, 21:46   #4758
poiglot91
Zakorzenienie

ania i co? nikt sie nie smieje.. ja to szczerze nie wiem co to muzyka sakralna

nie moge z tego zdjecia jak spi..
jeszcze piwo w raczce by sie przydalo..

cinusiowa dzenkujem
a to ta czapka i rekawiczki ktore wtedy kupilam i sie nimi chwalilam

Bercia czemu wstyd??

to ja mam sie moze czego wstydzic bo ja jem wszystko.. pije nawet cole..
jem i czosnek.. i kapuste i grzyby i fasolke no wszystko..
i malemu nic nie jest .
przez pierwsze 2 miesiace karmienia.. jadlam rosol i kurczaka i krupnik.. balam sie zjesc kazda inna rzecz ktora nie byla kurczakiem.. albo zupa z kurczaka i warzywek..
a potem odzylam.. i do tej pory jem wszystko.!i karmienie jest mega przyjemne bo ja juz nie musze sobie niczego odmawiac..
a ja uwielbiam jesc...
Stary 2009-10-30, 21:51   #4759
Carolajna24
Zakorzenienie

Poiglot widać po tobie jak ty lubisz jeść
a tak na serio to ja też jem wszystko i to praktycznie od początku
nie jem cebuli bo nie lubie, grzybów chyba nie miałam okazji

a wiecie że znów mi mleko wraca
ściągnęłam niedawno po 70 ml z cycka i to nie do cna, a ostatnio tylko 20
więc chyba pokarmie jeszcze bo tak mi szkoda
ale bez dawana modyf się nie obejdzie

Ania
ja sobie wypraszam, ja pały od miesięcy nie widziałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 21:56   #4760
poiglot91
Zakorzenienie

Karolinko oooo chudsza sie odezwala!!
dobrze ze masz mleko
pokarm jeszcze skoro masz

spadam zachwilke.. bo mnie juz plecy bola...
cholera..;/

Karolina chyba sie zetne tak jak radzila na victorie bekham.. najwyzej bede plakac.. a jak bede w Polsce to cie dorwe i zetne tak samo
Stary 2009-10-30, 22:06   #4761
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko oooo chudsza sie odezwala!!
dobrze ze masz mleko
pokarm jeszcze skoro masz

spadam zachwilke.. bo mnie juz plecy bola...
cholera..;/

Karolina chyba sie zetne tak jak radzila na victorie bekham.. najwyzej bede plakac.. a jak bede w Polsce to cie dorwe i zetne tak samo
nie musisz mnie ścinać
w ty tyg idę się ściąć na Viki
Stary 2009-10-30, 22:08   #4762
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Przyglądam się mojej śpiącej córci, bo jakieś dziwne rzeczy wyczynia na śpika i wcale się nie zdziwię, jeśli zaraz zarzuci sobie nogi na głowę
Stary 2009-10-30, 22:12   #4763
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Karolinko super ze mleczko wraca Ci do cycusiow

A ja musze sie pochwalic ze mi rosna nowe wlosy
Moja mama sie smieje ze mnie ze na czole mi rosna
Wypadlo mi 2/3 ale za to na czole sa
A lykam nowe tabletki i chyba pomagaja
SZYMONEK

Stary 2009-10-30, 22:15   #4764
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
poiglot spytam go dzisiaj.

tak szybciutko dołączam jeszcze zdjęcia Ślicznoty i jej kolejnych minek,no rozwala mnie to dziecię pierońsko
swietna Slicznota !!! Olek zakochany !!!

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
bo zniknelas z irlandzkiego i pokazujesz sie od swieta... juz glam wiecej pisze z pl... zdrajczyni

O Ty ... Czekaj, czekaj... Krew sie poleje
Cytat:
Zobaczcie jak moje M&M-ki pięknie bawią się ślimakiem
Ale one sa fajne... Tez bym chciala miec dwoch Olusiow

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

znalazłam zdjęcie małej,gdy miała 5dni,zobaczcie jak już sztywno główkę trzymała.Taka była malusia,aż mi łezka w oku stanęła
Wierz lub nie, ale Olek sam podnosil glowke 2go dnia - na chwilke, ale i tak wszyscy sie dziwili. Oj ja zawsze rycze jak ogladam te "malutkie" zdjecia...

Cytat:
A to mój Michaś 3 godziny po urodzeniu
modli się o mądrą matkę

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Wczoraj chciałam kupic Natankowi herbatke melisa z jabłkiem i w składzie herbatki bobovity chyba był słód jęczmienny, a to chyba gluten??
To kup Hippa, smak ten sam, nie ma glutenu, ale... jest cukier

Cytat:
No własnie ja tez tak mówiłam, ale widze ze kazda z nas ma swoje wizje i teraz juz nie wiem. W kazdym razie obecnie na 160 ml wsypuje 5 miarek mleczka i mam z tego 180 ml jedzonka

haha
Ta kwestia juz zostala rozwiazana, ale ja swoje jeszcze dorzuce Na kazde 30ml wody 1 miarka mleka i dla mnie to, ile wody uzylam jest wyznacznikiem ile Olek zjadl - jak dosypujesz meko to normalne, ze robi sie wiecej - fizyka... Jak wchodzisz do wanny z woda, to tez jej "przybywa"

Cytat:
A teraz uwaga!:

Moje dziecko 1 raz wyciągnęło dziś do mnie rączki, świadomie

Tyle mi sie udalo wylapac Sciskam Was i ide spac

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 22:16   #4765
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Przyglądam się mojej śpiącej córci, bo jakieś dziwne rzeczy wyczynia na śpika i wcale się nie zdziwię, jeśli zaraz zarzuci sobie nogi na głowę
pokaz..
bo moj Filuś spi jak anioleczek
SZYMONEK

Stary 2009-10-30, 22:16   #4766
Carolajna24
Zakorzenienie

Cinusiowa a po kim Ninulka taka wysportowana???
Mój smyk będzie miał z nią dobrze

Aguśka o matko
żeby Ci na oczy nie zeszły te włosiska
wróciło cośtam 70 naciągnełam ale 5 godzin nie karmiła więc to mało
ale chociaz tyle niech pomemła sobie, zawsze to coś dziecko śpi a matka mu lampą po oczach

dobranoc bo rano jadę na zakupki....chryzantem:mdl eje:

Edytowane przez Carolajna24
Czas edycji: 2009-10-30 o 22:18
Stary 2009-10-30, 22:17   #4767
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Ja zaraz spadam spać, bo mnie cuś głowa boli, a do pracy mam na rano synek cały dzień był grzeczny, ale w nocy obudził się o północy zjadł i poszedł spać, następna pobudka o 3 potem o 4 i 5, za każdym razem pomagał mu smok, ale przez to się kompletnie nie wyspałam. Nie wiem o czemu tak się budzi w nocy, bo wcześniej potrafił przespać bez zająknięcie nawet 6 godzin zwalam na ząbki, bo już mu chyba nie długo się przebiją 2 dolne jedynki z dobrych wieści to ostatnio Dawid nauczył się bawić zabawkami leżąc na boku, jak upuści zabawkę to się obraca w jej kierunku i łapie ją

dla Inez i Kubusia

Eve
współczuję bólu zęba

Gossik
ja godzinę przed każdym szczepieniem daję małemu cały czopek Viburcol i jak na razie nie było żadnych reakcji poszczepiennych, do ząbków jeszcze go nie stosowałam, bo nie było takiej potrzeby

Illbana
zobaczysz Hubert niedługo Cię zaskoczy (podobnie jak Mycha Gossika) i będzie się rwał do siadania

Ursull
komiczne minki robi Milenka

Małgosia
współczuję powrotu do pracy, ale wiesz mi wiem po sobie, z czasem będzie Ci coraz lżej

Iwciag
bezpiecznej podróży

Magducha
najważniejsze, że wszystko jest ok
Stary 2009-10-30, 22:19   #4768
esti1984
Wtajemniczenie

sashka zajrzyj do nas !!!!!!!!!!!!!!!! tęsknię

gosik ale nocka

Illbanafajnie że już po szczepieniu a siadaniem się nie przejmuj na każdego przychodzi pora.....dobrze że siada a że mu się nie chce

Bercia co do ślimaka to zawsze można wyciągnąć baterie mi jeszcze się podoba ale zobaczymy jak długo
fajne linki do zabawek....ja szukam jakiejś przywieszki do wózka, fotelika ale szeleszcząca, do gryzienia, i może z lusterkiem......widziałam takie w sklepie ale kosztowały 80 zł więc poszukam na allegro coś tańszego

superzabula Ty też już do pracy

Carolajna straszna historia ja nie mogę sobie tego wyobrazić zwłaszcza postępowania jej matki...
@ miałam taki jak kiedyś - nie bardziej obfity

iwciag pampki bierzesz w rozmiarach jakich chcesz - mogą być 3 różne

ursul śliczna córcia

Carola
super butki - mi bardziej oficerki się podobają Michaś jaki malutki

anulka
jak ja lubię patrzeć na Twoje M&M

no i nie skończyłam czytać dzisiejszego dnia....nie daję rady oczy mi się zamykają...skończyłam na 155 stronie

my dzisiaj byliśmy z Nikolą na zakupach....kupiłam jej kozaczki ciepłe znowu i czapkę Hello Kitty a Julka w tym czasie była z tatą w kinie no i odebrałam resztę zdjęć i jestem na bieżąco od narodzin Julki do teraz mam wszystko w albumach

spadam spać............
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 22:32   #4769
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Mell, dzięki za zaproszenie na nk

Cytat:
A teraz uwaga!:

kaszka manna jest glutenowa
A że gluten to podstępne stworzenie ja radzę Ci podawać maź łyżeczkę do zagęszczania zupki, dopiero po ok mies można ilość zwiększyć. Ale to i tak nie jest powiedziane że reakcja alergiczna nie wystąpi później, więc miesiąc ekspozycji to minimum

nie zwiększaj tej ilości
Dobrze mowisz

Aguska Filipek jak siedzi sobe to jest chyba przeszczesliwy...moj tak ma ze jak pomoge mu usiasc to buziaczek od razu sie usmiecha...
Ale fajnie Ci wloski rosna...wypadly stare a urosły nowe...czyli łysa nie bedziesz ciekawe jak bedzie u mnie?

Poiglot Twojemu dzieciaczkowi nie wytarły sie włoski??? To super, bo moj z tyłu ma łysinke i tak smiesznie wyglada...
Oj Oj Oj Bryanek jest dzieckiem z reklamy...ja ogladajac kazde jego zdjecie ...usmiecham sie i zachwycam...

Carolajna Synek wyciagnał 1 raz raczki?
I co nie wzielas go?
Zartuje...
Ale fajnie....

Moj smyk tak sie zajada jabłuszkiem i zupkami ze hoho...jeszcze nie dawalam mu caleg sloiczka ale moze jutro juz sprobuje...
A Duzo z was zageszcza zupki?
Mam slimaka!!!
Slimak bije rekordy popularnosci na wizażu...

Edytowane przez Mell_xx
Czas edycji: 2009-10-30 o 22:35
Mell_xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 22:38   #4770
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka o matko
żeby Ci na oczy nie zeszły te włosiska
wróciło cośtam 70 naciągnełam ale 5 godzin nie karmiła więc to mało
ale chociaz tyle niech pomemła sobie, zawsze to coś dziecko śpi a matka mu lampą po oczach
najwyzej bede miala gestsze rzesy
no na 5 godz to malo mleczka ale zawsze cos tam sobie pociumka
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hej
Ja zaraz spadam spać, bo mnie cuś głowa boli, a do pracy mam na rano synek cały dzień był grzeczny, ale w nocy obudził się o północy zjadł i poszedł spać, następna pobudka o 3 potem o 4 i 5, za każdym razem pomagał mu smok, ale przez to się kompletnie nie wyspałam. Nie wiem o czemu tak się budzi w nocy, bo wcześniej potrafił przespać bez zająknięcie nawet 6 godzin zwalam na ząbki, bo już mu chyba nie długo się przebiją 2 dolne jedynki z dobrych wieści to ostatnio Dawid nauczył się bawić zabawkami leżąc na boku, jak upuści zabawkę to się obraca w jej kierunku i łapie ją
wczesniej wklejalam iwci d taki fragment bo jej bobasek tez spal w nocy a nagle zaczal sie budzic czesciej i zmniejszyl mu sie apetyt od kiedy iwcia wrocila do pracy (z tego co ona pisala).."Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem."
brawa dla Dawidka za nowe wyczyny, ja mojego tez stymuluje tak ze jak lezy to mu klade zabaweczki z boku i taki jest ciekawski ze sie wlasnie na boczki obraca bo chce dosiegnac i tak raz z jednej raz z drugiej strony
Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
my dzisiaj byliśmy z Nikolą na zakupach....kupiłam jej kozaczki ciepłe znowu i czapkę Hello Kitty a Julka w tym czasie była z tatą w kinie no i odebrałam resztę zdjęć i jestem na bieżąco od narodzin Julki do teraz mam wszystko w albumach
ja tez drukuje zdjecia ale nie wszystkie, bo mam ich straasznie duzo.. w kazdym razie mam taki albumik np zeby pochwalic sie w pracy

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Aguska Filipek jak siedzi sobe to jest chyba przeszczesliwy...moj tak ma ze jak pomoge mu usiasc to buziaczek od razu sie usmiecha...
Ale fajnie Ci wloski rosna...wypadly stare a urosły nowe...czyli łysa nie bedziesz ciekawe jak bedzie u mnie?

Moj smyk tak sie zajada jabłuszkiem i zupkami ze hoho...jeszcze nie dawalam mu caleg sloiczka ale moze jutro juz sprobuje...
A Duzo z was zageszcza zupki?
Mam slimaka!!!
Slimak bije rekordy popularnosci na wizażu...
oj bardzo szczesliwy, zawsze mu sie smieje dziobek a ostatnio jak podnosze tolicze do trzech i na trzy juz mu sie tak buzka smieje ze mam go ochote zjesc
no mam nadzieje ze kondycja wlosow mi sie troszke poprawia skoro rosna nowe ale 4 m-ce lecialy mi tak ze codziennie garsc wlosow...
ja zageszczam zupki
super ze Aleksio ma taki apetyt
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-30 o 22:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości