|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Dziewczynki moje
Cały dzień dzisiaj spędziłam z Tż i Ninulcią Jak Ninka spała, to my oglądaliśmy filmy, potem razem z nią się bawiliśmy i razem też byliśmy na spacerku Mi się podobała taka prosta, gładka, tylko przy piersiach miała śliczną delikatną koronkę i wzdłuż kiecki od pasa w dół miała taki wąski trójkąt tej samej koronki. Pięknie to wyglądało. Wyszczupla i wydłuża więc myślę, ze była by dla mnie idealna. Natomiast Tż stwierdził, że jemu ona się nie widzi i pokazał mi swoją propozycję... Nigdy bym w takiej nie wyszła![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do zupek to moja Nina wcina cały mały słoiczek i się nim nie najadaCytat:
A jak nie wiesz jak potem dodać film na youtube to ja Cię pokieruję przez GG i uda Ci sięAle słodziaczek Sama bym takiego chętnie kupiła dla dziewczynki![]() A co oznacza w tym samym miejscu przy moim nicku gwiazdka o taka * ???
|
||||
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale drogie też ![]() jak tato chce kupić to jasne
|
|
#4743 |
|
Zadomowienie
|
Poiglot
hmmm... no wstyd się przyznać ale 2 dni temu zjadłam fasolke po bretońsku dobrze ze tylko troche a moja mama do mnie jedz co mu będzie tak czy inaczej karmiłam małego o 24 a za godzine biedaczek na śnie dobrze ze po karmieniu z lenistwa nie dałam go do łóżeczka to jak tylko się poruszył myślałam że znowu głodny a tu ![]() ale tylko raz mu się zdarzyło cieżko strawne mleczko miał ![]() marika no tak sumka pokzna a do tego mata edukacyjna i inne ale wiadomo troszke sie tego nazbiera tak to ja dawałam linka z ty, stolikiem bo ja uwielbiam ogladać zabawki na allegor i właśnie to robie zaraz wkleje Ci linka http://www.allegro.pl/item789624127_..._tropical.html proszę gotowe ![]() a mi spodobała się ta zyrafka http://www.allegro.pl/item796015692_...piramidka.html a ten walec jest podobno dobry w wspomaganiu rozwoju raczkowania http://www.allegro.pl/item787803762_...uleczkami.html dobra bo pomyślicie ze jakas walnięta jestem na punkcie zabawek a tak nie jest nacieszyc oko moge bo na wszystko mnie nie stac i moze lepiej
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa ta gwiazdka oznacza że ty to ty
![]() cobyś nie zapomniała jak sie zwiesz skąd wytrzasnęłaś ten ranking postów
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz to na pewno Wam nie powiem bo bedzie kupa smichu ![]() Marika - swietne, ale drogie
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
WIem w chórze kościelnym
![]() tak jak ja
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Aniu - se wyobraziłam Twojego męża, jak siura na dywan
Marika - widziałam, że się na dole świecisz i se myślę: "Biedna, w pocie czoła nadrabia tyle stron" Już weekend - to Ty zaś w "Fabryczce" będziesz rządzić A co do tej zabawki - świetna, ale strasznie droga. Chyba bym się nie zdecydowała (tzn. wolałabym chyba kupić np. ze trzy zabawki za tą kasę |
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
cinusiowa - pierwszy raz słysze o takim sklepie Netto
. ?Fajnie że dzionek taki udany. A te kiecki sobie wyobraziłam ale poczekam na focie, szukaj .ania - no drogie, i sama bym teg nie kupiła ale tata chce z bratem moim się złozyc i takie cosik wymysliłam. Bercia - ten stolik mi tkwi w głowie właśnie. No zyrafka fajna, dzieciaki by cała omuldały .Carolajna - drogie to fakt, ale ja bym nie płaciła , a pisze tam że nawet od 4 miesiąca jak dziecko potrafi siedziec, pewnie nózki by mu wisiały a ja bym nim okrecała.
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Marika...a skoczki widziałaś?
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- wiem, wiem! Marika, wiesz co jest fajne, na wiosne będzie jak znalazł. dziadziuś kupił mojej Daruni jak była malutka...autko na akumulator z pilotem. Była wniebowzięta!
|
#4750 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze sie ze dobre wiesci od lekarza ![]() co do slubu no wiesz ze bedzie juz "po ptokach" ale w sumie to nic sie nie zmienia moim zdaniem.A ja tez zawsze zwalam wszystko na skok ale dawno juz skoku nie mial wiec pewnie to skok :-P Cytat:
![]() a film jesli chcesz mozesz dodac na youtube, ja tak robie, dziewczyny rowniez i wklejasz pozniej nam linka z youtube a my sobie ogladamy tylko jak nie masz konta, musisz zalozyc zeby przesylac filmy Cytat:
ale Ty pysznosci gotujesz a prezenty super!a ta Twoja uczelnia to strasznie porypana, na pewno wszyscy biegna zeby przeniesc sie na inny kierunek u nich. Ale oni sa niepowazni brzydale ![]() Ciesze sie bardzo ze udalo Ci sie przenies i z Twoim sprytem zaliczysz te przedmioty Cytat:
Ale widze ze Ty lubisz palki? No moj kocur tak samo rzucal sie na moja noge A to zdjecie oczka co dalas sliczne, ale wyszlo to tak, jakby Ci brwi zsiwialy hihihihih co do obiadkow to nic szczegolnego. Zupki robie z ziemniaka, marchewki, pietruszki, selerka, pora, brokulka, cukini) Cytat:
moja mama kupila mojemu bratankowi cos podobnego ale tanszego ok 100 zl kosztowalo, tez taki stoliczek edukacyjny i uwazam ze to jest super sprawa ale straasznie droga
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-30 o 21:27 |
|||||
|
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ustawienia----> tam się wyświetlą wątki i w ramce jest kolumna "odpowiedzi" - klikasz na cyferkę w danym wątku i wsio ![]() Cytat:
Z pewnością znasz tylko nie kojarzysz logo firmy:http://www.netto.pl/internet/nettopl/menu/main.nsf ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- od 2 listopada w netto promocja - pampersy oryginalne za 41,99 zł
|
||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaa
iwciag pokonała mnie @ jedna![]() nadrobie prze weekend, nadrobie ja też nie wiem co to NETTO
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj to by mnie ubral w zielona bluzke, czerwone kozaki i rozowa spodniczke ![]() co do tego mojego glodomorka, on i tak juz zjada wiecej w jednej porcji bo jadl po 170 a teraz 200 ml mleczka. A nie zje wiecej w jednej porcji bo po pierwsze nie chce a po drugie ulewaloby mu sie to widze ze nie tylko Filip chce po zupie mleko, tylko ze ja mu gotuje a byly dni ze potrafil po zupie wytrzymac ok 2-3 godz. a tu nagle taka zmiana... ja to zwalam na skok co do dodawania filmikow na youtube to ja umiem anulka nie wie co i jak
|
|
#4754 | ||
|
Zadomowienie
|
No wiesz Carola? Myslalam, ze jestes moja przyjaciolka
![]() Zdradzilas mnie Nie w chorze tylko w zespole nowoczesnej muzyki sakralnej Dawalismy koncerty w miescie. Ostatnio chcialam posluchac plyty i moja jedyna plyta przestala sie odtwarzac Fajnie bylo, ale jak poznalam meza to odeszlam. Glupia bylam ![]() A jak pieknie grali na moim slubie ![]() Jeszcze tego by brakowalo. Wystarczy, ze dywanik w kiblu jest naznaczony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to w sumie tylko jedna palke mialam ![]() To oko mojego meza nie moje ![]() Ale jakies konkretne proporcje dajesz? |
||
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
1, 2 - zdjecia z serii "kocham cie tato"
![]() 3 - Jula je kaszke ![]() 5. spimy
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaluj ze mialas jedna, ja mialam dwie mam porownanie wiesz co ja to tak na oko robie ta zupe, tzn gotuje teraz na dwa dni..zeby jeden dzien miec luzu sesja piekna a ta kaszka to chyba zjada Julcie a nie ona ja
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
ania i co? nikt sie nie smieje.. ja to szczerze nie wiem co to muzyka sakralna
nie moge z tego zdjecia jak spi.. cinusiowa dzenkujem ![]() ![]() a to ta czapka i rekawiczki ktore wtedy kupilam i sie nimi chwalilam ![]() Bercia czemu wstyd?? to ja mam sie moze czego wstydzic bo ja jem wszystko.. pije nawet cole.. jem i czosnek.. i kapuste i grzyby i fasolke no wszystko.. i malemu nic nie jest . przez pierwsze 2 miesiace karmienia.. jadlam rosol i kurczaka i krupnik.. balam sie zjesc kazda inna rzecz ktora nie byla kurczakiem.. albo zupa z kurczaka i warzywek.. a potem odzylam.. i do tej pory jem wszystko.! i karmienie jest mega przyjemne bo ja juz nie musze sobie niczego odmawiac.. ![]() a ja uwielbiam jesc... ![]()
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot widać po tobie jak ty lubisz jeść
a tak na serio to ja też jem wszystko ![]() nie jem cebuli bo nie lubie, grzybów chyba nie miałam okazji ![]() a wiecie że znów mi mleko wraca ściągnęłam niedawno po 70 ml z cycka i to nie do cna, a ostatnio tylko 20 więc chyba pokarmie jeszcze bo tak mi szkoda ![]() ale bez dawana modyf się nie obejdzie Ania ![]() ja sobie wypraszam, ja pały od miesięcy nie widziałam
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko oooo chudsza sie odezwala!!
dobrze ze masz mleko pokarm jeszcze skoro masz ![]() spadam zachwilke.. bo mnie juz plecy bola... cholera..;/ Karolina chyba sie zetne tak jak radzila na victorie bekham.. najwyzej bede plakac.. a jak bede w Polsce to cie dorwe i zetne tak samo
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ty tyg idę się ściąć na Viki
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Przyglądam się mojej śpiącej córci, bo jakieś dziwne rzeczy wyczynia na śpika i wcale się nie zdziwię, jeśli zaraz zarzuci sobie nogi na głowę
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko super ze mleczko wraca Ci do cycusiow
A ja musze sie pochwalic ze mi rosna nowe wlosy Moja mama sie smieje ze mnie ze na czole mi rosna Wypadlo mi 2/3 ale za to na czole sa A lykam nowe tabletki i chyba pomagaja
|
#4764 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na kazde 30ml wody 1 miarka mleka i dla mnie to, ile wody uzylam jest wyznacznikiem ile Olek zjadl - jak dosypujesz meko to normalne, ze robi sie wiecej - fizyka... Jak wchodzisz do wanny z woda, to tez jej "przybywa" ![]() Cytat:
Tyle mi sie udalo wylapac Sciskam Was i ide spac |
||||||
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo moj Filuś spi jak anioleczek
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa a po kim Ninulka taka wysportowana???
Mój smyk będzie miał z nią dobrze ![]() Aguśka o matko ![]() żeby Ci na oczy nie zeszły te włosiska ![]() wróciło cośtam 70 naciągnełam ale 5 godzin nie karmiła więc to mało ale chociaz tyle niech pomemła sobie, zawsze to coś dziecko śpi a matka mu lampą po oczach![]() ![]() dobranoc bo rano jadę na zakupki....chryzantem:mdl eje:
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-30 o 22:18 |
|
|
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja zaraz spadam spać, bo mnie cuś głowa boli, a do pracy mam na rano synek cały dzień był grzeczny, ale w nocy obudził się o północy zjadł i poszedł spać, następna pobudka o 3 zwalam na ząbki, bo już mu chyba nie długo się przebiją 2 dolne jedynki Eve współczuję bólu zęba Gossik ja godzinę przed każdym szczepieniem daję małemu cały czopek Viburcol i jak na razie nie było żadnych reakcji poszczepiennych, do ząbków jeszcze go nie stosowałam, bo nie było takiej potrzeby Illbana zobaczysz Hubert niedługo Cię zaskoczy (podobnie jak Mycha Gossika) i będzie się rwał do siadania Ursull komiczne minki robi Milenka ![]() Małgosia współczuję powrotu do pracy, ale wiesz mi wiem po sobie, z czasem będzie Ci coraz lżej Iwciag bezpiecznej podróży Magducha najważniejsze, że wszystko jest ok
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
sashka zajrzyj do nas !!!!!!!!!!!!!!!! tęsknię
![]() gosik ale nocka ![]() Illbanafajnie że już po szczepieniu a siadaniem się nie przejmuj na każdego przychodzi pora.....dobrze że siada a że mu się nie chce ![]() Bercia co do ślimaka to zawsze można wyciągnąć baterie mi jeszcze się podoba ale zobaczymy jak długo ![]() fajne linki do zabawek....ja szukam jakiejś przywieszki do wózka, fotelika ale szeleszcząca, do gryzienia, i może z lusterkiem......widziałam takie w sklepie ale kosztowały 80 zł więc poszukam na allegro coś tańszegosuperzabula Ty też już do pracy ![]() Carolajna straszna historia ja nie mogę sobie tego wyobrazić zwłaszcza postępowania jej matki... @ miałam taki jak kiedyś - nie bardziej obfity iwciag pampki bierzesz w rozmiarach jakich chcesz - mogą być 3 różne ursul śliczna córcia Carola super butki - mi bardziej oficerki się podobają anulka jak ja lubię patrzeć na Twoje M&M ![]() no i nie skończyłam czytać dzisiejszego dnia....nie daję rady oczy mi się zamykają...skończyłam na 155 stronie![]() my dzisiaj byliśmy z Nikolą na zakupach....kupiłam jej kozaczki ciepłe znowu i czapkę Hello Kitty a Julka w tym czasie była z tatą w kiniespadam spać............ |
|
|
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Aguska Filipek jak siedzi sobe to jest chyba przeszczesliwy...moj tak ma ze jak pomoge mu usiasc to buziaczek od razu sie usmiecha... Ale fajnie Ci wloski rosna...wypadly stare a urosły nowe...czyli łysa nie bedziesz Poiglot Twojemu dzieciaczkowi nie wytarły sie włoski??? To super, bo moj z tyłu ma łysinke i tak smiesznie wyglada... Oj Oj Oj Bryanek jest dzieckiem z reklamy...ja ogladajac kazde jego zdjecie ...usmiecham sie i zachwycam... Carolajna Synek wyciagnał 1 raz raczki? I co nie wzielas go? Zartuje... Ale fajnie.... Moj smyk tak sie zajada jabłuszkiem i zupkami ze hoho...jeszcze nie dawalam mu caleg sloiczka ale moze jutro juz sprobuje... A Duzo z was zageszcza zupki? Mam slimaka!!! Slimak bije rekordy popularnosci na wizażu...
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-10-30 o 22:35 |
|
|
|
|
#4770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no na 5 godz to malo mleczka ale zawsze cos tam sobie pociumka Cytat:
brawa dla Dawidka za nowe wyczyny, ja mojego tez stymuluje tak ze jak lezy to mu klade zabaweczki z boku i taki jest ciekawski ze sie wlasnie na boczki obraca bo chce dosiegnac i tak raz z jednej raz z drugiej strony ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() no mam nadzieje ze kondycja wlosow mi sie troszke poprawia skoro rosna nowe ale 4 m-ce lecialy mi tak ze codziennie garsc wlosow... ja zageszczam zupki super ze Aleksio ma taki apetyt
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-30 o 22:48 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

Jak Ninka spała, to my oglądaliśmy filmy, potem razem z nią się bawiliśmy i razem też byliśmy na spacerku
Mi się podobała taka prosta, gładka, tylko przy piersiach miała śliczną delikatną koronkę i wzdłuż kiecki od pasa w dół miała taki wąski trójkąt tej samej koronki. Pięknie to wyglądało. Wyszczupla i wydłuża więc myślę, ze była by dla mnie idealna. Natomiast Tż stwierdził, że jemu ona się nie widzi i pokazał mi swoją propozycję... Nigdy bym w takiej nie wyszła
bo wydawać to my lubimy, no nie? I pomyśleć, że mogłybyśmy wydawać miej...dużo mniej 
A jak nie wiesz jak potem dodać film na youtube to ja Cię pokieruję przez GG i uda Ci się
Sama bym takiego chętnie kupiła dla dziewczynki
dobrze ze tylko troche a moja mama do mnie jedz co mu będzie
tak czy inaczej karmiłam małego o 24 a za godzine
biedaczek na śnie dobrze ze po karmieniu z lenistwa nie dałam go do łóżeczka to jak tylko się poruszył myślałam że znowu głodny a tu 
SYNEK

Już weekend - to Ty zaś w "Fabryczce" będziesz rządzić

a prezenty super!

synek cały dzień był grzeczny, ale w nocy