Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-07, 12:04   #451
Ewelain1987
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

ach kobitki..nie wiedzialam ze bedziecie chcialy miec mnie w znajomych na nk..dziekuje i juz poprzyjmowalam

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:05   #452
iwciag
Wtajemniczenie

esti jestem za
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:05   #453
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

uhuhu ale mi przybylo kolezanek na nk dzieki za zaproszenia dziewuchy ide teraz sobie Was poogladac
Stary 2009-10-07, 12:07   #454
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Malgosiu jak czytam o Twoim spaniu to mi sie tak zal Ciebie robi. Ja juz sie przyzwyczailma, ze spie w nocy i tylko raz wstaje. Jak jedna noc cos Maly byl niespokojny to na drugi dzien na rzesach chodzilam. Chociaz wioem , ze to kwestia przyzwyczajenia, bo po urodzeniu tez za duzo nie spalam. Wiem, ze Ci nie latwo, zwlaszcza ze wtedy jestes na pewno i rozdrazniona. Trzymam kciuki za wiecej snu
Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Małgosia - ojjj bidulko, a wy go na rączkach usypiacie? mój miał takie dzikie spanie pierwsze 2 miesiączki a jak nauczyl sie spania na brzuszku to te problemy odpłyneły w siną dal.

a
No na rękach...

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
melduje się już jako Pani B)) Na szczęście już po! Wróciliśmy do Wawy i zostaliśmy sam(mąż w delegacji)Obiecuje nadrobić zaległości i trochę aktywniej się udzielać, o ile Iwo pozwoli bo jakiś taki marudek się z niego zrobił, cześć Babeczki))
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Małgosiu - Gosia zasypia na piersi li i jedynie. najdłużej jadła/zasypiała 40 minut.
zasypia na noc ok.20.30-21.00. ja kładę się ok. 22.00. pierwsza pobudka jest ok. 23.00-23.50. druga pobudka to okolice godz.3.00. trzecia pobudka - 5.00. czwarta pobudka - 6.00. budzenie - 6.45-7.00. później zasypia ok. 8.00-9.00 na 40-60 minut. (tak to wygląda na razie dzisiaj )
ja w ciągu dnia raczej nie śpię. więc mam tego snu tyle, co w nocy. dwa razy przespałam więcej niż 4 godziny - jak zjadłam tort mocno nasączony alkoholem, to Gośka spala po 7 godzin bez pobudki
teraz ją podarmiłam, żeby pospała chwilę. pospała. 2 minuty. zaczęła płakać. strasznie. z zamkniętymi oczami. ale tak, że musiała dostać cycka. czasem zapłacze, ale wiem, że spokojnie pośpi. teraz to był płacz "cycka, bo się nie uspokoję".
właśnie wisi na cycku, trzyma mnie za rękę, a ja drugą piszę
uwierz mi - wiem, co czujesz

bardzo obrazowo opisałaś ząbkowanie na pewno rozpoznam, jak coś się zacznie dziać
Łączmy się w bólu A oprócz wstawania ta Antoś ma co noc 2 godzinną przerwę w spaniu... Wczoraj spał od 21 do 24 potem 2 godziny zabawy i szarpania żeby zasnął (a był taki śpiący a spać nie chciał). Zasnął o 2, wstał o 4, potem o 7 i koniec.... a teraz śpi juz 2,5 godziny... i to zasnął strasznie sie buntując...

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
A wczoraj jak zakladalam Julce na noc pajaca na 12 miesiecy to maz zapytal czy ja oby nie karmie jej sterydami
I wczoraj byla pierwsza kapiel w wielkiej wannie
Gratulacje kąpieli...

Duża masz córeczkę, mój należy do średniaków. Ma ok 65 cm i 7150 g

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Małgosiu biedaku moze sprzedaj go babci czy komus na jedna noc zebyscie mogli sie wyspac? to napewno meczace
Nie da rady... bo ja chce w nocy piersią karmić dalej

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Małgosia, biedactwo z tym usypianiem to macie koszmar. U nas tylko wieczorem czasem mamy jazdy, w nocy Mycha na szczęście tylko je i zasypia. Fakt że od 5 miesięcy tylko kilka razy przespałam na raz dłużej niż 3 godziny ale ja i tak spać nie mogę i ledwo funkcjonuję. Mycha budzi się w nocy średnio co 3 godziny ale np. dziś wstawał co 2. Tyle że nakarmię go i odkładam, nie dałabym rady nosić
U nas młody tak wrzeszczy jak leży że się krztusi i ulewa...

Cytat:
a w ogóle to pochwalę się Gosią - byłyśmy wczoraj u neonatologa, i pani doktor była bardzo pozytywnie zaskoczona rozwojem Gosi
powiedziała, że nie spodziewałaby się takich zachowań po przeczytaniu obciążonego wywiadu okołoporodowego śmiała się, że jeśli pacjent chce żyć, to nawet medycyna mu nie zaszkodzi
i jestem dumna z mojej córci, ot co
wiedziałam od początku, że będzie dobrze - i nikt mnie tu żadnymi niedotleniami straszył nie będzie mam silną, zdrową córkę, która rozwija się aż za szybko (staje na czworaka i buja się do przodu i do tyłu, hehe. i wkurza się, że nie może się ruszyć )
i wolę te wszystkie nieprzespane noce z nią, niż przespane bez niej
własnie się obudziła
Brawa! Superaśny nasz (Twój) Gosiaczek

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość

bidulka jestes moj smyk kiedys tez raczki lubil ale jakos bezproblemowo sie przestawil i Szymek tez do spiochow nie nalezy ale nie jest jeszcze tragicznie u nas, moze zacznij go karmic butla w nocy to mu sie ureguluje Szymek jak byl na cycu to tez co godz co 2 wstawalbo mu malo jedzonka bylo
Nic nie daje butla... Daję mu już na noc kaszkę na modyfikowanym i wstyaje tak jak po cycu. Nawet wq nocy mu butle dawałam ostatnie dni (kryzys laktacyjny) i i tak wstaje co chwila.

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
ok ja bez czytania bo niedawno wróciłam z RTG rzuciłam się na kawkę i śniadanko bo musiałam być na czczo

co do Nikoli to spała do rana nie mogę z niej.....może to nie dziecko tylko lalka baby born na baterie
Pewnie lalka... i do tego widać że baterie ma już słabe...

Muszę się pochwalić... Właśnie odciągnełam 170 ml... w 40 minut.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:09   #455
iwciag
Wtajemniczenie

o kur..dziewczyny ja z profilu mojego męża wysłałam zaprpszenia)
Stary 2009-10-07, 12:17   #456
Ewelain1987
Zadomowienie

jak czytam to wasze skarby juz takie duze..moja ma 68 cm i 6800 g..ale jest taka slodka..choc ciaza nie byla planowana to teraz za zadne skarby swiata bym jej nie oddala..

Stary 2009-10-07, 12:24   #457
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
esti jestem za
a z jakiej części Wawy jesteś?

Ewelain Legionowo jest niedaleko Serocka, tak?
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 12:30   #458
Ewelain1987
Zadomowienie

a wlasnie moja niunia tez zasypia na rekach..niewiem jak ja przyzwyczaic by zasypiala sama w lozeczku..macie jakies pomysly??

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

esti1984 tak...ale nie pamietam ile jest dokladnie..do wawy mam 40 km..no i studiuje w warszawie

Stary 2009-10-07, 12:35   #459
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Jakie pv jakie pv
Przecie ja jej na profilu buziaki słała
Taaa, buziaki.
Karolinka, daj adres, wysle Ci prezencik...

wąglika

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
I c.d., bo było przeładowane grafiką
Jeżu, przemoc na wątku
Nie bede wskazywac palcem, kto pierwszy wystartowal z pala

Cytat:
Klllllllaaaaaaauuuuuuuuuu dddddduuuuuuuśśśśśśśśśś

cho tu coś Ci dam
Uwazaj bo Ci guza nabije, to jest agresor
Stary 2009-10-07, 12:35   #460
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Ewelain no lezaczek fajny jest u nas sie sprawdzil choc chwilowo maly woli polezec pod karuzelka

Malgosiu moze maly juz sie tak przyzwyczail, moj Szymek jak byl mlodszy to slabo przybieral na wadze i kazali i go wybudzac o 1 - 2 w nocy na karmienie a wtedy by pewne spal jeszcze wiec teraz zawsze kazdej nocy sie sam budzi ok tych godzin wlasnie weszlo mu juz w nawyk ale ja sama nie wiem jak to zwalczyc 3mam kciuki oby sie cos poprawilo
Stary 2009-10-07, 12:36   #461
Mell_xx
Wtajemniczenie

Iwcia dens Sliczna kobietka jestes i szczuplutka zgrabniutka, nie widac ze bylas w ciazy...a w ciazy tez kwitnąco wygladałas szczuplutko ze zgrabna piłeczka przed soba
zauwazylam ze mialas wczesniej wloski blond a teraz brazik... i jak sie czujesz po zmianie? naturalne masz jakie?
mnie podobasz sie i w jednych i drugich. Zastanawiam sie nad jakas zmiana i dlatego pytam, bo ja zawsze bylam blond
Stary 2009-10-07, 12:37   #462
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
a wlasnie moja niunia tez zasypia na rekach..niewiem jak ja przyzwyczaic by zasypiala sama w lozeczku..macie jakies pomysly??

Ja mialam z tym mega problem bo Julusia zasypiala tylko bujana w wozku i odzwyczailam ja w 1 - 2 dni choc darla sie niemilosiernie
Jak byla spiaca to kladlam ja w lozeczku na boczku, reke kladlam na pleckach i delikatnie bujalam. Poczatkowo musialam tak bujac przez godzine bo jak przestawalam to od razu wrzask mimo, ze oczy miala juz zamkniete. A teraz to sama bierze glowke na bok i kimka
Stary 2009-10-07, 12:45   #463
Ewelain1987
Zadomowienie

dzieki tez ak bede robic bo Wercia robi sie coraz ciezsza i tak na rekch to ja padam po 10 min..

Stary 2009-10-07, 12:47   #464
Carolajna24
Zakorzenienie

jejjjj wy gaduły przebrzydłe

Weźcie mnie brońcie przed tą Anulką niedobrą bo ona większa
Ty z pałą pierwsza byłaś...
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:54   #465
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka
My juz po szczepieniu, Filipek zniosl je bardzo dzielnie, chwilke zakwilil i pozniej zasnal
Wazy 8 kg

boszenko gdybym miala zostawic Filipka z moja mama ktora jest z nami na codzien, to wogole bym sie nie martwila i nawet bym dzwonic do domu nie musiala wtedy z pracy...
na szczescie z tesciowa jakos duzo czasu Filip spedzac nie bedzie musial tylko wtedy kiedy ja bede miala na rano, tz i moja mama...a popoludniami bedzie z moja mama

malutka tak tez bede zmuszona robic, ze tesciowka bedzie musiala tu wpadac codziennie przez jakis czas przed powrotem moim do pracy i bede musiala ja obuczac postepowania z malym.
Ale ona jest uparta i tak robi po swojemu przewaznie i to mnie wkurza.
No ale jak mus to mus...z reszta powiedzialam mojemu tztowi ze to on ma uczyc swoja mame ja sie nie bede denerwowac, ja bede tylko patrzec jak jej idzie i ewentualnie wkrocze
Masz jeszcze smska ode mnie? jej teraz to dopeiro sie wzruszylam

Małgosiu wspolczuje Ci kochana a plakusia Ci maly w nocy jak sie budzi?? czy na jedzonko sie budzi?

superzabula o jak dobrze ze mnie rozumiesz...widze ze Ty tez masz problem..moja tesciowa wlasnie jest taka sama panikara, jak mi rozpiesci dziecko bo on zakwiczy a ona wlasnie wezmie na rece a potem bedzie chciala polozyc bo bedzie musiala cos zrobic przy swojej mamie to ten moj Filip sie zaplacze...nie wiem wlasnie jak to bedzie..
Ja tez chcialabym zeby moja mamusi byla z Filim, ona potrafi sie tak zajac Filipem, ze on smieje sie na calego, a wcale nie nosi go na rekach i nie robi niczego po swojemu, szanuje moje zdanie...ehh...

marika ja chce takiego wafla
Kochanie ja pracuje na zmiany po 12 godz, wiec w tyg bedzie mi wypadac 2 razy na rano do 19, jesli tz bedzie mial na rano a moja mama zawsze pracuje na rano, wtedy maly do 14 bedzie z czarownica..
jak tz bedzie mial na popoludnie, wtedy rano bedzie z nim a od 13:30 do 16 gdzies bedzie z czarownica..wiec nie bedzie bardzo czesto, jakos bedziemy musieli sobie poradzic, tylko ja tak bardzo nie chce zostawiac malego z nia, ale nie mam wyjscia. W sumie lepsza ona niz jakas obca opiekunka, wiec tym sie pocieszam

kuroikaze to czekamy na zdjecie dz za pocieszenie

gosik myslalam wczoraj intensywnie o opiekunce, ale mama mi wybila ja z glowy. Mowi ze lepiej zeby dziecko przywiazalo sie do babci niz doobcej osoby, ze jednakbabcia kocha a obca osoba nie. Ma racje, troszke inaczej na to spojrzalam ale i tak sie boje

rumiankowa ciesze sie ze pani neonatolog wyrazila tak piekna opinie o zdrowiu Gosi

iwcia dens tak rano te nasze pociechy sa najslodsze do schrupania
Daj znac po jakims czasie czy szampon pomaga
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-07 o 12:57
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:57   #466
Carolajna24
Zakorzenienie

Aguśka dzielny Filuś

Iwcia dens !!! Kurka ja się Ciebie pytała gdzie Ty tego włochatego kombinezona kupiła i za ile
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 13:03   #467
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Iwcia dens Sliczna kobietka jestes i szczuplutka zgrabniutka, nie widac ze bylas w ciazy...a w ciazy tez kwitnąco wygladałas szczuplutko ze zgrabna piłeczka przed soba
zauwazylam ze mialas wczesniej wloski blond a teraz brazik... i jak sie czujesz po zmianie? naturalne masz jakie?
mnie podobasz sie i w jednych i drugich. Zastanawiam sie nad jakas zmiana i dlatego pytam, bo ja zawsze bylam blond
dziekuje rany bardzo mi milo
z tymi wlosami to ja tak na zmiane jak mam jasne chcialam ciemne jak mam ciemne chce jasne a poniewaz dlugo mialam przyciemnione to chcialabym isc w listopadzie sie pofarbowac na blond.ja mam fajna fryzjerke ona tak umie kolor dobrac ze tak jak teraz niby farbowalam w lutym a odrostow jakos tak nie widac . tylko z blondem to juz czesciej trzeba fryzjera odwiedzac a swoje mam takie mysie szatyna jestem

Tobie bardzo ladnie w tych blond wloskach ale jak marzy Ci sie zmiana jakas to na taki lekki brazik albo ciemniejszy blondzik mozesz sie farbnac - na pewno bedzie ladnie ladnemu we wszystkim ladnie

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Aguśka dzielny Filuś

Iwcia dens !!! Kurka ja się Ciebie pytała gdzie Ty tego włochatego kombinezona kupiła i za ile
kurka Iwcia zapomniala gapa a kombinezonik Iwci kupila mama w lumpku za chyba 20 zl
Stary 2009-10-07, 13:15   #468
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Aniu Jula cudowna
Dziekuje. Ale Niki to dopiero jest cudna, nie moge sie napatrzec

Cytat:
ania..małe śliczności-kochana
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
no i ..... nie mow ze na darmo kupilam
Moja babcia uslyszala od jakiejs kobitki jaka to dermena cudowna. Uzywalam i szamponu i odzywki pol roku. Nawet rzesy sobie mylam U mnie zero poprawy

Cytat:
slodki bobasek..
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Gratulacje kąpieli...
Duża masz córeczkę, mój należy do średniaków. Ma ok 65 cm i 7150 g
Nic nie daje butla... Daję mu już na noc kaszkę na modyfikowanym i wstyaje tak jak po cycu. Nawet wq nocy mu butle dawałam ostatnie dni (kryzys laktacyjny) i i tak wstaje co chwila.
Pewnie lalka... i do tego widać że baterie ma już słabe...
Muszę się pochwalić... Właśnie odciągnełam 170 ml... w 40 minut.
Po tatusiu taki bysior rosnie Maz sie smieje, ze jak pojdzie do podstawowki to przerosnie mame
Mnie tez sie budzila ale jak zaczelam dawac mleko+kasza manna na noc to przesypia cala tak jak przez pierwsze miesiace
Bo to trzeba duracell kupic a nie oszczedzac
No gratulacje, bardzo ladnie

Cytat:
jejjjj wy gaduły przebrzydłe

Weźcie mnie brońcie przed tą Anulką niedobrą bo ona większa
Ty z pałą pierwsza byłaś...
Nikt Cie nie obroni, nikt Cie nie lubi

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
ania - no ja własnie nie wiem jakie maja byc te dziąsełka mi pediatra gada że mały ma rozpulchnione dziąsełka a ja tam guzik widze , może Carolajna albo kuroikaze nas oświecą .
Ja z Carolajna nie gadam bo ona pyskuje

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Aniu dobrze ze juz jestes zdrowa, przynajmniej masz wiecej sił dla Juli
mhm czyli u Was sie tego nie wymaga... ja bym zrobiła takie albumowe, ale za bardzo nie mam co do niego włożyc
Ja tez wlasnie nie mam jakis super prac (na razie). Sama widzialas kilka z nich
A Ty chcesz je drukowac?

Cytat:
Aniu - masz lubić Carolajnę, już natychmiast!
Nieeeeeee

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Aguśka dzielny Filuś

wpisz sobie na allegro kombinezon mis, kombinezon krowka, kombinezon dynia, kombinezon kot...
Stary 2009-10-07, 13:22   #469
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka
My juz po szczepieniu, Filipek zniosl je bardzo dzielnie, chwilke zakwilil i pozniej zasnal
Wazy 8 kg
Pokazna waga A ile mierzy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 13:38   #470
Ewelain1987
Zadomowienie

a wlasnie co kupic malej na jesien i zime?? kurteczke czy kombinezon??

Stary 2009-10-07, 13:40   #471
superzabula
Zadomowienie

Maly wlasnie nauczyl sie pluc kurcze ma bodziaka pod szyja mokrego, wydaje mi sie, ze pomimo nierozpieszczania bedzie z niego kawal malego cholernika

Aguska jak robisz zupke to co dajesz zeby nie byla taka gesta? Jak zmiksuje warzywa to jest taka gesta papka, za gesta

Cytat:
nie mogę z niej.....może to nie dziecko tylko lalka baby born na baterie

Cytat:
Ja Ci niestety nie pomoge, Jasko jak skonczyl 3 tygodnie to byla przeprowadzka do wlanego lozeczka i od tego czasu juz spi sam Napewno dziewczyny Ci cos doradza bo juz niektore przez to przechodzily

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 14:04   #472
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
a wlasnie co kupic malej na jesien i zime?? kurteczke czy kombinezon??

Ja kupiłam kombinezon, stwierdzilam ze takiemu malenstwu bedzie wygodniej, i nic mu sie nie podwinie, nigdzie nie podwieje.
Mysle ze na ta zime lepszy kombinezon

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Moje duze malenstwo spi oby jak najdluzej bo dzisiaj jakis wyjatkowo marudny jest.

Ja juz nie moge doczekac sie zeby malego w spacerowce wozic i moglabym juz terazw sumie bo rozklada sie do poziomu, ale szkoda mi tez sie rozstac z gondolka...bo ona kojarzy sie z malutkim dzidziusiem.
Z miesiac poltora jeszcze pojezdze tym dopoki aleksio sie miesci a gondolke mam duza bo to bolder.
Pamietam jak niedawno wszystkie zatsanawialysmy sie nad wyborem wozka...a juz spacerowki wprowadzamy...jak ten czas leci..
...i jak milo wspominac tamte czasy...

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338494
czytam sobie ten watek i pekam ze smiechu...

ps. mam dzisiaj wiecej wolnego czasu bo tz w domu
Stary 2009-10-07, 14:11   #473
Ewelain1987
Zadomowienie

moja niunia tez spi w swoim lozeczku ale musze ja uspic na rekach..a czsami jest ta zbyt meczace

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

ja malutka juz bede wkladac do spacerowki...bo w glebokim juz sie nie miesci i musi miec nozki podkulone..no to ja tez kupie kombinezon

Stary 2009-10-07, 14:20   #474
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
moja niunia tez spi w swoim lozeczku ale musze ja uspic na rekach..a czsami jest ta zbyt meczace
No my na szczescie wkladamy Jaska do lozeczka i on sam usypia ufff z tym nie mamy problemow, w ogole chyba nie mozemy na niego narzekac(odpukac)

My tez chyba niedlugo przesiadziemy sie do spacerowki bo gondola to juz na styk, doslownie.

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-07, 14:28   #475
Mell_xx
Wtajemniczenie

Ale sie usmialam

Kolega skutecznie poprawił mi humor:długie

Stoję sobie ostatnio spokojnie w kolejce do kasy w Carrefourze.

Stoję sobie .... stoję...

Nagle zauważam przy drugiej kasie, wpatrzoną we mnie i uśmiechającą się do
mnie blondynę.

Ale jaką blondynę!

Mówię wam Karaiby, słońce, plaża, Bacardi...!

Ostatnio ładne dziewczyny się do mnie tak uśmiechały, gdy przytaszczyłem do
akademika, na drugi dzień po imprezie, skrzynkę zimnego piwa. Ale to było 10
lat temu...

Ta jednak uśmiechała się do mnie przyjaźnie nawet bez piwa.

Jakaś taka znajoma mi się przez chwilę wydała, ale nie mogłem sobie
przypomnieć skąd...

Pewnie podobna do jakiejś aktorki...

Powoli budził się we mnie głęboko uśpiony instynkt łowcy.

Mieszanka adrenaliny i testosteronu wypełniały mój organizm.
To one kazały mi bez zastanowienia zapytać:

- Przepraszam, czy my się skądś nie znamy?

Wypadło nawet nieźle.

Lala połknęła haczyk.

Jej reakcja była szybka, uśmiech bez zmian:

- Nie jestem pewna, ale chyba jest pan ojcem jednego z moich dzieci...
Mówi się, że ludzki umysł potrafi w sytuacjach ekstremalnych pracować nie
gorzej od komputera.

Mój był w tej sekundzie w stanie konkurować z najlepszymi.
Po chwili miałem wydruk.
Zawsze używam gumek.
Zdrada małżeńska jest już sama w sobie wydarzeniem szargającym nerwy
szanującego się mężczyzny.
Po co ją jeszcze dodatkowo komplikować?

Mój komputer pokładowy przypomniał mi tylko trzy przypadki, które były
odstępstwem od tej zasady.
Koleżanka z pracy, na szczęście tak brzydka, tak, że sama jej twarz była
najlepszym zabezpieczeniem.
Koleżanka żony z pracy, na szczęście po takim alkoholu, że mi nie do końca
... tego...

Jest

Pozostała tylko jedna możliwość. kiedy mogłem sobie "strzelić" dzieciucha na
boku.

Nie omieszkałem podzielić się tą radosną nowiną z matką "mojego" nie
ślubnego dziecka i setką kupujących przy okazji:

- Już wiem Pani musi być tą stripteaserką, którą moi koledzy zamówili na mój
wieczór kawalerski przed 8-ma laty. Pamiętam, że za niewielką dodatkową
opłatą zgodziła się pani wtedy robić to ze mną na stole w jadalni na oczach
moich klaszczących kolegów i tak się pani przy tym rozochociła, że na koniec
za darmo zrobiła im pani wszystkim po lodziku!

Zaległa całkowita cisza.

Nawet kasjerki przestały pracować.

Wszyscy wpatrywali się na przemian we mnie i w czerwieniącą się coraz
bardziej ślicznotkę.

Kiedy osiągnęła kolor znany w kręgach muzycznych jako "Deep Purple"
wysyczała przez śliczne usteczka:

- Pan się myli!

Karaiby zastąpiła Arktyka

- Jestem wychowawczynią pana syna w 2b...
Stary 2009-10-07, 14:36   #476
superzabula
Zadomowienie

Mell nie no prosze Cie:cojes t: dobre:hah aha:

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-07, 14:38   #477
Mell_xx
Wtajemniczenie

hmm?
Stary 2009-10-07, 14:40   #478
gosikk_s
Zakorzenienie

Carolajna, u nas w nocy zdecydowanie chodzi o jedzenie, Mycha w ciągu dnia ledwie coś pociumka. Więc nie mogę mu cyca zabrać A na butlę nie przejdę, no chyba że już naprawdę padnę. A picie mnie dobija, pół dnia bujamy się żeby młody cokolwiek wypił

Illbana, no faktycznie, zaraził maluszka a teraz... Acidolacu nie próbowaliśmy, może faktycznie wypróbujemy. Biedna psinka, ale teraz za to ma szczęśliwe życie

Ania, nie no mina wymiata

Małgosia, no to Mycha na szczęście nie ulewa, i szzcęśliwie tfu tfu w nocy nie chce się bawić. Zjada i idzie spać dalej, gorzej ze mną.

Aguśka, noo to Fifi już nieźle waży A z tą opiekunką to faktycznie, jak pomyślałam to jednak wolałabym chyba zostawić dziecko nawet z najgorszą teściową. Zawsze babcia to babcia...przynajmniej nie skrzywdzi świadomie...A u Was faktycznie będziecie mogli się wymieniać więc aż tak źle nie będzie, teściowa nie będzie z nim dzień w dzień.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 15:10   #479
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
a z jakiej części Wawy jesteś?

Ewelain Legionowo jest niedaleko Serocka, tak?
ja jesstem z Gocławia-Praga Południe
Stary 2009-10-07, 15:17   #480
Ewelain1987
Zadomowienie

hahahahaha

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości