Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-07, 08:36   #421
rumiankowa
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

a w ogóle to pochwalę się Gosią - byłyśmy wczoraj u neonatologa, i pani doktor była bardzo pozytywnie zaskoczona rozwojem Gosi
powiedziała, że nie spodziewałaby się takich zachowań po przeczytaniu obciążonego wywiadu okołoporodowego śmiała się, że jeśli pacjent chce żyć, to nawet medycyna mu nie zaszkodzi
i jestem dumna z mojej córci, ot co
wiedziałam od początku, że będzie dobrze - i nikt mnie tu żadnymi niedotleniami straszył nie będzie mam silną, zdrową córkę, która rozwija się aż za szybko (staje na czworaka i buja się do przodu i do tyłu, hehe. i wkurza się, że nie może się ruszyć )
i wolę te wszystkie nieprzespane noce z nią, niż przespane bez niej
własnie się obudziła
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:37   #422
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
Aniu - masz lubić Carolajnę, już natychmiast!
Rumiankowa, a Ty po czyjej stronie jestes?
Prowokuja mnie babsztyle a tu dziecko sie drze z glodu bo matka mleka nie moze odciagnac

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-10-07 o 08:40
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:40   #423
Carolajna24
Zakorzenienie

Rumiankowa bo dzieci to skarb Ja też wolę tysiące takich nocy z nimi niż milion bez nich
Aniu to idź odciągać a nie...obciągać
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:42   #424
rumiankowa
Zadomowienie

carolajna - a Ty nie wysyłaj Ani pogróżek na pw, już!

aniu - ja jestem ta bezstronna, która musi sobie pokrzyczeć

(hmm, nie dostałam przelewu ani od jednej, ani od drugiej - muszę być bezstronna )

Edytowane przez rumiankowa
Czas edycji: 2009-10-07 o 08:48
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:43   #425
Carolajna24
Zakorzenienie

Jakie pv jakie pv
Przecie ja jej na profilu buziaki słała
Stary 2009-10-07, 08:45   #426
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

witamy no u nas nocka pierwsza klasa pobodka o 2 i 6 i jeszcze spanko do 7 30 ale w nocy karmie malego o tej 2 a tu patrze z butli wycieka mokry maly przescieradlo i nie wiem ile mleka wypil a ile sie wylalo musialam go przebrac i myslalam ze po spanku bedzie ale na szczescie zasnal dalej. w ogole ja to sierota jestem umowilam sie do ortopedy z malym a nie pamietam na kiedywydaje mi sie ze na dzis ale na ktora godzine zadzwonilam a Pani mi powiedziala ze ona nie ma czasu teraz sprawdzac
wczoraj wybralismy sie z tz na spacerek o 18 tzn chcielismy bo nie zdazylismy wyjsc przed blok a maly wpadl w taka histerie nie wiem czemu
rany jak ja lubie zachowanie mego synka rano zaraz po przebudzeniu jest taki slodiuchny

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
No niestety, dziś kupki nie było Mycha wcale nie chce pić pysznych herbatek rano wmusiłam w niego 50 ml a przed kąpielą udało się tylko 20...Wylewa mu się z buźki i jest cały mokry a w końcu zaczyna płakać Mam nadzieję że zacznie pić bo źle to widzę
Gosiku dawaj mu moze duzo wody ?? tej to nigdy za wiele a noz cos mu tam rozrzedzi, no i idzcie do pediatry choc szkoda ze nie za fajnay jakis

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Dobry wieczór mamuśki
Kurcze, nie było mnie od wczoraj a tu prawie 5 stron naprodukowałyście. Nie wiem czy zdołam nadrobić
Bartuś pięknie śpi, małżon na basenie a ja ledwo żywa. W sobotę zjazd na uczelni a Bartuś nadal niechętny do butli. Wczoraj łaskawie wypił całe 10 ml a po jakiś dwóch godzinach dostał schizów. Przyszła pora na karmienie a on straszliwie płakał i nie dał się przystawić do cycka. Po niespełna dwóch godzinach noszenia pozycji pionowej w końcu się uspokoił i z chęcią pocimkał cycuszka. Wciąż się zastanawiam skąd ten atak? Nic nowego nie jadłam, nie smarowałam niczym cycuchów. Może to była kolka? Sma nie wiem.
Selka sprobuj moze tej butli co Ci pisalam kiedys( Habermana) droga jest ale moze sie Bartus nauczy pic ona jest jak cyc. bidulek sie nacierpial my mielismy 2 razy atak kolki cos strasznego i nam pomagala tylko pozycja noszenia na brzuszku i konczyla sie oddaniem baczkow

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
My dalej walczymy z ząbkami, Blancia ma czasami taki atak, że najchętniej to bym płakała razem z nią
Widziałam się nawet ostatnio z moją położną i rozmawiałyśmy na ten temat....kobitka radziła mi, żebym nie oszczędzała żelu na dziąsła i masowała. Tyle, że dziąsełka są takie dziwne (szczególnie z przodu), że aż strach dotykać No ale smarujemy. Mam nadzieję, że w końcu wyjdzie jej ten ząbek/ząbki, bo dziecko tyle czasu mi się męczy i nic
Ostatnio nawet mówię do Blanusi, że jak wyjdą jej wszystkie ząbki to będzie wcinać czekoladę heheh motywacja musi być

Aaaa przekażę Wam kilka niusów od mojej położnej,młodej i fajnej babki, (może komuś się przydadzą...)
-uczyć dziecko pić wodę (koniecznie niskozmineralizowaną), dawać więcej wody niż soczków
-żadnych soczków na noc, bo szybko rozwinie się próchnica (ale to już przy ząbkach)
-podawać codziennie Blanci obiadki z mięskiem (to ważne, aby nie było niedoborów żelaza)
-z podawaniem ryby można poczekać (strach kupować w sklepach ryby dla dziecka, bo one są podobno wielokrotnie rozmrażane, więc jak już chce jej teraz podawać rybkę to ewentualnie gotową w obiadku w słoiczkach)
Ja to zawsze zasypuję kobiecinę pytaniami heheh nawet na kartkę je sobie spisuję, żeby tylko niczego nie zapomnieć
biedna Blanusi - oz te zebolce wredne no
dziekujemy za rady przydadza sie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ja ogladam.... akurat wtedy Kube klade i mam chwile dla siebie... ale mnie juz czepie jak to ogladam...!!! tego Marka to bym wykastrowala!
sciagam z torrentow

jak chcesz to daj maila na pw to wysle ci torrenta mi sie sciagnely 3 odcinki w 4 h ... wiec niezle uwazam
no Markowi sie nalezy
zaraz posylam Ci meila i dzieki mam nadzieje ze tylko bede umiala sciagnac bo ja azawsze tylko przez rapida a tam sie sciaga kilka dni

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyyyyy

Wy normalnie warjujecie, tyle żeście naskrobały, ja mam wiecznie zaleglości a w dzień raczej jest cudem że moge tu zajrzec co raczej sie nie zdarza bo moje kochane dziecię śpi tak 3-4 razy po 20-40 minutek max. matko..... ja mam nadzieje że wrócą czasy dłuższego spania bo ja nie mogę zrobic w domu nic konkretnego Nooo i dzisiaj rano mój krasnalek obudził sie z katarkiem, nosek miał zapchany na noc mu porządnie odciągłam i mam nadzieje że nocka będzie ok, bez zbędnych pobudek. Śpiworek nie dziala bo rączki wyciaga i w ruch wchodzi kciuczek więc dzisiaj próba z kocem niuniek zawiniety jak naleśniczek i zobaczymy, chyba mu to nie przeszkadza bo zbytnio nie było protestu , ale ze mnie zolza nooo, ale ja to robię dla jego dobra. I dzisiejsza kapiel była mało ciekawa dla mnie bo byłam cala mokra dzięki buszowaniu mojego smyka w wanience powodź piękna a ten sie tylko smiał hehe, ale i tak go kocham .

iwcia dens - skąd ja znam takie scenariusze, mój Tz zawsze się smieje ojej jak Igorka cos boli a jak się weźmie go na ręce ojjj i juz chlopiec zdrowiutki, taki mały terrorysta.
Szymek tez tylko drzemki 30-40min z zegarkiem w reku
my kapiemy w lazience i tez zawsze powodz jest tylko w lazience latwiej posprzatac juz czekam az zacznie siedziec to sie do wanny przeniesiemy
terrorysci nam rosna

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Taaaa, u nas tez 3 drzemki po dokladnie 30 minut. Julka jest dokladna jak zegar W pierwszej drzemce jem i przegladam internet. Przez 2 kolejne gotuje obiad i na szybcika sprzatam
No nic nie czuje. Ale nie wiem jak tlumaczyc jej zmiany nastroju, nagle histerie, wkladanie piachy do buzi i obfite slinotoki
Podobno maja byc napuchniete - u nas nie sa [COLOR="Silver"]
z drzemkami u nas tak samo, a co do zmiany nastroju oby to byly zabki bo przynajmniej jakis powod jest i wiadomo ze minie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem
My jutro mamy szczepienia, a ja juz sie denerwuje jak Filemonek to przezyje..
Kochane poklocilam sie z tz, poszlo oczywiscie o tesciowa...
Powiem Wam, ze boje sie powrotu do pracy i przyznam szczerze ze boje sie tej czarownicy zostawiac mojego Skarba
Maz uwaza, ze jego mama da sobie rade, a mnie sie wydaje ze jej wiek )70 lat mimo iz sie trzyma) jednak bedzie przeszkoda...
Juz mu powiedzialam, ze lepsza by byla opiekunka, wtedy dopiero go rozjuszylam.
Poza tym, ona bedzie miala w domku jeszcze pod opieka swoja mame ktora ma prawie 100 lat i trzeba kolo niej zrobic wszystko jak malusim dziecku i ja nie wiem jak to bedzie, przeciez Filipa nie bedzie mozna polozyc i zostawic bo sie jeszcze cos mu stanie, bo np ta pojdzie zajmie sie mama i zapomni o moim dziecku a ona ma zaniki pamieci o rany, jestem tym wszystkim przerazona...
Teraz moja mama wyjezdza na prawie 2 tyg i bede musiala byc z malym sama jak tz bedzie w pracy i tz zaproponowal oczywiscie ze jego mama moze mi przyjsc pomoc, np ugotowac obiad
No chyba zwariowal, jeszcze ona bedzie mi sie w garnki wtranzalac, dla niego to nic takiego a ja nie lubie czegos takiego
Wogole to bym schowala Filipa do kieszeni przed tesciami i pokazywala tylko na minute.
Jejku dziewczyny jestem zalamana faktem tescioweji zostawiania z nia Filipka...on jest taki malusi jeszcze
Przez ten stres pojawilo mi sie mleczko w cycorkach, kurcze a juz 2 m-c nie mialam niccc a nic...
Przepraszam kochane ze tak sie Wam wyzalam ale naprawde nikt mnie nie rozumie...a tym bardziej tz...
oj wspolczuje sytuacji z tesciowa i z tesciowa zle i z niania najlepiej bysmy my z aszymi dzieciaczkami byly ale mmoze rzeczywiscie niech Ci ona teraz przychodzi obserwuje cos przy Filipku zrobi a Ty ja poinstruuj co i jak i powtarzaj do znudzenia moze kobitka zapamieta a Ci tz ...ech troche obiektywizmu
i 3mamy kciuki za szczepienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja już nie mam siły....

Młody wstał! Jak co dzień zrobił sobie 2 godzinną przerwę w spaniu... Pewnie do rana jeszcze obudzi się ze 2 razy.... Tż go usypia, bo ja mam dość....

Wierzcie, zazdroszczę Wam, ja śpię po 4-6 godzin. I nie przespałam dłużej niż 4 godziny ciągiem już od 4 miesięcy. I dlatego mleko tracę... bo jestem zmęczona.

A ostatnie 2 tygodnie to masakra jakaś...

Wiecie że ja go czasem po 2 godziny na rękach usypiam.... i śpi 10 min i od nowa usypianie... I to wieczorem. Rekord to 4 godziny usypiania ...
bidulka jestes moj smyk kiedys tez raczki lubil ale jakos bezproblemowo sie przestawil i Szymek tez do spiochow nie nalezy ale nie jest jeszcze tragicznie u nas, moze zacznij go karmic butla w nocy to mu sie ureguluje Szymek jak byl na cycu to tez co godz co 2 wstawalbo mu malo jedzonka bylo

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Ale dzis noc byla, cala przespana, ale za to od 6:20 juz na nogach. jasko wczoraj zjadl ostatni posilek o 18, pozniej juz nie chcial. Myslalam, ze sie obudzi w nocy, ale gdzie tam
ladnie Jasko wytrzymuje bez jedzonka

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
melduje się już jako Pani B)) Na szczęście już po! Wróciliśmy do Wawy i zostaliśmy sam(mąż w delegacji)Obiecuje nadrobić zaległości i trochę aktywniej się udzielać, o ile Iwo pozwoli bo jakiś taki marudek się z niego zrobił, cześć Babeczki))
witamy Pani B. prosimy teraz czesciej zagladac do nas

a tak w ogole jakie nocne marki z Was ja juz o tej porze co Wy zaczynacie pisanie dawno spie
iwcia dens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 08:48   #427
Carolajna24
Zakorzenienie

Kubica kierowcą renault

Stary 2009-10-07, 09:03   #428
esti1984
Wtajemniczenie

ok ja bez czytania bo niedawno wróciłam z RTG rzuciłam się na kawkę i śniadanko bo musiałam być na czczo

co do Nikoli to spała do rana nie mogę z niej.....może to nie dziecko tylko lalka baby born na baterie
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:07   #429
gosikk_s
Zakorzenienie

Malutka, super że kolejne badanka są ok Dawidek to zuch

Carolajna, już drugi raz mi nie zacytowało Twojego posta U nas w nocy też częste pobudki i aż się boję co będzie jak wrócę do pracy. Nie dam rady tak wstawać ale i nie chcę odstawiać Mychy od cyca
On w nocy faktycznie je, jak go mam oduczyć...W dzień się opiernicza a nocą nadrabia

Rumiankowa, cudownie, Gosieńka jest zdrowa i silna

Iwcia dens, Mycha w ogóle nie chce pić z butelki a z kubeczka mu się wylewa Więc czy woda czy herbatka mało ważne...no nic, ćwiczymy dziś dalej

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:10   #430
Carolajna24
Zakorzenienie

gosik ja się podłącze do Twojego pytania
Jak oduczyć w nocy jeść? U mnie smok nie pomaga niestety i nie wiem czy to kwestia głodu czy przytulenia do cycucha. Ale raczej głodu bo Mały wysysa z cyca wszystko. A może jakieś przyzwyczajenie?? Bo przed snem zjada solidną (150) porcję gęstej kaszki (na modyfikowanym już)

Ja wczoraj dałam Michałowi 1 raz pić z kubeczka I cośtam nawet popił ale więcej zabawy miał niż picia
Stary 2009-10-07, 09:11   #431
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
a w ogóle to pochwalę się Gosią - byłyśmy wczoraj u neonatologa, i pani doktor była bardzo pozytywnie zaskoczona rozwojem Gosi
powiedziała, że nie spodziewałaby się takich zachowań po przeczytaniu obciążonego wywiadu okołoporodowego śmiała się, że jeśli pacjent chce żyć, to nawet medycyna mu nie zaszkodzi
i jestem dumna z mojej córci, ot co
wiedziałam od początku, że będzie dobrze - i nikt mnie tu żadnymi niedotleniami straszył nie będzie mam silną, zdrową córkę, która rozwija się aż za szybko (staje na czworaka i buja się do przodu i do tyłu, hehe. i wkurza się, że nie może się ruszyć )
i wolę te wszystkie nieprzespane noce z nią, niż przespane bez niej
własnie się obudziła
klask i: dla Gosienki zdrowa dziewucha!!!!skarbek mamusi

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
Kubica kierowcą renault

to zarcik czy prawda
odciagac a nie obciagac.....:hah aha:

ja wlasnie zasiadlam do poszukiwania niani na stronie www.niania.pl a tam co- zeby uzyskac jakis kontakt to trzeba pllacic

Esti masz zlote dziecko

Kuroikaze Natanek sie nacierpial a ta 1 sie na razie nie martw jak wyjda wszystkie 4 powinno sie wyrownac lub po pojawieniu sie wszystkich zabkow a nawe jesli nie to nie powiedziane ze stale tez takie beda wiec obserwuj
Stary 2009-10-07, 09:14   #432
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
gosik ja się podłącze do Twojego pytania
Jak oduczyć w nocy jeść? U mnie smok nie pomaga niestety i nie wiem czy to kwestia głodu czy przytulenia do cycucha. Ale raczej głodu bo Mały wysysa z cyca wszystko. A może jakieś przyzwyczajenie?? Bo przed snem zjada solidną (150) porcję gęstej kaszki (na modyfikowanym już)

Ja wczoraj dałam Michałowi 1 raz pić z kubeczka I cośtam nawet popił ale więcej zabawy miał niż picia
u nas egzamin zdała woda zamiast mleka i tak z dwóch posiłków w nocy mamy tylko jeden choć dziś były dwie pobudki, ale za drugim razem była herbatka zamiast mleczka
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:41   #433
Illbana
Raczkowanie

Cześć kochane,
U nas nocka jakby lepsza. Katarek się zmniejszył. Zobaczę, jak się akcja dalej rozwinie. Ale chyba jednak przejdziemy się po południu do lekarza – tak dla własnej spokojności.
A TŻ wrócił wczoraj z pracy ze stwierdzeniem, że grypsko go chyba rozkłada. Sam zaproponował, że będzie spał w salonie. Nafaszerował się gripexem i czosnkiem… Wcale mi go nie żal.Normalnie jestem na niego tak wściekła, że Od niedzieli, odkąd zaczął parskać, trułam mu łeb, że ma brać gripex i ciepło się ubierać. To usłyszałam, że jemu nic nie jest. Zaraził Guzika, a teraz jeszcze myśli, że będę koło niego skakać i mu współczuć. No pęknę dzisiaj z tej złości chyba.

Mel_xx

Gosik - . Nie mam pojęcia, co przeżyła ta moja psica. Kiedy ją zabierałam miała około 4 lat i podobno wcześniej była psem stróżującym na stacji benzynowej. Chyba ktoś ją na tą stację podrzucił, bo ona ma tyle wspólnego z psem stróżującym co ja z Jessicą Albą. To jest taki dzikusek-przytulanka, najgrzeczniejszy pies pod słońcem.Huba też woli cysia od herbatki.Może na te problemy brzuszkowe spróbuj znowu jakiś probiotyk – może acidolac? Może trzeba Aleksa wspomóc teraz, kiedy zaczął jeść więcej. Eh, sama nie wiem. U nas póki co, znowu spokojnie z brzuszkiem i chyba odstawię lacido – zobaczę, co się będzie działo.

Iwcia dens. Ja też często powtarzam, że najbardziej kocham Guzika właśnie rano – jest taki wyspany, uśmiechnięty i słodki.

Nyla – my się chyba jeszcze nie poznałyśmy. Witaj. Śliczny synuś.

Selka – Guzik jakiś czas temu też miał takie akcje – u nas były spowodowane nagłym zatrzymaniem gazów.

Pakusiu – trzymam kciuki za Wasze nowe cztery ściany. Oby szybko udało Wam się znaleźć coś fajnego. A co do „MM”, to ja też mam strasznego nerwa na Marka. A w ogóle mam nerwa na cały ten serial, a dalej go oglądam.

Malutka – to super, że Dawidek zdrowy. Trzymam kciuki za Twoje badania (będziesz w stanie iść po wczorajszym świętowaniu?) i za szczepienie Dawidka.

Marika – ooo, to Wy też w klubie chorutków. Buziaki dla Igorka – oby mu szybko przeszedł katarek. A co do kąpieli, to my od jakiegoś czasu kąpiemy się w naszej mikroskopijnej łazience, bo się bałam, że będziemy mieć grzyba na ścianie w pokoju.

Ewelain – współczuję relacji z teściową. Byle do kwietnia.

Iwciag – witaj Pani B. Fajnie, że już jesteś. Muszę zajrzeć później na nk, czy jakieś fotki zapodałaś.

Blondynkapoznan – ale śliczne te buciki. A te body dały mi do myślenia, tylko kurka, czemu ja mieszkam w takiej dziurze?

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Ostatnio nawet mówię do Blanusi, że jak wyjdą jej wszystkie ząbki to będzie wcinać czekoladę heheh motywacja musi być

Boszenko
– ja teraz czasami oglądam „Pierwszą miłość”. Nie wiem za bardzo kto z kim, po co i dlaczego, ale gapię się jak sroka w gnat. Moja koleżanka jak urodziła i siedziała w domu, to zaczęła oglądać „Modę na sukces”. Za rady dziękuję – na pewno skorzystam.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
moi pacjenci jakos sie nie przejmuja kupa, nie mowie juz o robieniu w majteczki ale np o robieniu kupki na podlodze, albo wysmarowanie sie nia i przy okazji nas pielegniarek--

Agusiu – trzymam kciuki za szczepienie Filipka. Co do opieki nad Filipkiem, to rozumiem Cię kochana. Ja co prawda nie wracam do pracy, bo nie mam gdzie, ale jak tylko sobie wyobrażę, że Huba miałby zostać z teściową, to mnie trzepie. Pogadaj jeszcze raz z TŻ-tem na spokojnie. Z tego co pamiętam, pisałaś, że będziesz miała sporo dyżurów nocnych – wtedy TŻ też będzie w domu, prawda? Może daj teściowej szansę. Dobrą nianię też trudno znaleźć.Eh, ja to będę zawsze powtarzać, że urlop macierzyński powinien trwać rok. Gdybym wracała do pracy Huba poszedłby pewnie do prywatnego żłobka, ale cieszę się, że jednak zostaję w domu. Tylko z pieniążkami będzie u nas krucho.

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 09:44   #434
Illbana
Raczkowanie

I c.d., bo było przeładowane grafiką

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ja już nie mam siły....
Wspołczuję Gosiu i się wstydam teraz bardzo, że na mojego Guzika narzekałam. Jestem pewna, że Antulkowi niedługo się odmieni

Cytat:
Tak jakby się na poręczy krzesła siadło przez pierzynkę

Jeżu, jaka poetka z tej Carolajny

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ja mialam ochote dzis wyrzucic go przez okno...
Nie wyrzucaj Kubusia

Cytat:
Ludzie, ludzie! Carolajna mi grozi! Wysyla mi privy z pogrozkami i probuje mnie zastraszyc! Walnijmy jej wszyscy ignora to moze sobie pojdzie z watku!
Jeżu, przemoc na wątku

Cytat:
...i wolę te wszystkie nieprzespane noce z nią, niż przespane bez niej
pięknie powiedziane...

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
co do Nikoli to spała do rana nie mogę z niej.....może to nie dziecko tylko lalka baby born na baterie
Dobra, umarłam z zazdrości.Tak, sprawdź, lepiej kochana Esti, czy Nikolka nie ma w brzuszku baterii

I nie pisać mi tu tyle, bo mi już wczoraj poszła żyłka w oku Jak tak dalej pójdzie, to w ogóle spać nie będę chodzić, tylko wizażować, wizażować

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:00   #435
Carolajna24
Zakorzenienie

Klllllllaaaaaaauuuuuuuuuu dddddduuuuuuuśśśśśśśśśś

cho tu coś Ci dam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 10:24   #436
Ewelain1987
Zadomowienie

dziewczyny ile wy piszecie my wstalysmy o 10..niunia zjadla o 2,30 a potem obudzila ie o 8 rano..ja juz sie przyzwyczailam ale jak mala byla na cycu to budzila sie co godzina na jedzenie..

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:24   #437
iwciag
Wtajemniczenie

Illbana no pewnie że już są fotki Też się cieszę, że już po wszystkiemu i będę miała wiecej czasu dla siebie(czyt.na wizażowanie)
Stary 2009-10-07, 10:30   #438
SELKA*
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie mogę z Wami gadacie jak opętane, chyba nie zdołam nadrobić zaległości. Kończę, bo Bartuś coś marudny dzisiaj.
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:36   #439
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Iwcia gdzie te fotki ja ich nie widze

kurcze u Was tez taka pogoda lo matko co my bedziemy robic w domu caly dzien, choc o dziwo Szymek poki co grzeczny nawet pospal 1h i 10 min w domu co mu sie dawno nie zdarzylo

Edytowane przez iwcia dens
Czas edycji: 2009-10-07 o 10:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 10:42   #440
iwciag
Wtajemniczenie

iwcia dens fotki poki co na NK
Stary 2009-10-07, 10:44   #441
Ewelain1987
Zadomowienie

u mnie tez taka paskudna pogoda...a musze isc zakupy zrobic..hmm co ja z malutka zrobie?

Stary 2009-10-07, 10:48   #442
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

aha a ja nie mam jeszcze zadnej z Was na nk wkleje wiec profil swoj i zapros mnie Iwciu http://nasza-klasa.pl/profile/2240811

a zapomnialam napisac ze kupilam ten szampon na wypadajace kudelki Dermena kosztowal 29 zl ide wiec lepek nim myc
Stary 2009-10-07, 10:53   #443
ania4891
Zadomowienie

Cześć ciotki
Stary 2009-10-07, 10:54   #444
Ewelain1987
Zadomowienie

mimo ze jestem tu od niedawna to czuje ze wkoncu mam z kim pogadac o troskach i zmartwieniach moich..dziekuje kobitki
a to moj profil nk http://nasza-klasa.pl/profile/9415663 jak ktos chce niech przysyla zaproszenie

Stary 2009-10-07, 10:55   #445
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
aha a ja nie mam jeszcze zadnej z Was na nk wkleje wiec profil swoj i zapros mnie Iwciu http://nasza-klasa.pl/profile/2240811

a zapomnialam napisac ze kupilam ten szampon na wypadajace kudelki Dermena kosztowal 29 zl ide wiec lepek nim myc
Ja Dermena mylam rok temu przez pol roku
Stary 2009-10-07, 10:55   #446
Ewelain1987
Zadomowienie

Cytat:
Cześć ciotki
slodki bobasek..

Stary 2009-10-07, 10:57   #447
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Ja Dermena mylam rok temu przez pol roku
no i ..... nie mow ze na darmo kupilam
Stary 2009-10-07, 11:01   #448
Ewelain1987
Zadomowienie

iwcia dens mam taki sam lezaczek dla mojej Werci!!

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

ania4891 dzia za zaproszenie na nk..juz przyjelam

Stary 2009-10-07, 11:02   #449
iwciag
Wtajemniczenie

ania..małe śliczności-kochana
Stary 2009-10-07, 11:03   #450
esti1984
Wtajemniczenie

oj dzisiaj i u nas deszczowa pogoda:/ nie wiem czy uda nam się spacerek:/
jejku jaka jestem śpiąca....wy też tak macie w taką pogodę??

ale obiad już gotowy to kimnę się z dziewczynami jak pójdą niebawem spać.

O właśnie....co robicie dzisiaj na obiadek? Dawajcie jakieś nowe pomysły ja dzisiaj nic nowego bo kotlety z łopatki pieczone, ziemniaczki i surówka. Ale mam ochotę na roladki wieprzowe i chyba jutro zrobię

iwcia i Asia wy obie z Wawy? To może kiedyś się spotkamy z dziećmi na ploteczki

Rumiankowa bardzo się cieszę że wszystko ok z córcią

Aniu Jula cudowna

no ładnie....wy pokazujecie fotki na NK a już dawno skasowałam swój profil i Was nie zobaczę
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości