|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Mell dobry ten wątek
![]() Siedzimy sobie w parę osób i był temat jakie kto ma oczy.Moja koleżanka mówi do swojego Tż -moje oczy mają kolor zielono-brązowy A on wypalił -to jak gó..o w trawie
#482 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, jak tu można z wami pisać, kiedy przez kilka dni 8 stron naskrobałyście
![]() ![]() ![]() U nas fajnie, maleństwo mi rośnie zdrowo, skończyło 5 miesięcy 1-wszego. Od początku września je już 1 posiłek stały dziennie, na zmianę kaszki ryżowe i kukurydzianą, ziemniaczek lub zupkę. Na deserek co kilka dni jabłko, dostał też bananka, zupki i deserki robię sama, bo mam ekologiczne warzywka i owoce z działki. Za zupkami trochę nie przepada, grymasi ale w końcu zjada. Nadal jest cały czas na moim mleku, które mu odciągam rano przed pracą, po pracy i wieczorem. Jeden raz na noc dostaje mleko sztuczne. Strasznie mnie męczy to ściąganie mleka, ale co zrobić, jeszcze go trocgę jest, rano zwykle udaje się ponad 200 ml udoić, po południu ok. 300, bo jest prawzie 10 godzin przerwy i wieczorem jakieś 150. Wszystko byłoby o.k. gdyby nie czas jaki mi to zabiera, rano i wieczorem jakieś 40 minut, po południu godzinę. I tym sposobem mało czasu na zabawę z maleństwem zostaje. Zaraz kończę pracę, więc na dzisiaj tyle, buźki dla was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Wtajemniczenie
|
brzydki ten teks ale wkleje
![]() to z tego watku... kolega o koleżance: "fajna dupa z ryja jesteś, ale serio!" Katrin witaj ![]() sama jestem w szoku ze po urodzeniu dziecka mam jeszcze czas na wizazowanie...
#484 |
Zakorzenienie
|
Mell,
![]() Katrin, super że malutki zdrowo rośnie a z tym odciąganiem szacun, ja bym nie dała rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Tż patrząc mi na twarz i gładząc włosy: ''Wiesz co!,masz usta jak hemoroidy''.
to nie do mnie ![]() ![]()
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
szyciowa specjalistka :)
|
powiem tylko tyle
![]() ![]() ![]() ![]() czy was już do końca nie wiem co zrobiło co się zabieram za pisanie to sru 2, 3, 5 stron jak nadrobię to Pietrek wstaje i ![]() ![]() ![]() nie dam rady nadrobić, ale przynajmniej coś napisałam. Karcę was jako jedna ze starszych matek, ...czyli matrona! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Fili dzis zjadl 180 ml zupy
![]() Wogole pytalam pediatry czy ma jakas dana ilosc zjadac, ale powiedziala ze nie musi wcale tyle co w schematach pisze, wszystko indywidualnie nic na sile, jesli dziecko dobrze przybiera a Filip akurat dobrze sobie wazy ![]() Pytalam tez o takie czerwonawe plamki ktore ma od urodzenia na dolnej czesci z tylu glowki, myslalam wczesniej ze to od kaftanikow, ale powiedziala ze to normalne ze 90% dzieciaczkow ma takie cos i ze to zniknie. ![]() wlasnie nie wiem, bo u mnie w przychodni nigdy nie mierza. ![]() ale mierzylam go jakos 3 tyg temu to mierzyl 71 cm teraz pewni ebedzie wiecej ![]() Cytat:
![]() ![]() katrin milo ze uWas wszystko w porzadku ![]() ![]() gratuluje odciagania ![]()
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
O rety!! Już druga część rozpoczęta???
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Dzidziusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, Mycha też ma takie plamki, myślałam że to potówki, on ma wiecznie spoconą główkę.
Seona, pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||||
Zakorzenienie
|
kurcze tak piszecie ze nie da sie nadazyc... nie odpowiem wszystkim bo mi miejsca zabraknie
![]() my bylismy na malych zakupkach, ktorych coraz bardziej nie lubie... musialam Kubie kupic spiochy i oczywiscie na 6-9 m-cy.... ja nie wiem co za rozmary tu sa.... Kuba ma 66-68 cm a spiochy musi miec na 74!!! z racji tego ze wszystkie maja za krotkie nozki!!! kiedys wykituje.... kupilam mu kubeczek do picia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide sprzatac po obiadku bo straszny balagan ... tak to jest jak sie je tortille na obiadek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() juz ci mowilam ze przekupilas nas Weronisia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie tez wkurza a dalej ogladam.... tz ma ze mnie ubaw bo ja tak komentuje wszystko ze szok... a on tylko slucha i mowi "to po co to ogladasz?" hehehe tak jak wczoraj jak zobaczylam ta dziewczyne poparzona... no to juz nie mogli sie wysilic z tym poparzeniem?? pol twarzy spalone i to przy samych wlosach ale wlosy nietkniete ![]() z mieszkaniem dalej jaja jak balony... bo uzgodnilismy z tesciem ze zostaniemy tu gdzie mieszkamy za 1050 jak proponowali bo tesc nam dopaci 100 e miesiecznie zeby nie stracic depozytu... i chcielismy dac dzis odpowiedz i nikt nie odpowiada ![]() ![]() nigdy go nie wyrzuce ![]() strasznie spodobaly mi sie slowa Rumiankowej (kocham cie wiesz ![]() ![]() ![]() witamy
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-10-07 o 20:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
o ja też zafundowałam dziś maluszkowi kubeczek niekapek, ale strasznie się wkur..jak mu podałam, bo słabo leciało , nie jak z butli, ale powoli się nauczymy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Dalismy Filipowi sprobowac soku z czerwonej porzeczki, mozecie wyobrazic sobie jego skwaszona mine i placz jak sprobowal
![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o potliwosc potylicy, czyli tylnej czesci gloweczki, wiem ze wiaze sie to z niedoborem wit. D a Mycha chyba cos takiego miala? pakusiu jesli o to chodzi rzeczywiscie nie musisz sie martwic ![]() Seona witaj ![]()
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Seona
Michaela czesc! Pisz no szybciutko co u Ciebie...gadaj z nami bo wiem ze tam na obczyznie sama siedzisz ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- ....a tak wogole to sie wkurzylam...pisałam wam ze marzne w domu... okazalo sie ze wystarczylo tylko grzejniki odkrecic ![]() dzisiaj sie zorientowałam ![]()
#496 |
Wtajemniczenie
|
mell skąd ja to znam z tymi grzejnikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, ostatnio pediatra mówiła że potylica ładnie stwardniała, podaję już tylko standardowo kropelkę D3 dziennie. Więc nie powienien mieć niedoboru...Ale fakt faktem że główka bardzo mu się poci, zawsze mam mokry rękaw jak go trzymam. Hm, zapytam na kontroli.
Mell, no lepiej późno niż po zimie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |||||
Rozeznanie
|
helo my juz po wizytach u lekarzy i po spacerze. bylismy na usg bioderek i maly( mimo iz nie pieluchowany) juz ma ladne bioderka Pani dr znow stwierdziala ze jest poprawa
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tez ma te plamki - z tego co sie orientuje to one sa od ciasnoty w brzuszku i dzidziolek sobie gdzies tam uciska i potem takie znamiona sa ale znikaja u moich chrzesniakow tez byly ![]() Cytat:
![]() w niekapka tez musze sie zaopatrzyc a tekst o wlosach ![]() ![]() ![]() dziekuje za wskazowki odnoscie torrenta na razie sciagam ten program ale cosik mam klopoty ![]() Cytat:
dzieki laseczki za zaproszenia tyle ich dostala ze zaraz se ppogubie ktora to ktora z Was jest ![]()
![]() |
#499 |
Wtajemniczenie
|
iwcia d no dobrze, że pieluchowanie dało efekty
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
wy
![]() ![]() przeczytałam i nie pamiętam już ![]() Iwcia dens ale mnie to kojarzysz ![]()
#501 | |
Zakorzenienie
|
kilka dni temu ogladalam "dzien dobry tvn" i mowili wlasnie o PIELUSZKOWANIU... wypowiadal sie ekspert jakis tam i powiedzial ze w 40 % wypadkow lekarze zle stawiaja diagnoze i niepotrzebnie "pieluszkuja" dziecko... byl wlasnie w tym programie jeden ojciec ktory przez kilka tygodni pieluszkowal coreczke. po kilku tygodniach poszedl na kontrole i kazali mu nadal pieluszkowac bo cos tam sie slabo naprawia.... no i pojechali do innego lekarza (tego wlasnie z programu) i okazalo sie ze dziecko ma idealne bioderka!!! i ze tym pieluszkowaniem wyrzadzili by jej wielka krzywde przez te kolejne tygodnie....
i lekarz sie wypowiadal ze wiele razy lekarze sie myla i wola "pieluszkowac" na wszelki wypadek, choc takiej potrzeby nie ma, albo nie sa pewni czy cos jest zle... dlatego najlepiej zaciagnac porady u innych lekarzy.... to tak na marginesie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
iwcia dens super ze z bioderkami ok
![]() ja mam w poniedzialek trzecie usg bioderek. A co masz z kregoslupem??
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Iwcia dens, no to super że tak dobrze pieluchowaliście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Wtajemniczenie
|
carolajna chwile mnie tu nie było a Ty taka zadziorna się zrobiłaś, nie poznaję koleżanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pakusiu tez wtedy ogladalam dzien dobry tvn
![]() |
#507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja podaje z tej butelki z lyzeczka bo mi wygodniej. Dzis pierwszy raz robila sama zupke i wyszla mi strasznie gesta, dodalam troszke wody i bylo lepiej, ale myslalam, ze dodajesz jeszcze czegos innego. Poprostu wiecej wody dawac, zrozumiano ![]() Pakusia ja tez na Jaska kupuje juz najmniejsze 74 bo wszedzie sa za krotkie nozki, kurcze moze oni beda bardzo wysocy ![]() ![]() Iwcia dens laska z Ciebie ze hohoh, szczuplutka, zgrabiutka, no w ogole ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
![]() rozładowywowuje ^^ napięcie ![]() tak po polskiemu muszę trochę głupa porżnąć od czasu do czasu cobym nie zwariowała tak na serio ![]() Anulka mnie natchnęła do tego wczoraj ![]() ![]() Gdzie ja mam ten biuścik?? ![]() ![]() ![]()
#510 | |||
Raczkowanie
|
Nie no, nie jest tak najgorzej. Nadrobiłam.
![]() Hubert ma się znacznie lepiej ![]() ![]() ![]() A teraz Guzik wykąpany i już śpi. ![]() Aniu – księżniczka Julia przecudna jest. ![]() ![]() Iwciag – wyglądałaś bajecznie. ![]() ![]() Agusiu – wow, to ładnie Filipek już waży. ![]() ![]() Ewelain – my na jesień mamy taki misiowaty kombinezon. Pakusiu – ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosik – Huba też się poci. Ja też się podobno strasznie pociłam, jak mała byłam. ![]() ![]() Iwcia dens – to przykładna z Ciebie matka. Tak ładnie pieluchowałaś. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwielbiam Was, dziewczynki ![]() A gdzie jest Cinusiowa?!?!?! ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-07 o 19:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.