![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Widzę,że wzięło się Wam na wspominki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej ale zem sie wzruszyla ![]() ![]() i sie skaplam ze dokladnie rok temu bylam u lekarza i pierwszy raz ujzalam swoje serduszko kochane!!!! ![]()
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
dziewczyny!
Podczytuje was od daaaaawna, ale zawsze bardzo wstydziłam się odezwać. jednak ostatnio dostałam prywatna wiadomość od Mell_xx, która bardzo zachęcała mnie do aktywnego udzielania się na wątku. Zbierałam się i zbierałam, aż w końcu uznałam, że rozpoczęcie 2 części to dobra okazja na ujawnienie się. A więc przedstawiam się: Asia, synek Filip urodzony 5 maja. Mam nadzieje, że przygarniecie mnie, mieszkamy w Anglii, mąż pracuje całymi dniami a ja siedzę w domu i nie mam nawet do kogo się odezwać.
bo ciastećka ciągną ciemne ciuszki w ciucie na ciurlanie jestem Asia, mam synka Filipa- 05.05.2009 Edytowane przez male Czas edycji: 2009-10-03 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bardzo dobrze mell_xx zrobila ze Cie wkoncu zachecila ![]() w kupie razniej jak to mowia ![]() a ja juz lece lulac... bo moje male kochanie cos niespokojne dzisiaj i chyba chce z mamusia spac ![]() DOBRANOC laseczki ![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciesze sie ze w koncu do nas przemowilas, jakos nie moglam patrzec na to ze tak po cichutku do nas zagladasz a sie nie odzywasz.... Czyli mamy drugiego Filipka na watku... A ile masz latek? Ja tez tu (w holandii sama siedze) Ojj czuje z Toba specjalna wiez ![]() ps....dzisiaj tez Cie widzialam
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam 26 lat, 1,5 tygodnia temu wrociłam z ponad 2-miesięcznych wakacji w Polsce, wybyczyłam się jak nie wiem co ![]() ![]() eeeh, dobrze, że mama przylatuje już za tydzień, odpocznę znowu ![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz jeszcze ile masz lat, ile ważył i ile centymetrów miał Filipek oraz czy rodziłaś SN czy CC, to dopiszemy Ciebie także do listy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
szyciowa specjalistka :)
|
melduję się
![]() ![]() to ja też na listę ![]() aljaka 33lata, Piotruś 3,540; 38tydz, sn, 5-5-2009 Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() A imię gdzie? A ile Pietrek miał centymetrów to gdzie?? Baby jesteście wstręciuchy bo o wszystko muszę się prosić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
|
Cytat:
![]() miał 60cm, a mnie na chrzcie dali Kasia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
moje dane
![]() Asia-26 lat, Filip-05.05.2009, 3860, 56cm, sn, 40tc+4d
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
No brać przykład z koleżanki
![]() Ach Wy dziewuszyska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
|
a o której urodziłaś, ja o 10.54 (20min haha)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś mówię wszystkim dobranoc, bo gorąca wanna czeka i Tż grzeje mi łóżeczko
![]() baaaajjjjj ![]() aljaka 20 minut rodziłaś ![]() To tylko ja tak jak głupek męczyłam się 8 godzin i skończyło się i tak na CC ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-03 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
ileeeee?? to jest niesprawiedliwe noo
![]() ja bóle dostałam jakos ok.17 a urodziłam o 1.10, wydawało mi się, że dosyć szybko się uwinęłam, ale za to parłam 2 godziny ![]()
#49 | ||
|
Cytat:
![]() Dojechałam (z końca Poznania do centrum, ok 20min) i mi mówią ze porodówka zamknięta, zaraz mi powiedzą gdzie jechać, tylko muszą mnie zbadać i wtedy coś mocniej poczułam, pan przyszedł po jakiś 10min, zbadał i powiedział ze ma 7cm, ha ha i wtedy już jak łupło ta amerykański film, skurcze co minutę i to takie ze o matko. było przy mnie z 20kobitek, cyrk, młodego jeszcze trzeba był przekręcić, a ja jeszcze że muszę do TZ zadzwonić by się pospieszył.....to się uśmiały....i już 35 od wydania karty z podpisem przyjęta! A moją córkę musieli vacum wyciągać, bo mi mądra pani DOLARGAN podała 10 min przed parciem i se mogłam przeć ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
A jak leżałam z Alą ta koleżanka z pokoju rodziła 35h w ostrych bólach, 20h, odejście wód, 15h, aż małego do inkubatora wzięli na obserwacje. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Witam na nowym wateczku
![]() Dopiero teraz bo dzis mialam troszke szalony dzien ![]() Od razu musze sie pochwalic, ze rok temu zrobilam test i ujrzalam dwie kreseczki ![]() U nas wszystko w porzadku, Filipek nawet grzecznie jezdzil dzis na spaerku ![]() Co do wykreslania, nie wykreslalabym Berci,ma dwoch synkow i nie ma czasu czesto zagladac, a michaela i manolita, tez z dwojka bobaskow czasem sie odzywaja ![]() Ilbana naprawde nie kapie z tego kubeczka ![]() ![]() gosik czasem rzeczywiscie jedza tesciowa i wyglada jak jedza ![]() kuroikaze trzymam kciuki za bezbolesne wyrzynanie sie kolejnych zabkow... ale u Was to szybko idzie ![]() Carolajna buziaki dla coreczki z okazji 4 latek ![]() oby to byl chwilowy kryzys z tym pokarmem u Ciebie.. ![]() Klaudusiu bardzo Ci wspolczuje ze macie koneicznosc przeprowadzki ![]() ![]() przepieknie wygladasz nie moglam sie napatrzec ![]() Małgosia mam nadzieje ze u Ciebie to kryzys laktacyjny, trzymam kciuki za pokarm ![]() Fajny ten niekapek z Aventu ale duzo drozszy niz ten z Lovi i ktoras z dziewczyn mi pisala ze kapie.. ![]() ale nie wiem osobiscie nie sprawdzalam, ten z Lovi nie kapie rzeczywiscie.. a z tymi spacerami, to czasem wydaje mi sie ze u mnie tu gdzie mieszkam, tylko ja nosze dziecko i pcham woziorek ![]() Mell_x do spanka przewaznie ubieram pajace ale czasem tez bluzeczke i spioszki ![]() Co do jedzenia to moj zachowuje sie tak samo jak Twoj slyszalam ze mija ten okres i pozniej jest juz wszystko po staremu.. mnie juz tez denerwuje to ze nie potrafi zjesc w swojej porze tak jak jadl wczesniej co 3 godz i zjadal na raz cala porcje a teraz ciezko mi cos zaplanowac.. ![]() Pieknie wygladacie z malym a Ty jaka piekna mamusia, masz delikatna urode i mlodziutko wygladasz ![]() superzabula Jasio Twoj slodziutki ![]() a wlasnie..co do salatki z makaronem z zupki chinskiej slyszalam ze dobra?? ale nie robilam...polecasz?? ![]() Moj z tym piciem to roznie ale nie pije jakos duzo... tylko ze ja mojemu daje wode mineralna i tak bardzo za nia nie przepada chociaz juz nie pluje tak jak byl malusi ![]() iwcia dens jeszcze Filipowi nie kupilam rekawiczek, ale mam zamiar niedlugo bo juz coraz chlodniej ![]() dzieki za porade w sprawie wypadajacych wlosow, moze tez zakupie ten szamponik bo nadal mi garsciami leca ![]() A Wy z synkiem slicznie wygladacie ![]() ![]() Na tym zdjeciu w kombinezonku jakbym widziala minke mojego... ![]() Madziu Filipek dziekuje za komplementy ![]() ![]() pakusia Tz to wiesz jak przekupic tzta ![]() malutka Filip robi takie same sceny przy jedzeniu ![]() a najlepsze ze zaraz przed pierwszym podejsciem z mlekiem widac ze jest bardzo glodny. ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() a ciesze sie podwojnie bo to drugi Filipek na naszym wateczku ![]() gratuluje z calego serca ![]() a mozesz mi powiedziec mi jak spieszczasz imie swojego synka
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-03 o 23:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() Ale się cieszę, że jestem na Waszej-naszej liście ![]() Jeju, ale u nas wiatr za oknem dzisiaj pizga ![]() ![]() Aguśka - a ja przeczytałam Twój post tak: "Od razu musze sie pochwalic, ze zrobilam test i ujrzalam dwie kreseczki" ![]() ![]() ![]() Pakusiu - i jak TŻ? Ciasto podziałało? ![]() Cinusiowa - ale Ci zazdroszczę wyprawy. Ja to romantyczna dusza jestem i uwielbiam takie miejsca odcięte od reszty świata. Mell_xx - odpisałam Ci na poprzednim wątku, ale nie wiem, czy doczytałaś. Aleks za każdym razem robi takie afery, czy tylko czasami? - może on nie jest po prostu głodny i złości się, że on chce podziwiać świat, a Ty mu jeść każesz ![]() ![]() ![]() Male (Asiu) - witaj ![]() ![]() ![]() ![]() Zajrzę tu jeszcze pewnie kilka razy dzisiaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyneczki :d
tz dal sie przekupic ciastem i powiedzial ze jak cos bede chciec to mam je upiec ![]() idem cos do zjedzenia zrobic bo mi zoladek przysycha do kregoslupa ![]()
#53 | |
Zadomowienie
|
Dziekuje za mile slowa dotyczace Jaska
![]() ![]() ![]() male witaj i sie nie krepuj ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Salatke z zupek bardzo lubie do czasu az sie nie przejem ![]() ![]() Pakusia grunt to dobre przygotowanie, na mojego ciasto tez by zadzialalo lagodzaco ![]() Illbana pizga? to malo powiedziane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
ciekawe jak nasze koleżanki po nocach poślubnych
![]() ja już dawno zauważyłam, że te nasze dzieciaczki są wyjątkowo piękne, mądre i słodkie ![]() ![]() Gosia własnie się obudziła. ostatnio odkryła dźwięk "b" - bardzo śmiesznie wypowiada tę spółgłoskę i mamy z niej ubaw, że hej ![]() za to wczoraj wpadła w histerię - pierwszy raz w życiu. byli u nas znajomi z pięcioletnią córką - i Gośka w pewnym momencie wybuchnęła płaczem (ale takim strasznym, było wielkie "buuuuuuuuuuuuuuu") i jak tylko spojrzała na Maję (córkę znajomych) ryczała jeszcze głośniej. TŻ wziął ją do drugiego pokoju, żeby uspokoić, a ona na widok siebie w lustrze rozryczała się znowu (a na co dzień bardzo lubi siebie oglądać, narcyz jeden ![]() ![]() rozmawiałyście o ubieraniu dzieci - na noc zakładam Gosi pajacyk, i przykrywam kocykiem polarowym, ale też mam wrażenie, że marznie. to i tak bez znaczenia, bo śpi w łóżeczku jakieś 3-4h, później już śpi z nami w łóżku, więc pod kołdrą ![]() ![]() iwcia dens - ja też zauważyłam, że Mała ma zimne rączki podczas spaceru, absolutnie nie ma chęci chować rąk pod kocyk ![]() Aguśka - mam nadzieję, że to dobry kubek, bo już zamówiłam na allegro ![]() zamówiłam też pościel dla Gosi, bo do tej pory nie kupiłam (latem było za ciepło, więc uznałam, że mogę ją kupić później ![]() male - witaj ![]() poiglot - kurcze, faktycznie niefajnie ![]() (a reszcie nie odpiszę, bo Gosia się już znudziła leżeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
prosze Ciniusiowa nie bij juz podaje - Iwona 27l. 40tc+ 6dni 04.06.2009. -cc Szymek 4100 i 59cm
Cytat:
![]() i ta w ogole dzien dobry mamunki i do uslyszenia a raczej popisania - goscie sie zjezdzaja paaa Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-04 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
A kuku
![]() Melduje się spóźniona i spadam robić przyjęcie:P Witam mamusie nową ![]()
#57 |
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() Dzisiaj po 8 obudzilo mnie gadanie aleksia... w sumie to bardzo glosne gadanie i smiech...do karuzelki i tak ponad 40min. Obudzil sie w takim dobrym homorku, aly czas sie smieje, a teraz zasypia wiec ja smigu smigu...wizażyk ![]() Illbana no nie za kazdym razem ale czesto, tylko w dzien bo nocne karmienie przebiega jak zawsze spokojnie. Mysle ze szkoda mu czasu na wpatrywanie sie w mamusi cyca jezeli dookolo tyle ciekawych rzeczy Czy nie jest glodny hmmm wydaje mi sie ze powinien bo daje mu po 3h od ostatniego karmienia a je szybko, szybko i po kilku minutach zaczyna jedzenie przerywane... łyk ...rozglada sie ...łyk... rozglada sie... i tak w kolko Och!!! Jak odwraca glowke to juz go nie zmuszam bo i tak nie da rady. No czekamy az sie to zmieni moze po 4 miesiacu dodam nowe pokarmy to mu zasmakuja... Agusiu no czyli nie tylko u mnie tak sie dzieje z tym jedzonkiem...no czekamy na poprawe...a jak dajesz mu cos innego niz mleczko to tez tak sie zachowuje? Dziekuje za miłe slowa ![]() małe Pokaz nam swojego Skrbeńka... Teraz nie damy Ci tak cicho samej w tej Anglii siedziec ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Carolajna no to udanego przyjecia!!! Czyli ten twoj laptop naprawiony juz?
#58 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Bartuś śpi w bodziakach z krótkim rękawkiem i cienkim pajacyku, przykryty kocykiem, czasem dwoma ![]() U nas dziś świeci piękne słoneczko, tylko piździ niemiłosiernie ![]() Miłego dnia laseczki |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
ja miałam skurcze co 3 min rozwarcie na 3cm i rodziłam od 1-10
![]() mój mały nie chce jeść słoiczków nauczył sie pluć i nie je.żadnych soków przecierowych też nie chce pic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.