|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Aaaa, cuś mi chyba świta
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
ANia Zboczuchu
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dokładnie "Bo moje chłopaki jadły i zobacz jakie wielkie a Ty taki mikrus" cytat czarowicy
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Na moją teściówkę też wołam czarownica, czyli one z jednego gatunku
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- To może twoja czarownica ta kaszkę jeszcze trzyma od czasów dzieciństwa swoich dzieci? Tak jak te puszki z mięsem ze Skandynawii?
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki nie pisac tyle
![]() A czy Wasze tesciowe tez pluja jak mowia? Bo moja tak i obawiam sie ze opluje Filipa jak wroci z tej swojej wsi ![]() aaa jeszcze musze Wam cos napisac... moj dorosly Firli pociagnal mojego cyca no a pisalam Wam wczoraj ze z powodu stresu zwiazanego z tesciowa pojawilo mi sie znow mleczko a po urodzeniu nawet uchwycic sobie nie umial i dlatego przez miesiac odciagalam dla niego mleczko![]() moze rozkrece spowrotem laktacje tylko zeby ten dran maly chcial ssac, musi chyba isc na nauki do tatusia, bo ten to potrafi ![]() Dziewczyny co o tym myslicie zeby nauczyc Filka teraz jesc z cyca?;] iwcia dens trzymam kciuki za dobre wyniki z rezonansu.. u mnie na oddziale gdzie pracuje operuje sie dyskopatie, mam nadzieje ze u Ciebie obejdzie sie bez zabiegu. A co robilas przy fotelu??? superzabula ciesze sie ze zrozumiano ![]() ![]() Ilbana super ze Hubercik czuje sie juz lepiej ![]() sashka wspolczuje bardzo, moge Ci tylko powiedziec, ze to jak potoczy sie choroba u Twojego tatusia zalezy tylko od Pana Boga, bedzie Wam teraz ciezko ![]()
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-07 o 23:14 |
|
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
dobra to ktore z was karmia juz sztucznie i podawaja pokarm?? pisac mi tu zaraz i jakie juz jedzonko dajecie
![]()
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i straszy mi synka |
|
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- ja mykam spac...nie pisac mi tu zbyt duzo bo nie nadrobie zaleglosci...pa..slodkich snow
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Aguśkaa83;14629341]
aaa jeszcze musze Wam cos napisac... moj dorosly Firli pociagnal mojego cyca no a pisalam Wam wczoraj ze z powodu stresu zwiazanego z tesciowa pojawilo mi sie znow mleczko a po urodzeniu nawet uchwycic sobie nie umial i dlatego przez miesiac odciagalam dla niego mleczko![]() moze rozkrece spowrotem laktacje tylko zeby ten dran maly chcial ssac, musi chyba isc na nauki do tatusia, bo ten to potrafi ![]() Dziewczyny co o tym myslicie zeby nauczyc Filka teraz jesc z cyca?;] QUOTE] Aguska Ooo to super...a jaka mial minke zdziwiona? bo przeciez on pewnie nie pamieta cycusia...moze uda sie rozkrecic laktacje o kurcze...ze stresu pojawilo sie mleczko...szok zazwyczaj jest odwrotnie...fajnie ![]() No to teraz tatus sie zmartwi ze bedzie musialm zrobic przerwe w ssaniu na rzecz synka...
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojej nie cierpię
i ze wzajemnością. Mówię do niej per PANI. Zasłużyła sobie na takie traktowanie i już...
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka moja nie pluje
![]() A co do cyca...to wszystko zależy od Ciebie, jeśli chcesz karmić i nie widzisz w tym nic dziwnego to czemu nie ![]() Ja na pewno spróbowałabym bo w końcu nie takie dorosłe te nasze skarbki ![]() Ty to seksualny zwierz dopiero jesteś ![]() Selka Evelain ja cycowa nie pomogę ![]() A jakie pokarmy podawać na początek: marchew, jabłko, później ziemniak, zupka jarzynowa, następnie pietruszka do tego, brokuł itd itp. Patrz po słoiczkach co zawierają
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-07 o 23:22 |
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja jej w majty nie zaglądałam
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
No i obrzydziłaś mi czekoladkę
![]() Też dobrze No to i pora na mnie... Dobranoc mamusie i dzidizusie
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny no ile wy piszecie
![]() Carolajna a ile Twoja córcia ma? Starsza od mojej. Ja Julce przekułam uszka jak miała 15 miesięcy ![]() Aguśka a karm jak się da...spróbuj Ewelain ja karmię i cycem i butlą. A Nikola dostała już: marchewkę, ziemniak, pietruszkę, seler, jabłko, brzoskwinię i niebawem wprowadzamy brokuł o ja ja to chyba jestem inna bo ja moją teściową KOCHAM |
|
|
|
#584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() W końcu nadrobiłam ![]() Synek na szczepieniu był dzielniejszy niż ostatnio, chociaż i tak płakusiał. Waży już 63oo g i to jest dobra waga dla niego, tak samo jak i morfologia My z owoców daliśmy już jabłko, banan, gruszkę i dzisiaj morelę, ale była za kwaśna i nie zasmakowała małemu. Z warzyw jedliśmy już: ziemniaka, marchewkę, brokuła, buraka, seler i wyczytałam, że na słoiczkach była kukurydza, groszek zielony i pomidor ![]() Cytat:
piękniej tego nie mogłaś napisaćMałgosia naprawdę współczuję Wam tych kłopotów z usypianiem już nie wiem co Wam doradzić. I ja narzekałam, że Dawid kiedyś budził się o 4 czy 5Marika to dzisiaj zabijam katarek razem z kaszelkiem ![]() Carolajna może Michaś przez te ząbki tak się rozregulował ze snem, a co do opisu ząbków to bardzo obrazowo to przedstawiłaś ![]() Iwciag a jakieś fotki z uroczystości to będą dla nas ![]() Blodnynkapoznan Olivier cieplutkie buciki będzie miał na zimę Pakusia wczoraj małego nie przytulałaś, a dzisiaj chcesz go za okno wyrzucić I też widziałam ten program o pieluszkowaniu właśnieAnia Julce podobała się kąpiel w wannie A cóż ona ma za smutną minkę na zdjęciu?Iwcia dens ![]() Gossik mamusia już w brzusiu mówiła synkowi, że ma walczyć o siebie ![]() Illbana ![]() Ewelain wysłałam Ci zaproszenie na nk, my Dawidowi na zimę kupiliśmy dwuczęściowy kombinezon Agusia no to Filipek konkretnie już waży ![]() Mell wymiękłam Katrin spóźniony Seona witaj i miłego nadrabiania ![]() Sashka nawet nie wiem co Ci napisać kochana, trzymajcie się wszyscy razem cieplutko musicie wierzyć, że wszystko będzie dobrze ![]() Selka wysłałam Ci zaproszenie na nk, akcja taka sama jak u Ciebie ![]() Ciniusiowa czekamy na obszerną relację z wizyty u teściowej
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak jeszcze niedawno wykryli u mojej mamy guzki na tarczycy i z drżeniem rąk czekaliśmy na wyniki biopsji, na szczęście na razie wszystko ok, ale guzki i tak trzeba obserwować. i jeszcze jedno...mój teść wygrał walkę z rakiem! ale nie poddawał się i był twardy!!! jestem z Tobą ![]() Cytat:
![]() ![]() My Blanci planujemy przekłuć uszka jakoś po skończonym roczku. Rozmawiałam nawet o tym z kosmetyczką, która mówiła, że 1. urodziny to idealny moment
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Esti moja córcia już duża
Właśnie 4 latka skończyłaJa już dawno chciałam jej przebić ale to tż narzekał że za mała, albo moja mama A teraz córa się zbuntowała i zadecydowała sama A mi w to graj Wsadziłąm ją dziś w auto i zaskoczyliśmy pół rodziny![]() To cieszymy się że i dobre teściowe występują ![]() Lecęęęęęęęęęę poprzytulam tżcika troche
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, kochane jestescie, dziekuje za wsparcie odnosnie ponownego przystawiania, od jutra walcze z Filkiem, on kontra moj cyc
![]() Co do karmienia, mam nadzieje ze mi sie uda odbudowac laktacje, wkoncu kiedys na dobe sciagalam litr mleka ![]() ja nie moge normalnie Cytat:
ale jutro mu sprobuje znow dac a mleczko pojawilo mi sie z powodu intensywnego myslenia o Filusiu, bo w sumie zestresowalam sie sytuacja ze Filek bedzie z tesciowka i tak myslalam o Filku jak to bedzie, poza tym zaczelam znow myslec o powrocie do pracy no i wieczorem cos poczulam w cycorkach no i patrze a tu mleczka troszke Cytat:
gdyby nie @ tz bydzis latal![]() i dobrze bo bys tam pajeczyne zastala ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- malutka ciesze sie ze kolejny mezczyzna dzielnie zniosl szczepienia, oj rosna nam odwazni faceci ktorzy beda nas kiedys bronic ![]() no i pieknie wazy ![]() Ale macie duzo tych wizyt ![]() W tych sloiczkach czasem to dodaja takie cuda, np w jednej zupce widzialam w skladzie sok z winogron
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-07 o 23:52 |
||
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam, że Ninulcia rozkochała się w śliweczkach, pycha sąąąą te z Hippa ![]() Czasem jak nie mam jej jak podać deserka, to wrzucam jej pół słoiczka owoca do mleka modyfikowanego. Naprawdę powstaje pychotka słodkie owocowe mleczko, gęstnieje i z wielką radochą Nina coś takiego zjada Polecam - mi to podpowiedziała siostra, która swojej Emilce tak podawała. Codziennie też wieczorem Nina dostaje mleczko zagęszczone kaszką ryżową lub kleikiem ryżowym. Dzisiaj kupiłam jej kaszkę Nestle marchewkową z witaminami i tymi dobrymi bakteriami BIO i Bifidusem (czy jak to się zwie) bo może to pomoże wzmocnić jej układ pokarmowy. Dzisiaj też wyczytałam kochane, że dzieciom ulewającym powinno się dawać często marchewkę, lub produkty z marchewką, bo marchewka wspiera rozwój układu pokarmowego Baby gońcie do tesco: PRMOCJA na Huggiesy - 2-pack wszystkich rozmiarów za 49,99 oraz mokre chusteczki 6-pak Dzidziusia za 24,99, a 4-paki Johnson & Johnson za 16,00 zyla. Kończę, bo padam i muszę iść spać, a wizytę opiszę po powrocie do domu, bo teraz mam Tż za plecami
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-08 o 00:29 |
|
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
Całuski Mamuśki!
Zaraz będę coś skrobać tu do Was, niech no tylko Precel mi uśnie. W ogóle to baciki Wam się należą za tyle stron. ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- A zrobię sobie jeszcze herbatę. ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Mrrr, zrobiłam sobie zieloną mniam herbatkę. Dziękuję Kochane za info, ze mogę ją pić. Szkoda, że czerwonej nie mogę, ale to nic. Już biorę się za czytanie Was. ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Byłabym zapomniała. Dziękuję dziewuszki za trzymanie kciukasów za wczorajsze szczepienie. Nie było źle. Trzy kłucia, Niuni troszkę popłakało i było git. Najgorzej później w domu i dzisiaj. Szkoda mi go i siebie. Biedak, nawet wczoraj nie wiem jak, nie mam pojęcia jak skaleczył się o zabawkę. O piszczącego gumowego misia dziąsełko rozciął i krew mu leciała. Na szczęście nie ogromnie dużo, bo przestało, trochę było. Stracha miałam, ale Młody tylko chwilkę płakał, póxniej dla niego wszystko było ok.---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Ach, trzeba kasę szykować jeszcze na pneumokoki (na te mukokoki, jak mówi teściowa xD). Zapomniałam się pochwalić, mój Skarbek waży 7850 lub 60 niewyraźnie mi napisali. Ale zmierzyć nie zmierzyli, choć poprosiłam, bo NIE. Zła jestem. Ech, dalej smyka na cycu i na max 2 karmieniach butlą po 130 ml. Debridat już w odstawkę! ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Oooo, dziś mój Małż kupi mi test ciążowy. ![]() Aaaa, zamówiłam hula hop! ![]() Kupiłam robione na zamówienie za 40 zł, wiem, drogo, ale czuję, że jedynie takie ćwiczenia u mnie wchodzą w grę, chyba, że capo... ale czasu brak.Dobra, to ja postanawiam, jak na razie: 1. Naprzemienne prysznice piersi i brzucha (postaram się całego ciała) codziennie. 2. Pić filiżankę zielonej herbatki dziennie. 3. Pić więcej wody niegazowanej. 4. Jak przyjdzie hula hop, to co najmniej pół godzinki dziennie z nim ćwiczyć (będzie ważył 1 kg, wystarczająco dużo by się zabić po 5 minutach xD) Na razie tyle. Później wezmę się za słodycze i inne napoje i śmiecie i owoce i warzywa, ale później. ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Za te Wasze pisanie, to Wam paluchy powykręcam.
|
|
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 2 h wierci sie i steka wiec mysle... no dobra to wstajemy... dalam mu smoka i lece szybko zalaczyc pralke wracam do pokoju a ten spi!!! i to tak sie rozwlail ze nawet nie mam jak sie polozyc!!! bestia mala... i ktos mi moze powie ze takie male dzieci nic nie rozumieja??? Cytat:
test ciazowy??? no to trzymam kciuki ![]() no pieknie rosnie, szkoda ze nie podlai wzrostu... a to ... i super ze szczzepienie sie udalo hula hop powiadasz.... ja mam skakanke przygotowana. i lezy i czeka az wkoncu zaczne skakac... miejsca mam dosc sporo, ale chyba zaczne dopiero jak tesc sie wyprowadzi bo mi glupio przy nim skakac... jeszcze bedzie komentowal ze slonik skacze czy cos
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziś idziemy z Mychą na kontrolę do rehabilitanta, mam nadzieję że znowu nas pochwali za postępy w Vojcie ![]() SELKA, Rumiankowa, Mell, ja chciałam karmić tylko cycem przez 6 miesięcy i żałowałam że muszę zacząć wprowadzać normalne jedzonko a teraz żałuję że nie zaczęłam wcześniej ![]() Carolajna, Twoja córa już duża i skoro sama podjęła decyzję to ok Malutka, ależ macie maraton, super że tak pięknie idzie. Dawidek ładnie już waży, ciekawe ile Mycha, idę po niedzieli. A ile ma wzrostu? Aguśka, pewnie że próbuj, byłoby cudownie jakby udało Ci się odzyskać laktację |
|
|
|
#592 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam, bo nie było tak jakby okazji, czasu, aparatu (chociaz można było wziąć) , chęci... Smutno mi bardzo. A te hula hopy z masażerami to mym zdaniem przegięcie i porażka. Myślę, że po co mi siniaki i cos, co szybko mym zdaniem się zepsuje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też jest aspołeczny, ja tego nie zauważyłam. xD Mi to nie przeszkadza, ale on choćby nie chciał, to i tak ze względu na mnie wszędzie pójdzie. Możesz zakręcić jakoś wyjazd, ze niby ojeja, nie wiedziałam, ze wszystkie laski z wizaża przyjeżdżają. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj współczuję. ;/ Siostra mego Tżta ma skazę też. Precluś się zbudził. ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Madziu, mój synek też sam nie poleży. ![]() Mogę zrobić Wam identyko torta. ![]() Pakusiu, no ja bym była zbyt skrępowana by przy kimś skakać na skakance. Tjaaa, test ciążowy, dla pewności. No nie podali, ale nosi ciuszki 68-74 i na roczek niektóre też.---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Ojjj, zgramy się może jakoś. Choćby jeden dzień żeby się Nam udało zahaczyć o siebie. ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
My kapiemy w pokoju i mamy radochę jak chlapie wokoło. Fajnie jest. ![]() Ach, brzdąc gada sam do siebie. I piszczy radośnie, bo mamy nie widzi. ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#594 | ||||
|
Zadomowienie
|
No ja nie moge. Jak nie pala to slowne ponizanie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W moich sloiczkach to i cebulke i rybe znalazlam A burakow w zadnym nie ma, mozna juz dawac? ![]() A jak W duzej wannie to sobie wyciagnela swoje dlugie kulosy bo w malej to cala przykurczona ![]() To byla minka mowiaca - przewroc mnie natychmiast na plecy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie pieluszkowałam, choć mówili mi by zapobiegawczo to robić 6 tygodni, ale mi się nie chciało. w ogóle to i położna mi kazała od razy po porodzie. xD Ojjj, Młody mnie woła. |
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Ale wczoraj obylo sie bez wrzaskow
Chyba juz sie zorientowala, ze nic nie wskora bo ja i tak bede ciagnac i tak
|
|
|
|
#597 | ||
|
Zadomowienie
|
Lece zaraz do biedronki bo maja byc spiworki, musze malemu kupic bo zaczal sie rozkopywac w nocy
Tylko musze sie wbic w pogode bo co chwile pada Nawet na burze sie zanosilo![]() Dobra ale koniec narzekania:malutka zyczonka dla Dawidka z okazji polrocznicy Cytat:
Myslalam, ze od Ciebie wydebie![]() Cytat:
gossik trzymam kciuki za wizyte, bedzie ok Vila mieszkanie z tesciami brrrrrrrr
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#598 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety ja muszę mleczko podawac ze wzgledu na florę bakteryjną Młodego, brzuszek i kupki. ;/ A tak to cyc cały czas.Cytat:
Ni eodchodź! Wracaj do mnie.
|
||||||
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
sto lat dla Jaśka i Dawidka!!
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-08 o 09:18 |
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

a po urodzeniu nawet uchwycic sobie nie umial i dlatego przez miesiac odciagalam dla niego mleczko

piękniej tego nie mogłaś napisać

my za 2 torty (jeden dla synka na chrzciny, a drugi dla nas na rocznicę) daliśmy ok. 120 zł
za szczepienie, my jutro też idziemy 
:brzyda l: