|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Aaaa, cuś mi chyba świta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zakorzenienie
|
ANia Zboczuchu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dokładnie ![]() "Bo moje chłopaki jadły i zobacz jakie wielkie a Ty taki mikrus" cytat czarowicy ![]()
#573 |
Zakorzenienie
|
Na moją teściówkę też wołam czarownica, czyli one z jednego gatunku
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- To może twoja czarownica ta kaszkę jeszcze trzyma od czasów dzieciństwa swoich dzieci? Tak jak te puszki z mięsem ze Skandynawii? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Kobitki nie pisac tyle
![]() A czy Wasze tesciowe tez pluja jak mowia? Bo moja tak i obawiam sie ze opluje Filipa jak wroci z tej swojej wsi ![]() aaa jeszcze musze Wam cos napisac... moj dorosly Firli pociagnal mojego cyca ![]() ![]() ![]() moze rozkrece spowrotem laktacje tylko zeby ten dran maly chcial ssac, musi chyba isc na nauki do tatusia, bo ten to potrafi ![]() Dziewczyny co o tym myslicie zeby nauczyc Filka teraz jesc z cyca?;] iwcia dens trzymam kciuki za dobre wyniki z rezonansu.. u mnie na oddziale gdzie pracuje operuje sie dyskopatie, mam nadzieje ze u Ciebie obejdzie sie bez zabiegu. A co robilas przy fotelu??? superzabula ciesze sie ze zrozumiano ![]() ![]() Ilbana super ze Hubercik czuje sie juz lepiej ![]() ![]() sashka wspolczuje bardzo, moge Ci tylko powiedziec, ze to jak potoczy sie choroba u Twojego tatusia zalezy tylko od Pana Boga, bedzie Wam teraz ciezko ![]() ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-07 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zadomowienie
|
dobra to ktore z was karmia juz sztucznie i podawaja pokarm?? pisac mi tu zaraz i jakie juz jedzonko dajecie
![]() ![]()
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- ja mykam spac...nie pisac mi tu zbyt duzo bo nie nadrobie zaleglosci...pa..slodkich snow ![]()
#578 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Aguśkaa83;14629341]
aaa jeszcze musze Wam cos napisac... moj dorosly Firli pociagnal mojego cyca ![]() ![]() ![]() moze rozkrece spowrotem laktacje tylko zeby ten dran maly chcial ssac, musi chyba isc na nauki do tatusia, bo ten to potrafi ![]() Dziewczyny co o tym myslicie zeby nauczyc Filka teraz jesc z cyca?;] QUOTE] Aguska Ooo to super...a jaka mial minke zdziwiona? bo przeciez on pewnie nie pamieta cycusia...moze uda sie rozkrecic laktacje o kurcze...ze stresu pojawilo sie mleczko...szok zazwyczaj jest odwrotnie...fajnie ![]() No to teraz tatus sie zmartwi ze bedzie musialm zrobic przerwe w ssaniu na rzecz synka... ![]()
#579 |
Zakorzenienie
|
Ja mojej nie cierpię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Aguśka moja nie pluje
![]() ![]() A co do cyca...to wszystko zależy od Ciebie, jeśli chcesz karmić i nie widzisz w tym nic dziwnego to czemu nie ![]() Ja na pewno spróbowałabym bo w końcu nie takie dorosłe te nasze skarbki ![]() Ty to seksualny zwierz dopiero jesteś ![]() Selka ![]() ![]() ![]() Evelain ja cycowa nie pomogę ![]() A jakie pokarmy podawać na początek: marchew, jabłko, później ziemniak, zupka jarzynowa, następnie pietruszka do tego, brokuł itd itp. Patrz po słoiczkach co zawierają ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-07 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja jej w majty nie zaglądałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
No i obrzydziłaś mi czekoladkę
![]() ![]() Też dobrze ![]() No to i pora na mnie... Dobranoc mamusie i dzidizusie ![]()
#583 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny no ile wy piszecie
![]() Carolajna a ile Twoja córcia ma? Starsza od mojej. Ja Julce przekułam uszka jak miała 15 miesięcy ![]() ![]() ![]() Aguśka a karm jak się da...spróbuj ![]() Ewelain ja karmię i cycem i butlą. A Nikola dostała już: marchewkę, ziemniak, pietruszkę, seler, jabłko, brzoskwinię i niebawem wprowadzamy brokuł o ja ja to chyba jestem inna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() W końcu nadrobiłam ![]() Synek na szczepieniu był dzielniejszy niż ostatnio, chociaż i tak płakusiał. Waży już 63oo g i to jest dobra waga dla niego, tak samo jak i morfologia ![]() ![]() My z owoców daliśmy już jabłko, banan, gruszkę i dzisiaj morelę, ale była za kwaśna i nie zasmakowała małemu. Z warzyw jedliśmy już: ziemniaka, marchewkę, brokuła, buraka, seler i wyczytałam, że na słoiczkach była kukurydza, groszek zielony i pomidor ![]() Cytat:
![]() Małgosia naprawdę współczuję Wam tych kłopotów z usypianiem ![]() Marika to dzisiaj zabijam katarek razem z kaszelkiem ![]() Carolajna może Michaś przez te ząbki tak się rozregulował ze snem, a co do opisu ząbków to bardzo obrazowo to przedstawiłaś ![]() ![]() Iwciag a jakieś fotki z uroczystości to będą dla nas ![]() Blodnynkapoznan Olivier cieplutkie buciki będzie miał na zimę Pakusia wczoraj małego nie przytulałaś, a dzisiaj chcesz go za okno wyrzucić ![]() Ania Julce podobała się kąpiel w wannie ![]() Iwcia dens ![]() ![]() Gossik mamusia już w brzusiu mówiła synkowi, że ma walczyć o siebie ![]() Illbana ![]() ![]() Ewelain wysłałam Ci zaproszenie na nk, my Dawidowi na zimę kupiliśmy dwuczęściowy kombinezon Agusia no to Filipek konkretnie już waży ![]() Mell wymiękłam ![]() Katrin spóźniony ![]() Seona witaj i miłego nadrabiania ![]() Sashka nawet nie wiem co Ci napisać kochana, trzymajcie się wszyscy razem cieplutko musicie wierzyć, że wszystko będzie dobrze ![]() Selka wysłałam Ci zaproszenie na nk, akcja taka sama jak u Ciebie ![]() Ciniusiowa czekamy na obszerną relację z wizyty u teściowej ![]()
![]() |
#585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak jeszcze niedawno wykryli u mojej mamy guzki na tarczycy i z drżeniem rąk czekaliśmy na wyniki biopsji, na szczęście na razie wszystko ok, ale guzki i tak trzeba obserwować. i jeszcze jedno...mój teść wygrał walkę z rakiem! ale nie poddawał się i był twardy!!! jestem z Tobą ![]() Cytat:
![]() ![]() My Blanci planujemy przekłuć uszka jakoś po skończonym roczku. Rozmawiałam nawet o tym z kosmetyczką, która mówiła, że 1. urodziny to idealny moment ![]()
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
Esti moja córcia już duża
![]() ![]() Ja już dawno chciałam jej przebić ale to tż narzekał że za mała, albo moja mama ![]() A teraz córa się zbuntowała i zadecydowała sama ![]() ![]() ![]() To cieszymy się że i dobre teściowe występują ![]() Lecęęęęęęęęęę poprzytulam tżcika troche ![]()
#587 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, kochane jestescie, dziekuje za wsparcie odnosnie ponownego przystawiania, od jutra walcze z Filkiem, on kontra moj cyc
![]() ![]() Co do karmienia, mam nadzieje ze mi sie uda odbudowac laktacje, wkoncu kiedys na dobe sciagalam litr mleka ![]() ja nie moge normalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() a mleczko pojawilo mi sie z powodu intensywnego myslenia o Filusiu, bo w sumie zestresowalam sie sytuacja ze Filek bedzie z tesciowka i tak myslalam o Filku jak to bedzie, poza tym zaczelam znow myslec o powrocie do pracy no i wieczorem cos poczulam w cycorkach no i patrze a tu mleczka troszke ![]() Cytat:
![]() ![]() i dobrze bo bys tam pajeczyne zastala ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- malutka ciesze sie ze kolejny mezczyzna dzielnie zniosl szczepienia, oj rosna nam odwazni faceci ktorzy beda nas kiedys bronic ![]() no i pieknie wazy ![]() Ale macie duzo tych wizyt ![]() W tych sloiczkach czasem to dodaja takie cuda, np w jednej zupce widzialam w skladzie sok z winogron ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-07 o 22:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dodam, że Ninulcia rozkochała się w śliweczkach, pycha sąąąą te z Hippa ![]() ![]() Czasem jak nie mam jej jak podać deserka, to wrzucam jej pół słoiczka owoca do mleka modyfikowanego. Naprawdę powstaje pychotka słodkie owocowe mleczko, gęstnieje i z wielką radochą Nina coś takiego zjada ![]() Codziennie też wieczorem Nina dostaje mleczko zagęszczone kaszką ryżową lub kleikiem ryżowym. Dzisiaj kupiłam jej kaszkę Nestle marchewkową z witaminami i tymi dobrymi bakteriami BIO i Bifidusem (czy jak to się zwie) bo może to pomoże wzmocnić jej układ pokarmowy. Dzisiaj też wyczytałam kochane, że dzieciom ulewającym powinno się dawać często marchewkę, lub produkty z marchewką, bo marchewka wspiera rozwój układu pokarmowego ![]() Baby gońcie do tesco: PRMOCJA na Huggiesy - 2-pack wszystkich rozmiarów za 49,99 oraz mokre chusteczki 6-pak Dzidziusia za 24,99, a 4-paki Johnson & Johnson za 16,00 zyla. Kończę, bo padam i muszę iść spać, a wizytę opiszę po powrocie do domu, bo teraz mam Tż za plecami ![]() ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-07 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
Całuski Mamuśki!
![]() Zaraz będę coś skrobać tu do Was, niech no tylko Precel mi uśnie. W ogóle to baciki Wam się należą za tyle stron. ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- A zrobię sobie jeszcze herbatę. ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Mrrr, zrobiłam sobie zieloną mniam herbatkę. Dziękuję Kochane za info, ze mogę ją pić. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Byłabym zapomniała. Dziękuję dziewuszki za trzymanie kciukasów za wczorajsze szczepienie. Nie było źle. Trzy kłucia, Niuni troszkę popłakało i było git. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Ach, trzeba kasę szykować jeszcze na pneumokoki (na te mukokoki, jak mówi teściowa xD). Zapomniałam się pochwalić, mój Skarbek waży 7850 lub 60 niewyraźnie mi napisali. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Oooo, dziś mój Małż kupi mi test ciążowy. ![]() Aaaa, zamówiłam hula hop! ![]() ![]() ![]() Dobra, to ja postanawiam, jak na razie: 1. Naprzemienne prysznice piersi i brzucha (postaram się całego ciała) codziennie. 2. Pić filiżankę zielonej herbatki dziennie. 3. Pić więcej wody niegazowanej. 4. Jak przyjdzie hula hop, to co najmniej pół godzinki dziennie z nim ćwiczyć (będzie ważył 1 kg, wystarczająco dużo by się zabić po 5 minutach xD) Na razie tyle. Później wezmę się za słodycze i inne napoje i śmiecie i owoce i warzywa, ale później. ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Za te Wasze pisanie, to Wam paluchy powykręcam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 2 h wierci sie i steka wiec mysle... no dobra to wstajemy... dalam mu smoka i lece szybko zalaczyc pralke wracam do pokoju a ten spi!!! i to tak sie rozwlail ze nawet nie mam jak sie polozyc!!! bestia mala... i ktos mi moze powie ze takie male dzieci nic nie rozumieja??? Cytat:
test ciazowy??? no to trzymam kciuki ![]() no pieknie rosnie, szkoda ze nie podlai wzrostu... a to ... i super ze szczzepienie sie udalo hula hop powiadasz.... ja mam skakanke przygotowana. ![]() ![]()
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() SELKA, Rumiankowa, Mell, ja chciałam karmić tylko cycem przez 6 miesięcy i żałowałam że muszę zacząć wprowadzać normalne jedzonko a teraz żałuję że nie zaczęłam wcześniej ![]() ![]() ![]() Carolajna, Twoja córa już duża i skoro sama podjęła decyzję to ok ![]() Malutka, ależ macie maraton, super że tak pięknie idzie. Dawidek ładnie już waży, ciekawe ile Mycha, idę po niedzieli. A ile ma wzrostu? Aguśka, pewnie że próbuj, byłoby cudownie jakby udało Ci się odzyskać laktację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam, bo nie było tak jakby okazji, czasu, aparatu (chociaz można było wziąć) , chęci... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też jest aspołeczny, ja tego nie zauważyłam. xD Mi to nie przeszkadza, ale on choćby nie chciał, to i tak ze względu na mnie wszędzie pójdzie. Możesz zakręcić jakoś wyjazd, ze niby ojeja, nie wiedziałam, ze wszystkie laski z wizaża przyjeżdżają. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj współczuję. ;/ Siostra mego Tżta ma skazę też. Precluś się zbudził. ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Madziu, mój synek też sam nie poleży. ![]() Mogę zrobić Wam identyko torta. ![]() Pakusiu, no ja bym była zbyt skrępowana by przy kimś skakać na skakance. Tjaaa, test ciążowy, dla pewności. ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Ojjj, zgramy się może jakoś. Choćby jeden dzień żeby się Nam udało zahaczyć o siebie. ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ach, brzdąc gada sam do siebie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#593 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#594 | ||||
Zadomowienie
|
No ja nie moge. Jak nie pala to slowne ponizanie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W moich sloiczkach to i cebulke i rybe znalazlam ![]() ![]() A jak ![]() ![]() To byla minka mowiaca - przewroc mnie natychmiast na plecy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie pieluszkowałam, choć mówili mi by zapobiegawczo to robić 6 tygodni, ale mi się nie chciało. w ogóle to i położna mi kazała od razy po porodzie. xD Ojjj, Młody mnie woła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zadomowienie
|
Ale wczoraj obylo sie bez wrzaskow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | ||
Zadomowienie
|
Lece zaraz do biedronki bo maja byc spiworki, musze malemu kupic bo zaczal sie rozkopywac w nocy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() malutka zyczonka dla Dawidka z okazji polrocznicy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gossik trzymam kciuki za wizyte, bedzie ok ![]() ![]() Vila mieszkanie z tesciami brrrrrrrr ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ni eodchodź! ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Wtajemniczenie
|
sto lat dla Jaśka i Dawidka!!
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-08 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.