Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-15, 15:44   #781
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Witacjie

dzieki za pocieszenie.....

U nas narazie wszytko idze oki....przyzywczajamy sie do siebie....do zycia we 3- jeczke

U Cinusiowej-dobrze uczy sie Ninka jesc z cyca....a Majka dopiero popoludniu maila dopero pic po CC...

pozdrawiam milego dnia

BOSZENKA69-jak sie zjawisz...to dopisz dziewczyny do listy na 1 stronie...... prosze
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 16:07   #782
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktoras z was ma wozek z serii stystem travel?? tzn zamiast gondoli jest nosidelko
martwi mnie troche to ze maly nie lezy na plaskim...

ma ktooras/????
ja mam... ale szczerze powiedziawszy nie korzystam z tego... jak na zakupy jedziemy to wtedy wygodniej bo nie musze go wyciagac z fotelika tylko daje na wozek... ale na spacerki wlkadam go do spacerowki na plasko.... co prawda nie mam przekladanej raczki i dziwnie to wyglada ale coz zrobic... jemu jest wygodniej a ja sie nie martwie ze zgiety siedzi...

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 16:09   #783
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ja mam... ale szczerze powiedziawszy nie korzystam z tego... jak na zakupy jedziemy to wtedy wygodniej bo nie musze go wyciagac z fotelika tylko daje na wozek... ale na spacerki wlkadam go do spacerowki na plasko.... co prawda nie mam przekladanej raczki i dziwnie to wyglada ale coz zrobic... jemu jest wygodniej a ja sie nie martwie ze zgiety siedzi...
tez tak chcialam zrobic ale kurde tez nie mam przeladanej raczki a ja jestem nadopiekuncza i zle sie czuje jak go nie widze
Stary 2009-06-15, 16:20   #784
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
tez tak chcialam zrobic ale kurde tez nie mam przeladanej raczki a ja jestem nadopiekuncza i zle sie czuje jak go nie widze
ja mam okienko w kapuzie czy jak to sie nazywa... wiec widze Kube... jakby nie bylo tego okienka to tez by mi sie nie podobalo...

Stary 2009-06-15, 16:42   #785
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki
U mnie samopoczucie juz lepiej
Ale maly ma po zmianie mleka szok i ulewa mu sie bardzo po moim mleczku nie ulewalo mu sie wogole...chyba jutro przejde sie do pediatry w sprawie ustalenia jakie dla niego bedzie najlepsze mleczko

pakusiu, kuroikaze, maugoszatka dziekuje za pocieszenie

satulik biore 2 razy dz po 1 tabletce i po dwoch dniach mam mniej pokarmu. Odnosnie obrzekow, to mialam ale pod koniec ciazy, teraz zeszlo wszystko. Moze powiedz lekarzowi o obrzekach.

poiglot ale mialas przejscie z ta torebka

malutka moze placz synka wlasnie wynika z tego ze maly chce zrobic kupke, bo jesli bo kupce placz ustaje, to mysle ze to z tego powodu. Moj tez w czasie jedzenia postekuje, wtedy prezy sie i slysze prukanie.

gosik dzieki za wsparcienaprawde nie bylo mi latwo, ale juz coraz lepiej. Odnosnie bujaczka ten tez mi sie bardzo podoba ale 100 zl drozszy.

marika Skarbie dziekuje Ci za radenie wiedzialam ze bebiko jest na szarym koncu

Rozaliontka uda sie przy drugim podejsciu...ale wiesz ze sztuka jest zrobic dziure w dziurze? tak sie mowi a Ty sie nie martw
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:05   #786
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam okienko w kapuzie czy jak to sie nazywa... wiec widze Kube... jakby nie bylo tego okienka to tez by mi sie nie podobalo...
rzeczywscie ja mam tez
Stary 2009-06-15, 19:59   #787
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Gosikk tej rurki uzywalismy na razie 2 razy, raz polozna a raz moja mama, boje sie czesto zeby maly sie nie przyzwyczail a nawet ni wiem jak czesto mozna. kupilam w aptece ta wode koperkowa o ktorej pisala Gabi. zobaczymy co to bedzie. tylko teraz nie wiem czy lepiej jak sama bede pic czy jak bede dawac Natanowi.
j
lepiej pij sama jeśli karmisz piersią! do 6 miesiąca nie trzeba dziecku karmionemu piersią nic dawać no chyba że np. jak ja wraca się do pracy
więc Kaja zacznie dostawać4-5 miesiąc jakieś tam papu
a ta woda jest gęsta i słodka i jak podasz na łyżeczce np. to może nie posmakować za bardzo małemu, ZADZIAŁAĆ "Musi" co najwyżej pij łyżeczkę rano i wieczorem
Kaja tak sie rozpierdziała że pierdzi do dziś i to "zapachowo" (a wcześniej ani nie było słychać bączków ani czuć )
także polecam bo sama sprawdziłam (gossik na Ciebie to już bankowo zadziała jak i na mnie)

miłej nocy

Maugoszatka
po kąpieli? szaleje??? hmmmmmmmmmm, 99% dzieci jest wtedy grzecznych i wypoczętych, Kaja potrafi godzinę po kąpieli leżeć i sama się rączkami np. bawić po czym sama usypia!
Zawsze tak było po kąpaniu, od urodzenia
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 20:47   #788
kuroikaze
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
lepiej pij sama jeśli karmisz piersią! do 6 miesiąca nie trzeba dziecku karmionemu piersią nic dawać no chyba że np. jak ja wraca się do pracy
więc Kaja zacznie dostawać4-5 miesiąc jakieś tam papu
a ta woda jest gęsta i słodka i jak podasz na łyżeczce np. to może nie posmakować za bardzo małemu, ZADZIAŁAĆ "Musi" co najwyżej pij łyżeczkę rano i wieczorem
Kaja tak sie rozpierdziała że pierdzi do dziś i to "zapachowo" (a wcześniej ani nie było słychać bączków ani czuć )
także polecam bo sama sprawdziłam (gossik na Ciebie to już bankowo zadziała jak i na mnie)

miłej nocy

Maugoszatka
po kąpieli? szaleje??? hmmmmmmmmmm, 99% dzieci jest wtedy grzecznych i wypoczętych, Kaja potrafi godzinę po kąpieli leżeć i sama się rączkami np. bawić po czym sama usypia!
Zawsze tak było po kąpaniu, od urodzenia
ZRobie tak jak piszesz dziekuje
Sliczny avatar
a Natan po kapieli zawsze placze bo zawsze jest glodny, mimo ze pred kapiela troche go karmie
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 20:52   #789
superzabula
Zadomowienie

kuroikaze dzieki za odp Jutro ide z nim do lekarza, zobaczymy co powie bo maly sie meczy z tym zapchanym noskiem. Chociaz teraz usnal (po godzienie meczarni z oczyszczaniem noska) i ladnie oddycha Przy okazji zapytam lekarke o pare innych spraw

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 21:09   #790
satulik
Przyczajenie

Cześć Mamusie

W jakim czasie po porodzie dostałyście @ ? Ja jestem 3,5 tyg po porodzie i dzisiaj zaczęłam bardzo mocno krwawić, bardzo boli mnie brzuch-właśnie jak przy @ i do tego wydzielają mi sie takie skrzepy krwi i nie wiem, czy to normalne jest, czy powinnam jechać do lekarza
Stary 2009-06-15, 21:29   #791
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez satulik Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

W jakim czasie po porodzie dostałyście @ ? Ja jestem 3,5 tyg po porodzie i dzisiaj zaczęłam bardzo mocno krwawić, bardzo boli mnie brzuch-właśnie jak przy @ i do tego wydzielają mi sie takie skrzepy krwi i nie wiem, czy to normalne jest, czy powinnam jechać do lekarza
bosze az wstydz sie przyznac ale ja myslalam ze sie krwawi do 6 tygodni od porodu....

ja jestem 4 tygodnie "po" i nadal krwawie... mam takie jednodniowe przerwy, jest tego nie duzo ale jest...

niech ktoras mamusia to wyjasni mi bo ja jakas ciemna chyba jestem... wydawalo mi sie ze poki jest okres pologu to krwawienia sa normalka... a wy tu juz o @ piszecie...

Stary 2009-06-15, 21:44   #792
gosikk_s
Zakorzenienie

Kuroikaze, no właśnie z tego co wiem rurki mozna używać sporadycznie, dokładnie żeby dziecka nie przyzwyczajać. U nas i tak jej nie kupię raczej, przynajmniej w pobliżu nie ma. Też kupię tą wodę koperkową i sama będę pić małemu wolę nie dawać. Łał, masz teraz miseczkę E? Ja ledwo C, i na zmianę raz jedną a raz drugą pierś większą A tyłek mam ciągle większy niż przed ciążą, zazdroszczę Ci małego

Heksa, no to kiepsko z malutkim, zaczyna mu się to samo co mojemu Tylko mój na szczęście nie płacze, tylko pręży się i strasznie stęka. No właśnie pediatra nic konkretnego mi nie poradziła Kazała kupić infacol, podaję małemu od tygodnia i nie ma żadnej poprawy. I w ostateczności wkładać końcówkę termometru w pupę...nie stosowałam. A w aptece też nic nie poradzili, farmaceuta zastanawiał się nad jakimś probiotykiem ale skoro kupki są rzadkie i robi je kilka razy dziennie nie ma sensu. I to najgorsze, bo ile dziecko może się męczyć, żeby chociaż robił jedną kupkę na dzień i postękał trochę to jeszcze. A nie tak na okrągło A co do przytulanek, lepiej faktycznie poczekać na wizytę u gina. Ja spróbowałam bo jestem po cc i nie było za różowo. A co dopiero po naturalnym...

Aguśka, cieszę się że masz już lepsze samopoczucie Faktycznie lepiej wybierzcie się do pediatry, przepisze malutkiemu jakieś konkretne mleczko. Ja mam w domu Bebilon z Immunofortis, niby je chwalą więc poczeka na swoją kolej. I dziś zamówiłam ten drugi bujaczek, faktycznie jest o 100 zł droższy ale może przynajmniej uspokoi małego, liczę na to...

Gabi, mam nadzieję że woda koperkowa zadziała chcę jutro kupić. Sama będę pić, małemu wolę nie dawać. A Ty podawałaś Kai cokolwiek poza swoim mleczkiem? Bo ja ze 3 razy dałam małemu herbatę koperkową, kieliszkiem...Nic mu nie pomogło i wolę nie dopajać. A Aleks też po kąpieli strasznie płacze, w wodzie jest spokojny a jak go wyciągamy to wyje z całych sił. A ostatnio i płacze ze łzami dopiero przy karmieniu się uspokaja...Strasznie nie lubi tego wyjścia z wody na ręcznik...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 21:45   #793
kuroikaze
Wtajemniczenie

Superzabula to powodzenia my tez jutro idziemy napisz co i jak
Mam nadzieje ze szybko przejdzie malemu i nie bedze sie meczyl

Satulik ja jestem 4 tyg po porodzie i tez zdarza mi sie krwawic
Stary 2009-06-15, 21:45   #794
kuroikaze
Wtajemniczenie

Superzabula to powodzenia my tez jutro idziemy napisz co i jak
Mam nadzieje ze szybko przejdzie malemu i nie bedze sie meczyl

Satulik ja jestem 4 tyg po porodzie i tez zdarza mi sie krwawic
Stary 2009-06-15, 21:55   #795
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
Poczytałam sobie trochę po internecie i mały ma prawdopodobnie kolki, a czasami po prostu boli go brzuszek jak ma puścić bączka albo zrobić kupkę. Piszecie, że po herbatce koperkowej może dzieci coś boleć daje małemu właśnie herbatkę koperkową połączoną z rumiankową - zalecenie pediatry, ale chyba przez kilka dni będę mu dawać zwykłą przegotowaną wodę i zobaczę czy jest poprawa

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
U nas niedziela minela bosko po prostu
fajnie, że udała Wam się niedziela

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Wreszcie udało mi się wejśc na wizaz, mój krasnalek mial wczoraj swoją pierwszą rocznicę 1 MIESIĄC
gratuluję miesięcznicy

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy!
Maly ma katar i nie wiem czy od razu leciec do lekarza czy to przejdzie. Mialy Wasze pociechy moze juz katar? Co robilyscie? Odciagnelam bidoczkowi troszke sluzu Frida i to tyle, nie wiem co moge wiecej zrobic Cezko mu sie oddycha i jest przez to chyba bardziej marudny
a spróbuj zakroplić małemu nosek solą fizjologiczną

Cytat:
Napisane przez satulik Pokaż wiadomość
ja jestem po cc i @ dostałam koło 7 - 8 tygodnia po porodzie, na początku przez 3 dni było trochę skrzepów, ale przez następne 3 dni było tylko lekkie plamienie

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-06-15 o 21:59
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 05:39   #796
maugoszatka
Wtajemniczenie

pakusia,satulik- ja nie wiem, jestem 5 tyg po porodzie i nadal mam lekkie krwawienie,brzuch mnie nie boli ani nicc, wiec raczej to nie okres,ale moze w koncu sie pojawi.

gabriela- no dziwne z tą kąpielą u nas ;/

o rany alem śpiąca ide jeszcze sie położyć,bo mała śpi z TŻ.

Z ostatnich przygód:
Zatkało jej nos i ma rope w oku
superzabula-napisz co na zatkany nos poleciła,bo moje odtykanie nic nie daje

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2009-06-16 o 05:46
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 07:36   #797
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
bosze az wstydz sie przyznac ale ja myslalam ze sie krwawi do 6 tygodni od porodu....

ja jestem 4 tygodnie "po" i nadal krwawie... mam takie jednodniowe przerwy, jest tego nie duzo ale jest...

niech ktoras mamusia to wyjasni mi bo ja jakas ciemna chyba jestem... wydawalo mi sie ze poki jest okres pologu to krwawienia sa normalka... a wy tu juz o @ piszecie...

ja jestem 3 tyg po porodzie a już mi nic nie leci może nawet lecieć dłużej niż 6 tyg ważne zęby wydzielina nie miała koloru krwi z tego co pytałam położna

mi się jeden szew cos nie goił ale mam taki płyn i już jest ok

superzabula ja kupiłam sól fizjologiczna morską
http://www.solvaypharma.pl/preparaty...25-11-0,00.htm
może ona cosik da kosztuje ok 20-25zł

macie do swoich dzieciaczków jakieś huśtawki , leżaczki? jak się sprawdzają?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-06-16 o 07:42
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 08:36   #798
rumiankowa
Zadomowienie

Sashka - trzymam dalej kciuki za Kubusia, dobrze że wyniki się poprawiają.

ja zdecydowanie przechwaliłam się córcią, od dwóch tygodni cały dzień wisi mi na cycku i nie mam czasu nic tu napisać - chociaż zaglądam i czytam.
ja 4 tygodnie po sn ciągle krwawię, mi z kolei położny powiedział, że ważne żeby nie było skrzepów krwi na wkładce.
pakusia - bo tak może być - można krwawić od dwóch tygodni do 6 (http://resmedica.pl/archiwum/ffxart2006.html).

w sobotę byliśmy całą trójką na weselu mojego najmłodszego brata (a jednoczesnie naszych świadków. i przyszłej chrzestnej Gosi), mieliśmy pokój w hotelu, gdzie była Mała i mieli się przy niej zmieniać opiekunowie, niestety okazało się, że wejscie na salę weselną i wejście do hotelu są po dwóch stronach budynku, a pogoda była fatalna, bo ciągle padało - i w sumie dwa razy z Gosią posiedziała moja mama, więc byliśmy w sumie 4 godziny. no ale Mała większość tego czasu przespała za to na poprawinach była już na sali (nie było zespołu, więc było duuuużo ciszej ) i zrobiła furrorę
chrzciny planujemy na 28 czerwca - chcemy wcześniej, bo chrzestna znów ucieka do Irlandii.
wczoraj brat z bratową odwiedzili wreszcie Gosię (bratowa po przylocie była ciut przeziębiona, więc nie chciała przychodzić wcześniej) i Mała dostała od nich karuzelkę na łóżeczko (http://img06.taobaocdn.com/bao/uploa...3900.jpg_b.jpg) i pałąk do wózka
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 08:37   #799
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam

Moj synus dzis konczy miesiac

Piszecie o pologu i krwawieniu... ja jestem 4 tyg po porodzie i juz prawie nic ze mnie nie uchodzi stopniowo zmniejszalo sie krwawienie i teraz juz jest fajnie, ale ja odciagalam mleczko wiec to bylo cos w rodzaju karmienia piersia, a przy karmieniu polog trwa wlasnie do ok 4 tyg.
A wlasnie...kiedy dostaje sie pierwszy okres??

maugoszatko do noska wystarczy zwykla sol fizjologiczna w ampulkach lub wlasnie sol morska.

gosik no ja wkoncu tez musze jakis lezaczek zamowic, a do pediatry wybieramy sie jutro, zobacze jakie mleczko doradzi.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:08   #800
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuśki

ale dawno nie pisałam jakoś czasu brak przy dwójce dzieci

Sahka
ojj biedny ten twój synuś oby szybko wyzdrowiał

Agusia
szkoda ze juz nie karmisz ale czasem tak bywa moja przyjaciółka ma bardzo duże piersi a pokarmu nie miała wcale i też płakała bo wszyscy oczekiwali od niej ze będzie karmic
wiem że u Ciebie sytuacja jest odwrotna ale poradze Ci to co jej nie przejmuj sie maluszek i tak urosnie na butli dla dziecka najwazniejsze jest żeby nie było głodne i jak ma kochających rodziców to nie odczuje aż tak tej zmiany
zresztą twój maluszek czuje ze go kochasz
a Bromergon wiem jest okropny brałam go po pierwszej ciaży choc poród był w 20tc miałam już pokarm więc musiałąm brac te tabletki no ale cóż jak trzeba to trzeba

od porodu minęło u mnie juz 5 tygodni i też zastanawiam się juz nad przytulankami tylko czasem jeszcze mam lekkie plamieniaraz na kilka dni i zastanawiam się czy juz można
niby jestem po cc ale czasm rana mnie jeszcze boli zwłaszcza jak poleże na brzuchu

a ten żel o którym piszecie myślicie ze nie zaszkodzi stosowanie go zaraz po porodzie moze głupie pytanie ale tam się wszystko jeszcze goi tylko ja jestem po cc a widze ze po porodzie sn juz stosowałyście wiec chyba nie

już nie pamiętam która z was pisała że jej maluszek ma suchą skóre
ja kupiłam OILATUM i powiem szczerze że dla mojego Antosia jest do jeszcze bardziej go wysusza wiec wróciłam do żelu do mycia i oliwki Hipp

to chyba tyle przesyłam buziaczki dla wszystkich maluszków od e-ciotki

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 09:19   #801
superzabula
Zadomowienie

Dzis nocka straszna przez katarek malego, nie mogl spac Ja tylko mu odciagalam glutki zeby mu sie lepiej oddychalo, zasypial na 15min i od nowa Jest juz zmeczony, teraz zasnal mi na rekach, biedaczek...tak mi go szkoda Jeszcze u nas pogoda do pada strasznie. Dobre ze sie umowilam tak z lekarka, ze jak bedzie padac to przyjedzie do domu, bo musi go dzis zobaczyc, a w taki deszcz wozkiem to porazka

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
a spróbuj zakroplić małemu nosek solą fizjologiczną
zakrapiam mu, ale za bardzo nie pomaga zobaczymy co lekarka powie i przepisze

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
superzabula-napisz co na zatkany nos poleciła,bo moje odtykanie nic nie daje
dam znac

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
superzabula ja kupiłam sól fizjologiczna morską
http://www.solvaypharma.pl/preparaty...25-11-0,00.htm
może ona cosik da kosztuje ok 20-25zł
musze to kupic i zobaczyc bo sol zwykla nie pomaga, moze morska zadziala, jeszcze zobacze co powie lekarka

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-06-16, 09:25   #802
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej U nas dziś paskudna pogoda, mam nadzieję że się poprawi żebyśmy mogli wyjść na spacerek A propos połogu, u mnie leci 6 tydzień i nadal plamię (a jestem po cc i myślałam że to potrwa ze 2 tygodnie...). Wygląda na to że przekroczę nawet te 6 tygodni bo plamienia mam codziennie i nie zanosi się na zanik. No tak, znając moje szczęście to później mimo karmienia piersią pewnie zaraz dostanę okresu i będzie równie bolesny co przed ciążą A np. koleżanka z pracy ma niemal półtorarocznego synka którego nadal dokarmia i nie miesiączkuje...Odnośnie Oilatum to my stosujemy emulsję do kąpieli i jestem zadowolona. Nie używam żadnych oliwek i Aleks nie ma wysuszonej skóry. Problem tylko z główką, tu skóra mu się łuszczy i położna stwierdziła że to świadczy o tym że był przenoszony. Tylko jak to możliwe, przecież ja rodziłam w 39 tygodniu...

Maugoszatka, ja rodziłam tego samego dnia i też nadal plamię...

Aguśka, gratuluję miesięcznicy

Stary 2009-06-16, 09:43   #803
kuroikaze
Wtajemniczenie

gosikk hihi widzisz jak to jest chcialam zeby mi tyłek zostal i jest jeszcze mniejszy a Ty masz na odwrot ze tez nie mozna miec tego czego sie chce tak mam miseczke d/e zalezy jaki stanik i nie chce wiedziec jak moj biust bedzie wygladal jak skoncze karmic bo mialam miske B.
pije 2gi dzien wode koperkowa i chyba widze poprawe (albo sobie wmawiam ) maly czesciej pruka i juz nie tak bolesnie, nadal sie spina ale chyba nie tak bardzo...

Bercia sprobuj czasem kapac w mace ziemniaczanej a co do oliatum to slyszalam ze nie wart swojej ceny ale to pewnie od dziecka zalezy.

Agusia ucaluj Filipka z okazji miesiaca natan tez dzis konczy miesiac

superzabula napisz co tam u lekarza mam nadzieje ze katarek szybko minie.
Natan dzis konczy miesiac
u nas jest tak przerazliwie duszno i maly nie mogl zasnac wczoraj do 22 i dzisiaj juz nie spi od 7 i marudzi podejrzewam ze temu...
Stary 2009-06-16, 09:49   #804
superzabula
Zadomowienie

kuroikaze gratuluje miesiaca na pewno napisze co powiedziala lekarka.

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-06-16, 10:59   #805
maugoszatka
Wtajemniczenie

superzabula -dzięki!!! czekam zatem

Stary 2009-06-16, 11:58   #806
gosikk_s
Zakorzenienie

Kuroikaze, gratulacje dla Natanka O rany, Tobie biust aż o tyle urósł? Mnie tylko o jeden rozmiar albo i nie...Też się boję co z niego zostanie po karmieniu, już widzę te obwisłe flaczki...A z tyłkiem wiedziałam że tak będzie, zawsze osadza mi się na nim każdy dodatkowy kilogram Kupię dziś tą wodę, tylko niech przestanie lać żeby można było wyjść z domu

Stary 2009-06-16, 12:03   #807
satulik
Przyczajenie

Witam Mamusie

kuroikaze, agusia - Gratuluję miesiecznicy

Dzwoniłam dziś do położnej w sprawie tego krwawienia i skrzepów, położna kazała zadzwonić mi do mojej doktorki, a doktorka kazała przyjechać na wizytę w czwartek(bo wtedy przyjmuje), bo to krwawienie i skrzepy nie jest normalne, za wczas na krwawienie (jestem 26 dni po porodzie),a skrzepy nie powinny wogóle wystepować, więc coś jest nie tak. Jeszcze by mi tego brakowało, żebym do szpitala trafiła Brzuch to mi tak napierdziela, ze chyba zaraz zwariuje Myśłałam, ze po ciąży jednak mi się miesiaczka trochę zmieni, a tu wygląda na to, ze będzie tak, jak przed ciążą
Stary 2009-06-16, 12:06   #808
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny nie martwicie sie mi jakos w 4-5 tygodniu poprodzie znow pojawilo sie krawawienie
teraz juz nie krwawie.. naszczescie)

wiecie co???moj maly sie dzis pozadnie najadl
a ja polozylam go na siebie na brzuszkuwszystko doslownie wszystko wyzygal!!!
kurde.. przestraszylam sie
twarogmial na calej twarzy.. nawet woczach!!

tragedia poprostu,.. wszystko co zjadl zwymiotowal

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

kurokaize i agusiu gratuluuuujje
Stary 2009-06-16, 12:59   #809
rumiankowa
Zadomowienie

gosikk, mi biust urósł przez ciążę i przy karmieniu z C do F. tzn myślę, że do F, bo E jest za małe i szukam na necie większego, bo w moim mieście nie ma staników powyżej E (a i E sprowadzają na życzenie).
satulik, ja zawsze słyszałam teorie, że jak urodzę, to miesiączki przestaną być bolesne, ale wszystkie znajome mamusie, które mialy wcześniej problem z bolesnym okresem, po porodzie miały tak samo bolesne.
poiglot - ale zwymiotował czy mu się ulało?

Gosia dziś nadrabia wczorajszy nieprzespany dzień - dziś śpi więcej niż czuwa!
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 13:08   #810
maugoszatka
Wtajemniczenie

poiglot-moja tez wczoraj miala całą gębuchne w serze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości