|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
BAN stały
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Witacjie
![]() dzieki za pocieszenie..... ![]() U nas narazie wszytko idze oki....przyzywczajamy sie do siebie....do zycia we 3- jeczke ![]() U Cinusiowej-dobrze uczy sie Ninka jesc z cyca....a Majka dopiero popoludniu maila dopero pic po CC... ![]() pozdrawiam milego dnia BOSZENKA69-jak sie zjawisz...to dopisz dziewczyny do listy na 1 stronie......
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
ja mam... ale szczerze powiedziawszy nie korzystam z tego... jak na zakupy jedziemy to wtedy wygodniej bo nie musze go wyciagac z fotelika tylko daje na wozek... ale na spacerki wlkadam go do spacerowki na plasko.... co prawda nie mam przekladanej raczki i dziwnie to wyglada ale coz zrobic... jemu jest wygodniej a ja sie nie martwie ze zgiety siedzi...
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam okienko w kapuzie czy jak to sie nazywa... wiec widze Kube... jakby nie bylo tego okienka to tez by mi sie nie podobalo...
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() U mnie samopoczucie juz lepiej ![]() Ale maly ma po zmianie mleka szok i ulewa mu sie bardzo po moim mleczku nie ulewalo mu sie wogole...chyba jutro przejde sie do pediatry w sprawie ustalenia jakie dla niego bedzie najlepsze mleczkopakusiu, kuroikaze, maugoszatka dziekuje za pocieszenie ![]() satulik biore 2 razy dz po 1 tabletce i po dwoch dniach mam mniej pokarmu. Odnosnie obrzekow, to mialam ale pod koniec ciazy, teraz zeszlo wszystko. Moze powiedz lekarzowi o obrzekach. poiglot ale mialas przejscie z ta torebka ![]() malutka moze placz synka wlasnie wynika z tego ze maly chce zrobic kupke, bo jesli bo kupce placz ustaje, to mysle ze to z tego powodu. Moj tez w czasie jedzenia postekuje, wtedy prezy sie i slysze prukanie. gosik dzieki za wsparcie ![]() marika Skarbie dziekuje Ci za rade Rozaliontka uda sie przy drugim podejsciu...ale wiesz ze sztuka jest zrobic dziure w dziurze? tak sie mowi a Ty sie nie martw
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc Kaja zacznie dostawać4-5 miesiąc jakieś tam papu a ta woda jest gęsta i słodka i jak podasz na łyżeczce np. to może nie posmakować za bardzo małemu, ZADZIAŁAĆ "Musi" co najwyżej pij łyżeczkę rano i wieczorem Kaja tak sie rozpierdziała że pierdzi do dziś i to "zapachowo" (a wcześniej ani nie było słychać bączków ani czuć także polecam bo sama sprawdziłam (gossik na Ciebie to już bankowo zadziała miłej nocy Maugoszatka po kąpieli? szaleje??? hmmmmmmmmmm, 99% dzieci jest wtedy grzecznych i wypoczętych, Kaja potrafi godzinę po kąpieli leżeć i sama się rączkami np. bawić po czym sama usypia! Zawsze tak było po kąpaniu, od urodzenia |
|
|
|
|
#788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Sliczny avatar ![]() a Natan po kapieli zawsze placze bo zawsze jest glodny, mimo ze pred kapiela troche go karmie |
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
kuroikaze dzieki za odp Jutro ide z nim do lekarza, zobaczymy co powie bo maly sie meczy z tym zapchanym noskiem. Chociaz teraz usnal (po godzienie meczarni z oczyszczaniem noska) i ladnie oddycha
Przy okazji zapytam lekarke o pare innych spraw |
|
|
|
#790 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Mamusie
W jakim czasie po porodzie dostałyście @ ? Ja jestem 3,5 tyg po porodzie i dzisiaj zaczęłam bardzo mocno krwawić, bardzo boli mnie brzuch-właśnie jak przy @ i do tego wydzielają mi sie takie skrzepy krwi i nie wiem, czy to normalne jest, czy powinnam jechać do lekarza
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem 4 tygodnie "po" i nadal krwawie... mam takie jednodniowe przerwy, jest tego nie duzo ale jest... niech ktoras mamusia to wyjasni mi bo ja jakas ciemna chyba jestem... wydawalo mi sie ze poki jest okres pologu to krwawienia sa normalka... a wy tu juz o @ piszecie...
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Kuroikaze, no właśnie z tego co wiem rurki mozna używać sporadycznie, dokładnie żeby dziecka nie przyzwyczajać. U nas i tak jej nie kupię raczej, przynajmniej w pobliżu nie ma. Też kupię tą wodę koperkową i sama będę pić
A tyłek mam ciągle większy niż przed ciążą, zazdroszczę Ci małego ![]() Heksa, no to kiepsko z malutkim, zaczyna mu się to samo co mojemu Tylko mój na szczęście nie płacze, tylko pręży się i strasznie stęka. No właśnie pediatra nic konkretnego mi nie poradziła Kazała kupić infacol, podaję małemu od tygodnia i nie ma żadnej poprawy. I w ostateczności wkładać końcówkę termometru w pupę...nie stosowałam. A w aptece też nic nie poradzili, farmaceuta zastanawiał się nad jakimś probiotykiem ale skoro kupki są rzadkie i robi je kilka razy dziennie nie ma sensu. I to najgorsze, bo ile dziecko może się męczyć, żeby chociaż robił jedną kupkę na dzień i postękał trochę to jeszcze. A nie tak na okrągło A co do przytulanek, lepiej faktycznie poczekać na wizytę u gina. Ja spróbowałam bo jestem po cc i nie było za różowo. A co dopiero po naturalnym...Aguśka, cieszę się że masz już lepsze samopoczucie ![]() Gabi, mam nadzieję że woda koperkowa zadziała dopiero przy karmieniu się uspokaja...Strasznie nie lubi tego wyjścia z wody na ręcznik...
|
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
Superzabula to powodzenia
my tez jutro idziemy napisz co i jak ![]() Mam nadzieje ze szybko przejdzie malemu i nie bedze sie meczyl Satulik ja jestem 4 tyg po porodzie i tez zdarza mi sie krwawic |
|
|
|
#794 |
|
Wtajemniczenie
|
Superzabula to powodzenia
my tez jutro idziemy napisz co i jak ![]() Mam nadzieje ze szybko przejdzie malemu i nie bedze sie meczyl Satulik ja jestem 4 tyg po porodzie i tez zdarza mi sie krwawic |
|
|
|
#795 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Poczytałam sobie trochę po internecie i mały ma prawdopodobnie kolki, a czasami po prostu boli go brzuszek jak ma puścić bączka albo zrobić kupkę. Piszecie, że po herbatce koperkowej może dzieci coś boleć daje małemu właśnie herbatkę koperkową połączoną z rumiankową - zalecenie pediatry, ale chyba przez kilka dni będę mu dawać zwykłą przegotowaną wodę i zobaczę czy jest poprawa fajnie, że udała Wam się niedziela Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-06-15 o 21:59 |
|||
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
pakusia,satulik- ja nie wiem, jestem 5 tyg po porodzie i nadal mam lekkie krwawienie,brzuch mnie nie boli ani nicc, wiec raczej to nie okres,ale moze w koncu sie pojawi.
gabriela- no dziwne z tą kąpielą u nas ;/ o rany alem śpiąca ide jeszcze sie położyć,bo mała śpi z TŻ. Z ostatnich przygód: Zatkało jej nos i ma rope w oku ![]() superzabula-napisz co na zatkany nos poleciła,bo moje odtykanie nic nie daje Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-06-16 o 05:46 |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem 3 tyg po porodzie a już mi nic nie leci może nawet lecieć dłużej niż 6 tyg ważne zęby wydzielina nie miała koloru krwi z tego co pytałam położnami się jeden szew cos nie goił ale mam taki płyn i już jest ok ![]() superzabula ja kupiłam sól fizjologiczna morską http://www.solvaypharma.pl/preparaty...25-11-0,00.htm może ona cosik da kosztuje ok 20-25zł macie do swoich dzieciaczków jakieś huśtawki , leżaczki? jak się sprawdzają? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-06-16 o 07:42 |
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Sashka -
ja zdecydowanie przechwaliłam się córcią, od dwóch tygodni cały dzień wisi mi na cycku i nie mam czasu nic tu napisać - chociaż zaglądam i czytam. ja 4 tygodnie po sn ciągle krwawię, mi z kolei położny powiedział, że ważne żeby nie było skrzepów krwi na wkładce. pakusia - bo tak może być - można krwawić od dwóch tygodni do 6 (http://resmedica.pl/archiwum/ffxart2006.html). w sobotę byliśmy całą trójką na weselu mojego najmłodszego brata (a jednoczesnie naszych świadków. i przyszłej chrzestnej Gosi), mieliśmy pokój w hotelu, gdzie była Mała i mieli się przy niej zmieniać opiekunowie, niestety okazało się, że wejscie na salę weselną i wejście do hotelu są po dwóch stronach budynku, a pogoda była fatalna, bo ciągle padało - i w sumie dwa razy z Gosią posiedziała moja mama, więc byliśmy w sumie 4 godziny. no ale Mała większość tego czasu przespała za to na poprawinach była już na sali (nie było zespołu, więc było duuuużo ciszej ) i zrobiła furrorę ![]() chrzciny planujemy na 28 czerwca - chcemy wcześniej, bo chrzestna znów ucieka do Irlandii. wczoraj brat z bratową odwiedzili wreszcie Gosię (bratowa po przylocie była ciut przeziębiona, więc nie chciała przychodzić wcześniej) i Mała dostała od nich karuzelkę na łóżeczko (http://img06.taobaocdn.com/bao/uploa...3900.jpg_b.jpg) i pałąk do wózka
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moj synus dzis konczy miesiac Piszecie o pologu i krwawieniu... ja jestem 4 tyg po porodzie i juz prawie nic ze mnie nie uchodzi A wlasnie...kiedy dostaje sie pierwszy okres?? maugoszatko do noska wystarczy zwykla sol fizjologiczna w ampulkach lub wlasnie sol morska. gosik no ja wkoncu tez musze jakis lezaczek zamowic, a do pediatry wybieramy sie jutro, zobacze jakie mleczko doradzi.
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
ale dawno nie pisałam jakoś czasu brak przy dwójce dzieci![]() Sahka ojj biedny ten twój synuś oby szybko wyzdrowiał Agusia szkoda ze juz nie karmisz ale czasem tak bywa moja przyjaciółka ma bardzo duże piersi a pokarmu nie miała wcale i też płakała bo wszyscy oczekiwali od niej ze będzie karmic wiem że u Ciebie sytuacja jest odwrotna ale poradze Ci to co jej nie przejmuj sie dla dziecka najwazniejsze jest żeby nie było głodne i jak ma kochających rodziców to nie odczuje aż tak tej zmiany ![]() zresztą twój maluszek czuje ze go kochasz ![]() a Bromergon wiem jest okropny brałam go po pierwszej ciaży choc poród był w 20tc miałam już pokarm więc musiałąm brac te tabletki no ale cóż jak trzeba to trzeba od porodu minęło u mnie juz 5 tygodni i też zastanawiam się juz nad przytulankami tylko czasem jeszcze mam lekkie plamieniaraz na kilka dni i zastanawiam się czy juz można ![]() niby jestem po cc ale czasm rana mnie jeszcze boli zwłaszcza jak poleże na brzuchu a ten żel o którym piszecie ![]() ![]() już nie pamiętam która z was pisała że jej maluszek ma suchą skóre ja kupiłam OILATUM i powiem szczerze że dla mojego Antosia jest do to chyba tyle przesyłam buziaczki
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzis nocka straszna przez katarek malego, nie mogl spac
Ja tylko mu odciagalam glutki zeby mu sie lepiej oddychalo, zasypial na 15min i od nowa Jest juz zmeczony, teraz zasnal mi na rekach, biedaczek...tak mi go szkoda Jeszcze u nas pogoda do ![]() zakrapiam mu, ale za bardzo nie pomaga ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas dziś paskudna pogoda, mam nadzieję że się poprawi żebyśmy mogli wyjść na spacerek A propos połogu, u mnie leci 6 tydzień i nadal plamię (a jestem po cc i myślałam że to potrwa ze 2 tygodnie...). Wygląda na to że przekroczę nawet te 6 tygodni bo plamienia mam codziennie i nie zanosi się na zanik. No tak, znając moje szczęście to później mimo karmienia piersią pewnie zaraz dostanę okresu i będzie równie bolesny co przed ciążą A np. koleżanka z pracy ma niemal półtorarocznego synka którego nadal dokarmia i nie miesiączkuje...Odnośnie Oilatum to my stosujemy emulsję do kąpieli i jestem zadowolona. Nie używam żadnych oliwek i Aleks nie ma wysuszonej skóry. Problem tylko z główką, tu skóra mu się łuszczy i położna stwierdziła że to świadczy o tym że był przenoszony. Tylko jak to możliwe, przecież ja rodziłam w 39 tygodniu...Maugoszatka, ja rodziłam tego samego dnia i też nadal plamię... Aguśka, gratuluję miesięcznicy
|
|
|
|
#803 |
|
Wtajemniczenie
|
gosikk hihi widzisz jak to jest chcialam zeby mi tyłek zostal i jest jeszcze mniejszy a Ty masz na odwrot
ze tez nie mozna miec tego czego sie chce tak mam miseczke d/e zalezy jaki stanik i nie chce wiedziec jak moj biust bedzie wygladal jak skoncze karmic bo mialam miske B. pije 2gi dzien wode koperkowa i chyba widze poprawe (albo sobie wmawiam ) maly czesciej pruka i juz nie tak bolesnie, nadal sie spina ale chyba nie tak bardzo...Bercia sprobuj czasem kapac w mace ziemniaczanej Agusia ucaluj Filipka z okazji miesiaca natan tez dzis konczy miesiac ![]() superzabula napisz co tam u lekarza mam nadzieje ze katarek szybko minie. Natan dzis konczy miesiac u nas jest tak przerazliwie duszno i maly nie mogl zasnac wczoraj do 22 i dzisiaj juz nie spi od 7 i marudzi podejrzewam ze temu... |
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
kuroikaze gratuluje miesiaca
na pewno napisze co powiedziala lekarka.
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Kuroikaze, gratulacje dla Natanka
Kupię dziś tą wodę, tylko niech przestanie lać żeby można było wyjść z domu |
|
|
|
#807 |
|
Przyczajenie
|
Witam Mamusie
kuroikaze, agusia - Gratuluję miesiecznicy Dzwoniłam dziś do położnej w sprawie tego krwawienia i skrzepów, położna kazała zadzwonić mi do mojej doktorki, a doktorka kazała przyjechać na wizytę w czwartek(bo wtedy przyjmuje), bo to krwawienie i skrzepy nie jest normalne, za wczas na krwawienie (jestem 26 dni po porodzie),a skrzepy nie powinny wogóle wystepować, więc coś jest nie tak. Jeszcze by mi tego brakowało, żebym do szpitala trafiła Brzuch to mi tak napierdziela, ze chyba zaraz zwariuje
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie martwicie sie mi jakos w 4-5 tygodniu poprodzie znow pojawilo sie krawawienie
teraz juz nie krwawie.. naszczescie )wiecie co??? ![]() moj maly sie dzis pozadnie najadla ja polozylam go na siebie na brzuszku kurde.. przestraszylam sie twarogmial na calej twarzy.. nawet woczach!! tragedia poprostu,.. wszystko co zjadl zwymiotowal ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- kurokaize i agusiu gratuluuuujje ![]()
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
gosikk, mi biust urósł przez ciążę i przy karmieniu z C do F. tzn myślę, że do F, bo E jest za małe i szukam na necie większego, bo w moim mieście nie ma staników powyżej E (a i E sprowadzają na życzenie).
satulik, ja zawsze słyszałam teorie, że jak urodzę, to miesiączki przestaną być bolesne, ale wszystkie znajome mamusie, które mialy wcześniej problem z bolesnym okresem, po porodzie miały tak samo bolesne. poiglot - ale zwymiotował czy mu się ulało? Gosia dziś nadrabia wczorajszy nieprzespany dzień - dziś śpi więcej niż czuwa! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

po moim mleczku nie ulewalo mu sie wogole...chyba jutro przejde sie do pediatry w sprawie ustalenia jakie dla niego bedzie najlepsze mleczko

tak sie mowi a Ty sie nie martw

jakoś czasu brak przy dwójce dzieci
SYNEK
A propos połogu, u mnie leci 6 tydzień i nadal plamię (a jestem po cc i myślałam że to potrwa ze 2 tygodnie...). Wygląda na to że przekroczę nawet te 6 tygodni bo plamienia mam codziennie i nie zanosi się na zanik. No tak, znając moje szczęście to później mimo karmienia piersią pewnie zaraz dostanę okresu i będzie równie bolesny co przed ciążą
A np. koleżanka z pracy ma niemal półtorarocznego synka którego nadal dokarmia i nie miesiączkuje...Odnośnie Oilatum to my stosujemy emulsję do kąpieli i jestem zadowolona. Nie używam żadnych oliwek i Aleks nie ma wysuszonej skóry. Problem tylko z główką, tu skóra mu się łuszczy i położna stwierdziła że to świadczy o tym że był przenoszony. Tylko jak to możliwe, przecież ja rodziłam w 39 tygodniu...